En serveringsbakke er praktisk, men også en dekorativ genstand. Hvad end du leder efter en serveringsbakke til servering eller som pynt til din barvogn, kan du finde inspiration her.

Hos Redaktionen har vi fundet 6 serveringsbakker, der kan give dit hjem et dekorativt touch. Du kan også læse om, hvad du skal se efter i en bakke, og hvordan du bedst muligt tager den i brug.

Husk, at det ikke er alle serveringsbakker, der er beregnet til at være praktiske. Du finder helt sikkert en variant, der passer til dine ønsker og behov.

Malling Living – Vores favorit

Malling Living er en serveringsbakke, der er helt ideel til dig, der elsker det lidt mere glamourøse og sofistikerede, men også gerne vil have det simple og stilrene. Den runde bakke er ganske simpel og har en høj kant, så du let kan fylde pyntesten eller andre løse genstande i.

Kanten er ret høj, hvilket gør bakken uegnet til bøger eller lidt større genstande. Den kan med fordel styles med en vase og nogle friske eller kunstige blomster, og det er også rigtig fint at have nogle flotte glas og en flaske stående.

Bakken er god til både soveværelset og stuen, hvor den kan stå på enten et bord eller en kommode. Fordi den er lavet af messing, har den en varm og gylden glød, der passer bedst til lignende indretningsomgivelser.

Fordele:

 • Flot og simpel
 • Mange dekorationsmuligheder

Specifikationer:

 • Mål: 32×4,5 cm
 • Lavet af messing

Ulemper: 

 • Ret høje sider – kan virke begrænsende
 • Ikke egnet til reel servering

Cane Line Club Serveringsbakke – Til minimalisten

Cane Line Club serveringsbakke sort er bakken til dig, der vil have funktion, stil og diskretion i ét produkt. Den sorte bakke er meget velegnet til servering, og da den er skabt af aluminium, er den meget hårdfør.

Bakken er rund og sort, så den passer til stort set alle hjem, og den kan sagtens holde til udendørsbrug. Du kan servere drinks ved poolen, tage glas med ud på terrassen, eller du kan bruge den som centerstykke på dit bord.

Cane Line Club serveringsbakken er i sine diskrete farver nemlig nem at have med at gøre. Du kan pynte den med mere prangende farver, for at give dit hjem en ekstra WOW-faktor, eller holde den som et neutralt punkt i køkkenet, hvor den altid kan stå klar med serveringsglas og en god flaske af din foretrukne drink.

Fordele:

 • Kan bruges til servering
 • Diskret og simpel

Specifikationer:

 • Diameter på 44 cm
 • Lavet af aluminium

Ulemper:

 • Dyr

Stelton serveringsbakke Cylinda-line – serveringsbakke i stål-look til baren

Stelton serveringsbakken er designet af Arne Jacobsen, og den flotte stålbakke er perfekt til dig, der vil have noget professionelt til din hjemmebar. Med moderne og minimalistisk design kan den tilpasses til ethvert hjem.

Nu kan du servere drinks i hjemmet med stil. Hvad end der er tale om en barvogn i hjørnet af stuen, en reel disk i garagen, eller bare den her lille bakke på køkkenbordet, så giver Stelton serveringsbakke dig et udtryk af professionalisme og kvalitet.

Uanset om der er tale om glas, flasker eller kander, så star det godt på bakken her. Der er håndtag i siden, så du kan transportere den, og i og med bakken er lavet af rustfrit stål, skal du ikke bekymre dig om usikre håndtag eller grimme plamager.

Det diskrete greb gør det nemt at flytte på bakken, og med prisvindende dansk design bag sig, er du sikret kvalitet til hjemmet. Bakken kan også sagtens bruges som borddekoration, da den runde form gør den alsidig og nem at have med at gøre. Du kan enten udstille sprut eller stearinlys på den, og den vil give det samme, klassiske udtryk.

Fordele:

 • Lækkert barlook
 • Holdbar
 • Funktionel

Specifikationer:

 • Lavet af rustfrit stål

Ulemper:

 • Stikker ud i et almindeligt hjem

Bloomingville – stor og solid serveringsbakke i naturflet

Den flotte bakke fra Bloomingville er lavet af naturflet og udført i Bankuan græs. Med en længde på 56 cm, højde på 19 cm og en bredde på 42 cm er der tale om en ret stor bakke, og selvom den ved første blik godt kunne se skrøbelig ud, så er den faktisk stivet med metal, så den er solid at bære på og godt kan holde til lidt vægt.

Serveringsbakken her er til dig, der godt kan lide den mere rustikke, landlige stil. Med bakken er det nemt at tage mad med ud på terrassen, men du kan også sagtens have den som samlingssted for krydderier eller dit yndlings tesæt i køkkenet.

Den funktionelle bakke kan sagtens bruges som dekoration i stuen, selvom der, på grund af størrelsen, kræves et lidt større sofabord. Den egner sig også fint til at stå på et hjørnebord, hvor du kan have kaffe og te klar til eventuelle gæster.

Fordele:

 • Funktionel
 • Stivet af metal

Specifikationer:

 • Designet af Bloomingville

Ulemper:

 • Svær at rengøre

Købsguide: Ved du, hvad du skal se efter i en bakke?

En serveringsbakke skal være til gavn, når du skal servere for din kunder eller gæster, og derfor kræver den en vis kvalitet. Serveringsbakken skal bidrage med en stabil platform til en større mængde tilbehør og mad- og drikkevarer, og du skal kunne bære det hele på en sikker måde.

Det skal du se efter

Først og fremmest skal du overveje, om du vil kigge på udelukkende non-slip bakker. De er praktiske og kan komme i mange former og farver, og det har typisk en gummiagtig overflade, så glas og porcelæn sidder godt fast.

Non-slip bakker er bedst til barer og restauranter, hvor tjenere skal kunne arbejde hurtigt og håndtere glatte genstande, men kan også sagtens bruges i hjemmet. Det gør det nemt at transportere ting ud til eksempelvis haven, når der er gæster.

Det næste, du skal overveje, er formen på bakken. En rund serveringsbakke er bedst til tjenere, der skal arbejde i høj fart. Her er vægten nemlig ligeligt fordelt, og den er nemmere at arbejde med. Firkantede bakker kan give problemer, da hjørner og ulige vægtfordeling kan få den til at tippe.

Har du erhverv, så kig evt. på en bakke, der matcher dine barstole eller andet interiør.

Firkantede bakker egner sig bedst til kantiner eller hjemmebrug, hvor det er personen, der håndterer bakken, der er ansvarlig for den. En firkantet bakke er nem at styre, når det ikke skal gå så hurtigt, og den er nemmere at holde fast ved, når man ikke har megen tjenererfaring.

Sidst skal du se på, hvor du skal bruge bakken henne. En tebakke, eller butler bakke, er bedst til hjemmet, da den er uformel og god til at transportere glas, tallerkener eller morgenmad på. Det er som tidligere nævnt ikke en god idé at bruge en firkantet bakke, når man har travlt i en bar eller en restaurant, og omvendt er runde bakker ikke ideelle til hjemmet.

Kilder: Huffpost.com, Slideshare.net og Nisbets.co.uk

Sådan bruger du bedst serveringsbakker

En serveringsbakke kan være en flot dekoration til hjemmet, hvor den faktisk ikke behøver at fungere som en ”rigtig” serveringsbakke. Uanset om det er en træbakke eller en serveringsbakke flet, så kan den danne lærred for en fin og personlig dekoration i dit hjem.

På en serveringsbakke kan du sætte en vase med nogle blomster, et lys og diverse pyntegenstande. Du kan have den på spise- eller sofabordet med en skål og nogle vand- eller vinglas. En serveringsbakke giver dig rigtig mange muligheder for at udtrykke dig, og du kan have én eller flere, så du altid kan skifte dem ud og tilpasse dem til lejlighed og årstid.

Nogle serveringsbakker er ikke skabt til faktisk at servere, men det er selvfølgelig muligt at bruge størstedelen til det formål, de egentlig er beregnet til. Hav den stående i køkkenet og brug den, når der skal serveres for gæsterne, eller lad den være en ekstra hjælp, når der skal bæres ud på terrassen i sommermånederne.

Kilder: Contemporist.com og Shadesofblueinteriors.com.

Hvordan styler og dekorerer man en serveringsbakke?

Hvis du har et bord i hjemmet, som ser stort og tomt ud det meste af tiden, så kan en serveringsbakke være din redning. Selv en kedelig, sort serveringsbakke kan blive grundstenen for en flot dekoration.

Serveringsbakker giver mange muligheder, men du skal ikke se på bakken som selve dekorationen. I stedet skal du bruge den som en ramme. I dens område skal du placere ting, du godt kan lide at underholde dig selv med, eller som du synes ser pæne ud.

Kaffebordsbøger er gode at parre med en serveringsbakke. En kaffebordsbog er typisk en fagbog med indhold, der er en smule niche – for eksempel arkitektur eller historien om Dior. Du kan også tilføje lys, en vase med blomster eller muslingeskaller.

Uanset hvad du kan lide, så er den bedste serveringsbakke den, der tillader dig at udtrykke dig selv. Det kan være en gylden mulighed for at binde lokalet sammen. Du kan stille den på et barbord eller i stuen. En serveringsbakke kan også gøre godt på badeværelset, hvor den kan fremvise parfumer og et duftlys, eller i køkkenet, hvor den kan udstille fint salt og flotte krydderier. Det er helt op til dig.

Kidle: Shabbyfufu.com

Gejst serveringsbakke Transmission – Det alternative valg

Gejst serveringsbakke Transmission

Gejst serveringsbakken er sin egen stil og er en del af Transmission serien. Den kombinerer funktionalitet med æstetik, og de smarte håndtag gør det let at servere mad på en flot og elegant måde, uden at du skal bekymre dig om at miste grebet.

Bakken kan desuden også bruges som dekoration i køkkenet. Den er flot at have særlige krydderier og olier stående på, og den giver et let, afgrænset område, så den næsten fungerer som en åben kasse.

Den lidt atypiske bygning gør dog også, at vi hos Furnished ikke helt synes, den passer ind i stuen. Bakken er en kende for industriel til det typiske sofabord, men med nogle blomster og beslutsomhed skulle det nok kunne klares.

Den her serveringsbakke er til dig, der går op i det moderne udtryk og den gode funktionalitet.

Fordele:

 • Beregnet til servering
 • Funktionel

Specifikationer:

 • Lavet af eg og stål

Ulemper:

 • Egner sig ikke som stuedekoration

FAQ

🧐Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en serveringsbakke?

Før du køber en serveringsbakke til hjemmet, skal du overveje, om den skal være funktionel eller dekorativ. Ikke alle serveringsbakker kan eller bør bruges til reel servering – nogle af dem er pyntegenstande.

😏Hvad stiller man på en serveringsbakke?

På en serveringsbakke kan du lægge bøger eller pyntegenstande, du kan stille blomster, lys, krydderier eller andre ting, du gerne vil fremvise. Du kan selvfølgelig også sætte glas og drikkevarer.

🤔Hvordan fremviser jeg en bakke?

Du kan fremvise en bakke rigtig fint på et bord, der ellers ikke har nogle dekorationer. Det får lokalet til at se mere sammenhængende og beboet ud. Tilføj pyntegenstande, så bakken ikke er helt øde og malplaceret.

Point-Virgule – serveringsbakke i bambus

Point-Virgule

Point-Virgule serveringsbakke i medium er perfekt til dig, der elsker at servere kaffe, te eller kage. Den kan også bruges til lækre tapasanretninger, eller den kan stilles på et bord og fungere som smykkebakke.

Den her bakke er til det minimalistiske hverdagsmenneske, der godt kan lide ro i sit design. Serveringsbakken giver et lille pift af naturen til en moderne bolig, og de rene, rolige linjer skaber fred, uanset hvor den står.

Bambus er et slidstærkt materiale. Det betyder også, at det er modstandsdygtigt overfor diverse ridser og ringe, og derfor er det lettere at gøre bakken ren og holde bakterier væk.

Du kan bruge Point-Virgule serveringsbakken funktionelt eller som borddekoration, eller skifte mellem de to. Du kan servere direkte på bakken, og den vil være nem at gøre ren.

Fordele:

 • Praktisk
 • Let at rengøre
 • Billig

Ulemper:

 • Ingen håndtag

Specifikationer:

 • Mål (L/B/H): 28x19x1,9 cm
 • Lavet af bambus

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar