fbpx

En god sovesofa er et must til den sociale familie, der elsker at have gæster, og det kan sagtens betale sig at gå efter den bedste sovesofa på markedet. Hvorfor ikke vælge den bedste af den bedste, til når dine yndlingsmennesker kommer på besøg? Det kan dog være noget af en udfordring at vælge mellem det uendelige antal af både smukke og komfortable sovesofaer, der findes på markedet. Og derudover skal det jo også være den bedste sovesofa, der æstetisk passer ind i din indretning, og som også er behagelig at sidde i, når den er slået op om dagen.

Du kan både få sovesofa med chaiselong, læder sovesofa og futon sovesofa, og mange af dem er faktisk i så god kvalitet, at du vil kunne bruge dem til hverdag. Mange sovesofaer er på størrelse med dobbeltsenge, og de kan derfor fint bruges til de mindre boliger eller i sommerhuset.

Endelig er designerne også begyndt virkelig at tænke æstetik, mode og design ind i sovesofaerne, således at du ikke alene får den bedste sovesofa – du får også den pæneste.

Hvis du gerne vil købe den bedste sovesofa, er der flere parametre, du skal fokusere på. Du skal både kigge på fyldet i sofaen og det materiale, den er udført i. Men du skal også skele til prisen, da de billigste sovesofaer sjældent er de bedste sovesofaer. Derudover skal du naturligvis også se på design og farve, så det passer æstetisk ind i dit hjem. Og endelig skal du overveje, hvem der skal bruge sovesofaen, herunder hvor stor den skal være, og hvor i hjemmet den skal stå.

Det kan være noget af et uoverskueligt projekt at gå i gang med at lede efter den bedste sovesofa, da markedet efterhånden er uendeligt stort. Derfor har vi lavet denne guide, så du er klædt godt på til at træffe et valg – og forhåbentlig ende med den bedste sovesofa, du kunne forestille dig.

Osvald de Luxe sovesofa – den multifunktionelle

Osvald de Luxe sovesofa – den multifunktionelle

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Her er tale om skandinavisk minimalisme i sin reneste form – en super smuk sovesofa med magasin, som er både pladsbesparende og virkelig komfortabel. Den er nem at betjene selv med én hånd og har smukke detaljer i form af runde kanter og læderstrop til udtræk.

Der er et ekstrastort magasin under sengen, hvor du kan opbevare både dyner, puder og sengetøj. Du kan selvfølgelig også bruge magasinet til alt det rod, du ikke ved, hvor du eller skal ligge hen, for eksempel legetøj, modemagasiner, vintertøj og bøger.

Sovesofaens madras har et hypersoft madrasskum og består i øvrigt af kraftige posefjedre, som giver en virkelig blød og behagelig liggekomfort. Og så har sovesofaen smarte selvudfoldelige ben. Således kan denne sovesofa sagtens konkurrere med de fleste traditionelle senge.

Den har en relativt stor liggeflade på 150x200cm, der sagtens kan rumme 2 personer. Er der kun en enkelt gæst, der skal overnatte, kan du blot fjerne sovesofaens puder, og din gæst har derved 85cm at ligge på – det svarer til en almindelig enkeltmandsseng. 

Sovesofaen er dermed velegnet til både den lille familie, der gerne vil invitere gæster på overnatning, den studerende med pladsmangel eller teenageren, der gerne vil indrette sit værelse. Den passer også fint i både lejlighed, hus, kollegieværelse og børneværelse. Det gør ikke alene Osvald de Luxe sofaen til en multifunktionel og luksuriøs udgave af sovesofaen – det gør den også til én af de bedste sovesofaer på markedet.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 72x200x102 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 200×150 cm.
 • Vægt: 96,3 kg.
 • Magasin med læderstrop.
 • Kan betjenes med én hånd.
 • Selvudfoldelige ben.
 • Magasin med læderstrop til opbevaring af dyner, puder med videre.
 • Smukt minimalistisk design.
 • Madras: Pocketspring samt hypersoft skummadras.
 • Stof: Twist 565 Granite.

Musa Omero Sovesofa – luksusdyret

Musa Omero Sovesofa – luksusdyret

Designerne fra Italien har virkelig begået et lækkert stykke designarbejde her. Hvor sovesofaen oftest bliver betragtet som et funktionelt møbel, som ikke behøver være den bedste sovesofa i verden, har italienerne fra Musa SPA her haft fokus på både design og funktionalitet.

Der er her vitterligt tale om den bedste sovesofa, som tilmed ligner en helt almindelig sofa, når den ikke er slået ud. Det er særdeles komfortabel gæsteseng samtidig med, at den er smuk at se på. 

I udslået udgave har denne udgave af sovesofaen en liggeflade på 141×195 cm – men sovesofaen fås i flere størrelser, så du kan købe én efter netop dit behov. Du kan desuden få sofaen i flere forskellige stoftyper og farver. 

Madrassen har fjedre, hvilket betyder, at komforten er i top – man sover ganske enkelt bedst på en madras med fjedre. Hvis du går efter den allerbedste sovesofa, så bør denne ligge i toppen af listen.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 85x198x98 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 195×141 cm.
 • Gennemført luksuriøst design.
 • Madras med fjedre.
 • Stof: Casa Basic 6078 med slidstyrke 100.000 Martindale.
 • Fås i flere stoftyper, farver og størrelser.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Living & More Vito sovesofa – den lyserøde drøm

livingogmore-sovesofa-vito-rosa

Living & More har her designet en pigedrøm af den bedste sovesofa med chaiselong, hvor du virkelig kan få noget lækkert ud af enten stuen eller det æstetisk indrettede gæsteværelse. Den er udført i praktisk polyester og ændres hurtigt og let til en gæsteseng.

Uanset om du ofte har overnattende gæster, eller det sker ret sjældent, at dine gæster bliver natten over, så er det sjovere at gøre lidt ekstra ud af sovesofaen. I stedet for at holde den i neutrale farver og lade den have et udelukkende funktionelt design, så får du her virkelig mulighed for, at din sovesofa bliver bemærket. Den er holdt i en smuk rosa nuance og er nok den bedste sovesofa til den farveglade pige eller kvinde. Desuden har den en diskret minimalistisk ramme af bøg, fyr og MDF. Der er plads til 3 siddende personer i sofaen – og 2 personer, når sofaen er slået ud.

Stoffet er polyester, og den er derfor rigtigt nem at holde, da den kan støvsuges og tørres af med en fugtig klud. Desuden får du her en sovesofa chaiselong, så du også kan ligge ganske afslappet og behageligt uden at slå sofaen ud.

Designet er klassisk og minimalistisk, og med den sarte rosa farve får sovesofaen et meget skandinavisk præg. En super multifunktionel sofa, der meget vel kan komme under kategorien ”bedste sovesofa”.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 92x232x145 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 198×130 cm.
 • Vægt: 108 kg.
 • Sovesofaen har chaiselong.
 • Ramme i bøg, fyr og MDF.
 • Smukt farverigt design.
 • Udført i praktisk polyester.
 • Stof: Rosa melange.
 • Maks belastning: 200 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Læs også vores artikel om: Inspiration til nyt spisebord

Karup Bebop Sovesofa – 3 møbler i en pakke

Karup Bebop Sovesofa – 3 møbler i en pakke

Der er her tale om en meget anderledes sovesofa, som arbejder med et innovativt og nytænkende design – til en særdeles skarp pris. Det er en multifunktionel sofa, der for det første udgør det fint for en to personers sofa, når begge armlæn er slået op. Slår du det ene armlæn ned, får du en fed lænestol (eller daybed om du vil), som er super behagelig at ligge i med en bog eller en god film i fjernsynet. Sænker du det andet armlæn, får du en komfortabel enkeltmandsseng. 

Denne sofa er således den bedste sovesofa til singlen, til den studerende på kollegieværelset eller familien, der blot skal bruge en enkelt ekstra soveplads.

Rammen er udført i natur stel, og du kan vælge mellem 9 smukke farver på puderne, så du selv kan bestemme, hvilken farve der vil gøre sofaen til den bedste sovesofa for dig.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 75x180x80 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 80×180 cm.
 • Kan bruges som både sofa, lænestol og seng.
 • Ramme i træ.
 • Fås i 9 farver.
 • Futon madras og puder.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Casperia sovesofa – blåt drømmehav

Casperia sovesofa – blåt drømmehav

Casperia sovesofaen har det smukkeste marineblå stof og mørkebrune ben og er dermed en klar vinder, når du fokuserer på æstetik, mode og farver. Samtidig er designet holdt klassisk og rent, og den marineblå farve er i det hele taget medvirkende til, at sofaen stilmæssigt kan holde i mange år. 

Det er samtidig en sovesofa, som i den grad kan matche de fleste behov, hvad end det er teenageren, der vil have en smart sofa og seng, eller det er hustruen, der vil have en smuk veloursofa. 

Sovesofaen optager ikke meget plads, og den vil derfor også fungere fint i sommerhuset, på kollegieværelset eller i den lille lejlighed. 

Sovesofaen fås desuden også i en smuk brun farve. Maxbelastningen er på kun 110 kg., og den er således ikke den bedste sovesofa til flere mennesker af gangen.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 84,5x232x88 cm.
 • Vægt: 58 kg.
 • Kan bruges som både sofa, lænestol og seng.
 • Ramme og ben i gummitræ.
 • Stof: Marineblåt VIC 66 stof med slidstyrke <25.000 martindale.
 • Fås også i brun.
 • Max belastning. 110 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Wilfred Sovesofa – enhver designers drøm

Wilfred Sovesofa – enhver designers drøm

Her får du virkelig design og farver for alle pengene. Holdt i en sennepsgul farve er denne sovesofa med runde former seriøst kræs for enhver med den æstetiske sans i orden. 

Det er en komfortabel sovesofa, der er supernem at betjene. I udslået udgave svarer den til en stor dobbeltseng.

Designet med de runde former er helt unikt, og de bløde kanter matcher de stilrene tynde sorte metalben perfekt. Der er ingen tvivl om, at designet trækker stærke referencer til skandinavisk moderne design, der virkelig er oppe i tiden i øjeblikket. Designmæssigt er det således én af de bedste sovesofaer på markedet, men på grund af højden på madrassen kan den alligevel ikke helt kåres som den allerbedste sovesofa.

Denne sovesofa har to kraftige springmadrasser, der gør, at du både sidder godt og ligger godt i den. De to madrasser er placeret ovenpå hinanden og optager derfor minimal plads i lokalet i samlet tilstand. Den er velegnet som gæsteseng i både ekstra værelset og i sommerhuset, men den fungerer også glimrende som en farverig daybed i stuen. Den kan således sagtens indgå som et farverigt møbel i stuen, selvom du allerede har en sofa – ganske enkelt fordi denne sovesofa ikke ligner en sofa. Du kan også bruge den på kontoret, til når du har brug for at skifte position.

Madrasserne har posefjedre og kraftigt koldskum, hvilket giver den mest optimale liggekomfort. Sover du på madrassen i samlet tilstand, fylder den 80×200 cm. I udslået udgave får du hele 160×200 cm at boltre dig på. Du kan også vælge at adskille de to madrasser helt og bruge dem i hvert sit værelse – det er særligt en fordel, hvis du har to gæster på besøg, som ikke nødvendigvis har lyst til at sove ved siden af hinanden. Der er her tale om én af de bedste sovesofaer til brede flok af gæster.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 40x200x80 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 160×200 cm.
 • Vægt: 46,1 kg.
 • Tynde sorte metalben.
 • Blødt og rundt design.
 • Fungerer både som daybed og sovesofa.
 • Kan deles til to separate senge.
 • Stof: Mustard Yellow 501.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Se også artiklerne: 13 af de flotteste trækommoder

Vile Sovesofa – blød og rund

Vile Sovesofa – blød og rund

Vile Sovesofa klassificerer sig i klassen bedste sovesofa på grund af dens innovative design, det høje niveau af komfort og den store fleksibilitet. Du får her en sovesofa, som matcher tidens trends og tendenser, men som samtidig bevarer et klassisk look, der vil blive ved med at være moderne.

Det er et flydende og let design, der lynhurtigt kan transformere sig til et stort og rummeligt loungemøbel. Den er særdeles funktionel og kan tilmed bruges både som dobbeltseng og som to enkeltmandssenge. Dermed tilpasser sofaen sig dit behov, og ikke den anden vej rundt.

Madrassen er lavet af posefjedre og koldskum, der sikrer dig en perfekt trykaflastning. Der er god balance mellem støtte og komfort, og Vile egner sig derfor rigtigt godt både som sofa, som gæsteseng og som permanent seng. 

I udslået udgave som dobbeltseng får du hele 160×200 cm at slå dig løs på – og i enkeltmandsudgaven får du 80×200 cm. Du kan desuden flytte de store puder op i ryggen, så du får optimal siddekomfort og kan se film i sengen. Således er den også et godt bud i rækken på den bedste sovesofa til både filmhygge og søvn. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 77x211x87 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 160×200 cm.
 • Vægt: 100 kg.
 • Har to smukke puder, der også kan bruges i udslået udgave.
 • Innovativt design.
 • Runde, bløde hjørner.
 • Kan deles til to separate senge.
 • Madras: Pocketspring.
 • Stof: Elegance 509 Anthracite Grey.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Devon Flex 450 Sovesofa – den store flyder

Devon Flex 450 Sovesofa – den store flyder

Her får du flyder for alle pengene. Der er tale om en super smuk sofa med chaiselong med rigelig plads til både mennesker og ting. Det er en 3 personers sofa, men der kan sagtens sidde flere. I den ene ende har du en chaiselong, så du rigtigt kan slænge dig til en god film. Du kan også sagtens sove hele natten her eller tage en hurtig morfar.

Den anden ende kan slås ud, så der kan ligge to personer ved siden af hinanden. Nedenunder chaiselongen er der et stort magasin til opbevaring af for eksempel dyner, puder og sengetøj – eller hvad du nu ellers har lyst til at gemme væk for offentligheden. 

Madrassen og sæder er lavet med Bonell-fjedre og ryggen er udført med polyetherskum, og der er dermed fuldt fokus på komforten. Den bedste sovesofa, hvis du leder efter kvalitet som i en almindelig seng.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 81x253x224 cm.
 • Vægt: 105 kg.
 • Fås i flere farver.
 • Har chaiselong.
 • Runde, bløde hjørner.
 • Kan deles til to separate senge.
 • Madras med Bonell-fjedre og ryg i polyetherskum.
 • Stof: Soul 383 Dark Green.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Devon Flex 550 Sovesofa – til den store familie

Devon Flex 550 Sovesofa – til den store familie

Har du en stor familie, og vil du gerne have plads til både dem og overnattende gæster? Så er denne kæmpeflyder den bedste sovesofa for dig. Der er plads til, at hele familien kan sidde sammen i sofaen og se film, ligesom der er rigeligt plads til gæster, der gerne vil blive og overnatte. 

Når du åbner sofaen, er der et stort magasin til opbevaring af ekstra dyner, puder og sengetøj. Der er tilmed rigeligt med plads til, at du kan gemme de ting, du ikke ved, hvor du ellers skal gøre af. Ligeledes er der et ”hemmeligt” rum i armlænet, hvor du kan gemme fjernbetjening og så videre. 

Med en bredde på 238 cm og en længde på 253 cm er der masser af plads at boltre sig på. Fyldet i madrassen består pocketfjeder, dun og fiberkugler, og den er derfor både blød og virkelig komfortabel.

Designmæssigt er denne sovesofa desuden et virkeligt skarpt valg – med sin dybe rødbrune farve stikker sofaen ud, men uden at miste sit klassiske præg. Det er ikke den bedste sovesofa til de mindre rum, men den er mere end smuk i lidt større rum.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 87x253x238 cm.
 • Vægt: 153 kg.
 • Fås i flere farver.
 • Har chaiselong.
 • Smukt design, der både er innovativt og klassisk.
 • Stort magasinrum til opbevaring.
 • Et lille hemmeligt rum i armlænet.
 • Madras af pocketfjeder og fiberkugler.
 • Stof: Tamini 420 Earth red.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Lucy Living & More sovesofa – den diskrete funktion

Lucy Living & More sovesofa – den diskrete funktion

Det er slet ikke til at se, at Lucy sofaen er en af de bedste sovesofaer på markedet. Når det kommer til det diskrete, skjulte og underspillede. Det kræver få greb og ændringer, og så har du pludselig en sovesofa. Der kan sidde 3 mennesker i sofaen, når den ikke er foldet ud – og der kan ligge 2 personer i den, når den er foldet ud.

Den er udført i lækker velour, som giver den er fint luksuriøst islæt. Designet er klassisk, og du vil derfor aldrig blive træt af at se på den. 

Med denne sofa behøver du slet ikke købe to. Du kan nøjes med at have den lækre blå sovesofa stående og så slå den ud om aftenen, når du skal sove. Den er således klart anvendelig til langt de fleste mennesker – hvad end den skal installeres i sommerhuset, på kollegieværelset eller som regulær sofa i jeres store hus. Og så er den i øvrigt helt ideel til at slå ud på en regnvejsdag for at se film med familien hele dagen. 

Dette er en af de bedste sovesofaer, når det kommer til den praktiske del.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 84x220x81 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 110×220 cm.
 • Vægt: 45 kg.
 • Fås i 7 farver.
 • Klassisk design.
 • Basen er udført i træ.
 • Materialer: Polyesterfyld, træben og velour. 
 • Slidpåvirkning: 15.000 martindale.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Karup Roots Sovesofa – til teenageværelset

Karup Roots Sovesofa – til teenageværelset

Mangler din teenager derhjemme en sovesofa, som ikke optager plads i hele værelset, og som er nem og hurtig at slå ud og folde sammen hver eneste dag? Så er denne sovesofa måske noget for dig. Det er næppe den bedste sovesofa på markedet, men den er bestemt et fornuftigt bud, når din unge teenager gerne vil have en sofa, der kan slås ud som seng, til når vennerne kommer på besøg. 

Det er en smagfuld sofa, der fås i 16 forskellige farver – nogle i den diskrete lejr, andre i den vilde afdeling. Sovesofaen har futonmadras. Når sofaen er slået op, har du en dejlig og stor længestol. Hvis du sænker benene og slapper af, kommer du helt ned at ligge fladt på ryggen. På den måde er denne sovesofa et virkelig godt og multifunktionelt møbel, og så holder den en pris i den helt lave ende. Den er dynamisk og omskiftelig og passer derfor perfekt ind på teenageværelset.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 84x140x108
 • Fås i 16 farver.
 • Innovativt design.
 • Basen er udført i træ og fås i både natur og hvid.
 • Materialer: Polyesterfyld, træben og velour. 
 • Madrasfyld: futon.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Karup Chico Sovesofa – til kollegieværelset

Karup Chico Sovesofa – til kollegieværelset

Her er minimalismen i sin reneste form. Den kan det, den skal, den er nem at folde ud og samle sammen, og så er den ekstremt fleksibel til dine eventuelt skiftende behov. 

Den er opbygget af to Tatami måtter, to sæt hynder og to madrasser – men der er ingen hængsler, og der er den supernem at skille fra hinanden. Basalt set er måtter, madrasser og hynder stablet ovenpå hinanden og udgør det for en blød og cool sofa. Når du skal sove, eller dine gæster gerne vil blive natten over, omdanner simpelthen sofaen til en seng ved blot at tage madrasserne fra hinanden. 

Du kan både omdanne sovesofaen til en mindre seng, en dobbeltseng eller to enkeltmandssenge. Den er således perfekt til kollegieværelset eller som sovesofa i gæsteværelset. Det er en meget lav sofa, og da den er uden sofaben, skal du nok ikke overtale eventuelle gangbesværede gæster til at lægge sig. 

Da der netop ikke er hængsler og i øvrigt heller ingen sofaben, skal du ikke forvente den bedste sovesofa – men den kan bestemt det, den skal.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 35x200x80
 • Fås i 8 farver.
 • Minimalistisk design
 • Sofaen er uden ben og hængsler og derfor nem at håndtere.
 • Kan laves til både én enkeltmandsseng, to enkeltmandssenge og en dobbeltseng.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Ingolf sovesofa – den klassiske

Ingolf sovesofa – den klassiske

Skarpt design til en lav pris – det er én af Ingolfs forcer. Du får her en smukt designet sovesofa, som vil stå smukt på gæsteværelset, i sommerhuset eller på det pæne kollegieværelse – og som kan udfoldes til en komfortabel og dejlig seng om natten. 

Stilen er holdt retro og klassisk, og med sine firkantede former og lysegrå look passer den godt ind i langt de fleste hjem. Og så er den nem at matche med tæpper, farvede puder og nips på sofabordet.

Liggefladen i udslået udgave er 192 cm i bredden og 121 cm i dybden. Madrassen med PU-skum er middelhård, og træbenene er farvede sorte. Et rigtigt godt valg til den prisbevidste, der gerne vil indrette sig supersmukt og minimalistisk. Det er dog ikke den bedste sovesofa, men den er ganske udmærket til et par nætters søvn.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 43x192x121 cm.
 • Smukt og minimalistisk design.
 • Ryghynde og sædehynde er fastmonteret.
 • Materialefyld: PU-skum.
 • Hårdhedsgrad: Middel.
 • Materialer: Stof og træ.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Karup Design Hippo Sovesofa – den bløde fætter

Karup Design Hippo Sovesofa – den bløde fætter

Du får faktisk næsten lyst til at kaste dig ned i denne diskrete og bløde sofa, så snart du ser den. Den er holdt i helt runde og bløde former og har en behagelig futon, der nemt omdannes til en madras, du kan sove på. Når du frigør sofaens bagside og folder dens armlæn ud, bliver Hippo sofaen omdannet til en lækker blød madras, der er perfekt til gæster, der gerne vil overnatte. Netop fordi den er så nem at slå ud, behøver du ikke engang gøre sengen klar, inden gæsterne kommer.

Madrassen er med skum og bomuldsmix (80% bomuld og 20% polyester), og den er derfor utroligt behagelig at ligge på. Og så fås den i 8 smarte farver, så du kan indrette dit gæsteværelse, præcis som du ønsker. Det er ikke den bedste sovesofa, men den er ganske udmærket til en enkelt nat eller to.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 75x140x100 cm.
 • Blødt og rundt design.
 • Fås i 8 forskellige farver.
 • Materialer: Skum og bomuldsmix.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Perugia sovesofa – ren og smuk minimalisme

Perugia sovesofa – ren og smuk minimalisme

Her er et virkelig fint og minimalistisk design, som passer ind i ethvert hjem. Den bringer tankerne hen på nogle af de største designer gennem tiden, og snittet er holdt helt klassisk og rent. Du får her skarpe kanter, enkle detaljer og smuk finish. Prisen giver dig indtryk af, at det næppe er den bedste sovesofa, men tvivl ikke på, at du får meget for pengene her.

Rygpuderne er adskilte, så du kan lægge ryglænet ned ét af gangen. De enkle detaljer, såsom knapper i ryglænet og ben i krom, giver et smukt minimalistisk udtryk, og som nemt kan suppleres med puder og tæpper.

Denne sovesofa passer rigtigt godt ind på gæsteværelset eller det designbevidste ungdomsværelse. I udslået udgave har Perugia sofaen en liggeflade på 198×123,5 cm, og der er dermed rigeligt med plads at boltre sig på.

De lysegrå toner gør den nem at matche med den resterende indretning i dit hjem, hvad end du gerne vil holde hjemmet i støvede og diskrete nuancer, eller du gerne vil have knald på farverne.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 89x198x95 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 41x198x123,5 cm.
 • Vægt: 47 kg.
 • Klassisk og minimalistisk design.
 • Materialer: Polyester, nozag-fjedre og metal.
 • Slidpåvirkning: 25.000 martindale.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kare Design Dottore sovesofa –futuristisk og nordisk

Kare Design Dottore sovesofa –futuristisk og nordisk

Kare Design har her begået en sovesofa, der vitterligt kan gå som en helt almindelig sofa – blot med ekstra seje egenskaber. Den har smukke syninger i ryg og sæde samt tynde og elegante sorte stålben. 

For dig, der godt kan lide det minimalistiske look, og som foretrækker helt enkelt design, er der her tale om den bedste sovesofa. Den passer godt til sommerhuset, ungdomsværelset eller din egen stue, og inviterer til filmhygge og afslapning med sin store liggeflade og den tilhørende chaiselong.

De grå toner er nemme at kombinere med farvestrålende puder og smukke uldtæpper. Og så er den utroligt nem at omdanne til en sovesofa. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 79x265x87 cm.
 • Vægt: 56,9 kg.
 • Futuristisk og enkelt design.
 • Materialer: Polyester og lakeret stål.
 • Bæreevne: 250 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Laforma Kail sovesofa – lækre former

Laforma Kail sovesofa – lækre former

Denne lysegrå sovesofa er lavet af spanske Laforma, men den leder tankerne hen på Skandinavien og minimalisme. Den er holdt i en smuk lysegrå farve, som er nem at indrette med, hvad end du er til de støvede toner eller gerne vil supplere med farvede tæpper, puder og nips.

Sovesofaen står på træben i en smuk natur-farve, som matcher de lysegrå toner perfekt. Samlet set giver sofaen et roligt og afbalanceret udtryk. 

Stilen er klassisk og enkel, og designet er stilrent og vil aldrig gå af mode. Med runde armlæn og skarpe kanter på ryggen og sædet, er designet unikt og noget helt særligt. Du får derfor fuld valuta for pengene med denne sovesofa, som du kan få glæde af i mange, mange år fremover. Den fungerer glimrende som familiens eneste sofa, men den er den bedste sovesofa til gæsteværelset eller sommerhuset. Har du en meget stilbevidst teenager boende, er den også perfekt til ungdomsværelset. 

I udslået version får du en liggeflade på 180x107cm, og det er dermed en lidt mindre sovesofa, som kan rumme en enkelt person (medmindre I vil ligge tæt).

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 77x188x90 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 77x188x107 cm.
 • Vægt: 37 kg.
 • Klassisk og minimalistisk design med smukke former.
 • Materialer: Stof, træ og polyskum.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Loke sovesofa – til den moderne familie

Loke sovesofa – til den moderne familie

Loke sovesofaen er en smuk og stilren sag fra danske Innovation Living. Og du kan tydeligt ane de nordiske rødder med lyse, runde træben, lysegrå toner og knapper i kunstlæder. Der er kræset for detaljerne på denne sovesofa, og da den er uden armlæn, er den nem at placere og fylder endnu mindre end den sædvanlige sovesofa. Den er derfor også rigtigt velegnet til den lille stue, gæsteværelset eller sommerhuset.

Loke sovesofaen slås ud via et udtræk på skinner, og i udslået form får du en liggeflade på 200×140 cm. Sofaen kan dog også sagtens bruges som enkeltmandsseng ved blot at fjerne rygpuderne. Derudover har den et opbevaringsmagasin, hvor du kan lægge ekstradyner og sengetøj ned – eller hvad du ellers har brug for at opbevare.

På grund af den store liggeflade, den høje kvalitet og det smukke design kan denne sofa sagtens bruges som hverdagsseng i en længere periode. Du får nemlig en robust seng, der er komfortabel at ligge på, og madrassen er i øvrigt lavet efter samme system som boksmadrasser og -senge. 

Loke sovesofaen er således et godt valg, hvis du leder efter en af de bedste sovesofaer på markedet.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 63x200x96 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 200×140 cm.
 • Vægt: 47 kg.
 • Nordisk design.
 • Fyld i sæde: Pocket-fjedre.
 • Fyld i ryg: Koldskum.
 • Lyse træben og knapper i brunt kunstlæder.
 • Farve: Twist 563 Charcoal.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Myk sovesofa – den til alle aldre

Myk sovesofa – den til alle aldre

Myk sovesofaen er en af de mest alsidige og multifunktionelle sovesofaer i denne test, og så passer den tilmed alle aldre. Den fungerer strålende som daybed i stuen i det moderne hjem, da den ikke kun er funktionel, men også ekstremt dekorativ og smuk. Den fungerer imidlertid også fint som en flyder i sommerhuset, som en sofa i teenageværelset eller som en ekstra seng i gæsteværelset,

Dens kompakte størrelse er ideel til alle rum, og den er lys og let og se på. De lyse ben gør den flydende at se på, så du ikke føler, at den optager dyrebar gulvplads. Den kan fungere som enkeltmandsseng ved at fjerne rygpuderne, eller som 2 personers sovesofa ved at slå sofaen helt ud. Den kan ligeledes deles op til to enkeltmandssenge, hvilket er ideelt, når du har gæster på besøg, som ikke nødvendigvis kender hinanden ret godt. 

I udslået version får du en liggeflade på 160×200 cm (og 80×200 cm, hvis du vælger at bruge den som enkeltmandsseng). Madrassen er lavet af posefjedre, der er omkranset af koldskum. Det gør madrassen komfortabel og behagelig at ligge på, ligesom madrassens materiale gør, at den er åndbar. Rygpuderne er i øvrigt løse, så du kan frit lege med sovesofaens udtryk og stil. Designmæssigt er dette således én af de bedste sovesofaer. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 42x200x80 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 200×160 (200×80) cm.
 • Vægt: 47,13 kg.
 • Fungerer både som daybed, enkeltmandsseng (x2) og dobbeltseng.
 • Fyld i sæde: Pocket-fjedre med koldskum
 • Fyld i ryg: Koldskum.
 • Farve: Twist 563 Charcoal.
 • Smukt og innovativt design.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Devon Flex 460 sovesofa – til de lange filmaftener

Devon Flex 450 Sovesofa – den store flyder

Vi kommer ikke udenom Devon Flex’ mange forskellige sovesofaer i denne test, da Devon Flex laver nogle af de bedste sovesofaer i verden. Og denne version er endnu en smuk og funktionel sag med lækre detaljer. Der er plads til hele familien i sofaen, når I ser fredagsfilm, men der er også plads til jeres overnattende gæster, når sofaen slås ud til sovesofa. 

Sovesofaen har et stort opbevaringsmagasin under sofaen, hvor du kan opbevare dyner, puder, sengetøj, legetøj, bøger og så videre. Sofaen har smukke metalben, som giver sofaen et minimalistisk look, og sammen med den smukke mørkegrønne farve får sofaen et afbalanceret og varmt udtryk. Der er desuden et ”hemmeligt” rum i det ene armlæn, hvor du kan lægge fjernbetjeningen og andre små ting ned i. 

I sædet og madrassen er der Bonell-fjedre, og ryggen er fyldt ud med polyetherskum for ekstra komfort. I udslået udgave får du hele 252×224 cm at boltre dig på, og den er dermed også oplagt til de lange filmaftener, hvor I rigtigt skal hygge.

Udvalgte specifikationer

 • Liggeflade i udslået version: 81x253x224 (200×80) cm.
 • Opbevaringsmagasin under sofaen.
 • Hemmeligt rum i armlænet.
 • Fyld i sæde: Bonell-fjedre.
 • Fyld i ryg: Polyetherskum
 • Farve: Soul 383 Dark green
 • Roligt og varmt design med plads til hele familien.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kare Design Texas sovesofa – til ungdomsværelset

Kare Design Texas sovesofa – til ungdomsværelset

Tyske Kare Design er også en mester udi de bedste sovesofaer – specielt når det kommer til ungdomsværelset. Mange teenagere vil gerne have en kombineret sofa og seng, så deres værelse ser mere stueagtig ud om dagen. Og med denne sovesofa er der tilmed plads til, at de kan have venner og veninder overnattende, da der kan sove to personer på den i udslået udgave. 

Sovesofaen er beklædt med brunt polyester og har fine knap-detaljer i et flot mønster. Det er en moderne sovesofa, som din teenager derhjemme vil blive rigtigt glad for. Den giver et varmt udtryk i rummet, da materialerne er holdt i varme farver, samtidig med at formerne er bløde og runde. Den indbyder til lange samtaler i ungdomsværelset samt filmhygge og snolder under dynerne. Du kan desuden nemt sætte farvestrålende puder og smukke tæpper til det brune sofastof, ligesom du kan have knald på farverne på væggen bag ved sofaen. 

Sovesofaen optager ikke meget plads og kan derfor også sagtens bruges som ekstra seng i gæsteværelset.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 88x223x94 cm.
 • Vægt: 49,1 kg.
 • Stof: Polyester.
 • Farve: Brun.
 • Blødt og roligt design.
 • Bæreevne: Maksimalt 300 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kare Design Whisky sovesofa – grøn og kobber

Kare Design Whisky sovesofa – grøn og kobber

Her er tale om en virkelig flot sovesofa, der passer til de fleste rum i huset og sommerhuset. Den er lavet af grøn polyester med ben i massivt birketræ og poleret kobber. Det er en meget stilren, moderne og elegant sovesofa, som ser meget dyrere ud, end den egentlig er.

Kan du godt lide den farverige indretning, er denne sovesofa helt klart pengene værd – og selvom den er grøn, er den super klassisk og tidløs. Den grønne farve er varm og rolig og vil derfor kunne holde i mange år. Den er nem at indrette med, fordi den vil skabe en rolig base, uanset hvilket rum du sætter den i.

Du kan også sagtens bruge den som permanent seng i et lille sommerhus eller fritidshus, således at den bruges som sofa om dagen og slås ud som seng om aftenen. Den har ingen armlæn, og derfor er den nemmere at placere rundt omkring i hjemmet – og så fylder den lidt mindre end den sædvanlige sovesofa. 

Det er en forholdsvis let sag på 31 kg., og den er derfor ganske handy at flytte rundt på, hvis det skulle blive nødvendigt. I forhold til praktikken konkurrerer den således fint med de dyrere udgaver på markedet om at være den bedste sovesofa.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 82x181x83 cm.
 • Liggeflade i udslået version: 110×181 cm.
 • Vægt: 31 kg.
 • Stof: Polyester.
 • Farve: Grøn
 • Moderne design i en rolig farve.
 • Bæreevne: Maksimalt 300 kg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvorfor skal du købe den bedste sovesofa?

Den bedste sovesofa er et multifunktionelt valg, som sikrer dig og dine gæster super komfort, smukt design og masser af plads. De fleste bruger sovesofaen som en ekstra soveplads, når der kommer gæster på besøg, som bliver en enkelt eller to overnatninger. Men der er faktisk også mange, som vælger at købe en sovesofa som deres primære seng – og som således fungerer som deres sofa om dagen. Det kræver selvfølgelig, at der er tale om én af de bedste sovesofaer, hvor komforten i top – men det siger altså også noget om, hvor gode producenterne er blevet til at lave sovesofaer. 

Når du køber sovesofa, vil det vigtigste, du skal tænke på, være komforten. Det gælder i særdeleshed, hvis du skal bruge den som din hverdagsseng. Der findes nemlig også rigtigt mange bud derude, som ikke nødvendigvis er den bedste sovesofa. Det kan godt være, at de fleste er udført i et lækkert materiale eller har et smukt design, men det er underordnet, hvis ikke du kan ligge ordentligt på den. Det er således vigtigt, at du gør dit forarbejde grundigt og undersøger, hvor du kan få den bedste sovesofa, så du undgår rygproblemer og afbrudt søvn. 

Du skal selvfølgelig også altid overveje, hvorvidt du skal købe en stor sovesofa eller en lille, og om det skal være en 2 personers sovesofa eller kun til en enkelt person. Det afhænger alt sammen af dit behov, hvor ofte du skal bruge den, hvor mange gæster du gerne vil have overnattende og så videre. Det vigtigste er, at du køber en god sovesofa – den bedste sovesofa er ikke nødvendigvis den dyreste, men den vil dog sjældent være den billigste.

Hvilket materiale skal du vælge for at få den bedste sovesofa?

Som nævnt er det vigtigste i jagten på den bedste sovesofa, om sofaen er behagelig at sove på og sidde i. Det er imidlertid også afgørende, om sofaen er slidstærk og kan holde til at blive slået ud og ind i mange år. En væsentlig faktor i den forbindelse er det materiale, som sovesofaen er lavet i. 

Vælger du en sovesofa i læder, får du en langtidsholdbar løsning, da læder kan holde i mange, mange år. Tilmed bliver læder ofte kun pænere og pænere med tiden. Desuden bevarer du et meget klassisk look, når du indretter med lædermøbler, og den bedste sovesofa i læder er både et elegant og særdeles praktisk valg. Det er nemlig utroligt nemt at rengøre læder, så spilder du i sovesofaen, vil du hurtigt kunne tørre det væk. I en stofsofa vil dét scenarie utvivlsomt give en plet, der eventuelt skal renses væk. 

Vælger du en læder sovesofa, så vær opmærksom på at holde den vedlige med lædercreme, så den bevarer fedt og næringsstofferne i læderet fra naturens side. Du skal også være opmærksom på, at det ikke er alt læder, der er behageligt at ligge på, da det kan være meget varmt at sove på. Skal du bruge sovesofaen ofte, er en variant i læder måske ikke den bedste sovesofa, fordi dine gæster (eller du) simpelthen vil få det for varmt om natten.

De fleste stofsovesofaer er udført i et stof, som består af blandinger af syntetiske fibre, herunder nylon og polyester. Det betyder, at de fleste stofsovesofaer er meget slidstærke og kan holde til lidt af hvert. Materialet holder sig desuden godt, og det er svært at se mærker efter brug, da stoffet ikke giver sig. Det gør bomuld og uld derimod, og du kan med disse materialer derfor risikere, at stoffet kommer lidt ”ud af form” i forhold til puderne i sofaen. 

Desuden er det nemt at lege med farver og mønstre, hvis du vælger en sovesofa i stof, da næsten alt er muligt her. Materialet bliver desuden heller ikke varmt på samme måde som læder, og allerede derfor er stofsovesofaen lidt foran på point, når det handler om at finde den bedste sovesofa.

Fyldet i sovesofaen er desuden ret vigtigt, når du skal vurdere, om sofaen er den bedste sovesofa for dig – de fleste sovesofaer er lavet med koldskum, som er god til at holde formen, og som i det hele taget holder rigtigt godt. Alternativt kan du gå efter en sofa med fjedre i – dette plejer at være de bedste sovesofaer, da de er lavet efter samme principper som en helt almindelig springmadras. Derfor er sovesofa med fjeder ofte et rigtigt godt valg, hvis du prioriterer søvnen og komforten højt.

Hvor meget koster den bedste sovesofa?

Markedet for de bedste sovesofaer er utroligt bredt, og der findes efterhånden et utal af producenter og leverandører, som lover dig den bedste sovesofa til en skarp pris. Og det er faktisk ikke helt umuligt at erhverve sig en fornuftig sovesofa til en god pris – men det vil næppe være den bedste sovesofa, der findes. Mange studerende går efter de billige sovesofaer, som de samtidig bruger som deres almindelige seng. På den måde sparer de både penge og plads i lejligheden. Det kan være dyrt at skulle anskaffe sig både sofa og sovesofa, når man lige er flyttet hjemmefra, eller hvis man fortsat er studerende, og det kan derfor være et fornuftigt valg at købe en sovesofa til billige penge. 

Det er dog værd at investere lidt flere penge i den bedste sovesofa, hvis du også vil bruge den som din primære seng. Har du således lidt flere penge at lege med, så gå efter en sovesofa med masser af støtte – både når du sidder i den, og når du ligger ned. 

En billig sovesofa vil typisk ligge i 1000 kroners klassen og opefter, men den vil sjældent være den bedste sovesofa – og derfor også sjældent en rigtigt god investering. Den vil som oftest ikke have et godt skum i puderne, hvilket gør den ustabil, og den bliver ubehagelig at ligge på efter ganske kort tid.

Vil du gerne have en fornuftig sovesofa, skal du forvente en minimumspris på mindst 3000 kroner, og skal du helt op og have den bedste sovesofa, skal du regne med minimum 5-10.000 kroner. 

 

Se vores artikel om Inspiration til nyt spisebord? Fransk langbord, svensk langbord og meget andet

Se også denne lignende artikel på vores side: Pedste Posestole Til Born

Se også artiklerne: Sofaer med chaiselong – Se de bedste i test

Læs også Vores 10 højest bedømte sovesofaer er anmeldt or 2019 udgivet af sleepyti.me

Denne side er anmeldt af: Lærke B. Dam 10/10

This post has a rating of 4.21 stars based on 14 reviews from our users.
Rate this post

Write A Comment