Vitrineskab til stuen er et musthave i det moderne hjem

Vitrineskabe er smukke opbevaringsmøbler, som mange mennesker holder af som følge af det elegante, stilrene og dekorative look. Mens garderobeskabe er perfekte til opbevaring af store enheder, jakker og kasser, er de elegante skabe med glaslåger designet til opbevaring af kaffestel, porcelæn, arvestykker og lignende betydningsfulde genstande. Herunder finder du 7 smukke vitrineskabe, der varierer i look og størrelser. Mens nogle har brug for et lille skab, har andre ønsker om en stor model. Skabene findes i forskellige størrelser og stilarter.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

DOWNTOWN vitrineskab i sort jern

DOWNTOWN vitrineskab i jern – 184x97 – sort – til dig, der sætter pris på rustikke og stilfulde møbler
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Et vitrineskab kan både være praktisk, funktionelt og stilfuldt på samme tid. Det er et møbel, som er oplagt til opbevaring af flere forskellige ting i mange forskellige størrelser. 

Dette vitrineskab i mærket Nordal er produceret i jern. Sammen med den sortlakerede overflade får vitrineskabet DOWNTOWN et rustikt look, der gør det til et oplagt møbel i det nordiske hjem. 

Et DOWNTOWN vitrineskab har tre indvendige hylder, som strækker sig over hele skabets bredde. Derudover vejer skabet 59 kg, og det er målt til at være: 184 cm højt, 97 cm bredt og 44 cm dybt. Samlet set er det et vitrineskab med plads til mange forskellige ting, som du selv kan vælge, hvor du vil placere. Har du brug for mere opbevaringsplads i køkkenet, vil det kunne give dig et godt overblik over ting som glas, kopper, tallerkener og kogebøger, som du nemt og hurtigt kan have ved hånden. Savner du derimod plads til dine ejendele i soveværelset, så giver et DOWNTOWN vitrineskab dig mulighed for både at have bøger, nipsting og andre af dine ejendele nemt og overskueligt tilgængeligt. 

Classic vitrineskab i sortmalet træ

Classic vitrineskab i træ – 212x148 – sort/hvid – til dig, der går op i kvalitet og udtryk
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Et vitrineskab er et oplagt valg til dig, der leder efter et møbel, som har plads til opbevaring, men som samtidig også er et udtryk for stil.

Her er et eksempel på et vitrineskab af mærket Nordal, som er bygget med fem indvendige hylder og med glas i siderne af skabet. Det er fra Nordals kollektion ”Classic”, der er en kollektion af møbler og vitrineskabe, som er i højeste kvalitet. Denne model er både en klassisk, men også en smuk model, som er praktisk og flot til indretningen i hjemmet.

Et Classic vitrineskab i træ måler 212 cm i højden, 148 cm i bredden og 44 cm i dybden, hvilket giver plads til opbevaring af mange forskellige ting og ejendele – både små og lidt større ting. Med sine fem indvendige hylder er der rig mulighed for at opbevare alt fra planter til bøger og nipsting. Derudover lukkes lågerne med et magnetsystem, som er nemt at have med at gøre. Generelt er et Classic vitrineskab enkelt og smukt og i det hele taget meget klassisk i sit udtryk. Dermed er det oplagt som møbel i det stilbevidste hjem.

Muubs Glass vitrineskab i New Yorker stil

Med denne solide Muubs Glass cabinet i jern kan du have alle de genstande opbevaret, som du ønsker. Der er både praktiske og designmæssige fordele ved at vælge et skab med konstruktion i jern. Det rustikke look matcher den moderne New Yorker boligstil, som bliver mere og mere populær blandt danskerne. Her bruges der rå materialer i form af beton og glas i indretning, og det solide vitrineskab i jern vil fremstå smukt i denne forbindelse. 

Uanset om du har et vitrineskab i stort, lille eller smalt design, skal du være opmærksom på dets bæreevne. Som udgangspunkt gælder det, at du maksimalt må have 5kg placeret på hver hylde. De elegante skabe er skabt med enkle materialer, som er med til at skabe det luftige udtryk. 

Har du brug for at have mere frihed i forhold til, hvor meget du kan have opbevaret i dit skab, skal du vælge materiale i jern. 

Jern er et rustikt og slidstærkt materiale, som giver dig et skab med lang holdbarhed. Dette skaber større frihed for dig i indretningen, da du altid har mulighed for at sætte ekstra genstande til side i det moderne skab med 5 hylder.

Udvalgte specifikationer

 • Materialer i jern og glas
 • Egner sig perfekt til hjem med New Yorker stil
 • 5 hylder
 • Høj slidstyrke.

Smalt Ferm Living ”Haze” skab

Hovedparten af vitrineskabe er designet til at stå i køkkenet eller stuen. Der findes dog funktionelle og fritstående skabe med glaslåger, som egner sig til at stå i andre rum i hjemmet. Med dette elegante skab fra Ferm Living kan du have dit skab i glas stående på badeværelset, på et kontor eller på et værelse. 

Det fritstående design er med til at skabe et mere let og luftigt look om skabet, der giver det ekstra anvendelsesmuligheder. På badeværelset kan du bruge skabet til opbevaring af skønhedsprodukter, og på et kontor kan du have skrivegenstande, konvolutter og andre kontorartikler stilfuldt opbevaret. 

Skabet er fremstillet i pulverlakeret metal og har armeret glas, så der ikke er direkte syn indtil dine opbevarede genstande. 

Det har få stor værdi at vælge et skab med armeret glas, hvis du har en mindre bolig, hvor små genstande og tilbehør er med til at skabe rod, når det ligger fremme og er synligt. Med dette skab kan du nemt og enkelt skabe harmoni i indretningen og få dine vigtige genstande opbevaret på elegant vis. 

De 2 glaslåger lukker forsigtigt og lydløst som følge af magnetlukningen.  

Udvalgte specifikationer

 • Kan bruges i alle rum i hjemmet
 • Fritstående skab
 • Armeret glas
 • Pulverlakeret metal
 • Magnetlukning på de 2 låger.

House Doctor vitrineskab i glas – lille model

Små vitrineskabe er populære i både små og store hjem. De små og funktionelle skabe tager mindre plads i stuen eller køkkenet, men giver samme elegante og æstetiske udtryk som de større modeller. 

Vil du have et lille skab med gennemført design i glas, er dette lille vitrineskab fra HOUSE DOCTOR det helt rette valg. 

Skabet har klare glaspartier på samtlige 4 sider samt i bunden og på toppen. Dette skaber et eksklusivt udtryk, som kan komplimentere ethvert hjem. Som følge af de mange glaspartier egner skabet sig til at udstille dine mest betydningsfulde genstande og arvestykker. 

Den store fordel ved at vælge et skab i glas på alle sider er, at møblet tager mindre visuel plads i rummet, hvor det står. Derudover giver glasskabet dig den betydningsfulde fordel, at du selv vælger, hvor i hjemmet det skal stå. Det kan tage sig elegant ud i køkken og stue, ligesom det kan skabe stil og charme på hjemmekontoret eller på en repos. 

HOUSE DOCTOR er en møbelserie, som består af funktionelle møbler i moderne designs. 

Udvalgte specifikationer

 • Lille vitrineskab 
 • Gennemført design i klar glas og med stel i zink 
 • Kan placeres hvor i hjemmet det ønskes 
 • Oplagt til udstilling af værdifulde genstande og effekter med affektionsværdi.

Stort og rummeligt Roomers vitrineskab i sortmalet træ med smuk bagvæg

Til det store opbevaringsbehov er der brug for et stort vitrineskab, som giver masser af plads til alle dine vigtige genstande. Med dette stilfulde Roomers glasskab er der sikkerhed for, at du kan opbevare alle dine betydningsfulde ting sikkert og forsvarligt og få glæde af synet af dem til daglig. Mens de fleste kvalitetsskabe i glas har 3-4 hylder, får du med denne model et skab med 6 rummelige hylder. 

Det tidløse, sorte look gør det muligt at have skabet stående i køkkenet, gangen, kontoret eller stuen. Du vælger selv, om skabet skal rumme service og porcelæn eller mapper og kontorartikler. Roomers skabet står på 4 fødder, som skaber et let og luftigt udtryk om møblet. Møblet er konstrueret af MDF plader, der bidrager til det smalle og lette udtryk.

For mange mennesker er det attraktivt at kunne vælge et stilrent, moderne og stort vitrineskab uden at skulle spare sammen igennem længere tid for at erhverve det. 

På trods af den høje kvalitet og store model befinder Roomers skabet sig i den prisvenlige ende af skalaen.

Udvalgte specifikationer

 • Højeste model (202,8cm)
 • Stilfuldt design af MDF plader
 • Sort model
 • 6 hylder
 • 2 store glaslåger.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Skovby Penta SM452 Vitrine i hvidolieret eg

Skovby Penta SM452

Vil du have et vitrineskab i absolut topklasse, skal du vælge denne Penta model, som er konstrueret i de bedste og mest slidstærke materialer og har funktionelle detaljer med lys indvendig. 

I de moderne hjem anvendes de elegante vitrineskabe primært til dekoration og udstilling af smukke og personlige genstande. Vil du give disse betydningsfulde effekter de mest elegante opbevaringsforhold, skal du vælge et glasskab med lys. 

Penta SM452 er udstyret med 2 loftspærer, som giver dine genstande opmærksomhed og elegance. Det indvendige lys er desuden medvirkende til, at du nemmere kan finde frem til dine ting.

Du kan designe de smukke og mest dekorative løsninger i hjemmet med vitrineskabe med lys. Du kan lade lyset i rummet være slukket og lade lyset i skabet være den primære lyskilde. 

Penta skabet er konstrueret i hvidolieret ege finér, som skaber et let og lyst udtryk om møblet, som kan komplimentere enhver indretningsstil. 

Det smukke og tidløse skab står på sorte fødder, som løfter opbevaringsmøblet op fra jorden og får det til at tage sig endnu mere elegant ud. 

Udvalgte specifikationer

 • Skab i hvidolieret ege finér
 • Klar glas
 • 4 hylder af glas 
 • 2 loftspærer.

Højt Nordal vitrineskab i sort pulverlakeret metal

Nordal Vitrineskab

Vitrineskabet fra Nordal er et yderst funktionelt møbel. Det er stort og let anvendeligt til nipsting og andre genstande, som gerne må vises frem på en flot måde. Via dette vitrineskab får man et æstetisk flot designet skab, som med sit rå look passer godt ind som kontrast i det moderne hjem.

Det industrielle vitrineskab er 175 cm højt og 80 cm bredt, hvilet giver et stort møbel. De høje ben under vitrineskabet giver luft og lethed over det store rå skab, som gør det mere passende i de moderne og lyse hjem. Med 4 hylder er der rig mulighed for at dekorere skabet med nipsting, som ellers ville blive gemt væk i skufferne. Men ved brug af dette Nordal vitrineskab, bliver ens elskede nips og andre genstande igen til pynteting til udstilling i det flotte skab.

Skabet er fremstillet af jern, hvilket virkelig sætter prikken over i’et, når gerne man vil have et industrielt møbel. Da farven på vitrineskabet er sort, er det også et skab, som uden tøven passer ind i langt de fleste hjem.

Vitrineskabet er industrielt men smuk,t og så er det bare utrolig praktisk.

Højt Kilroy Indbo Athea vitrineskab i smalt design

Højt Kilroy Indbo Athea

Vil du optimere pladsen i hjemmet, kan det være en praktisk fordel at vælge smalle vitrineskabe. Disse sparer dig for pladsen i bredden og er både elegante og funktionelle. 

Dette smalle vitrineskab fra Kilroy Indbo er moderne designet med materialer i sortlakeret metal og låger i klar glas. Det smukke, høje skab vil tage sig flot ud i stuen eller i køkkenet, hvor service, porcelæn og pyntegenstande kan udstilles på de 5 kvadratiske hylder. 

Der er mange fordele ved at vælge glasskab i metal med sort look. For det første får du et tidløst møbel, som du kan få glæde af i mange år, og som kan anvendes i enhver boligstil. Derudover er metallet et slidstærkt materiale, som gør det muligt at have skabet stående på fremtrædende steder i hjemmet. Det kan f.eks. være køkkenet, hvor skabet helt naturligt vil blive udsat for små stød.

Det elegante skab har glaspartier på begge sider, så der er smukt indsyn til de opbevarede genstande fra alle vinker.

Udvalgte specifikationer

 • Stilren, høj model
 • Smalt vitrineskab 
 • Sort metal og klar glas 
 • 5 hylder.

Hübsch vitrineskab i sort med glas

Hübsch vitrineskab

Mange mennesker forbinder de elegante skabe med glaspartier med et møbeldesign af ældre dato. Skabsdesignet har ændret sig igennem årene, og du kan derfor finde de smukke glasskabe i moderne og stilrene designs i dag. 

Skabet er populært som følge af det enkle og smukke look, der gør det muligt at have ekstra tilbehør og service opbevaret i køkkenet, ganen eller stuen. 

Vil du have et af de mest moderne vitrineskabe på det danske marked, skal du vælge denne model fra kvalitetsbevidste Hübsch. 

Hübsch er et eftertragtet brand, når det kommer til at finde møbler, lamper og genstande til de moderne hjem. Der bruges materialer i bedste kvalitet, og der er lagt vægt på de mindste detaljer i produktionen. 

Dette skab kombinerer hvid og sort, da rammen i træ er malet sort på ydersiden, mens den på indersiden er malet hvid. 

Dette skaber et tidløst og smukt møbel, som egner sig til ethvert hjem. De kvadratiske, klare glaspartier gør det muligt at se de ting, du har opbevaret i skabet. Denne skabsmodel kan bruges som en del af den personlige indretning, hvor du kan placere betydningsfulde genstande på de 3 solide hylder. 

Udvalgte specifikationer

 • Sort- og hvidmalet træ
 • Moderne design 
 • 3 hylder 
 • 110x50x186cm.

Rummeligt Eton vitrineskab i hvid

”Eton” skab

Stil- og indretningsmæssige er det en fordel at vælge vitrineskabe i hvide farver. Når du er på udkig efter et stort skab i med glaspartier, har designet og looket stor betydning. Hvis du har en mindre stue, kan et stort, sort skab komme til at virke dominerende. I denne forbindelse er det oplagt at gå efter en model i hvid, som tager mindre plads visuelt som følge af sit lyse udtryk. 

Dette ”Eton” skab giver dig mulighed for at opbevare alle de vigtige ting og genstande og udstille dem bag de klare glaslåger. 

Det høje, smalle skab kan stå i stuen eller i køkkenet og vil tage sig flot ud, uanset hvilken indretningsstil du har i hjemmet. Designet er gennemtænkt på dette hvide vitrineskab, da det er konstrueret i solidt træ, der giver dig et møbel med stor holdbarhed. 

”Eton” skabet står på 4 fødder, som let og elegant løfter det fra gulvet, så det giver et luftigt udtryk om det høje møbel med de 4 rummelige hylder. 

Du har nem og ubesværet adgang til dine opbevarede genstande som følge af de 2 store låger i klar glas. 

Udvalgte specifikationer

 • Tidløst og lyst look
 • Solid konstruktion i træ
 • 2 store låger og 4 praktiske hylder 
 • Skabet står på 4 fødder.

RIVA retro vitrineskab i eg

RIVA Vitrineskab i eg

Der er forskellige behov, når det kommer til møbler og større indretningsobjekter til hjemmet. Har du en kreativ, retro inspireret eller traditionel indretningsstil, kan det være ønsket at finde et vitrineskab i originalt look med træ som primært materiale. 

Dette RIVA skab kombinerer det bedste fra den nutidige møbelproduktion med datidens elegante og æstetiske udtryk. RIVA skabet er fremstillet af egetræ som primært materiale i kombination med klar glas på lågerne og de 2 hylder. Mens den øverste del af skabet har låger, er den nederste del af skabet designet med 4 praktiske og funktionelle skuffer. 

Du vælger selv, hvilke ting du vil have udstillet bag glaslågerne, og hvilke effekter du vil gemme væk i træskufferne. 

Udover at være et elegant møbel med traditionelt look befinder RIVA skabet sig i den budgetvenlige ende af prisskalaen. Den skarpe pris gør det muligt for enhver at få et klassisk og elegant opbevaringsmøbel med højeste slidstyrke til en god pris. 

Udvalgte specifikationer

 • Klassisk og traditionelt look
 • Design i egetræ 
 • 2 glashylder og 4 skuffer 
 • Budgetvenlig pris.

Texas væghængt vitrineskab i sæbebehandlet eg

Texas væghængt vitrineskab

Har du en lille stue eller køkken, eller vil du gerne optimere pladsen i hjemmet, er det oplagt at vælge vitrineskabe i væghængt design. Du får samme æstetiske og smukke opbevaringsmøbel, men uden at der skal bruges plads på gulvet. Dette elegante ”Texas” overskab egner sig til stuen, hvor det kan hænges op over en skænk, over sofaen eller et helt tredje sted. 

Skabet er produceret af Furnhouse, som er en kendt møbelvirksomhed, der laver moderne, funktionelle og slidstærke møbler. Du kan matche det vægophængte vitrineskab med møbler fra samme serie, hvis du ønsker at gennemføre det stilbevidste look i hjemmet. 

Dette stilrene skab er skabt i lyse materiale fra sæbebehandlet egetræ, som er en rustik og slidstærk træsort, du kan få glæde af i mange år frem. Det lyse look egner sig til enhver bolig- og indretningsstil.

Det enkle design på skabet er gennemført, da lågerne er udført med neutrale greb, som matcher den smagfulde stil. Skabet findes i 2 forskellige udgaver – en udgave med 3 låger og en længere udgave med 4 låger. 

Udvalgte specifikationer

 • Stilrent look med sæbebehandlet egetræ og klar glas på lågerne
 • Vægophængt model
 • Findes i 2 udgaver som varierer i størrelser 
 • Neutrale greb
 • Glashylde.

Sådan vælger du det bedste vitrineskab til dit hjem

Vitrineskabe er en gammel møbeltype, som i de seneste år har fået en renæssance som følge af det æstetiske udtryk og de funktionelle opbevaringsmuligheder. Skabet bruges primært til at udstille betydningsfulde genstande og til opbevaring af smukke ting. Der findes skabe med glaslåger i mange forskellige størrelser, stilarter og prisklasser. Når du skal vælge den rette model til din hjem, skal du forholde dig til følgende elementer:

 • Materialer 
 • Placering 
 • Størrelse 
 • Pris. 

De primære materialer til skabe med glaslåger er træ og metal. Vil du have et skab med den mest solide konstruktion, skal du vælge træ. Den store fordel ved de mange modeller og designs på det danske møbelmarked er, at du finder flere moderne vitrineskabe i træ. Mange mennesker holder af metal som følge af dets stilrene og nordiske udtryk. Dette komplimenterer hjem med minimalistisk eller moderne indretningsstil. Valg af rette skab afhænger også af, hvor det skal stå i hjemmet. Visse skabsmodeller egner sig til at kunne stå flere steder i hjemmet, mens andre udgaver hører sig til i stuen eller køkkenet. Mens træ ofte anvendes i stuen, kan skabe i glas og metal anvendes både i køkkenet, på kontoret, på en repos, i entréen eller et femte sted.Ligesom der er forskel på smag for materialer, er der også individuel forskel på opbevaringsbehov. Der findes store glasskabe med op til 6 hylder, som giver plads til alle dine vigtige genstande. I den anden ende findes der små glasskabe, som kan bruges til pynteting. Rummets størrelse og udformning kan influere på, hvilket skab du skal vælge. Har du en lille stue, kan det være en god idé at vælge en vægophængt skabsmodel, som optimerer pladsen i rummet. Der findes skabe med glaslåger i alle prisklasser. Det store udvalg gør, at du ikke behøver at gå på kompromis med hverken design eller kvalitet, når du vil have et funktionelt glasskab i moderne look og til en konkurrencedygtig pris.

FAQ

Hvad bør jeg kigge efter, når jeg køber vitrineskabe?
Der er fire ting, som du bør forholde dig til: Materialer, placering, størrelse og pris. Materiale, placering og størrelse har noget at gøre med dit hjem. Valget af disse tre ting skal nemlig stemme overens med resten af din indretning. Herefter kan du kigge på modeller i rette prisklasse.
Hvilket vitrineskab bør jeg købe?
Du bør købe et vitrineskab, der passer ind i dit hjem. Derfor er det en utroligt individuel sag, hvilket skab den enkelte bør købe. Dog kan du begrænse dine muligheder ved enten at lægge dig fast på et bestemt type materiale, eller du kan vælge at benytte dig af udelukkelsesmetoden.
Hvilke typer vitrineskabe er der?

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar