Det kræver noget helt særligt at sidde stille lang tid ad gangen. Beaves og Butthead beviste det, Joey og Chandler beviste det og du kan også være med til at bevise det. Det store problem med rigtig mange luksuslænestole er, at de ofte ikke er voldsomt pæne. Faktisk hænger det næsten altid omvendt sammen. Jo flottere en lænestol er at se på, jo dårligere er den at sidde i.

Heldigvis er der hjælp at hente. Vi har nemlig samlet de fem bedste lænestole med skammel, så du kan blive inspireret til at vælge en lænestol med skammel, der både kan tilføre det helt rigtige æstetiske udtryk til din stue og samtidig kan få en siddeoplevelse, der gør, at du ikke får brug for at rejse dig, før det bliver sommer.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 Stressless Reno L Lænestol med skammel – den totale luksusoplevelse

Stressless Reno L Lænestol med skammel

Vil du sidde i en stol med Stressless BalanceAdapt, der gør, at komforten automatisk tilpasses efter hvordan din krop bevæger sig, og samtidig har et Stressless Plus-system, hvor du synkront får støtte til både nakken og lænden?

Hvis svaret til det spørgsmål er ja, så burde du tage et nærmere kig på Stressless Reno stolen, der både fås i en small, medium og large. Her er der tale om den en lænestol med fodskammel i størrelse large, og hvis du går efter et ensartet udtryk i din sofagruppe, så kan lænestolen med skammel kombineres med Stressless’ sofa i samme design. Du kan endda gøre oplevelsen komplet med et matchende sofabord.

Om den ultimative lænestol med skammel

Stressless Reno L bliver produceret af Ekornes, der ligger i Norge. Firmaet har siden 1971 produceret en lang række Stresslessmøbler, hvor der har været et ekstremt fokus på at få design, komfort og funktioner til at gå op i en højere enhed. Hos Ekornes er man så sikker på kvaliteten af møblerne, at der er 10 års garanti på den indvendige mekanisme i Renostolen.

Stressless Reno L er betrukket med sort palomalæder, udstyret med et trinløst glid og har automatisk regulerbar lænd- og nakkestøtte, og når de siger, at der er tale om en stor stol, så mener de det. Stolen måler 98 x 88 x 78 cm og vejer over 30 kg, men tilgengæld så sidder man fantastisk i den.

Detaljer

 • Dimensioner: 98 x 88 x 78 cm.
 • Vægt: 30,02 kg.
 • Regulering: Trinløst glid og regulering i nakke- og lændestøtte.
 • Betrukket med sort palomalæder over formstøbt skum.

Ara Lænestol med fodskammel – smukt, dansk design

Ara Lænestol med fodskammel

En af grundene til at mange mennesker ikke synes om det æstetiske udtryk på store lænestole, er nok, at stolene tit bliver meget store og fyldige, hvilket gør, at de passer meget dårligt ind i en nordisk, minimalistisk stil. Sådan er det heldigvis ikke med alle lænestole.

Ara er en lænestol med skammel i et smukt, tidløst, dansk design. Den er dansk produceret og arkitekttegnet, og det kan ses. Samtidig med at den som resultat kommer til at passe fantastisk ind i en dansk indretningsstil, så er den høje ryg med til at sørge for en enormt høj komfort.

Kort sagt kommer design og komfor til at gå op i en højere enhed, og det er svært at bede om mere, når det kommer til en lænestol med skammel.

Om den danskproducerede lænestol med skammel

Lænestolen der måler 102 x 85 x 63 cm og vejer 19 kg er tegnet af den danske arkitekt Jakob Berg, og så er den produceret på den anerkendte Schou Andersen Møbelfabrik, der ligger i Vejen og har været kendt for sit solide håndværk, siden de først slog dørene op i 1919.

Selve Ara-lænestolen er udført i koldskum, hvilket er med til at give stolen en enormt god evne til at støtte og aflaste, og fordi det er en hård skum, får du samtidig den bedst mulige komfort, når du sidder i stolen. Ligeledes er hældningen på den medfølgende fodskammel udført til perfektion, og den følger benenes position naturligt, så du altid sidder dejligt behageligt, når du har benene oppe.

Detaljer

 • Dimensioner: 102 x 85 x 63 cm.
 • Vægt: 19 kg.
 • Ben i sæbehandlet eg.
 • Udført med en luksushynde i koldskum betrukket med sort Sierra læder.

Se vores artikel om: De 7 bedste stofsofaer

Stressless Mayfair lænestol med skammel – 100% retrostil

Stressless_Mayfair_lænestol_med_skammel

Selvfølgelig har designet stor betydning, når du skal vælge en lænestol med skammel. Den skal passe ind i din stue både i størrelsen, men også i farverne og ligeledes skal den være til at holde ud at se på i det hele taget, men når alt kommer til alt, så er det der betyder allermest, hvordan den er at sidde i.

Det er også derfor at Stressless’ lænestole med skammel er blevet så uhyre populære. Stolene er nemlig designet med at ekstremt stort fokus på komforten. Det betyder ikke, at de ikke er pæne at se på, det betyder bare, at du kommer til at sidde bedre end i de fleste andre lænestole, og det er i høj grad derfor, du skal overveje en lænestol fra Stressless.

Om retrolænestolen med skammel

Stressless Mayfair, der måler 100 x 75 x 73 cm og vejer 20 kg, er designet med den velkendte Stresslesskomfort, der gør den til en drømmeagtig oplevelse at sidde i, og med det indbyggede Plus-system reguleres lænde- og nakkestøtten simultant, hvilket betyder, at du får uovertruffen støtte, lige meget om du sider lige op og ned, eller om du sidder mere tilbagelænet. Ligeledes er stolen udstyret med trinløst glid, der sørger for, at lænestolen med skammel tilpasser sig alle din bevægelser.

Stolen er formet ud af koldskum, hvilket gør, at du får den bedst mulige siddekomfort med stor støtte og korrekt aflastning. Koldskum har ligeledes en enormt høj holdbarhed, hvilket gør, at Mayfairlænestolen kommer til at bevare sit udseende i mange år frem.

Detaljer

 • Dimensioner: 100 x 75 x 73 cm.
 • Vægt: 20 kg.
 • Regulering: Trinløst glid og regulering i nakke- og lændestøtte.
 • Betrukket med Maroon palomalæder over formstøbt koldskum.

Stressless View M – lænestol med indbygget fodskammel

Stressless View M

Der er ikke meget ved at sidde fantastisk, imens ens fødder står solidt plantet på jorden. Det tager ligesom noget af afslapningen fra oplevelsen. Derfor er det nødvendigt med en god fodskammel, men med langt de fleste lænestole er det nødvendigt at købe skamlen ved siden af, og selvom skamlen måske er designet specifikt til lænestolen, er det stadig en separat skammel.

Sådan er det dog ikke med Stressless View M, der er en lænestol med indbygget skammel. I stedet for at du skal overveje, hvor skamlen står, og hvor langt fra stolen du helst vil have den, så løftes den indbyggede skammel lige så stille i takt med, at du læner dig bagover.

Om lænestolen med indbygget skammel

Når man taler om designet, så er Stressless View en klassisk designet læderlænestol (/laederstol-læder), men den formår virkelig at skille sig ud, med sin ekstremt høje grad af luksus. Den er som skabt til at blive en installation i den moderne stue, hvor den kan tilføje klassisk komfort og skille sig ud samtidig med, at den passer perfekt ind.

Lænestolen med indbygget skammel måler 109 x 84 x 71 cm og vejer 20 kg. Den er udført i formstøbt koldskum, der er med til at sørge for et ekstremt højt komforniveau, og samtidig giver det stolen et meget lang levetid.

Detaljer

 • Dimensioner: 109 x 84 x 71 cm.
 • Vægt: 20 kg.
 • Regulering: Trinløst glid og regulering i nakke- og lændestøtte.
 • Betrukket med grå noblesselæder over formstøbt koldskum.

Se også artiklerne: de 10 bedste sofaer i læder til boligen

Air Lænestol – afslapning med indbygget fodskammel

Air Lænestol

Der findes mange lænestole til børn (/laenestol-til-børn), men med Air-stolen, er der egentlig i højere grad tale om en lænestol til voksne. Der er tale om en flot designet lænestol med indbygget skammel, der formår at fremstå noget så unikt som moderne og klassisk på en gang.

Det sorte læder og den dybe siddestilling er et klassisk udtryk indenfor design af lænestole, men selve udformning har alligevel noget moderne over sig, der kun bliver understreget af det lyse træstel. Der er kort og godt tale om en designklassiker, der tillige er enormt behagelig at sidde i.

Om den luftige lænestol med indbygget skammel

Air lænestolen, der måler 103 x 80 x 85 cm og vejer 25 kg, er udstyret med en indbygget fodskammel og dreje- og vippefunktion. Ligeledes er hele hynden udført i formstøbt koldskum, hvilket er med til at give stolen et ekstremt højt komforniveau, samtidig med at det øger stolens holdbarhed betragteligt.

Det formstøbte koldskum er blevet betrukket med læder af navnet ”Fantasy 2514-67 Brown” og med armlæn i ubehandlet eg og en fod skabt i en blanding mellem ubehandlet eg og aluminium. Det kommer aldrig til at lyde festligt at kalde det for en fornuftig lænestol, men det er præcis, hvad denne lænestol er. Den er fornuftig, samtidig med at den er anderledes og interessant – den perfekte blanding. 

Detaljer

 • Dimensioner: 103 x 80 x 85 cm.
 • Vægt: 25 kg.
 • Indbygget fodskammel.
 • Dreje og vippefunktion
 • Betrukket med grå ”Fantasy Brown læder” over formstøbt koldskum og udstyret med armlæn og fod i ubehandlet eg.

FAQ

Stol Should chair and shame match?
It looks nicest if the chair and stool match unless you go for a maximalist and retro look. In addition, there may be a practical function in it as well – namely that the two fit in height. When chair and stool match, then it will be a more comfortable set
Which is the most comfortable chair?
Often, the most comfortable chair will not be the most beautiful to look at. You can use it as a rule of thumb. See what a business like ILVA has and try out their different models. Then you can judge for yourself which chair is most comfortable to sit in.
What is the purpose of a stool?
A stool allows you to fold your legs up when sitting in an armchair. There are many who find it more comfortable and therefore stools are highly loved by those who would like to sit in an armchair. In addition, it also provides an extra seating area in the living room.
How do I choose a stool?
Both chair and stool should be chosen based on the style that you have in the home. In addition, you can advantageously choose a stool that fits the chair that you either have in the home or want to buy. It provides a good connection, and the two often fit together in height.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar