Lamper kan meget mere end blot at lyse hjemmet op. De kan fungere som en smuk indretningsgenstand, der kan sætte et stort præg på stilen i hjemmet. Hvad end der tales, stuelamper, køkkenlamper, væglamper eller noget helt fjerde, så kan du altid finde en smuk lampe til dit hjem. Der findes et utal af forskellige typer og stilarter, så det kan altid lade sig gøre at finde den perfekte lampe til dit hjem. 

En trend, som er blevet populær inden for de seneste par år, er lamper i messing. De kan tilføje et helt fantastisk retro look til din indretning, som kan være en unik tilføjelse i ethvert moderne hjem. Hvad end du vælger at gennemføre hele indretningen i retro facon eller blot vil tilføje en unik detalje til din nutidige og moderne stil, så kan en messing lampe være vejen frem. 

Denne artikel byder på en testoversigt over 6 forskellige messing lamper, som kan bruges både til stuen og til køkkenet. Det kan give dig et overblik over nogle af de smukkeste lamper på markedet, så du kan blive inspireret og finde den rette til dit hjem. 

Zuiver GRINGO MULTI – Smuk messing pendel lampe 

Messing lampe

Egenskaber: 

 • Pendel lampe 
 • Unikt design 
 • Messing forgyldt jern 
 • Sort ledning og kæde medfølger 
 • 100 x 70 x 160 cm 

Denne pendel lampe i messing fra Zuiver har et særligt unikt design, som adskiller sig fra mange andre lamper. Det er på sin vis en lysekrone med en utraditionel form, som kan bruges til at lyse både stuen og køkkenet op efter dine præferencer. Der følger en sort ledning og kæde med, så lampen kan hænge i loftet. Der kan bruges både almindelig pære, sparepære og LED pære, så du selv kan vurdere, hvilken du foretrækker. 

Et unikt design 

Det som adskiller denne messing lampe fra andre er uden tvivl det meget unikke design. Den fungerer i udgangspunkt som en lysekrone, men har et meget atypisk design. En klassisk lysekrone kendetegnes ved et særligt look, mens denne adskiller sig meget fra dette. Lampen har fire forskellige små lamper fordelt i forskellige retninger. Disse er placeret for enden af to vandrette messingfarvede stænger, som sidder fast på en lodret stang, der fører op til ledningen og kæden i loftet. 

Lyser godt op 

Lampen her er oplagt at anvende i enten stuen eller køkkenet. De fire lamper kan lyse rummet godt op, uden at det bliver for skarpt. Belysningen skaber en hyggelig atmosfære, som kan være med til at bygge den helt rette stemning op for en familieaften eller en middag med vennerne. 

Du kan selv vælge, hvilken type pære, du har lyst til at bruge i lampen. Den kan tage en almindelig pære på maks. 40 watt, en sparepære på maks. 11 watt o gen LED pære på maks. 4 watt.  

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nordal pendel globe – smuk messing lampe med glasskærm

Messing lampe

Egenskaber:

 • Messingforgyldt jern 
 • 4 glas lamper 
 • Jernstang på 92 cm 
 • God lysfordeling 
 • Delvist håndlavet 

Denne fine messing lampe fra Nordal har et smukt og klassisk look. Den passer ind i de fleste moderne hjem og kan give et unikt præg på indretningen på grund af de smukke messingfarver. Den skal hænge fra loftet, og kan med fordel bruges hen over spisebordet eller oven over en køkkenø. Der er fire forskellige lamper, som skaber en klar og god lysfordelingen inde i rummet. 

Klassisk og moderne design på én gang

Denne lampe er designet, så den kan hænge fra loftet i to sorte ledninger. Der er to lodrette stænger, som sidder fast til ledningerne i loftet og støtter op omkring en lang vandret stang. Stængerne er lavet af jern men har en smuk messingbelægning, som skaber et klassisk udtryk. Der er påsat fire små lamper fordelt hen over den vandrette stang. Disse er omringet af en skærm af glas, mens pæren sidder på indersiden. Glaslamperne skaber et moderne præg på den ellers klassiske lampe.  

Håndlavet design 

En af de unikke aspekter ved netop denne messing lampe er, at den er delvist håndlavet. Det betyder, at du skal være forberedt på, at der kan være uregelmæssigheder i finish og design. Det kan både være en fordel og ulempe alt efter, hvordan du ser på det. De små uregelmæssigheder betyder, at du får en helt unik lampe, som ikke er nøjagtig ens med nogen anden model. Det er altså ikke bare som en IKEA-lampe, der bliver masseproduceret igennem en maskine. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

EGLO IMPERIAL VÆGLAMPE – messing lampe retro

Messing lampe

Egenskaber:

 • Væglampe 
 • Messingbelagt 
 • Dæmpbar med lysdæmperkontakt 
 • Mulighed for enkelt eller dobbelt størrelse
 • Hvidt glas 
 • Snor ved snor 

Denne messing lampe fra EGLO er meget unik og anderledes, fordi den har et særligt retro og gammeldags look. Den er som taget ud af en anden tid og kan sætte et helt specielt præg på din indretning. Lampen har en smuk messingbelægning, mens pæren har en skærm af hvidt glas. Du kan bruge den inden for i alle rum i hjemmet alt efter, hvilke behov du har. Hvis du har en lysdæmperknap, kan du sagtens justere graden af lys i lampen. 

Et retro design 

Denne lampe er anderledes fra de to tidligere nævnte, fordi den har et meget gammeldags og retro look. Derudover skal den også påsættes vægen, og hænger ikke fra loftet. Den har en mindre størrelse, som gør den oplagt til brug i en entré eller lignende. 

Lampen har en dråbeform, hvor selve pæren og skærmen hænger nedad i en oval form fra en smukt væghæng med unikke detaljer og mønstre. Skærmen omkring pæren er lavet af hvidt glas, hvilket tilføjer noget ekstra til det klassiske design. Det hvide skær i glasset skaber en mat belysning, som giver en hyggelig stemning i hjemmet. Når du skal tænde lyset i lampen, skal du trække i en lille snor, som hænger forneden, ligesom det klassisk så ud ved mange lamper før i tiden. 

Forskellige størrelser

En af fordelene ved denne lampe er, at du kan få den i forskellige størrelser. Den kommer både i form af en enkelt lampe, hvor der kun er en pære, samt en dobbelt form med to pærer. Her kan du frit vælge, den størrelse og form, der passer bedst ind i netop dit hjem. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Grant messing bordlampe – flytbar lille lampe

Messing lampe

Egenskaber: 

 • Lille og praktisk 
 • Flytbar
 • H41 x B14 cm 
 • Stilrent design 
 • Messing belægning
 • Hvid glasskærm 

Denne lille bordlampe fra Grant har et smukt og stilrent design, som kan inkorporeres i de fleste moderne hjem. Den fylder ikke ret meget og er let at flytte rundt på, hvis du ønsker at tage belysning med dig ind i et andet rum. Selve stativet til lampen har en smuk messingbelægning, mens lampeskærmen er lavet af hvidt glas. Den kan bruges med en E14 pære af maks. 40 watt, som giver en god og klar belysning. Det er oplagt at have den stående inde i stuen, i opgangen eller ved et sengebord. 

Lille og praktisk 

Denne messing lampe adskiller sig fra de tidligere, fordi den er flytbar og skal stå på bordet frem for at hænge fra loftet eller væggen. Det er en fordel, hvis du har brug for belysning til et hjørne i hjemmet, for eksempel henne ved sofaen eller på et natbord. Den er lille og praktisk, hvilket betyder, at du altid kan flytte den rundt, hvis du gerne vil have den et andet sted. 

Stilrent design 

Det er en meget smuk lampe med et stilrent design, som passer ind i de fleste klassiske og moderne hjem. Den er bygget op på en rund platform, hvorfra der er fastsat en messing belagt stang, med en rund lampeskærm for enden. Lampeskærmen er lavet af hvidt glas og har en rund kugleform, som giver et simpelt og elegant udtryk.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Manola 20 messingfarvet lysekrone – unik lysekrone til hjemmet 

Messing lampe

Egenskaber: 

 • 20 små lamper 
 • Unikt design 
 • LED pære med dæmper følger med 
 • D70 x H67 cm 
 • Messing belægning 
 • Hænges fra loftet 

Denne unikke messing lampe loft fra Manola har et smukt og anderledes design, som kan være med til at sætte et enestående præg på din indretning. Den fungerer som en lysekrone, men har en moderne form med 20 arme, hvorfra der sidder små synlige pærer. Messingbelægning skaber et klassisk og romantisk look, som laver en cool kontrast til den moderne form. Det er oplagt at have den hængende over et spisebord, hvor du godt vil have mulighed for god og klar belysning. Der følger en LED pære med, som kan dæmpes, så du selv kan justere lysstyrken. 

Lysekrone med 20 arme 

Denne lysekrone adskiller sig meget fra andre, fordi den har et meget unikt og moderne design. Den hænger fra loftet i en sort ledning, som går ned til en lodret cylinder med messing belægning. Ud fra den lodrette cylinder er der 20 mindre cylindere, som fungerer som små arme. For enden af dem er der påsat små pærer uden lampeskærm, som følger med i købet. 

Lampen har en god størrelse og fylder 70 cm i diameter og 67 i højde. Den kan derfor fungere som et smukt midtpunkt og blikfang i spisestuen eller andre rum i hjemmet. 

Dæmpet belysning

En af de store fordele ved denne lampe er., at du får LED pærer med, som kan dæmpes i belysning. Det kan være en stor fordel alt efter behovet. Har du for eksempel middagsselskab, kan det være hyggeligere med en lidt dæmpet belysning ved spisebordet. Skal du derimod ordne noget arbejde ved bordet, har du mulighed for at skrue op for lyset, så du kan se tydeligt og klart. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Amber Pendel – moderne lampe med glas skærm

Messing lampe

Egenskaber: 

 • Loftslampe 
 • Messingfarver 
 • Glas lampeskærm 
 • Moderne design 
 • 30 x 27 cm 

Denne smukke lampe fra Amber har et moderne og stilrent design, som passer perfekt ind i et hjem med skandinavisk indretning. Fatningen til lampeskærmen er messingbelagt, mens selve lampen er omringet af en glasskærm i firkantet facon. Lampen hænger i en sort ledning fra loftet, så den både kan placeres i stuen, køkkenet eller hvor end, du foretrækker. 

Smuk lampeskærm af glas 

Denne lampe adskiller sig på grund af designet af lampeskærmen, som er lavet i et glas materiale med et mørkt skær. Der kan ses direkte ind til pæren, hvilket er en trend, som lige nu fylder meget på lampemarkedet. Skærmen har en kantet facon, så det ligner en firkant forfra frem for en helt rund kugle. Alt afhængig af hvilken pærer du bruger til lampen, kan du lyse rummet godt op. Du kan selv vælge, om du vil have en mere dæmpet pære til en hyggelig belysning eller en mere skarp pære, som lyser godt op i rummet. 

Læs også Messing – Et vakkert og moderne valg udgivet af lampemesteren.no.

Denne side er anmeldt af: Sille D. Hermansen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar