Klædeskabet er en helt essentiel del af soveværelset. Derfor har redaktionen hos Furnished fundet 6 klædeskabe, vi synes er værd at overveje, når du leder efter nyt.

Der er mange forskellige skabe, og selvom du kan være kreativ med alternativ brug af vægskabe eller unikke metalskabe til entréen, så er der bare noget praktisk ved et traditionelt klædeskab. Uanset, om du leder efter et klædeskab med skydelåger eller et klædeskab med spejl, kan du finde inspiration på vores liste.

ILVA Save (L) – minimalistisk klædeskab med skydelåger

ILVA Save er et flot, moderne og simpelt klædeskab fra Ilva. Med sit hvide og minimalistiske design passer skabet ind i især moderne og mere minimalistiske hjem.

Med ILVA Save får du masser af plads til dit tøj og opbevaring af tæpper, sengetøj og andet tilbehør til hjemmet, og det praktiske hyldesystem tillader dig at indsætte kasser, så du kan holde orden på alle dine ting

Fordele

 • Lækkert design
 • Masser af plads
 • Diskret

Yderligere detaljer

 • Mål (H/B/D): 220x200x61 cm

Ulemper

 • En smule upersonligt

Om ILVA Save

Klædeskabet er lavet med to skydedørslåger. Hele skabet er designet i hvid højglans og kommer med bøjlestænger og tre hylder.

Det resulterer selvfølgelig i, at det ikke er det mest interessante skab at se på. Men den hvide overflade giver en ro og balance, og det er et ideelt skab at have i et hjem, der i forvejen godt kan lide rene linjer. Selv hvis du har mange ting, så kan det bidrage som et fast element og et lærred for alt det, der foregår omkring.

ILVA Magne – klædeskab til alle værelser

ILVA Magne klædeskab er et moderne skab, der passer til stort set alle hjem og aldre. Skabet har et sødere og mere personligt design end ILVA Save – til gengæld er det også en smule mindre.

Magne klædeskabet har to låger og en skuffe, og du skal ikke bekymre dig om at støvsuge under det. Skabet er helt perfekt til både børne- og soveværelset.

Skabet er rart og simpelt at se på, og det har noget personlighed, uden at være et statement møbel. Du kan altså roligt have det stående, uden at det tager opmærksomheden fra andet i rummet.

Fordele

 • Lækkert design
 • Masser af plads
 • Diskret

Yderligere detaljer

 • Mål (H/B/D): 220x200x61 cm

Ulemper

 • En smule upersonligt

Om ILVA Magne klædeskab

Magne klædeskab kan fås i fem forskellige farver, så du kan matche det til din overordnede stil. Hvad end du er til hvidpigmenteret fyr, hvid-, snehvid- eller grålakeret MDF eller lakeret fyr, så kan Magne klædeskabet tilpasse sig.

Skabet kommer med to låger, en skuffe, en bøjlestang og tre hylder, der er af grålakeret MDF.

NovaSolo Halifax klædeskab – det traditionelle klædeskab

croppedd
this is ere

NovaSolo Halifax klædeskabet er valget til dig, der dyrker den franske landstil eller det mere elegante udtryk. Det stilfulde skab er designet med noget finere i mente, og det er det ideelle klædeskab, hvis du holder af de finere ting.

Skabet har to låger og to skuffer, så selvom det ikke er særlig stort, får du rig mulighed for opbevaring. Selve skabet er nemlig opdelt halv-halv, så du både har hylder og mulighed for at hænge tøj op.

Fordele

 • Håndlavet
 • Rigtig flot
 • Masser af opbevaring

Yderligere detaljer

 • Lavet af mahogni
 • Mål (H/B/D): 190x110x55 cm

Ulemper

 • Til den dyrere side

Om NovaSolo Halifax

NovaSolo Halifax er håndlavet af ovntørret mahogni, hvilket naturligvis smitter af på prisen. Skabet er mellemstort, men er meget alsidigt og kan let kombineres med knagerækker, hylder og skuffer.

Hardware på NovaSolo Halifax leveres med en smuk, antik finish i messing, og både Crown-paneler og dørene i shakerstilen bliver fremhævet af semi-gloss finishen. Skabet er designet i en tidløs stil, der er aldrig går af mode, og derfor er det nemt at matche den med møbler og tilbehør – også fra andre producenter.

ILVA Locus – blankt klædeskab med skydelåger

ILVA Locus minder til forveksling om ILVA Save, men med nogle tydelige designforskelle. På klædeskabet her bliver det hvide nemlig brudt lidt op ad linjer, så klædeskabet ser en smule bredere ud.

Det simple skab dur til lidt af hvert. Det er nemt at gemme tøj af vejen her, og der er masser af muligheder for opbevaring af andre genstande. Klædeskabet kan også udvides med flere produkter fra Calize-serien, så du kan få endnu mere plads til dine ejendele.

Fordele

 • Mere indhold kan tilføjes
 • Stærke bøjlestænger
 • Relativt billigt

Yderligere detaljer

 • Mål (H/B/D): 220×182,4×64 cm

Ulemper

 • Tung

Om ILVA Locus

ILVA Locus er et hvidt klædeskab, der kommer med to hvide, højglanspolerede skydedøre, to hylder og bøjlestænger med hver deres maksimal belastning, henholdsvis 10 og 15 kg.

Det er muligt at udvide skabet med endnu flere hylder eller skuffemodul fra Calize-serien. Fordi skabet er så simpelt, er det nemt at designe og indrette omkring det. ILVA Locus tjener sit formål som skab, uden at være opmærksomhedskrævende. Det er et simpelt skab til det moderne menneske, der bare gerne vil have en god funktion.

Det eneste, der trækker ned, er, at skabets dele er ret tunge. Det er derfor ikke et møbel, der skal flyttes specielt meget rundt på.

ILVA Save (M) – et moderne klædeskab med skydelåger

ILVA Save, her kaldet ILVA Save (M) for at undgå forvirring, er en mindre og designmæssigt anderledes model en ILVA Save (L). Det hvide klædeskab skiller sig især ud med de illusionspaneler, der bryder den eller totale hvidhed i (L).

Der er ikke så meget ved Save klædeskabet, der skriger på opmærksomhed. Det er et klædeskab, hvor indholdet er det vigtigste. Det moderne og minimalistiske design minder om mange andre på listen, og med mulighederne for at personliggøre og udvide, kan du få plads til alt det, du har brug for.

Selvom skabet ser relativt simpelt ud, så er det nemt at pynte omkring det. Fordi der ikke er mange detaljer på det, kan der sagtens stilles planter eller pynt rundtom. Skabet bliver en del af boligen frem for et ekstra møbel.

Fordele

 • Simpelt
 • Nemt at tilpasse

Yderligere detaljer

 • Mål (H/D/B): 220x61x150 cm

Ulemper

 • Ikke så forfærdelig meget plads

Om ILVA Save

ILVA Save er designet i folie med skydedøre. Der medfølger to hylder samt bøjlestænder. Alle beslag er i aluminium, der danner en fin ramme om skabet, samt skydedørens skinne.

Det er muligt at kombinere skabet med diverse skuffer, hylder eller trådkurve fra ILVAs Save-serie, så du kan personliggøre skabet efter dine ønsker.

ILVA Systema L – klædeskab med spejl

ILVA Systema L er et stort og rummeligt klædeskab til dig, der elsker tøj og mode, og gerne vil være så organiseret som overhovedet muligt. Det store klædeskab kan personliggøres på mange måder, og med masser af plads til både at hænge, folde og putte væk, skal du ikke være bekymret for at løbe tør for plads.

Hvis du har meget tøj og går op i ryddelighed, så er det her skabet for dig.

Fordele

 • Kan personliggøres på mange punkter
 • Masser af plads

Yderligere detaljer

 • Mål (H/B/D): 220x250x61 cm

Ulemper

 • Ikke det mest interessante design

Om ILVA Systema L

Systema L kan personliggøres allerede med skydedørene. Du kan vælge mellem basis hvid eller højglans, spejl eller eg. På den måde kan du skabe lige det udtryk, du helst selv vil have.

Du kan tilpasse, tilkøbe eller ændre skabets indre konstruktion, men typisk bliver skabet samlet med to hylder og bøjlestænger. Du kan tilkøbe skabsdæmper, skuffemoduler og ekstra hylder.

Hvad skal man se efter i et klædeskab?

At vælge et godt klædeskab er mere end bare at købe det første og det bedste. Der er nogle ting, du er nødt til at huske på.

Det forkerte klædeskab kan skabe rod i soveværelset – både visuelt og fysisk. Heldigvis er vi klar med en lille, handy guide, så du kan blive klogere på, hvordan du vælger det bedste klædeskab til lige netop dig.

Nødvendig plads

Der er hundredvis af forskellige klædeskabe på markedet, og derfor er der også hundredvis af forskellige størrelser. Uanset hvordan du lever dit liv, mini- eller maksimalistisk, så skal dit klædeskab kunne holde på dit tøj og holde det ude af syne, indtil det skal i brug.

Så overvej den nødvendige plads. Det kan være fristende at købe et lille, fikst klædeskab til hjørnet af soveværelset. Så ser det ryddeligt og simpelt ud. Men hvis du så skal gå og skubbe dit tøj ind, så er det ikke dét værd.

Anse dit klædeskab som en tilbygning i stedet for et møbel. Det bedste klædeskab skal helst gå i ét med lokalet i den forstand, at det passer ind og holder rod og tøj skjult.

Du kan overveje et garderobeskab med skydedøre, hvis du vil have et mere moderne look, eller et mere traditionelt og måske mere detaljeret skab, hvis du vil have en ældre stil.

Når det handler om plads, så husk også altid at måle den plads op, du har. Hvis du køber et klædeskab, der er for stort, så dur det ikke. Der skal være plads i lokalet. Garderobestativer er et godt alternativ, da de ikke flyder meget i lokalet. Klædeskabet er også en god måde at fylde tom plads ud. Så kommer lokalet til at se mere sammensat ud.

Funktionalitet

Et klædeskab skal først og fremmest kunne holde på dit tøj, men det gør jo ikke noget, hvis der er plads til lidt mere.

Klædeskabe skal helst gerne have skuffer, hylder og en bøjlestang. På den måde får du den bedst mulige funktionalitet.

For i klædeskabet kan du ikke bare opbevare tøj. Nederst kan du samle de sko, der ikke er i sæson, enten på en skorække eller bare stående frit. Hvis du bor småt, så kan et større klædeskab gøre dig godt med opbevaringsplads til duge og tæpper.

I dag er der mange moderne skabe, der også har smykke- eller urskuffer, så du kan opbevare dine værdigenstande på en måde, der tillader dig at se dem bedre, uden at de mærkes af solen. Et smykketræ er en god ting at have i skabet, så du kan organisere det bedre.

Kombiner klædeskab med kommode

Det er faktisk muligt at kombinere klædeskab og kommode. Hvis du ikke har så meget plads, eller hvis du har nogle gamle møbler, du hellere vil beholde end købe nye, så mal skab og kommode i samme farve. I skabet kan du hænge de ting, der ikke må krølles (kjoler, skjorter osv.), og i kommoden kan du folde dine trøjer og bukser og sætte dem på højkant.

Det gør det nemmere at overskue dit tøj, og du sparer visuelt en hel del plads.

Sådan rydder du ud i klædeskabet

Klædeskabet kan nemt blive rodet, og det er en god idé at tage en dag eller to et par gange om året, hvor du rydder ud i det.

Men det kan være svært at skille sig af med ting, især tøj. Mange har en vane med at forestille sig som en anden, når de står med en beklædningsgenstand, de godt kan lide. ”Måske ville den passe godt til en firmafest?”

Hvis du går rundt med mange af sådanne tanker, så er det på tide at tage hånd om dem. For er der overhovedet firmafester på dit arbejde? Ville du reelt set gå med dét tøj?

Du begynder at rydde ud i dit skab ved at se på dig selv og din tankegang.

Spørgsmål, du bør stille dig selv

Når du er gået i gang med at rydde op i dit skab, så vil du uundgåeligt på ét eller andet tidspunkt stå med noget tøj i hånden, hvor du mest af alt har lyst til at beholde det. I det tilfælde er der nogle spørgsmål, du skal stille dig selv – og svare ærligt på!

 • Passer det dig?
 • Hvornår gik du sidst i det?
 • Er det i god stand/ville du have det på foran andre?
 • Har du noget, der allerede ligner det?
 • Er det behageligt at have på?
 • Beholder du det, udelukkende fordi det var en gave?
 • Kan du parre det med andet tøj i din garderobe?

Hvis du har tøj, du godt kan lide at gå i, men ikke er særlig præsentabelt længere, kan du eventuelt degradere det til nat- eller hyggetøj til hjemmet.

Hold orden i rodet

Når du er i gang med at rydde op i dit skab, så er der en ret stor risiko for, at du vil skabe ro omkring dig. Derfor er det vigtigt at organisere sig fra starten.

Der er mange forskellige systemer, du kan bruge, og du kan også lave dit eget. Men det nemmeste og mest åbenlyse er tre-bunker systemet.

Det er ganske simpelt: Du laver tre bunker, én til tøj, du vil beholde, én til tøj, der skal ud, og én til tøj, du ikke er helt sikker på endnu.

Du skal ikke putte tøjet tilbage i skabet, før det er helt tomt. Så kan du nemlig miste overblikket, og alt dit arbejde bliver spildt. Du kan evt. lægge det tøj, du vil beholde, på sengen. Her bliver det ikke krøllet, og du kan nemt sætte det tilbage.

Når du har lagt det tøj, du vil beholde, på plads, så er det tid til at tage fat i måske-bunken. Når du kan se, hvordan dit klædeskab ser ud med dit gemte tøj, der det nemmere at danne et overblik over, om det måske-tøj passer ind.

Hvad så bagefter?

Når du er færdig med at rydde op i dit skab, så bør der være noget tøj, der skal videre.

Her er det en god idé at kigge på den enkelte beklædningsgenstand. Hvis det er dyrt tøj eller en mærkevare, der er i god stand, kan du så sælge det videre? Hvis det generelt er i god stand, men du ikke går i det, kender du så nogen, der kunne tænke sig gratis tøj – eller har du et yngre familiemedlem, der kan arve det?

Hvis dit tøj er i god stand, men du bare ikke vil have det længere, så kan du putte det i en tøjcontainer. Så bliver det givet videre til nogen, der har brug for det. Er det helt ødelagt, så tag det med på genbrugspladsen, så materialerne kan blive omdannet til noget nyt.

Klædeskab Essentials

Klædeskabet er grundlaget for vores daglige udtryk, og der er nogle ting, du bør have i dit garderobeskab, for at kunne være den bedste og mest forberedte dig.

Uanset om du er professionel forretningskvinde eller hårdtarbejdende håndværker, så er der nogle ting, du bør have i dit klædeskab til daglig brug.

Dét bør enhver have i sit klædeskab

Ethvert menneske bør have en række simple beklædningsgenstande, som gør hverdagen lettere tilpasselig.

Der er primært tale om basale, neutrale toppe.

Enhver person bør have en simpel button-up skjorte med et diskret mønster eller bare i én neutral farve. En skjorte får enhver til at se professionel ud, men det er også en nem måde at virke velklædt uden at være overdressed.

Det næste på listen er en blank trøje i enten sort eller hvid – eller én af hver, hvis du vil være på den sikre side. Monokrome trøjer giver dig et udtryk af casual elegance, der kan få dig til at se mere stilren ud i hverdagen.

Dertil hører også et par sorte bukser. Alle bør have mindst ét sæt sorte bukser i sin garderobe. De sorte bukser er nemme at have med at gøre – du kan tilpasse dem til enhver top, uanset hvor vild den er, og så er de gode at have, hvis du skal til en mere diskret event.

Alle mennesker bør have mindst tre par sko: Vinterstøvler eller -sko, sommersko/sandaler og hverdagssko – på den måde kan dit fodtøj matche årstiden. 

Dét bør enhver kvinde have i sit klædeskab

Uanset hvad du arbejder med, så bør enhver kvinde have ”den lille sorte” i sit klædeskab. I traditionel tale er der tale om en lille kjole uden for mange detaljer, som kan gå til absolut alle begivenheder: fødselsdag, bryllup, forretningsmøde, begravelse eller en tur i byen.

I dag kan ”den lille sorte” også referere til et habit-sæt. Formålet med ”den lille sorte” er, at det er en simpel og elegant påklædningsgenstand, der passer til alle begivenheder.

Dét bør enhver mand have i sit klædeskab

Mændenes version af ”den lille sorte” er ”den rene hvide”. Her er der tale om en skjorte, der dog ikke behøver at være hvid. Skjorten er professionel og simpel, men kan også blive afslappet, hvis den styles rigtigt.

Desuden bør enhver mand have bælter, der matcher hans sko. Et brunt bælte med sorte sko, eller omvendt, går ikke. Underbevidst vil folk lægge mærke til, at der er noget, der ikke stemmer overens. Så sørg for at matche dine farver.

Det skal du overveje, før du køber nyt klædeskab:

Der er nogle ikke helt uvæsentlige ting, du bør overveje, før du køber et nyt klædeskab.

 • Mål op: Hvor meget plads har du at gøre godt med?
 • Hvor stort er dit behov? Undervurdér det ikke!
 • Bør du rydde op i dit skab først?
 • Matcher skabet til resten af din indretning?
 • Er det et skab, du ville blive træt af at se på?

FAQ

Hvad skal man se efter i et klædeskab?
Et klædeskab bør som minimum have hylder, skuffer og en bøjlestang. Det er også værd at se på, hvorvidt skabet passer ind i dit rum, både i stil og mål.
Hvilke farver er gode til klædeskabe?
Farven på et klædeskab er meget en smagssag, men neutrale farver som hvid, beige, træ eller sort/grå gør sig altid godt.
Hvor meget koster et godt klædeskab?
Du kan sagtens finde et billigt klædeskab eller et klædeskab tilbud, hvis du søger de rigtige steder. Klædeskabe kan koste alt fra nogle hundrede kroner til langt oppe i tusinderne.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar