Rummet, hvor vi spiser i hjemmet, er et af de allervigtigste. Det er her vi samles med familie og venner, og det er her et særligt fællesskab og god hygge opstår, hvor vi kommer hinanden ved og mødes om måltidet. 

Selve spisebordsstolene er utroligt vigtige, da disse skal danne rammen for hele det komfortmæssige aspekt af måltidet – hvad end det er i hverdagen eller i weekend og i forbindelse med særlige begivenheder. Vi har i denne artikel samlet 10 stærke bud på nogle af de bedste spisebordsstole i læder. Netop læder har en særlig elegance og eksklusivitet, og derudover er det et utroligt slidstærkt naturmateriale, som du kan have glæde af i mange år. Læs med her, og bliv inspireret til, hvordan design spisebordsstole i læder kan passe ind i netop din indretningsstil eller give et helt nyt pust til hjemmet. 

Tre bud på spisebordsstole i læder med armlæn

Vi lægger ud med spisebordsstole i læder med armlæn, da disse har opnået særlig stor popularitet i de danske hjem. Denne type stol giver en ekstra dimension af komfort og har også et anderledes designmæssigt udtryk af robusthed og solidt håndværk. Her er tre bud på forskellige og smukke spisebordsstole i læder med armlæn.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Melrose spisebordsstol fra Kokoon – bringer hygge til bordet

Melrose spisebordsstol fra Kokoon – bringer hygge til bordet

Denne stol fra Kokoon er perfekt til dig, som mener, at spisebordet og måltidet gerne må emme af hjemlig hygge og udpræget velbehag. Der er tale om en virkelig indbydende stol med elegante runde former, som giver god støtte hele vejen rundt. 

Melrose stolen er beklædt med faux læder i høj kvalitet og vil derfor være et godt valg til dig, som ønsker det flotte udseende af læder, men måske ikke er interesseret i at vedligeholde ægte læder eller af andre årsager foretrækker kunstlæder. 

De høje slanke ben på stolen skråner let udad og giver et flot og dynamisk udtryk til stolen. Benene er fremstillet i massivt træ og malet sorte, så de passer til resten af stolens mørke elegance. Stolen er nem at indrette med, og det mørke læder og de sorte ben gør den ideel at matche både til et lyst eller mørkt spisebord. Melrose vil desuden passe lige så godt ind i et minimalistisk hjem med neutrale nuancer som i et hjem med mere knald på de livsglade farver. 

Stolen måler 68 cm x 62 cm x 79 cm og vil derfor passe til langt de fleste spiseborde. Dog tilføjer de lækre armlæn en ekstra bredde til stolen, og den vil derfor egne sig bedst til længere eller runde spiseborde.

Detaljer om denne stol: 

 • Hyggelig og enormt indbydende 
 • God komfort og støtte fra alle sider 
 • Høj kvalitets faux læder og sortmalede ben i massivt træ 
 • Måler 68 cm x 62 cm x 79 cm

Newton spisebordsstol – ideel til det danske design hjem

Newton spisebordsstol

Hvis du er særligt glad for danske designmøbler, som har en bestemt tidløs karakter over sig, så vil du næsten med garanti kaste et ekstra blik efter den flotte Newton spisebordsstol. 

Stolen har mange træk fra den typiske danske designhistorie med sit slanke stel og med lige dele fokus på komfort, enkelthed og æstetik. Det fine ryglæn glider naturligt over i slanke, men robuste armlæn, som igen leder ned til stolens ben og sæde. 

Også valget af naturmaterialer til denne stol er med til at gøre modellen næsten ikonisk. Det sorte læder står i flot kontrast til resten af stolens stel, som er udformet i ubehandlet eg. Newton vil passe godt til en indretning med sarte farver og andre elementer i naturmaterialer. Stolen vejer 13 kg, hvilket er med til at understøtte fornemmelsen af solidt håndværk, men med et slankt udtryk. 

Newton måler 77 cm i højden, 51 cm i længden og 49 cm i dybden. Siddehøjden på denne model er 46 cm, og den passer således godt til langt de fleste spiseborde. Særligt vil denne model egne sig godt til hjemmet, hvor der i forvejen er en forkærlighed for og bevidsthed om dansk design. 

Detaljer om denne stol: 

 • Smuk spisebordsstol i klassisk dansk design 
 • Sort læder og ubehandlet eg
 • Måler 77 cm x 51 cm x 49 cm
 • Siddehøjden er 46 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Sofia spisebordsstol fra Bodahl – slankt og robust retro-design

BODAHL Sofia retro spisebordsstol

Hvis du er glad for møbler, som har karakter af retro-design og godt håndværk fra tidligere årtier, så er Sofia modellen fra Bodahl et virkelig godt bud på din næste spisebordsstol. 

Den er udformet i et simpelt og slankt design, hvor proportionerne mellem sæde, ryglæn og stel er enormt gennemførte. Selve stolen er udformet i ægte antikt brunt bøffellæder, der er et virkeligt slidstærkt naturmateriale, som du vil kunne have glæde af i mange år fremover. 

Selve stellet er lavet af sort jern, som står i flot og varm nuance til det mørkebrune læder. Armlænene på Sofia er ligeledes fremstillet i jern, men med den fine detalje, at der er læder omkring det område, hvor du normalt vil støtte armen eller albuen på. Stolen fås desuden med to forskellige slags syninger, som drastisk ændrer stolens udseende. 

Her er der tale om en mørk og anderledes spisebordsstol, som vil kunne sætte kant og karakter på din spisestue. Den vil passe godt ind i hjemmet, hvor der er god bevidsthed om sammensætningen af farver og materialer. For eksempel vil denne stol passe godt sammen med et spisebord med en rustik bordplade i mørkt eller lysere træ.

Detaljer om denne stol: 

 • Smuk stol i retro-design
 • Elegant kombination af slankt design og robuste materialer
 • Ægte bøffellæder og stel i jern

Tre bud på spisebordsstole med sort læder

Når du skal til at indrette med nye spisebordsstole i læder, kan det være en god idé at overveje, hvilke farver eller nuancer du skal have til at passe ind i resten af dit hjem. Da sort passer til det de fleste indretningsstile og eksisterende møbler, kan dette være et ideelt bud på dine næste spisebordsstole. Her har vi udvalgt tre modeller, som alle har elementer af sort læder, men derudover er ganske forskellige og vidunderlige på hver deres måde.

Noak spisebordsstol – utroligt meget stol for pengene 

Noak spisebordsstol

Hvis du er på udkig efter en simpel stol i et klassisk design uden for mange dikkedarer, så er denne Noak spisebordsstol et ganske god bud. Her er nemlig en flot og enkel stol, hvor du får utroligt meget for pengene. 

Stolen er udformet med et lækkert buet ryglæn, som giver dig god komfort, mens du sidder. Derudover er sædet ganske enkelt med en let polstret pude, som gør, at stolen er behagelig at sidde på. Selve sædet er betrukket med sort kunstlæder, som er nem at vedligeholde. Faktisk kræver det blot en fugtig klud en gang imellem, og så har du ellers en stol, som kan se ny ud meget længe. 

Stolens stel står i fin kontrast til sædet og er fremstillet i massivt olieret egetræ, hvilket er et robust naturmateriale. Egetræ har en hårdhed på 3,4 og hører til blandt de hårde træsorter, som findes. Det vil sige, at du formentlig vil kunne have glæde af din stol i mange år. 

Noak måler 80,5 cm i højden, 46 cm i længden og 49,7 cm i dybden. Den vil være ideel at indrette med andre møbelelementer i massivt træ med ens eller matchende nuancer. For eksempel vil netop denne spisebordsstol gå godt sammen med et spisebord, hvor både bordplade og ben er udformet i massivt træ. 

Detaljer om denne stol: 

 • En enkel spisebordsstol til en stærk pris 
 • Udformet i kunstlæder og massivt olieret egetræ 
 • Vil passe godt til andre møbler i ens eller matchende nuancer 
 • Måler 80,5 cm x 46 cm x 49,7 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Cadiz spisebordsstol – moderne og alsidig på samme tid

Cadiz spisebordsstol

Cadiz er en spisebordsstol, som næsten virker til at være særligt udformet til det yngre segment. Her er der nemlig lagt stor vægt på at skabe en stol, som er robust og kan holde til lidt af hvert, samtidig med at den glider naturligt ind i en moderne indretningsstil. 

Denne herlige stol er nemlig som skabt til det moderne hjem, hvor der er fokus på både hverdagskomfort og skøn æstetik. Selve stolen er fremstillet i vintage kunstlæder, som næsten går i ét med de lange slanke ben i sortlakeret metal. Benene er ganske høje og er bredest oppe ved sædet, hvorefter de går ud i en spids ned mod gulvet, hvilket er med til at give stolen en let og nutidig karakter. 

Denne stol vejer blot 6 kg og er således lettere end mange andre spisebordsstole. Det betyder, at det er nemmere at flytte rundt på stolen i hverdagen, hvilket kan give mere dynamiske og fleksible indretninger og brugsmuligheder. Stolen er 85 cm i højden, 56 cm i længden og 50 cm i dybden. 

Siddehøjden på stolen er i øvrigt 47 cm, hvilket gør den nem at passe til de fleste spiseborde. Farvemæssigt er den også nem at indrette med, og den vil gøre det godt ved både et sort spisebord, et hvidt spisebord eller et flerfarvet spisebord. 

Detaljer om denne stol: 

 • Moderne og alsidig spisebordsstol 
 • Udformet i vintage kunstlæder og sorte metalben
 • Nem at indrette med 
 • Måler 85 cm x 56 cm x 50 cm
 • Siddehøjden er 47 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Arthur spisebordsstol – passer ind i netop din indretningsstil 

Arthur spisebordsstol

Arthur spisebordsstol er en virkelig lækker stol, der kan sætte prikken over i-et på en meget bred vifte af spiseborde. Den giver et stort udvalg af indretningsmuligheder, og alt efter hvilket udtryk du ønsker i dit hjem, kan Arthur sættes sammen med møbler på fleksibel vis.

Stolen har et elegant og enkelt sæde, som er betrukket med sort læder. Resten af stolens stel er udformet i mørk gråolieret eg, hvilket giver stolen et mørkere udtryk, der er både attraktivt og tidløst. Den er 79 cm i højden, 51 cm i længden og 49 cm i dybden. Siddehøjden på Arthur er 45 cm, og den er således god at indrette med til langt de fleste almindelige spiseborde. 

Du kan nemt indrette Arthur sammen med et spisebord i massivt træ for en klassisk dansk indretningsstil, eller du kan kombinere det med et slankt spisebord i hvid eller sort for et mere moderne udtryk. Denne stol passer ligeledes godt sammen med møbler og elementer i naturmaterialer såsom andre træsorter, læder, glas og planter. På den måde vil Arthur passe godt ind i netop dit hjem, uanset om din stil er nordisk, moderne eller mere præget af klassisk dansk design. 

Detaljer om denne stol: 

 • Utroligt komfortabel og flot 
 • Kan også bruges som komfortstol i andre rum 
 • Passer ind i netop din indretningsstil 
 • Måler 79 cm x 51 cm x 49 cm
 • Siddehøjden er 45 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

To bud på spisebordsstole med brunt læder

Hvis du ønsker et behageligt varmt og indbydende skær til din spisestue, så bør du måske overveje spisebordsstole med brunt læder. De har et helt særligt udtryk, som er ganske eftertragtet disse år, da de passer ind med de jordfarver og diskrete nuancer, hvilket typisk præger moderne og skandinaviske hjem. Her har vi fundet et par eksempler på absolut charmerende spisebordsstole med brunt læder. 

HAY About A Chair – elegant, moderne og fuld af sjæl

HAY About A Chair

HAY har slået sig fast som et af de bedste møbelhuse i Danmark på ganske kort tid. Særligt er de elskede for deres intuitive forståelse for kombinationen mellem en moderne indretning og simpelt, industrielt design. Med deres About A Chair har de i høj grad formået at forene de to, og resultatet er et både komfortabelt og elegant komfortmøbel. 

About A Chair kan nærmest betegnes som en ny dansk klassiker inden for møbeldesign. Med sin afrundede form og sit indbydende sæde er den ideel til hjemmet, hvor der lægges vægt på hygge og på at bruge kvalitetstid sammen. Samtidig er stolens stramme udtryk fra læderet og de slanke ben i metal med til at gøre, at netop denne stol også kan indgå som del af en mere minimalistisk indretning. 

En stor fordel ved netop denne model er, at den findes i både forskellige farver af betræk og flere variationer af understellet. For eksempel kan du vælge mellem enten krom eller sortfarvet stel, og på den måde finde netop den udgave af stolen, som komplementerer dit hjem bedst. 

Stolen måler 79 centimeter i højden over ryggen (46 cm siddehøjde), er 59 cm i længden og 52 cm i dybden. Den vil passe godt til både et rundt og firkantet aflangt spisebord. Derudover er denne stol så fuld af sjæl og behagelig siddekomfort, at den også sagtens vil kunne bruges i andre af hjemmets rum. 

Detaljer om denne stol: 

 • En ny dansk designklassiker 
 • Fuld af sjæl og samtidig moderne 
 • Fås i forskellige farvekombinationer 
 • Måler 59 cm x 52 cm x 79 cm
 • Siddehøjden er 46 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Nordal spisebordsstol – rå og lækker 

Nordal spisebordsstol

Hvis du ikke søger en stol, som udstråler hygge, men måske snarere et mere råt og industrielt udtryk, så kunne denne lækre model fra Nordal være et fremragende bud på din næste spisebordsstol. 

Der er tale om en ganske simpel stol uden armlæn, hvor kombinationen af enkelthed og herlige detaljer gør hele forskellen. Særligt er de lyse syninger langs kanten af det mørke læder en detalje, som gør, at denne stol virker unik og adskiller sig fra alle andre mere almindeligt udseende spisebordsstole. 

Benene er udformet ganske enkle i jern, som også er med til at bidrage til stolens simple, men rå karakter. Denne stol vil passe formidabelt ind i en indretning, som i forvejen har øje for naturmaterialers rå æstetik, og særligt vil den klæde andre møbler og indretningselementer, som ikke er polerede eller alt for pæne. Eksempler på dette kunne være et spisebord i ubehandlet træ eller metal, elementer af beton eller andre naturlige materialer såsom uld eller skind.  

Stolen måler 79 cm i højden, og siddehøjden på denne model er 46 cm. Den er 50 cm i længden og 45 cm i dybden. Da stolens design er ganske smalt, vil du sagtens kunne anvende denne stol om et mindre spisebord. 

Detaljer om denne stol: 

 • Rigtigt råt og flot industrielt look 
 • Enkel og robust på samme tid 
 • Passer godt med andre rå naturmaterialer 
 • Måler 79 cm x 50 cm x 45 cm 
 • Siddehøjden er 46 cm

To bud på spisebordsstole med hvidt læder

Hvidt læder har en helt særlig karakter og udstråler en speciel elegance, som kan være meget flot og gennemført. Har du den rette indretning i tankerne, vil en spisebordsstol i hvidt læder være den mest gennemførte detalje, du kan inddrage for at gøre din spisestue komplet. Her har vi udvalgt to flotte modeller, som vil passe perfekt ind i hver sit hjem. 

Franco spisebordsstol fra Bodahl – slidstærk og fleksibel i ægte bøffellæder 

Franco spisebordsstol fra Bodahl

Har du et ømt punkt for design, som er lidt ud over det sædvanlige? Måske leder du efter en spisebordsstol, som i høj grad adskiller sig fra flokken og kan pifte din spisestue op? I så fald er denne Franco spisebordsstol fra Bodahl et gæt på en model, som kunne falde i din smag. 

Det mest iøjnefaldende ved netop denne stol er det utroligt lækre læder, som stolen er betrukket med. Der er tale om antikt hvidt bøffellæder. Netop denne type læder er ganske anderledes fra almindeligt koskind, da det blandt andet er op til tre gange tykkere og desuden har en anden struktur i fibrene. Denne kombination gør, at bøffellæder er et usandsynligt slidstærkt og samtidig fleksibelt materiale, som du vil kunne have glæder af i mange år fremover. 

Her er de lækre materialer i fokus og selve stellets udformning er gjort simpelt for ikke at fjerne opmærksomhed fra det ekstravagante sæde, som stolen tilbyder. Stellet er lavet i metal og U-formet under stolen. En herlig detalje ved netop denne stol er, at ryggen og sædet kan vippe en smule baglæns, hvilket kan øge din komfort og hjælpe dig til at sidde ekstra komfortabelt i netop denne stol.  

Denne stol måler 80 cm i højden, 50 cm i længden og 55 cm i dybden. Den vil være elegant at indrette sammen med et hvidt spisebord, men du kan også sagtens krydre netop denne stol med et bord, som enten har dybere jordfarver eller for eksempel er en kombination mellem massivt træ og metal. 

Detaljer om denne stol: 

 • Spændende design med fokus på naturmaterialer 
 • Betrukket med ægte bøffellæder 
 • Lang levetid og god slidstyrke 
 • Måler 80 cm x 50 cm x 55 cm

Se også denne lignende artikel på vores side: Taburetter til hjemmet

Suki spisebordsstol fra FurnHouse – moderne design i kunstlæder 

Suki spisebordsstol fra FurnHouse

Suki er en smuk spisebordsstol fra FurnHouse, som trækker elegante tråde tilbage gennem dansk designs spændende historie. Det simple udseende med det brede sæde og den slanke ryg, som breder sig ud øverst på stolens ryg, leder naturligt tankerne hen til nogle af de tendenser, som har præget dansk møbeldesign siden midten af det 20. århundrede. 

Denne stol er perfekt til dig, som er vild med læders udseende, men af en eller flere årsager måske ikke ønsker ægte læder i dit hjem. Med Suki er der i høj grad tale om en smuk spisebordsstol i kunstlæder med ben i stål, som er slanke og giver stolen et flot, let og luftigt udtryk. Af denne årsag vil stolen være nem at passe til både et slankt eller mere robust udseende spisebord. 

På grund af det hvide læderlook og de metalfarvede ben vil denne stol være nem at passe til både neutrale og mere farverige indretningsstile, hvilket giver dig mange muligheder for at sætte dit eget præg på netop denne stols endelige udtryk. Denne stol vil passe ind i en bred vifte af forskellige hjem og spisestuer, men vil nok særligt tiltale dem, som har en moderne eller minimalistisk indretning med spor fra dansk design. Stolen måler 86 cm i højden, 56 cm i længden og 53 cm i dybden.

Detaljer om denne stol: 

 • Simpelt og moderne design 
 • Trækker spor til dansk designhistories storhedstid 
 • Nem at indrette med – passer til flere indretningsstile 
 • Måler 86 cm x 56 cm x 53 cm.

Vi håber, at du i denne oversigt har fået inspiration til, hvordan en spisebordsstol i læder i høj grad kan komplementere eller pifte dit hjem op. Som du kan se findes et utroligt bredt udvalg og selv inden for spisebordsstole med læder findes en indretningsstil, som passer til en hver smag.

FAQ

🧐 Hvordan vælger jeg en spisebordsstol?

Det kan for mange være svært at vælge en spisebordsstol. Når du skal vælge en spisebordsstol, skal du overveje hvilket design stolen skal have, og hvor stor stolen skal være. Der er enormt mange muligheder, så det er med at tænke sig godt om.

🤔 Skal spisestole matche spisebordet?

Det er helt op til dig som forbruger at bestemme og vurdere, om spisebordsstole skal passe til dit spisebord, eller om du vil have spisebordsstole, der er helt unikke og som ikke nødvendigvis matcher dit spisebord. Der er enormt mange muligheder med spisebordsstole.

💰 Er læderstole det værd?

Det er meget op til dig selv at vurdere, om læderstole er det værd. Mange vælger læderstole, fordi de er i topkvalitet og lette at sælge videre, samtidig med at de har et flot og yderst tidløst design, der kan passe ind alle steder.

🤓 Hvad gør en spisebordsstol behagelig?

Det er meget op til det enkelte individ at vurdere, om en spisebordsstol er behagelig eller ej. Nogle elsker hårde, kantede og robuste stole, mens andre ønsker en blød stol fyldt med puder. Mange vælger at investere i en mellemting mellem blød og hård.

Denne side er anmeldt af: Peter Rasmussen Rating 10/10

Author

Write A Comment