Når hjemmet skal indrettes, kan det gøre en stor forskel med lidt vægdekoration. Her er særligt moderne plakater til stuen blevet et hit inden for de seneste år. Det er en moderne trend, som fylder i mange danske hjem, hvor malerierne er blevet skiftet ud med en bred variation af store plakater til stuen. Der findes et hav af forskellige plakater, hvilket gør det let at tilpasse dem til netop din indretning. Du kan få dem i mange størrelser og stilarter alt efter, hvad du foretrækker og har behov for. 

Denne artikel byder på en oversigt over 15 flotte plakater til stuen, som du kan pynte hjemmet op med. Det giver dig muligheden for at få lidt inspiration og ideer til, hvad du ønsker at dekorere dine vægge derhjemme med, så du kan finde fede plakater til stuen.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Summerday lærredsbillede – Et flot billede med dybde og varme

Summerday laerredsbillede

Egenskaber:

 • H120 cm x L100 cm x D4 cm
 • Lærredsbillede
 • Petrol mønstret
 • Neutrale toner

Hvis du tænker, at dit hjem kunne bruge nogle flere dimensioner, så kan du finde et flot lærredsbillede. Det kan skabe spil i dit hjem, da et lærred bevæger sig en smule ud i rummet i forhold til en plakat. Du kan gøre dette med et flot Summerday lærredsbillede fra Ilva, der tilmed er meget populær.Billedet har neutrale toner, hvilket bidrager til en dybde og varme i rummet. Særligt hvis du har møbler, som er meget lyse og hvide, kan dette lærredsbillede give en hjemlig følelse. Grundet de meget milde, varme og jordnære farvetoner kan dette lærred desuden passe ind i de fleste hjem uanset type af indretning. Et lærredsbillede behøver ingen ramme, da det kan være et æstetisk valg i sig selv at lade det hænge uden. Du kan dog godt finde rammer til lærreds billeder, hvis det er det, som du ønsker. Det skal du dog købe ved siden af.

Abstrakt kunst til væggen

Et abstrakt maleri kan være virkelig komplekst, men det betyder også, at du helt selv kan vælge, hvad du får ud af det, der er på lærredet. Nogle gange kan farver, der ikke nødvendigvis afbilleder noget bestemt, give en specifik følelse i kroppen. Dette lærredsbillede hedder Summerday, og det kan være, at det netop er den følelse, du får af at se på billedet, men din egen fortolkning er den, som tæller i sidste ende. Det kan nemlig være svært umiddelbart at beskrive, hvad der er på billedet

Haute Couture Aluminiumsprint – Flot illustration af kvinde

Haute Couture Aluminiumsprint

Egenskaber: 

 • Uden ramme
 • H150 cm x L100 cm
 • Aluminiumsprint
 • Eksklusivt look

Dette billede har et afdæmpet udtryk grundet de mørke farver. Det er disse, som primært er i spil på billedet, men de mørke farver står i kontrast til de forsigtige farver, som blomsterne på billedet har. Netop grundet de afdæmpede toner passer billedet også ind i langt de fleste indretningsstile. Billedet her er populært hos Ilva, og det kan man godt forstå. Billedet er i aluminiumsprint, og det betyder, at det har et eksklusivt look. At anskaffe et dekorativt element i aluminiumsprint er desuden et spændende alternativ til plakater og lærredsbilleder. Det er heller ikke det, du oftest ser hos andre, så det vil altså også gøre din personlige indretning helt unik.

Aluminiumsprint betyder god kvalitet, og du behøver ikke nogen ramme til billedet, da strukturen i sig selv er speciel. Når du har billedet uden ramme, bliver billedets udtryk mere rent, og du får det, du ser. Udtrykket manipuleres derfor heller ikke af en ramme i en given farve.

Grundet det specielle materiale kan billedet hænge udendørs, hvis du synes, at terrassen, altanen eller udestuen trænger til personlighed.

Få en smuk kvinde på væggen

Billedet viser en stærk kvinde med en farverig blomsterkrone. Kvinden selv har dog ingen farver, så blomsterne træder virkelig frem på den meget mørke, blå baggrund. Det ligner nærmest et sløret fotografi, som er klippet sammen med nogle farverige blomster på baggrunden. Der er tydeligvis kredset for detaljerne i dette billede, og det sammen med eksklusiviteten af at have et billede i aluminiumsprint er virkelig værd at sætte pris på. 

Face line 1 Plakat med ramme – Minimalistisk og moderne plakat

Face line 1 Plakat med ramme

Egenskaber:

 • Med ramme
 • H100 cm x L70 cm
 • Minimalistisk
 • Sort og hvid

I Skandinavien er en minimalistisk indretningsstil populær, og det er måske derfor, at denne simple, men flotte plakat, er et hit hos Ilva. Den udtrykker en vis form for elegance og giver et hjem med denne plakat et fint og personligt udtryk.Plakaten måler 100 x 70 cm, hvilket er en god størrelse til de hjem, der mangler dekoration på væggene. Den passer også godt ved siden af andre plakater eller andre dekorative elementer i samme stil, hvilket du nemt kan finde.Plakaten kommer med en sort ramme, som isolerer indholdet i højere grad, hvilket gør, at udtrykket fremstår mere tydeligt. Da den sortbejdset ramme i krydsfiner følger med billedet, skal du ikke ud og lede efter en ramme selv. Den sorte ramme hænger virkelig flot sammen med den simple sorte streg, som er på plakaten.

En simpel streg bliver til et ansigt

På denne plakat er der kun blevet brugt en enkelt streg, der alligevel formår at tegne et ansigt, som har et stærkt udtryk. Disse enkeltstregstegninger er ikke noget nyt fænomen, og særligt Picasso var kendt for at lave malerier og tegninger med simple streger. Det er dog en trend, som særligt har været populær i den seneste tid. De enkelte streger gør, at det er en utrolig stilren plakat, og da den er så enkel, så kan den passe fint til stuen, soveværelset, eller hvor du nu synes, at dine vægge trænger til et friskt pust.

ARTPRINT 5 – smuk illustration med dyr

ARTPRINT 5

Egenskaber: 

 • Uden ramme 
 • H70 cm x L50 cm 
 • Tegnet illustration 
 • Rosa farver 

Denne plakat har et meget unikt design, som uden tvivl vil kunne sætte et smukt præg på din indretning. Der følger ikke nogen ramme med ved køb, men du har mulighed for at købe en ved siden af, så du kan få illustrationen indrammet. Fordi farverne på plakaten primært er i den lyse ende og inkorporere rosa toner, ville det være oplagt med en ramme i hvid eller en anden lys farve. Der kan også bruges en sort, da det kan skabe en kontrast, men det afhænger naturligvis af dine præferencer, når det kommer til farvesammensætning og indretning. 

Heste og blomster 

Selve designet af plakaten har et futuristisk og unikt udtryk. Det er et tegnet billede, som prydes af blandt andet dyr og blomster i forskellige lyse rosa toner. Øverst på billedet ses øjnene fra en ulv, som toner ind i en stor blomst, hvorfra det udspringer hvide heste på hver sin side. I kanterne er flere forskellige mindre blomster inkorporeret, som er med til at skabe det drømmende og surrealistiske billede. Illustrationen fremstår meget moderne på grund af de mange forskellige elementer og deres unikke sammensætning. Den vil derfor passe godt ind i et hvert moderne dansk hjem, hvad end du vil have den hængende i stuen eller andre rum.

By Billeder Plakat – flot illustration af Eiffeltårnet

By Billeder Plakat

Egenskaber: 

 • Inkl. Sort ramme 
 • H70 cm x L50 cm 
 • Tegnet illustration 
 • Retro design 

Denne plakat har et retro design, som er begyndt at spille en stor rolle i mange danske hjem. Den har en simpel tegnestil, som ikke fylder for meget og skaber et stilrent udtryk. Der følger en sort ramme med i købet af plakaten, så du ikke selv skal ud og investere i en ved siden af. Det er en fordel, da det ser en del mere elegant ud, hvis plakaten er i en ramme. Plakaten har en god stor størrelse, som passer ind i de fleste hjem, hvad end du vil have den hængende i stuen, soveværelset eller et helt tredje rum. 

Tag Paris med hjem 

Selve designet af denne plakat er tegnet og ikke taget som et fotografi. Det er et meget simpelt design, som viser et billede af Eiffeltårnet i Paris. Selve tårnet er placeret i højre side af billedet, mens ordene ”PARIS” og ”Eiffeltower” er placeret i venstre side med store bogstaver. Selve billedet har et retro udtryk i form af tegnestilen og de nedtonede beige farver. På grund af de nedtonede farver kan plakaten sagtens stå sammen med en indretning, hvor andre mere prangende farver er inkorporeret.

Citat plakat – Olsen banden design

Citat plakat

Egenskaber: 

 • Uden ramme 
 • Forskellige størrelsesmuligheder
 • Tegnet design 
 • Citat 
 • Sort og hvid

Denne plakat har et unikt tegnet design med et citat hen over. Den kommer uden ramme, hvilket betyder, at du selv skal købe en ved siden af, hvis du ønsker, at illustrationen skal indrammes. Det er en sort/hvid illustration, som derved passer sammen med alle andre farver, du kan have i indretningen. Den kan derfor let inkorporeres med den eksisterende stil, du har i boligen. En af de helt store fordele ved denne plakat er, at du selv kan vælge, hvilken størrelse, du vil have den i. Du kan både få den i XS (21 x 29,7 cm), S (29,7 x 42 cm), M (50 x 70 cm) og L (70 x 100 cm). 

Olsen banden citat

Selve designet af denne plakat er tegnet og i sort/hvid farver. Der er en hvid baggrund, hvorpå hovedobjektet forestiller Egon fra Olsen banden i en unik tegnestil. Nederst på billedet og over illustration af Egon er der skrevet citatet ”Jeg har en plan!” med store hvide bogstaver. Disse kan kobles til karakteren, fordi det er et citat, som han ofte siger i filmene om Olsen banden. Det er derfor en plakat, som er oplagt at købe, hvis du er fan af Olsen banden.

Dialægt plakat – hundeejeren

Dialaegt plakat - hundeejeren

Egenskaber: 

 • Mulighed for tilvalg af ramme 
 • Forskellige skrifttyper og farver
 • Forskellige størrelsesmuligheder
 • Simpelt design 

Denne plakat har et meget simpelt design, og udtrykker en humoristisk version af dialægter for en hundeejer. Du har mulighed for at tilføje en ramme til dit køb for et ekstra beløb, så du ikke skal købe en ved siden af. Rammen kan fås i forskellige farver, såsom sort, hvidt, lyst træ og mørkt træ. Udover tilvalg af ramme, kan du også ændre på selve farverne i plakatens design, samt størrelsen af den. Den kan fås i en størrelse L (70 x 100 cm), M (50 x 70 cm) og S (30 x 42 cm). 

Sjovt og fangende design 

Denne plakat har et sjovt og anderledes design, som skaber et humoristisk overblik over, hvordan en dialægt for en hundeejer kunne lyde. Der er forskellige farvemuligheder i forhold til skrift og baggrund, så du selv kan tilpasse dette til din indretning og dine præferencer. Opstillingen af designet er således, at der er en overskrift med ordet ”hundeejeren”, hvorefter der følger 9 bokse med vendinger, som en hundeejer bruger. Under hver vending, står der i parentes, hvad det egentlig betyder; altså en forklaring af dialægten.

Dialægt plakat – landmanden

Dialægt plakat – landmanden

Egenskaber:

 • Mulighed for tilvalg af ramme 
 • Forskellige skrifttyper og farver
 • Forskellige størrelsesmuligheder
 • Simpelt design 

Denne plakat er samme type, som den ovenstående med undtagelse af, at den spiller på en humoristisk version af en landmands dialægt. Du kan tilvælge en ramme i sort, hvidt, lyst træ eller mørkt træ, alt efter hvilken farve, du synes passer bedst. Desuden kan du også få den i forskellige størrelser, så du kan tilpasse den efter dine behov. 

En landmands dialægt 

Designet af denne plakat er opstillet med en overskrift, som hedder ”Landmanden”. Neden under er der 9 bokse med citater for noget, en landmand typisk ville sige. Den ”virkelige” betydning bag disse er forklaret med mindre skrift nedenunder. Et eksempel er ”Det har været værre”, hvor den sande betydning er beskrevet som ”Hold kæft det går godt”.

Dialægt plakat – danish sayings

Dialægt plakat – danish sayings

Egenskaber:

 • Mulighed for tilvalg af ramme 
 • Forskellige skrifttyper og farver
 • Forskellige størrelsesmuligheder
 • Simpelt design 

Denne plakat er en anden type af dialægt plakaterne, som viser en humoristisk oversigt over danske vendinger på engelsk. Du kan selv bestemme om, du vil tilkøbe en ramme til plakaten, når du køber den. Rammerne du kan vælge i mellem, kommer i sort, hvidt, lyst træ og mørkt træ. Der er også mulighed for at vælge mellem disse størrelser: L (70 x 100 cm), M (50 x 70 cm) og S (30 x 42 cm). Skal du have plakaten hængende på en væg i stuen, er det oplagt med størrelsen L eller M, mens den mindre udgave måske fungerer bedre inde i et mindre rum som et kontor, badeværelse eller lignende.

Danske vendinger forklaret 

Dette design er meget simpelt, og du kan selv vælge blandt nogle forskellige farvesammensætninger til både skrift og baggrund. Der er en stor overskrift med ordet ”Danish sayings”, hvorefter der følger 9 bokse med danske vendinger oversat til engelsk samt betydningen bag dem.

Dialægt plakat – bland selv-slik

Dialægt plakat – bland selv-slik

Egenskaber: 

 • Mulighed for tilvalg af ramme 
 • Forskellige skrifttyper og farver
 • Forskellige størrelsesmuligheder
 • Simpelt design 

Denne dialægt plakat har et simpelt design og viser en humoristisk oversigt over vendinger, som bruges i forhold til bland selv-slik. Du kan vælge den i størrelserne L (70 x 100 cm), M (50 x 70 cm) og S (30 x 42 cm) alt efter, hvad dine behov til indretningen er. Der kan også tilføjes en ramme til købet, så du ikke skal købe den separat et andet sted. 

Dialægten for bland selv-slik 

Designet på plakaten er meget simpelt med tekstbokse, hvori der er vendinger, som bruges i forhold til bland selv-slik. Farverne på plakaten kan justeres og vælges alt efter dine præferencer, så det passer til din indretning.

Dialægt plakat – konfirmanden

Dialægt plakat – konfirmanden

Egenskaber: 

 • Mulighed for tilvalg af ramme 
 • Forskellige skrifttyper og farver
 • Forskellige størrelsesmuligheder
 • Simpelt design 

Denne dialægt plakat illustrerer sjove vendinger, som ofte bruges af konfirmander. Du kan købe en ramme med og vælge størrelse på plakaten alt efter, hvordan du ønsker at bruge den i indretningen. På den måde kan du tilpasse den alt efter dine behov. 

Det siger konfirmander 

Designet af plakaten er meget simpelt, og du kan selv vælge hvilke farvenuancer, du ønsker at have den i. Der står en stor overskrift med ordet ”Konfirmanden”, hvorefter der følger 9 bokse med vendinger, som ofte bruges af konfirmander. Under hver vending er der en forklaring over, hvad det egentlig betyder.

Dreamscape plakat – plakat med sort ramme

Dreamscape plakat

Egenskaber: 

 • Inkl. Sort ramme 
 • H70 cm x L50 cm 
 • Malet/tegnet
 • Blå farver 

Denne smukke dreamscape plakat kan pynte et hvert hjem op. Den har en god stor størrelse, og der følger en ramme med, så du ikke skal bruge penge på at købe en ved siden af. Rammen gør rigtig meget for indtrykket, da det ser en del mere modent og pænt ud. Illustrationen viser et mørkt landskab, som er tegnet og ikke taget som et fotografi. Du kan både have plakaten hængende inde i soveværelset eller stuen, alt efter hvor den passer bedst ind i farverne. De mørke farver kan sagtens sammensættes med andre lysere farver, der tager del i din indretning. 

Et drømmende landskab

Designet på plakaten består af et landskab, hvor der ses bakker og træer i horisonten. Farverne er mørke og blålige, hvilket skaber en drømmende følelse. Der er en cirkel hen over midten af plakaten, som indikerer en ændring i farverne. Inde i cirklen er farverne en smule lysere, mens de er mørkere i områderne udenfor. De mørke farver står godt sammen med den sorte ramme, som her er langt mere passende end en i hvid, sølv eller noget tredje.

Cita Plakat – illustration med motiverende citater

Cita Plakat

Egenskaber:

 • Inkl. Sort ramme 
 • H90 cm x L60 cm 
 • Tegnet illustration 
 • Citater 

Denne plakat har et meget moderne udtryk, fordi den er prydet med et hav af forskellige citater sammensat i et smart design. Der følger en sort ramme med, så du ikke selv skal købe en ved siden af. Det gør rigtig meget for udseendet af plakaten, og er derfor en stor fordel, hvis du vil inkorporere den i din indretning. Det er en stor plakat, som har en højde på 90 cm og en længde på 60 cm. Du kan derfor med fordel bruge den i et rum, hvor du har brug for at fylde væggen ud med lidt dekoration, så det ikke ser tomt og kedeligt ud. 

Citater til motivation 

Designet af denne plakat består af en række forskellige motiverende citater, som er placeret i et unikt design hen over overfladen. Disse citater består blandt andet af: ”laugh more, worry less”, “every day may not be good, but there is something good in every day” and “try & fail, don fail to try”. Citaterne er skrevet I en lys blå og mørk grå farve, som står i flot kontrast til den lyse beige baggrundsfarve.

Molecyles Plakat – medfølger sort alu ramme

Molecyles Plakat

Egenskaber: 

 • Inkl. sort alu ramme 
 • H80 cm x L60 cm 
 • Tegnet illustration 
 • Grå, sort og beige 

Denne plakat er en perfekt gave til dig selv eller en ven, som går lidt op i kemi. Den illustrerer et molekyle på en moderne og unik måde, som spiller godt ind i et skandinavisk indrettet hjem. Der følger en sort alu ramme med, som du kan bruge, når plakaten skal hænges op. På den måde behøver du ikke selv tage ud for at købe en ved siden af. Plakaten har en god stor størrelse med en højde på 80 cm og en længde på 60 cm. Den passer derfor perfekt ind i stuen, hvor der er god plads til at pynte væggene med lidt farve. 

Unikt molekyle design 

Designet på plakaten illustrerer et tegnet molekyle i farverne sort, hvid og mørklilla. Baggrunden har en mørk grå farve med skygger af lysere grå områder. Under tegningen af molekylet, er navnet på den skrevet med store bogstaver i en helt lys beige farve. Teksten består af ordene ”C42H62O16 (Licorice)”, som indikerer, hvilket molekyle, der er tale om.

Søster definition plakat – simpelt og enkelt design

Søster definition plakat

Egenskaber: 

 • Uden ramme 
 • Forskellige størrelsesmuligheder 
 • Sort og hvid 
 • Simpelt design 

Denne plakat har ingen tegnede illustrationer men blot et meget simpelt design med tekst. Det er et moderne koncept, som gennem de seneste par år er blevet meget populært blandt de danske husstande. Fordi designet er så simpelt, kan du let få det til at passe ind med din eksisterende indretning og farver i hjemmet. Du har også mulighed for at tilpasse størrelsen, da du kan vælge blandt XS (21 x 29,7 cm), S (29,7 x 42 cm), M (50 x 70 cm) og L (70 x 100 cm).

Definition af at være en søster

Designet af denne plakat er meget simpelt og indeholder udelukkende en tekst, hvor der beskrives definition af at være en søster. Baggrunden er helt hvid, mens teksten er sort og skrevet i en Times New Roman skrifttype. Øverst på billedet står ordet ”Søster” med store bogstaver, mens der neden under er en længere tekst, der indeholder selve definitionen. I definitionen står der 5 punkter over, hvad det vil sige at være en søster. Et af punkterne lyder ”En søster er den bedste i verden, pisseirriterende og alt derimellem på én og samme tid”.

Gin citat plakat – sjovt spil på ord

Gin citat plakat

Egenskaber: 

 • Uden ramme
 • Forskellige størrelsesmuligheder
 • Grøn og beige
 • Enkelt og smukt design 

Denne plakat har et simpelt og elegant design, som passer perfekt ind i et minimalistisk indrettet hjem, hvor der sættes pris på det enkle. Den besidder et citat, hvor der spilles på ord, så du både får en humoristisk og dekorativ plakat til indretningen. Du kan få den i flere forskellige størrelser, heriblandt: XS (21 x 29,7 cm), S (29,7 x 42 cm), M (50 x 70 cm) og L (70 x 100 cm). På den måde kan du altid finde en størrelse, som passer til netop det, du skal bruge plakaten til. Skal den for eksempel hænge over sofaen, vil en større udgave som M eller L være oplagt. Skal du derimod have den stående på et hjørnebord i en ramme, kan du nøjes med en af de mindre modeller, såsom XS. 

Leg med ord 

Dette design er meget simpelt og spiller på sjove ordvendinger. Det er hvid baggrund, hvorpå der er et print af en tegnet Gin flaske. Ud over billedet af flasken, er der skrevet et citat med ordene ”Let the celebrations be’gin”. Der bliver altså spillet på ordet ”gin”, som indgår i orden ”begin”.

Vaskeguide plakat – praktisk og pyntende

Vaskeguide plakat

Egenskaber:

 • Uden ramme
 • Forskellige størrelsesmuligheder 
 • Sort og hvid 
 • Simpelt design 

Denne plakat adskiller sig en smule fra de førnævnte, fordi den ikke umiddelbart egner sig som interiør i stuen. Den passer derimod perfekt til væggen i vaskerummet, da den illustrerer en guide til, hvordan du skal vaske tøj. Den er altså både praktisk og pyntende at have hængende, samtidig med at det er en lidt sjov tilføjelse til et ellers kedeligt vaskerum. Den kommer i flere forskellige størrelser, så du kan vælge den, som passer bedst ind hos dig. Du kan vælge blandt disse størrelser: XS (21 x 29,7 cm), S (29,7 x 42 cm), M (50 x 70 cm) og L (70 x 100 cm).

Guide til tøjvask 

Designet af denne plakat er meget simpelt. Det er en hvid baggrund, hvorpå der er forskellige ikoner for tøjvask med hver deres tekst, der beskriver hvad ikonet betyder. Der er i alt 49 ikoner, så hvis du er den mindste smule i tvivl om, hvad noget på din vaskemaskine betyder, kan du uden tvivl finde løsningen på plakaten. Det er en sjov og hyggelig dekoration, som kan live vaskerummet lidt op.

Frida Kahlo plakat – Maleri i plakatform

Frida Kahlo plakat

Egenskaber: 

 • Uden ramme
 • Forskellige størrelsesmuligheder 
 • Varierende farver
 • Kunstplakat 

Denne plakat har et unikt design, som portrætterer et maleri af Frida Kahlo. Der følger ingen ramme med, hvilket betyder, at du selv skal købe en ved siden af, hvis dette ønskes. Du har mulighed for selv at vælge, hvor stor plakaten skal være, da den kan laves i forskellige størrelser: XS (21 x 29,7 cm), S (29,7 x 42 cm), M (50 x 70 cm) og L (70 x 100 cm). Det gør det let for dig at tilpasse plakaten til netop dine behov, når det kommer til indretningen i hjemmet. 

Farverigt udtryk 

Denne plakat har et design, som udtrykkes i form af et maleri. Det er naturligvis i printform, som enhver anden plakat men selve illustrationen fremstår som et maleri. Det er et portræt af Frida Kahlo, som er en kendt mexicansk maler. Portrættet indeholder et væld af forskellige farver, særligt med fokus på nuancerne gul og blå. Det er et smukt farverigt billede, som uden tvivl kan tilføje et unikt præg på din indretning.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar