Møbelhjul er en praktisk måde at gøre det muligt at flytte på tingene. Umiddelbart tænker du måske, at mødehjul ikke passer ind i det moderne hjem, men i virkeligheden, så findes der mange forskellige typer, som du kan vælge imellem. 

Hvilke møbelhjul, der passer til dig, det kan du kun selv afgøre. Ofte handler det om at bruge tid på at tænke over formålet, som møbelhjulet skal have – så finder du hurtigt det, som du kan få mest gavn af. 

Herunder findes du en række møbelhjul, der alle kan bruges til forskellige formål. Der findes modeller i forskellige prisklasser og af forskelligt udseende, så du kan vælge og tilpasse til dit budget, din smag og dit hjem. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Møbelhjul 75 mm. i sort gummi – Til det rustikke hjem

Møbelhjul 75 mm. i sort gummi - Til det rustikke hjem

For at finde de perfekte møbelhjul, er det en god ide at kigge forskellige steder; Så finder du nemlig globaltools.dk, der har det meste og til en god pris.

Globaltools.dk har disse smukke møbelhjul i sort gummi, der passer perfekt ind i det rustikke hjem, men uden at vække for meget opsigt – der er blot en mulighed at gøre dine møbler en anelse nemmere at flytte rundt på. 

Hjulene har en størrelse på 75 mm, hvilket gør dem til de perfekte små møbelhjul, der ikke vækker opsigt – og så koster de ikke alverden. Det er kort sagt den ideelle udgave af møbelhjul.

Udvalgte specifikationer

 • 75 mm
 • Monteringsplader er inklusive prisen
 • De kan bære 50 kg. 

Møbelhjul 15 mm. I Sort plast – den praktiske løsning

Møbelhjul 15 mm. I Sort plast - den praktiske løsning

Globaltools.dk har ikke kun møbelhjul, der passer perfekt ind i hjemmet, men også møbelhjul, der kan bruges i værkstedet. De er, som de fleste andre ting i butikken, et praktisk, holdbart og solidt valg, som du ikke går helt galt i byen med.

Blot fordi hjulene er praktisk, holdbare og solide, så betyder det ikke, at de ikke er pæne og giver et godt udtryk til hjemmet, som de skal præge. Det er dog måske et bedre valg til møblet, der skal være i garagen eller måske i et atelier, hvor det er praktisk at kunne flytte rundt på bordene, så de passer til det værk, du er i gang med at skabe. 

Hjulene er 15 mm, og altså en del mindre end de forrige, hvilket også er årsagen til, at de passer bedre ind i håndværkslokalet, da det ikke er meningen, at de skal ses på samme måde. De er desuden faste, og de kan altså ikke drejes på, hvilket gør dem en anelse mere besværlige, hvis du nemt lige vil kunne skubbe til et møbel. 

Udvalgte specifikationer:

 • 15 mm
 • Monteringsplade er inklusive prisen.
 • De kan bære 17 kg. Pr. hjul
 • Med bremser

Møbelhjul i kunststof – til de store møbler

Møbelhjul i kunststof - til de store møbler

De to forrige har været to små pyntehjul, der ikke nødvendigvis skal kunne bære så meget, det skal blot gøre det praktisk at kunne trille møblerne lidt rundt på må og få. Det er dog ikke tilfældet ved dette hjul. Dette hjul er et solidt luftgummi hjul, som du ikke går fejl i byen med – selv hvis du skal løfte og transportere noget, der er tungt. 

Efterhånden som hjulstørrelsen stiger, så mister den også lidt af dens pæne æstetiske udtryk, men med de rigtige omgivelser, kan den også sagtens passe til udtrykket i lejligheden, eller hvor du nu har brug for et møbelhjul til at bære dit møbel. Denne type passer dog om noget bedre ind i garagen eller atelieret.

Hjulene er 163 mm x 50 mm, og de er som sagt fremstillet i luftgummi, hvilket gør dem til solide, store møbelhjul, som du kan regne med.  De kan bære 70 – 134 kg, og så egner de sig til ujævnt terræn.

Udvalgte specifikationer:

 • 163 mm x 50 mm
 • Fås som dreje hjul, faste hjul og drejehjul med bremse
 • De kan bære op til 134 kg

Blå hjul – til dig, der elsker farver

Blå hjul - til dig, der elsker farver

Hvor alle de andre har været diskrete og lidt kedelige i farverne, så er det bestemt ikke tilfældet her, hvor møbelhjulet bestemt vil tiltrække opmærksomheden og krydre lidt på et ellers kedeligt møbel. Disse blå hjul er nemlig lige netop til dig, der køber møbelhjulet, fordi det skal pynte på møblet, og ikke blot fordi det kan være praktisk. 

Hjulet er fremstillet i denne skarpe blå farve, så du ikke kan undgå at få øje på det, hvilket vil passe enormt godt ind i en lejlighed, garage eller et atelier, hvor farvepaletten er fokuseret omkring den blå farve og de blå nuancer. Hvis du for eksempel har et sort bord, der ellers ikke vil passe ind i temaet, kan nogle blå hjul få det til at ligne, at det var bygget til formålet. 

Hjulene er 100 mm, hvilket gør det til et medium størrelse hjul, der kan ses, men ikke dominerer møblet fuldstændig. 

Udvalgte specifikationer:

 • 100 mm
 • To med bremse og to uden
 • Blå farve
 • Monteringsplade medfølger

Hvilket møbelhjul skal du vælge?

At købe det perfekte møbelhjul er ikke så svært som at købe så mange andre ting, da det jo sjældent dominerer. Det er dog alligevel rarest at gøre sig nogle overvejelser, da helheden tit findes i detaljen – og ligeledes kan ødelægges af mangel på tanke derpå. 

Inden du køber hjulet, bør du tænke på, hvilken størrelse du søger, da det tit er denne, der er forskellen mellem de forskellige. Det er også vigtigt at vurdere, hvor meget møblet skal kunne bære, da hjulene skal kunne bære den samme vægt plus selve møblets vægt. 

Det er jo kun i særtilfælde, at et blåt hjul passer æstetisk ind i en lejlighed eller atelier, men hvis du netop har en lokale, hvor temaet er blåt – eller det er den gennemgående farve i et ellers neutralt rum – så er det værd at gribe chancen. Dette gælder selvfølgelig også en masse andre farver, hvis du har et rum, hvor den bærende farve ikke er blå, her skal du blot søge lidt videre for at finde det perfekte møbelhjul. 

Læs også Fleksibel daybed med hjul – Nybyggerne sæson 5 udgivet af silvan.dk

FAQ

🤔 Kan jeg montere møbelhjul på alle materialer?

Der findes forskellige typer af møbelhjul, som er designede til forskellige brugsformål, hvormed de kan monteres i mange forskellige typer af materialer. Derfor har du muligheden for at finde lige netop den type af møbelhjul, som passer bedst til det møbel, som du gerne vil montere dem på.

🤩 Hvordan sætter jeg møbelhjul på et træbord?

Møbelhjul kan monteres på flere forskellige måder. Til et træbord vil det være oplagt at købe den mest almindelige slags med en monteringsplade med plads til fire skruer i. Dermed sætter du blot monteringspladen mod foden af bordet og skruer skruerne i, så møbelhjulet holdes fast.

🤓 Hvilken størrelse møbelhjul skal jeg bruge?

Størrelsen på møbelhjulet afhænger af størrelsen på dit møbel, såvel som hvilket look du går efter. De mindre hjul er dejligt diskrete og fungerer godt til de lettere typer af møbler, imens de større hjul kan skabe et fedt look, såvel som at de kan holde noget mere vægt.

🧐 Hvad er forskellen på møbelhjul og glidere?

Forskellen på møbelhjul og glidere er, at gliderne kun er designet til at skåne din stol og gulvet, imens møbelhjulene både fungerer beskyttende, men samtidig gør de det også væsentligt nemmere at rykke dit møbel. Dermed får du altså en ekstra fordel med møbelhjulene.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar