Indenfor de sidste par år er small living som fænomen blevet mere og mere udbredt – især i de danske storbyer. Det hænger i høj grad sammen med at typiske storby-lejligheder i Danmark ikke er udpræget store, og når lejlighederne er små, er det også svært at få plads til store møbler. Det siger jo sig selv.

For mange er det blevet en sjov udfordring at få plads til så meget som muligt på så lille som mulig plads, men der er et sted, hvor det altid kniber. Det er sjovt nok at skalere ned i møbelstørrelsen, men når der skal skaleres ned i opbevaringsmøblerne, så betyder det ofte, at du også er nødt til at skille dig af med nogle af dine ejendele – eller gør det?

Med den rigtig lille kommode, i den helt rigtige størrelse, kan du faktisk få plads til mere, end man skulle tro. Derfor har vi samlet et overblik over små kommoder. Så lige meget om du har brug for en lille kommode på hjul, en lille teak kommode, en lille kommode til entreen eller noget helt tredje, så er du kommet til det rigtige sted.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Delta Kommode – bedst til prisen

Delta Kommode – bedst til prisen

Bare fordi møbler er dyre, betyder det ikke, at du bare skal kaste penge efter forhandlerne, for at få fingre i et kvalitetsmøbel. Det er tilfældet med denne lille kommode fra Delta, der er som skabt til opbevaring af eksempelvis tøj, service eller andre ting, der ofte kan komme til at fylde rigtig meget.

Delta kommoden er i den lidt større ende af de små kommoder, så hvis du leder efter en kommode, der skal kiles ind på meget lidt plads, så er det måske ikke den perfekte kommode til dig, men selvom du er gået i gang med at praktisere small living, har du jo stadig behov for at opbevare større ting, og det er her den lille kommode fra Delta kommer ind i billedet.

Om den lille hvide kommode

Denne lille hvide kommode fra Delta måler 100,9 x 98,6 x 39,05 cm. Så må du selv vurderer, om den er lille nok til dig. Hvis du vurderer, at den er, så skal det siges, at du kan få ekstremt meget kvalitetskommode for pengene. Kommoden har en hvid skuffefront med hvid eg strukturfolie, og den er udstyret med 3 + 2 skuffer.

3 + 2 skuffer betyder kort sagt, at de tre nederste skuffer er den fulde bredde af reolen, imens de øverste to skuffer deles om bredden, hvilket er grunden til, at den er ideel til eksempelvis tøjopbevaring, hvor du kan bruge de nederste tre skuffer til større genstande, og de øverste to til småting som f.eks. sokker og underbukser.

Detaljer

 • Dimensioner: 100,9 x 98 x 6 x 39,05 cm.
 • Vægt: 35,1 kg.
 • Skuffer: 3 + 2.

Maly Kommode – bedste design

Maly Kommode – bedste design

Der er typisk to forskelle på et helt almindeligt IKEA-møbel og et designermøbel. Den første forskel er kvaliteten, for selv om IKEA efterhånden leverer møbler i høj kvalitet, så har de stadig et stykke vej op. Den anden forskel er, at du med et designermøbel ikke selv skal samle det, hvilket også gør, at der ikke er nogen sandsynlighed for, at det ender med at være samlet forkert.

Med denne lille kommode af træ (/kommode-træ), har du mulighed for at få fingre i et fantastisk designermøbel, til en pris der faktisk kan konkurrere med IKEA, og det bedste af det hele er, at du ikke behøver at samle den lille kommode selv.

Om den bedst designede kommode

Kommoden er designet i olieret egefinér og udført med en front i olieret eg, og det bedste af det hele er, at den er udstyret med soft close, hvilket gør den ideel til opbevaring af skrøbelige genstande som eksempelvis glas og tallerkener, men selvfølgelig kan den også bruges til meget andet.

Kommoden måler 79,6 x 158 x 48 cm, hvilket gør den til en af de større kommoder på vores inspirationsliste, men det er faktisk kun i bredden, at den er til den store side. Både i dybden og i højden er den relativt smal, hvilket gør, at den er ideel til at have stående i eksempelvis en smal københavnerlejlighed.

Specifikationer

 • Dimensioner: 79,6 x 158 x 48 cm.
 • Vægt: 64,56 kg.
 • Skuffer: 6.
 • Udstyret med soft close.

Malibu 5116 – lille kommode i mange farver

Malibu 5116 – lille kommode i mange farver

Hvis du ikke ligefrem leder efter en lille sort kommode, eller en lille kommode i hvid for den sags skyld, så er der et sted du kan kigge hen. Med en lille kommode fra Malibu er der nemlig smæk på farverne, og det lille møbel fås i blå, rød, gul og stort set alle andre farver indimellem. Hvis du er mere til den afdæmpede indretning, fås Malibus lille kommode heldigvis også i både sort, grå, hvid og aluminiumsfarvet.

Mængden af muligheder er også den primære grund til, at vi er blevet så glade for det lille møbel, hvor prisen også matcher størrelsen uden at kvaliteten følger trop, og det er bestemt en fordel, på et marked, hvor pris og kvalitet rigtig ofte hænger sammen.

Om den lille kommode i de mange farver

Selvom kvaliteten på den lille kommode er enormt høj, så er der stadig et par små ulemper. Det er ikke graverende fejl, men snarere et par grunde til, at prisen kan holdes så lav. Den første er, at den lille kommode ikke har soft close, hvilket dog er til at leve med, så længe du ikke skal opbevare skrøbelige genstande i den. Den anden er at kommoden fra Malibu oftest leveres usamlet, det er dog heller ikke et kæmpe problem, da den er ekstremt let at samle.

Der er i sandhed tale om en lille kommode, der med 4 skuffer kun måler 92 x 60 x 41 cm, men selvom den er lille, er der stadig opbevaringsplads nok til en del ting, og den er dimensioneret således, at den er let at passe ind i de fleste rum. Kort sagt er der tale om en kommode, der bare skriger på at blive en del af small living kulturen.

Specifikationer

 • Dimensioner: 92 x 60 x 41 cm.
 • Vægt: 38 kg.
 • Skuffer: 4.
 • Fås i mange forskellige farver.

HOUSE NORDIC Milano kommode – en stilren og praktisk kommode til hjemmet

HOUSE NORDIC Milano kommode

I alle hjem er der en klar vision for, hvordan indretningen hænger sammen og skal se ud. Det er blevet mere og mere normalt, at man går op i sin indretning, og at det hele er meget stilrent, flot og indbydende. Men ud over at det skal være flot, så skal det også være praktisk, så man rent faktisk kan bruge tingene i ens hjem og udnytte dem på bedst mulig vis.

Når så man gerne vil købe flot og praktisk opbevaringsplads, kunne man jo købe en Milano kommode fra HOUSE NORDIC. Denne kommode opfylder kravene om at være stilren og passe godt ind i et smukt indrettet hjem, men også at være super praktisk og børnevenlig.

Milano kommoden er lavet af Paulownia træ, som giver et naturligt og smukt udtryk. I kontrast med det lyse, naturlige træ, er der 4 tilhørende skuffer i hvid. Dette giver en utrolig smuk kontrast i farverne, som bare passer rigtig flot ind i et smukt og roligt hjem.

Kommoden kan med fordel bruges i entreen, til opbevaring af huer og handsker. Derudover passer den også godt ind i stuen, hvor den kan bruges til børnenes legetøj eller andet, som gerne skal kunne pakkes væk når der kommer gæster.

Milano kommoden er lavet af træ og har 4 hvide skuffer med let tilgængelig åbning af disse. Kommoden er 65 cm høj, 36 cm bred og 40 cm dyb. Skufferne er 12 cm høje, 36,5 cm bredde og 32 cm dybe. Dette betyder altså, at der er rig mulighed for opbevaring i kommoden. 

I alt vejer kommoden 7 kilo og kommer ikke samlet ved levering, men skilt ad i en kasse. Derfor er den rigtig nem at få ind ad døren.

Flexa Popsicle – et fund til prisen

Flexa Popsicle – et fund til prisen

Når du først begynder at se dig om efter en lille kommode, så opdager du hurtigt, at størrelsen på kommoden og prisen sjældent hænger sammen. Det skulle man ellers tro, men modsat mange andre møbler, så er det i mindre grad materialerne du betaler for og i højere grad luften imellem dem, og hvis der er noget Flexa Popsicle har, så er det luft imellem materialerne.

Selvom der er tale om en relativt lille kommode, så er der stadig masser af plads i skufferne, og det er også en af grundene til, at den bestemt er en anbefaling værdig, og så er den ligeledes prissat markant lavere end mange andre små kommoder i samme kvalitet.

Om Flexa Popsicle

Flexa Popsicle er en lille kommode lavet af egefiner i MDF og FSC. Den lille kommode måler 74,2 x 72 x 43,5 cm og er udstyret med tre rummelige skuffer, der gør, at du kan få plads til overraskende meget i denne lille kommode.

Flexa Popsicle har et enormt klassisk udtryk, men den er langt fra kedelig, især fordi det er muligt at anskaffe sig den lille kommode med greb i forskellige farver, hvilket betyder, at du kan vælge kommoden i en stil, der passer perfekt ind i dit hjem.

Detaljer

 • Dimensioner: 74,2 x 72 x 43,5 cm.
 • Vægt: 34,5 kg.
 • Skuffer: 3.
 • Greb i flere farver.

Se også denne lignende artikel på vores side: Hvid kommode – inspiration til de flotteste og bedste hvide kommoder til hjemmet

Se også artiklerne: Samsung 2.1 soundbar HW-R460/XE

Måske kunne du også være interesseret i at læse De bedste runde borde til boligen

Se vores artikel om: 7 garderobeskabe med skydedøre, spejle og i størrelser der passer til netop dit hjem

Læs også: Tv borde

Idéer til lille soveværelse: 7 smarte måder at få mere opbevaring på i din soveplads udgivet af apartmenttherapy.com

Læs også: Guide: Træ kommode – find dit nye skuffemøbel i træ

FAQ

🤔 Hvad er forskellen på et toiletbord og en kommode?

Forskellen på et toiletbord og en kommode er, at en kommode ofte kun består af skuffer og en flad, tom overflade. Et toiletbord derimod har ofte et tilhørende spejl, som sidder fast ovenpå møblets overflade. Derudover har toiletbordet ofte også færre skuffer end en kommode.

🤓 Hvad er standardstørrelsen på en kommode?

Det er svært at fastsætte en standardstørrelse på en kommode, da disse møbler kan svinge utroligt meget i størrelsen. Dette har dog den fordel, at du ofte kan finde en kommode, som har lige netop den størrelse, som du har brug for.

🧐 Hvad skal jeg gå efter, når jeg skal købe en kommode?

Når du skal købe en kommode, så bør du generelt gå efter tre ting; 1. god kvalitet, 2. den rette størrelse, og 3. det rigtige look. Da der netop findes så mange forskellige kommoder, bør du altid gå efter det møbel, som opfylder disse tre kriterier bedst for dig.

🤩 Hvad kan jeg opbevare i en kommode?

Du kan opbevare lige netop det, som du ønsker, i en kommode. Det smarte ved møblet er netop, at den er så alsidig i brug. Dermed kan du opbevare alt fra tøj og smykker til legetøj og bøger i din kommode, hvilket er utroligt praktisk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar