En stigereol er et flot møbel, hvor du kan placere en række genstande på. Som navnet antyder, så kaldes det for en stigereol, fordi hylderne bevæger sig opad på samme måde, som man kender fra en stige. De er lette at samle, og du skal ikke gøre andet end at placere dem op ad væggen og dekorere med nips, bøger eller andet.

Du kan få stigereoler i de fleste typer af træ og i nærmest alle farver, men sort, hvid og naturtræ er de mest almindelige at vælge.

Når du skal købe en stigereol, kan det være relevant for dig at overveje, hvor stigereolen skal placeres og hvad den skal bruges til. Det er nemlig forskelligt, hvor robuste modellerne er. Det er også vigtigt, at du monterer stigereolen til væggen, så den ikke mister balancen. Det er derfor bedst, at placere den et sted, hvor du kan montere stigereolen fast til væggen.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Charlie stigereol – sort/hvidmalet træ m. skuffe – Minimalistisk design

Delta stigereol - sorthvidt træ, m. skuffe

Charlie stigereolen er en del af møbelserien af samme navn. Den er bygget på en måde, som den minder om en stige eller en trappe. De brede vanger fungerer som hylder, og den nederste hylde er bredere end den øverste.

Charlie stigereol er 180,4 cm høj, og den er designet på en måde, så den passer ind på det moderne børneværelse, stilrene kontor eller i stuen. Den er 55,1 cm i bredden og 48 cm i dybden. Den har en vægt på 24,4 kg., og du skal selv samle den, når du modtager den. Den er simpel at samle, så det vil føles som om, at du har købt et IKEA-møbel. Bare med meget mere stil.

Den kommer i sort/hvid. Det betyder også, at den passer ind i alle typer hjem. Hvis du er på udkig efter noget kontrast til dine hvide vægge, så vil vi anbefale, at du vælger en sort stigereol. Kanterne er sorte, mens hylderne er hvide. Der er tale om et flot stilrent produkt.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 180 cm (h), 55 cm (b), 48 cm (d)
 • Vægt: 25,5 kg

Normann One Step Up High Reol – flot stigereol i asketræ

Normann One Step Up High Reol

Denne stigereol står selv og behøver derfor ikke placeres op ad væggen. Det betyder, at du kan stille den lige hvor du har lyst til. Det gør den anvendelig de fleste steder, og den kan gøre både børneværelse, kontoret eller stuen pænere.

One Step Up High Reol er designet af danske Normann Copenhagen, som altid har designet i højsædet, når de designer møbler. Konstruktionen, der er lavet i naturlig asketræ, skaber en fed kontrast til de hvide hylder. De fem hylder er lavet i pulverlakeret aluminium, og har samme dybde.

Selve stigereolen er 209 cm høj, hvilket gør den højere end mange andre stigereoler på markedet. I danske hjem med højt til loftet, er den derfor ufattelig god, så man udnytter pladsen. Bredden er 78 cm, så du kan have plads til meget på hylderne, især fordi de har en dybde på 45 cm. Så du kan sagtens have stående mindre kasser på dem.

Den er et godt valg, hvis du er på udkig efter en stilren stige reol, som passer til alle dine værelser. Den er let at flytte rundt på, hvis du pludselig vil have den stående et andet sted.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 209 cm (h), 78 cm (b), 45 cm (d)
 • 5 hylder i pulverlakeret aluminium
 • Alle hylder har samme mål

Normann One Step Up low Reol – Lille reol i et klassisk design

Normann One Step Up low Reol

Hvor de fleste stigereoler ofte er høje, så har Normann Copenhagen skabt en lille smart stigereol på bare 126 cm i højden. Den er 78 cm bred og 45 cm dyb. Så den ligner de klassiske reoler, når det kommer til størrelserne på selve hylderne, men den adskiller sig ved, at den ikke er særlig høj.

I alt har den bare tre hylder, som er hvide hylder produceret af stål. Selve stellet, siderne, er lavet i asketræ, så den har det klassiske og elskede skandinaviske look. Men det er et moderne take på det.

Den behøver ikke stå opad væggen, så den er perfekt at have stående ved siden af skrivebordet, eller du kan bruge den som en lille rumdeler. Der er også mange, som bruger den i køkkenet til at have stående tallerkner på den. Der er mange muligheder med den, som du selv kan bestemme.

Selve reolen er designet af Francis Cayouette på vegne af Normann Copenhagen. Hvis du i forvejen har den høje reol fra dem i samme design, så kan du sagtens kombinere dem og bruge dem i forskelige rum eller lave et fedt reolsystem.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 126 cm (h), 78 cm (b), 45 cm (d)
 • Materiale: Ask og hylder i stål
 • 3 stk. hvide hylder

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Reol Rita stigereol i hvidt gummitræ – robust hvid stigereol

Writex stigereol Hvidt gummitræ

Denne stigereol i hvid lavet i træ, kan bruges mange steder, så du kan sagtens købe den og have den stående i din stue.

Den har en højde på 183 cm, bredde på 65 cm og en dybde på 41 cm. Imellem hver hylde er der 31,5 cm, så der er plads til mindre kasser på hver hylde. Materialet den er lavet af er gummitræ, som gør, at der er tale om en utrolig robust stigereol.

Den har en vægt på 13 kg, så det er muligt at flytte den, selvom det anbefales, at du skiller den ad, før du gør det. Da den kommer usamlet, er det rart, at den ikke vejer mere.

Da der er tale om en form for trappe reol, så er der ikke lige meget plads på alle hylder. Den øverste hylde har en dybde på 20,5 cm, hvor den længst nede har en dybde på 38,5 cm. Så det er værd at overveje, hvad du placere på de forskellige hylder af den grund.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 38 cm (d), 183 cm (h), 63 cm (b)
 • 5 hyler
 • Materiale: Gummitræ med træfinér
 • Vægt: 13 kg

Delta stigereol – hvid/egetræ, m. 4 hylder og 1 skuffe – Masser af opbevaringsplads

Delta stigereol – hvidt eg træ, m. 4 hylder og 1 skuffe

Delta stigereol er designet af Tvilum, som er kendt for deres flotte og minimalistiske designs, hvor denne stigereol er ingen undtagelse. Den har 4 hylder og en skuffe nederst, hvor du kan placere en masse ekstra ting, som du ikke gider have liggende fremme. Det gode ved skuffen er, at den er designet til at passe sammen med hele stigereolen.

Hylderne er hvide, mens vangerne er af naturfarvet egetræ. Den er 180,4 cm i højden, 48 cm i bredden og dybden. Der er tale om en stigereol, som du placerer op ad væggen, og så bevæger den sig opad som en trappe. Den har mindre plads på øverste hylde, end den har på den nederste hylde. Det gør, at den ser virkelig pæn ud, når den står op ad væggen.

Vægten på den er 22 kg, og den kommer usamlet, når du køber den. Den er dog nem at samle, og du burde kunne have den oprejst inden for en time. Denne stigereol er et godt valg, hvis du gerne vil have en pæn stigereol i egetræ.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 180,5 cm (h), 48,05 cm (d), 55,1 cm (b)
 • Maxbelastning skuffe: 6 kg
 • Maxbelastning hylde: 5 kg pr. hylde

True Stigereol – den perfekte stigereol i eg

True Stigereol

Vi er kendt for at være en nation som historisk altid har bygget meget med træ, derfor er det rart at se en stigereol med massive hylder i eg. I alt får du 5 hylder, som alle er tykke, så de kan holde til meget vægt og giver et flot rustikt look.

Siderne er i sort pulverlakeret metal og kontrasten mellem vangerne og hylderne ser rigtig fed ud. Det gør da også denne stigereol til et utroligt populært valg blandet mange. Denne stigereol er muligvis ikke det oplagte valg til børneværelset, men til stuen eller kontoret er den helt fantastisk.

Den har en højde på 196 cm og en bredde og dybde på 38,2 cm. Længden på den er 90 cm, så der er tale om en stigereol, hvor du kan få plads til mange ting. Når du først har opsat den, vejer den 26 kg, så der er tale om en solid stigereol. Den er dog relativ nem at rykke rundt på, da du kan tage hylderne af, og så kan du flytte den uden problemer.

Selve hylderne er massivt gråolieret egetræ. De er et par centimeter tykke, og det får hele stigereolen til at virke ufattelig robust.

Udvalgte specifikationer

 • 5 hylder i gråolieret egetræ
 • Vanger i sort pulverlakeret metal
 • Dimensioner: 196 cm (h), 90 cm (l), 38,2 cm (d)
 • Vægt: 26 kg

Wall Stigereol – smart hvid stigereol

Wall Stigereol

Denne stigereol placeres op ad væggen men adskiller sig fra mange af de andre stigereoler på markedet, da hver hylde har samme dybde. I mange andre modeller vil stigereolen blive placeret som en form for trappe i stedet, hvor den nederst hylde er dybere end den øverste.

Med denne Wall stigereol så er det toppen og bunden, som placeres ind mod væggen. Det betyder, at du får det maksimale ud af hylderne. Hver hylde har en dybde på 24 cm og kan holde på en maxbelastning på 5 kg. Dvs. at du kan godt placere mere end 5 kg. på selve stigereolen, men så skal du placere det udover flere hylder, så kan den godt holde til det.

Den er 182,8 cm og har en længde på 66,5 cm. Dvs. at hver hylde er 66,5 cm i længden og 24 cm i bredden. Så du har sagtens plads til at stille kasser osv. på alle hylder, da de alle sammen har samme størrelse. Derfor benytter mange denne stigereol til at placere kasser øverst med de genstande, som de ikke bruger særlig ofte.

Denne wall stigereol kommer i hvidlakeret, sort eller grå.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 182,8 cm (h), 66,5 cm (l), 24 cm (d)
 • Vægt: 9,4 kg
 • Maxbelastning: 5 kg. pr. hylde

Stigereol Hayfay 

Stigereol Hayfay

Denne flotte stigereol i mørkt rosentræ fra Obuzi er utrolig populær i alt fra det klassiske hjem til minimalistiske hjem. I det lyst hjem kan denne Hayfay stigerol være med til at skabe en smule kontrast. Samtidig kan den passe perfekt ind, hvis du i forvejen har mørke møbler og har kørende en mere gammeldags britisk stil, som også er blevet mere populær de seneste år.

Den er 185 cm i højden. Dybden på nederste hylde er 43 cm, men det varierer fra hver hylde, da de bliver mindre dybe desto længere, du bevæger dig opad på stigereolen. Den er perfekt at have i entreen, spisetuen eller i jeres dagligstue.

Imellem hver hylde er der en jernkæde i mellem, som er med til at skabe et rustikt råt look til reolen. Det er den perfekte stigereol for dig, som gerne vil have en tungere reol, som fylder lidt mere i sit udseende. Den har en bredde på 40 cm, så du burde kunne få plads til den i de fleste rum. Hvis du er vild med mørkt træ, så er den lige dig.

Stigereolen erstatter den klassiske reol

De fleste af os er vokset op med den klassiske reol, hvor man har placeret alle ens bøger. Men da både bøger, CD’er, DVD’er osv. er røget ud, bruges reolen i dag mest til at vise sit liv og værdigenstande frem. Det er også grunden til, at bogen har fået lov at blive, da den siger noget om os. Men hvor man i gamle dage stablede alt ovenpå hinanden på en reol, så bruger man i dag mere tid på at få det hele til at se pænt ud. Her skaber en stigereol et mere unikt look.

Det er især en række designere, som har gjort stigereolen så populær, at du nu kan få den i alle mulige former. Du kan både få den i lavprisvarehuse og hos smarte bolighuse. De stigereoler vi har samlet i dette indlæg, er nogle af de mest populære. Vi kan især godt lide dem, hvor man har kombineret dansk natur med dansk design. Vi har en stor kultur for træmøbler og i mange år, var det ikke in at benytte. Nu har mange designere kastet sig over træ igen, og resultatet mellem træ og stål ses i mange af de stigereoler, som vi også har valgt her.

Reolen er ikke død, men nu har du endnu en mulighed til de værelser, hvor du gerne vil bevare overblik og bevare en mere minimalistisk stil. En stigereol passer ind i det moderne hjem og i det klassiske hjem, og det er netop styrken bag ved den. Samtidig kan du også have den i et fritidshus og skabe et mere nutidigt look.

FAQ

🧐 Hvordan stabiliseres en stigereol?

Har du planer om at opbevare bøger, mapper eller pyntegenstande på din stigereol, skal du vælge et design med hængsler. Her monteres og fastgøres stigen på det øverste trin til væggen, så den ikke mister balance, når du sætter ting på hylderne/trinnene.

🤔 Hvad kan jeg placere på en stigereol?

Det er forskelligt fra reol og reol, hvor slidstærke og robuste de er. Har du planer om at placere bøger på din stigereol, skal du vælge en udgave, der er lavet af træ. Her vil soliditeten være størst, og du får et mere rustikt opbevaringsmøbel, der kan håndtere vægten.

🧐 Hvor skal jeg placere min stigereol?

Du skal placere din stigereol på et sted i hjemmet, hvor der er god plads over reolens øverste hylde/trin. Det skal være nemt for dig at komme til at montere reolen fast til væggen, så den opretholder sin balance, når du fylder hylderne ud på bøger, pyntegenstande og arvestykker.

🤓 Er stigereoler stabile?

Når du følger monteringsvejledningen, der vil følge med til dit møbel, vil din stigereol være stabil og sikker at anvende. Du må ikke placere tungere genstande på din reol, end hvad maksimumbelastningen ligger på. Det er stigereolerne af træ, der er de mest solide og stabile udgaver.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar