Når du er udkig efter en ny knagerække, kan du overveje, om du skal vælge én, der kan hænge på døren i stedet for væggen. Det kan spare dig for en del plads, og hvis du ikke synes, at hverken stumtjenere eller store knagerækker er sagen, kan det også være en ganske fin måde helt diskret at inkorporere en knagerække i dit hjem.

Der findes mange forskellige slags i ganske forskelligt design og i flere forskellige farver. Vi guider dig til de allerfineste lige her.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Umbra Flip 8 Jakkekroge – smuk og simpel knagerække

Mest elegante knagerække

Umbra er en canadisk virksomhed med rødder i Toronto. Grundlagt i 1979 har Umbra stor erfaring med design af smukke produkter til hjemmet. De er blevet en af de førende produktdesignere i verden med kunder i mere end 120 lande verden over.

Flip er en af designvirksomhedens bestsellere. Den populære knagerække er meget funktionel og giver dig rigeligt med plads til ophæng. Når du ikke har noget hængende, kan du flot sætte krogen op som en pladsbesparende funktion.

Den er nem at montere på væggen. Der medfølger en trin-for-trin guide, samt alt hvad du skal bruge af tilbehør for at få den op. En praktisk, pladsbesparende og flot knagerække – perfekt til de danske hjem.

Udvalgte specifikationer

 • 8 store metalkroge
 • Kroge kan klappes op
 • Elegant design
 • Materiale: lakeret træ
 • Højde: 7,5 cm
 • Bredde: 81 cm

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Habo Bonny Jakkekroge – lavet i stål med porcelæns knopper

Habo Bonny Jakkekroge

Habo er en af de førende leverandører af beslag i nordiske hjem. Den svenske virksomhed blev startet helt tilbage i 1920’erne i en dengang lille smedje. Siden dengang er sortimentet udvidet gevaldigt, men de er især kendte for deres knagerækker og kroge, som er i god kvalitet.

Bonny er ingen undtagelse. Den flotte og praktiske knagerække er lavet i stål med sorte knopper, der vil passe godt ind i indretningen på de fleste hjem og arbejdspladser. Der er plads til 8 stykker overtøj – perfekt til en stor familie eller dig, der ejer lidt for meget tøj.

Knagerækken er i den lave ende af prisskalae

n, og de fleste mennesker vil med deres budget kunne nyde godt af Bonny.

Udvalgte specifikationer

 • Passer til alle hjem8 velplacerede kroge
 • Materiale: stål
 • Højde: 21 cm
 • Bredde: 37 cm

Buddy knagerække – den sjove og multifunktionelle knagerække til dør

Buddy knagerække den sjove og multifunktionelle knagerække til dør

Leder du efter en knagerække til dør, som er anderledes og sjov, men alligevel diskret og neutral – så er Buddy knagerækken helt sikkert et godt bud. Den forestiller 4 mænd, der hænger på stribe i armene, hvorefter deres hoved og ben fungerer som knage til dit overtøj.

Den er super god til børneværelset, men der er intet i vejen for at anvende den til de voksnes overtøj også. Derudover kan denne knagerække både anvendes til dør og til væg. Du kan således sagtens skrue knagerækken fast til væggen, hvis du en dag gerne vil have den fastmonteret.

Knagerækken fås i flere farver.

Udvalgte specifikationer

 • Kan anvendes på både dør og væg.
 • Sjovt og innovativt design
 • Mål: H:15 x D: 8 x L: 46  cm (uden kroge)
 • Maksimal belastning per knage: 2,3 kg
 • 8 knager.

Blomus Menoto – knagerække til dør, der kan fordeles rundt i hjemmet

Blomus Menoto knager knagerækken der kan fordeles rundt i hjemmet

Denne knagerække til dør er som sådan ikke en knagerække, men nærmere 3 separate knager, som kan sættes over en tynd dør eller en skabslåge. Det betyder også, at du kan sprede knagerne ud over hele hjemmet. Vil dine børn for eksempel gerne kunne hænge deres overtøj på deres eget værelse, kan de få hver deres knage, ligesom I kan have en række af knager til jeres overtøj ude i entreen.

Knagerne her er i rustfrit stål, hvilket giver et smukt, neutralt og minimalistisk look. Vær dog opmærksom på, at disse knager ikke fungerer på døre i sædvanlig tykkelse, da den maksimale tykkelse på lågen kun må være 1,7 cm. 

Udvalgte specifikationer

 • Maksimal tykkelse på låge: 1,7 cm.
 • Materiale: rustfrit stål
 • Mål: H:12,1 x B: 4,3 x L: 5 cm
 • Minimalistisk og enkelt design
 • 3 knager.

Yamazaki knagerække til dør – den anderledes

Yamazaki knagerække til dør den anderledes

Dette er en helt anderledes knagerække til dør end den sædvanlige bredde, der spreder sig hen over dørens flade. Denne knagerække går i stedet ud i rummet og har dermed en større dybde og til gengæld en meget lille bredde. Det betyder også, at du faktisk kan have flere af denne knagerække til dør ved siden af hinanden, så du har god plads til alt dit overtøj bag døren. 

Den fungerer mest ideelt som bøjlestang, således at du hænger dit overtøj hen over bøjler – det er dog faktisk også det bedste for dit overtøj, der ikke risikerer at ryge ud af form, fordi det hænger i kraven i flere måneder.

Derudover kan du nemt bukke knagerækken op, når du ikke bruger den. Desuden er den super god til at hænge skjorter og kjoler på, hvis du mangler tørreplads, eller hvis du lige har strøget.

Udvalgte specifikationer

 • Kan vippes op, når den ikke er i brug
 • Der kan hænges flere ved siden af hinanden på døren
 • Hvidt og neutralt design
 • Mål: H:20 x L: 3,7 cm
 • Plads til 4 jakker.

Hvad er fordelen ved en knagerække til dør?

Der er mange fordele ved en knagerække til dør. Det er den ultimative pladsudnyttelse at anvende døren som knagerække og dermed frigøre plads på væggen til andre ting. Har du således en bolig af mindre størrelse, kan en knagerække til dør være en kæmpefordel og en måde at få plads til alle dine ting på, uden at dit hjem ser proppet ud.

En anden fordel er, at du gemmer overtøjet lidt væk – det er sjældent ret pænt at se på, og det kan hurtigt komme til at se rodet ud. Af samme grund har mange mennesker et garderobeskab stående i entreen, hvor de og deres gæster kan hænge deres overtøj. Med en knagerække til dør kan du på samme måde gemme overtøjet bag døren, så det ikke fylder og roder i rummet.

Derudover slipper du for at bore huller i væggene – det kan både være en tidsmæssig besparelse, men det kan også være en lettelse, hvis ikke man føler sig tryg ved at gå i krig med boremaskinen. 

Endelig er det nemt at flytte rundt på knagerækken, hvis du gerne vil have dit overtøj til at hænge et andet sted. Den mulighed har du ikke på samme måde med en fastmonteret knagerække, hvor du skal i gang med at skrue ud, lappe huller og bore nye huller, hvis du gerne vil flytte overtøjet.

Du kan også vælge en stumtjener eller en almindelig knagerække til væggen – eventuelt suppleret med en hattehylde – og så i stedet anvende en knagerække til dør i soveværelset, hvor du gemmer håndklæder og træningstøj, der lige skal tørre, inden du smider det til vask.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber knagerække til dør?

Du skal først og fremmest være opmærksom på, hvor du gerne vil have knagerækken til at hænge – det vil sige, hvilken dør knagerækken skal hænge på. Du skal nemlig tjekke, at der er plads til, at du kan hænge overtøj på døren, og at overtøjet ikke fylder for meget det pågældende sted. Selve knagerækken fylder jo intet, men det gør store vinterjakker, når de kommer op at hænge. Vær derfor sikker på, at der er nok plads, der hvor du påtænker at have knagerækken hængende.

Dernæst skal du også overveje, hvilken stil du vil foretrække din knagerække til dør i. Der findes mange forskellige designs, hvor nogle blender fuldstændigt ind i døren, mens andre stikker ud som små skulpturelle kunstværker. Det er en smagssag, hvad du foretrækker, men husk også at se på, hvilken indretning du har i umiddelbar nærhed med knagerækken, så din indretning ikke stikker i alt for mange retninger.

Derudover skal du også gøre dig nogle tanker om, hvilket materiale du gerne vil have din knagerække til dør i. Mange er udført i rustfrit stål og metal, men der findes også utroligt smuk træ knagerække til dør, som kan give lidt ekstra blødhed til din indretning.

Skal du vælge en knagerække med farver eller helt neutral?

Også dette spørgsmål handler i høj grad om smag. Du kan både få en fuldstændigt farverig og helt neutral knagerække til dør, og du ved bedst selv, hvad du foretrækker. Har du hvide døre og går efter en hvid knagerække til dør, vil du få et meget enkelt og minimalistisk look, hvor knagerækken blender ind i døren, uden at du lægger mærke til den.

Vil du derimod gerne have, at knagerækken skal bemærkes, skal du i stedet enten vælge et lidt anderledes design eller kaste dig over en farverig en af slagsen. Det kan give noget ekstra spræl og liv til din garderobe.

Hvor kan du bruge knagerække til dør?

Der er ingen begrænsninger på, hvor du kan bruge din knagerække til at hænge på døren. Mange af disse knagerækker kan sågar også bruges på væggen, hvis du fjerner krogene. Desuden kan du også anvende mange af dem på skabslåger, hvor du i stedet kan bruge dem til at hænge mindre ting på for eksempel posen med vatrondeller eller dine bh’er. 

Brug gerne knagerækken på en dør, som du oftest har åben, da du dermed gemmer overtøjet bag ved døren. Du kan bruge en dørstopper til at holde døren åben. Husk dog at sikre dig, at der er godt med plads bag døren. Du kan også bruge knagerækken på badeværelset, hvor du kan hænge håndklæder, føntørrer og vatrondeller op sammen med din morgenkåbe. Det sparer plads i det lille rum, og det er samtidig dekorativt på døren.

En knagerække på indersiden af hoveddøren kan også være en god kombination med en indendørs dørmåtte. Du kan hænge din våde jakke over dørmåtten, så gulvet ikke bliver vådt.

FAQ

Hvordan hænger jeg en knagerække over døren?
Med en knagerække til montering over dør får du en simpel, funktionel og fleksibel løsning til ophæng af overtøj, tasker og halstørklæder. Knagerækkerne er designet til at blive hængtet over døren øverst oppe, så du slipper for at bore huller i døren.
Laver en knagerække til montering over dør ødelæggelser?
Det er det smarte design med en fleksibel knagerække, der gør løsningen perfekt for dig, der bor til leje, eller som ikke vil ødelægge de smukke døre i hjemmet. Du skal hverken bore eller banke for at gøre brug af ophængsløsningen.
Hvordan bruger jeg en knagerække, der skal monteres over døren?
Når først du har sat din knagerække fast med hængslerne over døren, kan du hænge jakker, tasker, halstørklæder eller andet op. Det er forskelligt, hvordan knagerækkerne er designet. Nogle har de klassiske kroge, mens andre er skabt i et pladsbesparende design med én krog til ophæng.

Se vores artikel om: Den fineste inspiration til den smukkeste entrebænk

Se også denne lignende artikel på vores side: Knagerække i træ

Se også artiklerne: Bedste Hattehylder

Læs også: Stumtjener – 10 af de bedste stumtjenere til væg og gulv

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar