Det er altid en god idé at have nogle gode plissegardiner i hjemmet, så du har mulighed for dels at få lidt privatliv og sørge for, at ingen kan kigge ind i din bolig, men også for at kunne sørge for mørke, når du skal sove. 

Der findes mange flotte plissegardiner, og disse flotte plissegardiner up and down er både nemme at benytte og anvende, samtidig med at du gør det muligt for dig at dekorere boligen med nogle flotte gardiner. I denne artikel vil vi gerne kigge nærmere på 4 forskellige typer af plissegardiner up and down.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Plissegardiner up and down Crush Pearl 1 – En klassisk farve plissegardin til god pris

Plissegardiner up and down Crush Pearl 1 – En klassisk farve plissegardin til god pris

Der er mange grunde til, at plissegardiner er praktiske. Dels ser de pæne ud, når de er trukket ned, og samtidig er de næsten ikke til at se, når du har trukket fra. De fylder meget lidt og er nemme at få til at passe ved forskellige størrelser vinduer 

De er nemme at holde ved lige, og de fås i mange forskellige farver og mønstre, så der altid er en mulig for dig, der vil se godt ud og give noget ekstra til din boligindretning. De kan tilmed også monteres i loftsvinduer, hvis du har nogen, du gerne ville kunne trække af for. 

Denne model fra Boligindretningsshoppen er en flot og klassisk perlefarvet hvid. Du kan ikke gå galt i byen med denne farve, da den vil passe perfekt ind i rigtig mange danske hjem, hvor der er et fokus på flotte, naturlige farver. 

Samtidig er netop denne model blandt nogle af de billigste, når det kommer til plissegardiner up and down. Du får nemt ved at kunne finde de helt rette gardiner til din bolig i denne flotte farve.

Plissegardiner up and down Crush Pearl 20 – flot transparent gardin i mørkegrå

Plissegardiner up and down Crush Pearl 20 – flot transparent gardin i mørkegrå

Det er dog ikke altid, du har lyst til at have gardiner, der er svære at få øje på, og hvor du ikke har mulighed for at kunne skabe lidt kontrast med dine gardiner. Derfor er denne model i en meget mørk grå farve og et transparent finish en god model til dig, der gerne vil have lidt kontrast med dine nye plissegardiner. 

En af fordelene her er, at det er nemt at få dine plissegardiner i den størrelse, du har behov for. Vinduer kommer i alverdens forskellige størrelser, og derfor har du også samme mulighed med dine plissegardiner. 

Samtidig kan de også blive meget lange, hvis du har behov for et gardin, der skal gå hele vejen fra loft til gulv, hvis du er heldig at have høje vinduer.

Plissegardiner up and down California 953 – flotte plissegardiner med blomstret mønster

Plissegardiner up and down California 953 – flotte plissegardiner med blomstret mønster

Det er ikke kun forskellige farver, du kan få dine plissegardiner i. De kommer også i et væld af forskellige mønstre, der kan passe godt ind i dit hjem og sammen med din øvrige boligindretning. 

Denne California 953 model har et flot blomstret mønster på en grå baggrund, der sørger for at afdæmpe mønstret en lille smule, samtidig med at du får et spændende spil i din gardiner, så de ikke bliver for kedelige med de ens farver. 

California modellen fås i mange forskellige flotte farver, så der er noget til enhver smag her. 

Denne model er semi-transperant, så du oplever en lidt bedre afskærmning med denne, end du gjorde ved den tidligere model, vi kiggede på. 

Plissegardiner up and down Blackout 10240 – Når du har brug for komplet mørke for at sove godt

Plissegardiner up and down Blackout 10240 – Når du har brug for komplet mørke for at sove godt

Det er bevist videnskabeligt, at menneskers søvn forværres, når vores krop bliver udsat for sollys. Med andre ord er vi biologisk set lavet til at sove i komplet mørke, og det kan godt være svært at opnå i denne tid, hvor der er lys og skærme alle vegne. 

Men når det kommer til din nattesøvn, er det en god idé at finde ud af, hvordan du kan opnå et helt mørkt rum, da det vil give dig en langt bedre nattesøvn. 

Med plissegardiner up and down i deres Blackout model, får du nogle fantastiske mørklægningsgardiner, der sørger for at gøre dit soveværelse helt mørkt, så din søvn ikke forstyrres af lys, der kigger ind gennem gardinerne. 

Det er også en smart løsning, hvis du har et nattearbejde, der betyder at du bliver nødt til at sove lur på tidspunkter, hvor det ikke er mørkt udenfor. Med disse smarte mørklægningsgardiner kan du sørge for at skabe et mørkt rum, selvom det er lyst udenfor. 

Derfor er plissegardiner smarte at have i hjemmet 

Det er altid en god idé at have justerbare gardiner, der er nemme at bruge, således at du altid kan få dit lys i hjemmet på den måde, du ønsker. Det er muligt med plissegardiner. På mange af disse modeller har du mulighed for helt selv at justere gardinerne, så du kan være garanteret nogle gardiner, der matcher din vinduer og dine behov. 

Med plissegardiner up and down kan du trække gardinerne begge veje, således at du kan skærme for solen, men stadig lukke masser af naturligt lys ind i boligen, som er vigtigt for at få energi. 

Når du har plissegardiner i hjemmet, har du langt større frihed i forhold til med andre gardiner, og det gør det nemmere for dig at få lyset i din bolig, som du ønsker det. 

Sådan holder du dine plissegardiner up and down ved lige 

Det er altid en god idé at holde dine plissegardiner up and down ved lige, så de ser godt ud og ikke er beskidte. Heldigvis er denne type af gardiner nemme at holde ved lige. 

Du bør altid sørge for at støve og børste dem af, så de ikke har en masse støv siddende på sig. Når de er rene for støv, vil de også bevare den flotte farve længere, og det er vigtigt for at de ser godt ud. 

Hvis du oplever at have fået en plet på dine gardiner, kan du tørre den af med lunkent vand og en fugtig klud. Det er nemt at have med plissegardiner at gøre, da stoffet tåler at blive tørret over og at blive gnubbet på. 

Derudover er det altid en god idé ofte at køre plissegardinerne helt op, så de flotte plisser i gardinerne holder sig ved lige. Det gør de bedst, når de får lov til at ligge i deres naturlige pres. 

Du kan få plissegardiner i mange forskellige farver 

Vi er alle sammen forskellige, og derfor er det også forskelligt, hvad de forskellige vælger af farve til deres plissegardiner. Der findes et væld af forskellige farver plissegardiner up and down, og hos Boligindretningsshoppen kan du finde en hel masse forskellige farver i dine plissegardiner, ligesom du også kan finde nogle forskellige mønstre, der kan gøre dine gardiner mere spændende at kigge på. 

Når det kommer til mørklægningsgardiner, kan du købe hvilken som helst farve. Her er det vigtigste, at du sørger for at få nogle gardiner, der passer perfekt til dine vinduer, så du ikke risikerer, at der slipper nogle solstråler ind i kanten af vinduerne. 

Samtidig er det en god idé, hvis du også sørger for at få nogle gardiner til dine loftsvinduer, og her er plissegardiner up and down også gode, da du kan få plissegardiner snorefri, så de kan justeres på andre måder. 

Der er ikke nogen tvivl om, at den smarteste form for gardiner er plissegardiner, da de kan bruges til så mange forskellige ting. 

Hvad er plissegardiner up and down? 

Der findes forskellige typer af plissegardiner, men up and down modellen er nok den smarteste, da du får plissegardiner snorefri. Up and down betyder, at du kan trække gardinerne ned oppefra eller trække dem op nedefra. 

Derfor får du også gardinerne, så de passer perfekt i højden og bredden til dine vinduer, da du kan bruge dem på den måde, du ønsker. Hvis du har lys, der kommer meget lavt på himlen, kan det være en idé at trække gardinerne halvt op, så du undgår at blive blændet af solen, men stadig tillader lidt lys at komme ind. 

Det omvendte kan du gøre, når solen står højt på himlen. Med andre ord kan du altså helt selv styre, hvor meget lys du ønsker at lukke ind, og hvordan du vil justere dine plissegardiner up and down. Der er uendelige muligheder med disse smarte gardiner, så find din foretrukne farve og model, så du kan få disse smarte gardiner. 

Læs også Plissegardiner Up And Down udgivet af Herreliv.dk.

FAQ

🤔 Hvordan fungerer plisségardiner?

Plisségardiner er det smarte og funktionelle valg, når der skal vælges afskærmning til vinduerne derhjemme. Gardiner fungerer ved at lægge sig i lag, når du trækker dem op. Dermed tager gardinerne minimal plads, når du har rullet/trukket dem helt op.

🧐 Hvad er forskellen mellem plisségardiner og rullegardiner?

Forskellen mellem plissé- og rullegardiner ligger i designet. Hvor de plisserede gardiner er skabt i ét stykke, er det anderledes med rullegardinerne. Her er gardinerne små lameller. Designet kan have indflydelse på, hvor godt de 2 forskellige gardiner er i stand til at blænde af for lys.

🤓 Hvordan rengør jeg plisségardiner?

Den mest praktiske måde at rengøre dine plisségardiner på, er ved at hængte dem af monteringen i vinduet. Herved kan du bedst komme til at rengøre overfladen ved enten at støvsuge støvet væk eller anvende en klud. Brug en fugtig mikrofiberklud der kan fjerne alle støvpartikler.

🤩 Er plisségardiner gode?

Det er en smagssag, om plisségardiner er gode og funktionelle. De hører til de mest budgetvenlige gardiner på markedet, og de er både enkle at montere og simple at bruge. Når du ikke har brug for at lukke 100% af for lys, kan plisségardinerne være det rette valg for dig.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar