Har du brug for en ny lampe til hjemmet? Det kan godt være svært at finde den helt perfekte lampe, men hvis du gerne vil have en god lampe, der giver behageligt lys til hele rummet, er en rispapirlampe et godt bud. 

En rispapirlampe er, som navnet også afslører, lavet af rispapir. Dette er en meget tynd form for papir, der lukker masser af lys ud, når det bruges som en lampe. Dog bliver lyset fra pæren dæmpet og fordelt godt ud i rummet, når du bruger en rispapirlampe, da den gør lyset meget blødere. 

Der findes mange forskellige rispapirlamper på markedet, men i denne artikel vil vi gerne inspirere dig med 7 flotte rispapirlamper, der vil pynte i dit hjem. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Gubi Pendel Turbo – en smuk, holdbar og robust version af rispapirlampen

Gubi Pendel Turbo lampen i mat hvid er lavet i et smukt og funktionelt design, da lampens simple form skaber den perfekte kombination af lethed og styrke. Den komplekse struktur består af 12 ens aluminium, spiral lameller, som er med til at danne dens karakteristiske look. Lampen er lavet med inspiration i japanske rispapirlamper, dog i en mere robust og holdbar version, som er med til at give lampen et smukt blomster lignende udtryk.

Den smukke pendel lampe fra Gubi kom i produktion i 1967, selvom den blev designet i 1965 af Louis Weisdorf. Det var hans første design for Gubi, og den har haft kæmpe succes på markedet siden. På trods af dens alder, så har den stadig et moderne look. Det smukke design gør også, at den i stadig vil se moderne ud i mange år frem.

Denne model af Gubi Pendel Turbo er den lille model, som måler 36 cm i diameter. Du kan bruge den smukke lampe i stuen, entreen eller over spisebordet. Du kan selvfølgelig bruge lampen i alle rum, og den størrelse giver dig en masse af muligheder. Det tidsløse look vil også passe godt ind i alle rum, uanset stilen.

 • Lamellerne hindrer støv i at ligge sig på lampen.
 • Den afgiver et unikt, beroligende men effektivt lys
 • Lavet i et tidsløst design, som giver et moderne look
 • Passer ind i alle rum, uanset størrelse
 • Populær hos Luxoliving

Gubi Pendel Turbo lampen adskiller sig fra resten af lamperne på markedet som er inspireret af rispapirlamper. Dens unikke og robuste design er med til at give et moderne udtryk af den japanske rispapirlampe, uden frygten for dets ellers normalt porøse materiale.

Foscarini Rituals 3 – en smuk og forførende bordlampe til soveværelset

Foscarini Rituals 3
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Den smukke og klassiske bordlampe, Rituals 3 af Foscarini, er inspireret af magien fra de orientalske rispapirlamper og er populær i sin kategori hos Lampemesteren.dk. Lampen er lavet i mundblæst glas, som er med til at give lampen dens særlige og unikke udtryk. Den har en kalkagtig effekt, som også er med til at give et særligt lys.

Rituals serien findes i forskellige størrelser og former, som hver især har sin egen funktion. Rituals 3 er 27 cm i højden og 20 cm i diameter, hvilket giver den perfekte størrelse til sengebordet. Selvom den er ideel til at stå på sengebordet, så kan den sagtens bruges i resten af huset, blandt andet i vindueskarmen eller på et mindre bord i stuen.

Lampens overflader er skabt ved en traditionel slibeteknik, som er med til at give et smukt og forførende udtryk. Glasset fungerer som en lysdæmper, som giver et varmt, intenst og levende lys, som er perfekt til at læse under. Fodens design giver et luftigt look, som er med til at gøre lampen endnu mere forførende. Kontrasten mellem glassets bløde look og metallet, som foden er lavet af, giver lampen et moderne look, som passer ind i ethvert hjem.

 • Størrelsen gør, at man nemt kan finde plads til den på sengebordet
 • Det forførende udtryk er spændende at kigge på
 • Et moderne design med historie bag sig

Den smukke Foscarini Rituals 3 lampe er med sit forførende look med til at ændre den almindelige sengebordlampes udtryk. Den adskiller sig fra andre bordlamper på markedet, da dens lys er varmt og levende, som er perfekt til at læse under i de sene aftenstimer. Den er altså ikke kun spændende og flot at kigge på, men også funktionel.

New Works Lantern Gulvlampe

Gulvlampen fra New Work har et smuk og simpel look, som er inspireret af de traditionelle asiatiske rispapirlamper. Den kan bruges i alle hjemmets rum, hvor der er brug for lidt ekstra belysning. Den kan både bruges som ekstra lys til læsning i lænestolen eller sofa, i entreen eller i spisestuen.

Den er lavet i flot matteret glas, som bliver løftet af en simpel stålbase. Det giver lampens klassiske design et moderne udtryk. Det matte glas og lampens runde form er også med til at gøre lyset varm og behageligt. Det klassiske design og moderne udtryk gør, at lampen naturligt vil bidrage til hjemmets stil, og samtidig være et hyggeligt element til ethvert rum.

Fodens metalliske design er med til at skabe en kontrast med glassets bløde look. Det giver gulvlampen et moderne look, som er forførende og spændende at kigge på.

New Works gulvlampe er 160 cm i højde og 30 cm i diameter. Lampens størrelse gør det nemt at placere den rundt i hjemmet. Det giver også lampen den perfekte højde til blandt andet sofaen eller lænestolen.

 • Klassisk design med et moderne udtryk
 • Bidrager naturligt til hjemmets stil
 • Afgiver et varmt og behageligt lys
 • Del i en større serie af lamper, så stilen kan videreføres i hjemmet
 • Populær i sin kategori hos dk

New Works Lantern gulvlampe har et spændende og unikt udtryk, som man ikke finder hos mange andre gulvlamper på markedet. Den adskiller sig fra andre gulvlamper på markedet, da lampen ikke kun er smuk men også funktionel. Gulvlampen er en del af en større serie, New Work Lantern, som gør, at man ikke kun kan få den smukke gulvlampe, men man har mulighed for at videreføre det samme udtryk flere steder i hjemmet.

New Works Lantern Globe Table Lamp – flot bordlampe i rispapir for et blødt læselys

Denne bordlampe fra New Works er inspireret af den originale rispapirlampe, men er blevet genskabt som denne flotte bordlampe, der er formet som en globus og som står på en fod af stål, der er pulverlakeret i en flot, sort farve. 

Det giver en flot kontrast til selve rispapirlampen, der jo naturligvis er hvid. Den kontrast ser godt ud at have stående på bordet, og du får det samme behagelige, bløde lys, når du bruger denne lampe, som du får med andre lamper i rispapir også. 

Lampen er derfor helt perfekt som en læselampe ved siden af sengen, eller til kontoret, når du har brug for at sidde og arbejde fokuseret uden at få ondt i hovedet af det skarpe lys. 

Du kan naturligvis også bruge lampen i alle andre rum, og det er dermed helt op til dig selv, hvordan du ønsker at anvende den. Lampen har en diameter på 30 cm og højden er på 32 cm, hvilket gør den til en god lille størrelse, der ser bedst ud, når den får lov til at stå på et bord i øjenhøjde, så det flotte design kan nydes og komme til sin fulde ret. 

&tradition JH18 Formakami bordlampe – flot og særlig bordlampe i rispapir i unikt design 

Hvis du er til det lidt mere alternative og nytænkende design, og stadig leder efter den helt perfekte bordlampe, er denne flotte lampe fra &tradition et godt bud. Lampen er designet af Jamie Hayon, der har skabt en særlig lampe, der på en måde er formet lidt som en svamp. 

Den består af to dele af rispapir, der er samlet sammen med en ramme af sortbejdset egetræ, der giver en flot kontrast til det elfenbensfarvede rispapir. Det er en meget særlig lampe, der giver stor personlighed til din bolig og skaber lidt ekstra karakter. 

Den giver naturligvis det samme gode og bløde lys, som du kan forvente med en lampe af rispapir. Den er nem at have stående i alle forskellige rum i huset, hvor der er brug for lidt ekstra lys. 

Lampen vil uden tvivl kunne se godt ud på kontoret, hvor der er behov for ekstra meget lys, når der skal studeres, eller læses, eller når du skal sidde og arbejde ved din computer og ikke ønsker at få ondt i hovedet på grund af skarpt lys. 

Med denne lampe får du en mellemstor lampe, der måler 38 cm i bredden og 50 cm i højden. 

Zettel’z Ingo Mauer Lampe – Nytænkende og personlig lampe til loftet med et smukt budskab 

rispapirlampe
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvis du gerne vil have en lampe, der kan tilføje et meget personligt element til dig hjem, er denne det helt rigtige valg. Lampen er meget anderledes og unik fra mange andre lamper på markedet, da den er skabt til at du selv skal klipse små sedler af japansk rispapir på de mange klipser, der sidder på lampen. 

Idéen er, at du skal skrive nogle små beskeder på papiret, der følger med, og så hænge dem op på lampen. Det kan du eksempelvis få nogle af dine venner og familie til at skrive en lille hilsen, ligesom du kan skrive præcis det, du vil, og hænge det op på lampen. 

Det giver et meget personligt præg på din boligindretning, og det er en sjov og anderledes måde at lave en loftlampe på. Når lampen kommer, er der allerede fortrykt 40 sedler, mens der også medfølger 40 blanke sedler, så du selv kan skifte dem ud med dine egne budskaber som tiden går. 

Her er tale om en helt særlig lampe, som der ikke er mange, der ejer. Derfor vil den også være noget meget unikt at have hængende, og der er ikke nogen tvivl om, at den ville være noget, der ville komme til at blive snakket om ved bordet, når der er gæster på besøg. 

Lampen måler i alt 80 cm i højden og i diameter. 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

VidaXL standerlampe – minimalistisk og moderne standerlampe med flot stålfod til stuen

rispapirlampe

Som nævnt er det altid dejligt at have en flot gulvlampe, der kan give et langt mere behageligt lys end den traditionelle loftlampe. Med denne flotte standerlampe i rispapir fra VidaXL får du lige præcis en smuk lampe, der vil passe perfekt ind i stuen og give et blødt og behageligt lys. 

Lampen står på en flot og simpel stålfod, der er skabt til at passe godt ind i den traditionelle skandinaviske stil, hvor der er fokus på gode materialer og simple detaljer. Lampeskærmen er holdt firkantet og er fremstillet af beige rispapir, så du får et dejligt blødt lys til hele stuen, når du bruger denne lampe. 

Der er plads til to pærer inde i lampen, og begge skal være E14-pærer. Lampen er nem at slukke og tænde med fodkontakten, så du ikke behøver at bukke dig ned, når du skal tænde for lampen. 

Selve lampeskærmen er som nævnt lavet af rispapir, men den er designet med rynker i papiret, der giver et flot mønster til lampen og som gør den til noget helt særligt. Hvis du gerne vil have en moderne og flot standerlampe, der giver et behageligt lys til hjemmet, er denne en rigtig god løsning. 

Lampen har en højde på 135 cm. 

VidaXL R14 gulvlampe – få en stor rispapirlampe i aflang facon til gulvet

rispapirlampe

En gulvlampe er altid smart, da den kan sørge for at give meget lys til rummet nedefra, hvilket skaber et blødere og mere behageligt lys end en loftlampe ofte gør, da lyset sendes ned ovenfra. 

Med denne flotte rispapirlampe i aflang facon fra VidaXL får du en gulvlampe, der er vil passe perfekt ind i stuen ved siden af fjernsynet eller i hjørnet, hvor den kan give et behageligt og flot lys, der kun bliver endnu blødere af det flotte design med rispapir. 

Du får alle de gode egenskaber som med de andre rispapirlamper, denne er bare klar til at give dig langt bedre og mere lys, da den er en hel del større. 

Lampen er inspireret af japansk tradition, som i sig selv også er kendt for at have stort fokus på det minimalistiske, hvilket passer godt ind sammen med vores skandinaviske minimalisme. Derfor er japanske elementer i indretningen her i Danmark ofte at få øje på. 

Der er plads til to pærer indeni lampen, og hvis du gerne vil ændre lidt på måden, lampen lyser på, kan du med fordel prøve at købe nogle pærer i forskellige farver for at give lidt ekstra spil til lampen her. 

Lampen er 40 cm bred og 98 cm høj. 

Star Trading lyskæde – få en ekstra hyggelig stemning i hjemmet med denne lyskæde med rispapirskugler

rispapirlampe

Der er ikke noget som lyskæder, der kan skabe en hyggelig og helt særlig stemning i hjemmet, og det er absolut også tilfældet med denne flotte lyskæde fra Star Trading, der er i en kategori for sig selv, da den er lavet med små kugler af rispapir. 

Det skaber en helt unik stemning i hjemmet, da du får det samme bløde lys med denne lyskæde, som du også gør med alle andre lamper af rispapir, vi har kigget på i denne artikel. 

Hvis du gerne vil skabe ekstra meget hygge i soveværelset, stuen eller på børneværelset, kan denne lyskæde skrue ekstra meget op for hyggen i hjemmet. 

Hver enkelte lille rispapirskugle er designet med søde og flotte ugler på, hvilket giver den et hyggeligt look. Derudover kører lyskæden på batterier, hvilket betyder, at den er til at bruge i hele hjemmet, da du ikke behøver at skulle slutte den til en stikkontakt. Du kan samtidig også have den med, hvis du har lyst, så du kan skabe den hyggelige stemning alle steder. 

Lyskæden er 180 cm lang. 

Ilva Riisi Pendel lampe – den helt klassiske rispapirlampe, der passer til alle rum

rispapirlampe

Hvis du er på udkig efter den helt originale rispapirlampe, så er det lige præcis denne, du skal have fingrene i. Det er nemlig den originale rispapirlampe i stor størrelse, der skal hænge i loftet. Den er udformet helt simpelt og er god til alle rum. 

Udover at give et behageligt og blødt lys til rummet, er rispapirlampen her også pæn at have hængende, og er ikke en lampe, der tager en hel masse opmærksomhed fra rummet. Den er neutral og klarer sit job godt. 

Rispapirlampen har også været populær hos mange, da netop denne loftslampe er et billigt alternativ til mange andre lamper, og dens neutrale udseende og bløde lys har været med til at gøre den til en stor favorit. 

Når du køber denne lampe, er det vigtigt at huske på, at det kun er selve lampeskærmen, du får med. Så det kræver, at du selv har ledning og pæren i forvejen. Rispapirlampen er nem at sætte op, og du vil i løbet af ingen tid have hængt din lampe flot op i loftet. 

Rispapirlampen måler 40 cm i diameter og i højden. 

Rispapirlamper er et godt valg til alle hjem

Vi håber, at denne artikel har inspireret dig til at bruge rispapirlamper i dit hjem, og at du har fundet den lampe, der passer bedst til dig. 

Rispapirlamper er noget helt for sig selv, og de kan bruges i et hvert rum, da selve designet er så simpelt og neutralt, at det er muligt at få det til at matche med alle andre møbler i dit hjem og din generelle boligindretning. 

Hvis du gerne vil gøre det lidt mere spændende at kigge på rispapirlampen, kan du nemt skifte pærerne ud med farvede pærer, så du kan få et helt anderledes lys med din rispapirlampe. Som med alle andre pærer, bliver lyset mere blødt og derfor kan du få et blødt, farvet lys ved at benytte dette trick. 

Der er ikke nogen grænser for, hvilken type lampe du kan finde, hvis du gerne vil have en rispapirlampe. Som du har set her, findes de i mange forskellige former, størrelser og lampetyper, og derfor er der altid en rispapirlampe, der passer til dit hjem. Mange er de små rispapirlamper bliver også brugt som sengelamper til soveværelset.

Hvis du ønsker ekstra inspiration til at indrette dit hjemme og give det et personligt udtryk, så kan du læse vores artikel om globusser, hvor vi har fundet nogle af de mest populære på markedet.

FAQ

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige lampeskærm i rispapir?

Der findes mange forskellige lampeskærme i rispapir i mange forskellige designs. Derfor har du rig mulighed for at vælge lige netop den, der passer bedst til din personlige stil og din indretning i hjemmet. Der er ikke et rigtigt eller forkert valg, kun hvad du foretrækker fremfor noget andet.

🧐 Hvilket papir bruges til lampeskærme?

Du kan bruge mange forskellige typer papir til at lave en lampeskærm. Populært er rispapir, der fordeler lyset, men samtidig lader det trænge godt igennem, fordi det er så tyndt. Dog findes der også lamper af andre typer papir, og der er altså mange forskellige muligheder at vælge imellem.

🤓 Hvor stort bør en lampeskærm til en lampe være?

Der findes et stort udvalg af forskellige lamper med forskellige lampeskærme på markedet. Derfor kan du altså vælge en, der er så lille eller så stor, som du synes er pænest. En lampeskærm på 27 cm eller opefter er dog det, der bliver anbefalet, men det er dit valg.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar