Lamper kan meget mere end blot at lyse hjemmet op. De kan fungere som en smuk indretningsgenstand, der kan sætte et stort præg på stilen i hjemmet. Hvad end der tales, stuelamper, køkkenlamper, væglamper eller noget helt fjerde, så kan du altid finde en smuk lampe til dit hjem. Der findes et utal af forskellige typer og stilarter, så det kan altid lade sig gøre at finde den perfekte lampe til dit hjem. 

En trend, som er blevet populær inden for de seneste par år, er lamper i messing. De kan tilføje et helt fantastisk retro look til din indretning, som kan være en unik tilføjelse i ethvert moderne hjem. Hvad end du vælger at gennemføre hele indretningen i retro facon eller blot vil tilføje en unik detalje til din nutidige og moderne stil, så kan en messing lampe være vejen frem. 

Denne artikel byder på en testoversigt over 12 forskellige messing lamper, som kan bruges både til stuen og til køkkenet. Det kan give dig et overblik over nogle af de smukkeste lamper på markedet, så du kan blive inspireret og finde den rette til dit hjem. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Belid Picasso LED-pendel – klassisk svensk håndværksdesign

Belid Picasso LED-pendel

Egenskaber:

 • LED-pendel med 4 hvælvede skærme
 • Svensk design
 • Giver et optimalt lys
 • Dæmpbar
 • Findes også som gulvlampe og bordlampe
 • Har en diameter på 50 cm
 • Fås også med en mindre diameter

Picasso-lampen er designet af Joakim Fihn for den svenske producent Belid. Picasso-serien består af både pendellamper, bordlamper og gulvlamper, der foruden varianten med en messingfarvet pulverlakering også bl.a. kan vælges i oxidgrå, sort, hvid dueblå og avokado. LED-pendlen er opbygget af 4 hvælvede skærme, der er skåret med så stor præcision, at de udsender et optimalt lys over eksempelvis spisebordet eller sofabordet. Desuden har den en dimmerfunktion, så du selv kan justere lysstyrken. Modellen på Ø50 cm er den største i serien, og lampen leveres med en G9-fatning (til max. 25W) og en ledning på 1,5 meter. Lampen skal anvendes med en LED-pære – denne medfølger sammen med lampen.

Skandinavisk formsprog

Joakim Fihn har med stor succes designet flere af Belids lamper, og han er særligt kendt for sit tidløse skandinaviske formsprog med minimalistiske linjer. Inspirationen hentes bl.a. fra naturen og møbelindustrien. Dette ligger godt i tråd med Belids egen designfilosofi, der har rod i den svenske vestkyst og metalindustrien. Picassso-lamperne er fremstillet af stål og kombinerer funktion med et elegant design. De hylder således den omhyggelige håndværkstradition, som har været Belids vartegn gennem adskillige årtier, og de er med til at tilføre et helt igennem klassisk touch til indretningen. Overvej eventuelt, om du ønsker at kombinere de forskellige lamper fra Picasso-serien, f.eks. ved at vælge LED-pendlen over spisebordet og gulvlamperne tæt på sofaerne. LED-pendlen er imidlertid så klassisk, at den uden videre kan kombineres med andre lampeserier. LED-pendlen Belid Picasso ligger på et forholdsvis fornuftigt prisleje i forhold til mange andre lignende lamper på dagens marked. Ifølge forhandleren finder du den laveste pris her jf. Pricerunner.dk.

Halo Design Stretch Pendel – tredimensionel lampe

Halo Design Stretch Pendel

Egenskaber:

 • Pendel med tredimensionel konstruktion
 • Dansk design
 • Indgår i serien Stretch
 • Fremstillet af birkefinér og messing
 • Har en diameter på 60 cm
 • Leger med skyggerne
 • Sanseligt formsprog

Søger du efter en lidt anderledes messinglampe, kunne valget nemt falde på Stretch-pendlen fra danske Halo Design. Lampen har hentet sit navn fra designet, der først er strakt ud for dernæst at blive flettet sammen til en tredimensionel trækonstruktion, der mest af alt minder om et kunstværk. Designer Amanda Betz er netop kendt for at arbejde i krydsfeltet mellem arkitektur, design og kunst, hvilket resulterer i spændende og eksperimentelle løsninger. De komplekse løsninger indkapsles dog altid i simple genstande, som er lige til at gå til for de fleste forbrugere. Pendlen er bygget op om materialerne birkefinér og messing, og når lyset tændes, kan man forvente sig en leg med skygger, der giver en interessant, men hyggelig virkning over f.eks. spisebordet eller sofabordet. Dette er et ideelt valg til den naturinspirerede indretning.Lampen har en diameter på 60 cm, en højde på 31 cm og leveres med en grå ledning på 5 meter. Fatningen er af typen E27. Lyskilden medfølger ikke.

Dansk design

Den danske designvirksomhed Halo Design har været på markedet siden 1994 og har her været eksponent for en belysning, der dels tager højde for hverdagens udfordringer og dels hylder det nordiske designsprog, dog med et særligt innovativt twist, så lamperne skiller sig ud.Stretch-lampen er billigst på Frishop.dk ifølge Pricerunner.dk. Prisen afspejler, at der er tale om et stykke unik designkunst, og som derfor ikke ligner nogen anden lampe. Du kan helt sikkert finde billigere messinglamper, men vil du integrere messing på en lidt ny måde, er kombinationen af birkefinér og messing et glimrende valg – og du får samtidig fuld valuta for pengene.

Herstal Vienda – lampen, der passer ind overalt

Herstal Vienda - lampen, der passer ind overalt

Egenskaber:

 • Klassisk bordlampe
 • Dansk design
 • Messing (krom) med hvid skærm
 • Højde på 47,5 cm
 • Fås i flere varianter
 • Passer ind overalt

Herstal er en velkendt dansk lampevirksomhed – etableret af iværksætterparret Martin og Lotte Herstal i 1987. De står eksempelvis bag lamperne i Vienda-serien, der nyfortolker flere af de klassiske designerlamper. Herstal Vienda-bordlampen med den buede skærm er yderst populær på bl.a. Frishop.dk, idet der er tale om en både klassisk og prisvenlig lampe. Bordlampen er den type lampe, der stort set passer ind overalt i hjemmet. Den er f.eks. et godt valg til skænken eller kommoden i stuen, men også til natbordet i soveværelset. Lampen måler 47,5 cm i højden, mens skærmen har en diameter på 19,5 cm. Lampen har en E14-fatning, og der medfølger ikke en lyskilde sammen med lampen. Den sorte ledning har en længde på 2 meter og er forsynet med en afbryder. Bemærk, at lampen er forarbejdet i krom (stellet) og metal (skærm) – der er således ikke tale om ægte messing. Lampen er populær blandt forbrugerne hos Frishop.dk

Bygger på tanken om det gode lys

Vienda-lampen fås i flere forskellige designs, så der er noget for enhver smag. Herstal har dog også en lang række andre lamper i deres velassorterede varesortiment – alle designet ud fra tanken om, at de skal give det ”gode lys”, der forbedrer brugerens velvære og oplevelse af lyset. De er desuden så tidløse og enkle, at de nemt kan både indgå i det klassiske og moderne hjem. Bordlampen Vienda er et ideelt valg til dig, der på en prisvenlig måde vil inddrage et messinglook i boligindretningen, og som samtidig har brug for en lampe, der nemt kan rykkes rundt til flere forskellige steder i hjemmet, alt efter behov. Desuden holder lamperne fra Herstal en høj kvalitet trods den lave pris.

GUBI Multi-Lite Pendel Sort og Messing – justerbar lampe

GUBI Multi-Lite Pendel Sort og Messing – justerbar lampe

Egenskaber:

 • Kommer i en kombination af sort og messing
 • Unik og æstetisk
 • Kan roteres og justeres efter behov og ønsker
 • 36 cm i diameter og 36 cm høj
 • Ledningslængde på 380 cm
 • Perfekt lampe til det stilede hjem med sans for detaljen

På udkig efter en smuk lampe? Gå efter denne model fra GUBI, som er en af de mest populære hos luxoliving.dkDu ved helt sikkert, hvor svært det kan være, at finde en smuk lampe til dit hjem, som både passer ind, har det rigtige udtryk og har et flot lys. Nu behøver du ikke at lede længere! Med denne smukke pendel lampe får du en hængende lampe, som vil pryde dit hjem med god stil, generøse detaljer og et særdeles smukt lys, som vil lyse hele rummet op på flotteste og mest betagende vis.Lampen her kommer i en kombination af sort og messing, hvilket giver et stilrent, moderne og samtidigt afdæmpet look, som gør denne lampe eksklusiv at kigge på. Med sin flotte konstruktion, smarte former og fascinerende detaljer er denne lampe optimal for mange. 

Justerbar

Det helt særlige ved denne lampe er, at den dekorative form kan justeres, således at lampens lys og form reguleres efter behov, lyst og smag. Det gør, at du får en helt unik lampe, som kan skabe et helt unikt udtryk i dit hjem. Denne pendel lampe er en lampe, som kun de færreste tør drømme om fandtes, men nu er den her altså. Roter de to skærme og få et smukt udtryk, som får lampen til at gå fra en almindelig lampe til et stykke kunstværk. Skal lyset gå opad, nedad eller hver sin vej? Valget er dit.Størrelsen på lampen er 36 cm i diameter og i højde. Derudover er ledningen 3,8 meter, mens lampen har brug for en enkelt pære for at fungere. 

Nuura Apiales 9 Messing Guld – inspireret af blomster

Nuura Apiales 9 Messing Guld – inspireret af blomster

Egenskaber:

 • Kommer i messing med 9 mundblæste glaskupler
 • Fås også med 18 mundblæste glaskupler
 • Har en diameter på 60 cm
 • Nordisk og elegant udtryk
 • Perfekt til det nordiskindrettede hjem
 • Pærer er ikke inkluderet
 • Giver et smukt og elegant lys i ethvert hjem

Står du og mangler en eksklusiv og flot lampe? Denne populære model forhandles hos luxoliving.dk, og er desuden én af deres mest populære modeller. Så hvad venter du på?Elsker du dit hjem, men leder forgæves efter den perfekte lampe over jeres spisebord, som er lidt ud over det sædvanlige? Vi har muligvis den helt rette model til dig her.Med denne lampe fra Nuura vil både du og dine gæster falde i svime. Lampen er kunst i sig selv, og øjnene bliver draget mod den.  Denne pendel lampe har et nordisk udtryk, som kun de fleste tør drømme om. Med de helt rette linjer, smukke detaljer og flot udførsel er denne lampe perfekt til dig, der gerne vil have en lampe udover det sædvanlige. En lampe, som taler for sig selv, og en lampe, som vil lyse ethvert rum op med charme og god stil.

Inspireret af blomster

Lampen her er inspireret af nordisk natur, og mere specifikt af nordiske blomster. Derfor er lampen, i en sart farve kombineret med messing, sammensat af 9 mundblæste kupler, som sammen danner blomsterudtrykket. Hver glaskuppel er fastsat på en messingarm, som forbindes i midten og toppen af lampen. Lampen her måler 60 cm i diameter, hvilket gør den perfekt over spisebordet, i soveværelset eller i stuen. Der er mange muligheder med denne smukke lampe, som under alle omstændigheder vil give et smukt, elegant og stilfuldt udtryk i dit hjem, hvis du køber denne.

Gubi Semi Pendel Messing Ø47 cm – tidløs lampe

Gubi Semi Pendel Messing Ø47 cm – tidløs lampe

Egenskaber:

 • Kommer i messing
 • Designet i 1968
 • Har en højde på 24 cm
 • Har en bredde på 47 cm
 • Har en ledningslængde på 4 meter
 • Fås desuden i en mindre og en større størrelse

Mangler du den perfekte, tidsløse lampe til din spisestue, så frygt ej! Her præsenterer vi dig for en smuk pendel lampe, som er populær og velsolgt hos luxoliving.dk.En smuk spisebordslampe kan være ganske svær at finde, selvom markedet umiddelbart synes bredt for de fleste. En lampe skulle gerne kunne give et flot lys, men samtidigt bibeholde et smukt design og et unikt ydre, som vil komplimentere rummet, den er i.Med denne lampe fra Gubi får du en lampe, som har et elegant, stilet og tidsløst look.Lampen, som kommer i messing, har elegante linjer og en spektakulær form, som vil pynte i de fleste hjem.Udtrykket er stilet og smukt og byder ind til et hjem, hvor der virkelig er tænkt over enhver detalje og i særlig høj grad tænkt på lampevalget. Lyset er kegleformet med denne lampe, det giver et let og lyst udtryk, som vil skabe glæde, når der skal nydes kvalitetstid eller snakkes om alverdens emner med veninderne eller familien. Lampen er alsidig og vil passe ind i langt de fleste hjem. Denne model er desuden designet i 1968, hvor denne form var velkendt. Farven og formen må siges at passe godt til denne tid også. Med sine bløde, elegante træk, men stadigt skarpe kanter og spidse detaljer. Med sin messingfarve understøtter denne lampe blot, at den passer perfekt ind i den norddiske, skandinaviske, rolige stil, som virkelig er oppe i tiden. Alt i alt en lækker, tidsløs lampe, som vil passe perfekt indover de fleste spiseborde, sofaborde eller andre rum i hjemmet.

Zuiver GRINGO MULTI – Smuk messing pendel lampe 

Messing lampe

Egenskaber: 

 • Pendel lampe 
 • Unikt design 
 • Messing forgyldt jern 
 • Sort ledning og kæde medfølger 
 • 100 x 70 x 160 cm 

Denne pendel lampe i messing fra Zuiver har et særligt unikt design, som adskiller sig fra mange andre lamper. Det er på sin vis en lysekrone med en utraditionel form, som kan bruges til at lyse både stuen og køkkenet op efter dine præferencer. Der følger en sort ledning og kæde med, så lampen kan hænge i loftet. Der kan bruges både almindelig pære, sparepære og LED pære, så du selv kan vurdere, hvilken du foretrækker. 

Et unikt design 

Det som adskiller denne messing lampe fra andre er uden tvivl det meget unikke design. Den fungerer i udgangspunkt som en lysekrone, men har et meget atypisk design. En klassisk lysekrone kendetegnes ved et særligt look, mens denne adskiller sig meget fra dette. Lampen har fire forskellige små lamper fordelt i forskellige retninger. Disse er placeret for enden af to vandrette messingfarvede stænger, som sidder fast på en lodret stang, der fører op til ledningen og kæden i loftet. 

Lyser godt op 

Lampen her er oplagt at anvende i enten stuen eller køkkenet. De fire lamper kan lyse rummet godt op, uden at det bliver for skarpt. Belysningen skaber en hyggelig atmosfære, som kan være med til at bygge den helt rette stemning op for en familieaften eller en middag med vennerne. Du kan selv vælge, hvilken type pære, du har lyst til at bruge i lampen. Den kan tage en almindelig pære på maks. 40 watt, en sparepære på maks. 11 watt o gen LED pære på maks. 4 watt.  

Nordal pendel globe – smuk messing lampe med glasskærm

Messing lampe

Egenskaber:

 • Messingforgyldt jern 
 • 4 glas lamper 
 • Jernstang på 92 cm 
 • God lysfordeling 
 • Delvist håndlavet 

Denne fine messing lampe fra Nordal har et smukt og klassisk look. Den passer ind i de fleste moderne hjem og kan give et unikt præg på indretningen på grund af de smukke messingfarver. Den skal hænge fra loftet, og kan med fordel bruges hen over spisebordet eller oven over en køkkenø. Der er fire forskellige lamper, som skaber en klar og god lysfordelingen inde i rummet. 

Klassisk og moderne design på én gang

Denne lampe er designet, så den kan hænge fra loftet i to sorte ledninger. Der er to lodrette stænger, som sidder fast til ledningerne i loftet og støtter op omkring en lang vandret stang. Stængerne er lavet af jern men har en smuk messingbelægning, som skaber et klassisk udtryk. Der er påsat fire små lamper fordelt hen over den vandrette stang. Disse er omringet af en skærm af glas, mens pæren sidder på indersiden. Glaslamperne skaber et moderne præg på den ellers klassiske lampe.  

Håndlavet design 

En af de unikke aspekter ved netop denne messing lampe er, at den er delvist håndlavet. Det betyder, at du skal være forberedt på, at der kan være uregelmæssigheder i finish og design. Det kan både være en fordel og ulempe alt efter, hvordan du ser på det. De små uregelmæssigheder betyder, at du får en helt unik lampe, som ikke er nøjagtig ens med nogen anden model. Det er altså ikke bare som en IKEA-lampe, der bliver masseproduceret igennem en maskine. 

EGLO IMPERIAL VÆGLAMPE – messing lampe retro

Messing lampe

Egenskaber:

 • Væglampe 
 • Messingbelagt 
 • Dæmpbar med lysdæmperkontakt 
 • Mulighed for enkelt eller dobbelt størrelse
 • Hvidt glas 
 • Snor ved snor 

Denne messing lampe fra EGLO er meget unik og anderledes, fordi den har et særligt retro og gammeldags look. Den er som taget ud af en anden tid og kan sætte et helt specielt præg på din indretning. Lampen har en smuk messingbelægning, mens pæren har en skærm af hvidt glas. Du kan bruge den inden for i alle rum i hjemmet alt efter, hvilke behov du har. Hvis du har en lysdæmperknap, kan du sagtens justere graden af lys i lampen. 

Et retro design 

Denne lampe er anderledes fra de to tidligere nævnte, fordi den har et meget gammeldags og retro look. Derudover skal den også påsættes vægen, og hænger ikke fra loftet. Den har en mindre størrelse, som gør den oplagt til brug i en entré eller lignende. Lampen har en dråbeform, hvor selve pæren og skærmen hænger nedad i en oval form fra en smukt væghæng med unikke detaljer og mønstre. Skærmen omkring pæren er lavet af hvidt glas, hvilket tilføjer noget ekstra til det klassiske design. Det hvide skær i glasset skaber en mat belysning, som giver en hyggelig stemning i hjemmet. Når du skal tænde lyset i lampen, skal du trække i en lille snor, som hænger forneden, ligesom det klassisk så ud ved mange lamper før i tiden. 

Forskellige størrelser

En af fordelene ved denne lampe er, at du kan få den i forskellige størrelser. Den kommer både i form af en enkelt lampe, hvor der kun er en pære, samt en dobbelt form med to pærer. Her kan du frit vælge, den størrelse og form, der passer bedst ind i netop dit hjem. 

Grant messing bordlampe – flytbar lille lampe

Messing lampe

Egenskaber: 

 • Lille og praktisk 
 • Flytbar
 • H41 x B14 cm 
 • Stilrent design 
 • Messing belægning
 • Hvid glasskærm 

Denne lille bordlampe fra Grant har et smukt og stilrent design, som kan inkorporeres i de fleste moderne hjem. Den fylder ikke ret meget og er let at flytte rundt på, hvis du ønsker at tage belysning med dig ind i et andet rum. Selve stativet til lampen har en smuk messingbelægning, mens lampeskærmen er lavet af hvidt glas. Den kan bruges med en E14 pære af maks. 40 watt, som giver en god og klar belysning. Det er oplagt at have den stående inde i stuen, i opgangen eller ved et sengebord. 

Lille og praktisk 

Denne messing lampe adskiller sig fra de tidligere, fordi den er flytbar og skal stå på bordet frem for at hænge fra loftet eller væggen. Det er en fordel, hvis du har brug for belysning til et hjørne i hjemmet, for eksempel henne ved sofaen eller på et natbord. Den er lille og praktisk, hvilket betyder, at du altid kan flytte den rundt, hvis du gerne vil have den et andet sted. 

Stilrent design 

Det er en meget smuk lampe med et stilrent design, som passer ind i de fleste klassiske og moderne hjem. Den er bygget op på en rund platform, hvorfra der er fastsat en messing belagt stang, med en rund lampeskærm for enden. Lampeskærmen er lavet af hvidt glas og har en rund kugleform, som giver et simpelt og elegant udtryk.

Manola 20 messingfarvet lysekrone – unik lysekrone til hjemmet 

Messing lampe

Egenskaber: 

 • 20 små lamper 
 • Unikt design 
 • LED pære med dæmper følger med 
 • D70 x H67 cm 
 • Messing belægning 
 • Hænges fra loftet 

Denne unikke messing lampe loft fra Manola har et smukt og anderledes design, som kan være med til at sætte et enestående præg på din indretning. Den fungerer som en lysekrone, men har en moderne form med 20 arme, hvorfra der sidder små synlige pærer. Messingbelægning skaber et klassisk og romantisk look, som laver en cool kontrast til den moderne form. Det er oplagt at have den hængende over et spisebord, hvor du godt vil have mulighed for god og klar belysning. Der følger en LED pære med, som kan dæmpes, så du selv kan justere lysstyrken. 

Lysekrone med 20 arme 

Denne lysekrone adskiller sig meget fra andre, fordi den har et meget unikt og moderne design. Den hænger fra loftet i en sort ledning, som går ned til en lodret cylinder med messing belægning. Ud fra den lodrette cylinder er der 20 mindre cylindere, som fungerer som små arme. For enden af dem er der påsat små pærer uden lampeskærm, som følger med i købet. Lampen har en god størrelse og fylder 70 cm i diameter og 67 i højde. Den kan derfor fungere som et smukt midtpunkt og blikfang i spisestuen eller andre rum i hjemmet. 

Dæmpet belysning

En af de store fordele ved denne lampe er., at du får LED pærer med, som kan dæmpes i belysning. Det kan være en stor fordel alt efter behovet. Har du for eksempel middagsselskab, kan det være hyggeligere med en lidt dæmpet belysning ved spisebordet. Skal du derimod ordne noget arbejde ved bordet, har du mulighed for at skrue op for lyset, så du kan se tydeligt og klart. 

Amber Pendel – moderne lampe med glas skærm

Messing lampe

Egenskaber: 

 • Loftslampe 
 • Messingfarver 
 • Glas lampeskærm 
 • Moderne design 
 • 30 x 27 cm 

Denne smukke lampe fra Amber har et moderne og stilrent design, som passer perfekt ind i et hjem med skandinavisk indretning. Fatningen til lampeskærmen er messingbelagt, mens selve lampen er omringet af en glasskærm i firkantet facon. Lampen hænger i en sort ledning fra loftet, så den både kan placeres i stuen, køkkenet eller hvor end, du foretrækker. 

Smuk lampeskærm af glas 

Denne lampe adskiller sig på grund af designet af lampeskærmen, som er lavet i et glas materiale med et mørkt skær. Der kan ses direkte ind til pæren, hvilket er en trend, som lige nu fylder meget på lampemarkedet. Skærmen har en kantet facon, så det ligner en firkant forfra frem for en helt rund kugle. Alt afhængig af hvilken pærer du bruger til lampen, kan du lyse rummet godt op. Du kan selv vælge, om du vil have en mere dæmpet pære til en hyggelig belysning eller en mere skarp pære, som lyser godt op i rummet. 

Hvis du ikke helt fandt, hvad du søgte her af lamper, så kan du også læse vores artikel om arkitektlamper, hvor vi har fundet nogle af de bedste på markedet lige nu.

FAQ

🧐 Hvad er den bedste lampe?

Den bedste lampe er en lampe, som kan skabe behageligt og brugbart lys, uanset hvor i hjemmet den er placeret. Derudover er en god lampe lavet af holdbare og pålidelige materialer. Der findes mange gode lamper på markedet, som de kan komme i mange forskellige former og farver.

🤓 Hvad skal jeg overveje, når jeg køber lamper?

Når du skal købe lamper, er det vigtigt, at du overvejer lampens størrelse, udseende og lysets skarphed. Du ønsker ikke en alt for skarp lampe, da det giver et ubehageligt lys. Lampen skal heller ikke være for stor til, at man ikke kan se for den.

🤔 Hvordan vælger du den rigtige størrelse lampe?

Det kan godt være en smule svært at vurdere, hvor stor ens lampe til hjemmet skal være. Dog kan du som tommelfingerregel sige, at lampen typisk kun skal være omkring 5 centimeter større end et almindeligt hoved. Lamper er meget individuelle, så det er op til dig at vurdere.

👍 Hvilken slags lampe giver mest lys?

Der findes et hav af forskellige lamper på markedet. Derfor er det også svært at vurdere, hvilken slags lampe, der giver mest lys. Dog vælger mange en lampe med en mellem størrelse pære og en stor lampeskærm, for at sikre at lyset i rummet er behageligt. 

Læs også Messing – Et vakkert og moderne valg udgivet af lampemesteren.no.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar