Spisebordsstol i træ? Få inspiration ved at læse med her!

En spisebordsstol kan komme i mange designs. Det har i mange år været moderne at have klassiske skalstole eller franske caféstole i metal stående rundt om spisebordet, men den tendens er så småt på vej ud til fordel for de mere naturlige materialer så som spisebordsstole i træ og spisebordsstole i flet. Umiddelbart er det i høj grad noget, der kan have med den grønne omstilling at gøre, men det gør det ikke mindre sandt.Men nu bliver spisestol i træ jo ikke moderne, bare fordi de er lavet af træ. Det kræver stadig at det er en pæn stol, i høj kvalitet med et gennemtænkt og enten tidstypisk eller tidløst design. For at give dig inspiration til din jagt på den perfekte spisebordsstol i træ, hvad end det er en spisebordsstol i eg eller en spisebordsstol i teaktræ, har vi samlet en liste over nogen af de stole, der med størst sikkerhed vil sørge for, at din spisestue får et moderne, men samtidig klassisk og naturligt udtryk.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Skovby Olympus SM66 – spisebordsstol i træ med høj ryg

Skovby Olympus SM66
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Når det kommer til ryglæn på spisebordsstole, så er der rigtig mange forskellige meninger. Nogen mennesker foretrækker høje ryglæn, andre foretrækker lave ryglæn, og så er der dem, der foretrækker taburetter, men dem snakker vi ikke om.

Hvis du er til høje ryglæn, så er spisebordsstolen i træ fra Skovby helt bestemt noget for dig. Olympus SM66 er godt og vel 10 centimeter højere end de fleste andre spisebordsstole på markedet, hvilket gør, at ryglænet er højere og støtter bedre.

Samtidig har Skovby løst et af de store problemer med høje ryglæn. De høje ryglæn fylder tit enormt meget i stuens udtryk, fordi de omkring en meter høje stole kommer til at dække af, og virke som et meget større møbel, end de egentlig er. Det har Skovby dog undgået ved at udstyre stolen med et tremmeryglæn, hvilket ellers er atypisk på stole med så høje ryglæn.

Om spisebordsstolen i træ fra Skovby

Hvis der er en ting, der skal kommenteres på, så er det stolens vægt. Da en stor del af stolen er udført i massivt træ, er den nemlig en del tungere end mange mindre stole, hvilket også gør den en del mere besværlig at flytte rundt på.Når det så er sagt, så er det ikke for ingenting, at spisebordsstolen i træ er en del tungere end mange af de andre spisebordsstole på denne liste. Hele stellet er udført i sæbebehandlet egetræ, hvilket er med til at give den et let udtryk og sammen med lædersædet, sørger den for at komforten er i top.

Specifikationer

 • Højde: 95 cm
 • Dybde: 45 cm
 • Bredde: 41 cm
 • Vægt: 20 kg
 • Materialer: Sædet er udført i sort læder, og stellet er udført i sæbebehandlet egetræ

HAY – J77 FDB Stol – designer stol i hvid fra 50’erne

Når velkendte og afholdte møbler pludselig får revanche, så er det bare om at slå til. Dette er tilfældet med HAYs J77 FDB-stol i forskellige farver. Den har været ude på markedet før, og nu er den pludselig tilgængelig igen.

En J77 FDB-stol er en smuk stol fra 50’erne, som er produceret i mærket HAY. Nogle af de vigtigste nøglepunker for et brand som HAY er deres kundskab til at kunne producere innovative møbler, som også er udarbejdet bæredygtigt. Møblerne passer perfekt ind i det moderne hjem, hvor de holder i mange år i træk. Anskaffer du dig et møbel fra HAY, har du et både moderne og funktionelt møbel, som du kan have glæde over i årevis. 

Denne FDB-klassiker i form af en J77 FDB-stol er fremstillet i massivt bøgetræ og fås i farverne natur, sort, hvid, koralrød og grå. Her skal du kontakte kundeservice for bestilling af farverne koralrød og grå, da stolen i disse farver er en bestillingsvare. Stolen er derudover sæbebehandlet eller lakeret alt efter hvilken farve, du beslutter dig for. 

En stol, der giver mange muligheder i indretningen

En J77 FDB-stol er en stol, der både er enkelt designet og ser smuk ud på en og samme tid. Dette gør det muligt at placere den i de fleste moderne hjem. Stolen måler 43 cm i bredden, 43 cm i dybden og 44,5/79 cm i højden. På stolens sæde er det muligt at anbringe en hynde, der kan være med til at give dig god siddekomfort samtidig med, at den pynter på indretningen. Stolen kan derudover matches med forskellige spiseborde, men er også flot at have stående for sig selv i f.eks. soveværelset eller entreen.  

Børge Mogensen J52B Eg – designer stol i naturtræ

Børge Mogensen stol
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Det er svært at skulle sige noget om J52B uden først at sige noget om Børge Mogensen. De fleste kender godt den danske møbelarkitekt, der var leder af FDB-tegnestuen fra 1942-1950, og det var ham, der plantede frøene til den linje, som FDB’s møbelproduktion fulgte i mange år efter, og han var ligeledes en af de største grunde til, at dansk møbeldesign gik hen og blev verdenskendt.

Han designede J52B mellem 1943 og 1944, og stolen er gået hen og blevet et ikon for den tid, der har skabt den, og den er ligeledes skoleeksemplet på hvordan det lykkedes Børge Mogensen at forene smukt design med høj funktionalitet til en pris, hvor den almindelige borger også kunne være med.

Om Børge Mogensens spisebordsstole i træ

Selve sædet på spisebordsstolen er lavet i formpresset eg udstyret med en faset sædekant, og både benene og understellet er lavet i massiv eg. Det eneste du egentlig skal være opmærksom på med designet, er, at der kan forekomme farveforskelle fra stol til stol, da FDB har valgt at bibeholde træets naturlige farver i stedet for at ensarte dem.Når det er sagt, så er J52B en glimrende mulighed for at få en designklassiker ind i stuen til en pris, hvor det faktisk er muligt at købe originalen i stedet for at skulle kopi billige kopivarer.

Specifikationer

 • Højde: 90,1 cm
 • Dybde: 61,5 cm
 • Bredde: 56 cm
 • Stolene kan ikke stables
 • Materialer: Hele stolen er udført i egetræ

Poul M. Volther J46 – klassisk designer spisestol i bøgetræ

Når det kommer til FDB-stole, så er der en stol, der står over alle de andre, og det er Poul M- Volthers J46. Volther overtog FDB-tegnestuen efter Børge Mogensen i 1950, og også han var meget optaget af den funktionalistiske tilgang og det enkle udtryk, der senere skulle blive kendetegnet for skandinavisk design som helhed.

J46 er egentlig designet som en køkkenstol, men med tiden har den vundet indpas i flere og flere spisestuer, og derfor kan man sige at Volthers ikoniske køkkenstol efterhånden er blevet opgraderet til en spisebordsstol, der i høj grad kan løfte arven efter Børge Mogensen.

Om spisebordsstolen i træ fra FDB

Modsat de fleste andre stole på denne liste, så er der ikke tale om en egetræsstol. Sædet er nemlig udført i formpresset bøg, og både ryg, ben og hele understellet er lavet i massiv bøg. Til trods for at den er designet for mere end 60 år siden, kan spisebordsstolen i træ give et meget moderne udtryk til din spisestue, hvilket ikke mindst hænger sammen med, at stolene fås i rigtig mange forskellige farver. Det betyder, at du både kan vælge at ensarte dit udtryk, eller den kan få fuld smæk med forskellige farver hele vejen rundt om spisebordet. Det er fuldstændig op til dig, og det er noget af det, der gør, at FDB-stolen passer ind i stort set alle hjem.

Specifikationer

 • Højde: 80 cm
 • Dybde: 48,5 cm
 • Bredde: 45 cm
 • Stolene kan ikke stables
 • Materialer: Hele stolen er udført i bøgetræ

Jørgen Bækmark stol med armlæn J81 – den voksne FDB-stol

Jørgen Bækmark stol med armlæn
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Den utilitaristiske og minimalistisk æstetiske tilgang til møbeldesign som FDB-tegnestuen fik lagt for dagen, havde den effekt, at FDB-møblerne i en lang årrække tiltalte de yngre segmenter, hvilket nok i høj grad har hængt sammen med, at møblerne både var til at betale og ikke fyldte særligt meget i forhold til mange mere konservative møbler.

Det er måske en af grundene til, at Jørgen Bækmark fik til opgave at skabe en serie af stole, der tiltalte de ældre FDB-kunder i højere grad. Hans svar på netop den opgave var J81, der er designet til at stå rundt om FDB-bordet C28.

Om

Spisebordsstolen i træ fra FDB er en ret bred stol, hvilket gør, at det er begrænset hvor mange af dem, du kan få plads til rundt om spisebordet. Hvis det er fordi, du har brug for mange stole rundt om bordet, fås den heldigvis også i en smallere udgave, der ikke har armlæn – J80.Spisebordsstolen er i sort træ, udført i sortlakeret bøg med et flettet sort sæde, og alle materialerne, der er brugt i produktionen, kommer fra Europa, hvilket er med til at minimere den negative effekt stolen har på miljøet.Da stolen er designet i en anden tid, er det originale forlæg dimensioneret markant anderledes end nutidens standarder, men FDB har været så heldige at kunne justere størrelsen og siddekomforten i samarbejde med Jørgen Bækmark, hvilket betyder, at både kvalitet, komfort og dimensioner er helt i top.

Specifikationer

 • Højde: 82 cm
 • Dybde: 53,3 cm
 • Bredde: 65,3 cm
 • Stolene kan ikke stables
 • Materialer: Sædet er udført i flet og stellet er udført i bøgetræ

Poul M. Volther J48 – den mest avantgarde spisebordsstol

Kollektivt for de allerfleste spisebordsstole i træ, er, at de er designet i et meget konservativt udtryk. Det er der selvfølgelig ikke noget i vejen for, men det gør også, at det kan være svært at finde en stol, der er mere spræl.

Heldigvis så har FDB også produceret stole, der er lidt mindre klassiske og lidt mere moderne i deres udtryk. J48, der er designet af Poul M. Volther, er netop en af disse stole. Det er egentlig lidt løgn at sige, at den ikke har et klassisk udtryk, for den leger med det klassiske udtryk på en måde, der gør, at den befinder sig et sted imellem klassisk og avantgarde, men hvis du leder efter spisebordsstole i træ, der skiller sig ud, så er J48 helt bestemt en oplagt mulighed.

Om spisebordsstolen i træ fra FDB

Poul M. Volthers spisebordsstol er designet med et stel, der er udført i massivt, farvet egetræ, og ligesom de fleste andre FDB-stole på markedet i dag, er både sidehøjden og komforten justeret til nutidens standarder, hvilket gør, at den vil passe problemfrit rundt om dit spisebord. Stolens sæde er betrukket med stof, der er blandt de mest miljøvenlige tekstiler på markedet, og som blandt andet består af 88% New Zealandsk uld.

Specifikationer

 • Højde: 78 cm
 • Dybde: 43 cm
 • Bredde: 47 cm
 • Stolene kan ikke stables
 • Materialer: Stolen er udført i egetræ og sædet er beklædt med tekstil

In Between SK2 – den mest luksuriøse spisebordsstol

Hvis du gerne vil imponere med dine spisebordsstole og samtidig have en luksuriøs oplevelse, når du sætter dig ved spisebordet, så er In Between stolen fra &Tradition et rigtig godt bud på en stol, du bør kigge nærmere på.

In Between var grunden til at &Tradition formåede at slå igennem på den internationale designscene, og det skyldtes ikke mindst det meget unikke design, der er fremkommet af brugen af både massivt træ og fineret træ. Et design der efterfølgende har fået stor succes både herhjemme og i udlandet.

In Between er både en intelligent designet og tidløs stol, og &Tradition har på den måde formået at skabe et helt fantastisk alternativ til de mere etablerede møbeldesigns som eksempelvis FDB.

Om spisebordsstolen i træ fra &Tradition

In Between er designet i en blanding af egetræsfiner og massivt egetræ, hvilket giver den et anderledes udtryk samtidig med, at de ikke har været nødsaget til at skabe et mere aparte design for at gøre opmærksomme på sig selv. Det betyder, at der i høj grad er tale om en kvalitetsstol, der ikke går af mode lige foreløbigt.Spisebordsstolen i egetræ er ligeledes udstyret med et læderbeklædt sæde, der bryder den markante egetræsdominans, og samtidig giver dig en meget komfortabel siddeplads. Kort sagt er der virkelig tænkt over tingene, når det kommer til In Between spisebordstolen i træ fra &Tradition.

Specifikationer

 • Højde: 80 cm
 • Dybde: 56 cm
 • Bredde: 59 cm
 • Materialer: Stolen er udført i en blanding af massivt egetræ og fineret egetræ, og sædet er beklædt med læder

&Tradition Betty – den underspillet markante

Nogle gange skal der ikke særligt meget til, for at skabe noget der skiller sig ud, og det er i allerhøjeste grad det, der er sket her. &Tradition har med spisebordsstolen af træ, Betty, formået at skabe en stol, der ved første øjekast ligner en almindelige spisebordsstol, men jo mere man kigger på den, jo mere skiller den sig ud.

Stolen er især bemærkelsesværdig, når man kigger på den i nogen af de mindre almindelige farver, som f.eks. farven ”Black”, hvor samspillet mellem den sorte lak og det naturlige papirflettede sæde virkelig er med til at give stolen ekstra meget karakter.

Om spisebordsstolen i træ fra &Tradition

Betty-stolen, der bliver fremstillet af &Tradition, er designet af arkitekterne Thau og Kallio, og den er fremstillet i en blanding af massivt træ og formspændt finer, og til sidst er den blevet udstyret med et sæde i naturligt papirflet. Når man lægger det hele sammen, så får man en stol, der kan passe ind i stort set alle danske hjem samtidig med, at den vil have let ved at skille sig ud.Spisebordsstolen er lavet i bejdset træ, og den fås i rigtig mange forskellige farver, hvilket gør, at du både kan vælge en række ensartede stole til at stille rundt om dit spisebord, men nogle gange kan det også give et rigtig fedt udtryk, hvis du blander farverne, og f.eks. vælger stolen i to eller tre forskellige farver og derefter blander dem rundt om bordet.

Specifikationer

 • Højde: 51 cm
 • Dybde: 55 cm
 • Bredde: 46 cm
 • Materialer: Stolen er udført i en blanding af massivt træ og formspændt finer med et sæde af naturligt papirflet

Sådan vælger du den rigtige spisebordsstol

Det er altid svært at vælge de rigtige spisebordsstole, og for nogen bliver det til en livslang søgen efter den helt rigtige stol. Det er også en af grundene til, at der bliver lavet så mange forskellige kopier. Fordi du på den måde kan få det rette udseende til markant færre penge. Her skal du bare huske på, at det rette udseende ikke er alt, hvad du betaler for, når du køber en spisebordsstol.Den bedste spisebordsstol skal opfylde tre krav. Det første er selvfølge at den skal se pæn ud, det andet er, at den skal være god at sidde i, og det tredje er, at den skal passe til dit spisebord, og her mener vi ikke, at den skal passe i udseendet. Det skal passe sammen i højden. Der er selvfølgelig en smagssag, hvornår stol- og bordhøjde ikke længere passer sammen i højden, men sammen med komforten er det nok det, der er allervigtigst for, om du ender med en god spisebordsstol, eller en spisebordsstol du skal skifte ud hurtigt.Det kan godt være, at det er dyrere at tage den rigtige beslutning i første omgang, men i sidste ende er det altid billigere at tage den rigtig beslutning første gang, end det er, hvis du først tager den rigtige beslutning anden gang.

Se også artiklerne: Spisebordsstole i flet

Læs også vores artikel om spisebordsstole med læder

Se vores artikel om: Lænestol til børn – 7 af de bedste børnelænestole

Læs også vores artikel om: Drejestol – bedst i test

Se også denne lignende artikel på vores side: Taburetter til hjemmet

Læs også vores artikel om design spisebordsstole

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Arthur – spisebordsstol i træ med armlæn og lædersæde

Arthur Spisebordsstol

Når det kommer til spisebordsstole i træ, så er der bare nogen udtryk, det er umuligt at komme uden om. Arthur, som denne spisebordsstol i træ hedder, trækker tråde tilbage til det klassisk, danske møbeldesign, med et rent og elegant udtryk, der gør, at den vil passe ind i både en klassisk og en moderne indretningsstil. Den runde ryg indkapsler brugeren i en blød kurve, og formen gør, at ryglænet også kan gøre det ud for armlæn i nogen sidestillinger, hvilket betyder, at den er mere komfortabel end en stol uden armlæn, samtidig med at den fylder markant mindre end en stol med armlæn.

Om Arthur-spisebordsstole i eg

Spisebordsstolen i træ er garant for at tilføje et stilsikkert element til din indretning, især hvis den stilles ved et spisebord af træ. Det er lige meget om du placerer den i en moderne, skandinavisk kontekst eller om din indretningsstil er klassisk. Spisebordsstolen i træ kommer til at passe perfekt ind.Spisebordsstolen er udført i ubehandlet eg, hvilket giver den et meget let udtryk, der samtidig kan holde i rigtig mange år, hvis den bliver behandlet ordentligt, og så er den udstyret med et blødt lædersæde, der er enormt behageligt at sidde på. Stolen har en siddehøjde på 45 cm, hvilket gør, at den passer perfekt til de fleste spiseborde, du skal dog være opmærksom på, at den garanterede maksimalbelastning er på 100 kg. Det betyder ikke, at stolen ikke kan bruges af tungere mennesker, det betyder blot, at producenten ikke står inde for stolens holdbarhed og stabilitet, hvis den bliver brugt af tungere mennesker.

Specifikationer

 • Højde: 79 cm
 • Dybde: 51 cm
 • Bredde: 49 cm
 • Vægt: 13 kg
 • Maksbelastning: 100 kg
 • Materialer: Sort læder og ubehandlet eg

Noak – spisebordsstol i olieret eg med PU-sæde

Noak Spisebordsstol

Hvis du ikke er interesseret i stilfulde møbler, der kommer til at holde mange år endnu, så skal du finde et andet sted at kigge hen, for Noak spisebordsstolen i træ er et smukt designet møbel i bedste Mad Men-stil, der sagtens kunne have stået på et reklamebureau i 60’erne, og hvis den havde stået der, havde der med garanti stadig været liv i den den dag i dag. Stolen er enormt komfortabel, og den gør det derfor muligt at tilbringe rigtig mange timer rundt om spisebordet, og så ser den selvfølgelig også fabelagtig ud, når den står ved et matchende bord.

Om Noak spisebordsstolen i træ

Noak giver med sit klassiske design din spisestue et lækkert og simpelt udtryk samtidig med, at den trækker tråde til en svunden tid. Det gør, at den er klassisk og moderne på en og samme tid, og det er også det der gør, at den passer problemfrit ind i de fleste danske hjem, hvilket også har noget at skulle have sagt, især hvis du er et af den slags mennesker, der har det med at skifte ud i indretningen jævnligt.Spisebordsstolen er designet med et klassisk udformet ryglæn, der gør, at du får maksimal støtte til ryggen, samtidig med at stolen optager minimal plads. Det betyder også, at du kan have rigtig mange Noak-stole stående rundt om dit spisebord på samme tid, da de ikke optager meget plads.

Specifikationer

 • Højde: 80,5 cm
 • Dybde: 46 cm
 • Bredde: 49,7 cm
 • Vægt: 12,75 kg
 • Stolene kan ikke stables
 • Materialer: Sædet er udført i sort kunstlæder, og ryg og ben er udført i olieret eg

FAQ

🤩 Hvordan vælger jeg en god spisebordsstol

En god spisebordsstol skal gerne være den perfekte blanding af design og komfort. Design fordi de har en central plads i stuen og komfort fordi det er vigtigt at du sidder behageligt. Tænk over om du ønsker armlæn, og hvordan hynden og ryglænet skal føles for at du sidder godt.

🤔 Bør mine spisebordsstoles ben matche mit bord?

Dine spisebordsstole behøver ikke være 1:1 i udseende med dit bord. Men find noget der supplerer hinanden godt. Er dit spisebord i birk med sorte detaljer, kan det være flot med sorte stole. Eller tilsvarende kan et hvidt bord gå fint sammen med lyst træ eller sågar farvede stole.

🤓 Er det vigtigt, at mine spisebordsstole passer under bordet?

Ja, det er vigtigt at dine spisebordstole passer under dit spisebord, så de kan skubbes pænt af vejen, når de ikke er i brug og så du kan komme ordentlig ind under bordet og sidde korrekt, når det bliver spisetid.

👍 Hvilket stof er det bedste at bruge til spisebordsstole?

Hvordan er jeres/dit behov i hjemmet? Har du små børn i dine møbler, er det en god ide at vælge møbler, som er nemme at rengøre, hvis du eller børnene spilder på dem. Er I voksne mennesker i husholdningen. så kan I vælge ud fra smag og indretning.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar