Til den bedste køkkenhave skal man selvfølgelig have den bedste urtepotteskjuler – men hvad består sådan én overhovedet af?

Der er selvfølgelig stor forskel på, hvorvidt du vil have en antik urtepotteskjuler eller en urtepotteskjuler på ben, men forhåbentlig kan du finde inspiration i vores guide. 

Vi har kigget på nogle forskellige krukker for at finde frem til den bedste potteskjuler. På vores liste har vi samlet de 6, vi synes er de mest spændende. Der er meget at vælge mellem, så vi tænker, du nemt kan finde én, der falder i din smag.

Du kan også lære mere om, hvordan du kan udnytte både vaser og urtepotteskjulere optimalt. Sidst finder du også en FAQ, hvor du kan få svar på ofte stillede spørgsmål.

Bloomingville Paula urtepotteskjuler – Mest populære model

Bloomingville-Paula-urtepotteskj

Bloomingville Paula urtepotteskjuler er en flot potteskjuler, der gør sig godt i stort set alle hjem og rum. Med det abstrakte, minimalistiske design passer urtepotteskjuleren både ind som en stabilitet i et dynamisk hjem, men også dem, der lever mere spartansk, kan have den stående som et lille blink af farve og form.

Du får en smuk præsentation af planten, der kommer i. Det bliver det grønne, der er i fokus. Selve urtepotteskjuleren er lavet af stentøj og har en diskret farve og en rigtig smuk finish, så den kan passe ind hvor som helst.

Der medfølger en underskål, så du ikke skal bekymre dig om spildt vand eller muld.

Fordele:

 • Lavet af stentøj
 • Abstrakt design
 • Underskål medfølger

Specifikationer: 

 • Materiale: Stentøj

Ulemper: 

 • Ingen bemærkelsesværdige ulemper

Kähler Gro Urtepotteskjuler – Mest dynamiske design

Kähler er et husnavn her i Danmark, og den flotte Kähler Gro lever op til firmaets omdømme. Gro-serien er inspireret af planteverdenen og skal give lige dét ekstra pift til din have eller dit hjem. Urtepotteskjuleren er unik fra produkt til produkt, idet den er brændt med en reaktiv glasur. Ikke to er ens.

Kähler Gro har et flot næsten bikubeagtigt design, der giver en fin dynamik, hvor end den står i haven eller på terrassen. Den vil også gøre sig flot på altanen, hvor designet kan komme til sin ret.

Den er lavet af lyst sand og brændt i en Lo Bar ovn, og så er det muligt at få den i tre forskellige størrelse. Du kan mikse og matche, som du vil, og pifte din have ekstra fint op.

Fordele:

 • Flot og moderne design
 • Ikke 2 er ens
 • Kan fås i forskellige størrelser

Specifikationer: 

 • Kan fås i 16,5, 21,5 og 26,5 cm, 
 • Lyst sand

Ulemper: 

 • Du kan ikke være sikker på designet

ILVA Lili Urtepotteskjuler – Mest unikke valg

Hvis du leder efter noget, der er flot, sjovt og anderledes, så er ILVA Lili urtepotteskjuler et godt bud. Urtepotteskjuleren står på små ben og har et helt unikt sildebensmønster, der altid er helt unikt. Hver eneste potte er nemlig håndlavet og støbt i cement.

Den rustikke potte har diskrete detaljer, der gør ethvert rum lidt mere interessant at se på. Sildebensmønsteret er ridset ind i potten, der kan fås i to størrelser.

Hvad end det er en kaktus eller en hængeplante, der skal have et nyt hjem, så kan ILVA Lili urtepotteskjuler give den perfekte base. Ikke to er ens, og med de forskellige størrelser egner potten sig helt perfekt til at give en samhørighed i et lokale, der trænger til det. Sæt den store i vindueskarmen og den lille på bogreolen, så har du en fin kontinuitet i dit hjem.

Fordele:

 • Unik
 • Håndlavet
 • Billig

Specifikationer: 

 • Materiale: Cement

Ulemper: 

 • Ingen mærkbare ulemper

Bitz Urtepotteskjuler 10 cm – ideel urtepotteskjuler til køkkenets vindueskarme

Hvis du har brug for en lille, diskret urtepotteskjuler, du kan dyrke køkkenurter som oregano og persille i, så er Bitz urtepotteskjuler en godt bud. Den lille urtepotteskjuler er ganske diskret og kommer med en underskål, så du ikke skal bekymre dig om vand, der spilder.

Underskålen er med sine 10 centimeter helt perfekt til køkkenvinduet, og her kan du dyrke dine foretrukne krydderier, så de altid er klar til brug. Den stilfulde urtepotteskjuler går godt til de fleste rum, og den kan kombineres med forskellige farver takket være sin mørke nuance, så du undgår mismatch.

Urtepotten er lavet af stentøj, og fordi den er belagt med en reaktiv glasur, kan du ikke finde to potter, der er helt ens. Hvert produkt er unikt.

Pottens indvendige mål er 9 cm, hvor den har en mat, sort farve. Ligesom med de mange andre Bitz-produkter, kan urtepotteskjuleren selvfølgelig fås i forskellige farver udenpå. Det er muligt at få den i amber, mørkeblå, lilla, grøn og creme, så du kan tilpasse den din stil og æstetik.

Fordele:

 • Kommer med underskål
 • Unik glasur
 • Kan fås i flere farver

Specifikationer: 

 • Materiale: Stentøj
 • Farver: Amber, lilla, mørkeblå, grøn og creme

Ulemper: 

 • Mindre model

Rosendahl urtepotteskjuler 19 cm – moderne urtepotteskjuler i 100% genbrugsplast

Rosendahl klassiske design er blevet inkorporeret i den her urtepotteskjuler på 19 cm. Med valget mellem to farver kan du snildt finde den rigtige til din indretning.

Den passer godt ind i både haven og huset, og du får et mere moderne udtryk i din bolig. Det minimalistiske er kombineret med Rosendahls traditionelle design, så urtepotteskjuleren kan gå en ny tid i møde.

Urtepotteskjuleren er hævet, så den er nem at få fat om, og det gør det også lettere at rykke på den og gøre rent omkring den. Skulle jord eller snavs falde ned, vil det ikke samle sig tæt ved kanten, men kan let børstes over i hånden og fjernes.

Rosendahls urtepotteskjuler kan fås i bordeaux og mørkegrøn. Det er to diskrete farver, der nemt kan inkorporeres og kombineres i hjemmet.

Potteskjuleren er desuden lavet af 100% genbrugsplast, idet Rosendahl er en del af kollektionen Sendahl Reduce. En let marmoreret overfladeskruktur giver den sidste finish, så du kan få et godt, flot og moderne produkt hjem.

Fordele:

 • Minimalistisk design
 • Kan fås i to farver
 • Fremstillet af 100% genbrugsplast

Specifikationer: 

 • Materiale: 100% genbrugsplast
 • Farver: Bordeaux og mørkegrøn

Ulemper: 

 • Rustik i udtrykket

Bloomingville urtepotteskjuler 23 cm – simpel, enkel og flot urtepotteskjuler

Endnu et produkt fra Bloomingville er urtepotteskjuleren med en højde på 23 cm. Den cylinderformede urtepotteskjuler har omfavnet minimalismen, men der er også blevet taget højde for, at minimalisme også gerne må være elegant.

Urtepotteskjuleren er udført i metal og har en messing-finish, der giver et rigtig flot, elegant udtryk. Den har en enkel og elegant fremtoning, så den passer ind i stort set alle hjem. Uanset om du vil skabe et udtryk af glam eller ro, så kan du style og dekorere med den. Urtepotteskjuleren går især godt med små træer eller højere planter.

Du kan få messingpotten i to forskellige størrelser, så de kan komplimentere hinanden. Det stilrene design er rigtig flot til stue eller køkken. For rengøring og maksimal blankhed, tør evt. efter med en tør klud eller puds med rengøringsmiddel, når det er nødvendigt.

Fordele:

 • Stilrent og enkelt design
 • God til høje planter
 • Fås i 2 størrelser

Specifikationer: 

 • Materiale: Metal
 • Kan fås i to forskellige størrelser

Ulemper: 

 • Kræver pudsning

Tips til at dekorere med en urtepotteskjuler

Planter er på mode – det er der ingen tvivl om! Hængende urtepotteskjulere og små hjemme-haver i lejlighedens vindueskarme, det skal være grønt, og det skal være kønt.

Men nogle mennesker synes, det er svært at dekorere med planter. Heldigvis er internettet en kilde til stor lærdom.

Hvis du køber en plante i supermarkedet eller dit lokale plantecenter, så er chancen for, at den kommer i en kedelig, brun plastikpotte, ret stor.

Find en flot urtepotteskjuler, som du kan sætte potten direkte ned i. Det kan være en hængende urtepotteskjuler eller en lille én af keramik. Der findes mange forskellige derude, og du kan tilpasse det fuldstændig til lige netop din stil.

Det er også muligt at have en levende plante stående i vand, metalkrukker, poser eller noget helt fjerde.

Plantens stand

Det kan være, du ikke er en ekspert i planter – og det er også helt i orden. Hvis du dog har lidt grønne fingre, kan det være en god idé at pakke din nye plante ud af den potte, den kom i. Du behøver ikke et plantebord, for at kunne gøre dét. Bare pak den ud af potten et sted, hvor den ikke sviner på et gulv eller et gulvtæppe. Bor du i lejlighed, og har du ingen altan, så spred evt. avispapir eller en voksdug ud.

Rødderne kan være blevet beskadiget, hvis planten er dyrket i en for lille potte. Få dem nulret løs og omplant planten i en ny potte, eller direkte i en urtepotteskjuler, for at holde den sund.

Kilde: Bhg.com.au

Sådan holder du dine planter rene med en urtepotteskjuler

En urtepotteskjuler er en fantastisk praktisk ting, men de kan også svine en del. Et tip med vandkanden eller en forkert bevægelse, så er der jord ud over det hele. Og det er jo ikke alle, der har en havereol til opbevaring.

Du kan holde din urtepotteskjuler fra at dryppe og lave rod så vidt som muligt, ved at sørge for et drænhul. Et drænhul i en urtepotteskjuler holder desuden også din plante sund, da du hverken risikerer at drukne den eller rådne rødderne.

Selvom din urtepotteskjuler ikke har et drænhul fra butikken, så kan du ganske let bore ét. Dæk hullet til med et materiale, der lader vand løbe igennem, men ikke får jord til at spilde ud, før du planter. Det kan fx være en plastik si til samme formål eller ødelagte stykker af en anden potte. Et kaffefilter eller foldet avispapir kan også bruges.

Drænhullet i din urtepotteskjuler skal selvfølgelig være i bunden, og du skal huske at stille potten på en undertallerken, så vandet ikke løber ud over det hele. Det gør det nemt at hælde vandet fra i håndvasken eller over i en anden plante.

Små drænhuller lader vandet filtrere ud, uden at spilde jord, hvorimod ét stort et kan spilde muld. Hvis du har en plante stående på en reol eller lignende, bør du overveje, hvorvidt du skal have drænhul i.

Hvis du har en stor urtepotteskjuler, så er det ikke en god idé at have et drænhul, medmindre den står udenfor. I stedet kan du evt. sørge for at have en plastikindsats i bunden, så planten ikke drukner ved uheld.

Kilde: Homeguides.sfgate.com

Sådan kan du dække plastik potter

Du behøver ikke nødvendigvis købe en urtepotteskjuler. En urtepotteskjuler er ikke bare en lidt pænere potte, du kan sætte planten i – det kan være så meget andet.

Det er nemt at være kreativ og lave sin egen urtepotteskjuler, der kommer til at skille sig ud fra mængden. Du kan eksempelvis bruge en stofkurv. Det giver et flot, afslappet look, som især passer godt til indenfor. Det er også muligt at bruge reb og lim til at dække potten, selvom du her kan risikere, at resultatet er for evigt.

Hvis du har fundet en urtepotteskjuler, du godt kan lide, men som du senere bliver træt af, så er der ting, du kan gøre, for at pifte den op. Du behøver hverken planteborde eller arbejdsstationer. Du kan give din urtepotteskjuler et nyt lag maling eller pakke den ind i noget andet, for at give den et helt andet udseende.

Du kan personliggøre din urtepotteskjuler lige så tosset, du vil. Du behøver ikke være verdens mest kreative menneske, for at få et flot resultat. Alt, du skal gøre, er at have øjnene åbne overfor forskellige muligheder, og så udnytte dem, når de dukker op.

Kilde: Acalminghome.com

FAQ

🤔 Hvad er en urtepotteskjuler

En urtepotteskjuler er en form for vase, du sætter din plante og plantebeholderen ned i. Den sørger for, dit hjem eller din have ser mere dekorativ ud, frem for bare at have de grimme plastikpotter stående.

🧐 Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en urtepotteskjuler?

Før du køber en urtepotteskjuler, skal du have styr på urtepottens størrelse, så de to passer sammen. Du kan med fordel også overveje, om der skal være dræn i urtepotteskjuleren.

😏 Hvilket materiale er bedst til en urtepotteskjuler?

Mange urtepotteskjulere er lavet af plastik, men har et bedre design end selve potten. Der findes også urtepotteskjulere i beton og sten, men plastik er lettere at have med at gøre.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar