Borde lavet af massive og elegante træplanker bliver mere og mere populære i danske hjem. Det naturlige, rå og rustikke udtryk skaber stil og charme i hjemmet, og i takt med den stigende popularitet findes der et stort udvalg af de smagfulde borde.

Et elegant og rustikt plankebord kan blive dit næste spisebord

Dette bord som kommer til at bringe dig glæde og anvendelsesværdi i mange år frem. 

Herunder finder du 13 af de mest moderne og elegante udgaver af borde lavet af naturlige og rå træplanker. Bordene findes i forskellige størrelser, designs og ikke mindst prisklasser, så du kan udvælge dig dén model, som matcher din stil, behov og økonomi.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

TIMBER spisebord – Rustikt plankebord i mørkt look

TIMBER spisebord Rustik plankebord i mørkt look

Om 

Valg af rette bord i træ afhænger i høj grad af din indretningsstil i hjemmet. Har du en moderne eller minimalistisk stil, kan det være det rette valg for dig at gå efter et spisebord i mørkt look, som kan bryde med de rå elementer og de store, lyse flader. 

Dette stilrene TIMBER bord måler 200x100x74cm, så der er plads til, at hele familien kan samles til måltider og hyggelige stunder med snak og spil.

Det rustikke og moderne bord er produceret af massivt, sortbejdset eg på stellet og har en bordplade, som er udformet af gråolieret eg. Bordpladen er fremstillet af 1 planke, der får bordet til at tage sig ensartet og harmonisk ud. 

Kanterne på bordpladen er udført med ”soft cracks”, hvor kanterne er skånsomt afrundede i respekt for plankens naturlige årer og knaster. Det skaber et rustikt plankebord, som vil tage sig stilrent og flot ud i hjemmet i mange år frem. 

Det smalle stel får bordet til at tage sig luftigt og let ud, så det ikke kommer til at dominere eller tage visuelt meget plads i din bolig. 

Udvalgte specifikationer

 • Stel og planke i hhv. sortbejdset eg og gråolieret eg
 • 200x100x74cm
 • Bordplade udført i 1 planke
 • Harmonisk og moderne design 
 • ”soft cracks” på bordkanterne 

COZY Konsolbord – Rustikt plankebord i lyst look

COZY Konsolbord Rustik plankebord i lyst look

Om 

Har du en lille stue, et smalt værelse, eller et småt kontor derhjemme, har du brug for lyse møbler, som kan skabe milde udtryk og få rummene til at tage sig visuelt større ud. Dette COZY konsolbord er perfekt for dig, som holder af møbler med lyst look. Det er elegant, moderne og smagfuldt designet med både stel og bordplade i hvide og naturlige farver. 

Stellet er fremstillet i hvid, og bordpladen er lavet i overfladebehandlet, lys eg. Det tidløse konsolbord egner sig perfekt til at stå i gangen, i stuen, på et værelse eller på kontoret, hvor det kan bruges som supplerende opbevaringsplads og til pynt. 

Den store fordel ved egetræ er dets høj slidstyrke. Det har været brugt i møbelindustrien igennem flere hundrede år, da det har kvaliteter og egenskaber, som gør, at du kan få glæde af dine møbler i masser af år. 

Et stilrent, lyst look skaber et let udtryk om et rustikt plankebord, hvilket er en fordel i hjem med lille plads. De mange anvendelsesmuligheder med et konsolbord gør det muligt for dig at flytte rundt på bordet i hjemmet, så du altid får den bedste opbevaringsplads og den mest elegante indretning. 

Udvalgte specifikationer

 • Hvidt stel og bordplade i lyst egetræ
 • 130x85x40cm
 • Kan bruges overalt i hjemmet 
 • Egner sig opbevaring og til pynteting 

Plus Royal bord i grundmalet gråbrun længde 177 cm – til dig, der leder efter det perfekte bord til udendørs brug

Plus Royal bord i grundmalet gråbrun længde 177 cm – til dig, der leder efter det perfekte bord til udendørs brug

Går du rundt og leder efter et bord, der med fordel kan benyttes udendørs, og hvor du nemt kan dække op til en hyggelig frokost i haven med familien om sommeren, så er dette bord måske noget for dig. Et Plus Royal bord i grundmalet gråbrun kan du placere, hvor du har lyst – om det er i baggården, på terrassen eller uden for sommerhuset. 

Med sine mål på 73 cm i højden, 87 cm i bredden og 177 cm i længden kan du også invitere vennerne forbi til middag udendørs. Bordet er produceret i galvaniseret, trykimprægneret træ, og det har et stel med lette, skrå ben. Du kan flytte rundt på bordet alt efter behov, og det er muligt at tilkøbe den matchende Plus Royal bænk, som kan fuldende looket og flyttes rundt efter behov på samme måde som bordet. 

Bordets moderne design passer ind i de fleste hjem og haver, hvor du kan sidde udendørs og nyde den varme sommersol. Stilen er enkelt og elegant, og bordet kan med fordel kombineres med andre møbler til haven. 

Sika Design Lucas Spisebord – Rustikt plankebord i teaktræ

Sika Design Lucas Spisebord Rustik plankebord i teaktræ

Om 

Går du efter elegance og stilrent udtryk på dit kommende spisebord, kan dette Sika Design Lucas bord være den helt rette model for dig. Bordet er gennemført fremstillet i teaktræ, der skaber et gyldent og varmt look om det store bord, der egner sig perfekt som familiebord. Med en længde på bordpladen på 2m kan du invitere alle vennerne og få masser af hyggelige timer sammen omkring det smukke spisebord. Har du brug for et ekstra stort bord, kan du finde modellen i andre og større størrelser.

Teaktræ er en eksklusiv træsort, der giver smagfuld patina på dine møbler. Dette møbel er skabt med respekt for design. Med et elegant, funktionelt og rustikt plankebord i teaktræ, får du et møbel til dit hjem, som vil skabe glæde og anvendelsesværdi i mange år ud i fremtiden.  

Udvalgte specifikationer

 • Elegant teaktræ 
 • 200x100x72cm
 • Findes i flere størrelser (200-280cm i længden)
 • Perfekt til dig med stort køkken eller stue

BODAHL Elipse – Rustikt plankebord i elipseform

BODAHL Elipse Rustikt plankebord i elipseform

Om 

Betyder design, enestående detaljer og høj kvalitet mest for dig, når det kommer til at vælge nyt spisebord til hjemmet, vil dette elegante BODAHL elipseformede bord med sikkerhed falde i din smag. 

Det adskiller sig fra mange af de andre kvalitetsplankeborde i rustikt stil som følge af sit bløde design. Bor du i et hjem med mindre plads i køkkenet, eller har du en smal stue, betyder designet på dit bord ekstra meget. Når du vælger et rundt eller elipseformet bord, får du et møbel, som tager mindre plads, da der ikke er kanter. 

BODAHL Elipse kan være det rette bord til både den store og den lille bolig, da modellen findes i flere størrelser. Du kan selv vælge det areal, som matcher dit hjem.

Det flotte og rustikke egetræsplanker måler hele 6cm i tykkelsen, som får designet til at tage sig ekstra karakteristisk og pompøst ud.

Den ovale form skaber et mildt og harmonisk udtryk om bordet og dets imponerende planker i egetræ. Der er garanti for, at du kan imponere dine gæster med dette elegante og moderne bord, der er den ideelle ramme til både hverdag og fest. 

Udvalgte specifikationer

 • Ovalt og blødt design
 • Imponerende, flotte egetræsplanker på 6cm i tykkelsen
 • Egner sig til enhver bolig og ethvert rum
 • Findes i forskellige størrelser (200-300cm i længden)

Living&More Plankebord i akacietræ – Funktionel og klassisk

Living&More Plankebord i akacietræ – Funktionel og klassisk

Om

Det bedste bord lavet af rustikke træplanker er dét, som matcher dine behov, din boligstil og din smag. Mange mennesker vælger et rustikt plankebord, når der skal købes nyt spisebord til køkkenet eller stuen. Du får maksimal anvendelsesglæde, når du vælger borde lavet af massivt træ, og der er masser af mulighed for at finde dén model, som matcher din indretningsstil.

Den store fordel ved det brede udvalg af de eftertragtede borde er, at de produceres i mange forskellige træsorter. Du kan vælge dig dét bord, som i nuance, stil og look matcher dit hjem.

Ønsker du et klassisk bord i lyst design, vil denne Living&More model være et godt valg. 

Bordet er lavet af akacietræ, der er en hård træsort, som holder til hverdagens brug og anvendelse. Bordet kræver minimalt vedligehold. Du kan tørre både bordplade og stel af med en våd klud efter behov. 

Det funktionelle bord kan bruges af dig, som bor alene eller dig, som har små børn i hjemmet. Det klassiske design henvender sig til enhver, som vil have et elegant bord i smukt træ, der skal give glæde og anvendelsesværdi i mange år ud i fremtiden. 

Udvalgte specifikationer

 • Klassik og tidløst design 
 • 220x100x75cm
 • Lyst look 
 • Akacietræ og metal
 • Nemt at vedligeholde
 • God pris 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

CANETT Aspen – Rustikt plankebord med udtræk

CANETT Aspen Rustik plankebord med udtræk

Om 

Når du skal vælge nyt spisebord til hjemmet, vil dine behov for plads have stor indflydelse på dit valg af den rette model. Mens nogle har behov for, at der kun skal kunne sidde op til 6 personer omkring bordet, er der i andre familier behov for ekstra pladsmuligheder. 

Holder du af at få gæster på besøg ofte, eller har du en stor familie, kan det være det rette valg med et rustikt plankebord med udtræksmulighed. Med dette smarte udtræksdesign, kan du altid give plads til det antal gæster, som du får på besøg. 

Dette CANETT Aspen bord er fremstillet i bassano eg og sort jern på hele stellet. Det moderne og rå møbel vil tage sig flot ud i hjem med moderne eller minimalistisk indretningsstil. 

Det store bord passer perfekt til dit køkken alrum, hvor det kan danne rammen om hyggelige stunder i hverdagene eller festlige sammenkomster med venner og familie. 

Udvalgte specifikationer

 • Sort, rustikt plankebord i egetræ og jern
 • Egner sig perfekt til den store stue eller rummelige køkken alrum 
 • 240x100x74cm
 • Med udtræk 

Concept 4 You – Rustikt plankebord eg

Concept 4 You – Rustikt plankebord eg

Om 

Der er flere grunde til, at egetræ er én af de mest anvendte træsorter til plankeborde. For det første er det en lys og tidløs træsort, og for det andet er eg slidstærk og modstandsdygtigt træ, som er ideelt til møbler. 

Eg egner sig perfekt til et rustikt plankebord, det dets årer og naturlige ornamenteringer træder elegant frem og giver bordet et levende udtryk. 

Vil du have glæde af dit spisebord i mange år, vil dette Concept 4 You bord være et oplagt valg. Det egner sig både til den traditionelle og den moderne boligstil, hvor det kan skabe ligeså meget elegance i køkkenet, som det kan i stuen.

Det moderne og stilrene spisebord i massiv eg er udformet med karakteristiske, sorte krydsben, der giver optimal stabilitet om bordet. Du vælger selv, om du bruger bordet til hverdag, fest eller begge dele, da det vil fremstå flot i begge situationer. 

Vil du gennemføre det naturlige og nordiske look om Concept 4 You bordet, vil det se flot ud med en bænk i samme stil og design. 

Udvalgte specifikationer

 • Rustikt plankebord egetræ
 • Massive krydsben i sort
 • Moderne og stilrent look
 • Egner sig til både hverdag og fest

BODAHL Nature sofabord i eg – Rustikt plankebord med T-ben

BODAHL Nature sofabord i eg Rustikt plankebord med T-ben

Om 

Vil du gennemføre den rustikke stil i hjemmet, er det ikke nok, at kun dit spisebord er designet af de flotte planker. Du kan også få sofaborde i den elegante og rå stil. 

Dette BOHAHL Nature bord i massivt egetræ vil skabe stil i ethvert hjem, hvor der lægges vægt på designs og funktionelle møbler. 

Naturen serien består af uundværlige møbler til hjemmet, som er skabt i rå og nordisk stil, der egner sig til hverdagen. 

Dette rustikke bord er tidløs i sit look, hvilket gør det muligt for dig at få glæde og anvendelsesværdi med dit sofabord i masser af år. Skulle du skifte indretningsstil, kan du fortsat få maksimal glæde af dit sofabord, da det aldrig går af mode. 

De massive ben i smedejern står perfekt til det rå look, og tilsammen skaber de et T-formet design på bordet. Med eg og jern får du et møbel til hjemmet med største holdbarhed og højeste slidstyrke. BODAHL Nature sofabordet findes i forskellige størrelser, så du kan vælge dén model, som matcher dine behov. 

Udvalgte specifikationer

 • Massive egetræsplanker (overfladebehandlede)
 • Ben i jern
 • T-formet design 
 • Findes i forskellige størrelser (fra 180-240cm i længden)
 • Høj kvalitet og lang levetid

CRAFTY Spisebord – Rustikt plankebord i natur

CRAFTY Spisebord Rustik plankebord i natur

Om

Der er forskellige behov, når det kommer til at vælge det rette spisebord i massivt træ. Mens nogle mennesker er til et kombineret, moderne design med træ og metal eller jern, foretrækker andre et mere ensartet og mildt udtryk på et rustikt plankebord. Hører du til den sidstnævnte gruppe, vil dette CRAFTY bord være en god mulighed for dig.

Det er harmonisk i sit udtryk, da både stel og planker er i samme, elegante stil. Dette design vil egne sig perfekt til dig med en klassisk eller personlig boligstil, hvor dine møbler ikke må dominere voldsomt. 

Såvel ben som planker er lavet i hvidolieret eg, der skaber et mildt og lyst look om det moderne spisebord. Det kan stå både i stuen og i køkkenet, hvor det vil bringe stil og anvendelsesværdi i mange år frem. 

Det overfladebehandlede træ giver dig et bord, som kræver minimalt vedligehold. En fugtig klud er alt, hvad du behøver for at holde bordet vedlige, så du får glæde af det fine, naturlige udtryk i mange år frem.

Udvalgte specifikationer

 • Gennemført design i hvidolieret eg
 • Rustikt og samtidig harmonisk udtryk 
 • Elegant bord til stuen eller køkkenet
 • 220x75x95cm

PLUS Nostalgi – Rustikt plankebord til udendørsbrug

PLUS Nostalgi Rustik plankebord til udendørsbrug

Om 

Flere og flere mennesker får øjnene op for de mange designmæssige fordele ved rustikke plankeborde, og derfor bliver der løbende fremstillet nye modeller, som giver udvidede anvendelsesmuligheder med de rå og naturlige borde. 

Har du en have, der trænger til nyt liv og moderne stil, vil dette PLUS bord være et oplagt valg. Bordet er designet til at stå på terrassen eller på græsset og har krydsede ben, som sørger for at give den bedste stabilitet om møblet. 

Med de rustfrie skruer, galvaniserede bolte og solide kiler er bordet skabt til det danske vejr. 

Det naturlige og rustikke udtryk kommer til sin ret i haven, da bordet vil falde elegant ind i omgivelserne. Når du køber udendørsmøbler, har kvalitet ekstra stor betydning, da du skal kunne få glæde af dit bord i mange år. Det kan du få, når du vælger et rustikt plankebord til haven.

På trods af det gennemførte, solide design og den høje kvalitet, befinder PLUS Nostalgi bordet sig i den budgetvenlige ende af prisskalaen. 

Udvalgte specifikationer

 • Stilren og klassisk design 
 • Krydsede ben
 • Fyr og gran
 • 177x76x72cm
 • Rustfrie skruer og galvaniserede bolte 
 • God pris 

Sådan vælger du det bedste, rustikke plankebord til hjemmet

Det er ikke kun plankerne og deres look, du skal forholde dig til, når du køber bord af massivt træ. Du skal også forholde dig til størrelse og design, så bordet kommer til sin ret i hjemmet. Den store fordel ved de eftertragtede borde af træplanker er deres mange anvendelsesmuligheder. Du kan have dit bord placeret i køkkenet, stuen eller køkkenalrummet, hvor det kommer til at blive et naturligt centrum og samlingssted for hjemmets medlemmer og gæster. 

Når du køber rustikt plankebord, skal du forholde dig til følgende:

 • Type af planker (valnød, egetræ eller en tredje træsort?)
 • Design og udformning 
 • Størrelse og areal (bredde, højde og længde)
 • Pris 

Det er en fordel, hvis du starter med at gøre dig overvejelser om, hvor du ønsker, dit elegante bord skal stå i hjemmet. Når du har placeringen afklaret, er du i stand til at gøre dig de bedste overvejelser om både design, type af planker og ikke mindst udformningen af bordet.

Rustikke plankeborde vil helt naturligt tage meget plads visuelt i hjemmet. De rå og naturlige træplanker tiltrækker opmærksomhed, og derfor må dit bord ikke være for stort i forhold til det rum, hvor det står placeret. 

Borde af planker produceres i både kvadratiske, rektangulære og runde former, ligesom du kan finde både små og store udgaver. De findes i mange forskellige træsorter, som varierer i udtryk og farver. Bordene egner sig til ethvert hjem og enhver type indretningsstil. Om du er til teak, valnød, akacietræ eller egetræ, er op til dig og din indretningsstil.

Se også denne lignende artikel på vores side: Sildebensbord | 5 smukke spiseborde med sildebensmønster

Se også denne lignende artikel på vores side: Hjørneskrivebord | 8 flotte skriveborde med vinkel til kontoret

Læs også: Rundt spisebord med udtræk | 8 smukke runde spiseborde med udtræk

FAQ

🤩 Hvilket træ egner sig bedst til køkkenborde?

Generelt er de hårde træsorter såsom eg, ask, bøg, mahogni, wengé og trak velegnede som køkkenborde, da de er slidstærke, hvilket naturligvis er en god kvalitet. Omvendt bør du holde dig væk fra blødere træsorter, såsom nåletræer, da disse ikke tåler slag og fugt lige så godt.

🧐 Hvordan beskytter jeg bedst et rustik træbord?

Hvis du gerne vil bibeholde det naturlige og rustikke look i dit træbord, så er det en rigtig gode ide at beskytte det med olie. Olien trænger ind i træet og beskytter det dermed både udenpå og indvendigt. Dertil så får det også træet naturlige dybde frem igen.

🔥 Hvilken farve skal jeg vælge til mit spisebord?

Farven på dit spisebord bør helt afhænge af, hvilken stil du går efter. Der er fordele og ulemper ved både de lyse og mørkere nuancer, men generelt er ingen af dem så slemme, at du helt bør undgå dem. Vælg derfor den nuance, som du synes bedst om.

🤔 Hvad er rustikt træ?

Rustikt træ er kendetegnet ved, at der ikke er sorteret udspartlede knaster fra, såvel som der kan forekomme relativt store knaster i træet. Disse naturlige ”uperfektheder” er med til at give træet et naturligt og rustikt look, hvilket kan være utroligt charmerende i ens indretning.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar