Et sidebord er det perfekte lille møbel i rigtig mange sammenhænge. Det kan være en ekstra plads til kaffekoppen ved siden af sofaen. Det kan være vækkeurets podie ved siden af sengen. Eller det kan bare stå i hjørnet og pynte med en buket blomster.

Du behøver egentlig ikke tildele et sidebord den helt store funktion, men det kan så let være den lille ekstra ting, der løfter dit rum til et lidt højere niveau. Desuden kan sidebordet altid rykkes rundt efter behov, og så kan en del af dem faktisk også holde til at stå udenfor – i hvert fald i sommerhalvåret. Dermed kan det blive dit fleksible multifunktionsmøbel, som kan skifte mellem forskellige positioner i rummene, haven eller altanen.

Sideborde kommer i mange forskellige afskygninger og med forskellige ekstra funktioner. Vi har samlet en række af dem her som inspiration til købet af dit nye sidebord.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Day bord – funktionel og elegant

Day bord

Day sparker lidt liv i sidebordsrepertoiret med en dobbelthylde. Her bliver sidebordet særlig praktisk som dekoration med planter, vaser og andet i stuen, gangen eller soveværelset. Selvfølgelig er der også en mulighed for brug i køkkenet til køkkenredskaber og måske med en radio på toppen. 

Da det laveste af de lyse træplader kun er hævet få centimeter over jorden, har den formentlig ikke den bedste placering i et hjørne mellem sofaen og væggen. Der er derimod en oplagt mulighed for at skabe noget hygge og dekoration ved at lade dine flotte planter, sjove figurer og krukker komme til sin ret på et skønt sidebord. 

Stellet til de to bordplader er af sort pulverlakeret metal, der giver et hårdt og fint udtryk til din stue eller dit soveværelse. Det er let at få øje på det minimalistiske og fine udtryk, som vil passe perfekt som natbord ved siden af din seng. Den nederste del kan bruges til blade eller bøger, øverst en læselampe og en potte med en blomst. 

Grundet det minimalistiske udtryk kan møblet tilpasses næsten alle omgivelser, dog ikke det bedste bud på et sidebord til terrassen. 

XL-MØBLER Andy – din nye sofakammerat

XL-MOBLER Andy

Moderne og nytænkning står skrevet ud over sidebordet her. Det klassiske sidebord er godt, smart og skønt, men det er ikke perfekt, ikke komplet. Sådan har XL-MØBLER tænkt, da de valgt at lancere dette skønne produkt. 

Andy Sidebord har den funktion, at der er indbygget en åben skuffe. Det giver først og fremmest sidebordet et næsten science fiction-udtryk, der leder tankerne ud i det uendelige univers. Men udover at være et flot design er det fantastisk praktisk, at der kan stå planter, glas, vaser osv., samtidig med at bladet, bogen eller avisen kan opbevares trygt og sikkert. 

Benene på sidebordet er lavet af gummitræ, hvilket gør dem særlig solide. Med bordoverfladen har møblet en højde på 56 cm, en god højde, når der skal være plads til en opbevaringsskuffe. Bredden er på 40 cm, en god og gennemsnitlig bredde på et rundt sidebord. 

Andy Sidebord vil formentlig ikke gå i alle køkkener, men i dagligstuen og forenden af en sofa eller læsestol er den perfekt. Den hvide farve giver i øvrigt lidt til hele science fiction-delen, men også en varme og frisk farve til din stue, der bestemt ikke behøver at blive alt for mørk.  

Vidaxl sengebord – hyggeligt sidebord til sengekanten

Vidaxl sengebord

Et sidebord, der kombinerer de tre tidligere under et. Den har en skuffe – som kan lukkes – en hylde tæt ved jorden, fire solide ben og lavet af træ. Derudover er sidebordet hvid, så hvid at du ikke kan undgå at få øje på den. 

Vidaxl Sengebord i træ er, som navnet antyder, et sengebord. Det kan bruges i en dagligstue under de rette omstændigheder. Formålet med møblet er dog at lave et sengebord til soveværelset, hvor du kan stille en læselampe, et billede, en plante, en vaske, noget læsestof på underhylden og piller, briller mm. i skuffen. Et møbel til dig, der holder af at have dine ting i håndslængde, også når du sover. 

Målene er 40 x 29 x 42 cm, hvilket gør den essentiel til din sengehøjde og drøjde. Den vil gå perfekt til et sommerhus med smukt lyst træ i baggrunden eller til at bryde med et mørkere soveværelse. 

Træet er malet og behandlet, så det er let at rengøre og holder til langt ud i fremtiden. Materialet er kejsertræ af høj kvalitet. Sidebordet her skal stærk overvejes, hvis du mangler et natbord og ønsker, at have styr på alle dine ting, når du lægger dig til ro. 

Nordal sidebord i jern med glas – guld og elegance til sofahyggen

Nordal sidebord i jern med glas

Nordal er kendt for sine rustikke møbler, som alligevel formår at fremstå elegante og smukke. Guldbordet her er ingen undtagelse. Det er det perfekte lille sidebord til sofastuen. Du kan også sagtens hive det med ind i soveværelset som sengebord og skabe en eksklusiv stemning.

Materialerne er jern med guld finish og glas, som er en rigtig god kombination for øjet. Desuden er glas let at tørre af, så du skal ikke være bange for pletter, hvis du kommer til at spilde på pladen. Du får et lille sidebord med hylde under glaspladen, hvor du for eksempel kan placere en flot bog eller en bunke magasiner. Det er også et godt gemmested til fjernbetjeningen, hvor du stadig kan spotte den.

Bordpladen måler på 50 x 25 centimeter, og højden er 45 centimeter.

ILVA Bridge sidebord – praktisk og smukt bord

ILVA Bridge sidebord

Ved Bridge-sidebordet fra ILVA kan man i den grad tale om flere funktioner. Dette sidebord med hylder ligner nemlig mere et mix mellem lille reol og en skulptur end et bord. Det skyldes blandt andet stellet, der både kommer til at fungere som ben og ramme på møblet.

Dette lille sidebord kan altså være en god løsning ved siden af en sofa, fordi der bliver god plads til bøger, magasiner, vaser, fyrfadsstager, og hvad du ellers skal have stående. Du kan for eksempel også bruge det ved siden af skrivebordet på kollegieværelset eller kontoret. Så kan du let række ud efter de bøger eller hæfter, du har mest brug for. Det kan stilles i entréen og rumme nogle sko.

Bordet er lavet i sort pulverlakeret metal, så det får en vis robusthed. Så er det 75 centimeter højt, 55 centimeter bred og 35,6 centimeter dybt.

BLOOMINGVILLE First sidebord – et feminint touch til hjemmet

BLOOMINGVILLE First sidebord

I modsætning til nogle af de andre små sideborde er her et, som har et mere feminint touch skabt af rosafarvet MDF og naturfarvede fyrretræsben. Bordet har en praktisk lille skuffe, og så bliver udtrykket meget blødt med den runde form og lyse farver.

Det lille sidebord er med tryk på lille. Diameteren er blot 38 centimeter, og så er det 45 centimeter højt. Du kan for eksempel stille bordet ved siden af lænestolen, så du har et sted at stille en koppen, når du sidder med en varm drik og læser en god bog.

Bordet her vil også egne sig rigtig godt som sengebord. Skuffen kan bruges til at gemme telefonopladeren væk om dagen. Den lille kan på bordet gør, at du får sværere ved at vælte noget ned, og du trygt kan lade telefonen ligge ved siden af dig om natten.

ILVA Bona bakkebord – simpelt bord med aftagelig bakke

ILVA Bona bakkebord

Her er igen et bud på et mindre sidebord. Dette er et lille bakkebord, hvor bakken ovenikøbet er aftagelig. Udover at det gør bordet let at samle, giver det dig også mulighed for at tage bakken med ind i køkkenet, når du skal servere kaffe for gæsterne. En smart og billig 2-i-1 løsning.

Det er et lille sidebord med en diameter på 46 centimeter og en højde på 52 centimeter. Det er oplagt til brug ved siden af sofaen, lænestolen eller i det tomme hjørne. Designet er så simpelt og let, at det kan passe ind i ethvert hjem. Desuden kommer bordet i tre forskellige farver: hvid, lysegrå og antracit.

Bordet er skabt i metal, som gør det let at tørre af, og pletter bliver ikke hængende. Det vejer heller ikke meget, og du kan let rykke det med ud i udestuen eller på terrassen for en dag eller to.

XL Møbler Rodeo bakkebord – let og flytbart sidebord

XL Møbler Rodeo bakkebord

Det simple design fra XL Møbler giver rigtig god mening i et hjem, hvor bordet skal have flere funktioner. Det kan nemlig passe ind i mange sammenhæng, og så er det let at flytte takket være håndtaget på borpladen.

Måske er det særligt oplagt til dig, der har en mindre lejlighed eller et værelse på et kollegie. Du kan for eksempel have det stående ved siden af sengen og flytte det med over til sofaen, hvis du får gæster. Det kan også være, du har en lille altan, hvor du kan finde på at sidde med en kop kaffe i solen og vil have bordet med ud.

Sidebordet her har en MDF-bordplade og ben i stål. Det hele er hvidlakeret og bidrager til det enkle design. Diameteren er 40 centimeter, og højden er 45 centimeter.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

 

ILVA Meet – perfekt i dagligstuen eller køkkenet

ILVA Meet

Skønt sidebord fra populær producent – ILVA. Bordet er behandlet i en olieret, moccabrun, massiv ask, som giver det et mørkere udtryk. Bordet er lavet af egetræ, hvilket giver skønne naturlige åretegninger samt præg af farvevariation. 

Med en højde på 47 cm og en diameter på 39 passer det perfekt ved siden af din sofa, på terrassen eller i køkkenet. Bordet er let at flytte rundt på, selvom det er robust og har en vægt på hele 9 kg. 

Farvespillet fra olieringen og egetræet giver et behagelig udtryk til din stue. Bordet er ikke vildt, vovet eller meget iøjenfaldende, men har en rolig farve og er behagelig at kigge på såvel som at benytte. 

Hvis ikke du vidste det allerede, så kan du altid forvente kvalitet fra ILVA, og Meet Sidebord er bestemt ingen undtagelse. Kvalitets håndværket er til at se, når du kommer tæt på træet og ser, hvordan det er fabrikeret. 

Bordet står perfekt til de to farverige årstider – forår og efterår. Der er en eftertænksomhed over træet, farven og håndværket, som er utrolig behagelig og smuk at overvære. Stiller du en potte med blomster plukket fra haven, får du næsten ikke et skønnere sidebord til din dagligstue.

ILVA Hand-Me Loungesidebord – til terrassen eller sofastuen

ILVA Hand-Me Loungesidebord

Sidebordet her er fra ILVA, og det er let, elegant og simpelt. Det hvide sidebord er lavet af eukalyptustræ, som gør det brugbart både ude og inde. Det er udstyret med et lille håndtag på bordpladen, så du har let ved at rykke rundt med det, hvis det skal rykkes fra inde til ude eller omvendt. På den måde er du sikker på altid at have en plads til kaffekoppen, uanset hvor du sidder.

Bordet har en diameter på 49 centimeter og en højde på 50 centimeter. Du kan med fordel placere det lille sidebord i en gruppe af flere, så der bliver plads til familie og venner rundt om. Desuden kommer bordet i sort og forskellige højder.

Det oser af sommerhygge med den lyse farve og plankelignende bordplade. Brug det på terrassen, i sommerhuset, udestuen eller inde i sofastuen for en afslappet stemning.

Njordec Olivia sidebord

Njordec Olivia sidebord

Fra den ene yderlighed til den anden – dette sidebord ligger i den store ende for sin slags. Alligevel kan dette være et rigtig godt bud på et sidebord med hylde til dit opholdsrum. Måske endda et nyt sofa- eller tv-bord til den lille stue

Bordpladen er beklædt med askefinér, og den har runde, formspændte hjørner, som skaber et ekstra niveau i form af en hylde. Derfor får du altså lidt ekstra opbevaringsplads til bøger, spil, computeren og lignende, når det ikke er i brug. De tynde, matte, sorte metalben giver næsten en fornemmelse af, at bordet svæver over gulvet. Materialerne i samspil med formen giver bordet et enormt moderne og let udtryk.

Det elegante møbel måler 81,5 centimeter i bredden, 40 centimeter i dybden og 53 centimeter i højden.

Tine K Home lille rattan sidebord 

Tine K Home lille rattan sidebord

Tine K Home har skabt dette skønne lille sidebord i rattan og bambus. Det giver et råt naturlook, men de mange detaljer på benene formår alligevel at tilføje noget elegance til møblet.

Intet er tilfældigt på dette bord, og målene på 45 x 45 x 45 centimeter giver et helt skarpt, kvadratisk look, som virker tilfredsstillende på øjet. Desuden er bordet udstyret med dupsko i plast, så du skåner dit gulv bedst muligt.

Det hyggelige naturlook passer perfekt ind i et loungeområde, og så kan du godt tillade dig at slæbe det med ud på de gode forårs- og sommerdage. Du kan også bruge bordet i en lys stue eller et lyst soveværelse. Materialet står særligt godt sammen med hvide nuancer, fordi det bryder med det helt kliniske udtryk. Hvis du ønsker at bruge bordet som sofabord, kan du også få det i en større model.

Trademark Living cool lille sidebord 

Trademark Living cool lille sidebord

Det sorte metalbord fra Trademark Living får et tungt, maskulint look fra metallet, det er udformet i. Selve formen og designet giver bordet en feminin og let side. Resultatet er et bord, som du kan bruge i alle rum i langt de fleste hjem.

Stil bordet ved siden af din daybed og fyld magasinholderen med dine yndlingsmagasiner. Så er de let tilgængelige, når du skal slænge dig og læse. På toppen af bordet kan du stille din kaffe eller te, hvis du falder hen og tager en lur.

Det lille sidebord her kan også bruges ved siden af sofaen, til opbevaring af filer på hjemmekontoret, eller du kan lade det stå helt for sig selv med en plante eller en flot buket blomster fra dig til dig. Bordet måler 51 x 41 centimeter og har en højde på 51 centimeter.

ILVA Seaford sidebord 

ILVA Seaford sidebord

Et andet bud på et sidebord fra ILVA er dette Seaford-bord. Bordets runde form og slanke stel giver et blødt og let udtryk, som kombineres med robusthed på grund af materialevalgene. Selve stellet er produceret i sort pulverlakeret metal og toppen i eg. Kombinationen resulterer i et klassisk nordisk udtryk.

Dette er et oplagt bud til et sidebord til sofa. Du kan placere en på hver side, så du og din partner kan have hver jeres snacks lørdag aften, eller det kan placeres foran sofaen og agere fodskammel, når der er dømt seriemaraton om søndagen.

Sidebordet har en diameter på 45 centimeter og en højde på 43 centimeter. Størrelsesmæssigt vil det altså også egne sig ganske godt som piedestal til en plante i stuen eller nøglebord i entréen, hvis du har et tomt hjørne, du vil fylde lidt ud.

Muubs Bronx sidebord 

Muubs Bronx sidebord

Det her lille sidebord fra Muubs har fanget idéen om multifunktionalitet. Udover at være minimalistisk og smukt i sit design, får du her også et sidebord, der både har en ekstra hylde og en magasinholder. Selve bordet er konstrueret i jern, og magasinholderen i ruskind.

Du kan altså have dine favoritbøger eller kryds og tværs hæfter lige ved hånden, når du sidder i sofaen. Du kan også bruge det lille sidebord til at indrette et skønt kontor, hvor der er plads til dokumenter og mapper.

Desuden er bordet faktisk så fint i sig selv, at du kan bruge det til pynt. Placer det for sig selv med en vase, et par flotte bøger eller en plante op ad en væg. Med en størrelse på 55 centimeter i bredden, 30 centimeter i dybden og en højde på 45 centimeter er det heller ikke meget plads, du behøver at afsætte til møblet.

FAQ

🧐 Hvad er forskellen på et sidebord og et bord med udtræk?

Et sidebord er et lille møbel, som kan bruges som ekstra plads til kaffekoppen ved siden af sofaen. Det kan fungere som et slags sengebord, eller det kan bare stå i hjørnet og pynte. Et bord med udtræk fylder mere, og du har det for at få mere plads.

🤩 Hvordan vælger jeg et sidebord?

Du skal vælge et sidebord efter dit behov. Hvor meget må det fylde? Hvor skal det stå? Skal det flyttes rundt? Du skal også overveje, hvor meget du vil betale for det, og hvordan dets design passer ind i det rum, hvor du gerne vil have, at det skal stå.

🤔 Skal sideborde matche?

Det er meget fint, hvis sidebordet matcher med resten af indretningen, da det bliver en del af dit interiør. Hvis du har flere sideborde, behøver de ikke at matche hinanden, men det kan være flot, hvis de gør det. Det er dog helt op til dig, hvad du ønsker.

🤓 Hvor bredt skal et sidebord gerne være?

Det er meget forskelligt, hvor bredt et sidebord er. Det kan variere fra bord til bord, og du skal blot vælge det, der vil passe ind i din stue indretningsmæssigt. Sideborde er som regel ret små, så de kan passe ind de fleste steder.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar