Er du på udkig efter et nyt sofabord, der skiller sig ud i mængden og samtidig kan bidrage med et friskt pust til resten af din indretning i hjemmet? Så er et sofabord med skifer en rigtig god løsning for dig.

Det er måske første gang, du overhovedet hører om skifer og dets brug til møbelproduktion. Skifer er et naturmateriale – nemlig en specifik bjergart – der dannes af en unik sammensætning af ler og mudder. En bjergart som denne har en stærk holdbarhed og nem vedligeholdelse, hvorfor det er populært bl.a. inden for boligindretning.

Skifer er som materiale desuden kendt for at have en flot, rustik overflade, hvor ikke to plader er ens – og det er derfor med til at dyrke det originale look i dit hjem.

I denne artikel løfter vi sløret for 1 enkelt flot sofabord med skifer, som unægteligt vil klæde enhver stue med sit flotte, minimalistiske og stilfulde design. På baggrund af dette sofabord vil du måske få øjnene op for skifermaterialet og dets anvendelse i moderne boligindretning.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Fritz Hansen PK63A – Unikt minimalistisk design

Fritz Hansen PK63A

Sofabordet er ofte et vigtigt møbel i boligindretningen, og vælger du PK63A får du et enkelt og elegant bord, som ikke går af mode. Modellen fra Fritz Hansen er en populær klassiker i et unikt, minimalistisk design.

Tre unikke bordplader

PK63A fås med tre forskellige bordplader, så du kan nemt få det til at harmonere med din stil i boligen. Vælg mellem stenmaterialerne skifer, marmor og granit. Pladerne i skifer og granit er mørkere varianter, mens pladen i marmor er lys. Alle materialerne bidrager med kvalitet, naturlighed og unikhed til bordet. 

Sofabordets stel er af satinbørstet rustfrit stål, som gør bordet stabilt og solidt. Materialerne stål og sten giver til sammen bordet kant og karakter. Det får sit helt eget præg og skiller sig ud fra de sofaborde, du ellers finder på markedet. 

Funktionel form

Sofabordet har en rektangulær form med dimensionerne L: 120 x B: 60 centimeter. Det er 31 centimeter højt. Bordets kanter og hjørner er bevidst ikke buede, så designets rektangulære form står skarpt. 

Bordet har en tilpas længde til at blive brugt af alle i sofaen. Holder du af at spise måltider foran fjernsynet, er bordets størrelse og facon også at foretrække. Det giver nogle andre muligheder end for eksempel et ovalt sofabord.   

Langsigtet løsning

Sofabordet fra Fritz Hansen har et minimalistisk udtryk, som er oppe i tiden. Enkeltheden gør også bordet tidløst, så du ikke vil skifte det ud. 

Prisen afspejler bordets høje værdi, og pengene er godt givet ud, hvis du ønsker en god langsigtet løsning. Designet er udviklet med særlig tanke på varighed, både når det kommer til udseendet og holdbarheden. 

Det enkle design er nemt at kombinere med andet interiør i indretningen. Materialerne stål og sten er smukke at mikse med stort set alle materialer, for eksempel træ, glas og keramik. 

Dansk design

PK63A er designet i 1968 for Fritz Hansen, som er en populær dansk møbelproducent. Designeren bag bordet er danske Poul Kjærholm. Hans møbler omtales ofte som minimalistiske mesterværker, og de har vundet indpas i et utal af stuer landet over. 

PK63A er en del af en serie af borde, som er udviklet til at passe med loungestole og sofaer af samme designer. Modellens form og størrelse giver dog mulighed for fleksibel anvendelse, da den er nem at få til at passe ind i de fleste stuer.

Læs også: Flotte cafesæt: Her er 15 cafesæt til hyggelige stunder

this is ere

 

Hvor er der plads til et sofabord i skifer?

Et sofabord med skiferplade behøver nødvendigvis ikke at være stavnsbundet til dagligstuen, men kan derimod klæde mange af husets rum rigtig flot. Hvis du har mod på det, kan du derfor med fordel anvende det i endnu større grad end selve navnet antyder.

  • Soveværelse – i soveværelset vil den flotte, rustikke skiferplade bidrage med en flot og naturlig harmoni i rummet. Her vil du fx sagtens kunne anvende det som et elegant natbord til dig og din partner, hvor I kan have det vigtigste ved hånden. Samtidig kan et elegant skiferbord også sagtens bruges til opbevaring af fx smykketræer, brugskunst, tørrede blomster eller andre genstande, der kan stå i flot kontrast til bordet og samtidig skabe personlighed og liv i dit rum.
  • Badeværelse – her kan du med fordel bruge et bord i skifer til opbevaring af parfumer, hudprodukter og andre plejeprodukter, der i sig selv skaber en flot udstilling og fortælling om dem, der bor i husstanden. Samtidig vil et bord som dette gøre det muligt at få mere pynt ind på badeværelset, fx i form af duftlys, duftpinde eller blomster, der vil give en hyggelig stemning.
  • Entré – i dette rum er pladsen ofte sparsom, men hvis du er den heldige indehaver af en større entré med en flot garderobe, kan du med fordel bruge et skiferbord til opbevaring af huer, handsker eller tørklæder. Hvis du er et ordensmenneske, kan du i stedet benytte det ekstra møbel til at få noget pynt ind i rummet, som er det første rum, dine gæster træder ind i.
  • Kontor – hvem siger, at et kontor behøver at være kedeligt, trist og gråt med en overflod af papirer og mapper? Med et flot bord i skifer kan du få stil og elegance ind på dit kontor, og du vil fx kunne bruge den ekstra plads til post-its, notater, kuglepenne og en kande kaffe, så du altid har de vigtigste sager lige ved hånden. Med et ekstra bord til kaffen slipper du samtidig for risikoen ved at spilde kaffe og andre varme drikke over din pc eller dine vigtige papirer.
  • Spisestuen – i denne hyggelige afkrog i hjemmet vil et bord i elegant skifermateriale fint kunne bruges til fx opbevaring af alkohol – måske har du et par enkelte vinflasker og noget gin gemt væk, der ellers vil pynte flot og bidrage med en hyggelig stemning. Hvis du bor i en lille lejlighed, hvor pladsen måske ikke er til det helt store vitrineskab, kan dette i hvert fald være et bud på en god løsning. Du kan med fordel også bruge bordet til pynt – fx en flot lysestage, der vil frigive varme i rummet.
  • Køkken – i køkkenet – hele familiens samlingssted – vil du kunne bruge et bord med skiferplade til at få mere grønt ind i huset – fx igennem friske krydderurter, spiselige blomster eller en flot, retro vandkande vil uden tvivl forsøde din tid i køkkenet.

Et sofabord i skifer rummer altså langt flere muligheder, end du måske først havde antaget. Skifer er bare et flot naturmateriale, der i sin simple udskæring nærmest er tidløst i sit design og derfor passer flot ind i stort set alle husstande.

Sådan vælger du det rigtige sofabord

Når du er på udkig efter dit kommende sofabord i skifer, er der en række punkter, der er værd at overveje:

  • Størrelse – gør op med dig selv fra start af, hvad du ønsker at bruge dit nye bord til og gå derefter efter den størrelse, der bedst kan imødekomme dine behov. Et større bord giver god plads til opbevaring, hvilket kan være rart i længden, mens et lille bord måske er rigeligt, hvis du blot ønsker et hjørnebord, hvor der kan være plads til en flot buket blomster.
  • Højde – du finder i dag et stort udvalg af sofaborde i forskellige størrelser, og i forlængelse af dette kan det være ekstra vigtigt at være opmærksom på højden – især hvis du bestiller møbler over nettet. Prøv derfor at måle af derhjemme, hvordan de forskellige højder vil føles i virkeligheden, og du vil hurtigt vurdere hvilken højde, der passer dig bedst.
  • Farve – skifer er jo et naturmateriale, og det har derfor den naturlige farve, som den har. Men derfor kan stellets farve variere fra design til design – og det er her, der er plads til at være kreativ. Fordelen ved det klassiske sorte stel er dog, at det passer ideelt både til skiferpladen og resten af boligindretningen, og du vil nemt kunne lysne det op med farverige kontraster i form af pynt og brugskunst på bordet.

Få hjælp og inspiration hos din nærmeste forhandler

I kølvandet på denne artikel har du måske fået blod på tanden og ønsker derfor at se mere til udvalget af skiferborde? Skifer er stadig et unikt materiale, der kan være svært at finde hos den gængse møbelforhandler. Derfor anbefales det, at du tager et kig på det store udvalg, der i dag findes over nettet, så du kan finde yderligere inspiration til dit næste køb.

Hvis du er mere gammeldags anlagt, kan du naturligvis altid tage til din nærmeste fysiske møbelforhandler og få gode råd og vejledning til din boligindretning. Her vil du kunne få et sæt friske øjne, der helt objektivt kan vurdere dine idéer og måske optimere dem yderligere. Ofte er det rart at få et nyt perspektiv, som du kan gå videre med i din møbelsøgning. Forhåbentligt kommer du dermed ét skridt nærmere drømmen om et flot og nyt sofabord, som du vil have glæde af i mange år fremover.

Læs også: Barvogn | 7 ekstravagante barvogne til at fuldende dit barmiljø

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar