Du har brug for lys, når mørket falder på. Særligt i de danske vintermåneder er loftlampen en stor hjælp, når du skal udnytte døgnets mørke timer. 

Loftlampen sørger for et godt og overskueligt lys, og den er oplagt både i spisestuen, køkkenet, soveværelset og stuen. Det er op til dig, hvor du har brug for ekstra lys med en smart loftlampe.

Hvis du mangler en flot loftlampe, har vi udvalgt nogle af de bedste loftlamper på markedet. Der er både loftlamper til dig, der foretrækker et enkelt og rustikt look, men du også kan finde elegante og skulpturelle udgaver. Lad dig endelig inspirere, så du kan få lyst dit hjem op på en behagelig og flot måde.

Ellos Home Loftlampe Conran

Redaktionens valg

Loftlampe_Conran

På redaktionen er vi vilde med det enkle, men gennemførte design på loftlampen Conran fra Ellos Home. Lampen er en fortolkning af den klassiske lysekrone, hvor den har fået en moderne overhaling. Designet er enkelt med 3 sorte arme i metal, du kan skrue fast og vinkle, så det passer bedst med dine omgivelser.

Hver arm har en pære i hver ende, så du har i alt 6 forskellige lyskilder, der giver godt arbejdslys på værelset eller hyggelig belysning til aftensmaden om spisebordet.

Om Ellos Home Loftlampe Conran

Det helt særlige ved Ellos Home Loftlampe Conran er, at loftlampen er enkel, men dekorativ. Den består af 3 metalarme, hvor de 2 af dem måler 45 cm i længden, og den sidste er 70 cm i længden. Det giver en asymmetri og spændende former, alt efter hvor du ser lampen fra.

Med til Ellos Home Loftlampe Conran får du en baldakin lavet i sort metal, hvor der sidder et krogophæng indvendigt. Det gør det nemt selv at sætte lampen op, og du har en ledning på 131 cm at gøre godt med for at nå lampeudtag.

Du får dog ikke pærer med din Ellos Home Loftlampe Conran, der skal bruge 6 x E27 pærer med maks 40 Watt.

Fordele

 • Moderne fortolkning af lysekronen
 • Til 6 pærer til optimal belysning
 • Enkelt sort design
Ulemper

 • 6 x pærer skal købes ved siden af

Brilliant Joya 3-armet loftlampe

Bedst til prisen

Brilliant_Joya_3

Skal du bruge en billig loftlampe, der stadig byder på et interessant design, anbefaler vi Brilliant Joya 3-armet loftlampe. Lampen er en del af serien Joya, hvor du kan få lampen i flere forskellige størrelser.

Som noget særligt har den 3-armede loftlampe 3 glaskupler, hvor lyset vil strømme fra. Inde i glaskuplerne er en snoet metaltråd, der bryder lyset og giver en mere hyggelig belysning.

Det snoede design går igen i fatningen, hvor hver af de 3 arme snor sig rundt om hinanden i organiske former.

Om Brilliant Joya 3-armet loftlampe

Den 3-armede loftlampe Brilliant Joya er relativt nem at sætte op med en eksisterende lampefatning. De 3 arme vil sno sig rundt og med en glaskuppel i hver ende lyse om, om det er over spisebordet, sofabordet eller i soveværelset, den skal hænge.

Loftlampen bruger 3 x G9 Stiftpære, der passer til pærer med maksimalt 33 Watt. Du får ikke pærer med til din Brilliant Joya 3-armet loftlampe, så de skal købes ved siden af. Det giver dig frie hænder til selv at vælge, om du vil bruge pærer med LED loftlamper.

Du kan også sætte Brilliant Joya 3-armet loftlampe sammen med en lysdæmper. En loftlampe med lysdæmper kan sikre den helt rigtige belysning, så det ikke skærer i øjnene eller er for dunkelt til at se.

Fordele

 • Snoet og organisk design
 • Glaskupler med metaltråde
 • Kan bruges med lysdæmper
Ulemper

 • Pærer følger ikke med produktet

Pirce Loftlampe Artemide

Bedste Premiumvalg

Pirce_Loftlampe_-_Artemide

Premiumvalget i vores oversigt er den unikke loftlampe Pirce Loftlampe Artemide, der er designet af Giuseppe Maurizio Scutella. Prisen ligger i den høje ende, men du betaler for et veludført og helt særligt design, der giver et interessant element til din indretning.

Lampens design snor sig fra fatningen øverst, der skal sidde i loftet, hvor lampeskærmen som en spiral udgår fra. Det gør lampen meget let at se på, men det fordeler også lyset og en helt særlig måde.

Om Pirce Loftlampe Artemide

Pirce Loftlampe Artemide er med lysdæmper og bruger 1 x 330 watt halogenrør R7s. Lyskilden følger med, så du ikke selv skal ud at investere i en pære til loftlampen.

Fordi du kan dæmpe lampen, kan du få netop den belysning, der egner sig bedst til dine omgivelser og aktiviteter. Skal I spise aftensmad, kan du dæmpe ned for lyset, og skal der spilles brætspil, kan du skrue op for lysintensiteten.

Modellen har en diameter på 97 cm, mens højden er 52 cm. Den kommer derfor særligt til sin ret, hvis du kan hænge loftlampen med god plads omkring, så det snoede design får lov til at fylde. Pæren er diskret gemt bag en af de snoede former, så du ikke får lyset direkte i øjnene, men det brydes på en særlig måde og giver en god stemning til rummet.

Fordele

 • Skulpturel loftlampe
 • Designet af Giuseppe Maurizio Scutella
 • Dæmpbar model
Ulemper

 • I det høje prisleje

Clizia M Prisme/ Fume SLAMP loftlampe – unik loftlampe med prismedesign

Clizia_M_Prisme_Fume_SLAMP

Drømmer du om en unik loftlampe er Clizia Loftlampe M Prisme/ Fume SLAMP et helt særligt valg i vores oversigt. Lampeskærmen består af en række gennemsigtige plastikstykker, der spreder lyset på en spændende og anderledes måde lig en prisme.

Designeren bag Clizia Loftlampe M Prisme/ Fume SLAMP er Adriano Rachele, der er kendt for at dyrke poesien og følelser i hans design. Han har vundet flere priser for hans designs, og Clizia Loftlampe M Prisme/ Fume SLAMP er et af hans vellykkede loftlampe designs.

Om Clizia Loftlampe M Prisme/ Fume SLAMP

Loftlampen Clizia M Prisme er unik i vores oversigt med sit særlige design. Den har en størrelse med en diameter på 53 cm og en højde på 20 cm, der spreder lyset hensigtsmæssigt, om den hænger i stuen, på et værelse eller i entréen. Uanset hvor den hænger, vil lampen give et næsten overnaturligt og interessant lys, med sit unikke prisme-design.

Lampen bruger 2 x E27 pærer med maks 20 Watt, så du nemt kan finde de rigtige pærer til din loftlampe. Der medfølger gratis halogen pærer til lampen. Du har dog mulighed for selv at vælge, om du vil bruge de klassiske glødepærer eller foretrækker en LED loftlampe.

Fordele

 • Prismedesign, der bryder lyset
 • Af den kendte designer Adriano Rachele
 • Medfølger gratis halogen pærer
Ulemper

 • Ikke et design, der tiltaler alle

Eglo Townshend Loftlampe – smart belysning med rå træelementer

Eglo_Townshend_Loftlampe

Eglo Townshend Loftlampe er en alternativ og mere rå udgave af den klassiske loftlampe. Designet er bygget op omkring en rå, naturfarvet træbjælke, hvor de sorte fatninger til pærerne hænger fra. Du får i alt 3 sorte fatninger, hvor ledningen er snøret omkring træbjælken for at mødes øverst med en diskret overgang til loftet.

Om du ønsker at bruge store og dekorative glødepærer eller smarte led lys til din Eglo Townshend Loftlampe er helt op til dig og dine ønsker.

Om Eglo Townshend Loftlampe

Eglo Townshend Loftlampe kan bruges over spisebordet i loftet, men den kan også hænge over køkkenøen i køkkenalrummet eller i et værelse eller kontor.

Kontrasten mellem det lyse træ og det sorte stel giver et dekorativt element til din indretning, der stadig holder sig i de mere rå og maskuline udtryk.

Loftlampen leveres som på billedet – dog uden pærer. Der er i alt 3 fatninger med en ledning på hver især 1 meter.

Du skal bruge 3 x E27 Globepære og være opmærksom på, at det er på max 60W. E27-fatningen giver dig mange muligheder for selv at vælge, hvilken pære, der tager sig bedst ud med loftlampen og resten af din indretning.

Du kan eksempelvis få installeret SceneSwitch pærer i loftlampen, der kan dæmpes, eller du kan bruge pærer fra Philips Hue, der kan styres direkte via din smartphone og app. Der er mange muligheder med Eglo Townshend Loftlampe.

Fordele

 • Råt design med træ og sorte ledninger og fatninger
 • Passer til alle E27-pærer
 • Kan bruges med SceneSwitch og Philips Hue pærer
Ulemper

 • Du skal tilkøbe pærer selv

By Rydéns Galax loftlampe 15 – galaktisk loftlampe til stue og spisested

Rydéns_Galax_loftlampe

Ønsker du at gøre din loftlampe til et skuestykke, er By Rydéns Galax loftlampe 15 sikkert et godt valg. Navnet hentyder til designet, hvor 15 små glaskupler i forskellige størrelser ligner planterne i et solsystem. Hver af de 15 glaskupler har deres egen pære, så de lyser op individuelt, som havde du taget et stykke af galaksen med hjem i stuen over spisebordet.

Om By Rydéns Galax loftlampe 15

By Rydéns Galax loftlampe 15 kan fås med et stel i enten krom, hvor glaskuplerne er holdt i en røgfarvet nuance. Du kan også få modellen med et guldfarvet stel, hvor kuplerne er ravfarvede. Det er op til din smag, om du foretrækker et mere koldt eller varmt lys fra din By Rydéns Galax loftlampe 15.

By Rydéns Galax loftlampe 15 er en relativt stor lampe, der har en diameter på 85 cm og en højde på 44 cm. Den er derfor bedst egnet til at hænge i loftet over et spisebord. Du kan selv bestemme højden på lampen, der kommer med en ledning på 140 cm.

Du skal være opmærksom på, at By Rydéns Galax loftlampe 15 bruger 15 pærer med G9-sokkel, og du skal købe dem separat. Vil du gøre det ekstra behageligt med loftlampen til stuen, så kan du få installeret en lysdæmper, så du kan nedtone lyset, når selskabet kræver det.

Fordele

 • Unikt design med inspiration fra galaksen
 • 15 pærer til at lyse op
 • 2 forskellige udgaver af vælge mellem
Ulemper

 • De 15 pærer skal tilkøbes separat

Ellos Home Loftlampe Ellen – moderne og organisk loftlampe i hvidt glas

Loftlampe_Ellen

Ellos Home Loftlampe Ellen er et godt bud på en moderne og skulpturel loftlampe, der med sit lette udtryk vil passe ind i stort set alle nordiske og minimalistiske hjem. 

Lampeskærmen er fremstillet i matteret hvidt glas, så lyset fordeles behageligt over et større område uden at skære dig i øjnene. Designet er levende og organisk med bølgende former, der giver en ekstra detalje til din indretning.

Om Ellos Home Loftlampe Ellen

Ellos Home Loftlampe Ellen kan hænge ned fra lofter på cirka 140 cm, men den kan også afkortes, hvis du har kortere til et lampeudtag. Du kan hænge loftlampen op selv med det medfølgende sorte metalophæng med metal-wire.

Selve ledningen er i sort stof, der giver en god kontrast til det lette og lyse design af lampeskærmen. Lampeskærmen måler i diameter 40 cm og i højden 30 cm, så den passer godt over et spisebord, et sofabord eller i køkkenet over en siddeplads.

Husk at købe en pære ved siden, der passer med en sokkel E27 og en maksimal effekt på 60 Watt. Den vil sikre, at lyset bliver behageligt for øjnene, når det brydes af den matterede lampeskærms bølgende former.

Fordele

 • Organisk og levende design
 • Kontrast mellem skærm og ledning
 • Metal-wire ophæng medfølger
Ulemper

 • Pære medfølger ikke

By Rydéns Lucena loftlampe Ø34 cm – flettet loftlampe til spisebordet

Rydéns_Lucena_loftlampe

Er du vild med det flettede look, der er moderne til loftlamper? By Rydéns Lucena loftlampe er en håndlavet lampe, der er flettet af jute. Jute er et naturligt og bæredygtigt materiale, og By Rydéns Lucena loftlampe er holdt enkel i sort.

Du kan bruge loftlampen fra By Rydéns til spisebordet, men den egner sig også som køkkenlampe, i stuen eller til ekstra hyggelig belysning i soveværelset.

Om By Rydéns Lucena loftlampe

Lampen måler i diameter 34 cm, og den har en højde på 35 cm. Ledningen er i alt 120 cm lang, men du kan hæve og sænke selve pæren under skærmen, så du får den rette højde på lyset. Du monterer lampen i et krogophæng, så du skal have fat i boremaskine og skruetrækker, når du sætter By Rydéns Lucena loftlampe op.

By Rydéns Lucena loftlampe bruger en almindelig pære med E27 sokkel på 95 mm, som skal tilkøbes ved siden af. Du kan vælge en klassisk hvid pære, eller du kan gå med et mere ravgul lys, hvis du skal bruge lampen til at skabe en intim og hyggelig stemning.

Du kan sagtens kombinere flere af By Rydéns Lucena loftlampe, hvis du har et langt spisebord eller vil bruge dem i køkkenet. Lamperne giver et behageligt, men klart lys, så du får lys til de mørke dage og aftener.

Fordele

 • Flettet design i sot jute
 • Bruger en almindelig pære med E27 sokkel
 • Kan kombineres med flere lamper
Ulemper

 • Pæren skal tilkøbes ved siden af

Guide: Vælg den rigtige loftlampe

Når du skal vælge loftlampe, er det i høj grad et spørgsmål om din egen stil og smag. Nogle foretrækker et enkelt og moderne design som messing lampen, der har været en stor trend. Den billige løsning kan være rispapirlampen, eller du kan overveje at kombinere din loftlampe med en retro standerlampe.

Inden du vælger din favorit, kan du med fordel overveje vores gode råd, der gør det lettere at finde den rigtige loftlampe til dit hjem.

Størrelse

Har du et stort rum, kan det kræve en stor loftlampe eller flere forskellige lamper, hvis du skal have optimal belysning. Husk at vurdere størrelsen på lampen og mål gerne op, så du er sikker på, du har plads til den.

En loftlampe kan du ofte justere, så den har den rigtige højde, om den skal hænge over spisebordet eller sofaarrangementet. Ledningen kan forkortes eller skiftes ud, hvis der er langt til lampeudtaget, så du kan få lampen til at hænge, hvor den giver det bedste lys.

Det er dog afgørende, at du har plads til din loftlampe, og at den ikke kommer til at dominere rummet for meget.

Type af belysning

Nogle loftlamper er designet som små skulpturelle elementer i sig selv, mens andre er mere praktisk og leverer god belysning uden dikkedarer. Loftlampe pendel er en klassiker, og der findes et væld af forskellige modeller på markedet, der alle giver et klart og behageligt lys ved spisebordet.

Vil du hellere skabe en særlig stemning i rummet, kan du vælge et design, der bryder lyset. Nogle modeller kan også integreres med Smart-funktioner, så du kan styre farve og intensitet via en app på din smartphone.

Vælg den type af belysning, der passer til rummet, de aktiviteter, du skal foretage dig, og hvilken farve lys, der vil være mest behagelig.

Design

Elsker du det enkle og moderne, eller foretrækker du skulpturelle og interessante genstande? Designet af din loftlampe vil være helt op til din smag, og der er mange forskellige modeller at vælge mellem, der helt sikkert også passer til dit hjem.

Husk at tænke din loftlampe ind i resten af indretningen, så den passer til dine møbler eller er tilstrækkelig enkel til at kunne være en fast følgesvend i mange år. Det er afgørende, at lampen ikke er et forstyrrende element, men giver både detaljer og lys i dit hjem.

Kilder: Lumens.com, Wayfair.co.uk og Lightingandlights.co.uk

Sådan rengør du dine loftlamper

Inden du går i gang med sæbe og klude, skal du huske, at sikkerheden skal være i orden, før du rengør din loftlampe. Sørg for at slukke for strømmen, så du ikke får vand i systemet eller får stød under rengøringen.

De fleste lampeskærme skal blot tørres af med mildt sæbevand og en fugtig klud. Du kan evt. fjerne lampeskærmen, hvis du vil gøre den grundigt rent både ud- og indvendigt.

Har du lampeskærme af stof eller papir, skal du ikke vaske dem med vand, men derimod børste dem grundigt af. Du kan også bruge støvsugeren med børstehoved, så du kan fjerne støvet fra overfladen.

Hænger din loftlampe i soveværelset, køkkenet eller andre rum, hvor der kan danne sig et lag af fedt på lampeskærmen, skal du bruge en mere kraftig sæbeopløsning, der kan opløse fedtet.

Når du har rengjort din lampe, kan du eftertjekke, at alle pærer er skruet ordentligt i, og skifte ud, hvis nogle er gået i stykker. Til sidst kan du igen tænde for strømmen og nyde din rene loftlampe.

Kilde: Lumens.com

Guide: Sådan kan du optimere belysningen i hjemmet

Med effektive og flotte lamper i loftet, kan du få god belysning til både hyggetid og arbejdstid. Der er flere måder, du kan optimere dit lys i hjemmet, så du får den helt rigtige stemning.

Brug flere lamper sammen

En enkelt loftlampe kan være fin, men kan du kombinere med andre lamper, kan du få en hyggelig belysning i flere højder. En loftlampe er god at bruge sammen med almindelige bordlamper eller standerlamper, så du får lys fra flere forskellige vinkler. Her kan du kigge på bambus lamper, da de har et pænt design og er på samme tid også mere bæredygtig.

Lysdæmper

Det er smart at have mulighed for at dæmpe lyset fra din loftlampe. Når du skal sidde og se en film, kan du dæmpe for lyset, mens du kan skrue op, når der skal læses avis ved spisebordet.

Ikke alle lamper kommer med integreret lysdæmper, men mange smarte LED-pærer kan kontrolleres direkte fra din smartphone. Dog skal du have en autoriseret elinstallatør ud, hvis du skal sætte nye stikkontakter op til lysdæmpning.

Brug LED-pærer

Har du mulighed for det, så er det både bedre for miljøet og din pengepung, hvis du kan bruge LED-pærer med din loftlampe. LED bruger mindre energi, så du ikke skal bruge så ekstra strøm på at have lyset tændt.

Mange LED-pærer er også smarte, så de kan kombineres med en app på din smartphone og give nye muligheder for at justere belysningen.

Kilde: Bhg.com

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en loftlampe?
Inden du køber en loftlampe, bør du overveje, hvor meget lys du har brug for, og hvad der passer til din stil. Nogle loftlamper er meget store, så du skal have pladsen til dem.
Hvilken type loftlampe er bedst?
Den bedste loftlampe afhænger af dit behov. Har du brug for kraftigt lys, skal du vælge en model med flere pærer. Skal du bruge et dekorativt element, kan du vælge en mere alsidig udgave.
Hvad er den bedste måde at rengøre loftlamper på?
Du rengør din loftlampe med mildt sæbevand og en fugtig klud. Ofte skal du op i højderne, så sørg for at stå sikkert på en stol eller stige, før du gør rent.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar