Hjørnehylder er væghylder til badeværelset, men de kan også sagtens passe i stuen, køkkenet eller andre rum.

De er enormt praktiske, men de ser også rigtig godt ud i indretningen. På en hjørnehylde kan du stille forskellige pyntegenstande eller bruge den til mere praktiske formål. 

Det kan være, du også overvejer en gallerihylde, væghylde eller en bogreol. En hjørnehylde optager dog mindre plads, hvilket kan være en fordel.

 

Vi har kigget hos mere end 25 webshops og fundet vores favoritter, så du kan finde den helt rigtige  hjørnehylde til dit hjem, som også er praktisk. 

Guide til at købe den bedste hjørnehylde

Svævende hjørnehylder bliver mere og mere populære, da de ikke fylder så meget, og med en svævende hjørnehylde skal man ikke se ophænget eller beslaget. De bruger i stedet rørlignende beslag, der er fastgjort til væggen og indsat i hylden. Det gør dem super smarte. De findes i mange forskellige farver, materialer og former. 

Den bedste hjørnehylde er et individuelt valg. Der er dog nogle ting, der er gennemgående. Den bedste hjørnehylde er den, der tjener det formål, den skal bruges til. Skal det være til badeværelsesprodukterne i brusekabinen? Så skal du lede efter en hjørnehylde med kant på, så produkterne kan stå sikkert. I køkkenet kan det også være smart med en hjørnehylde med kant på. Måske er det til nogle krydderier eller lignende, som der ellers ikke er plads til, fordi du har et lille køkken. 

Hjørnehylder bruges typisk på badeværelset, men du kan også sagtens hænge dem op i en stue eller på et værelse og stille en blomst på eller noget andet. Det giver noget fint til indretningen.  

Væghylder generelt set kan bruges overalt i indretning. De svævende væghylder giver noget rigtig godt, da de ikke fylder så meget som dem med beslag. De gør det simpelt at opbevare ting og at pynte sine hylder med bøger, planter eller billeder. Svævende væghylder kan stadig holde til en del, og de er mere robuste, end man tror. Derfor skal du ikke være nervøs for, at de falder ned. 

Kilde: Therange.co.uk

arrow-more

NovaSolo Halifax – Den håndlavede svævehylde

NovaSolo Halifax

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Væghylden fra NovaSolo er i et klassisk design, som er lyst. Det er meget mere end en simpel træbjælke – dybden er øget og panelerne er håndlavede, hvilket gør den unik. Den er ideel at bruge til stuen eller et værelse, hvor der kan stå bøger, en plante, et billede eller en lille lampe på. Den vil også gøre sig godt i et køkken med et par kogebøger på eller eventuelt som krydderihylde. 

I dag er der meget fokus på at have lyse møbler, der gør dig glad. Halifax designet taler ind i den trend med et klassisk og lyst design, hvor det håndværksmæssige er i fokus. 

Det er et romantisk design, der minder om en forgangen tid, men et design der i allerhøjeste grad er moderne den dag i dag. Prisen for hjørnehylden er høj, men til gengæld får du et flot design, hvor håndværket er unikt ved hver eneste hjørnehylde. 

Fordele

 • Klassisk design
 • Håndlavede paneler i bund og top
 • Lavet i mahogni

Specifikationer

 • Mål: D23 x W120 x H12 cm
 • Materiale: Mahogni

Ulemper

 • Høj pris

Gejst NIVO B – væghylde i tysk lækkert design

NIVO B væghylden er enkel og skandinavisk i sit udtryk og design. Den kan hænge overalt i hjemmet; stuen, soveværelset, gangen eller køkkenet. Den egner sig godt til små pynte genstande, men kan også bruges til krydderier eller andet, der har et mere praktisk formål. 

Designerne bag er Böttcher & Kayser. Det er tydeligt at se det moderne design, der med sin mørke farve giver noget vildt godt til indretningen. Böttcher & Kayser er et studie baseret i Berlin. De arbejder med forbrugsprodukter, møbler og indretningsdesign. De blev grundlagt i 2007. Designerne bag er Moritz Böttcher og Nikolaus Kayser. De har vundet designpriser for deres interiør. 

NIVO B er et lækkert design, hvor der også er god plads, fordi du får flere hylder i én væghylde. Det er ideelt, hvis du gerne vil stille flere ting og ikke vil købe flere hylder, der skal hænge ved siden af hinanden. 

Fordele

 • Stilrent design
 • Designere der har vundet priser
 • Kan bruges i flere rum

Specifikationer

 • Farve: Sort
 • Materiale: Ask
 • Mål: H: 59 x B: 118 x D: 15,5 cm
 • Designer: Böttcher & Kayser

Ulemper

 • Sort farve kan virke lidt bombastisk

Er hjørnehylder gode?

Hjørnehylder er helt sikkert gode. Ofte er de svævende, så man ikke kan se beslaget. Det gør dem pænere og mere stilrene. Beslaget indsættes med skruer gennem hjørnehyldens bund. Mange foretrækker svævehylder fremfor almindelige reolsystemer. De moderne svævende hjørnehylder skaber et æstetisk look og er praktiske på samme tid. De er robuste, men de kan naturligvis ikke holde alverdens genstande. 

Vægten, som hjørnehylderne kan bære, afhænger meget af forskellige faktorer. Det er hjørnehyldens materiale, styrke osv. Generelt set kan en hjørnehylde med en tykkelse på 22 mm understøttet af et hyldebeslag på 12 mm holde til en belastning på 20 kg. Hyldebeslag på 18 mm med 28 mm tykkelse på bunden kan understøtte en belastning på 30 kg. 

Derfor er hjørnehylder både praktiske, men de er også flotte at se på og skaber et mere simpelt og minimalistisk look, da beslaget er skjult. Hjørnehylder er ideelle at bruge på et badeværelse til at organisere din sæbe, shampoo, eventuelt duftlys eller andet. De er også gode at bruge til et kontor, hvor der kan stå pyntegenstande, kuglepenne eller lignende. Det fuldender et stilrent look på kontoret. Man kan også bruge det på et børneværelse, hvor der kan stå en typografi af barnets navn. 

I det hele taget egner de sig godt til steder i huset, hvor der lige er plads til lidt pæn indretning, design eller hvor der er behov for praktiske genstande. 

Kilde: Agoodlyhome.com

Tips og tricks til en super organiseret hjørnehylde

Hjørnehylder og svævende hylder kan også være store og indeholde mange bøger eller lignende. Hvordan gør du den organiseret? Når hylderne først er samlet, kan du eksempelvis arrangere dine bøger i farveorden eller placere et smykketræ til dine smykker. Det giver mere ro for øjet, når man skal kigge på bogreolen. De kan også arrangeres i størrelser, så de passer godt med hinanden. Det kan fungere fint at fylde hylderne ud med bøger, men du kan også placere nogle dekorative genstande indimellem bøgerne, så indtrykket ikke bliver så tungt. Du kan sætte planter, billeder eller vaser indimellem. 

Med en hjørnehylde kan du også rykke den rundt, som det passer dig, så du kan skabe et nyt udtryk, hvis du ønsker det. Der er mange muligheder. Hvis det er et rum, du ønsker skal være meget stilrent, kan det være en idé kun at stille få genstande på hjørnehylden. På den måde går det godt i tråd med din indretning, og du undgår en rodet hylde. Det vigtigste er, at øjet kan få ro, når det ser på hjørnehylden. Der hjælper det skjulte beslag, men det kan også hjælpe, at hylden ikke har masser af genstande stående, og at de matcher i farve og stil til hinanden. 

Væghængte reoler har det generelt ikke godt af at blive overdynget med ting. De skal gerne have luft mellem genstandene, og de skal helst ikke overbebyrdes. 

Kilde: Abeautifulmess.com

Læs også: Skohylde: 15 flotte og praktisk bud til din skoopbevaring

FAQ 

🤔 Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en hjørnehylde?

Du skal overveje, hvad du vil bruge hylden til. Skal den bruges på badeværelset, i stuen eller til hvilket formål? Det vil afgøre, hvilken slags hjørnehylde du skal købe.  

🤩 Er hjørnehylder stærke?

Ja, hjørnehylder kan holde til det meste. Der er selvfølgelig begrænsninger, men som regel er de ikke så store, så du ikke kan sætte meget tunge genstande på dem. 

🧐 Hvor meget vægt kan en svævende hjørnehylde holde?

Generelt set kan en hjørnehylde med en tykkelse på 22 mm i bunden understøttet af et hyldebeslag på 12 mm holde til en belastning på 20 kg.

Tidligere anmeldte produkter – Nu udgået

Kriss Loft hjørnehylde

Kriss Loft hjørnehylde

Hjørnehylden er en del af Loft serien fra Kriss. Loft serien er lavet med badeværelset in mente. Hjørnehylden kan dog sagtens bruges til andre formål og i andre rum. Serien er produkter, der er lavet i et stilrent design med en markant linjeføring. De benytter sig af et firkantet look, bløde kurver, som til sammen anslår tidens trendy design, der har fokus på enkelthed. Hylden er i matsort, så farverne vil uden tvivl passe ind i alle hjem med den neutrale farve. 

Det betyder også, at du nemt kan stille farverige genstande på hylden. Hjørnehylden har en kant, så hårshampooen og de andre ting, du vil stille der, ikke falder nemt ud. Kanten betyder dog, at der bliver lidt mindre plads på hjørnehylden.  

Fordele

 • Neutral farve
 • Stilrent design
 • Hjørnehylde til brusekabine

Ulemper

 • Den høje kant på hjørnehylden gør den mest egnet til badeværelset

Kriss Athena hjørnehylde

Kriss Athena hjørnehylde

Athena fra Kriss er i et stilrent metallisk design, som passer godt til badeværelset. Her kan du stille dine badeværelsesprodukter såsom shampoo, balsam og lignende. Kanten på hjørnehylden gør, at produkterne ikke nemt falder ud, men står sikkert på hylden. På mange badeværelser er der ikke masser af plads, og i brusekabinen er der slet ikke god plads. Derfor er en hjørnehylde ideel, da den ingenting fylder og stadig kan rumme alle dine produkter, så du ikke skal have dem stående og flyde på gulvet. Kriss Athena hjørnehylde er i krom og med hvidt kunststofindsats, som gør, at produkterne står nemmere fast.

Fordele

 • Med kunststofindsats
 • Stilrent design
 • Ideel hjørnehylde til brusekabine
 • Holdbar

Specifikationer

 • Mål: 180 x 180 x 45 mm

 

Ulemper

 • Egner sig primært kun til badeværelset

Kave Home

Kave Home

Du får et utrolig flot innovativt design med Kave Home. Du får ovenikøbet to, som kan sættes op ved siden af hinanden. Materialet er lækkert i metal og mangotræ. Mangotræ giver en varm, rødlig farve, som gør noget godt i vores indretning, der som regel er præget af hvid og sort. 

Hylden har en ramme, som kan holde på de produkter, du gerne vil have stående. Det kan være bøger, planter eller lignende. Med Kave Home vil du få nogle unikke hylder, som ikke findes i ret mange andres indretning. 

Kave Home er smukt design, og der er ingen tvivl om, at du vil elske dine to nye hylder, hvor der er masser af plads til at sætte dine yndlingsgenstande, som du kan kigge på og vise frem til gæsterne. Mangotræet går godt med planter eller bøger eksempelvis. Dine gæster skal nok blive misundelige. 

Fordele

 • Gode materialer
 • God plads
 • Unikt design

Specifikationer

 • Materiale: naturfarvet mangotræ
 • Mål højde: 17/15 17/15 cm
 • Bredde 50/30 cm
 • Dybde 17/15 cm

Ulemper

 • Rammen kan virke irriterende for nogen

Ellos Home hexagon

Ellos Home hexagon

Du får her en sekskantet væghylde, som fås i flere forskellige størrelser, så de kan kombineres. De er lavet af metal, så de er meget robuste. Hjørnehylderne sættes op ved hjælp af riller på bagsiden, som hænges på skruer på væggen. Skruerne medfølger ikke. 

Hylderne er super unikke og stilfulde. De er ikke de mest praktiske af hjørnehylderne, da der ikke kan stå så meget, men de skal bruges primært til pynt. 

Hexagon hjørnehylderne er blevet meget populære de senere år, og de pynter også gevaldigt i indretningen med en blomst i, et billede eller en Kay Bojesen abe hængende ned fra. Du skal købe hylden/hylderne for deres design, og ikke hvis du har en masse ting, du skal stille på en hylde. Det egner de sig ikke så godt til. 

Fordele

 • Fås i forskellige størrelser
 • Kan kombineres
 • Billigere model

Specifikationer

 • Stor: 30x27x14 cm
 • Mellem: 28x25x14 cm
 • Lille: 26x23x14 cm 

Ulemper

 • Kan være upraktisk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar