Når mørket falder på er hyggelig belysning altid velvalgt.

Med én eller flere lanterner kan du skabe den helt rigtige stemning, om det er med ægte stearinlys eller flakkende LED-flammer. Det fungerer både perfekt på terrassen i sommerhuset, på altanen til en hyggelig grillaften eller ude i haven, når du går en aftentur.

Hos Furnished.dk har redaktionen været på jagt efter de bedste lanterner, der både giver flot belysning, men også er elegante dekorationer i sig selv. Bliv inspireret til selv at lyse op ude eller inde med ét af vores 6 skønne valg.

Faktorer du bør overveje, når du køber en lanterne

En udendørs lanterne er en essentiel del af udendørs belysning, og det kan være en udfordring at vælge den rigtige. Her er nogle ting at overveje, når du køber en udendørs lanterne:

Formål: Hvad vil du bruge din lanterne til? Skal den lyse hele gården op, eller skal den kun bruges til at lyse op på en bestemt del af haven? Vælg en lanterne, der passer til det formål, du har i tankerne.

Materiale: Det materiale, din lanterne er lavet af, vil påvirke dens holdbarhed og udseende. De mest almindelige materialer er metal, glas og plastik. Metal og glas er mere holdbare end plastik, men de kan være dyrere.

Størrelse: Tænk på, hvor stor din lanterne skal være i forhold til det område, den skal oplyse. En stor lanterne kan virke overvældende i en lille have, mens en lille lanterne måske ikke lyser nok op i et større område.

Lyskilde: Der er flere forskellige lyskilder, du kan vælge imellem, herunder LED, halogen og solenergi. LED er den mest energieffektive og holdbare mulighed, mens solenergi kan være den mest økonomiske på lang sigt.

Stil: Lanterner fås i mange forskellige stile, fra traditionelle til moderne. Vælg en stil, der passer til din smag og indretning.

Pris: Priserne på udendørs lanterner varierer meget, så sørg for at sætte et budget, inden du går på jagt efter den perfekte lanterne. Husk, at det ikke altid er den dyreste lanterne, der er den bedste.

Vedligeholdelse: Tænk på, hvor meget vedligeholdelse din lanterne vil kræve. Nogle materialer kræver mere vedligeholdelse end andre, og nogle lyskilder skal udskiftes oftere end andre.

arrow-more

Philips Hue Econic Outdoor Up – Bedste udendørs lanterne

Har du allerede gang i Philips Hue, så er det nemt at udvide med den praktiske udendørs lanterne fra Philips. Den kan også bruges for sig selv, hvis du skal have godt og praktisk lys udenfor, du kan styre med dine enheder.

Lanternen er skabt til at fungere sammen med Hue-systemet, så du kan kontrollere lyset direkte fra din smartphone eller tablet. Du skal derfor have en Hue-bro, før det kan fungere optimalt.

Når det først fungerer, er der rigtig mange sjove belysningsmuligheder at vælge mellem. Det giver uendeligt mange muligheder for at sætte den helt rigtige stemning – noget vi er vilde med hos Furnished.dk.

I alt er der 16 millioner forskellige farver, du kan indstille lanternen til, så der kan både strømme behageligt hvidt lys eller festligt farvet lys fra de udendørs lanterner fra Philips.

Selve lanternen er i sig selv ret simpelt i sort aluminium med hvide vinduer. Det er derfor en anonym lanterne, indtil du sætter gang i lampen, og den for alvor kommer til sin ret.

Fordele:

  • Udendørs lanterne
  • Med 16 millioner farvemuligheder
  • Kan fjernstyres fra din enhed

Specifikationer:

  • Mål: 30,1 x 19,4 x 24,4 cm
  • Lyskilde: LED-pære
  • Energikilde: 220 V – 240 V

Ulemper: 

  • Skal bruges med Hue-bro

Rosendahl Soft Spot Solar – Bedste solcelle lanterne til haven

Med Soft Spot Solar fra Rosendahl er din lanterne ikke stationær, men kan tages med hen til bordet. Det er en stor fordel, når der skal spilles et spil kort om terrassebordet, efter solen er gået ned.

Lanternen har en unik udformning, hvor selve lampen er en rund kugle, der sidder i et sort metalgitter. Den sorte metalramme er robust og praktisk bygget. Øverst er en runding lig et håndtag over lyskuglen, som gør det let at gribe fat i lanternen og tage den med dig.

En flad og sikker bund sørger for, at lanternen står stabilt på alle overflader, når du stiller den fra dig.

Lanternen kan fra Rosendahl kan bruges inde som ude. Bruger du den udenfor, kan den lade op helt af sig selv med solceller. Det er en stor fordel, fordi du aldrig skal tænke på opladning, strøm eller batterier.

En fuld opladning med solenergi tager omkring 7 til 10 timer. Det giver op til 15 timers behageligt lys udenfor.

Vil du bruge lanternen indenfor, kan den oplades via et USB-stik. Det går hurtigt, og på 1 til 4 timer lader den op til cirka 15 timers lys. Du kan indstille lanternen til at tænde af sig selv, når mørket falder på for en hyggelig belysning

Fordele:

  • Unikt design
  • Oplades med USB eller solceller
  • Kan tænde automatisk

Specifikationer:

  • Mål: H18,5 x Ø11,5 cm
  • Lyskilde: LED-pære
  • Energikilde: USB-oplader eller solenergi

Ulemper: 

  • Lang opladetid med solenergi

House Doctor Lanterne Knots – flettet lanterne i grantræ med glasindsats

Hourse Doctor står bag den runde lanterne Knots, der får sit navn fra de knuder, der er i designet. Lanternen er fremstillet i grantræ, og flettet som en kurv. Fletteteknikken gør, så materialet slår knuder på sig selv rundt om lanternens runde krop.

Det særlige design i grantræ er noget, vi ikke er stødt på andre steder, og vi er vilde med det naturlige udtryk, som lanternen har. Du behøver dog ikke frygte, at lanternen ikke kan bruges med lavende lys, hvis du elsker stearinlys. Inderst har lanternen en glasindsats, der egner sig perfekt til stearinlys. Du kan dog også snildt bruge andre lyskilder med din House Doctor Lanterne Knots.

Øverst har lanternen en praktisk hank. Du kan flytte rundt med den, om du bruger den om aftenen på stuebordet til at skabe stemning, eller har brug for lyset udenfor i haven.

Fordele:

  • Unikt design i grantræ
  • Glasindsats til stearinlys
  • Med praktisk hank

Specifikationer:

  • Mål: H26 x Ø33 cm
  • Lyskilde: Stearinlys, lyskæde eller falske lys

Ulemper: 

  • Ikke den mest elegante model

Bloomingville Lanterne i Bambus – moderne bambus lanterne

Bambus er enormt populært i interiørmoden, og derfor kan du selvfølgelig også få en lækker lanterne i det naturlige materiale. Vi er selv hos Furnished.dk ret vilde med det naturlige pift til indretningen, lanternen giver.

Lanternen fra Bloomingville er i flettet bambus, der har en meget organisk og naturlig lys farve og form. Det flettede mønster vil skabe en helt unik stemning, når du sætter enten et lys ned i lanternen.

Inde i lanternen er et lille glas, hvor du kan bruge både levende stearinlys eller andre former for belysning til at lyse op med.

Det er en fordel ikke at bruge levende stearinlys med din bambuslanterne, da der let går ild i det naturlige materiale. I stedet vil vi anbefale dig at bruge enten de smarte falske stearinlys, der har en naturlig flakkende flamme, eller en løs lyskæde på batteri.

Fordele:

  • Moderne materiale
  • Flot flettet design
  • Med glas til levende lys

Specifikationer:

  • Mål: H32 x Ø32 cm
  • Lyskilde: Stearinlys, lyskæde eller falske lys

Ulemper: 

  • Kræver lyskilde

Bloomingville Lanterne i Messing – lanterne med unikt udskåret mønster

Elsker du flotte dekorative ting i dit hjem, så vil Bloomingvilles bud på en Lanterne i Messing bestemt være noget for dig. Den lille lanterne er en af oversigtens mindste, men den er fint fremstillet i messing med et unikt udskåret mønster.

Mønsteret på lanternen sørger for, at lyset fra midten af lanternen vil vælte ud af udskæringerne på en unik måde.

Du kan bruge både almindelige stearinlys i midten af lanternen, eller du kan bruge et falsk flakkende LED-lys eller en lyskæde. Messing kan dog sagtens holde til levende lys, hvis du foretrækker den levende flamme.

Designet er næsten orientalsk med det dekorative udskårne mønster og materialet. En elegant hank øverst sørger for, at du nemt kan flytte rundt på lanternen efter behov. Det er smart, hvis du bruger den ude og inde, og vil have den med dig rundt.

Fordele:

  • Unikt udskåret mønster
  • Fremstillet i messing
  • Kan bruges med stearinlys

Specifikationer:

  • Mål: H22,5 x Ø20,5 cm
  • Lyskilde: Stearinlys, lyskæde eller falske lys

Ulemper: 

  • Ikke oversigtens største model

Hvordan dekorerer jeg med lanterner?

Lanterner er skønne særligt i tusmørket, når solen går ned, og natten sniger sig ind på os. Du kan bruge dem på utallige måder både indenfor som udenfor, og det er kun fantasien, der sætter begrænsningerne.

Brug dem langs trappen

Vil du gøre det let for dig selv og dine gæster at finde din indgang, kan du lyse op med lanterner. Du kan stille dem langs trappetrinnene, så det er nemt at finde hvert eneste trin selv i mørke.

Husk at vælge lanterner, der kan tåle at stå udenfor, hvis du vil bruge dem ved indgangen. Hvis du kunne tænke dig automatisk lys, så kan du bruge udendørslamper med sensorer. Det vil sige at de tænder og slukker selv lyset, når der er behov for det. Du kan endda få solcellelamper, som du ikke engang behøver lade op.

Brug dem i stuen

Lanterner skaber en hyggelig belysning, der for alvor kan sætte stemningen i stuen blandt bogreoler og tæpper.

Brug dekorative lanterner, der i sig selv er smukke objekter, hvis de skal stå fremme som pynt. De vil tage sig flot ud både i dagstimerne, men særligt til aften, når du tænder op i dem.

Har du brug for anden hyggelig belysning, kan du også overveje en rispapirlampe.

Hæng dem over et bord

Inviterer du gæster på middag, kan du skabe en rigtig hyggelig stemning med lanterner over bordet. I stedet for en enkelt spisebordslampe, så vil et væld af lanterner give behageligt lys til middagen.

Særligt udenfor over terrassebordet kan lanterner med lys give en hyggelig stemning til sommerfester og sammenkomster. En varm sommeraften vil blive lyst behageligt op, hvis du hænger lanterner over spisebordet på terrassen eller altanen.

Dekorer til højtiderne

Lanternen behøver ikke se kedelig ud året rundt, for du kan bruge dem til at dekorere op til højtiderne. Med lidt gran, en rød sløjfe og en guld-julekugle kan en enkelt lanterne blive en rigtig hyggelig juledekoration.

Brug gerne højtiderne til at gøre ekstra ud at udsmykningen af dine lanterner, så de passer med årets gang.

Kilder: Craftwarehouse.com, Worthingcourtblog.com og Drivenbydecor.com

Guide: Sådan køber du den bedste lanterne

Lanterner fås i mange forskellige udformninger, men det er ikke kun designet, der er værd at overveje. Har du brug for hyggelig belysning, er lanternen et oplagt valg, men hvilken lyskilde skal du vælge til din lanterne?

LED lanterner er blevet mere og mere populære, fordi de både er bedre for miljøet end stearinlys og energibesparende. LED kan også bruges udenfor, og bliver ikke påvirket af fugt, som levende ild gør.

I haven kan fakler skabe en unik stemning, men de kan også være svære at styre. Du skal have helt tjek på flammerne, før du kaster dig ud i sådan et projekt. Derfor er LED-lanterner et bedre og mere sikkert bud, hvis du skal bruge belysning ude som inde.

Kilder: Foter.com og Ylighting.com

Hvordan installerer jeg en udendørs lanterne?

Vil du gerne have ekstra lys udenfor, så kan du installere en udendørs lanterne. Det kræver en smule snilde, hvis du selv vil sætte din lanterne op, men du kan også få en professionel til det.

Er der allerede et lampeudtag fra en tidligere type af en udendørs væglampe, vil du ofte selv nemt kunne sætte lanternen op. Vil du selv i gang med at sætte lanterner op udendørs, så følg denne korte guide:

  1. Find en lanterne, der er egnet til udendørs brug.
  2. Sluk for strømmen.
  3. Sæt lanterne op, hvor den skal sidde.
  4. Sørg for at forbindelsen til strømmen er sikker og lavet ordentlig.

Det er måske lettere sagt end gjort – særligt hvis du ikke er vant til at arbejde med lamper og strøm. Derfor anbefaler vi dig, at du får fat i en professionel, hvis du skal have sat flere lanterner op udendørs og vil være helt sikker på, det er gjort rigtigt og ikke mindst forsvarligt.

Kilder: Wikihow.com og 1800lighting.com

FAQ

🤔Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en lanterne?

Det, vigtigste du skal overveje, er, om lanternen skal bruges indenfor eller udenfor. Skal lanternen stå udenfor stiller det krav til konstruktion og lyskilden.

🧐Er lanterner til stearinlys sikre?

Ja, lanterner til stearinlys er lavet netop til formålet, og de er derfor helt sikre at bruge med levende lys. Husk at tjekke, at din lanterne kan bruges med stearinlys, før du tænder op.

🧐Er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til lanterner?

Der er selvfølgelig en sammenhæng mellem kvalitet og pris, men når det kommer til lanterner, betaler du også for designet og brandet. En billigere lanterne er ikke nødvendigvis af dårligere kvalitet.

Tidligere anmeldte produkter – Nu udgået

Sirius lanterne med lyskæde Alfred – Vores favorit

Sirius lanterne med lyskæde Alfred

Hvis det skal være nemt og uden levende lys, så er lanternen fra Sirius et oplagt valg. I stedet for at bruge levende lys, kører Sirius lanternen på batteri. Det kan være en sikker og nem måde at skabe hyggelig belysning på, uden du skal tænde for levende lys inden aftenstid.

Lanternen er i sig selv i et geometrisk design med smukke geometriske figurer indarbejdet i glasset. Det giver en flot kontrast mellem den sorte kant og det gennemsigtige glas både nat og dag. Om dagen vil kontrasterne stå frem i designet, mens det om aftenen vil sprede et unikt lys inde som ude.

Lyskæden består af i alt 40 små varme lys. Du skal tænde for lyset på selve lyskæden, men der kan også tilkøbes en smart Sirius fjernbetjening, der fungerer med lyskæden. På den måde kan du sætte lyskæden til at stå tændt i et bestemt tidsinterval, før den igen slukker af sig selv.

Fordele:

  • Flot geometrisk design
  • Lyskæde med 40 lys
  • Kan fungere inde og ude

Specifikationer:

  • Mål: 39 x 20 x 20 cm
  • Lyskilde: Lyskæde (40 lys)
  • Energikilde: 3 stk AA

Ulemper: 

  • Batterier medfølger ikke
  • Fjernbetjening skal tilkøbes ved siden af

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar