I mange danske hjem har badeværelset en helt særlig plads, og for mange af os er det her, vi forbereder os og gør os klar morgen og aften, og det er her vi udøver personlig pleje. Det betyder også, at et af de vigtigste elementer i et hvert badeværelse er et spejl. Spejlet er helt essentielt, og det er svært at forestille sig et badeværelse uden mindst et spejl. Udover sin praktiske funktion er spejlet også med til at reflektere lyset på badeværelset, og gør det til et behageligt og veloplyst rum at befinde sig i.  

For langt de fleste mennesker begynder og slutter hver dag med et spejl. Alt efter netop din type badeværelse, din livsstil og dine behov kan du have brug for et særligt spejl. Derfor har vi i denne artikel samlet nogle af de bedste spejle, som du kan anvende på badeværelset. Vi har kigget på både runde spejle, spejle med lys og spejle med hylder. På den måde kan du helt sikkert finde en model, der kunne passe til netop dig og dit badeværelse. 

Tre bud på et rundt spejl til badeværelse

Der er en særlig charme over et rundt spejl, som kan være med til at bidrage til et badeværelses udtryk. Den runde form er afbalanceret og harmonisk, og desuden er der ofte gode forudsætninger for at kunne se hele sit ansigt fra mange forskellige vinkler i et rundt badeværelsesspejl. Her har vi udvalgt tre skønne eksemplarer.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Montana LOOK – Ikonisk ovalt spejl

Montana LOOK – Ikonisk ovalt spejl

Spejlet LOOK har vundet stor popularitet hos Montana Furniture. Spejlet har en unik oval form, som gør indretningen fleksibel. Det kan hænge både lodret og vandret på væggen alt efter rummets indretning. Brug spejlet i et hvilket som helst rum, der trænger til et moderne løft, for eksempel badeværelset, stuen eller entreen.

Det elegante spejl er lille i størrelsen med sine rundt regnet 70 centimeter i højden og 47 centimeter i bredden. Spejlet er et dekorativt element i sig selv i boligen og passer også smukt sammen med andre Montana møbler. LOOK vil med sin bløde formgivning for eksempel skabe en elegant kontrast til Montanas firkantede moduler.

Personliggør dit valg ved at udse din favorit blandt 40 vandbaserede lakfarver fra Montanas farvepallet. Alle farver er valgt med udgangspunkt i tidens trend inden for boligindretning. 

Produktet er certificeret med EU’s officielle miljømærke EU Ecolabel. Det er din garanti for et miljøvenligt og sikkert møbel og godt håndværk. Spejlet består af en spejlramme på 4 millimeter, der er placeret på en miljøvenlig MDF-plade på 12 millimeter. Det fås med beslag til ophæng.

LOOK spejlet er fra 2019 og designet af danske Peter J. Lassen, der grundlagde møbelfirmaet Montana Furniture i 1982. Der tilbydes hele 10 års garanti på produktet, som tilhører serien Montana Selection.

Detaljer om dette spejl:

 • Dansk design
 • Fås i en bred vifte af farver
 • Miljømærket EU Ecolabel
 • 10 års garanti
 • Dimensioner: H: 69,6 x B: 46,8 x D: 1,6 cm

Sovet Italia Visual Round – italiensk design og solidt håndværk

Sovet Italia Visual Round italiensk design og solidt håndværk

Sovet Italia er et italiensk møbel- og designfirma, som særligt er kendt for deres smukke møbler med glas og marmor. Møbler og inventar fra netop dette mærke har en tendens til at skille sig ud på grund af deres sofistikerede design, som tilføjer elegance og stil til ethvert rum. 

Det fine Visual Round spejl er da heller ingen undtagelse. Her er der i høj grad tale om et stykke smukt italiensk håndværk, som ville kunne pryde mange forskellige typer af badeværelser. Dette spejl er særligt karakteristisk på grund af den robuste metalramme, som omsvøber spejlet på mest elegante vis. 

En af de primære fordele ved dette spejl er, at det findes i flere forskellige skønne varianter. Du kan vælge mellem fem forskellige udførsler af selve spejlglasset (klar, smoked, bronze, gold, eller rose). Derudover findes metalrammen om spejlet også i to forskellige spændende udgaver. Her kan du vælge mellem mocha eller mørk messing. 

Spejlet vil passe fortrinligt ind i et større badeværelse, hvor der er fokus på nuanceforskelle – for eksempel mellem hvide flader og fragmenter af mørkt træ, metal eller planter. Denne udgave af spejlet måler 80 cm i diameter, men det findes også i en model på 110 cm diameter og en på 150 cm i diameter. 

Detaljer om dette spejl: 

 • Elegant italiensk håndværk 
 • Fås i forskellige nuancer spejlglas
 • Fås med forskellige metalrammer 
 • Fås i forskellige størrelser 
 • Måler 80 cm i diameter

Colombo rundt spejl – simpelt design og høj værdi til prisen

Colombo rundt spejl simpelt design og høj værdi til prisen

Hvis du leder efter et elegant, men diskret spejl, der kan opfylde de mest basale behov, som et spejl på badeværelset skal kunne, så bør du måske overveje at investere i det fine runde Colombo spejl. Colombo er et utroligt flot og simpelt spejl, som vil klæde virkelig mange forskellige badeværelser. 

Det er udført i et enkelt design, hvor selve spejloverfladen dominerer. Kanten er sortmalet og er med til at sikre spejlet et moderne og minimalistisk udtryk. Spejlet er vægophængt, hvilket giver dig gode muligheder i forhold til at placere spejlet i netop den højde, som passer til dig. 

En fordel ved dette spejl er, at den indgår i en serie af flere forskellige størrelser. Her har vi valgt at fremhæve den store og prægtige model, som er 110 cm i diameter, men spejlet fås også i en variant på 50 cm i diameter og en på 80 cm i diameter. Det betyder, at du nemt kan indrette dit badeværelse med flere spejle i samme serie, hvis du ønsker et spændende og dynamisk udtryk på et stort badeværelse, men du kan også vælge en mindre model, hvis du leder efter et spejl til et lille badeværelse. 

Detaljer om dette spejl: 

 • Enkelt design
 • Utroligt meget for pengene 
 • Sort kant for moderne udtryk 
 • Måler 110 cm i diameter

Hübsch spejl – smukt bambus træ og fint ophæng

Hübsch spejl smukt bambus træ og fint ophæng

Er du på udkig efter et spejl med fine detaljer i naturmaterialer, så vil dette Hübsch spejl sandsynligvis falde i din smag. Det unge skandinaviske brand Hübsch har på ganske få år fået en særlig plads i de danske hjem, og deres interiør er særligt attraktivt på grund af deres fokus på at skabe unikke indretningselementer i en spændende og nordisk stil. 

Dette spejl er udformet med en fin ramme i bambus, som giver det et attraktivt udtryk af naturlighed og varme. En anden fin detalje er spejlets ophæng, som består af en rå lædersnor. Disse to gennemtænkte detaljer vil klæde andre naturlige elementer på dit badeværelse. For eksempel i form af grønne planter eller andre ting udført i bambus (tandkrus og sæbedispenser måske). 

Med dette spejl kan du give dit badeværelse et meget personligt udtryk, som kan være mere spændende at indrette med end mange af de almindelige og mere sterilt udseende spejle, som typisk præger tidligere generationers badeværelser. 

Spejlet måler blot 60 cm i diameter og vil derfor også passe utroligt godt ind i det mindre, intime badeværelse, hvor der er stort fokus på at skabe en hyggelig og behagelig stemning af afslappelse og velvære. 

Detaljer om dette spejl: 

 • Inspireret af hyggelig nordisk stemning 
 • Ramme af bambus 
 • Ophæng i rå læder 
 • Måler 60 cm i diameter

To bud på et spejl med lys til badeværelse

Hvis du bruger dit spejl på badeværelset til at gøre dig klar, inden du skal ud, så kan det være særligt praktisk for dig at finde et spejl med lys i. Her har vi udvalgt et par fine og ganske forskellige modeller. 

Beurer væghængt spejl – LED og 5 x forstørrelse

Beurer væghængt spejl LED og 5 x forstørrelse

Dette herlige spejl på Beurer er ideelt til dig, som vil have mulighed for at se dig selv i godt lys, mens du gør dig klar. Særligt vil dette spejl være praktisk at bruge til at lægge make-up eller fjerne uønsket hårvækst i ansigtet. Spejlet er væghængt og har en praktisk arm, så du kan folde spejlet ud, når du skal bruge det og skubbe det tilbage, når du ikke skal bruge det længere. Hvis du ikke ønsker spejlet væghængt, kan du også skrue det af armen og stille det på et bord i stedet.

En af de største fordele ved dette spejl er, at det har hele to spejlflader. Det har en normal spejlflade og så én med fem gange forstørrelse, så du nemt kan se alle de detaljer, du ønsker. Den anden store fordel er selvfølgelig det smarte LED lys, som for alvor giver dig mulighed for at se, hvad du laver. 

Spejlets lys-funktion kræver 4 x AAA-batterier, som skal købes separat. Spejlet har en diameter på 11 cm og kan på grund af sin lille størrelse måske med fordel installeres på badeværelset som et supplement til et større spejl.  

Detaljer om dette spejl: 

 • Kan anvendes som vægspejl eller bordspejl 
 • Praktisk LED lys 
 • Normal spejlflade samt spejlflade med 5 x forstørrelse 
 • Måler 11 cm i diameter

To bud på et spejl med hylde til badeværelse

Det kan være praktisk at have sine ting inden for rækkevidde, og måske særligt på et lille badeværelse er det rart med ekstra opbevaringsplads. Derfor har vi udvalgt to flotte og meget forskellige spejle med hylde til badeværelset. 

Hildia spejl med guld – praktisk æstetik når det er bedst 

Hildia spejl med guld praktisk æstetik når det er bedst

Dette spejl er på en måde en kombination mellem noget moderne og noget mere vintage-inspireret. Spejlet er udført med en smuk ramme af patineret jern, som giver det en elegant og ikke alt for poleret karakter. 

Selve spejlet er rektangulært, og forneden findes den flotte hylde, som således giver god opbevaringsplads. Hylden er udformet i samme look som spejlets ramme og skaber således en elegant harmoni, der er med til at indramme spejlet yderligere. 

Hyldens størrelse gør den optimal til at opbevare en bred vifte af forskellige ting, og du vil sandsynligvis kunne finde plads til både praktiske ting såsom tandbørste og make-up eller parfumer, men også pynteting såsom et lille lys eller en mindre plante. På den måde er dette spejl utroligt oplagt til at passe ind i netop din stil, da du nemt kan præge udtrykket alt efter, hvad du vælger at anvende hylden til. 

Spejlet måler 90 cm i længden og 50 cm i højden. Hylden på spejlets underside måler 17 cm i bredden. Denne model vil passe godt ind i det moderne, nordiske badeværelse, hvor der eventuelt findes andre elementer af metaller i forvejen. 

Detaljer om dette spejl: 

 • Lige dele praktisk og æstetisk
 • Stor og lækker hylde til hverdagsting eller pynteting 
 • Lækker guldramme i patineret jern
 • Måler 90 cm x 50 cm

Uniq Hollywood Spejl på fod – trifold og lækkert LED lys

Uniq Hollywood Spejl på fod trifold og lækkert LED lys

Dette smukke spejl fra Uniq emmer af glamour og stil og er perfekt til dig, som synes, at et badeværelse godt må have et pift af noget særligt over sig. Spejlet er udformet med 21 LED lys, som giver dig en ideel belysning til at se, hvad du laver. 

En af de bedste detaljer ved netop dette spejl er, at det består af hele tre spejlflader; du har den primære spejlflade i midten, og så har du yderligere en spejlflade på hver side, som kan vippes ind og ud. Denne funktion giver dig utroligt gode muligheder for at indstille spejlet, så du kan se lige netop de vinkler, du ønsker på et givent tidspunkt. 

De to spejlflader kan desuden bruges til at lukke spejlet i, når det ikke anvendes, og er på den måde ganske pladsbesparende. På spejlets fod findes et lille rum, hvor du kan opbevare make-up eller andre småting. 

Spejlets LED lys anvender 4 x AA-batterier, som skal købes separat. Det måler 20,5 cm i længden, 25 cm i højden og 18 cm i bredden. 

Detaljer om dette spejl: 

 • Hollywood-inspireret med masser af glamour 
 • Praktisk LED lys 
 • Sidepaneler som kan vinkles efter behov 
 • Praktisk opbevaringsplads på foden 
 • Måler 20,5 cm x 25 cm x 18 cm

Hvis man skal kunne bruge et spejl ordentligt på sit badeværelse, så er en god belysning også nødvendig. Vi har derfor fundet nogle af de bedste og flotteste badeværelseslamper, så du ikke selv skal til at lede.

FAQ

🤓 Hvilket spejl er bedst til badeværelset?

Der er mange forskellige spejle på markedet, og der er rig mulighed for at finde et, der passer til lige netop dit badeværelse. Du kan både vælge et firkantet, et rundt eller måske et spejl med baggrundsbelysning, der giver godt lys til for eksempel at lægge makeup og barbere sig ved.

🧐 Hvor stort skal et spejl til badeværelset være?

Spejle har en særlig plads i mange danske hjem. Det skaber illusionen af større rum, hvilket er målet i den skandinaviske indretning. Et stort spejl er både praktisk, men det har også en indretningsmæssig funktion. Det giver nemlig et elegant udtryk. Dog bør det ikke være bredere end dit badeværelsesmøbel.

🤔 Er badeværelsesspejle uden ramme moderne?

Badeværelsesspejle uden ramme er fast inventar i mange hjem, som du ikke skal regne med, går af mode lige foreløbig. Det er elegant, og de fås i mange forskellige designs og former. Flere fås også med baggrundslys, der er perfekt, hvis du bruger spejlet til at lægge makeup eller barbere dig.

🔥 Hvilke badeværelsesspejle er moderne?

Mange både starter og slutter deres dag foran badeværelsesspejlet. Derfor er det vigtigt, at du vælger et, der passer til din stil, og er harmonisk med din indretning. Mange vælger et spejl uden ramme, da det er enkelt og elegant, men der findes også mange med rammer.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar