Et smykketræ eller smykkeholder er det perfekte valg til dig, der gerne vil have dine smykker opbevaret på en elegant måde, når de ikke er i brug. Med et smykketræ- eller holder kan dine smykker hænge og se pæne ud, næsten som en lille udstilling i dit hjem.

Vi er vilde med de mange muligheder et smykketræ giver, og du kan også få dem i forskellige designs. I denne oversigt har vi udvalgt 6 flotte varianter, så du kan blive hjulpet på vej til at finde den helt perfekte opbevaringsmulighed til dine smykker.

Vigtig viden om smykker 

Smykker er en bred betegnelse, der dækker over alt fra hjemmelavede perlekæder til en flot dyr vielsesring eller kæde med særlige sten. Det dækker over en lang rækker materialer og udformninger og derfor er der ting, som er vigtige at vide om smykker.

I forhold til materialer, så er det vigtigt, at du ved, hvilke materialer, som dine mest brugte smykker består af, både hvis det er noget du allerede ejer, eller forud for din næste smykke-investering. Det har noget at gøre med holdbarhed, men også med eventuelle allergiske reaktioner og naturligvis prisen på smykket.

Sølv og guld er de mest anvendte materialer til smykker, men faktisk så er det kun samlede betegnelser der dækker over flere ting. For sølv gælder det, at det er et ofte anvendt metal til smykkeproduktion. Du har måske hørt om Sterling sølv eller rhodineret sølv? Sterlingsølv er en legering der gør sølvet stærkere. Rhodineret sølv er, når sølvet er blevet overfladebehandlet. Det samme gælder for oxideret, forgyldt, og rosaforgyldt.

Guld har du formentligt hørt omtalt med karat. Guldsmykker er ofte i 8, 14 eller 18 karat, hvilket beskriver hvor fint og blødt guldet er. Jo højere karat jo finere og blødere. Udover guld og sølv findes der en lang række blandinger, legeringer og overfladebehandlinger. Der findes også forskellige sten og perler, blandt andet perler, Zirkonia, der er en kunstigt fremstillet sten som ligner diamanter, og så naturligvis diamanter og brillanter.

Hvis du har et smykke i nogle af de ovenstående materialer, så er det vigtigt, at du passer godt på dem. Det gør du bedst ved at rådføre dig med din guldsmed, hvor smykket er købt.

17 sjove facts om smykker

 1. Verdens ældste smykke dateres mere end 100.000 år tilbage og bestod af perler lavet af skaller
 2. Den første diamant blev fundet i det 4. århundrede i Indien
 3. Opaler var værdifulde indtil det 18. århundrede hvor det i en roman af Walter Scott blev genstand for ulykke
 4. Traditionen omkring forlovelsesringe stammer tilbage fra 1477
 5. Diamanter er den mest populære ædelsten til forlovelsesringe, det vælger mere end 80 %
 6. Der findes smykke med levende insekter
 7. Perler har været dyrket på kommercielt grundlag siden starten af det 20. århundrede
 8. Perler er den eneste ædelsten, som kommer fra levende dyr
 9. Rav er lavet af fossilt harpiks
 10. Ruby og Safir er næsten det samme, bortset fra navn og de farver, som de kan eksistere i
 11. Diamanter og Peridot er de eneste ædelstene, som er dannet i jordens kappe
 12. Platin er det mest sjældne ædelmetal
 13. Den største diamant, som nogensinde er fundet kaldes Davidsstjernen eller Cullinan
 14. Den dyreste forlovelsesring kostede 10 millioner dollars og var tiltænkt Mariah Carey
 15. Prinsesse Dianas safirforlovelsesring er kendt som det mest genkendelige smykke i det 20. århundrede
 16. Fra 1950 har forskere været i stand til at dyrke diamanter i laboratorier
 17. Smykke ryger ind og ud af mode og veldesignede smykker går aldrig rigtig af mode

FAQ

🤩Hvad er et smykketræ?

Et smykketræ er en opbevaringsmulighed til smykker, hvor de kan hænge, på et stativ der er udformet som et træ.

🤔Hvordan er det bedst at opbevare sine smykker?

Smykker findes i mange forskellige typer og materialer, derfor er den bedste opbevaring også forskellig, men et smykketræ er en god måde at opbevare smykker på.

🧐Hvilket smykketræ skal jeg vælge?

Du skal vælge smykketræ ud fra, hvilken stil du ønsker, og hvilke behov du har. I vores artiklen har vi 6 bud på flotte smykketræer.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Umbra Trigem – smykketræ til halskæder og store øreringe

UMBRA TRIGEM

Har du flere lange halskæder, og vil du gerne være fri for, hver gang du vil have en på, at skulle bruge tid på at vikle dem ud? Smykkeholderen fra UMBRA TRIGEM er ekstra høj og kan derfor sørge for, at dine lange halskæder hænger flot.

UMBRA TRIGEM har et flot og tidløst design i messing og hvid, der vil bringe en flot udstillings-stemning ind i dit hjem. UMBRA TRIGEM er det bedste valg til dig, der vil have et smykketræ guld med et eksklusivt og stilrent look. Smykkeholdere som denne har 3 mindre stativer på en firkantet holder. De 3 stativer har forskellige højder, hvilket giver en god mulighed for organisering af dine smykker.

På holderes fod kan du placere de smykker, der ikke kan hænges op, for eksempel øreringe. Det betyder, at du på den flotte TRIGEM smykkeholder fra UMBRA kan organisere og opbevare alle dine flotte smykker. Det fine design og anvendelighed er også afholdt af købere af smykkeholderen hos Google.com, hvor næsten 200 kunder samlet har givet smykkeholderen 4,8 ud af 5 mulige stjerner.

Fordele

 • Ekstra høj smykkeholder – med plads til lange halskæder
 • 3 stativer i smykkeholderen
 • Tidsløst design

Ulemper 

 • For høj til mange skabe, skal stå fremme

Specifikationer 

 • Mål: ca. 47 x 23 x 10 cm
 • Design: Alan Wisniewski
 • Materiale: Messing og High Gloss

Koziol Smykketræ – stilrent smykketræ med underskål

Koziol Smykketræ

Er du på jagt efter et stilrent smykketræ, i en neutral farve, der både kan passe ind i indretningen, men også have plads til alle dine forskellige smykker? Så er smykketræet fra Koziol et godt bud. Det flotte hvide smykketræ har udformning som et træ og på de forskellige længder grene kan du hænge både armbånd, halskæder og ringe.

En særlig feature ved smykketræet, der gør, at den adskiller sig fra lignende produkter på markedet er, at den i stedet for en almindelig fod, som ikke er nyttig, har en lille underskål. I den kan du lægge de øreringe, der ikke kan hænges op, eller andre smykker.

Det er et oplagt smykketræ til øreringe, da du både kan hænge øreringe på smykketræets grene, men de øreringe, som ikke kan hænges op, kan så lægges i smykkestativet. Det fungerer også helt optimalt som smykketræ til halskæder.

Det positive indtryk af smykketræet fra Koziol bliver kun bekræftet af en samlet anmeldelse fra Google.com, hvor den på baggrund af 47 kundeanmeldelser får 4,6 ud af 5 mulige stjerner. Hvis du vil have et stilrent og simpelt smykketræ, så kan træet her sagtens være det bedste smykketræ til dig.

Fordele

 • Har en lille underskål til ekstra opbevaring
 • God størrelse
 • Forskellige længder grene muliggør opbevaring af alle slags smykker

Specifikationer 

 • Mål: Højde: 30 cm, Bredde: 25 cm
 • Materiale: Polypropylen
 • Farve: Hvid – transparent

Ulemper 

 • Sart farve

Yamazaki smykkerholder med grene – Til minimalisten

Yamazaki smykkerholder med grene

Er du på jagt efter et minimalistisk, men anvendeligt smykkestativ, kan smykkeholderen med grene fra YAMAZAKI være det bedste smykketræ til dig. Smykketræet er opbygget på en mindre fod med en diameter på 9 cm, der er udformet som en lille skål, hvor du kan lægge dine øreringe eller andre mindre smykker eller accessesories.

Smykkeholderen fra YAMAZAKI kan justeres i højden og kan maksimalt blive 42 cm. Derfor kan du indstille den til præcis den højde, som du har brug for til dine smykker. Det er derfor også et godt smykketræ til dig, der har lange halskæder. Samlet så har det minimalistiske design, med det sorte metal og de få grene, til et flot og stilrent udtryk.

En fordel ved smykkeholder med grene fra YAMAZAKI er, at den har en minimalistisk opbygning med grene, så der er plads til, at du kan hænge solbriller, briller eller andre accessesories på træet. Hvis du har brug for mere opbevaring til for eksempel briller kan du tjekke vores artikler om sengeborde eller natborde, hvor flere af dem er med opbevaringsplads.

Fordele

 • Minimalistisk design
 • Kan bruges til både smykker, accessesories og briller
 • Justerbar højde

Specifikationer 

 • Mål: Fod: Ø9 cm, Max højde: ca. 42 cm
 • Design: YAMAZAKI
 • Materiale: metal

Ulemper 

 • Få grene

UMBRA TESORA – moderne smykkestativ i beton og kobber

UMBRA TESORA

Hvem elsker ikke en stilfuld kombination af det rå fra beton og den smukke farve fra kobber? Hvis du er helt vild med den kombination, så forstår vi dig godt. Men det går de, der er bag UMBRA TESORA smykkeholderen også. Den er opbygget i et moderne og stilfuld design, som lader dine smykker blive en del af en udstilling mere end blot almindelig opbevaring. Hvis du er vild med den stil i dit hjem, kan du med fordel tjekke vores artikler om boligtilbehør og gallerihylder.

Smykkestativet fra UMBRA er opbygget på en betonbund med en mindre kobberdetajle. På bunden kan du lægge mindre smykker eller øreringe. På bunden er der de 3 stativer i forskellige højder, der muliggør organisering af dine smykker, også længere halskæder. Derved undgår du, at de filtes sammen. I stedet kan du nyde dem fra den skulptur lignende smykkestativ.

Der er mange gode egenskaber ved TESORA smykkestativet, men det er især designet, som vi er vilde med. Det bliver et lille kunstværk, især når du hænger dine flotteste smykker på den. Det er også det, der er gennemgående i kundeanmeldelser af smykkestativet på Google.com, hvor det får 4,7 ud af 5 stjerner baseret på 22 anmeldelser. Ordlyden af de fleste anmeldelser er, at det er et smukt og moderne smykkestativ.

Fordele

 • Smukt og eksklusivt udtryk
 • 3 stativer i forskellige højder
 • Solidt design

Specifikationer 

 • Mål: omkreds: 15, højde: 42 cm
 • Design: Sung Wook Park
 • Materiale: Beton og kobber

Ulemper 

 • Kræver lidt meget plads

Koziol Cora smykketræ – Til æstetikeren

Koziol Cora smykketræ

Cobra smykketræet fra Koziol er det, som man forventer af ordet smykketræ. Det fine smykketræ er udformet som et smukt livligt træ, der nærmest minder om en lille skulptur. Det er skabt i plast, der i træet er transparent i en grålig tone og bunden er gennemfarvet plast i sort.

Kombinationen af de tidsløse farver og smukke udformning gør den til det oplagte valg til dig, der vil have et unikt udtryk og god mulighed for opbevaring af dine smykker. Smykketræets naturlige træ-look har også mange grene, i forskellige længder og størrelser, giver god mulighed for organisering af alle dine smykker.

Kombineret med smykketræets størrelse og udformning er den derfor oplagt til at rumme alle dine smykker. Det er den lille underskål især med til at understøtte, da du i den kan lægge for eksempel øreringe, der ikke kan hænges op eller andre mindre smykker. Det fine Cobra smykketræ fra Koziol får også en flot samlet anmeldelse på Google.com, hvor 11 kundeanmeldelser resulterer i 4.9 ud af 5 stjerner, smykketræet får blandt andet ros for at være dekorativ og meget praktisk.

Fordele

 • Bunden er en lille underskål med plads til smykker eller andet.
 • Skulpturlignende design
 • Plads til alle dine smykker

Specifikationer 

 • Mål: 32,2 x 26,2 x 9,6 cm
 • Design: Koziol
 • Materiale: Plast

Ulemper 

 • Materialet gør, at fedtede fingre og snavs hurtigt ses

Zone Denmark Smykketræ Lilla – farvestrålende smykketræ

Zone Denmark Smykketræ Lilla

Er du vild med dansk design og spændende farver, så bliver du også vild med det lille smykketræ fra Zone Denmark. I forhold til de øvrige smykketræer i vores artikel, så skiller smykketræet her sig ud. Den er billige, mindre og har en mere markant farve.

Det gør den perfekt til dig, der ønsker et simpel og lille opbevaringsmulighed, men stadig gøre det på en spændende og iøjnefaldende måde. Den smukke lilla farve i det transparente akryl kombineret med det træagtige look gør design helt unikt på Smykketræ Lilla fra Zone Denmark.

En fordel ved smykketræet fra Zone Denmark er også, at den ikke fylder meget. Det giver dig muligheden for at placere den stort set, hvor du vil, hvor de høje smykketræer ikke kan være.

Fordele

 • Billig
 • Minimalistisk
 • Kræver ikke meget plads

Specifikationer 

 • Mål: 27,0 x 14,6 cm
 • Design: Zone Denmark
 • Materiale: Akryl
 • Farve: Lille

Ulemper 

 • Speciel farve
 • Fungerer ikke til lange halskæder

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar