Bor du i en lille bolig, hvor du ønsker at få det optimale ud af de få kvadratmeter, du har at gøre godt med? Eller bor du i en stor herskabsvilla med store rum, som du ønsker at inddele på en kreativ måde? Hvis du kan genkende nogle af ovenstående scenarier, så vil du helt sikkert sætte pris på en rumdeler reol.

Med en rumdeler reol får du nemlig en unik mulighed for at skabe flere rum samtidig med, at du får ekstra opbevaringsplads. Når du deler dit rum op vha. en reol, slår du derfor flere fluer med ét smæk og får mange forskellige fordele ud af det.

Overordnet set kan rumdelere deles ind i følgende kategorier:

 • Rumdeler 4 rum
 • Rumdeler 6 rum
 • Rumdeler 8 rum
 • Rumdeler 12 rum
 • Rumdeler skærm

I denne artikel gennemgår vi et bredt udvalg af forskellige rumdeler reoler, så du kan finde inspiration til at indrette dit hjem på bedst mulig vis.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Hoppekids – 70′ – effektiv reol i klassisk design

Denne fine og klassiske reol er perfekt til børneværelset, hvis du ønsker at skabe mere orden og overblik over eksempelvis legetøj eller bøger. Den er meget populær og modtager for eksempel 4,7/5 stjerner fra anmeldelser hos voh.dk. Herudover er det den 2. mest populære i sin kategori hos coolshop.dk og den 2. mest købte i kategorien hos unikids.dk.

Derfor bør du vælge denne reol: 

 • Flot, klassisk design
 • Praktisk
 • Gode anmeldelser

Specifikation er om denne reol: 

 • Farve: hvid
 • Mærke: Hoppekids
 • Produkt id: AB9X4U
 • SKU: 1007845
 • Udvendige mål: B: 62,5 cm H: 69 cm D. 41,5 cm
 • Indvendige mål: D: 39,3 cm H: 28,4 cm

Om reolen: 

Denne flotte og meget klassiske reol vil passe perfekt ind på de fleste børneværelser. Den har 4 rum hvori der kan opbevares en hel masse – heriblandt kunne det eksempelvis være diverse legetøj, man ikke ønsker flyder over det hele, men i stedet pakket væk og samlet ét sted. Det tidsløse design og den klassiske hvide farve gør, at reolen nemt kan blende in på børneværelset sammen med andre reoler, borde, stole osv. Grundet højden kan denne reol også være god som sengebord eller som en form for legebord til dit barn. Der er altså enormt mange muligheder med denne fine reol. 

Hoppekids – 70’ Reol på hjul vs. Markedet 

Prisen på denne reol er i sig selv en god grund til at købe den. I forhold til mange andre reoler er denne reol tidsløs og har et helt enkelt og klassisk design. Dette gør, at den kan bruges mange forskellige steder og ikke passer til en bestemt aldersperiode, men både kan bruges på teenagerværelset og babyværelset.  Reolen er modulopbygget, og du kan derfor helt selv vælge hvordan den skal stå og hvilken placering den skal have i rummet. 

Hoppekids PETER – tidløs og funktionel bogreol

Denne smarte bogreal med 3 hylder fra hoppekids er en super fin og effektiv bogreol til børneværelset. Har du mange bøger, men intet specifikt sted at stille dem, kan denne bogreol være en rigtigt god løsning på dette problem. 

Derfor bør du vælge denne bogreol: 

 • Klassisk og stilrent design
 • 6. mest populære i kategorien hos coolshop.dk
 • Praktisk og justerbar

Specifikationer om denne bogreol: 

 • Farve: hvid
 • Mærke: Hoppekids
 • Produkt Id: AH2B5
 • SKU: 1027609
 • Mål: B: 72 cm D: 41,5 cm H: 129 cm

Om bogreolen: 

Denne bogreol kaldet PETER med 3 hylder fra Hoppekids er et super godt eksempel på en tidsløs og funktionel bogreol til børneværelset. Dit barn kan nemt og hurtigt nå bøgerne eller andet i bogreolen grundet højden, så du behøver ikke nødvendigvis være der, for at hjælpe dit barn med at få fat på bøgerne. Da reolen er designet til et børneværelse, hvor der med stor sandsynlighed render børn rundt det meste af tiden, er reolen lavet uden skarpe kanter og hårde rundinger. Derudover kan to af hylderne justeres og flyttes efter behov. Det hvide og fine design af bogreolen gør, at den nemt kan sættes sammen med mange andre slags reoler, og den vil helt sikker passe perfekt ind på ethvert børneværelse grundet den neutrale og rolige farve. 

Hoppekids – PETER Bogreol med 3 hylder vs. Markedet 

Ved at købe denne bogreol får du en rigtigt fin og funktionel reol til en fornuftig og overkommelig pris.I modsætning til mange andre bogreoler på markedet er denne lavet af FSC-mærket træ. Dette betyder altså, at træet kommer fra et kontrolleret skovbrug, der tager meget hensyn til miljøet. Du kan altså også have god samvittighed ved at købe denne reol. 

HAY Woody Reol Hvid – en moderne rumdeler i massivt egetræ og pulverlakeret stål

HAY Woody Reol Hvid
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvis du er på udkig efter en moderne rumdeler, der måske ovenikøbet bærer rundt på en interessant og sjov baggrundshistorie, så vil du uden tvivl være vild med dette eksemplar af en rumdeler. Møblet her fra HAY har nemlig sin oprindelse som en stigereol til industrielt brug, men fordi efterspørgslen på reolen har været så stor, har man i dag sat en produktion i gang, så du nu kan få denne flotte reol hjemme i din private bolig.

Reolen er som nævnt i overskriften fremstillet af ubehandlet, massivt egetræ, der er en almindeligt benyttet træsort i dansk design. Hylderne er lavet af pulverlakeret stål, og det er bl.a. det, der er med til at give reolen det industrielle og rå look, som mange forbrugere er blevet draget af. Samtidig er det ubehandlede træ med til at understøtte det rustikke udseende, der kan være en fed kontrast i det minimalistisk indrettede hjem.

Møblet måler 206,5 x 44,5 x 196,5 cm. og er altså et rigtig stort reolsystem, der egner sig helt perfekt som rumdeler i et stort rum. Her kan du nemlig finde plads til at opbevare alle dine bøger, mapper, din brugskunst eller noget helt fjerde. Kun din egen fantasi sætter grænserne for, hvad du kan bruge denne skønne reol til.

Du kan få denne model i flere forskellige størrelser, så du kan finde lige præcis den udgave, der er skræddersyet dit hjem. Selvom du bor småt kan du altså med fordel stadig nyde gavn af dette flotte design fra HAY, som blot er endnu en perle i den lange perlekæde af nordiske designmøbler, som HAY lægger navn til.

Seaford Reol – en rå og industriel rumdeler i sort metal

Seaford Reol
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvis du søger en rumdeler, der læner sig op ad det mere rå og industrielle udseende, så vil du helt sikkert se stort potentiale i denne rumdeler reol fra Seaford, der med sit sorte, metalliske udseende kan skabe lige præcis den kontrast i hjemmet, som du er på udkig efter.

Reolen her er lavet af sort MDF metal, mens benene også er i en mat, sort version. Der er altså en gennemgående rød tråd i denne reol, der kan skabe den helt rette stemning, hvis den bliver brugt korrekt. Den sorte farve kan faktisk være en stor fordel, hvis du ønsker at pifte dit rum op. Sort er mere iøjefaldende end hvidt, og du vil hurtigt kunne smække nogle farverige blomster, vaser eller krukker på denne reol, som vil skabe en fed kontrast til de mørke materialer.

Reolen måler 114 x 78 cm. og er derfor en ret lille model, der egner sig til både små og store hjem. Den lille størrelse gør den yderst fleksibel i hverdagen, og du kan derfor bruge den som en lille udgave af en halv rumdeler. Med en lille reol som denne vil du nemlig stadig kunne se op over den, og du vil derfor bevare en vis grad af åbenhed i dit rum. På den måde undgår du at have en alt for kompakt rumdeler, der faktisk lukker dit rum mere af end hvad godt er.

Som en ekstra fordel har denne reol et asymmetrisk hyldesystem, så du opnår en dynamisk og livlig effekt i din reol. Det er blot endnu en fed detalje ved denne rumdeler reol, som uden tvivl vil passe ind i rigtig mange danske hjem.

House Doctor Reol Med 4 Hjul – en smart og funktionel rumdeler reol i stilrent design

Denne unikke rumdeler fra House Doctor er en praktisk krydsning imellem en traditionel reol og et rullebord. Du får derfor både opbevaring og funktionalitet for alle pengene med denne skønne, rullende reol, der nemt og hurtigt kan benyttes som rumdeler.

Reolen består af hylder, der er lavet af krydsfinér, mens stellet er fremstillet af jern, så alt i alt opnår denne reol et typisk industrielt udseende, der inden for de seneste år for alvor har vundet indpas i den minimalistiske, skandinaviske boligindretning. Den rå stil kan med fordel pifte dit hjem op og stå i fed kontrast til dine andre eksisterende møbler, og det mørke træ har en flot, naturlig struktur, der i sig selv pynter rigtig flot.

Møblet måler 175 x 130 x 40 cm., og du får altså en forholdsvis høj reol med gode, dybe hylder, der giver dig den bedste opbevaringsplads. Du kan vælge at bruge denne rumdeler reol som opbevaringsplads af praktiske ting eller gøre det til en aktiv dekoration i hjemmet ved at tilføje pynt, vaser og brugskunst, så den får et mere let og stilrent udtryk.

Der er masser af fordele med denne rumdeler reol, der med sine hjul giver dig en stor fleksibilitet i hverdagen, som du uden tvivl vil sætte stor pris på. To af hjulene har en bremsefunktion, så du sikkert kan stabilisere din reol, når du har fundet en god plads til den. På den måde opnår du nærmest samme stabilitet som en almindelig, statisk reol.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

FLEXA Shelfie Maxi – Populæs hos Unoliving

FLEXA Shelfie Maxi – Populæs hos Unoliving

Denne reol med skrivebord fra FLEXA kaldet Shelfie Maxi er en helt perfekt løsning til børneværelset, der lider af pladsmangel. Med denne reol får du alt i ét, og dit barn kan både lave lektier og have opbevaring samme sted. 

Derfor bør du vælge denne reol:

 • Yderst funktionel
 • Perfekt ved pladsmangel
 • Moderne design
 • Mest populære i kategorien hos unoliving.com

Specifikationer om denne reol:  

 • Varenummer: FL00487
 • Leveres: usamlet
 • Materiale: MDF
 • Farve: hvid
 • Dybde: 34,80
 • Højde:189,20
 • Bredde: 80

Om reolen: 

Shelfie Maxi reolen med skrivebord fra Flexa er garanteret manges drømmereol. Denne reol giver dig ikke kun plads til opbevaring, men også plads til lektielæsning, computerspil eller måske tegning. Sætter du en stol til, får du nemlig også et rigtigt fint og funktionelt skrivebord indbygget i reolen. Der er to hylder i selve reolen, som begge kan flyttes rundt efter behov. Ønsker du derfor at reolerne sidder længere oppe, er det nemt og fikst at ændre dette og sætte reolmodulerne længere op alt efter hvad der passer dig og dit barn. Reolen har et hvidt og elegant design, hvilet gør at den passer ind på de fleste børneværelser. Grundet det meget naturlige og neutrale look overtager denne reol heller ikke rummet, men kan sagtens sammensættes med andre forskellige former og farver. 

FLEXA Shelfie Maxi reol m/skrivebord vs. Markedet. 

I modsætning til mange andre reoler kan du ved denne reol nemt flytte rundt på reolmodulerne og hylderne og designe din reol helt som det passer dig. Ved at købe denne reol får du ikke kun en reol i et flot og klassisk design, men du får også et funktionelt og effektivt skrivebord, som dit barn helt sikker vil elske. Du betaler altså prisen for en reol, men får oveni også et skrivebord. Her kan dit barn udfolde alle dets kreative evner, men også få orden i rodet. 

Alaro Reolsystem – et flot og stilrent reolsystem i pulverlakeret, sort metal

Alaro Reolsystem

Større reolsystemer kan hurtigt blive kompakte og tunge at se på, men dette er dog langtfra tilfældet med dette flotte, elegante reolsystem fra Alaro, hvor der virkelig er gjort en indsats for at designe og producere en let og luftig reol, der udgør det perfekte møbel til både opbevaring og som rumdeler.

Reolen her er lavet af sort, pulverlakeret metal og består af flere forskellige dele – heriblandt både 1 vanger og 3 forskellige tilbygningsmoduler, der altså tilsammen danner det flotte reolsystem. Samlet set er møblet blot 85 cm. højt, og det er derfor en lille og simpel reol, der stadig bibeholder luft i selv en lille stue.

Den store fordel ved dette reolsystem er, at du kan sammensætte det præcis, som du ønsker det. Du kan vælge at tilkøbe flere moduler med tiden, så du kan udvide din reol endnu mere, hvis du får behov for det i fremtiden. Samtidig åbner det altså op for, at du kan få plads til dette reolsystem i selv et lille rum.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at de enkelte hylder har en maxbelastning på 10 kg., så denne reol egner sig mest af alt til opbevaring af lettere genstande samt eventuelt brugskunst, vaser og andet pynt. Med den dybe, sorte farve kan du hurtigt få fede kontraster ved at tilføje farverige detaljer til din reol, fx i form af tørrede blomster, eksotiske krukker eller andet pynt, som du mangler at få plads til i hjemmet. Det er udelukkende din egen fantasi, der sætter begrænsningerne for, hvad du kan bruge denne skønne reol til.

Ceva Rumdeler – en klassisk rumdeler skærm i nyfortolket version

Ceva Rumdeler

Når du hører ordet rumdeler, tænker du sikkert helt ubevidst på den gammeldags, traditionelle rumdeler, der med sit harmonikamønster var en helt uundværlig kulisse i teatre og på gammeldags film. Faktisk har den klassiske rumdeler skærm en både hyggelig og charmerende historie bag sig og rummer et utal af fordele, hvis du ønsker at gøre brug af den i din boligindretning. Ceva giver her deres bud på et unikt design til en klassisk rumdeler skærm, der med sit naturlook fremstår både moderne og eksotisk på samme tid.

Rumdeleren her er lavet af naturmaterialet rattan, der mest af alt er kendt inden for fletning og derfor også er udbredt blandt fx havemøbler, fletkurve m.m. Rattan er et slidstærkt og modstandsdygtigt naturmateriale og anvendes derfor til mange forskellige formål. I denne sammenhæng er det med til at give skærmdeleren et naturligt og eksotisk look, der giver en god harmoni i hjemmet. Rammen er lavet af sortmalet, galvaniseret metal, og det flettede naturmateriale får derfor en flot, rå kontrast.

Den største fordel ved en skærmdeler som denne er, at du altid har mulig for at rulle den sammen. Du kan derfor stille den frem og tilbage lige så tosset du vil, uden at det koster dig hverken tid eller de helt store kræfter.

Skærmen måler 242 x 182 x 60,5 cm. og giver derfor den nødvendige afskærmning – også i de helt store rum. Med en rumdeler som denne får du øget fleksibilitet i hverdagen og muligheden for at koble af, når du kan trække rumdeleren ud og få 10 min. for dig selv i selskab med en god bog.

Varberg Reol – en hvid og elegant rumdeler i minimalistisk stil

Varberg Reol

Denne reol fra Varberg har med sit flotte, slanke design mange træk tilfælles med den gængse, nordiske indretningsstil. Den passer derfor helt perfekt ind i stort set alle skandinaviske hjem, hvor den lyse farve går igen i stort set alle møbler.

Reolen her er delt op i 10 forskellige rum, så du får masser af opbevaringsplads for alle pengene. Møblet er fremstillet af en hvid MDF spånplade og har altså masser af luft imellem hylderne, så du får glæde af et let og luftigt møbel. Det er bl.a. derfor, at denne reol egner sig helt perfekt til formålet som en effektiv rumdeler.

Møblet måler 193 x 166 x 30 cm. og er altså en ret stor reol, der samtidig giver den helt rette afskærmning, hvis du fx ønsker at opdele din store stue til to små rum – fx en dagligstue og et lille læsehjørne. Reolen vil give dig de perfekte opbevaringsmuligheder til alle dine bøger, og du vil få fornemmelsen af at side afskærmet dog uden at være i et helt andet rum. De dybe hylder giver dig masser af opbevaringsplads til meget andet end bøger – alt lige fra vaser, brugskunst og andet pynt til genstande af mere praktisk karakter.

Reolen fremstår både let og slank, bl.a. pga. de smalle, flotte linjer, der indrammer reolen som helhed. Samtidig er møblet hævet en del over jorden, hvilket frigiver yderligere luft og plads, så rumdeleren nærmest får en let svævende karakter.

Alt i alt er dette et rigtig godt bud på en rumdeler reol til dig, der søger en lys og minimalistisk en af slagsen.

Adapt Reolsystem – skab dynamik i dit hjem med et asymmetrisk reolsystem

Adapt Reolsystem

Adapt lægger navn til deres bud på et reolsystem, der består af flere forskellige hylder og dele. Fordelen ved at have et reolsystem som dette i sit hjem er, at du får en meget mere livlig reol til forskel fra de mere klassiske, stilstående reoler. Samtidig giver et reolsystem dig et større udvalg af forskelligt opbevaringsplads fx ved at have en varierende hyldehøjde og længde.

Det her specifikke reolsystem består af 5 hylder, 3 vanger og 1 reolkryds, der alle er fremstillet af flot og klassisk, hvidpigmenteret egefinér, der med det lyse træ passer ind i rigtig mange moderne hjem. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at hylderne har en maxbelastning på alt imellem 5-10 kg. alt efter hyldens længde, og du skal derfor være varsom med at stille tunge dele på denne reol.

Selve vangerne har en højde på 92,4 cm., så det samlede reolsystem er altså ikke højere end det. Der er derfor tale om et reolsystem af mindre karakter, og det egner sig derfor rigtig godt til det mindre hjem, der måske består af små værelser. Fordele ved den lille størrelse er bl.a., at du nemt kan rykke rundt på den, hvis du vil eksperimentere med din indretning derhjemme. Du kan derfor skiftevis have en rumdeler og en almindelig vægreol alt efter, hvad du har lyst til. Samtidig kan du hurtigt rykke rundt i hjemmet og skifte indretningsstil.

Alt i alt er dette reolsystem fra Adapt et rigtig godt bud på et mindre reolsystem, der kan fungere som en rumdeler i selv det mindste rum.

Ferm Living Reol Punctual Dark Blue – en stilren og elegant reol i melankolsk blå farve

Ferm Living Reol Punctual Dark Blue

Denne flotte reol fra Ferm Living har et harmonisk og nostalgisk udseende, der vil skabe idyl i ethvert hjem. Ferm Living er i forvejen kendt for sit flotte, minimalistiske design, og denne reol falder rigtig godt sammen i lige netop denne kategori. Med sine knivskarpe linjer er det nærmest en fryd for øjet at kigge på den flotte reol, der fanger dine øjne i det sekund, du træder ind i rummet.

Reolen er fremstillet af pulverlakerede metalelementer, der giver den det karakteristiske, rå look. Samtidig er hylderne perforerede med små fine huller, der komplimenterer det industrielle udseende rigtig godt. Rent designmæssigt passer denne reol ideelt til den minimalistiske, skandinaviske stil, hvor der er kælet for enhver detalje.

Med en reol som denne får du både godt med opbevaringsplads samtidig med, at du kan anvende den som en fin rumdeler. Møblet måler 278,3 (B) x 100 (H) x 42 cm (D), så det er altså en lang reol med gode, brede hylder, der sikrer, at du får plads til alle dine nipseting. Reolen er ikke særlig høj, hvilket gør den til en perfekt rumdeler for dig, der ønsker at dele dine rum op uden at afskærme dem helt fra hinanden.

Møblet er designet med smalle og snorlige linjer, så der er godt med luft imellem hylderne og dine pyntegenstande. På den måde får du en rigtig fin rumdeler, der samtidig ikke virker så tung og kompakt, som mange reoler hurtigt kan blive.

Gå på opdagelse hos din nærmeste forhandler

Udvalget af rumdeler reoler er overraskende stort, når du først begynder at undersøge det på nettet. Men faktisk kan du også finde rigtig mange fine reoler og reolsystemer i fysiske butikker, som du kan gå og snuse lidt til, inden du træffer det endelige valg om, hvilken rumdeler du ønsker at have i dit hjem.Fordelen ved at bevæge dig rundt i de fysiske butikker er, at du her ofte vil støde på forskellige udstillinger og show rooms, hvor du vil kunne se de forskellige reoler og deres samspil med omgivelserne.Du kan derfor med fordel tage din kæreste, søster eller veninde med under armen næste lørdag og få en hyggelig og inspirerende dag ud af det samtidig med, at du får tilført nye perspektiver til dine idéer.

FAQ

🧐 Hvor tykt skal træet til hylder være?

Det er i princippet helt op til dig selv, hvor tykt du ønsker træet til dine hylder skal være. Du kan lave tykke hylder, tynde hylder og det imellem. Mange vælger at lave 18 mm tykke hylder, for at være sikker på, at hylden kan holde.

🤔 Hvordan vælger jeg en reol?

Når du skal vælge en reol, er det vigtigt, at du kender din indretningsstil. Er du til farver og former, skal du måske have en reol, der repræsenterer det. Er du til det mere klassiske og firkantede, kan du vælge den typiske IKEA reol.

🤩 Hvor stor en boghylde har jeg brug for?

Når du skal vælge boghylde, er det vigtigt, at du tænker praktisk. Har du mange bøger, giver det næsten sig selv, at du ikke skal have en lille boghylde, der ikke kan opbevare mange bøger. Du skal altså vide hvor mange bøger du har, og vælge størrelse på boghylde herudfra.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar