Det danske møbeldesignfirma, Hay, er kendt for at producere smukke og funktionelle møbler, der på en gang er moderne og tidløse i deres design. Deres serie af udendørsmøbler, Hay palissade, er absolut ingen undtagelse. Serien er designet af de franske brødre, Ronan og Erwan Bouroullec, og alle havemøblerne er konstrueret i solidt stål med en unik, visuel stil.

En palisade er et forsvarshegn bestående af kraftige pæle, og serien afspejler denne konstruktion med sine karakteristiske bjælkedesign, der går igen på alle møblerne. Palissade havemøblerne er derfor for dig, der går op i flot design, men ikke ønsker at lade det gå ud over hverken funktionalitet eller kvalitet. Her kan du finde inspiration til flotte palissade møbler til terrassen eller haven.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

HAY Palissade Chair Olive – en ikonisk stol

Hay palissade

Denne simle og elegante olivengrønne stol fra Hay er måske det mest ikoniske møbel i deres populære palissade-serie. Med dens smukke farve og minimalistiske design, er det svært at opstøve en lokation, hvor stolen ikke vil passe ind. Det er som om, at stolen ligesom en kamæleon tilpasser sig sine omgivelser, men samtidig bevarer sit unikke kendetegn. 

Stilles stolen på en rustik cementterrasse fremstår den rå og industriel, lige til en østberlinsk baggårdscafe. Omvendt virker stolen både naturlig og organisk, hvis den placeres i en have, hvor dens bløde olivenfarve blender fantastisk ind.

På trods af sit design er stolen selvfølgelig ikke kun til pynt. Den er også designet til at være yderst komfortabel, så du i ro og mag kan sidde mange timer og diskutere livets små og store spørgsmål med venner, familie eller kollegaer. 

HAY Palissade Chair Olive er designet, så den passer optimalt med de andre møbler i palissade serien, både når det kommer til design og funktion. Stolen består af pulverlakeret stål og kan derfor klare stort set alle elementers rasen, ligesom den er ganske simpel at rengøre og ikke kræver nogen særlig vedligeholdelse.

 • Materiale: Pulverlakeret stål
 • Mål (bredde, dybde, højde): 47 cm x 56 cm x 80 cm

HAY Palissade Armchair Olive – hvile til armene

Hay palissade

Ved et hurtigt øjekast kan det ligne, at vi beskriver den samme stol to gange i træk. Der er dog en væsentlige forskel i forhold til den foregående stol, som den opmærksomme læser sikkert har bemærket – her er tale om en palissade olive stol med armlæn.

Det kan måske synes som en overflødig detalje, hvis du har planer om at anvende dine palissade stole med et tilhørende spisebord. Men nyder du at sidde længe ude i haven eller på terrassen og få mest muligt ud af de lyse danske sommernætter, er det praktiske armlæn næsten ikke til at undvære. Med det komfortable armlæn kan du rigtigt læne dig tilbage i stolen, og du får stadig et utroligt flot møbel, der bringer cafestemningen hjem på terrassen.

Som en tommelfingerregel kan det altså formuleres: Bruger du dine Hay palissade stole til en gang i mellem at nyde et måltid i haven, kan du nøjes med versionen uden armlæn, da du kan hvile armene på bordet. Bruger du derimod stolene separat til længere hyggestunder med en kop varm kaffe og en god bog, bør du vælge denne stol med armlæn.

 • Materiale: Pulverlakeret stål
 • Mål (bredde, dybde, højde): 51 cm x 56 cm x 80 cm

HAY Palissade Lounge Chair Low Olive – design og komfort i forening

Hay palissade

Til dig, der vægter komfort lige så højt som lækkert design, er denne tilbagelænede havestol et oplagt valg. Stolen har det samme elegante design som de mere opretstående stole, men lader sig inspicere af den klassiske lænestol, så ryglænet vender en smule bagud, og selve sædet er en anelse hævet, hvilket giver den helt rette komfort. Stolen har også to solide armlæn, så det ikke kun er kroppen, der får lov til at slappe af.

Hay Palisadde Lounge egner sig især til de varme sommerdage, hvor der ikke er noget bedre end at få lidt sol tilbagelænet på terrassen, mens man sipper en kold drink. Og skulle eftermiddagstrætheden melde sig, er det bare at lukke øjnene og nyde en velfortjent lur i sommervarmen.

Stolen er dog heller ikke mere tilbagelænet, end at den sagtens kan anvendes som en normal siddestol, omend den med sine 70 centimeter i højden måske er en smule for lav til at anvendes som spisebordsstol. Der vil du være bedre tjent med en af de andre stole fra pallisade Hay, eller denne models højere tvilling, som du kan læse mere om længere nede.

 • Materiale: Pulverlakeret stål
 • Mål (bredde, dybde, højde): 73 cm x 81 cm x 70 cm

HAY Palissade Dining Bench Olive – perfekt til hyggelige middage på terrassen

Hay palissade

Der er ikke noget som kan bringe familie og venner sammen som en hyggelig middag på terrassen. Ikke mindst når man fremfor at sidde separat på hver sin stol deler pladsen på en komfortabel bænk og rigtigt kan mærke hinandens nærvær. Spisebænken fra Hay palissade måler 128 cm i længden, så der er plads til to voksne eller tre børn. Der er også installeret solide armlæn, så der er ikke nogen risiko for, at børnene skubber hinanden ud over kanten.

Bænken er en anelse tilbagelænet, så der er rigeligt med plads til at læne sig tilbage og slå mave efter en lækker udendørs middag. Med sit elegante design med bløde naturlige buer og solide stålkonstruktion er det en bænk, der gør sig rigtigt godt i grønne omgivelser.

 • Materiale: Pulverlakeret stål
 • Mål (bredde, dybde, højde): 128 cm x 70 cm x 80 cm

HAY Palissade Bench Olive – smuk og minimalistisk

Hay palissade

Ofte er den simple løsning den bedste og mest elegante. Denne fine palissade olive bænk har ingen unødige elementer eller forstyrrende dekorationer, men fremstår hel rå, og netop derfor passer den så godt ind i næsten alle typer haver og terrasser.

Dens flade sæde og lige metalbrædder på rad og række kombineret med dens olivengrønne farve giver den et nærmest militant look. Og netop fordi, den ikke gør det store indtryk ved første øjekast, er den så markant, når man først har fået øjnene op for den.

Man skal heller ikke lade sig narre af dens spartanske design. Der er ikke sparet på noget, når det kommer til konstruktionen og ligesom hos de øvrige møbler fra Hay, går lækkert design og god komfort hånd i hånd.

 • Materiale: Pulverlakeret stål
 • Mål (bredde, dybde, højde): 142 cm x 42 cm x 45 cm

HAY Palissade Bar Stool Olive – barstemning på terrassen

Hay palissade

Hvis du er træt af at synke ned i havestolen, kan denne smarte barstol være en stilfuld løsning på terrassen. Der er tale om en barstol i høj kvalitet, der bringer den hyggelige barstemning hjem i haven. Til når du får vennerne på besøg til en hyggelig aften, hvor tilværelsen skal vendes over en god flaske rødvin. Eller til når du bare vil slappe af med en kølig drink på terrassen oven på en lang dag, mens solen går ned i horisonten.

Barstolen er ligesom de øvrige Hay palissade olive havemøbler designet af brødrene Ronan og Erwan Bouroullec, og selvom det er et minimalistiske møbel, er der virkelig kælet for hver en detalje.

Stolen er 78 cm høj og står på solide ben af pulverlakeret stål. For at få mest muligt glæde af stolen kan det anbefales, at du også anskaffer dig et rundt bord på omkring en meters højde, så du har et sted at hvile armene og stille dit glas. Stolen kan selvfølgelig også sagtens anvendes med et normalt havebord, men så bør du på forhånd sikre dig, at højden matcher.

 • Materiale: Pulverlakeret stål
 • Mål (bredde, dybde, højde): 38 cm x 45 cm x 78 cm

HAY Palissade Lounge Chair High Anthracite – komfort i højsædet

Hay palissade

Denne stol er storebroren til den mindre lænestol i palissade serien, der allerede er blevet præsenteret. Du får den samme lækre komfort som ved den lavere model, men med den ekstra bonus, at stolen er næsten 20 centimer højere, da nakkestøtten er blevet forlænget. Det resulterer i en lidt mere oprejst siddeposition, så du ikke risikerer at synke ned i stolen. En oprejst positur er mere komfortabel i længden og kommer virkeligt til sin ret, hvis du anvender lænestolen ofte.

Selvom stolen har en højere nakkestøtte, er der ikke gået på kompromis med hverken funktion eller design. Du får stadig det samme ikoniske palissade design med de krummede bjælker i pulverlakeret stål, der stort set ingen rengøring eller vedligeholdelse kræver. Det er selvfølgelig en vurderingssag, men man kan argumentere for, at den ekstra højde på denne stol, gør den en anelse mere elegant end nogle af de lavere modeller.

Da der er tale om en lænestol, kan du også vide dig sikker på, at komforten er i højsædet. Stolen er perfekt til at lukke øjnene for en stund, mærke varmen og høre fuglene kvidre på terrassen samt vinden blidt risle i træerne.

 • Materiale: Pulverlakeret stål
 • Mål (bredde, dybde, højde): 73 cm x 92 cm x 88 cm
 • Farve: Sort

HAY Quilted hynde til Palissade dining armchair – ekstra komfort

Hay palissade

Til de lange sommeraftener på terrassen skal man selvfølgelig sidde så komfortabelt som muligt. Hynde til Hay palissade møbler gør det lige en anelse mere behageligt at sidde i havestolen. Denne hynde er til spisebordsstolen med armlæn, men der findes også andre hynder, der passer til lige akkurat din Hay palissade stol, hvad enten der er tale om en palissade Lounge stol eller en bænk. Du kan selvfølgelig også få lige præcist den farve, der matcher dit møbel, så det bevarer dets rene og enkle design.

Hynden er belagt med en vandafvisende teflonoverflade, så du behøver ikke at fjerne hynden i tilfælde af regnvejr. Med hyndens skridsikre bund er komforten altid i top, og du kan være sikker på at hynden passer perfekt til din palisadde dining armchair, da den er skræddersyet til den enkelte modeltype.

 • Materiale: Teflon-belagt overflade
 • Mål (bredde, dybde, højde): 103,5 cm x 44,5 cm x 1 cm

HAY Palissade Table Large Olive – Palissade seriens samlingspunkt

Hay palissade

Palissade seriens samlepunkt er dette bord, som matcher alle møblerne i serien. Bordet er også oplagt til at samle familie og venner til middage i det fri, fester eller små hyggestunder. Med en længde på 170 cm og 90 centimer i bredden er der rigeligt med plads til tallerkner, gryder, flasker, og hvad der ellers skal på middagsbordet.

De ikoniske ståltremmer, der kendetegner palisadde serien, sidder her meget tæt, så der er langt mindre mellemrum end på stolene. Du behøver derfor ikke være nervøs for at bestikket skulle ryge ned i mellemrummet mellem tremmerne.

Bordet kombinerer ligesom de øvrige pallisade olive møbler robusthed med et smukt, enkelt design. Uanset om du stiller bordet på terrassen eller på et mere ujævnt græstykke, står bordet fast takket være sine solide ben. Har du brug for mere bordplads til fester eller store sammenkomster, kan bordet stilles i forlængelse af identiske modeller, uden at man kan se nogen nævneværdig overgang.

 • Materiale: Pulverlakeret stål
 • Mål (bredde, dybde, højde): 170 cm x 90 cm x 75 cm

HAY Palissade Ottoman Olive – lille og alsidig

Hay palissade

Vi slutter af med et meget alsidigt møbel, der kan anvendes til lidt af hvert. Det vil være oplagt at anvende palissade ottomanen til at hvilke benene på, hvis du ejer en af seriens andre havestole. En anden oplagt anvendelsesmulighed, vil være at bruge den praktiske ottoman som et lille kaffebord, hvor du kan ligge en bog eller stille en kop te, mens du nyder solen på terrassen.

Får du uventet besøg, og der ikke er havestole nok, er der heller ikke noget i vejen for at sidde på ottomanen. Eller hvad med at anvende ottomanen som et lille dekorativt bord, hvor der kan stå en blomstervase eller måske en lampe, til når mørket sænker sig?

Det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser med denne praktiske ottoman, der supplerer de øvrige møbler i serien på fremragende vis.

 • Materiale: Pulverlakeret stål
 • Mål (bredde, dybde, højde): 65 cm x 60 cm x 37 cm

FAQ

🧐 Hvilken type udendørsmøbler er mest holdbare?

Udendørsmøbler kan være fremstillet i mange forskellige materialer, og de kan alle være utroligt holdbare. Hvis du vil være helt sikker, så kan du dog med fordel gå efter udendørs møbler i enten solidt stål eller en træsort, der er modstandsdygtig overfor vejr. Her er teaktræ for eksempel god.

🤓 Hvad bør jeg kigge efter, når jeg køber udendørsmøbler?

Det er primært holdbarheden, der er værd at kigge efter, når du køber udendørsmøbler. Møbler af dårlig kvalitet kan nemlig hurtigt blive grimme, hvis de står ude. Derudover skal du selvfølgelig kigge på designet. Er det et udendørs møbel med en lang levetid, giver et tidløst design god mening.

💰 Er dyre udendørs møbler pengene værd?

Hvis du vælger at købe et udendørsmøbel, der er dyre end gennemsnittet, så vil det højest sandsynligt holde i mange år – nogle møbler i stærke træsorter kan holde en hel levetid med den rette vedligeholdelse. Derfor giver det altså god mening at give lidt ekstra for dine udendørsmøbler. 

👍 Hvem laver udendørsmøbler i bedst kvalitet?

Der er mange mærker, der kæmper om pladsen som dem, der laver udendørsmøbler i bedst kvalitet – og med god grund. Mange af dem ligger nemlig utroligt tæt, og det er ikke til at afgøre en vinder. Et møbelmærke, som du trygt kan stole på, er det danske møbeldesignfirma Hay.

Læs også vores artikel om: Havebænk: De 14 bedste havebænke til haven

Se vores artikel om: Gyngestole | 8 dejlige gyngestole – stof eller PU læder?

Læs også vores artikel om: Fløjl sofa | 8 dejlige sofaer i fløjlstof – masser af farver

Se vores artikel om: Polyrattan havemøbler | 12 dejlige havemøbler i polyrattan til terrassen

Læs også: Rundt havebord | 19 smukke runde haveborde – store og små.

Se også denne artikel på bomagasinet.dk: Havebænk – 28 af de bedste bænke til haven

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar