En høj sofa til spisebordet er en god idé på flere forskellige måder. For det første er det hyggeligt, og det skaber en afslappet atmosfære rundt om bordet, fordi man får følelsen af at sidde i et sofaarrangement, selvom det er ved spisebordet.

Desuden kan det virke som en pladsbesparende løsning, fordi du med en spisesofa får mulighed for at have dit spiseområde stående helt op ad en væg. Det kan man ikke slippe afsted med på samme måde, hvis man kun har stole rundt om bordet.

Det er også ofte muligt lige at klemme en plads mere ind, når man sidder på en bænk. Det kan godt være, spisesofaen er beregnet til to personer, men hvis du får behov for det, kan man næsten altid lige klemme en tredje mand ind i midten. Det giver en fleksibilitet, når der kommer gæster forbi.

Det er altså ikke blot charmen i en sofabænk, du får, når du vælger denne løsning til dit spiseområde. Der er også mange praktiske funktioner, der følger med i købet. Vi har samlet nogle bud på forskellige spisesofaer og – bænke, som måske kommer til at bane vejen ind i dit hjem.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

We Do Wood Correlations slagbænk – bænk med opbevaring

Det første bud er en slagbænk fra We Do Wood, som på én og samme gang er simpel, detaljerig og praktisk. Den lille kasse er produceret af bambus, og den flotte træfarve er bibeholdt.

Under slagbænkens låg er der god plads til opbevaring af alt fra håndklæder og sengetøj til legetøj og overtøj. Det er et smart hulrum, der kan gemme alverdens ting for øjet, samtidig med det er let tilgængeligt. Toppladen skal nemlig bare skubbes til siden eller løftes af for at åbne bænken.

Slagbænken måler 80 x 50 centimeter i overfladen, og den er 43 centimeter høj. Den har en perfekt højde til et spisebord, og størrelsen passer perfekt til to børn eller halvanden fuldvoksen mand.

Det kan også være, du hellere vil placere din slagbænk i entréen og skabe ekstra opbevaringsplads og et sted, man kan sidde og binde sko. Alternativt er det også muligt at bruge bænken som et robust sofabord, som både er opbevaring og ekstra siddepladser, når der kommer gæster forbi.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

XL Møbler Nora sofabænk, grå – simpelt sofadesign

XL Møbler Nora sofabænk, grå

Hvis du er på udkig efter en ganske neutral køkkensofa, som ikke er spor svær at indrette sig med, så har vi et godt forslag til dig her. Nora sofabænken er betrukket med gråt tekstil, og så har koniske egetræsben. Farver og materialer der ikke stjæler for meget opmærksomhed, og som passer til alverdens rum og funktioner.

Det minimalistiske design passer rigtig godt til den nordiske indretningsstil, og det er let at friske den op med farverige pyntepuder eller plaider. På den måde kan du også skifte sofabænkens udtryk helt uden at skifte selve bænken ud.

Spisesofaen har en god størrelse med en bredde på 159 centimeter, en dybde på 56 centimeter og en højde på 86 centimeter inklusive ryglænet. Den passer altså rigtig godt til de fleste spiseborde. Vælger du at bruge den som spisesofa, kan du med fordel udforske XL Møblers Nora-serie. Du kan faktisk få stole, der passer til bænken. Det gør det let at skabe et sammenhængende spiseområde, der byder på høj komfort.

Havemøbelland Teak spabænk – multifunktionsbænk til inde eller ude

Havemøbelland Teak spabænk

Denne lille bænk fra Havemøbelland rummer faktisk næsten alle funktioner, du kan forestille dig, en bænk har. Den kan stå inde, ude, for sig selv, ved et bord, eller den kan bruges som bord. Der er så mange muligheder for at indrette sig med denne, at det kun er fantasien, der kan stoppe dig.

Bænken er lavet af teaktræ og er egentlig beregnet som udendørs bænk. Det behøver ikke at betyde, du ikke tager den med indenfor. Den lader dig for eksempel let fremtrylle et par ekstra pladser rundt om spisebordet. Det kan også være, der skal være et par ekstra pladser rundt om sofaen. Hvis du mangler det, kan du ovenikøbet bruge det som et lille bord til sofaen. Udenfor kan den fungere som planteopsats til den lille køkkenhave.

Designet er enkelt, og træfarven passer ind i alle hjem – eller ind på alle terrasser. Du får her en bænk i en god størrelse. Den har en bredde på 120 centimeter, en dybe på 46 centimeter og en højde på 46 centimeter.

XL Møbler Nora sofabænk, læder – eksklusivt look til en god pris

XL Møbler Nora sofabænk, læder

Endnu en gang præsenterer vi to sofaer, som næsten er ens. Også denne er en Nora sofabænk fra XL Møbler, men i stedet for grå tekstil får du her en med betræk i imiteret læder. Benene er de samme, og den lyse eg går rigtig godt sammen med det cognacfarvede betræk. Desuden bidrager farven med en varm stemning til rummet.

Sofabænken her holder samme minimalistiske og lette rammer, men du får altså et møbel, der fylder lidt mere i rummet på grund af den dybere farve. Størrelsen er dog den samme, og målene her er også 159 x 56 centimeter med en højde på 56 centimeter.

Hvis du har lyst til at indrette dig med denne imiterede læderbænk, er det altså også muligt at få en tilsvarende bænk uden ryglæn samt spisebords-, kontor-, bar- eller gyngestole. Du kan også vælge at kombinere sofabænken med stole i andre farver og faconer. Det kan skabe et spil i dit spiseområde og gøre det mindre neutralt.

Møbelkompagniet Ottowa sofabænk – minimalistisk og let design

Møbelkompagniet Ottowa sofabænk

Her er en sofa til spisebord, som ligger lidt i samme boldgade som de to forrige. Den har slanke ben, blødt sæde og ryglæn. I stedet for chesterfield-knapper har denne spisesofa en quiltet struktur i stoffet. Betrækket minder meget om imiteret læder i en grå farve. Det er altså en smule blankt, men stadig blødt. Benene er lavet af metal.

Ottowa sofabænken har bløde, afrundede hjørner og en spinkel ramme. Det bidrager til et minimalistisk og let udtryk, som passer godt ind i en lidt feminin indretning. Det høje ryglæn giver en afslappet fornemmelse, og man får lyst til at sætte sig.

Spisebænken måler 160 centimeter i bredden, 60 centimeter i dybden, og den har en højde på 82 centimeter. Endnu en gang en størrelse der passer til to eller tre personer.

KARE DESIGN Econo vintage sofabænk – elegant og oldschool læderbænk

KARE DESIGN Econo vintage sofabænk

Denne sofa til spisebord er både større og mere sofalignende. Den er lavet i imiteret læder, og benene er massivt lakeret bøgetræ. De slanke ben giver et elegant udtryk til læderet, som har et patineret look. Knapperne i ryglænet er sat i chesterfield mønster, og det giver en hyggelig og herskabelig fornemmelse omkring møblet.

Målene på køkkensofaen er en bredde på 162 centimeter og en dybde på 55 centimeter. Højden med ryglænet er 92 centimeter. Størrelsen passer rigtig godt til tre mennesker – fire hvis pladsen er trang, og to hvis man gerne vil brede sig lidt. Den ekstra siddeplads er igen et godt kort at trække, hvis man får besøg.

Selvom sofabænken her ikke har noget indbygget opbevaring, kan du på grund af sædehøjden sagtens placere nogle flotte kasser under bænken. Selvfølgelig bliver indholdet ikke gemt helt væk, men det kan bidrage til en bedre ro for øjet alligevel.

Spisesofaen kan placeres helt op ad væggen, så du bedre kan stille dit spiseområde i et hjørne. Det er oplagt til den lille lejlighed, hvor kvadratmeterne skal udnyttes mere optimalt.

KARE DESIGN Vintage Grey bænk – samme bænk, nyt look

KARE DESIGN Vintage Grey bænk

De hurtige spotter, at denne køkkenbænk er samme model som ovenstående blot i en anden farve. Ved at give bænken en lysere grå farve, får den et helt andet udtryk. Den bliver en anelse lettere at se på. Hvis du godt kan lide vintage-looket, men du har en mere feminin indretningsstil, falder denne måske mere i din smag.

Ligesom versionen i imiteret læder er denne spisebænk rigtig god sammen med et spisebord. Den vil tage sig rigtig godt ud sammen med et spisebord i en lys træfarve. Målene her er også 162 x 55 x 92 centimeter. Igen er der god plads til venindehygge eller børnefamilien.

Sofabænken kan også sagtens bruges for sig selv. For eksempel kan du stille den op ad en væg med et sidebord. Så har du et sted, hvor du kan sidde med en kop kaffe og en avis. Eller har du en stor entré er det en mulighed at bruge den der. Så skaber du en hjemlig stemning allerede, når man træder ind.

LaForma Mystere sofabænk – farverigt, moderne og royalt udtryk

LaForma Mystere sofabænk

Her er et bud på en køkkensofa, som virkelig skiller sig ud. Denne model er ret petit med sine 120 x 55 centimeter og en højde på 77 centimeter. Der kan blive plads til den i de fleste hjem, men den kræver, du er frisk på et farverigt pust i indretningen.

Spisesofaen her har nemlig et betræk i turkis fløjl og guldfarvede metalben. Farve- og materialesammensætningen giver næsten et royalt udtryk, og det er bestemt et møbel, man lægger mærke til, når man træder ind i rummet. De afrundede hjørner gør også, at bænken ikke virker tung at se på.

Selvom du måske er på udkig efter en sofa til spisebordet, er der næsten ikke grænser for, hvad du ellers kan bruge denne til. Den har for eksempel en god størrelse til entréen. Du kan bruge den op ad en væg i køkkenet for at have et lille hjørne med en siddeplads derude. Hvis du bor i kollektiv og har et mindre værelse, kan du også bruge den som en slags hybrid mellem spise- og sofaplads.

FAQ

🤔 Hvad kendetegner en sofa af god kvalitet?

En sofa af god kvalitet er kendetegnet ved, at den er lavet til at holde i længden. Derfor er sofaen lavet af gode kvalitets materialer, sådan at den ikke bliver slidt op, men i stedet kan holde til at give dig masser af komfort igennem de næste mange år.

🧐 Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en sofabænk?

Når du køber en sofabænk, så skal du være opmærksom på, om møblet lever op til den brugsform, som du har i tankerne. Sofabænke varierer nemlig utroligt meget i designet, hvormed du kan finde modeller i mange forskellige materialer, som egner sig til forskellige typer af brugsformer.

🤓 Hvor lang er en sofabænk til 3 personer?

En sofabænk, som passer til 3 personer, er gennemsnitlig omkring 160 centimeter i bredden. Størrelse fungerer dog også fint, hvis bænken kun skal bruges af to personer. Har du derimod brug for plads til ekstra gæster, så bør du gå efter en bænk med en større bredde.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar