Sofaen er et af hjemmets vigtigste komfortmøbler. Det er her, vi kan slappe af efter en lang dag, og her vi kan samles med familie og venner, slå benene op og være helt os selv. Stofsofaer er fortsat en af de mest populære løsninger til de danske hjem, og det skyldes særligt, at en stofsofa er utroligt behagelig at sidde i hele året – uanset temperatur og luftfugtighed – hvorimod en lædersofa for mange kan føles for kold om vinteren og for klistrende om sommeren. 

Derudover findes der så mange forskellige typer af stof, sofaerne kan fremstilles med i dag, så det er nemt at finde noget til en hver smag. I denne artikel har vi kigget på nogle af de fineste og herligste stofsofaer, som findes disse år, og vi har fremhævet de bedste sofaer med chaiselong, 3 personers sofaer, og så har vi endda inkluderet et par, som passer perfekt til dig med en lidt anderledes og eventyrlysten indretningsstil. Læs med her, og bliv inspireret.

Tre bud på en stofsofa med chaiselong

Sofaer med chaiselong er utroligt attraktive, fordi de er nemme at indrette med i de fleste danske hjem og samtidig giver en ekstra siddeplads eller mulighed for at ligge mere komfortabelt. Her har vi samlet tre bud på skønne og forskellige stofsofaer med chaiselong.

Orto sofa med chaiselong – den ekstravagante

Orto sofa med chaiselong – den ekstravagante

Denne stofsofa fra Ilva er som skabt til det moderne og kreative hjem, og den er perfekt til at stå i kontrast til både mørkere og lysere farver. Den indbydende mørkegrønne farve står utroligt flot til de fine træben i røgfarvet eg og giver et afdæmpet, varmt udtryk til enhver stue. 

Selve designet på denne sofa er virkelig gennemført, hvor den mere kantede ryg kontrasterer med de blødere pudeelementer på sofaens sæde. Samtidig bryder velourstoffet også effektivt med de mere hårde kanter, så sofaen fremstår afrundet og som et afbalanceret møbel. 

Sofaen er fremstillet med både koldskum og polyesterskum, hvilket gør den behagelig at sidde i og giver mere støtte, så du ikke synker for langt ned i den, hvilket ellers kan være et problem med gamle sofaer eller sofaer i lav kvalitet.  

Orto måler 66 cm i højden, 292 cm i længden og 164 cm i dybden (chaiselongens længde) og passer således godt ind i de større hjem. Den er ideel at indrette tæt på planter i stuen og går rigtigt fint sammen med andre naturlige materialer såsom træ, beton og glas. 

Detaljer om denne sofa: 

 • Moderne og ekstravagant design 
 • Polyesterskum og koldskum for god komfort 
 • Måler 66 cm x 292 cm x 164 cm
 • Udført i mørkegrøn velour med træben i røgfarvet eg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

House Nordic Marino sofa – utroligt meget sofa for pengene

House Nordic Marino sofa

House Nordic har med denne Marino model produceret en grå stofsofa med chaiselong, som vil passe utroligt godt ind i mange skandinaviske hjem. Designet er diskret og moderne, og den optager ikke unødigt meget opmærksomhed fra andre elementer i hjemmet. 

Betrækket er slidstærkt, hvilket betyder, at denne sofa er praktisk at anvende i hverdagen og nem at vedligeholde. Det mørkegrå stof er desuden også med til at gøre sofaen mindre sart, da eventuelle små pletter og skjolder sjældent vil kunne ses. 

Sofaen er udformet med træben i massivt træ, som er med til at give den et afrundet og let eksklusivt design og er i øvrigt med til at gøre den lidt mere luftig, så den ikke ser så tung ud i stuen. Marino måler 80 cm i højden, 219 cm i længden og 151 cm i dybden (chaiselongens længde). Med denne sofa kan chaiselongens flyttes, således at sofaen kan bygges både højrevendt og venstrevendt. 

Alt i alt er der her tale om en stofsofa, som passer perfekt til dig, som måske har en lidt mindre stue og er på udkig efter en komfortabel sofa, hvor du får utroligt meget værdi for dine penge. 

Detaljer om denne sofa: 

 • Ekstremt meget sofa til prisen  
 • Udført i slidstærkt betræk, som er nemt at holde
 • Massive træben 
 • Chaiselongen kan være højrevendt eller venstrevendt
 • Måler 80 cm x 219 cm x 151 cm.

Se også artiklerne: Lædersofaer – de 10 bedste sofaer i læder til boligen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Zanotta Flamingo chaiselongsofa – eksklusiv komfort til hele familien

Zanotta Flamingo chaiselongsofa

Det italienske møbelhus Zanotta er efterhånden kendt for at designe og skabe møbler, som formår at give en særlig sjæl til et hvilket som helst rum, men på en subtil og ikke dominerende facon, så de stadig er nemme at indrette med i alle hjem. 

Flamingo er ingen undtagelse. Den er tegnet af den engelskfødte møbeldesigner Damian Williamson og er kendetegnet ved sine harmoniske proportioner, som gør, at den – trods sin størrelse – ikke virker overvældende. Sofaens rene og lige linjer er elegant brudt op af de buede armlæn og de fritstående rygpuder. 

En af de mange fordele ved Flamingo er, at der er frihed til at tilpasse den til netop din eller jeres smag og indretningsstil. Blandt andet fås den i forskellige farver af betræk, og de poleret aluminiumsben kan også udskiftes til nogle i sort eller sort satin.  

Sofaen måler 68 cm i højden (siddehøjden er 48 cm), 346 cm i længden og 168 cm i dybden (chaiselongens længde). Der er således tale om en større chaiselong sofa, som kræver en stue med god plads. Det diskrete design gør den nemt at tilpasse til mange indretningsstile, så du let kan sætte dit eget præg på atmosfæren trods den store sofa. 

Detaljer om denne sofa: 

 • Eksklusiv og komfortabel sofa 
 • God plads til hele familien 
 • Mange tilpasningsmuligheder 
 • Moderne og enkelt design – nem at indrette med
 • Måler 68 cm x 346 cm x 168 cm.

To bud på en 3 personers stofsofa

Hvis du ikke er på udkig efter en chaiselong eller hjørnesofa, så kan det stadig være rart med en model, som har plads til en gæst eller to. Derfor har vi kigget på og udvalgt to af de flotteste 3 personers stofsofaer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se også denne lignende artikel på vores side: Pedste Posestole Til Born

Aros 3 personers sofa – den moderne skandinav

Aros 3 personers sofa – den moderne skandinav

Aros fra Ilva er en utroligt gennemført sofa, som passer perfekt ind i mange danskeres idé om, hvordan et moderne og elegant komfortmøbel ser ud. Den har flere fine detaljer, som trækker spor til den lange danske designhistorie inden for møbelverdenen, hvor enkle linjer og kvalitetsmaterialer skaber en særlig tidløs æstetik. 

De fine rundede armlæn giver en flot kontrast til kanterne på sofaens ryg, og de runde armpuder (som kan tilkøbes) vil yderligere komplementere denne balance. Det grønne og slidstærke betræk står flot til de massive træben i hvidolieret eg, og modellen vil være nem at indrette med i både et hjem med neutrale nuancer eller mange farvestrålende indslag. 

Sofaen er udformet med fyld af koldskum, hvilket giver en god siddekomfort med behagelig støtte. Den måler 75 cm i højden, 217 cm i længden og 85 cm i dybden. De smalle armlæn og de små armpuder tager desuden ganske lidt plads, hvilket gør det mulig at sidde op til tre personer ganske komfortabelt i denne sofa.

Alt i alt er Aros er en utroligt herlig stofsofa med træben, som vil passe godt ind i hjemmet med sans for godt dansk design.  

Detaljer om denne sofa: 

 • Moderne og elegant nordisk design 
 • Grønt slidstærkt betræk og træben i hvidolieret eg 
 • Fyld af koldskum for god komfort 
 • Måler 75 cm x 217 cm x 85 cm.

 

Se også denne lignende artikel på vores side: Bedst i test – de 22 bedste sovesofaer lige nu

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hay Silhouette – perfekt til minimalisten

Hay Silhouette

Hay har skabt en utroligt flot grå stofsofa, som passer virkelig godt ind i hjemmet med minimalistiske træk, hvor det enkle hyldes, og de rene linjer dominerer. Silhouette er tegnet og designet af den dansk-italienske design duo Gamfratesi, som eksperimenterer med fusioner af fornyelse og det traditionelle. 

Sofaen findes i flere varianter og kan blandt andet også fås med en højere ryg. Vi synes dog, at den lave ryg er med til at give den en særlig minimalistisk karakter, som er svær at stå for. Desuden fås modellen i mange stofvarianter, og du kan også vælge mellem enten sorte ben i stål eller træben. 

En af de flotteste detaljer ved netop denne stofsofa er de diskrete kedersyninger, som ligeledes kan fås i forskellige farver. Du kan vælge mellem sort læder, cognac læder eller blot i matchende stof som resten af sofaen. På den måde er der således mange tilpasningsmuligheder, så du ender med en sofa, som er unikt tilpasset til dit hjem og din stil.  

Silhouette stofsofa måler 72,5 cm i højden, 217 cm i længden og 90 cm i dybden. Der er således tale om en god rummelig 3 personers sofa, som vil være nem at passe ind i både mindre og større stuer. En utroligt gennemført sofa med masser af tilpasningsmuligheder. 

Detaljer om denne sofa: 

 • Elegant og minimalistisk sofa 
 • Designet af den dansk-italienske duo GamFratesi
 • Mange tilpasningsmuligheder 
 • Måler 72,5 cm x 217 cm x 90 cm.

To bud på stofsofaer i anderledes materialer og lækre farver 

Nogle gange må der godt være lidt kulør på tilværelsen, og hvis du er en af dem, som synes, at det godt kan være lidt trist med en grå eller sort stofsofa, så har vi her fundet to gode bud på ganske anderledes sofaer, som vil skabe masser af wow-effekt og karakter i dit hjem.

Se også artiklerne: Sofaer med chaiselong – Se de bedste i test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

KARE DESIGN Milchbar Honey sofa – gennemført retro-æstetik

KARE DESIGN Milchbar Honey sofa

Denne sofa fra Kare Design er perfekt til dig, hvis hjerte banker for retromøbler og designdetaljer fra tidligere årtier. Den er betrukket med et lækkert honninggult betræk i polyester, som er let skinnende og utroligt moderne disse år. Benene er fremstillet i birk og efterfølgende lakeret i sort lak med en bronzefarvet fod, som er med til at gøre netop denne stofsofa helt unik. 

Milchbar Honey sofaen er designet med et lækkert gittermønstret sæde, som får den til at se næsten helt spiselig ud.  Den gule nuance vil være spændende at matche med andre farverige elementer i hjemmet, og den vil således passe godt ind i et hjem, som også har andre elementer af retro-møbler, nips eller design, som er inspireret af for eksempel 80’erne. 

Sofaen måler 83 cm i højden, 233 cm i længden og 86 cm i dybden, hvilket betyder, at den vil passe ind i de fleste både små og store stuer. Den er fyldt med polyesterskum, som giver god støtte og skøn komfort.

Detaljer om denne sofa: 

 • Elegant retro-design 
 • Lækker gul nuance i skinnende polyester
 • Polyesterfyld for god komfort
 • Måler 83 cm x 233 cm x 86 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bloomingville Nora sofa – naturmaterialer og fine detaljer

Bloomingville Nora sofa

Hvis du har et helt og aldeles blødt punkt for særlige møbler med gennemtænkte designmæssige detaljer, så vil du nok kigge en ekstra gang efter Bloomingvilles Nora stofsofa. Her er der tale om et virkelig dejligt møbel, som er udført skønne naturmaterialer. Selve sofaen er fremstillet i 100 % uld, og de høje ben er af hvidolieret egetræ. 

En af vores yndlingsdetaljer er, hvordan sofaens ryg er lavet af ni små træpæle, som matcher benene og giver netop denne model et helt særpræget udtryk. Den høje ryg er desuden med til at give denne stofsofa kant, adskiller den fra mange andre typer af sofaer i dag og er med til at gøre den indbydende og hyggelig, samtidig med at den bibeholder et moderne og trendy look. 

Nora måler 90 cm i højden, 173 cm i længden og 79 cm i dybden og er således en mellemting mellem en to- og trepersoners sofa. Den vil være nem at passe ind i de fleste store eller mindre hjem, og vil matche godt til både mange planter og blomster og til andre møbler i naturlige materialer, såsom marmor eller metaller. 

Detaljer om denne sofa: 

 • Høj ryg for et hyggeligt og moderne udseende
 • Udført i 100 % uld 
 • Træben i hvidolieret eg
 • Måler 90 cm x 173 cm x 79 cm.

Vi håber, at du med denne artikel har fået mange gode ideer til, hvordan en stofsofa kan passe ind i dit hjem. Som du kan se findes der et næsten overvældende udvalg af flotte modeller i forskellige størrelser, materialer, snit, linjer og detaljer i dag, og forhåbentlig er du blevet lidt klogere på, hvilke elementer du gerne vil gå efter, når du skal indrette efter netop din stil.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Denne side er anmeldt af: Philip S. Jeppesen Rating 10/10

Dette indlæg har fået 4.17 stjerner baseret på 12 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar