Har du brug for en ny lampe til hjemmet? Det kan godt være svært at finde den helt perfekte lampe, men hvis du gerne vil have en god lampe, der giver behageligt lys til hele rummet, er en rispapirlampe et godt bud. 

En rispapirlampe er, som navnet også afslører, lavet af rispapir. Dette er en meget tynd form for papir, der lukker masser af lys ud, når det bruges som en lampe. Dog bliver lyset fra pæren dæmpet og fordelt godt ud i rummet, når du bruger en rispapirlampe, da den gør lyset meget blødere. 

Der findes mange forskellige rispapirlamper på markedet, men i denne artikel vil vi gerne inspirere dig med 7 flotte rispapirlamper, der vil pynte i dit hjem. 

Ilva Riisi Pendel lampe – den helt klassiske rispapirlampe, der passer til alle rum

rispapirlampe

Hvis du er på udkig efter den helt originale rispapirlampe, så er det lige præcis denne, du skal have fingrene i. Det er nemlig den originale rispapirlampe i stor størrelse, der skal hænge i loftet. Den er udformet helt simpelt og er god til alle rum. 

Udover at give et behageligt og blødt lys til rummet, er rispapirlampen her også pæn at have hængende, og er ikke en lampe, der tager en hel masse opmærksomhed fra rummet. Den er neutral og klarer sit job godt. 

Rispapirlampen har også været populær hos mange, da netop denne loftslampe er et billigt alternativ til mange andre lamper, og dens neutrale udseende og bløde lys har været med til at gøre den til en stor favorit. 

Når du køber denne lampe, er det vigtigt at huske på, at det kun er selve lampeskærmen, du får med. Så det kræver, at du selv har ledning og pæren i forvejen. Rispapirlampen er nem at sætte op, og du vil i løbet af ingen tid have hængt din lampe flot op i loftet. 

Rispapirlampen måler 40 cm i diameter og i højden. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

New Works Lantern Globe Table Lamp – flot bordlampe i rispapir for et blødt læselys

rispapirlampe

Denne bordlampe fra New Works er inspireret af den originale rispapirlampe, men er blevet genskabt som denne flotte bordlampe, der er formet som en globus og som står på en fod af stål, der er pulverlakeret i en flot, sort farve. 

Det giver en flot kontrast til selve rispapirlampen, der jo naturligvis er hvid. Den kontrast ser godt ud at have stående på bordet, og du får det samme behagelige, bløde lys, når du bruger denne lampe, som du får med andre lamper i rispapir også. 

Lampen er derfor helt perfekt som en læselampe ved siden af sengen, eller til kontoret, når du har brug for at sidde og arbejde fokuseret uden at få ondt i hovedet af det skarpe lys. 

Du kan naturligvis også bruge lampen i alle andre rum, og det er dermed helt op til dig selv, hvordan du ønsker at anvende den. Lampen har en diameter på 30 cm og højden er på 32 cm, hvilket gør den til en god lille størrelse, der ser bedst ud, når den får lov til at stå på et bord i øjenhøjde, så det flotte design kan nydes og komme til sin fulde ret. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

&tradition JH18 Formakami bordlampe – flot og særlig bordlampe i rispapir i unikt design 

rispapirlampe

Hvis du er til det lidt mere alternative og nytænkende design, og stadig leder efter den helt perfekte bordlampe, er denne flotte lampe fra &tradition et godt bud. Lampen er designet af Jamie Hayon, der har skabt en særlig lampe, der på en måde er formet lidt som en svamp. 

Den består af to dele af rispapir, der er samlet sammen med en ramme af sortbejdset egetræ, der giver en flot kontrast til det elfenbensfarvede rispapir. Det er en meget særlig lampe, der giver stor personlighed til din bolig og skaber lidt ekstra karakter. 

Den giver naturligvis det samme gode og bløde lys, som du kan forvente med en lampe af rispapir. Den er nem at have stående i alle forskellige rum i huset, hvor der er brug for lidt ekstra lys. 

Lampen vil uden tvivl kunne se godt ud på kontoret, hvor der er behov for ekstra meget lys, når der skal studeres, eller læses, eller når du skal sidde og arbejde ved din computer og ikke ønsker at få ondt i hovedet på grund af skarpt lys. 

Med denne lampe får du en mellemstor lampe, der måler 38 cm i bredden og 50 cm i højden. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

VidaXL R14 gulvlampe – få en stor rispapirlampe i aflang facon til gulvet

rispapirlampe

En gulvlampe er altid smart, da den kan sørge for at give meget lys til rummet nedefra, hvilket skaber et blødere og mere behageligt lys end en loftlampe ofte gør, da lyset sendes ned ovenfra. 

Med denne flotte rispapirlampe i aflang facon fra VidaXL får du en gulvlampe, der er vil passe perfekt ind i stuen ved siden af fjernsynet eller i hjørnet, hvor den kan give et behageligt og flot lys, der kun bliver endnu blødere af det flotte design med rispapir. 

Du får alle de gode egenskaber som med de andre rispapirlamper, denne er bare klar til at give dig langt bedre og mere lys, da den er en hel del større. 

Lampen er inspireret af japansk tradition, som i sig selv også er kendt for at have stort fokus på det minimalistiske, hvilket passer godt ind sammen med vores skandinaviske minimalisme. Derfor er japanske elementer i indretningen her i Danmark ofte at få øje på. 

Der er plads til to pærer indeni lampen, og hvis du gerne vil ændre lidt på måden, lampen lyser på, kan du med fordel prøve at købe nogle pærer i forskellige farver for at give lidt ekstra spil til lampen her. 

Lampen er 40 cm bred og 98 cm høj. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

VidaXL standerlampe – minimalistisk og moderne standerlampe med flot stålfod til stuen

rispapirlampe

Som nævnt er det altid dejligt at have en flot gulvlampe, der kan give et langt mere behageligt lys end den traditionelle loftlampe. Med denne flotte standerlampe i rispapir fra VidaXL får du lige præcis en smuk lampe, der vil passe perfekt ind i stuen og give et blødt og behageligt lys. 

Lampen står på en flot og simpel stålfod, der er skabt til at passe godt ind i den traditionelle skandinaviske stil, hvor der er fokus på gode materialer og simple detaljer. Lampeskærmen er holdt firkantet og er fremstillet af beige rispapir, så du får et dejligt blødt lys til hele stuen, når du bruger denne lampe. 

Der er plads til to pærer inde i lampen, og begge skal være E14-pærer. Lampen er nem at slukke og tænde med fodkontakten, så du ikke behøver at bukke dig ned, når du skal tænde for lampen. 

Selve lampeskærmen er som nævnt lavet af rispapir, men den er designet med rynker i papiret, der giver et flot mønster til lampen og som gør den til noget helt særligt. Hvis du gerne vil have en moderne og flot standerlampe, der giver et behageligt lys til hjemmet, er denne en rigtig god løsning. 

Lampen har en højde på 135 cm. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Star Trading lyskæde – få en ekstra hyggelig stemning i hjemmet med denne lyskæde med rispapirskugler

rispapirlampe

Der er ikke noget som lyskæder, der kan skabe en hyggelig og helt særlig stemning i hjemmet, og det er absolut også tilfældet med denne flotte lyskæde fra Star Trading, der er i en kategori for sig selv, da den er lavet med små kugler af rispapir. 

Det skaber en helt unik stemning i hjemmet, da du får det samme bløde lys med denne lyskæde, som du også gør med alle andre lamper af rispapir, vi har kigget på i denne artikel. 

Hvis du gerne vil skabe ekstra meget hygge i soveværelset, stuen eller på børneværelset, kan denne lyskæde skrue ekstra meget op for hyggen i hjemmet. 

Hver enkelte lille rispapirskugle er designet med søde og flotte ugler på, hvilket giver den et hyggeligt look. Derudover kører lyskæden på batterier, hvilket betyder, at den er til at bruge i hele hjemmet, da du ikke behøver at skulle slutte den til en stikkontakt. Du kan samtidig også have den med, hvis du har lyst, så du kan skabe den hyggelige stemning alle steder. 

Lyskæden er 180 cm lang. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Zettel’z Ingo Mauer Lampe – Nytænkende og personlig lampe til loftet med et smukt budskab 

rispapirlampe

Hvis du gerne vil have en lampe, der kan tilføje et meget personligt element til dig hjem, er denne det helt rigtige valg. Lampen er meget anderledes og unik fra mange andre lamper på markedet, da den er skabt til at du selv skal klipse små sedler af japansk rispapir på de mange klipser, der sidder på lampen. 

Idéen er, at du skal skrive nogle små beskeder på papiret, der følger med, og så hænge dem op på lampen. Det kan du eksempelvis få nogle af dine venner og familie til at skrive en lille hilsen, ligesom du kan skrive præcis det, du vil, og hænge det op på lampen. 

Det giver et meget personligt præg på din boligindretning, og det er en sjov og anderledes måde at lave en loftlampe på. Når lampen kommer, er der allerede fortrykt 40 sedler, mens der også medfølger 40 blanke sedler, så du selv kan skifte dem ud med dine egne budskaber som tiden går. 

Her er tale om en helt særlig lampe, som der ikke er mange, der ejer. Derfor vil den også være noget meget unikt at have hængende, og der er ikke nogen tvivl om, at den ville være noget, der ville komme til at blive snakket om ved bordet, når der er gæster på besøg. 

Lampen måler i alt 80 cm i højden og i diameter. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Rispapirlamper er et godt valg til alle hjem

Vi håber, at denne artikel har inspireret dig til at bruge rispapirlamper i dit hjem, og at du har fundet den lampe, der passer bedst til dig. 

Rispapirlamper er noget helt for sig selv, og de kan bruges i et hvert rum, da selve designet er så simpelt og neutralt, at det er muligt at få det til at matche med alle andre møbler i dit hjem og din generelle boligindretning. 

Hvis du gerne vil gøre det lidt mere spændende at kigge på rispapirlampen, kan du nemt skifte pærerne ud med farvede pærer, så du kan få et helt anderledes lys med din rispapirlampe. Som med alle andre pærer, bliver lyset mere blødt og derfor kan du få et blødt, farvet lys ved at benytte dette trick. 

Der er ikke nogen grænser for, hvilken type lampe du kan finde, hvis du gerne vil have en rispapirlampe. Som du har set her, findes de i mange forskellige former, størrelser og lampetyper, og derfor er der altid en rispapirlampe, der passer til dit hjem. 

Denne side er anmeldt af: Laura P. Paulsen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar