En lædersofa kan være en skøn tilføjelse til hjemmet og har mange fordele i forhold til almindelige stofsofaer. Læder er et naturligt, tykt og slidstærkt materiale, og det betyder, at lædersofaer som udgangspunkt holder i virkelig mange år. En lædersofa kræver mindre vedligehold, er nemmere at holde ren og absorberer ikke lugt på samme måde som en stofsofa. Derudover er læder et utroligt flot materiale, som udstråler varme og eksklusivitet og kan være med til at danne rammen om hele stuen. 

I denne artikel har vi samlet nogle af de flotteste, bedste og mest komfortable lædersofaer. Vi kigger både på lædersofaer med chaiselong samt 2 og 3 personers sofa i læder og fremhæver forskellige stilarter, som vil passe ind i en bred vifte af boliger. Læs med her, og bliv inspireret til, hvordan din næste lædersofa måske skal se ud. 

Fire bud på en chaiselong sofa i læder 

En lædersofa med chaiselong er et populært indretningsvalg disse år, fordi den skaber en lige dele elegant og komfortabel stil, hvor der er plads til at ligge ned og slappe af på sofaen. Samtidig er denne type sofaer nemme at indrette med, fordi de typisk er designet ganske pladsbesparende i forhold til, hvor mange siddepladser de faktisk har. Vi har udvalgt fire forskellige modeller, som hver især har noget helt unikt at byde på til dit hjem.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Monza Hjørnesofa med chaiselong – plads til både venner og familie

Monza Hjørnesofa

Monza hjørnesofaen i læder er et perfekt eksempel på, hvordan et stort sofaarrangement kan være utroligt gennemtænkt og unikt. Der er elegant harmoni mellem de gennemgående kanter på sofaens ryg og armlæn med de blødere elementer såsom formen på sofaens chaiselong og de løse rygpuder. 

Denne lædersofa er betrukket med flot og varmt grå læder/spalt. Spalt er det inderste lag af en oksehud og har derfor en anden overflade en laget på ydersiden. Af denne årsag bearbejdes spalt typisk med både garvning og narvsætning. 

I sofaens ene armlæn er et lille skjult opbevaringsrum, som snildt ville kunne udnyttes til opbevaring af fjernbetjeninger eller andet, som du for eksempel ikke vil have til at ligge og optage plads på sofabordet. Sofaen er fyldt med både pocketfjedre og koldskum, hvilket vil sige, at den giver god komfort til både siddende og liggende. Kombinationen af dette fyld vil sikre, at I ikke synker for langt ned i sædet, men får en behagelig støtte.

Monza tilbyder god plads til hele familien og vil formentlig også kunne tilbyde et par pladser til besøgende venner eller familiemedlemmer på samme tid. Den måler 85 cm i højden, 349 cm i længden og 251 cm i dybden. Denne model vil være nem at indrette samme med neutrale farver og elementer i andre nuancer af jordfarver. 

Detaljer om denne sofa: 

 • God plads til hele familien 
 • Elegant betrukket med grå læder/spalt
 • Smart armlæn med plads til opbevaring 
 • Måler 85 cm x 349 cm x 251 cm

FDB Møbler – L601-2-pers. Sofa – Cognac – til den klassiske boligindretning

FDB Møbler – L601-2-pers. Sofa – Cognac – til den klassiske boligindretning

En sofa vil de fleste kunne nikke genkendende til som værende et af de mest centrale møbler i et hjem. Det er her, familien samles, når der rigtig skal slappes af.

Her ses et eksempel på en sofa, som er oplagt til den klassiske boligindretning. Med en cognacfarvet sofa fra FDB Møbler har du en sofa, som passer til to personer, og som i den forbindelse kan bruges i stort set alle størrelse stuer. 

FDB Møbler har produceret sofamodellen L601 helt siden 1967, hvor den blev designet af den velansete designer Erik Wørts. Materialemæssigt er sofaens ben produceret i massivt egetræ, som går godt sammen med det cognacfarvede læder, der beklæder sofaen. Denne type af læder hedder semianilin, og den er overfladebehandlet, så du undgår at skulle bekymre dig, om der bliver afsat pletter på sofaen. 

En L601 lædersofa har nogle specifikke mål og informationer, som er vigtige for produktet:

 • Sofaen måler: 123 cm i bredden, 78 cm i højden, 80 cm i dybden og 43 cm i siddehøjden
 • Den har derudover en armlænsbredde på 5,5 cm
 • Højden på selve benene på sofaen er 20 cm
 • Hynderne, der følger med sofaen, ligger løst i møblet
 • Når sofaen rengøres, skal du bruge en hårdt opvredet klud, som skal bruges til at tørre overfladerne af med

En L601 kan placeres i flere forskellige rum alt efter behov. Den er kort sagt det ideelle, klassiske valg til hjemmet. 

Bolette U-sofa med chaiselong – minimalistisk med masser af plads

Bolette U-sofa med chaiselong

Leder du efter en lidt større sofa med chaiselong til hjemmet, så kan det være, at en u sofa i læder er det rette valg. Denne Bolette u sofa med chaiselong er nemlig et pragtfuldt og komfortabelt møbel med plads til mange siddende på én gang. 

Den smarte u-form på sofaen gør både, at du får langt mere plads i sofaen, men det skaber samtidig en flot indramning om det fællesskab, som mange hyggelige stunder i stuen typisk føre med sig. Her kan I sidde mange sammen tæt på hinanden, og I slipper således for den naturlige opdeling af selskabet, som typisk opstår, når lænestole eller andre komfortmøbler tages i brug for at akkommodere alle. 

Sofaen er betrukket med ægte læder i en flot sort nuance, som gør den nem at indrette med. Det er let at matche puder, tæpper, sofabord og andre møbler til Bolette, og det giver en frihed i forhold til at beholde netop den indretningsstil, du har i dag. De slanke ben i sølvfarvet metal er med til at gøre sofaen mere let og elegant at se på. 

De to moduler i enderne giver desuden begge mulighed for at ligge ned komfortabelt, og sofaen kan på den måde også agere ekstra soveplads i tilfælde af overnattende gæster. Sofaen måler 86 cm i højden, 338 cm i længden og hhv. 155 cm og 207 cm i dybden. 

Detaljer om denne sofa: 

 • Minimalistisk design med fine detaljer 
 • Elegante sølvfarvede ben 
 • Ægte sort læder 
 • God plads til at sidde eller ligge 
 • Måler 86 cm x 338 cm x 155 cm/207 cm

Tre bud på en 3 personers sofa i læder 

Hvis du ikke leder efter en sofa med chaiselong, men derimod mangler en lidt mindre sofa, som er nem at passe ind i de fleste stuer eller opholdsrum, så er en 3 personers sofa i læder måske netop det, du har brug for. Her har vi samlet tre af nogle af de bedste modeller på markedet disse år.

Sicilia 3 personers lædersofa – bedste design på budget

Sicilia 3 personers lædersofa

Denne Sicilia tre personers lædersofa er et herligt eksempel på, at smukt design ikke behøver koste en formue. Leder du efter en elegant og praktisk lædersofa, hvor du får meget for dine penge, så er Sicilia et umiddelbart træfsikkert valg. Sicilia er ganske klassisk i sit design og minder på mange måder om en tidløs traditionel lædersofa, som aldrig rigtig går af mode. Dog har den lækre detaljer, som gør den særligt elskværdig, og specielt de quiltede mønstre på ydersiden af sofaens armlæn er med til at give netop denne sofa en ekstra wow-effekt. 

Denne model er betrukket med det materiale, som kaldes ”bonded leather”. Denne type læder kaldes også sommetider for rekonstitueret læder eller blandet læder og er et begreb, der dækker over fremstillet polstermateriale inklusive dyrehud. Det er lavet som en lagdelt struktur af en masse lavet af strimlet læder. 

Sofaen fås både i cognac, brun, grøn og grå, men vi synes, at en cognac-brun lædersofa har en særlig charme og varme over sig, og derfor har vi valgt at fremhæve netop denne variant. Benene er fremstillet i sort metal og er lidt højere end på den typiske sofa, hvilket er med til at give netop denne model et mere let og elegant udtryk. 

Sicilia-modellen måler 82 cm i højden, 196 cm i længden og 94 cm i dybden, hvilket gør den til et ideelt møbel til den mindre stue eller som en del af et større kombineret møbelarrangement i en stor stue. 

Detaljer om denne sofa: 

 • Bedste design på budget 
 • Flotte detaljer i form af quiltet look og høje metalben 
 • Fås i forskellige farvevarianter 
 • Måler 82 cm x 196 cm x 94 cm

Living Divani Ile Club Sofa – underspillet eksklusivitet i lounge stil

Living Divani Ile Club Sofa

Der er noget helt særligt over en hvid lædersofa, der kan give et rum en helt anden dynamik og dimension, som andre sofaer ikke formår. Hvis du er glad for dette særlige, eksklusive og ekstravagante udtryk, så vil du næsten med garanti kunne lide Ile Club sofaen, som fremstår som en vovet designmæssig kontrast til sig selv. 

Sofaen er tegnet i 2007 af arkitekt og møbeldesigner Piero Lissoni, som særligt arbejder med spændende og anderledes visuelle udtryk i sine møbler. Denne sofa er et godt eksempel på de kontraster som Lissoni er inspireret af, og den kompakte sofa med de tunge puder står næsten i uvirkelig ubalance med det tynde stel, som hæver sofaen elegant over gulvet. 

Særligt er sofaens lave ryg med til at give den det her kompakte og tunge udtryk, som gør den så karakteristisk. Sofaen måler blot 66 cm i højden, 215 cm i længden og 94 cm i dybden og vil passe godt ind i et hjem, hvor der er plads til, at den kan udfolde sin særegne charme. 

Det særlige look leder næsten helt naturligt tankerne hen på en elegant og luksuriøs lounge, og denne sofa kalder derfor særligt på dem, som har et ømt punkt for det skæringspunkt, hvor grænsen mellem møbler og kunst sløres. 

Detaljer om denne sofa: 

 • Eksklusivt italiensk design 
 • Skarp kontrast mellem blødt og hårdt, tungt og let 
 • En blanding mellem et møbel og et kunstværk 
 • Måler 215 cm x 94 cm x 66 cm

Se også denne lignende artikel på vores side: Pedste Posestole Til Born

Tre bud på en 2 personers sofa i læder 

Er du på udkig efter en mindre siddeplads i et af hjemmets rum, hvad end det er stue, opholdsrum, soveværelse, kontor eller andet, så vil en 2 personers sofa i læder formentlig være en perfekt tilføjelse. Vi har fundet tre herlige modeller, som er meget forskellige men lige betagende.

Andersen Furniture – A1 Sofa – tidløs karakter og skøn komfort

Andersen Furniture A1 Sofa

Andersen Furniture er en helt særlig virksomhed, som skaber nogle ganske særlige møbler. Virksomheden blev stiftet helt tilbage i 1916 og er kendt for deres filosofi om at lave enestående møbler, der kommer fra hjertet. De designer møbler, som holder i mange år – både i forhold til kvalitet og design – og derfor har deres kollektioner en særlig tidløs karakter. 

Denne sofa er ingen undtagelse. A1 er en 2½ personers sofa, som er designet i samarbejde med byKATO, der er en dansk designduo med fokus på kombinationen af industrielt design og godt håndværk. Sofaen har da også en unik udformning, som har både æstetik og komfort i centrum af sit udtryk. Den er betrukket i smagfuldt sort læder og har underkant og ben udformet i massivt lyst hvidolieret egetræ, hvilket skaber en stilfuld kontrast til de mørkere puder. 

Sofaen er udpræget kantet i sin udformning, men ikke skarpe kanter – snarere afrundende bløde kanter, som gør, at denne model vil passe godt ind i de fleste moderne skandinaviske hjem. Desuden vil den høje byggekvalitet og det gennemtænkte design betyde, at du kan have glæde af denne sofa i virkelig mange år. Måske endda på tværs af flere generationer. 

Den måler 80 cm i højden, 200 cm i længden og 90 cm i dybden. Den vil derfor være nem at passe ind i de fleste stuer, hvor den vil udstråle både tidløs kvalitet og smukt dansk design.

Detaljer om denne sofa: 

 • Dansk design når det er bedst 
 • Tidløs karakter og god komfort 
 • Smukt sort læderbetræk med ben i egetræ 
 • Måler 80 cm x 200 cm x 90 cm

Hay AAL-sofa – et særligt stilfuldt touch til dit hjem

Hay AAL-sofa

Hay er kendt for at skabe absolut moderne og lækkert interiør til hjemmet. Kvaliteten er høj, designet er gennemtænkt, og de formår at bibeholde evnen til at bringe noget nyt og innovativt ind i boligen uden at gå på kompromis med deres gennemgående designlinjer. 

AAL-sofaen kan næsten karakteriseres som et loveseat – altså en mellemting mellem en bred lænestol og en smal sofa eller kanapé, hvor to personer kan sidde komfortabelt side om side. Den er udformet med elegante kurvede linjer, som dog bliver brudt op af læderets stramme syninger og den polerede, glatte og blanke overflade. Det sorte sierra læder er med til at give den et tidløst udtryk, samtidig med at den virker indbydende og spændende at sidde i. 

Benene på denne sofa er også ganske høje, hvilket er med til at skabe en anderledes sofa, som har mere luft og lethed under sig, men stadig står som et stabilt og knivskarpt møbel i sin egen ret. Denne sofa give mange indretningsmuligheder, og det er fristende at beholde den i sin rene og næsten nøgne udformning, men samtidig attraktivt at supplere den med puder eller tæppe i enten dæmpede jordfarver eller mere kraftfulde nuancer. 

Sofaen måler 82 cm i højden, 150 cm i længden og 73 cm i dybden. Siddehøjden er 40 cm, hvilken er en behagelig højde for langt de fleste voksne mennesker. Denne model vil passe ind i både små og store stuer samt mindre opholdsrum, entré, soveværelse eller kontor.

Detaljer om denne sofa: 

 • En stilfuld tilføjelse til et hvert rum 
 • Betrukket med elegant sort sierra læder 
 • Nem at indrette med – mange udfoldelsesmuligheder 
 • Måler 82 cm x 150 cm x 73 cm

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

FurnHouse San Diego hjørnesofa med chaiselong

FurnHouse San Diego hjørnesofa

Hvis du er på udkig efter en sort lædersofa i et stilrent design, så bør du overveje San Diego modellen. Den har nogle smukke rene linjer og er en sammensmeltning mellem enkelt design og et fantastisk behageligt komfortmøbel. 

Den er fremstillet i ægte læder, som trods sin dybe tone har en eksklusiv og varm nuance over sig. Modellen vil passe ind i både et minimalistisk hjem og i en stue, hvor der er mere knald på farver og forskellige materialer. På grund af sofaens neutrale udtryk er der nemlig gode muligheder for selv at sætte præget på atmosfæren omkring sofaen. 

Denne lædersofa er designet med høj ryg og smarte nakkepuder, som kan indstilles og tilpasses efter behov. Det betyder, at der her er tale om en sofa, hvor der virkelig er tænkt velbehag og hyggelige stunder ind i designet. San Diego måler 79 – 96 cm i højden (justering af nakkepuderne), 231 cm i længden og 102 cm i dybden (chaiselongens længde). Der er således tale om en god størrelse lædersofa med chaiselong, som vil være relativt nem at passe ind i de fleste stuer – hvad end det er i huset, fritidsboligen eller lejligheden. 

Detaljer om denne sofa:

 • Rene linjer og elegant design 
 • Betrukket med ægte læder i eksklusiv sort nuance 
 • Mulighed for at justere nakkepuder for ekstra komfort 
 • Måler 76 – 96 cm x 231 cm x 102 cm

Natuzzi Editions C027 Sofa med chaiselong

Natuzzi Editions C027 Sofa

Det italienske møbelhus Natuzzi har siden sin stiftelse tilbage i 1959 sat sit luksuriøse præg på verden et møbel ad gangen. Særligt er de kendt for at kombinere farver, materialer og designs for at opnå en særlig sjæl og komfort, der er en eksklusiv tilføjelse til et hvert hjem. 

Denne model er fra serien Natuzzi Editions, som er det mærke, der leverer en bred vifte af sofaer og lænestole i læder, som fås i forskellige design og funktioner. Det er således en form for modulsofaer, hvor der er god mulighed for selv at sammensætte netop den model, der passer perfekt ind i dit hjem. 

C027 er en storslået sofa med en unik, men alligevel subtil form. Sofaen har en lækker sektion med et sæde, der har mulighed for fodstøtte, og som kan lænes tilbage. Den afbalanceret chaiselong på den anden side giver dig mange muligheder for afslapning. Sofaen har slanke armlæn hver side af sofaen, der perfekt matcher den måde, hvorpå rygpuderne også rejser sig.

C027 er betrukket med Natuzzis famøse læder i topkvalitet, som giver sofaen et ekstremt rent og indbydende udtryk. Der er påsat små diskrete sorte ben, som ikke fjerner fokus fra sofaens voluminøse karakter. Sofaen er som sagt sammensat af moduler og har med denne opstilling følgende mål: 88 cm i højden, 287 cm i længden og 158 i dybden (chaiselongens længde).   

Detaljer om denne sofa: 

 • 100% Natuzzi læder i høj kvalitet 
 • Voluminøst og indbydende design 
 • Skøn komfort med fodstøtte og mulighed for at læne tilbage 
 • Modulsofa – mulighed for tilpasning 
 • Måler 88 cm x 287 cm x 158 cm

Trademark living loungesofa

Trademark living loungesofa

Denne sofa skiller sig ganske markant ud fra andre sofaer i dens helt unikke og ganske slanke og lette design. For nogen vil den måske lede tankerne tilbage på togsæder fra en svunden tid, mens den for andre kan minde lidt om et element fra en eksotisk loungeindretning på et hotel mange tusind kilometer fra Danmark. 

Den er fremstillet i naturlæder og har en let polstring, hvilket også betyder, at sæderne er tyndere end på mange andre lædersofaer. Betrækket er brunt, men husk på, at læder er et naturmateriale, hvilket betyder, at hver model ser unik ud. Sofaen står på et slankt stel i jern og har ingen armlæn. 

Netop denne lædersofa vil passe ideelt ind i små stuer eller opholdsrum eller som en elegant tilføjelse til den store entré eller til det stilfulde hjemmekontor. Den måler 85 cm i højden, 122 cm i længden og 54 cm i dybden, og der er således tale om en model med en beskeden størrelse, som vil være ganske nem at passe ind i de fleste hjem. Trods den lille størrelse emmer den dog af karakter, atmosfære og eventyrlyst. 

Detaljer om denne sofa: 

 • Det perfekte møbel til at give dit hjem kant 
 • Passer ind i mange forskellige rum i hjemmet 
 • Lækkert naturlæder og stel i jern
 • Måler 85 cm x 122 cm x 54 cm

 

FAQ

🤓 Bør jeg vælge en lædersofa i stedet for en stofsofa?

Ja, en lædersofa er et godt valg, hvis det skal være et vedligeholdelsesvenligt valg. Læder er et yderst slidstærkt materiale, som er langtidsholdbart. Det er desuden rengøringsvenligt og absorberer ikke lugt i lige så høj grad som en stofsofa. Så læder har mange fordele.

🤩 Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger en lædersofa?

Først og fremmest størrelsen. Hvor mange siddepladser ønsker du? Det kan også være en god idé at overveje ting som med eller uden chaiselong, farve, og skal det være en traditionel model eller hjørnesofa? Samtidig er det naturligvis også værd at skele til prisen.

🤔 Hvordan ved jeg, at min lædersofa er af en god kvalitet?

Det er anbefalelsesværdigt, at du kigger nærmere på de forskellige bedst i test-produkter, hvor du får et godt billede af både fordele og ulemper ved den enkelte sofa. Generelt er læder dog et yderst holdbart materiale, der samtidig er meget rengøringsvenligt.

🧐 Hvad er den bedste farve på en lædersofa?

De klassiske farver er sort, hvid og brun, og det er farver, der også holder om 5 år. Vælger du en knaldrød lædersofa, kan det måske være svært at lave om i boligindretningen over tid. Her er det nemmere at gå efter de klassiske elementer. Men vælg altid med hjertet!

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar