Den danske sommer kan byde på lidt af hvert – sol, regn og blæst. Det er dog en tid på året, de fleste af os trods alt holder meget af, for om vi kan lide det eller ej, så er det efter, vi sætter uret og havemøblerne frem, at vi for alvor kan få glæde at den friske, danske luft.

Er du så heldig, at du har egen have, så er det med at udnytte det, og hvordan gør du det bedre end med en haveparasol, der kan skærme dig, når du bare vil være ude i den friske luft.

Til en god haveparasol skal man dog også have en god parasolfod, for dit elskede solværn skal som sagt kunne holde til lidt af hvert fra naturens side.

Den skal kunne holde til lidt vindstød uden at parasollen kommer til at sidde løst.

Her på siden finder du masser af inspiration, så du kan vælge en god fod til din parasol, der er på markedet.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Brafab Mito parasolfod – Parasolfod med hjul og håndtag

Brafab Mito Parasolfod

Brafab Mito parasolfoden er en parasolfod i super høj kvalitet. Parasolfoden er lavet i gode materialer og i et rigtig flot design. Brafab Mito er bl.a. en af de mest populære parasolfødder hos unoliving.com, hvilket har meget at sige om fodens kvalitet. Det siger nemlig ofte noget godt om et produkt, når mange har lyst til at købe dette. 

Brafab Mito er som flere andre parasolfødder i denne artikel lavet af granit. Brafab Mito er lavet i blank granit, så parasolfoden har en smuk overflade, som også er rar at røre ved. Granit er som materiale ret tungt, og parasolfoden vejer da også 50 kg. Dette er kun godt, da det betyder, at foden står solidt plantet på jorden, selv i kraftigt blæsevejr og snestorme. 

Denne parasolfod er også udstyret med et rustfrit stålrør. Ligesom granit er rustfrit stål et holdbart og godt materiale, der ikke kræver meget vedligeholdelse. Det er i dette rør, man fastspænder parasollen. Parasolfoden passer til parasoller med stænger på 35-54 mm i stokdiameter. Foden kan tilpasses parasolstangen. 

Brafab Mito er på alle måder en praktisk parasolfod. Som sagt så kræver den faktisk ingen vedligeholdelse. På grund af de gode materialer er dette ikke nødvendigt. Det er samtidig materialer, som holder i lang tid. Brafab Mito er også udstyret med to hjul, så du kan flytter rundt på parasolfoden. Ligeledes har den et håndtag, som kan trækkes ud. 

Brafab Mito er alt i alt en parasolfod, som har et enormt tidløst design. Med blank granit som materiale og den kvadratiske form er der tale om en super fin parasolfod, som vil falde i de flestes smag.

Om denne parasolfod med hjul:

 • Den har en vægt på 50 kg
 • Den ligger i den høje ende af prisskalaen

Skagerak Capri Parasolfod – En eksklusiv fod på 50 kg

Skagerak

Er du på udkig efter et lidt mere eksklusivt produkt, så er den måske Skagerak Capri Parasolfoden. Som navnet måske antyder, så er det en model designet for dem, der nyder lidt mere luksus, når de er i solen, som man for eksempel får det i netop Capri.

Her er altså tale om en fod, der altså både lever op til behovet for et stærkt, solidt fundament og for et eksklusivt og æstetiks haveelement.

Denne model har en god vægt på 50 kg gemt i lækre og hårdføre materialer – nemlig beton og rustfrit stål.

Disse materialer er særdeles modstandsdygtige, når det kommer til det danske vejr. Det betyder også, at de kræver en minimal vedligeholdelse.

Materialerne tager sig også godt ud i det tidløse og minimalistiske design med dets runde former, rene linjer og praktiske elementer så som håndtagene og de to skruer.

De to skruer bruger du til at fæste stokken. Så har du plads til en parasolstok med en diameter på 5 cm.

Selve foden har en diameter på 60 cm, og så har den i øvrigt en højde på 45 cm, så der er plads til en del af parasolstokken.

Om denne fod:

 • Den har en vægt på 50 kg
 • Diameteren er på 60 cm
 • Den ligger i den høje ende af prisskalaen

Fresno Parasolfod – En solid parasolfod med hjul på 60 kg

Fresno

En lidt anderledes og noget heftigere model er denne ved navn Fresno. Her får du nemlig et endnu mere solidt fundament, hvis det er det, du er ude efter. Det kan for eksempel være en god idé, hvis du bor ved vandet, hvor der ofte kan være lidt mere blæsende.

Når vi siger, at dette er en heftig parasolfod, så er det altså fordi den har en vægt på hele 60 kg. Dette er dog samlet i en fod med en diameter på blot 55 cm og en højde på 7,5 cm. Det betyder altså, at vi her har med et produkt at gøre, som vil stå ekstremt sikkert og solidt.

Trods dens vægt så er den altså nem at flytte på og arbejde med, fordi den faktisk er udstyret med hjul.

Røret er lavet af aluminium (eller rustfrit stål). Derudover er der to skruer i røret, som du kan fæste din parasol med. Det er altså både et intuitivt og solidt design.

På grund af de to skruer du bruger til at fæste parasollen, kan du altså få plads til en stok med forskellige mål. Nærmere bestemt med en diameter på 3,8 – 4,8 cm.

Det er i diskret, sort granit parasolfod, der i øvrigt er et fremragende og slidstærkt naturmateriale, der sjældent tager skade af hverken vand eller regn.

Om denne fod:

 • Den har en vægt på 60 kg
 • Diameteren er på 55 cm
 • Den ligger på midten af prisskalaen

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Havemøbelland parasolfod – en fod i granit på 15 kg til mindre parasoller

parasolfod-15-kg-gra-granit

Sidst men ikke mindst – bortset fra når vi faktisk ser på størrelsen, er denne fine model.

Det er nemlig den mindste model, du kan finde her på listen, men det gør den ikke mindre værd.

Denne parasolfod har en diameter på 45 cm og en vægt på blot 15 kg. Derfor er den altså ikke bedst egnet til de helt store parasoller, men det er dog en rigtig godt fod, hvis du netop har en lidt mindre parasol.

Ved at vælge en fod som denne slipper du også for at have et stort klodset objekt stående, hvis du alligevel ikke har brug for det.

Basen på denne model er lavet af granit. Derfor er denne fod altså også lavet af et yderst holdbart materiale.

Granit er et populært materiale, når det kommer til parasoller, fordi det netop er et materiale, der holder i al slags vejr. Af samme grund kan denne fod altså også stå fremme hele sommeren og endda også om vinteren.

Om denne fod:

 • Den har en vægt på 15 kg
 • Diameteren er på 45 cm
 • Den ligger i den lave ende af prisskalaen

Havemøbelland parasolfod/-del til hængeparasol – En firdelt fod af granit på 20 kg

parasolfoddel-til-haengeparasol-granit-20-kg

Et godt eksempel på en urokkelig installation, som du selv har mulighed for at justere på efter behov, får du med lige netop denne model.

Dette er nemlig også en firdelt base, det kan sætte din parasol i klemme, så den står fast og solidt plantet på jorden. Det er især et godt valg til parasoller med krydsfod, som en del hængeparasoller har.

Hver del vejer 20 kg og sælges separat. Derfor vil man med fire plader komme op på 80 kg i alt.

Det anbefales, at man anskaffer sig fire dele.

Denne parasolfod er lavet af solid granit, hvorfor det altså danner en meget modstandsdygtig og stærk installation, der kan holde på din parasol og holde til vind og vejr.

Derfor kan den altså også tåle at være fremme hele året rundt. Det tager et solidt naturmateriale som granit ingen skade af.

Længden på hver del er 49 cm, og bredden på dem er 70 cm hver. De har desuden en højde på 4 cm.

Om denne fod:

 • Den har en samlet vægt på 80 kg
 • Den ligger i den høje ende af prisskalaen, da hver del sælges separat

Trolley til parasolfod (Ø40-60 cm) – Få hjul under din fod

trolley-til-parasolfod-o40-60-cm

Hvis du allerede har anskaffet dig en parasolfod, eller måske bare har kig på en, så er det ikke en selvfølge, at den allerede har hjul.

Hjul kan ellers være en god idé, for de gør det nemt for dig at installere og flytte på din parasol helt efter behov.

Der er dog hjælp at hente, for med denne trolley kan du selv sætte nogle hjul på din fod. Så behøver du heller ikke at gå efter det, hvis du allerede er faldet for en model med denne ene mangel.

Du skal blot sørge for, at fodens diameter er mellem 40 og 60 cm.

Det er også værd at bide mærke i, at trolleyen her kan klare en maksimal vægt på 100 kg. Det inkluderer altså hele parasollen inklusive fod.

Én ting, som er særligt smart ved denne trolley, er, at den også har bremser. Det er en nødvendighed, så vinden ikke får fat i din parasol. Eller ville den jo bare rulle rundt.

Det med hjul er selvfølgelig mest nødvendigt, hvis din parasol står på en fast overflade. Der er ikke megen hjælp at hente, hvis din parasol står på jorden, for vægten af det hele ville bare betyde, at hjulene ville blive tynget ned og skabe huller i jorden.

Havemøbelland 4-delt parasolfod – fyldes op med sand

4 delt Parasolfod

Endnu et bud på en god fod, der faktisk er delt op i fire, er denne smarte model.

Her er der tale om fire firkantede dele, der fyldes op derhjemme, om som sættes sammen for at spænde din parasol op.

Alt i alt kommer vi op på en maksimal vægt på hele 105 kg. På den måde er det altså et yderst tungt fundament, vi har med at gøre.

For at nå op på de 105 kg skal man blot fylde hver del med noget tungt, som for eksempel vand, sand eller lignende.

Netop derfor er det også så godt, at vægten er fordelt på fire, for således er det altså ikke for meget vægt at slæbe på, når man skal samle eller skille den ad.

Noget andet der gør denne firdelte parasolfod nem at flytte rundt på, er at hver del har håndtag, så du ikke skal risikere at få fingrene i klemme under bunden.

Hver del har både en længde og en bredde på 50 cm, og så har de en højde på 8 cm. Det betyder, at selvom den så fylder 1 x 1 m i alt, så vil den kunne passe fint under for eksempel et havebord.

Om denne fod:

 • Den har en samlet vægt på 105 kg
 • Diameteren er på 100 cm
 • Den ligger i på midten af prisskalaen

Tampa parasolfod – en rund og solid fod på 48 kg

Tampa parasolfod

Her får du en stærk fod i et flot rundt design, der passer ind i enhver have eller på enhver terrasse. Designet er simpelt og stilrent. Materialet er slidstærkt, så du får en investering, der holder.

Materialet består udvendigt af plast og indvendigt af beton. Det gør, at parasolfoden er yderst holdbar og ikke har behov for vedligeholdelse. Hvis den til gengæld trænger til en skyller, er det ikke noget problem, da plasten sagtens kan tåle vand. Derfor er der heller ingen grund til bekymring med hensyn til regn, og foden kan derfor sagtens stå udendørs.

Foden består af fire fliser, der sættes sammen for at udgøre den runde fod, hvor parasollen placeres i midten. Hver af fliserne vejer 12 kg, hvilket gør det nemt at flytte parasollen efter solens stråler. Da du kan skille den ad, kan du tage en flise ad gangen og undgå dårlige positurer, når du flytter på parasolfoden. 

Tampa er en forholdsvis flad parasolfod med kun 5 cm i højden, hvilket gør, at den ikke vækker for meget opmærksomhed. Den er desuden 45 cm i diameter og med sine 12 kg pr flise, befinder foden sig ikke i den tungeste ende.

Om denne parasolfod:

 • 45 cm i diameter, 5 cm høj
 • Vejer 12 kg per flise
 • Består af 4 fliser
 • Udvendigt materiale er plast (polypropylen)
 • Indvendigt materiale er beton

Fordele

 • Nem at flytte
 • Vedligeholdelsesfri
 • Simpelt design

Ulemper

 • Kan måske ikke holde meget tunge parasoller

Boca – parasolfod til stor parasol

Boca parasolfod

Boca er en meget kraftig og solid fod til din parasol. Foden består af fire individuelle fliser, der sættes sammen for at danne en meget modstandsdygtig fod. 

Hver af de fire dele vejer hele 25 kg, hvilket gør den til en meget holdbar fod. På grund af den høje vægt, undgår du, at din parasol vælter eller står usikkert. 

Fodens materiale består af plast udvendigt og beton indvendigt. Det gør, at foden kan holde til noget. Materialet er desuden vedligeholdelsesfrit, så du ikke behøver at bekymre dig om pleje. Når sommeren kigger frem, slipper du for vedligeholdelse af din Boca parasolfod, heller ikke efter en lang vinter. Til gengæld kan foden nemt tørres af eller vaskes, hvis behovet skulle opstå.

Samtidig er foden mobil, da de fire fliser kan rykkes rundt og sættes sammen efter behov. Det betyder i praksis, at du kan rykke den i takt med solens stråler, så du altid er sikret skygge.

Bocas størrelse, med 50 cm i både længde og bredde gør, at den hører til blandt de store parasolfødder, men til gengæld kan den også holde til de store parasoller. Udseendet er simpelt, og du kan bruge den med alle parasoller og i alle haver eller terrasser.

Om denne parasolfod:

 • 50 cm lang, 50 cm bred, 7 cm høj
 • Vejer 25 kg pr flise, 100 kg i alt
 • Består af 4 fliser
 • Udvendigt materiale er plast (polypropylen)
 • Indvendigt materiale er beton

Fordele

 • Tung og kan bruges til store parasoller
 • Vedligeholdelsesfri
 • Flytbar

Ulemper

 • Lidt tung at flytte

Havemøbelland parasolfod

Parasolfod 35 kg

Søger du blot en klassisk parasolfod uden for mange dikkedarer, så vil denne model også være et yderst godt bud, som du roligt vil kunne sætte din lid til, når du skal have et produkt, der bare holder.

Denne fod har en diameter på 50 cm og en vægt på 35 kg. Således vil den altså kunne holde godt og sikkert på din parasol, også hvis der skulle komme lidt blæst.

Den er lavet af beton, som jo er et materiale, der udmærker sig ved netop at være enormt solidt. Med dets høje trykstyrke egner det sig særdeles godt til brug i for eksempel parasolfødder som denne. Det kan nemlig både holde til lidt stød og til en tung parasol uden at tage skade.

Røret til denne model har en højde på 28 cm og en fin diameter. Med det er der plads til en stok med en diameter på 3,8 – 4,8 cm.

Der sidder desuden en skrue i røret, som du vil bruge, når du skal spænde stokken godt op, så den sidder helt fast.

Det ydre på denne fod er ganske diskret, da den blot er helt sort. Derfor vil den altså på ingen måde skille sig ud og se forkert ud, uanset hvordan din have ellers ser ud.

Om denne fod:

 • Den har en vægt på 35 kg
 • Diameteren er på 50 cm
 • Den ligger i den lave ende af prisskalaen

Parasolfod med varme 1500W

Parasolfod med varme 1500W

Denne parasolfod adskiller sig særligt fra de andre parasolfødder i dette overblik ved, at den er udstyret med varme. Det er altså en form for terassevarmer. Denne parasolfod er lavet i et enkelt, sort design. Det er en diskret terrassevarmer, som vil passe ind på de fleste terrasser. Den er især populær hos moreland.dk.

Parasolfod med varme 1500W er lavet i nogle robuste materialer. Parasolfoden er lavet i slagkraftigt plastik på ydersiden og med beton indvendigt. Beton er valgt som materiale, fordi det er tungt. På denne måde holder det parasolfoden på plads og balancerer vægten. 

Denne parasolfod kan bruges hele året rundt. Den kan med fordel placeres i midten under bordet, som I sidder ved. Ved at benytte den enkle tænd/sluk-knap kan I få varme til jeres fødder, når det bliver koldt. Parasolfoden udsender varme 360o rundt, så hvis I fx sidder ved et rundt bord, kan I allesammen få varme til jeres fødder. 

Parasolfoden passer til parasolstænger, som er op til 50 mm i diameter. Den er vandafvisende. 

Noget smart ved denne parasolfod, som også fungerer som terrassevarmer, er, at tænd/sluk-knappen kan bruges med foden. Du kan altså tænde for terrassevarmeren med din fod. Dette betyder, at du ikke behøver bukke dig langt ned under bordet for at få varme til fødderne.

Prismæssigt ligger denne parasolfod ca. i midten. Det er dog værd at notere sig, at dette faktisk gør parasolfoden til en billig en af slagsen, da den jo i modsætning til langt de fleste andre parasolfødder også kan bruges som terrassevarmer. Med denne parasolfod får du altså to i en ved køb, hvilket kan være en investering. 

Om denne parasolfod:

 • Den har en vægt på 6,2 kg
 • Bunden er 41 cm
 • Den ligger nogenlunde i midten af prisskalaen

Parasolfod med hjul

Parasolfod med hjul - Sort

Denne parasolfod med hjul er en rigtig fin parasolfod i et flot og enkelt design. Parasolfoden er særligt populær blandt kunderne hos coop.dk, hvor parasolfoden sælger godt. Dette siger i den grad noget om produktets kvalitet, da noget af det vigtigste for et produkt jo er, om kunderne er tilfredse med produktet. 

Parasolfoden med hjul er lavet i granit. Dette materiale er særlig godt til parasolfødder af flere årsager. For det første er det et tungt materiale, hvilket sikrer, at parasolfoden står godt og solidt på plads, også selvom det blæser kraftigt. Med en parasolfod af granit skal du ikke være bange for, at din parasol flytter sig bare en millimeter, selv når vinden er enormt kraftig.

Derudover er granit også et utroligt smukt materiale. Granit har noget tidløst over sig som udtryk, og dette kan man generelt sige om denne parasolfod med hjul. Den har et tidløst udtryk og er lavet i et minimalistisk design, som vil passe godt ind på alle terrasser. Parasolfoden er kvadratisk og med selve holderen i midten, så formmæssigt er parasolfoden også enormt minimalistisk i sit udtryk. 

Denne parasolfod er lavet til parasoller med en stokdiameter på 38-48 mm. Du kan selv spænde parasolfoden ind, så den passer til din parasol i dette interval.

Det skal også siges, at parasollen er udstyret med hjul, hvilket gør den nem at flytte rundt på, selvom den er tung. Den har også et håndtag, som igen gør den mere mobil.

Om denne parasolfod på hjul:

 • Den har en vægt på 60 kg
 • Fodens mål er 55 x 55 x 7,5 cm 
 • Den ligger i bunden af midten prismæssigt

Antony Parasolfod

Antony

Et måske lidt anderledes bud på en parasolfod er modellen her ved navn Antony. Her har vi nemlig at gøre med et lille samlesæt af en fod.

Den består af fire dele, der passer sammen som puslespilsbrikker. Disse dele er lavet af sort plastik og danner en oktagon, der tilsammen altså bliver én fod.

I sig selv vejer denne fod ikke meget, og det lyder måske umiddelbart ikke som en god idé, men det er faktisk lige, hvad det er, for denne parasol er yderst nem at stille op og at flytte med.

For det første skal den nemlig fyldes op derhjemme med for eksempel vand, sand eller lignende, der så skal danne vægten.

For det andet er den som sagt delt op i fire dele. Det betyder altså, at selv når den er fyldt op, vil vægten være fordelt på fire dele.

Det kan være en stor fordel, hvis du for eksempel vil have muligheden for at flytte din parasol fra for eksempel forhaven til baghaven. Selv hvis du bare flytte din parasol en meter, kan foden være tung at slæbe på.

Og frygt ej, når den så er samlet og fyldt op, så har den en diameter på 103 cm og vejer den helt op til 80 kg. Derfor vil det altså stadig være en yderst solid base for din parasol.

Om denne fod:

 • Den har en vægt på op til 80 kg
 • Diameteren er samlet set på 103 cm
 • Den ligger på midten af prisskalaen

Piso Parasolfod

Piso

Den første fod vi skal se på i dag, er Piso parasolfoden. Det er en klassisk model, der vil passe godt ind i den almindelig danske have, og som ikke mindst ville kunne danne et godt fundament for din parasol.

Den har en højde på blot 8 cm, men med dens solide base og vægt på 35 kg vil den være plantet solidt på terrassen selv hvis vinden skulle tage fat.

Røret er lavet i aluminium (eller rustfrit stål), hvilket vil sige, at det ligeledes er designet til at kunne modstå vind og vejr. Et rustent rør ville jo ikke være til at stole på, når det skal holde på vægten af en hel parasol.

Den solide base på 35 kg har en diameter på 55 cm, og så er den lavet af småsten. På den måde vil den passe ind perfekt i en fin dansk have, hvis du også tænker på udseendet.

Den er i øvrigt ganske nem at betjene, for når du anvender denne parasolfod, vil du blot skulle skrue på skruen øverst på røret for at fæste parasollen.

Om denne fod:

 • Den har en vægt på 35 kg
 • Diameteren er på 55 cm
 • Den ligger i den lave ende af prisskalaen

Havemøbelland parasolfod

Parasolfod 35 kg med hjul

Det kan selvfølgelig også være, at du er på udkig efter et lidt mindre valg, som ikke fylder helt så meget på jorden. Hvis man for eksempel har en mindre terrasse, så kan det være svært at finde plads til en stor fod, men det betyder ikke, at du ikke skal have et solidt og urokkeligt produkt. Du skal nemlig aldrig sidde med frygt for, at din parasol falder sammen.

Til dig har vi naturligvis også et godt bud i form af netop denne parasolfod, der blot måler 45 cm i diameter og 8 cm i højden.

Med denne model får du nemlig et smart og let anvendelig fod, der naturligvis også kan holde på din parasol.

Den har en vægt på 35 kg, så det er ikke en af de tungeste fødder på markedet, men det er alligevel ganske fint, hvis ikke du ser alt for mange store vindstød på din terrasse. Det vil du typisk ikke, medmindre du bor ud til havet.

At den er lidt lettere, betyder også, at den er nemmere at sætte op og at flytte på, hvis der er behov for det.

For at gøre det endnu nemmere er den endda udstyret med hjul, så du både slipper for tunge løft og for at lave slidmærker i græsplænen eller på terrassegulvet.

Den har også et håndtag.

Basen er lavet i granit, der er et modstandsdygtigt og solidt materiale. Det fungerer rigtig godt i denne sammenhæng.

Om denne fod:

 • Den har en vægt på 35 kg
 • Diameteren er på 45 cm
 • Den ligger på midten af prisskalaen

Hvor tung skal en parasolfod være?

Når du skal vælge, hvor tung en parasolfod, du skal have fat i, er der flere ting, du bør tage med i dine overvejelser. Det første er, hvilken type parasol du har. En tung parasol, f.eks. en, der er lavet af træ, har brug for en tungere parasolfod, da den godt kan have en tendens til at vippe i vinden. På samme måde kræver en parasol med tilt-funktion også en tungere parasolfod. Tilt-funktionen gør nemlig, at vinden lettere får fat i parasollen og kan vælte den, så den har brug for ekstra vægt i foden til at stå ordentligt fast.
Derudover spiller størrelsen på parasollen også en vigtig rolle. Jo større en parasol du har, desto tungere en parasolfod bør du vælge. Som udgangspunkt bør du vælge en parasolfod på minimum 50 kg. til en 3,5 m. bred parasol og en parasolfod på min. 40 kg. til en 3 m. bred parasol. Til en mindre altanparasol kan en fod på 15 kg. være nok.
En anden du også bør overveje, når du vælger parasolfod er, hvor din parasol skal stå henne. Der er nemlig meget stor forskel på, hvor kraftige vindstød, der kan komme forskellige steder. Skal parasollen f.eks. stå midt i en åben have, hvor der ikke er læ eller bor du tæt på havet, hvor vinden ofte er kraftigere, er det en god idé at investere i en tungere parasolfod.
Er du ikke helt sikker på, hvor tung en parasolfod du har brug for, kan du vælge en, der skal fyldes med vand. Her kan du nemlig selv styre, hvor tung den bliver. Jo mere vand du fylder på, desto mere vejer parasolfoden, og du kan justere det alt efter hvilken parasol den skal bruges til og hvor den skal stå. Disse parasolfødder kan også være nemmere at flytte, da du kan tømme dem for vand, inden du løfter dem.

Hvilken parasolfod skal jeg vælge?

Hvilken parasolfod du skal vælge, kommer meget an på den parasol du har, samt dine behov. Har du brug for at kunne flytte parasolfoden rundt i haven eller fra haven hen til terrassen og tilbage igen, er det en god idé at vælge en let parasolfod eller evt. en parasolfod med hjul, der er meget nemmere at transportere.
Har du en meget stor og tung parasol, er du dog nødt til også at vælge en tung parasolfod, så du er sikker på, at den ikke vælter ved det mindste vindpust.
Hvis du gerne vil kunne lade din parasolfod stå udenfor, uanset vind og vejr, bør du også være opmærksom på det materiale, den er lavet af. En parasolfod, der er lavet af metal, kan f.eks. godt ruste, hvis den bliver udsat for meget regn og fugt. Det gør den dels grim at se på, men den kan også blive svær at bruge, hvis den er fyldt med rust. En parasolfod i sten med en ru overflade kan være rigtig flot, men der kan nemt komme alger, mug og snavs på den, når den står udenfor.
Det kan være en fordel at vælge en parasolfod i f.eks. beton eller plast, da de kan holde til at stå udenfor i stort set al slags vejr.
Derudover skal du selvfølgelig være opmærksom på at vælge en parasolfod, der passer til din parasol. 

Er parasolfødder universelle?

Som udgangspunkt er parasolfødder ikke 100% universelle. Røret på parasolfoden skal nemlig være bredt nok til, at parasollen kan komme ned i det. Til gengæld er mange parasolfødder udstyret med et justerbart rør, hvor man med en skrue kan stramme selve parasollen fast. På den måde passer parasolfoden til parasoller i forskellige størrelser.
Normalt har de små altanparasoller en stangdiameter på 20-40 mm, mens en have- eller markedsparasol har en stangdiameter på 30-56 mm. De kræver derfor en større parasolfod, der dels har et bredere rør, men som også er tungere og derved bedre kan holde en større parasol.

FAQ

🧐 Hvor tung skal en parasolfod være?

Din parasolfod skal være tilpas tung til, at den kan balancere vægten fra din parasol. Du finder parasolbaser i alle vægtklasser. Du skal vælge fod i henhold til typen og størrelsen. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at des bredere din parasol er, des tungere skal foden være.

🤔 Passer alle parasolfødder til samtlige parasoller?

Det er vigtigt, at du køber en parasolfod, som både i udformning af monteringshul samt i vægt matcher typen af din parasol. Det er ikke alle parasolbaser, der passer til alle parasoller. Der kan være producenter af sommerudstyret, som specialdesigner stænger til parasoller, der kun matcher udformningen af producentens parasolfødder.

🤓 Kan jeg bruge en parasol uden fod?

Det er kun bordparasoller, der kan anvendes uden fødder. Bordparasoller er dem, hvis stænger skal placeres i hullet af terrasse- eller havebordet. I denne forbindelse vil bordet fungere som parasolfod, der stabiliserer læudstyret, og som sørger for at holde det på sin plads.

🔥 Hvad kan jeg tynge min parasolfod med?

Har du en parasolfod, der er designet til at blive fyldt med tyngende elementer, vil der altid i produktbeskrivelsen stå, hvad du skal bruge som indmad. Det kan være sten eller grus, der er de klassiske materialer, som bruges, når foden skal stabiliseres.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar