Har du grønne fingre, eller elsker du bare at stå med hænderne begravet i mulden, så er et plantebord en stor hjælp. Med et smart arbejdsbord kan du nemlig let komme i den helt rigtige arbejdsstilling, når du står med dine planter og stiklinger.

Havearbejde kan være hårdt fysisk, fordi du skal op og ned i niveau og bruge dine muskler. Når du planter krukker om eller ordner dine planter i drivhuset, vil et plantebord sikre, at du ikke ender med ømme knæ eller smerter i nakke og ryg efter at have stået foroverbøjet.

I denne artikel kan du derfor læse meget mere om 13 flotte og praktiske arbejdsborde til haven, altanen eller drivhuset.

Hvad du bør overveje, før du købet plantebord

Arbejdshøjde: Når du skal finde det perfekte plantebord til dig, bør du være særligt opmærksom på, at det er i en fordelagtig arbejdshøjde for dig. Derudover er det essentielt, at bordet kan klare både fugt, jord og vand, så det ikke går i stykker eller hurtigt rådner, når det bliver brugt meget. Der findes rigtig mange forskellige planteborde på markedet i dag, og du kan hurtigt komme til at synes, at det er en uoverskuelig opgave at vælge mellem de forskellige materialer og størrelser. Derfor får du herunder et overblik over 15 af de bedste borde til planter, som du både kan bruge i drivhuset og på terrassen. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Cane-line elements reol – stilren reol til lav og fornuftig pris

Ved køb af denne smarte Cane-line elements reol, får du en reol, der kan bruges til dine planter, og som kan bruges alle steder. Det simple og elegante design gør, at den kan passe ind i stort set alle rum og til alt slags indretning. Det kunne for eksempel være i en farverig udestue, hvor du har brug for en reol, der har plads til alle dine planter, men som er neutral i rummet.

Denne reol er enormt populær blandt kunder og forbrugere hos shopping.coop.dk, hvor du også kan finde den til en lav pris. 

Inviter det klassiske og elegante indenfor

Med denne fine reol fra Cane-line kan du nu invitere det elegante og luksuriøse indenfor. Den kan bruges til at stille alle dine fine planter på. Udover at have mange forskellige funktioner og formål har denne reol også et rigtigt flot og klassisk design. Dette gør, at den nemt kan blende ind med din indretning og møbler, hvis det er dette, du ønsker. Med dine farverige planter kommer de helt til deres ret, da møblet er neutralt i sin farve og i sit design. Der er mange muligheder, så det er bare med at slå sig løs!

Mål:

 • 64 x 100 x 42 cm

Specifikationer:

 • Mærke: Cane-line
 • Type: tilbehør
 • Serie: Elements
 • Model: Frame
 • Farve: hvid
 • Materiale: teak/aluminium
 • Vægt i kg: 6,6

Emil plantebord – robust indendørs plantebord

Dette ”Emil” plantebord er perfekt for dig, som ønsker et robust og stabilt sted, hvor dine planer trygt kan stå, når du for eksempel skal plante om eller bare ønsker et sted, hvor dine planter let kan optage sol og næring. Grundet plantebordets materiale, som er stål, kan det stå udenfor hele året rundt. Det kræver ingen vedligeholdelse udover almindelig rengøring, som du kan foretage med vand og sæbe. 

Plantebordet kaldet ”Emil” er især en populær model hos shopping.coop.dk. Dette kan blandt andet skyldes det smarte design og den gode størrelse. 

Et stabilt og robust sted til dine planter

Med dette ”Emil” plantebord får du et enormt solidt og robust sted, hvor dine planter kan stå i fred og ro og blomstre. En af fordelene ved lige netop dette plantebord er, at der er masser af plads på det, så du kan altså sagtens have en masse blomster og planter stående på det – eller hvad du ellers ønsker, dette smarte bord skal pyntes med. Til ”Emil” plantebordet medfølger der en hylde, der nemt kan monteres under bordpladen. Dette er ikke en nødvendighed, men en rigtigt smart mulighed, hvis du ønsker at udnytte pladsen 100%. Da plantebordet er lavet af stål, kan det sagtens holde til at stå udenfor hele året rundt og kræver kun minimal vedligeholdelse. Det bliver altså ikke meget lettere!

Mål:

 • Højde: 90 cm
 • Bredde: 40 cm
 • Længde: 100 cm

Specifikationer:

 • Mærke: Plus
 • Model: Emil
 • Farve: stål
 • Materiale: varmgalvaniseret stål
 • Vægt i kg: 30

Udendørs plantebord – Mørkegråt bord i fyrretræ med hylde

Udendørs plantebord – Mørkegråt
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Dette mørkegrå udendørs plantebord er både flot og praktisk. Det fremstår enkelt og stilrent i designet.

Arbejdsbordet er fremstillet i massivt svensk fyrretræ, der er FSC-certificeret. Ydersiden er malet med en mørkegrå og vejrbestandig maling, så du let kan have det til at stå udenfor hele året rundt.

Under bordet er en praktisk opbevaringshylde med samme længde som bordpladen. Her kan du let opbevare ekstra krukker, poser med jord, gødning og arbejdsredskaber, så de altid ligger klar til brug.

Bagkanten på bordpladen er hævet, så du ikke risikerer, at krukker eller arbejdsredskaber ryger om bagved bordet, når du har gang i at omplante.

Bordet kan også let bruges som en del af et udekøkken, hvor det giver ekstra god bordplads.

Mål

Dette arbejdsbord i fyrretræ har følgende dimensioner:Bredde: 110 cmHøjde: 98 cmDybde: 61 cm

Specifikationer

 • Flot mørkegråt arbejdsbord
 • Smart hylde til opbevaring
 • Fremstillet i svensk fyrretræ
 • FSC-certificeret træ
 • Kan også bruges som arbejdsbord til udekøkkenet
 • Metalplade til toppen kan tilkøbes

Plus Plantebord – Arbejdsbord i galvaniseret stål

Med Plus Plantebord får du en rustik, praktisk og vedligeholdelsesfri arbejdsplads til dit havearbejde. Under bordpladen er en smart hylde, hvor du let kan opbevare dine haveredskaber eller bruge pladsen som plantestativ.

Arbejdsbordet er fremstillet i varmgalvaniseret stål, så det kan holde til at stå udenfor hele året rundt. Materialet kræver ingen vedligeholdelse, så du skal bare koncentrere dig om dine levende planter.

Både bordplade og hylden under til opbevaring er udstyret med huller på 1 cm x 1 cm, så vand og skidt ikke samler sig på overfladerne.

Dette bord kan også bruges som en del af udekøkkenet, hvis du har brug for smart bordplads med opbevaring.

Mål

Dette arbejdsbord har en praktisk størrelse, så det ikke fylder for meget i drivhus, haven eller altanen. Plus Plantebord har følgende dimensioner:Bredde: 75 cmHøjde: 80 cmDybde: 45 cm

Specifikationer

 • Rustikt arbejdsbord med hylde til opbevaring
 • Fremstillet i galvaniseret stål
 • Perforeret bordplade og hylde
 • Ingen vedligeholdelse

Juliana Drivhusbord – Plantebord til drivhus

Juliana Drivhusbord passer perfekt til dig, der har et Halls Juliana Gartner 21,4 m² drivhus. Det smarte bord består af 5 lameller, der giver god arbejdsplads og er let at rengøre.

Bordet er fremstillet i aluminium, der er holdbart og vedligeholdelsesfrit – særligt når det er integreret i dit fine drivhus og dermed er beskyttet yderligere mod vind og vejr.

Aluminiummet er lakeret sort, så det fremstår enkelt og strømlinet.

Bordet giver god plads til både at arbejde og opbevare krukker og stiklinger.

Mål

Dette plantebord til drivhus er lavet til modellen Juliana Gartner fra mærket Halls. Det vil dog også kunne integreres i andre drivhuse, men passer perfekt til dit Halls Juliana Gartner 21,4 m² drivhus.

Specifikationer

 • Juliana Drivhusbord
 • Passer perfekt til Halls Juliana Gartner 21,4 m² drivhus
 • Kan let integreres i drivhuset
 • Fremstillet i lakeret aluminium
 • Sort og enkelt design med lameller

Estwood Plantebord – Sort plantebord i foldbare materialer

Estwood Plantebord
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Har du brug for hurtigt at flytte rundt, når du hygger dig i haven, så er dette foldbare arbejdsbord fra Eastwood det perfekte valg. Du kan let klappe bordet sammen og tage det med, hvis du får brug for en ekstra arbejdsplads et andet sted.

Selve bordet er fremstillet i sort træ, og bordpladen er dækket med zink. Det sørger for en let vedligeholdelse, og du kan hurtigt tørre bordet af efter endt brug.

Bordpladen har høje kanter, så krukker og arbejdsredskaber bliver liggende.

Bordet pynter også flot som ekstra plads til krukkerne med krydderurter eller blomster på altan eller terrasse. Du kan også bruge det som en ekstra hyggelig siddeplads, når du trænger til en kop kaffe, efter havearbejdet er overstået.

Mål

Sammenklapligt sort plantebord fra Estwood er et af de mindste. Det har følgende mål:Bredde: 78 cmHøjde: 83 cmDybde: 38 cm

Specifikationer

 • Sort plantebord
 • Foldbart og let at flytte rundt
 • Fremstillet i træ
 • Praktisk zinkbordplade
 • Høje bordkanter

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Esschert Design pottebord – Plantebord zink og hårdt træ

Esschert Design pottebord

Dette solide pottebord fra Esschert er perfekt til dig, der drømmer om det perfekte arbejdsbord. Det er udført i hårdt træ, der gør bordet solidt og stabilt, selv når du arbejder med store krukker og planter.

Bordet er i et elegant og enkelt design i naturbrun med flotte afsluttede kanter. 

Bordpladen er udstyret med en bakke i zink, der er oplagt til jord, når du planter nyt eller om. Det er let at rengøre zinkbakken, når du er færdig med omplantning eller såning. Bordpladen kan justeres i højden så det passer til din perfekte arbejdshøjde.

Under bordet er en praktisk hylde af lameller til opbevaring af haveredskaber, jord, krukker og gødning.

Når vinteren falder på, eller du ønsker at flytte med dit bord, så er dette plantebord zink let at klappe sammen og opbevare.

Mål

Det praktiske arbejdsbord kommer også i en god arbejdshøjde. Bordet har følgende mål:Bredde: 79 cmHøjde: 89 cmDybde: 58 cm

Specifikationer

 • Pottebord i hårdt træ
 • Flot brun naturfarve
 • Praktisk integreret zinkbakke
 • Ekstra hylde til opbevaring
 • Justerbar bordplade
 • Sammenklappeligt for let opbevaring

vidaXL arbejdsbord til haven med zinktop – Plantebord med skuffer

vidaXL arbejdsbord til haven med zinktop

Dette flotte bord i massivt akacietræ giver dig ekstra god arbejdsplads med opbevaring til dit havearbejde. Haveplantebordet er i naturtræ med oliefinish, så du selv kan male det og give det et særligt udtryk, hvis du ønsker.

Bordet har en zinkbordplade, der gør det let at rengøre og vedligeholde, når du spilder vand eller jord under omplantning.

Dette bord har ekstra opbevaringsplads. Det er et plantebord med skuffer, der kan rumme de mindste haveredskaber, frø til såning og hvad du ellers behøver til dit hyggelige havearbejde. Under bordpladen med indbygget skuffe er bordet udstyret med en ekstra hylde til opbevaring. Her kan du have krukker, jord og gødning lige ved hånden.

Mål

Dette bord er et af de lavere arbejdsborde, hvilket du skal være opmærksom på i forhold til din ønskede arbejdshøjde. Bordet har følgende mål:Bredde: 100 cmHøjde: 60 cmDybde: 50 cm

Specifikationer

 • Arbejdsbord i massivt akacietræ
 • Naturfarvet brun med oliefinish
 • Ekstra opbevaring med skuffe og hylde
 • Zink bordplade for let vedligeholdelse

Asta Lille Plantebord udendørs

Asta Plantebord udendørs – Sort

Asta er et rigtig flot plantebord sort i varmgalvaniseret stål.

Bordet består af en plan bordplade og 2 smarte hylder med høje kanter til krukker og redskaber. Der er derfor god plads både til at arbejde og opbevare alle dine nødvendige haveredskaber med det fine bord Asta.

Du kan også bruge bordet til planteopbevaring i flere etager, hvis du har en lille have, terrasse eller altan, hvor der gerne må bugne af grønt.

Bordet er i sig selv dekorativt i det enkle og moderne sorte design med afrundede hjørner. Det er fremstillet i pulverlakeret stål, så det kan tåle at stå ude i al slags vejr. Vedligeholdelsen er derfor også enkel, og du vasker bare bordet af med vand og sæbe.

Mål

Det flotte bord Asta med afrundede kanter har følgende mål:Bredde: 100 cmHøjde: 80 cmDybde: 45 cm

Specifikationer

 • Asta plantebord sort
 • Plan bordplade til arbejdsplads
 • 2 praktiske hylder med høj kant
 • Moderne design med afrundede hjørner
 • Fremstillet i pulverlakeret varmgalvaniseret stål
 • Vedligeholdelsesfrit

Plantebord med hylder

Plantebord med hylder

Hvis du mangler plads til alle dine yndlingsplanter, så gør dette plantebord med hylder det let og enkelt. Dette bord har 3 hylder, hvor der på hver hylde er 3 plastbakker. Det giver dig derfor plads til hele 9 forskellige planter i 3 etager.

Du kan både bruge bakkerne til at opbevare planter i krukker, eller du kan så direkte i de praktiske plastbakker. 

Bordets stel er fremstillet i aluminium, og bakkerne til planter er i hård plast. Det gør vedligeholdelse og rengøring hurtigt og enkelt. Derudover er bordet også let at flytte rundt med, da det lette stel med bakker kun samlet vejer 3,7 kg.

Skal du hjemmefra for en tid, kan du stille dine planter i krukker i plastbakkerne og fylde vand i bakken. Dine planter får derved vand løbende, mens du er på farten.

Mål

Du kan for alvor opbevare mange af dine planter i denne smarte hylde, der har dimensionerne:Bredde: 76 cmHøjde: 100 cmDybde: 40 cm

Specifikationer

 • Praktisk bord med plastbakker
 • Fremstillet i aluminium
 • 3 hylder med 3 bakker i hver
 • Plads til 9 planter i alt
 • Vejer kun 3,7 kg sammenlagt
 • Let at samle og flytte rundt

vidaXL Plantebord med zinkplade

vidaXL Plantebord med zinkplade

Det flotte arbejdsbord fra vidaXL er fremstillet i massivt akacietræ med en praktisk zinkbordplade. Bordpladen i zink er let at rengøre, når du er færdig med at plante om ved arbejdsbordet.

Akacietræet har en flot og let oliefinish, som bringer træets naturlige lyse farve til sin ret. Ydermere gør dette bordet særligt vejrbestandigt, så det kan stå ude trods det danske vejrs luner. Du kan dog også let bruge det flotte bord i drivhuset eller indendørs.

Bordet har to hylder, hvor du både kan opbevare dine haveredskaber og krukker, eller du kan bruge dem som plantestativ til dine planter. Hylderne består af planker med luft mellem, så jord og skidt let kan fjernes ved at børste dem rene.

Mål

Dette plantebord med zinkplade har en rustik charme og et gennemført design. Arbejdsbordet fra vidaXL har følgende mål:Bredde: 76 cmHøjde: 92 cmDybde: 37 cm

Specifikationer

 • Arbejdsbord med zinkplade
 • To hylder til opbevaring
 • Fremstillet i massivt akacietræ
 • Flot lys oliefinish
 • Vejrbestandigt og let at vedligeholde
 • Let at samle

Plantetrappe med 3 hylder

Plantetrappe med 3 hylder

Denne plantetrappe kan bruges som en ekstra arbejdsplads, men den fungerer bedst til let at få plads til alle dine krydderurter, grønne planter og blomster på de 3 praktiske hylder. Plantetrappen sørger for, at du let kan komme til dine planter og sparer gulvplads på eksempelvis en lille altan.

Hylden er fremstillet i bambus, der giver et flot, charmerende og orientalsk præg til haven, terrassen eller altanen. Den er lys og luftig i sit design.

Hvis du ønsker at flytte din hylde, så kan den let klappes sammen og har praktiske håndtag. Samlet vejer den praktiske plantetrappe nemlig kun 4,4 kg.

Mål

Plantetrappen med 3 hylder giver god plads til alle krukkerne, og den har følgende mål:Bredde: 52 cmHøjde: 105 cmDybde: 40 cm

Specifikationer

 • Charmerende plantetrappe
 • 3 praktiske hylder til krukker
 • Fremstillet i naturfarvet bambus
 • Kan let klappes sammen og flyttes
 • Vejer kun 4,4 kg

Nature Plantebord udendørs 

Nature Plantebord udendørs

Dette skønne arbejdsbord er ideel til dig, der sår og omplanter dine egne planter og stiklinger til drivhus, have og krukker. 

Bordet er fremstillet i nordisk fyrretræ i klasse III, der er stabilt og vejrbestandigt. Det giver bordet en flot lys og skandinavisk finish, der passer flot udendørs som indendørs. Selve bordpladen er en zinkplade, der giver en ideel plan arbejdsplads og er let at rengøre.

Bordpladen har en høj kant, der sikrer, at jord, krukker og redskaber ikke ryger ud over kanten.

Under bordpladen er en praktisk hylde med god plads til alle dine redskaber eller opbevaring af dine flotte planter.

Mål

Det skønne arbejdsbord fra Nature i fyrretræ har følgende dimensioner:Bredde: 85 cmHøjde: 97 cmDybde: 42 cm

Specifikationer

 • Flot arbejdsbord til havearbejdet fra Nature
 • Fremstillet i klasse III nordisk fyrretræ
 • Praktisk zinkbordplade
 • Bordplade med høj kant
 • Opbevaringshylde

Hvis du slet ikke kan få nok af planter og blomster, så har vi samlet nogle af de bedste havekrukker, som du kan pynte din have op med derhjemme.

Læs også vores artikel om: Vælg et lille drivhus

Læs også: Plantereoler og havereoler til dig

Læs måske også: Havebord der kan forlænges

FAQ

🤔 Hvad bruger jeg et arbejdsbord til?

Et plantebord er med til at give dig de rette forudsætninger for at arbejde med dine planter og stiklinger. Med et plantebord slipper du for at bevæge dig op og ned i niveau. Det har den rette udformning til, at du står i den rigtige arbejdsstilling og skåner din krop.

🧐 Hvor højt bør et plantebord være?

Den ideelle højde på et plantebord afhænger selvfølgelig af din egen højde. Typisk vil det måle imellem 80 cm i højden til 100 cm i højden. Jo højere du er, jo højere bør bordet også være, da bordet ellers ikke giver dig den rette arbejdsstilling og dermed mister sit formål.

🤓 Hvad kan jeg plante i et plantebord?

Planteborde ser ud på mange forskellige måder. Mens nogle blot er et arbejdsbord, så er der andre, der lægger op til, at planterne også hører til på bordet. I dette tilfælde kan du plante alle former for mindre planter, såfremt der er plads til, at planten når sit fulde potentiale.

🙃 Hvad skal jeg se efter, når jeg køber et plantebord?

Hvilket plantebord, der er det rigtige til dig, afhænger meget af dit behov. Hvis du blot mangler et arbejdsbord, så behøver der ikke at være plads til, at du også kan opbevare dine planter på bordet. Hvis du derimod bor i lejlighed, er det måske netop opbevaringsplads, som du mangler.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar