Lyseholdere er en uundværlig del af den personlige og hyggelige indretning i hjemmet, som både giver atmosfære og stemningsfuld belysning. Der er stor forskel på vores indretningsstil- og smag, og når du vil have den mest personlige stil i boligen, skal det være muligt at vælge indretningsobjekter, som matcher din personlighed og designmæssige præferencer. Lysestager findes i mange forskellige størrelser, designs og materialer, og herunder finder du 12 af de smukkeste modeller på markedet.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Lysestager fra Sinnerup – Elegant designsæt

Lysestager fra Sinnerup

Designsættet fra Sinnerup omfatter to enkle sølvlysestager med sort inderside. Den lille stage har en højde på 8 cm, mens den store måler 16 cm i højden. Du får de to stager som et samlet sæt til en favorabel pris, og de er ideelle som værtsgave, adventsgave eller fødselsdagsgave. Det smarte element er, at stagerne også kan anvendes som vaser, og du kan bruge dem på flere forskellige måder. Brug dem som klassiske stager i vinduet, eller dæk bordet med en hvid dug, og sæt et lys i den ene stage og en enkelt langstilket blomst i den anden. Levende lys skaber en hyggelig stemning, både i forbindelse med den romantiske middag og de store højtider.

Stagerne spiller på det klassiske udtryk med deres afrundede og organiske form, og det bliver understreget af sølvnuancen. Sættet fra Sinnerup er perfekt til dig, der er vild med det elegante og minimalistiske look, og som samtidig vil inddrage metaller i din boligindretning. Måske har du allerede andre sølvstager eller sølvskåle, der kan fungere i samspil med de enkle og elegante stager fra Sinnerup. 

Udvalgte specifikationer:

 • Mærke: Sinnerup
 • Farve: Sort/Sølv
 • Sæt med 2 stk.
 • Stager, men kan også anvendes som vaser
 • Lille: H8 cm
 • Stor: H16 cm

Mosaikstage fra Sinnerup – Unikt og farverigt design

Mosaikstage fra Sinnerup

Hvis du mangler farve i din boligindretning, kan du indføje det via dit valg af tilbehør. Et godt eksempel er den unikke og farverige mosaikstage fra Sinnerup. Den er kugleformet og har en diameter på 9 cm samt en højde på 6,5 cm. Den er multifarvet og er opbygget med mindre mosaikker; du kan vælge stagen i de tre grundfarver blå, rosa og grøn. Det giver et spændende lysskær, når du tænder fyrfadslyset eller det mindre kuglelys i stagen.

Mosaikstagen sigter mod dig, der vil have noget lidt andet end den traditionelle lysestage. Understreg bohemestilen i lejligheden, eller brug stagen til at skabe kontraster i den ellers ensfarvede indretning. Du kan med fordel tage udgangspunkt i farverne på stagen, når du skal vælge det resterende boligtilbehør, så udtrykket ikke bliver alt for rodet. 

Mosaikstagen fra Sinnerup er prisvenlig, og den er derfor et godt valg til dig, der søger en indflyttergave, værtsgave eller ”bare fordi”-gave. Køb gerne to, så modtageren får mulighed for at skabe symmetri på bordet eller i vindueskarmen. 

Udvalgte specifikationer:

 • Mærke: Sinnerup
 • Farve: Multifarvet (varianter blå, rosa og grøn)
 • Mosaikstage
 • Der medfølger 1 stage
 • Mål: Ø9 x H6,5 cm

Georg Jensen Cobra – en sand klassiker

Georg Jensen Cobra

Disse klassiske lysestager fra Georg Jensen er en klar bestseller hos Kitchentime.

Den super populære lysestage, Cobra, er en sand klassiker fra Georg Jensens sortiment. Dens særlige organiske form gør den til et prægtigt stykke dansk brugskunst. 

Den fås i flere forskellige farver (sølv, guld og rose gold), og den fås i flere forskellige størrelser. Den største er en imponerende gulvlysestage, der virkelig kan indtryk i et rum.

Cobra-serien er designet tilbage i 1948 af den tyskfødte Constantin Wortmann, som har den holdning til sin kunst, at det ikke skal være alt for seriøs og stiv. Det ses tydeligt i disse imponerende svungne lysestager, hvis navn passer perfekt til dem.

I denne pakke får du tre spejlblanke sølvfarvede stager i hver sin størrelse. Dermed kan du bruge dem hver for sig, eller du kan sætte dem sammen i en gruppe. Der findes også andre dele i denne brugskunst-serie, som du eventuelt kan supplere med.

Udvalgte specifikationer:

 • Designer: Constantin Wortmann for Georg Jensen
 • Årstal: 1948
 • Mærke: Cobra
 • Farve: sølv
 • Materiale: blankpoleret rustfrit stål
 • Antal lysestager: 3
 • Mål: 160 mm, 200 mm og 240 mm

Maria Berntsen Harmony Lysestage Guld – lysestagen til dig, der sætter pris på flot, dansk design

Maria Berntsen Harmony Lysestage Guld – lysestagen til dig, der sætter pris på flot, dansk design

En lysestage er en oplagt, dekorativ ting til at pynte i hjemmet. Om den er placeret på middagsbordet ved specielle lejligheder eller i et vindue, så er en lysestage absolut med til at skabe hygge. 

Lysestagen Harmony i guld er designet af den danske designer Maria Berntsen. Den er produceret i rustfrit stål og er efterfølgende blevet belagt med 24 karat guld, der er med til at give den et smukt og stilfuldt udseende. En Harmony lysestage er udarbejdet til femkronelys, som du ikke skal lade brænde helt ned, da dette kan forårsage misfarvning på stålet og dermed føre til grimme pletter på lysestagen. 

Når det kommer til rengøring og vedligeholdelse af lysestagen, så kan du bruge en klud, der er vredet op med lidt sæbe og varmt vand. Undgå på alle måder at bruge pudsemiddel på stålet.

Kubus 4 Lysestage fra By Lassen – en moderne adventsstage eller en simpel borddekoration

Kubus 4 Lysestage fra By Lassen - en moderne adventsstage eller en simpel borddekoration

Mangler du noget, der kan pifte spisebordet op? Så er By Lassens Kubus 4 Lysestage bestemt et godt bud. Den simple lysestage i matsort metal har plads til fire kronelys og passer ind i ethvert hjem. Da den netop har plads til fire lys kan den sagtens fungere som en adventsstage, der hverken visner eller kræver de helt store kreative evner. 

Lysestagen er kvadratisk på 14 cm * 14 cm og er 20 cm i højden. Den passer flot ind på et stort spisebord i stuen eller på en skænk, hvor man kan nyde synet af fire brændende lys. Den simple metalkonstruktion gør lysestagen let, og det store mellemrum mellem lysene gør, at du føler, der er luft omkring. Sammen med en enkelt plante eller en vase kan den virkelig skabe hygge i dit hjem.

Menu (POV Circle candleholder) – Bedste designlysestager til væggen

Menu (POV Circle candleholder) Bedste designlysestager til væggen

Om 

Lysestager behøver langt fra traditionelle i design, og de behøver ikke skulle stå på et bord eller en kommode. Der findes et stor udvalg af de uundværlige indretningsobjekter, så du kan vælge dig produktudgaver, du kan designe din personlige indretning med. 

Vil du have nogle af de mest kreative og elegante lyseholdere på markedet, der skal kunne hænges op på væggen, skal du vælge disse Menu POV Circle candleholdere. 

Produktet egner sig perfekt til dig, der vil skabe dit eget vægophæng. Du finder lyseholderne i forskellige størrelser, så du kan mixe og matche, som du har lyst til. 

Til den store stue kan du vælge både små og store udgaver, som du kan hænge op i en form eller mønster, som passer ind til dit hjem. Til den lille stue kan du vælge de mindste produktudgaver og skabe et stilfuldt og elegant ophæng, du kan få glæde af, når der skal skabes en personlig og hjem atmosfære i boligen. 

Uanset størrelse er alle Menu POV Circle candelholdere fremstillet i pulverlakeret stål, som kan passe ind til enhver indretningsstil. 

Udvalgte specifikationer

 • Findes i forskellige størrelser
 • Pulverlakeret stål
 • Perfekt til at designe personlige vægophæng 
 • Findes i forskellige nuancer 

Nordic light 4-arms lysestage – Bedste lysestage til bordet

Nordic light 4-arms lysestage Bedste lysestage til bordet

Om

Lyseholdere giver mulighed for at skabe ekstra hyggelig stemning i hjemmet og egner sig i særdeles til at stå på middagsbordet eller spisebordet. Det har stor betydning både dekorationsmæssigt og indretningsmæssigt, at du selv kan bestemme størrelsen på din lyseholder og omfanget af de levende lys. Med Nordic Light 4-armslysestage kan du justere de 4 arme, så du får et indretningsobjekt, som passer til dit hjem og dit spisebord.

Den praktiske og moderne lyseholder fra Design House Stockholm er fremstillet i træ, der er et rustikt og tidløst materiale, som egner sig til ethvert hjem. 

Den store fordel ved det justerbare design er produktets mange anvendelsesmuligheder. Du kan have din lyseholder stående på bordet, eller du kan have den stående på en skænk. Har du brug for at optimere pladsen, kan du folde armene sammen, så holderen ingenting fylder. 

Det praktiske, dekorative og enkle design giver dig et produkt, du kan få glæde af i masser af år.

Udvalgte specifikationer

 • 4 regulerbare arme 
 • Tidløst og enkelt design 
 • Træ
 • Beregnet til 4 stearinlys 

Caravell fra Spring Copenhagen – Bedste anvendelsesmuligheder

Caravell fra Spring Copenhagen Bedste anvendelsesmuligheder

Om 

Hovedparten af de moderne og smukke lysestager er designet til enten at stå på en flade såsom bord, skænk eller gulv eller blive hængt op på væggen. Der findes særlige udgaver af de populære lyseholdere i træ, som du kan bruge på alle flader i hjemmet. Med Caravell fra Spring Copenhagen får du et elegant produkt, som du kan have stående på en trappeafsats, i vindueskarmen, på spisebordet eller på en skænk. Du bestemmer, hvor den elegante lyseholder i rustikt egetræ skal placeres. 

Caravell er et designerprodukt, som er tegnet af Sven Erik Tonn-Petersen, der oprindeligt er kendt for sine charmerende træfigurer. Tonn-Petersen er inspireret af elementer fra middelalderens skibe, og både hans møbler, figurer og nutidige produkter har smukke referencer til de rustikke naturmaterialer.

Den solide lyseholder er stor nok til at skabe stil og charme med placering på gulvet og er samtidig elegant og dekorativ til at kunne stå på middagsbordet.  

Udvalgte specifikationer

 • Smuk designerstage i egetræ
 • 29,5×29,5x7cm
 • Egner sig til både gulv og bord

KARE DESIGN Castle Deluxe kandelaber – Bedste delux gulvlysestage

KARE DESIGN Castle Deluxe kandelaber Bedste delux gulvlysestage

Om

Der er forskellige behov og boligstilarter, som er med til at afgøre, hvilket design og hvilken størrelse din lyseholder skal have. 

Vil du skabe stil i hjemmet, har du brug for pompøse og stilfulde indretningsobjektiver. Denne Caste Deluxe kandelaber fra KARE DESIGN er den perfekte lysestage med 9 arme til den eksklusive boligindretning. Lyseholderes måler hele 185cm i højden og vil blive et midtpunkt i hjemmet. Den vil tage sig elegant ud i gangen, entréen eller stuen, hvor den vil give et eksklusivt og stemningsfyldt look både med og uden levende lys. 

Produktet er skabt i aluminium med sølvlook, der giver et klart og lyst look i boligen. Den kan bruges til enhver indretningsstil og vil med sikkerhed få opmærksomhed fra dine gæster.

Den store fordel ved aluminium er dets høje slidstyrke, hvilket er en vigtig faktor, når det handler om gulvlysestager. Den pompøse lyseholder vil blive en del af den personlige indretning, og den kan give ligeså meget kunstnerisk værdi som funktionel værdi.  

Udvalgte specifikationer

 • Højde på 185cm
 • Sølv look (aluminium i grundkonstruktion)
 • Smuk og stilren lyseholder til stuen, entréen eller gangen
 • 9 arme 
 • Kunstnerisk design 

i samarbejde med PriceRunner

 

Moebe Nicholas Oldroyd Lysestage No.1 – Bedste lysestage i kobber

Moebe Nicholas Oldroyd Lysestage No.1 Bedste lysestage i kobber

Om 

Kobber er et populært materiale, når det kommer til lyseholdere. Det rustikke og elegante materiale komplimenterer enhver indretningsstil, og vil skabe sjæl og charme i lang tid. Det holdbare materiale mister hverken glans eller elegance af at stå fremme i hjemmet, hvilket gør det ideelt til dekorationsobjekter. 

Denne Moebe Nicholas Oldroyd Lysestage er designet i en simple og moderne konstruktion og giver plads til 1 stearinlys. 

Du kan have den smagfulde lyseholder stående på en hvilken som helt overflade i hjemmet. Det kan være i vindueskarmen, på spisebordet, på en hylde eller på en skænk. 

Det minimalistiske og funktionelle design vil falde perfekt ind i den minimalistiske indretning, hvor der er brug for enkle objekter skabt i rå materialer.

På trods af sit kvalitetsmateriale og moderne design befinder Moebe Nicholas Oldroyd sig i den budgetvenlige ende af prisskalaen, hvilket gør det egnet som gave. Den leveres i en smuk gaveæske, som vil glæde enhver person med smag for stilfuld indretning. 

Udvalgte specifikationer

 • Fremstillet af 100% kobberwire 
 • Enkel, stilfuld og minimalistisk design 
 • Opretholder sin elegance i masser af år
 • Leveres i flot æske

STOFF® Nagel Lysestage – Bedst til kreativ indretning

STOFF® Nagel Lysestage Bedst til kreativ indretning

Om

De mange designs og valgmuligheder på det danske marked for lysestager gør det muligt at vælge de produkter, som matcher dine behov. Har du smag for både stil, funktionalitet og kreativ indretning, vil du få alle dine behov opfyldt ved at vælge de kunstneriske produkter fra STOFF®. Stagerne er designet af Hans Nagel, som udvikler sine kunstneriske og dekorative indretningsobjekter i forskellige materialer og overfladefarver.

Stagerne findes blandt andet i messing og krom og egner sig perfekt til dig, der holder af kreativitet i indretningen. Du kan mixe og matche, som du ønsker det og skabe de designs, som afspejler din smag og personlighed. 

De funktionelle, små lysestager kan skabe stil uden lys som følge af deres flotte overflader. Du vælger selv, om du vil have 2, 3 eller flere stager sammensat i et bestemt mønster, eller om du foretrækker at bruge stagerne enkeltvis. 

Udvalgte specifikationer

 • Dekorative stager med smagfuld finish 
 • Fås i forskellige materialer 
 • Egner sig dekoration både med og uden levende lys

Holmegaard kammerstage – Lysestage i klassisk design

Holmegaard kammerstage Lysestage i klassisk design

Om 

Mens nogle mennesker går op i dekorativ indretning og holder af kreative designs, ønsker andre en mere klassisk og traditionel indretning. Har du brug for en enkel og charmerende lysestager, vil denne stilfulde kammerstage være det helt rette valg.

Den egner sig perfekt til den maskuline bolig og den traditionelle boligstil. Kammerstagen har referencer til datidens simple lyseholdere, som var udviklet med håndtag, så det var muligt at bære lyskilden i mørke. Denne Holmegaard stage er udformet tro mod datidens design men i moderne materialer af klar glas og med et stilfuldt håndtag i læder. 

Den charmerende stage egner sig til at stå et hvilket som helst sted i hjemmet, hvor den bringer stemning og hyggelig belysning. 

Vil du skabe et personligt eller kreativt look omkring din stage, kan du bruge et farvet stearinlys. Den store fordel ved materialer i hhv. glas og læder er, at de egner sig til forskellige farver.   

Udvalgte specifikationer

 • Klassisk design
 • Klar glas og læder
 • Egner sig til ethvert rum i hjemmet 
 • Plads til 1 stearinlys 

SANDER lyseholder – Moderne lysestage til væggen

SANDER lyseholder Moderne lysestage til væggen

Om lysestagen

Stager og holdere til lys findes i mange forskellige udformninger, stilarter og materialer. Selvom lysestager har været brugt i boligindretningen i flere hundrede år, behøver du ikke dekoreret hjemmet med indretningsobjekter af ældre stilart. 

Vil du gennemføre den moderne og stilrene indretning i hjemmet, har du brug for indretningsgenstande i rustikke materialer og enkle designs. Denne SANDER lyseholder er stilfuldt designet i sort jern og giver plads til 1 lys. Det er den perfekte lyseholder til entréen, gangen eller til hyggekrogen i stuen. 

Den moderne jernlyseholder vil tage sig smukt ud hos dig med en New Yorker inspireret indretning, hvor produktet giver stil og charme ved at bringe de rå og industrielle materialer ind i hjemmet. 

Jern er et ideelt materiale til de funktionelle basisobjekter til hjemmet. Det kræver ingen vedligehold og er nem at tørre ren for støv med en våd klud. 

Udvalgte specifikationer

 • Moderne design 
 • Plads til 1 lys
 • Sort jern 
 • Vægophæng 
 • 35×15,5×6,5cm

VidaXL lysestage i træ grå – Bedste lysestager til udendørs brug

VidaXL lysestage i træ grå Bedste lysestager til udendørs brug

Om 

De fleste mennesker forbinder lyseholdere med at blive anvendt indenfor i hjemmet. Der findes stilrene og funktionelle lysestager, som er skabt til at stå på terrassen, i haven eller på altanen. Med disse robuste og slidstærke lyseholdere kan du tage den hyggelige stemning fra levende lys med dig udenfor. 

De 3, store lyseholdere er fremstillet i gråt look og er lavet af MDF i højeste kvalitet. Du vælger selv, hvordan du vil bruge de 3 stager. De vil stå elegant ved siden af hinanden, og de vil skabe stil og elegance separat. Stagerne er designet i forskellige højder, så du kan bruge dem, hvor de skaber størst værdi og anvendelsesglæde. 

Udvalgte specifikationer

 • 3 stilrene lysestager i forskellige højder 
 • Fremstillet af højkvalitets MDF
 • Finish i grå
 • Beregnet til udendørs brug

FAQ

🤩 Hvad bruges lysestager til?

Lysestager bruges til at holde på stearinlys, hvormed de altså er en god ting at have i din indretning, da levende lys altid er med til at skabe en dejlig og hyggelig atmosfære. Lysestager kommer i mange fine designs, hvormed du kan finde nogle, som passer til din stil.

🤓 Er lysestager lavet af træ sikre at bruge?

Der kan godt være en risiko ved at bruge lysestager, som er lavet af træ, medmindre de er behandlet, sådan at de er blevet varmeresistente. Hvis de ikke er det, så er det en god ide at bruge lys, som kommer i en lille base af metal.

🧐 Hvordan undgår jeg, at lyset falder ud af lysestagen?

Et lille trick til, hvordan du sikrer dig, at lyset ikke falder ud af lysestagen, er ved at dryppe en smule flydende stearin ned i lysestagen. På den måde kan du sætte selve stearinlyset fast nede i den bløde stearin, som derefter hurtigt vil størkne og holde lyset på plads.

🤔 Hvad sætter jeg oven på lysestager?

Du sætter stearinlys fast oven på lysestager. Du bestemmer dog selv, om du vil tænde lysene eller have dem stående til pynt. Dog bør du være opmærksom på, at du ikke må placere ting direkte over det tændte lys, da du ellers risikerer, at ilden kan sprede sig til det.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar