Pedalspand fås i enormt mange forskellige former, farver og størrelser. Det hænger nok i høj grad sammen med, at der er rigtig mange forskellige grunde til at foretrække en håndfri betjening af din skraldespand. Så er det lige meget om det er skraldespanden i køkkenet, skraldespanden på kontoret eller skraldespanden på toilettet.

Fordi der er så mange forskellige typer, er det ofte også svært at finde den helt rigtige pedalspand. Derfor har vi kastet et nærmere blik på en lang række forskellige pedalspande, og her får du et overblik over en række af dem, der har imponeret os allermest.

Så lige meget om du leder efter en stor pedalspand på 20 liter til køkkenet eller en lille pedalspand, der kan stå midt på bordet, så er du kommet til det helt rigtige sted.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Zone Nova One – den diskrete

Zone Nova One den diskrete

Hvis du leder efter en lille, diskret pedalspand, du kan have stående på badeværelset, så er der flere ting du skal overveje. Den første er, hvor let den er at rengøre, og den anden er selvfølgelig, om den passer ind mellem alle de andre praktiske ting, du skal have placeret på badeværelset også.

Zone Nova One er lille og diskret, og den gummibelagte overflade gør, at den er utroligt nem at rengøre, og så laves også toiletbørster, der matcher i designet, hvilket betyder, at du kan få et sammenhængende udtryk i de ting, der bliver nødt til at stå på toilettet.

Om Zone Nova One

Den lille diskrete pedalspand måler 23 centimeter i diameter og 29 cm i højden, hvilket betyder, at der er plads til det meste badeværelsesaffald, men ligeledes er den lidt for lille til at blive brugt som køkkenskraldespand.

Zone Nova One har en frostgray gummibelægning på ydersiden og så er den endda udstyret med soft close teknologi, hvilket betyder, at der er tale om en pedalspand, der ikke larmer mere end højest nødvendigt. Den larmer faktisk overhovedet ikke. Kort sagt er der tale om den perfekte pedalspand til dig, der leder efter en diskret skraldespand, der let kan passe ind på badeværelset, uden at være til besvær.

Detaljer

 • Diameter: 23 cm.
 • Højde: 29 cm.
 • Vægt: 1,65 kg.
 • Udført med frostgray gummibelægning.
 • Udstyret med soft close teknologi.

Vipp 15 pedalspand – den store

Vipp 15 pedalspand den store

Hvis du har brug for en rummelig pedalspand til køkkenet, men samtidig ikke har tænkt dig at gå på kompromis med design og kvalitet, så er Vipp 15 måske den helt rigtige pedalspand til dig. Vipp 15 er en af de store pedalspande fra Vipp, og med en kapacitet på hele 14 liter, kan den rumme rigtig meget.

Ligesom med de fleste andre Vipp pedalspande, fås Vipp 15 i flere forskellige farver, hvilket betyder, at du frit kan vælge den pedalspand, der passer allerbedst ind i din indretning. Her har vi dog haft kig på den sorte pedalspand, det gør dog ingen forskel for funktionaliteten.

Om Vipp 15

Noget af det allerførste man lægger mærke til med pedalspandene fra Vipp er, at de er udstyret med soft close, hvilket også gælder Vipp 15. Derfor er der meget lidt støj involveret i brug af skraldespanden, hvilket er en fordel, da der sjældent er nogen der ønsker at gøre opmærksom på, at de benytter skraldespanden.

Vipp-spanden er designet med et enkelt og tidløst look, der gør, at du nok aldrig bliver træt af at se på den, og ligeledes er Vipp 15 lavet i en størrelse, hvor den passer til de fleste behov. På trods af den store rummelighed, er det stadig en diskret skraldespand.

Detaljer

 • Diameter: 30 cm.
 • Højde: 52 cm.
 • Udført i stål og udstyret med gummifod.
 • Udstyret med soft close teknologi.

Wesco Base Boy Pedalspand 8 liter – den klassiske

Wesco Base Boy Pedalspand 8 liter den klassiske

Med denne pedalspand fra Wesco får du en lille tyk pedalspand, der er udført i en mellemstørrelse, der gør, at den kan bruges til enormt mange forskellige formål. Den er lille nok til at kunne bruges på badeværelset, rummelig nok til at kunne bruges i køkkenet og helt perfekt til kontoret, hvis det du mangler allermest, er en papirkurv.

Wesco Base Boy pedalspanden har et ekstremt klassisk udseende, og den er designet med et klart nik til det industrielle design, hvilket også gør, at den kan passe ind rigtig mange forskellige steder, ligesom den gør sig godt som et frækt retroelement i en moderne indretning.

Om Wesco Base Boy

Wesco Base Boy pedalspanden har en samlet kapacitet på 8 liter indeni plastbeholderen. Det betyder, at den let kan placeres uden at komme til at fylde for meget, samtidig med at den kan rumme underligt meget affald for en så lille en størrelse.

Pedalen på denne pedalspand er placeret, så den let kan betjenes, og selvom den ikke er udstyret med soft close, har den fået monteret en plastring rundt om åbningen, der gør, at der ikke er nogen dele, der tager skade, hvis den lukkes hårdt.

Wesco Base Boy er lavet i pulverlakeret stål, hvilket er med til at sørge for, at den har en ekstremt lang holdbarhed, og samtidig kræver den hvide overflade ikke andet end en regelmæssig klud, for at holde sig pæn og ren, hvilket er et kæmpe plus.

Selve pedalspanden hviler på en kraftig fod, der gør, at den står godt placeret på alle underlag, og derfor ikke stikker af, når du trykker på pedalen.

Detaljer

 • Diameter: 31,2 cm.
 • Højde: 37,5 cm.
 • Udført i pulverlakeret stål og udstyret med gummifod.

Nordal Pedalspand 20 liter – den enorme

Nordal Pedalspand 20 liter den enorme

Nogle gange er størrelsen det, der betyder allermest, og sådan er det ofte, når det kommer til skraldespande. I sidste ende handler det om, hvor meget du kan få plads til, inden du skal ud med skraldeposen, og for store familier, er der brug for ekstra store skraldespande. Hvis det er tilfældet for dig, så kan denne pedalspand på hele 20 liter måske være din redning. Du er i hvert fald garanteret en pedalspand med plads til enormt meget skrald.

Så er spørgsmålet bare, om pedalspanden fra Nordal bliver for stor?

Om Nordal

Pedalspanden fra Nordal er udført i et lækkert design samtidig med, at det er en enormt stor skraldespand. På den måde kan du få det bedste fra begge verdener. Masser af rummelighed og et flot udseende, der trækker på udseendet fra de klassiske skraldespande, du ser på gamle film.

Pedalspanden fra Nordal måler 46 x 30 cm og med et indhold på hele 20 liter, er der plads til enormt meget skrald, men hvis det ikke er nok, så fås pedalspanden faktisk også i en størrelse på 30 liter, hvilket betyder, at du kan få plads til endnu mere skrald.

Lige meget hvilken udgave du vælger, så er pedalspanden fra Nordal udstyret med en inderspand, der gør, at den er ekstremt nem at rengøre.

Detaljer

 • Diameter: 30 cm.
 • Højde: 46 cm.
 • Kapacitet på 20 liter.
 • Den udtagelige inderspand gør rengøringen meget let.

Menu Pedalspand i Hvid – den minimalistiske

Menu Pedalspand i Hvid den minimalistiske

Menu er en pedalspand med et meget minimalistisk design, der er lavet af teamet fra NORM, der har designet en hel serie af moderne, artikler til badeværelset og toilettet, og det hele er selvfølgelig lavet i samme glatte, minimalistiske design. Det betyder, at du kan indrette hele dit badeværelse eller toilet i en gennemført stil, så det hele ender med at stå knivskarpt.

Det glatte, hvide design er på en gang minimalistisk og futuristisk i sit udtryk, uden at det bliver prangende, hvilket betyder, at du kan gøre noget særegent ved din indretning uden, at det kommer til at tiltrække sig for meget opmærksomhed.

Om Menu

Pedalspanden ved navn Menu måler 34 cm i højden og 23,5 cm i diameter, og den er fremstillet af en cylinder i rustfrit stål, der er formet så den buer indad nær foden. Det rustfri stål er blevet pulverlakeret, og pedalspanden fås i både sort og hvid. Pedalen er ligeledes udstyret med en let belægning, der gør, at den ikke er ubehagelig at træde ned på med bare tæer.

Den ideelle placering af Menu pedalspanden er på badeværelset eller kontoret, hvor den kan stå relativt diskret med sin beholder, der rummer hele syv liter, hvilket måske ikke er så meget i sig selv, men det er en stor rummelighed, når man ser på pedalspandens lille størrelse.

Detaljer

 • Diameter: 23,5 cm.
 • Højde: 34 cm.
 • Kapacitet på 7 liter.
 • Udført i pulverlakeret rustfrit stål og fås i to farver.

House Doctor affaldsspand – den karikerede

House Doctor affaldsspand den karikerede

Hvis du forestiller dig en skraldespand fra en tegnefilm, så er det et helt specifikt billede, der dukker op. Det billede har House Doctor formået at gøre til en funktionel pedalspand, der er helt ideel til brug i køkkenet, hvor den vil give et moderne og humoristisk pust til din indretning, eller brug den som vasketøjskurv på badeværelset eller i soveværelset.

Pedalspanden fra House Doctor fås i flere forskellige farver, hvilket betyder, at du selv kan vælge, om du vil have den i klassisk hvid eller sort, eller om du vil over i en eksempelvis en armygrøn udgave, der virkelig kan understrege den karikerede tanke, der ligger bage denne pedalspand.

Om pedalspanden fra House Doctor

Pedalspanden fra House Doctor er lavet i galvaniseret stål og er blevet pulverlakeret i matte nuancer, hvilket gør, at eksempelvis den armygrønne udgave får et meget mere naturligt udtryk, end hvis den havde været lavet med en blank lak, hvilket også kan være med til at tilføre noget personlighed til din indretning.

Der er tale om en relativt stor pedalspand, der måler 37 centimeter i diameter og 48 centimeter i højden, hvilket er en af grundene til, at den både er fantastisk som skraldespand i køkkenet, vasketøjskurv på badeværelset eller til opbevaring af træ ved siden af brændeovnen.

Detaljer

 • Diameter: 37 cm.
 • Højde: 48 cm.
 • Udført i pulverlakeret, galvaniseret stål og fås i flere farver.

Steel Function skraldespand – den særprægede

Steel Function skraldespand den særprægede

Hvis du er et af den slags mennesker, der elsker gadgets, så er denne skraldespand fra Steel Function helt sikkert din nye skraldespand. Der er tale om en praktisk skraldespand med stort fokus på funktionaliteten, samtidig med at den er lavet i højglanspoleret stål og designet i en stil, der får den til at minde om en dåsecola.

Det er ikke en helt almindelig pedalspand, og derfor er den heller ikke nødvendigvis ideel til helt almindelige mennesker, men hvem gider i grunden at være almindelig, hvis det betyder, at man ikke må kaste sig over dette vidunder.

Det skal dog nævnes, at der ret beset ikke er tale om en pedalspand, da den ikke har nogen pedal, og det er også her det futuristiske element optræder. Den er nemlig udstyret med en sensor, der får låget til at åbne sig, når noget nærmer sig.

Om affaldsspanden fra Steel Function

Affaldsspanden fra Steel Function har plads til hele 30 liter, hvilket gør den til en af de større affaldsspande på markedet. Den måler 54 cm i højden og 30 cm i diameter, og på grund af den indbyggede sensor til låget, er det nødvendigt at udstyre den med batteri, hvilket til gengæld gør, at du undgår al bøvlet med ledninger.

Det er let at montere og fastspænde en affaldspose på skraldespandens inderside, hvilket betyder, at den både kan bruges på badeværelset og i køkkenet, og på grund af den infrarøde sensor, er der tale om en meget hygiejnisk skraldespand, da du aldrig behøver at røre ved låget, der automatisk åbner sig når en hånd nærmer sig. Den er ligeledes udstyret med en praktisk inderspand, der kan demonteres og rengøres separat, så der ikke ophober sig for stor mængder bakterier omkring skraldespanden.

Som en sidste feature er der mulighed for at udstyre affaldsspanden fra Steel Function med printmateriale på siderne, hvilket betyder, at du kan bruge den som en fix reklamesøjle, eller du kan printe en colaetiket, så den kommer til at lige en dåsecola i endnu højere grad end den gør i forvejen.

Detaljer

 • Diameter: 30 cm.
 • Højde: 54 cm.
 • Kapacitet på 30 liter
 • Udført i stål.

Måske kunne du også være interesseret i at læse Værktøjsmagere med en mission

Læs også vores artikel om: Få inspiration til den perfekte brusekabine

FAQ

🤔 Hvilke er de bedste pedalspande?

Pedalspande fås i forskellige former, farver og størrelser, og der er også spande til ethvert formål, hvilket gør det svært at finde den helt rigtige pedalspand. Ønsker du en diskret model, så overvej Zone Nova One, men skal du i stedet have en stor pedalspand, så prøv Vipp 15 pedalspand.

🧐 Hvilken størrelse skraldespand har jeg brug for?

Størrelsen på din skraldespand afhænger fuldstændig af det behov, som du har brug for at få opfyldt. Der kan nemlig være mange forskellige grunde til at foretrække en håndfri betjening af din skraldespand. Til badeværelset kan en mindre spand dog ofte klare opgaven, mens køkkenet ofte kræver en stor.

🤓 Hvordan vælger jeg en skraldespand?

At vælge en skraldespand er ikke så svært, som det måske kan virke til – det er nærmere uoverskueligt på grund af det store marked. Hvis du hele tiden har udseendet, formålet og størrelsen i mente, så finder du dog hurtigt frem til det rigtige valg, der opfylder dine behov.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar