Den klassiske standerlampe er inden for de seneste år for alvor blevet trendy igen inden for moderne boligindretning, da den med sit minimalistiske design passer helt perfekt ind i den skandinaviske indretningsstil.

Men udover at være en flot pyntegenstand i det moderne hjem, så har en standerlampe retro faktisk mange praktiske funktioner i form af en god, flytbar og fleksibel belysning i hjemmet, der kan benyttes i mange forskellige rum.

I denne artikel løfter vi sløret for vores flotte fund af 1 forskellige retro standerlamper, der hver især skiller sig ud på deres helt unikke udseende.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Diablo hvid gulvlampe – en fed, lys lampe i retro 70’er stil

Hvis du er på udkig efter en gulvlampe, der måske ikke ligefrem er antik i sin stil men derimod ligner et levn fra 70’ernes glade tid, så er denne lampe fra Diablo et godt bud. Her får du nemlig et klassisk, skandinavisk design, der længe har prydet de nordiske hjem. Her er det den svenske designer Joakim Fihn, der står bag tilblivelsen af denne skønne sag.

Lampen her er lavet i hvid farve, så den passer til stort set alle hjem og møbler. Den har en unik detalje med en flot messingkant, som giver den et flot og elegant udseende. Fordelen ved denne type lampe er, at der allerede i forvejen er indbygget afskærmning, så du undgår et blændende lys, der kan være til stor gene i hverdagen.

Den måler 149 cm. i højden samt 50 cm. i diameter, så der er tale om en god størrelse lampe, der nemt vil kunne findes plads til i diverse rum. Diablo står bag flere forskellige lampekollektioner i samme design – heriblandt også en loftslampe, som du vil kunne tilkøbe for at få den helt rette røde tråd.

FAQ

Hvordan vælger jeg en standerlampe?
Vælg altid ud fra funktion. Går du efter en hyggebelysning, kan det dekorative element spille den vigtigste rolle. Som læselampe skal du imidlertid vælge en lampe med et godt nedadrettet lys samt en arm, der kan flyttes i forskellige retninger.
Hvilken standerlampe giver det bedste lys?
Du bør spørge dig selv om følgende: Hvilken type lyssætning søger jeg? Mangler jeg en lampe, der lyser hele sofaarrangementet op? En læselampe i hyggehjørnet? Eller måske en dekorativ hyggebelysning, hvor lampens design spiller hovedrollen? Standerlamper fås til mange forskellige funktioner, og lysstrømmen tager højde for dette aspekt.
Hvordan vælger jeg den rette højde på min standerlampe?
Der er ikke ét korrekt svar, for det kommer meget an på lampens udformning, og hvordan du ønsker at lyssætte rummet. Leg gerne med forskellige højder, vinkler og lysskær, så du spiller med lyset i rummet og skaber en spændende dynamik.
Er standerlamper brandfarlige?
Ikke som udgangspunkt. Du bør dog aldrig placere dine standerlamper tæt på puder, gardiner og lignende, da lampen kan blive noget varm, alt efter model og pæretype. Få også gerne elektrikeren til at tjekke dine installationer – for en sikkerheds skyld.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Kare Design Flexible Mokka Cinque – en ikonisk gulvlampe i varmt, eksotisk udseende

Kare Design Flexible Mokka Cinque

Med en gulvlampe som denne fra Kare Design vil dine tanker med det samme blive ledt hen til varmere himmelstrøg, da denne gulvlampe mest af alt minder om et flot, levende flammehav i den marokkanske ørken.

Her får du virkelig en lampe, der skiller sig ud fra sine konkurrenter. Lampen er lavet af metal, mens lampeskærmene er lavet af bomuld, der tilsammen danner et flot og hyggeligt retro look til denne standerlampe. Du kan få lampeskærmene i flere forskellige farver, så du kan vælge lige præcis den stil, der passer til dit hjem – heriblandt de eksotiske, røde nuancer til de mere afdæmpede sort/hvide.

Lampen måler 163 cm. i højden og fungerer derfor rigtig godt som et kunstnerisk indslag op ad en kedelig, hvid væg i stuen. De flotte farver kan pifte ethvert rum op, og de flotte, dynamiske grene vil tilføje liv og energi i dit hjem.

Broste Copenhagen Cimal Gulvlampe – en flot, retro gulvlampe i varm messing

Broste Copenhagen Cimal Gulvlampe

Denne skønne gulvlampe fra Broste Copenhagen egner sig som en retro lampe til dig, der søger hen mod det varme, charmerende design. Lampen her er nemlig lavet af messingfarvet metal, der i sig selv giver et rigtig flot og karismatisk udtryk i hjemmet.

Med en retro standerlampe messing som denne, vil du uden tvivl kunne få bragt et antikt design ind i dit hjem. Messing har som farve og materiale på ny – ligesom kobber – gjort sit indtog i de skandinaviske hjem, og det skyldes bl.a., at du kan kombinere messing med stort set alle former for indretning. Samtidig får du den varme tone, der bringer hygge og harmoni ind i dit hjem.

Lampen her har en højde på 150 cm. og en diameter på 22 cm. og har derfor en ideel størrelse til at skabe den helt rette belysning – hvad enten det er i køkkenet, på kontoret eller i dagligstuen. Den er let i sin vægt, og du kan derfor nemt flytte rundt på den efter behov.

Kare Design Five Fingers Gulvlampe – unikt design med glimt af retro metal

Kare Design Five Fingers Gulvlampe

Denne skønne lampe fra Kare Design balancerer rigtig fint imellem det moderne, minimalistiske design og det retro, metalliske look, der altså munder ud i dette skønne eksemplar af en gulvlampe.

Lampen her er lavet af forkromet metal, der tilsammen danner de 5 fingre – deraf navnet. Foden er lavet af massivt marmor, der både er et elegant og højtideligt naturmateriale med et flot, rustikt mønster.

Med denne lampe får du en optimal belysning, da du får lys fra 5 forskellige lampeskærme, der belyser rummet fra hver deres vinkel. Den egner sig derfor helt perfekt til hjørner og afkroge i hjemmet, der trænger til en god og hyggelig belysning.

Teo gulvlampe – en stilfuld lampe med to skærme, der sikrer fleksibel og god belysning

Teo gulvlampe

Hvis du er på udkig efter en gulvlampe, der kan give dig en kraftfuld og god belysning og optimale justeringsforhold, så er denne lampe fra Teo et godt bud til dig. Her får du en flot og stilren lampe med to lampeskærme, som du helt selv kan justere efter behov.

Lampen er lavet af metal, som giver et elegant udseende. Den simple, minimalistiske stil gør, at den passer ind i stort set alle hjem. Du kan kombinere dem med andre møbler præcis, som du ønsker. En af de store fordele, som du kan benytte dig af, er den store fleksibilitet, der ligger i denne her lampe. Du kan nemlig både hæve, sænke og rotere rundt på lampeskærmene præcis, som det passer dig, indtil du finder den helt rette belysning – der jo kan variere fra rum til rum.

Med en højde på 150 cm. har denne lampe den perfekte størrelse om en supplerende lyskilde i hjemmet.

Vita Conia Børstet Messing Gulvlampe

Vita Conia Børstet Messing Gulvlampe

Hvis du er på udkig efter noget helt ekstraordinært, der kan blæse benene væk under dig og dine komme besøgende i hjemmet, så vil denne unikke lampe fra Vita Conia helt sikkert være et perfekt match for dig. Her får du en kreativ gulvlampe, der kombinerer det retro messinglook med det moderne, modige design.

Det der skiller sig allermest ud ved denne ikoniske lampe er den bombastiske lampeskærm, der er lavet af børstet messing. Du kan få den med enten hvid eller sort fod alt efter, hvad der passer bedst hjemme hos dig.

Med en højde på 109 cm. får du her en lav gulvlampe, der både fungerer som et levende stykke kunst i dit hjem og samtidig kan give en hyggelig belysning i hjemmets afkroge.

Lyon Gulvlampe

Lyon Gulvlampe

Hvis du hælder til den minimalistiske stil, når det kommer til boligindretning, så vil du helt sikkert finde denne gulvlampe fra Lyon super attraktiv. Her får du nemlig en lampe i et neutralt, minimalistisk udtryk, der vil passe ind i stort set ethvert hjem. Det simple design har noget elegance over sig, som uden tvivl vil klæde ethvert rum.

Lampen er lavet af børstet stål, og du får derfor et rigtig flot, metallisk udseende. Ledningen er lavet af sort tekstil, så også her er der kælet for enhver detalje, så du slipper for de kedelige, gummibelagte ledninger. Selve hovedet på lampen er designet som en projektør, hvilke giver den lidt mere kant og personlighed.

Hele lampen måler 150 cm. i højden, mens den er 28 cm. i diameter, og den har derfor den perfekte størrelse til at give et godt lysindfald i læsehjørnet, på kontoret eller børneværelset. Den betjenes vha. fodbetjening, så du altid nemt kan få lys, selv hvis du har hænderne fulde.

Med sin lille, fikse størrelse og lette vægt er denne retro gulvlampe et super godt supplement til din eksisterende belysning i hjemmet, der kan forøge din fleksibilitet, når det kommer til at imødekomme dit lysbehov.

Duroc gulvlampe

Duroc gulvlampe

Denne gulvlampe fra Duroc formår virkelig at skabe en stemning omkring sig, der emmer af mystik. Her får du en antikt udseende standerlampe, der meget vel kunne ligne et eksklusivt arvestykke. Med det rustikke og rå udseende kan du med denne lampe uden tvivl få skabt en fed kontrast i dit hjem uanset hvilket rum, du ønsker at anvende det i.

Det antikke metaludseende er nok det, der adskiller denne retro gulvlampe fra de mange andre retro modeller, som du kan finde på markedet. Overfladen på denne udgave er mere rå og ubehandlet, hvilket gør, at du kan kombinere den med andre design for at få en fed kontrast. Det metalliske look passer glimrende til fx træmøbler, hvor det antikke look for alvor får frit spil.

Lampen har en højde på 150 cm. og har derfor en rigtig god, mobil størrelse, som kan give dig den perfekte belysning i hjemmet. Du tænder den nemt vha. en almindelig kontakt. Det mere industrielle look, som denne lampe fører med sig kan evt. blødes op ved at gøre brug af farver eller blomster i indretningen omkring lampen.

Find din næste lampe allerede i dag

Har du fundet inspiration til dit næste lampekøb? Hvis du har fået blod på tanden og er blevet nysgerrig på at finde flere flotte gulvlamper i retro stil, kan du med fordel undersøge nettet for muligheder. Samtidig kan det være en oplagt idé at tage ud og besøge din nærmeste forhandler, så du kan få råd og vejledning til dit næste køb.En god belysning i hjemmet er alfa og omega, og med den rette gulvlampe vil du hurtigt kunne få det optimale ud af alle dine rum. Med et flot design vil du samtidig opnå, at din boligindretning bliver løftet op i en højere enhed.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar