De fleste af os elsker sommeren, der inviterer til masser af udeliv. Men selvom vi elsker solens bagende varme, kan vi alligevel have brug for at skærme os fra den og dens UV-stråling. Netop derfor er det en helt essentiel del af ens havemøblement at eje en haveparasol. Disse findes i et væld af forskellige afskygninger, både når det kommer til farve, form og størrelse. Endvidere finder man haveparasollerne i mange forskellige prisklasser og kvalitetsniveauer. Er du på udkig efter en ny haveparasol? – Så tjek nedenstående modeller ud.

Vi har her samlet en oversigt over 17 forskellige, skønne haveparasoller med hver deres fordele. Her finder du noget til enhver smag, hvad enten du er til en firkantet parasol, en rund parasol, en parasol med tilt, en parasol uden tilt eller en helt femte form for haveparasol. Fælles for alle de udvalgte modeller er, at der er tale om produkter med en kvalitet i absolut topklasse.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Suna Parasol – Parasol på egen fod

Suna Parasol

Første model er denne Suna haveparasol i farven kokoon. Denne parasol kommer med en off-center base, hvilket betyder at parasollen i særdeleshed egner sig til dig, der ønsker en skygge over havebordet, men ikke har et parasolhul i dette bord. Modellen kommer med et betjeningshåndtag, hvorfra du nemt og bekvemt kan ændre på parasollens højde, såvel som at det også er herfra, du folder den ud og ind igen. Denne parasol kommer i størrelsen 280 cm x 335 cm x 260 cm, og der er derfor tale om en større parasol, der nemt kan skygge over selv et større havebord.

Hængeparasol sort 3m – effektiv parasol til lav pris

Hængeparasol sort 3m

Denne flotte hængeparasol er perfekt, når du vil nyde sommervarmen med en kold drink i skyggen. Hængeparasollen bruges af rigtig mange, og du kan også få glæde af den. Her er nogle af de største fordele ved netop denne: 

 • Stilrent og simpelt look
 • Skarp pris
 • Effektiv solafskærmning
 • Populær hos Moreland.dk

Om hængeparasollen

Denne flotte og stilrene hængeparasol i sort er fremstillet i en kraftig polyesterdug og den beskytter derfor også din hud mod skadelige UV-stråler, du med sikkerhed gerne vil beskyttes mod når den bagende sol har meldt sin ankomst om sommeren. 

Hængeparasollen kan sættes mange steder og grundet det meget simple look, kan den altså også passe ind på rigtigt mange terrasser, altaner og haver. I udslået tilstand måler parasollen 3 meter i diameter, så du kan altså være helt sikker på at blive beskyttet over et stort areal. På denne hængeparasol er stellet lavet af pulverlakeret, robust stål, i et sort look, der matcher resten af parasollen. 

Parasollen er enormt let at slå sammen, når den ikke længere skal bruges, dog det er det vigtigt at man husker at tjekke efter fugt og vådhed inden man slår den ned, da dette kan skade parasollen. 

Denne hængeparasol har en meget lav pris, i forhold mange andre hængeparasoller på markedet. Her behøver du altså ikke betale en formue for en flot hængeparasol i topkvalitet, men kan i stedet spare pengene og bruge dem et andet sted eller til tilbehør til den lækre hængeparasol. Som sagt er denne hængeparasol enormt effektiv, når det kommer til beskyttelse mod sol og UV-stråler. Den sorte farve, og bredden på parasollen, gør at du opnår en stor skygge og skjold fra solen. 

 • Farve: sort
 • Emballage bredde: 193 cm
 • Emballage højde: 14 cm
 • Emballage længde: 33 cm
 • Højde: 250 cm
 • Diameter: 300 mm
 • Rørdiameter: 48 mm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Cinas Pomino Rio – flot og elegant parasol

Cinas Pomino Rio

Cinas Pomino Rio er en luksusparasol, der er helt oplagt at bruge, når du ønsker en behagelig afskærmning og beskyttelse fra solen på en lækker sommerdag. Parasollen er populær hos Frishop.dk, og så kan du endda finde Cinas Pomino Rio parasollen.

 

 • Elegant og stilren luksusparasol
 • Topkvalitet og gode materialer
 • Stor modtagelighed for det danske sommervejr

Om parasollen

Cinas Pomino Rio parasollen er en stor og flot parasol i en neutral og afskærmende sort. Den er lavet af vejrbestandigt Olefin stof, som primært består af nogle lette fibre. Dette giver en god evne til at modstå fugt og vand, og det giver også en god holdbarhed og længere levetid for parasollen.

Det elegante og stilrene look ved denne parasol gør, at den kan passe perfekt ind rigtigt mange steder. Det kan for eksempel være på din terrasse eller altan, hvor du ønsker at skabe en lille oase med afskærmning for solens skarpe stråler. 

Læderforstærkningerne på alle hjørner af parasollen er med til at fuldende det klassiske og elegante look og give den sorte farve lidt modspil. Alle beslag på parasollen er rustfrie, så du slipper altså for det grimme rustlook, mange parasoller kan få over tid. 

Denne parasol sælges separat uden parasolfod. Det anbefales, at man til parasollen køber en parasolfod på minimum 35 kg. 

Ved at købe denne parasol, får du en rigtigt god og funktionel parasol i gode materialer til en rigtigt fornuftig pris. 

I modsætning til mange andre parasoller på markedet, tåler den stort set alt slags vejr, og grundet de gode materialer kan den holde til rigtigt meget – blandt andet modarbejder den rust. Du kan altså føle dig sikker i, at du ikke køber en parasol, som er ødelagt af rust efter kort tid. Her får du i stedet en luksusparasol, der kan bruges i meget lang tid. 

 • Materiale: stof, træ
 • Højde: 250 cm
 • Diameter: 330 cm
 • Farve: sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Cane-line Harbour – modstandsdygtig parasol i smukt design

Cane-line Harbour

Denne flotte Cane-line Harbour parasol gør det nemt og lækkert for dig at nyde varmen, selv når solen bager på himlen. Ønsker du afslapning og komplet skygge på en varm sommerdag, er det denne parasol du skal vælge. 

Derfor bør du vælge denne parasol:

 • 2 års garanti 
 • Smukt design
 • Nem at håndtere 
 • Leveres samlet
 • Populær hos Unoliving.com

Om parasollen

Vælger du Cane-line Harbour parasol, får du en flot parasol i et lækkert design. Den kan holde til lidt af hvert, da den blandt andet er vandafvisende, UV-afvisende og kan stå i alt slags vejr. Det er vigtigt med afslapning i skyggen, når solen står højest, og her er denne parasol en rigtigt god måde at opnå dette. Da dugen på parasollen er lavet af det meget slidstærke Solution dyed stof, er du sikret en vejrbestandig parasol, som samtidig også er yderst modstandsdygtig mod de stærke UV-stråler, som solen frigiver på daglig basis. 

Denne parasol har et smukt og stilrent udseende. Det er en elegant parasol, som helt sikkert vil kunne passe ind i de fleste haver, terrasser og altaner. 

Èn af fordelene ved denne parasol er, at der er 2 års garanti på den. Dette betyder altså, at hvis parasollen på den ene eller den anden måde går i stykker, er du garanteret en ny parasol eller tilbagebetaling for den ødelagte. 

I modsætning til mange andre parasoller, har denne parasol snoretræk, så den er super let at håndtere. 

Noget af det værste er, når der ingen plads er under parasollen, så alle skal klemme sig sammen i sommervarmen. Da dette er en parasol, der er både høj og bred, kan du være sikker på, at der er rigelig med plads til dig og din familie og venner. 

Derudover bliver parasollen leveret samlet, så du skal ikke bøvle med manualer og skruer. Det eneste, du skal gøre, er at stille den, hvor den skal stå, og derefter sætte dig til rette og nyde varmen og skyggen under den. 

 • Materiale: stof
 • Farve: grå 
 • Dybde: 200 cm
 • Højde: 262 cm
 • Bredde: 200 cm
 • Diameter: 4,8 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Piza Parasol – Med stok i bøgetræ

Piza Parasol

Med en investering i denne model er du sikret en stilsikker, moderne og minimalistisk parasol med et udtryk, der aldrig går af mode. Denne parasol leder tankerne hen på hvide sandstrande, dejligt vejr og lækre drinks. Ønsker du at bringe denne stemning ind i din have? Så er det muligvis en Piza haveparasol, du skal have fat i.

Modellens særpræg

Denne Piza haveparasol er fremstillet i en hvid polyesterdug samt en stok i smukt FSC-bøgetræ, der giver parasollen sit helt eget særpræg. Endvidere er denne parasol med tilt, hvilket vil sige, at modellens øverste del kan vippes – således, at parasollen nemt kan skygge for solen længere hen på aftenen, når den lige så stille begynder at gå ned. I forhold til modellens mål og specifikationer er der her tale om en parasol med en diameter på 150cm, en højde på 235 cm og en samlet vægt på 8 kg. Polyesterdugen vejer 270 g og stokken, udformet i bøgetræ, har en millimeter på 38. Bemærk at modellen leveres uden parasolfod, og at denne derfor skal købes separat.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Boston Hængeparasol – Med sort dug og stok i aluminium

Boston Hængeparasol

Næste parasol passer med sit klassiske og stilrene look ind i langt de fleste haveindretninger. Her er der tale om en hængeparasol, hvilket betyder, at du snildt kan bruge netop denne model, hvis du ikke har et parasolhul i dit havebord. Modellen kommer med en sort 270 grams dug i slidstærkt polyester og har herudover en tilhørende stok i aluminium med målene 76 mm x 53 mm.

Andre mål

Haveparasollen har herudover en højde på 265 cm, en længde på 300 cm samt en vægt på hele 25 kilo, hvilket vil sige, at der her er tale om robust og stabil parasol, der bliver stående, hvor den skal. Modellen kommer sidst, men ikke mindst, med drejehåndtag, der gør den nem at betjene – og med et overtræk, der kan påsættes, når parasollen ikke er i brug.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Venture Design – Naxos Parasol med naturtræ

Venture Design – Naxos Parasol

Ønsker du dig et klassisk bud på en parasol, der leder tankerne hen på sol, sommer og varme, så snart du ser den? Så kan det være, at denne Naxos-model fra Venture Design er lige noget for dig. Her er der tale om en parasol, der er designet med en dug i hvid polyester og en stok i naturtræ, der giver modellen et elegant og eksklusivt udtryk. Modellen er usamlet ved levering og har en samlet vægt på 14 kilo. Herudover kan det i forhold til modellens mål fortælles, at Naxos haveparasollen har en højde på 270 cm og en bredde på 300 cm.

i samarbejde med PriceRunner

 

Venture Design – Naxos Parasol med sort dug

Venture Design – Naxos Parasol med sort dug

Denne parasol skal blot ses som en anden variant af ovestående model. Men hvor den ovenstående parasol i høj grad appellerer til dem, der ønsker et klassisk look, er der her tale om en parasol, der i stedet bærer præg af et skandinavisk og moderne design.

Med naturtræ

Denne parasol kommer, ligesom den foregående, med en stok udformet i smukt naturtræ, der i samspil med den sorte polyesterdug bidrager til et råt og stilrent udtryk, der gør sig godt til det nye og moderne hus med en minimalistisk have. Modellen vejer 15 kilo, og er ligesom den ovenstående tilsvarende model, blot i anden dugfarve, usamlet ved levering. Endvidere har denne model en højde på 270 cm og en bredde på 300 cm.

i samarbejde med PriceRunner

 

Venture Design – Leeds Parasol med drejefunktion

Venture Design – Leeds Parasol

Næste bud på en skøn haveparasol er endnu en gang en model fra Venture Design. Her er der tale om deres stilrene og luksuriøse Leeds-model. Leeds-parasollen er en hængeparasol, der i særdeleshed er velegnet over havebordet eller hyggekrogen, hvor du ønsker lidt afskærmning fra den bagende sol.

Med mange brugbare funktioner

Leeds er en innovativ og moderne parasolløsning, da den både kommer med justerbar højde samt en drejefunktion – egenskaber, der har til formål at give dig som forbruger en god oplevelse og nem betjening, hver gang haveparasollen er i brug. Modellens dug er fremstillet i sort stof, mens parasollens stel og stok er designet i aluminium og stål, der har til formål at sikre en lang levetid. Parasollen har en samlet vægt på 23 kilo, en højde på 257 cm og en bredde på 350 cm.

Skagerak – Atlantis Parasol – Et klassisk design

Skagerak – Atlantis Parasol

Næste model er fra Skagerak og har fået navnet Atlantis. Her er der tale om en smuk, klassisk, men samtidig moderne parasol med en flot trækonstruktion, der giver parasollen sit helt eget særpræg og charme. Modellen her egner sig i særdeleshed til dig, der har et havebord med et parasolhul i og ønsker sig en smuk og effektiv parasol dertil.

Nem at matche med havemøblementet

Atlantismodellen kan, grundet sin klassiske udtryk og rolige farver, sammensættes med langt de fleste haveborde. Modellen er fremstillet i gode materialer, der alle er kendte for deres robusthed og derved lange levetid. Denne haveparasol har en rund dug i hvid og en dertilhørende stok i naturtræ. Produktets mål er som følger: 330 cm x 274 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Skagerak – Atlantis Parasol – Med en firkantet dug

Skagerak – Atlantis Parasol – Med en firkantet dug

Denne model kan på mange måder sammenlignes med den forudgående, da de i høj grad og på langt de fleste parametre minder om hinanden. Igen er der tale om en klassisk og stilren parasol til et havebord med parasolhul. Og endnu en gang er det en parasol med en hvid dug og en stok fremstillet i det smukkeste naturtræ. Forskellen på denne model og den ovenstående er dugens form.

Den kvadratiske dug

Hvor den førnævnte model kommer med en rund dug, har denne Atlantismodel i stedet en kvadratisk dug, der sikrer et moderne take og look på en ellers klassisk haveparasol. Endvidere er den kvadratiske form faktisk yderst praktisk, da den kan skygge over et stort område. Modellen her har følgende mål: 330 cm x 277 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Signe Parasol – I naturfarver

Signe Parasol

Ønsker du en parasol, der blender ind i haven på en naturlig måde? Så kan det være, at denne Signe haveparasol, der er designet med en dug i naturfarvet polyester samt en dertilhørende stok i naturtræ, er noget for dig. På alle måder er der her tale om en smuk parasol med et naturligt og minimalistisk udtryk, der vil passe ind i alle former for haveindretninger. Endvidere er dette en parasol, hvor både kvalitet og komfort er i højsædet, hvilket blandt andet skal ses i lyset af modellens kraftige ribber med beslag, dobbelte træksnore, forstærkninger i imiteret læder og den todelte stok.

Modellens mål

Modellen har en diameter på 3 meter og en højde inklusive knop på 262 cm. Her er der tale om en parasol til dig, der ønsker en naturlig model, men ikke vil gå på kompromis med kvalitet, komfort og holdbarhed.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Signe Parasol – Med tilt og parasoldug i grøn

Signe Parasol – Med tilt og parasoldug i grøn

Næste model er i den grad en parasol, der emmer af luksus, kvalitet og elegance. Denne Signe Parasol kommer først og fremmest med en flot parasoldug i grønt polyester, der giver parasollen et særdeles elegant og ikke mindst naturligt udtryk. Den grønne farve gør nemlig, at parasollen nemt blender ind i den frodige have med en masse grønt og smukke blomster. Endvidere, for at understrege modellens kvalitet, kan det nævnes, at denne haveparasol er designet med ekstra kraftige ribber med beslag samt forstærkninger i imiteret læder. Herudover kommer modellen med en stok i naturtræ, der endnu engang forstærker modellens evne til at blende naturligt ind i haven.

Med brugervenlighed og brugbare funktioner i højsædet

For at fremme brugervenligheden har denne model en todelt stok på 38 mm og har herudover snoretræk. Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at nævne, at denne model er med tilt, hvilket vil sige, at den er yderst brugbar i situationer, hvor solen står lavere på himlen, så som de sene sommeraftener med grillhygge om havebordet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Cane-line – Classic Parasol med mudfarvet dug og stok i teaktræ

Cane-line – Classic Parasol

Denne model henvender sig I høj grad til dig, der ikke vil nøjes eller gå på kompromis med, hverken kvalitet eller komfort. Her får du en parasol, der emmer af luksus, klasse og eksklusivitet og endvidere, grundet det gode materialevalg, en parasol, der holder mange år ud i fremtiden. Her er der altså ikke blot tale om et køb af en materiel genstand, men derudover en investering i en lækker item, der pynter og passer ind i langt de fleste haveindretninger samt husstile.

Med kvalitet i særklasse

Modellen her kommer først og fremmest i et klassisk, men samtidig moderne design, der aldrig går af mode. Herudover kan det om denne haveparasol fortælles, at den kommer med en mudfarvet dug, der er udformet i det slidstærke og robuste Solution dyed. Dugen har en vægt på 280 gram. Stoffet, som dugen er designet i, sikrer dig en parasoldug, der holder til flere forskellige vejrtyper, og som samtidig er resistent over for UV-stråler, hvilket også betyder, at du her slipper for en parasol med en dug, der bliver affarvet med tiden.

Andre lækre detaljer

Modellen her kommer endvidere med en smuk stok i certificeret teak og herudover med lameller i samme træsort, der giver en flot og robust konstruktion. Endvidere har denne model en træksnor, hvorfra du nemt og bekvemt kan folde parasollen ind og ud samt ændre på højden. Cane-line Classic Parasollen har en højde på 249 cm, en diameter på 300 cm og en stok på 48 cm. Her er der altså tale om en parasol, der i alle ender og kanter skriger af luksus og en lang holdbarhed – med andre ord en parasol, hvor du bestemt får noget for pengene.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Signe Parasol – Med todelt stok og blå dug

Signe Parasol – Med todelt stok og blå dug

Sidste model i denne inspirationsguide over 17 forskellige, skønne og robuste parasoller, er endnu engang en Signemodel. Det gode ved netop denne parasol er først og fremmest dens rimlige pris, hvor alle kan være med. Endnu bedre er dog, at der samtidigt er tale om en parasol i god kvalitet og et flot design, der bestemt kan holde i mange år.

Modellens specifikationer

Lige præcis denne model er, frem for de andre Signemodeller, udmærket ved en flot, rund, mørkeblå parasoldug i polyester. Den mørkeblå farve giver et flot modspil til havens ofte mange grønne farver samt til den lyseblå og solrige himmel. Endvidere har denne model et design, der bygger på et ønske om en lang levetid, hvilket blandt andet skal ses i lyset af kraftige ribber med beslag på enderne og forstærkninger udformet i imiteret læder. Herudover kommer modellen med en todelt parsolstok fremstillet i hårdttræ, og har en diameter på 48 mm, og er derved en robust stok, der sørger for stabilitet i parasollens top.

Andre specifikationer og mål

Denne Signe Parasol kommer med dobbelt snorretræk, hvorfra du som forbruger nemt og bekvemt kan folde parasollen både ind og ud. Bemærk, at denne model kommer uden en medfølgende parasolfod, og at denne derfor skal købes separat. Til en parasol af denne størrelsesorden anbefales det, at du investerer i en parasolfod på minimum 40 kilo. Parasoldugen har en diameter på 3 meter, mens selve højden på parasollen, inklusive den dekorative knop, der sidder på parasollens top, er 2 meter og 62 cm. For at holde parasollens dug pæn og uden affarvning af solens stråler bør du, når haveparasollen ikke er i brug, benytte et overtræk, der har til formål at afhjælpe mulig falmning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Neo Parasol – Model med drejehåndtag

Neo Parasol

Næste model er Neo-parasollen. Denne parasol kommer uden parasolfod, hvilket vil sige, at denne skal købes separat. Modellen her kommer med en 160 grams dug i flot antracitgråt polyester, der er kendt for sin gode holdbarhed. Endvidere er denne model designet med målestok og drejehåndtag, der har til formål at give dig som forbruger en nem og effektiv betjening af parasollen, hver gang, den er i brug. Parasollens ribber er lavet i stål, mens stokken er fremstillet i aluminium. Modellen har en samlet vægt på blot 4,16 kilo og måler derudover 300 cm i diameteren og 248 cm i højden.

Active Hængeparasol – Med aluminiumsstok og stålribber

Active Hængeparasol

Her er der tale om en stor og praktisk hængeparasol, der giver dig et hav af muligheder for solafskærmning. Ved køb af denne parasol får du nemlig en model, der kan tiltes både lodret og vandret og dermed vendes og drejes, lige som du ønsker det, så parasollen skygger bedst muligt for solen. Modellen kommer med en antracitgrå dug og en aluminiumsstok samt stålribber, der har til formål at gøre denne model ekstra robust og slidstærk. Haveparasollen har en højde på 261 cm, en længde på 260 cm og en bredde på 350 cm.

Andre mål

Herudover har denne model en samlet vægt på 26,2 kilo og kan derfor også betegnes som en robust haveparasol, der bliver stående, hvor den skal. Modellens dug har en samlet vægt på 200 g, men denne parasols helt store force er klart dens dobbelt tilt, der gør den ekstra effektiv og brugervenlig.

Balcony Parasol – Altanparasol i sort polyester

Balcony Parasol

Bor du I lejlighed, skal du naturligvis ikke snydes for et godt bud på en skøn haveparasol, der er designet til netop det formål at passe ind på en altan. Grundet modellens flade side er der her tale om en parasol, der i særdeleshed egner sig til den mindre altan, hvor pladsen er trang og kvadratmeterne derfor skal udnyttes fuldt ud.

Mål og andre informationer

Modellen kommer med en dug i sort polyester med en dertilhørende stok i solidt aluminium. Haveparasollen kommer uden parasolfod, og derfor skal denne købes separat. I forhold til parasollens mål har den en højde på 233 cm, en længde på 265 cm, en bredde på 135 cm og en samlet vægt på 4 kilo. Denne parasol er til dig, der bor i en lejlighed med en dertilhørende altan og ikke ønsker at gå på kompromis med dine udemuligheder, når solen står højest på himlen.

Alu Parasol – Model med tilt

Alu Parasol

Næste model er denne ultra prisvenlige Alu Parasol. Denne model henvender sig i særdeleshed til dig, der ønsker en parasol i god kvalitet og til en god pris. Parasollen her kommer med en rund beigefarvet polyesterdug, der er hele 3 meter i diameteren. Det vil altså sige, at denne parasol kan skygge over et stort område så som en hyggekrog på terrassen eller havemøblementet.

Med todelt stok og drejehåndtag

Haveparasollen har en todelt stok i sort aluminium, og kommer derudover med et drejehåndtag, der gør den nem og brugervenlig at betjene. Stokken er 48 mm i diameteren. Det smarte ved netop denne model er dens tiltefunktion, hvorved du nemt kan dreje parasollen, så den dækker for solens stråler lige meget, hvor på himlen solen står. Modellen kommer uden parasolfod, og til en parasol i denne størrelsesorden anbefales det at tilkøbe en fod på minimum 40 kilo.

Alu Parasol – Med lys og solar

Alu Parasol – Med lys og solar

Denne model skal ses som en opgradering af den forudgående. Her er der igen tale om en Alu Parasol, stadig med todelt stok og drejehåndtag, der skal sikre en nem og effektiv betjening. Denne udgave kommer også med en rund sandfarvet dug i polyester og har den samme sorte aluminiumsstok som den forudgående model.

Et innovativt og brugbart design

Forskellen mellem denne model og den førnævnte Alu Parasol er dennes features, bestående af lys og solar lader. Her får du altså en parasol, hvis lysceller oplades gennem dagen af solens stråler, for derefter at kunne lyse op til de hyggelige grillaftner, når det bliver sent og solen er gået ned. Her er der altså tale om en multifunktionel parasol med kvalitet og komfort i absolut højsædet. Til en model som denne anbefales det, at man investerer i en parasolfod på minimum 40 kilo.

Hvordan finder man den helt rigtige parasol?

Er man i en situation, hvor man ingen forhåndsviden har om parasoller og ikke ved, hvad man bør kigge efter ved køb af en sådan, kan det være svært at finde ud af, hvad det egentlig er, man leder efter. Derfor finder du her en række råd til, hvad du kan overveje, når du skal finde den perfekte parasol, der både skal være effektiv, brugervenlig og med kvalitet og komfort i topklasse.

Parasollens form

Et godt sted at starte, når du skal vælge en parasol, er at finde ud af, hvilken form netop din parasols dug skal have. Dugene kommer nemlig i flere forskellige former alt efter, hvad du har brug for. Generelt er det en meget individuel beslutning, hvilken form, man ønsker, dugen skal have. Dog er du nødsaget til, hvis du bor i lejlighed eller blot ønsker at stille din parasol op ad en væg, at købe en såkaldt halv-parasol, hvis ene side af dugen er flad, så den nemt kan stilles op mod en væg eller passe ind på en altan. Herudover bør du også have med i dine overvejelser omkring formen, at netop dette kriterie selvfølgelig har en effekt på, hvordan parasollens skygge fordeler sig samt, hvor stort et område, parasollen kan skygge over.

Parasollens størrelse

Udover at afgrænse, hvilken form parasollen skal have, er det en god idé at finde ud af, hvilken størrelse, man ønsker, at parasollen skal have. Størrelsen har naturligvis noget at sige i forhold til, hvor parasollen skal placeres og ikke mindst, hvor stort et område, den skal kunne skygge over. Målene på de mest normale parasolduge er som følgende: En diameter på 3 til 4 meter, en diameter på 2 til 3 meter eller en diameter på halvanden til 2 meter. Ønsker du en parasol, der skal være nem at flytte rundt, kan det være, du bør investere i en mindre parasol, mens det kan være en god ide, hvis du ønsker at afskærme et af terrassens hyggekroge fra solen, at vælge en parasol med en stor diameter. Igen handler det om den enkeltes behov.

Parasoldugens stof og kvaliteten deraf

Et helt essentielt kriterie for at finde en god og holdbar parasol er, at undersøge, hvilket materiale, parasollens dug er udformet i. Efter parasoldugen, der mere eller mindre er møblets vigtigste element, er det vigtigt at finde en parasol med en dug i topkvalitet. Når du skal finde den perfekte parasoldug, kan du først og fremmest afgrænse søgningen ved at finde ud af, hvilken farve, du ønsker, dugen skal have. Dette er et ganske individuelt valg, men du bør have med i dine overvejelser, at en parasoldug i mørkt materiale ofte vil skabe en tættere skygge, og det kan derfor være en fordel at vælge en mørkere parasoldug.

Stoffets kvalitet

Stoffets kvalitet har naturligvis meget at sige, når du skal overveje, om det nu er den helt rigtige parasol, du har fundet. Langt de fleste parasolduge er fremstillet i polyester, da dette materiale er robust, slidstærk og nemt at vedligeholde. Derfor er det altid et godt udgangspunkt, hvis du finder en dug i materialet polyester. Andre ting du kan undersøge i forhold til dugens kvalitet, er dens evne til at beskytte mod UV-stråler. Endvidere kan det være en idé at undersøge, hvordan farvningen af dugen har fundet sted, da dette har noget at sige i forhold til falmning af parasoldugens farve.

Parasoller med og uden tiltefunktion

Et andet kriterie du kan overveje, når du skal finde den perfekte haveparasol, er modellerne og deres egenskaber, blandt andet i forhold til en eventuel tiltefunktion. Hvis du investerer i en parasol med tiltefunktion, har du helt automatisk en større effektivitetsgrad i forhold til afskærmning af solen. Tiltefunktionen virker nemlig således, at du også kan skygge for solens stråler ud på de sene sommeraftener, hvor solen står lavere på himlen. En parasol med tiltefunktion er derfor ofte en god investering

Men…

Dog bør du altid overveje prisen på en parasol med tiltefunktion. Vælger du at investere i den billigste model, får du som oftest kun, hvad du betaler for og kan derfor hurtigt risikere, at tiltefunktionen stopper med at fungere, og parasollen derved går i stykker. Undersøg derfor altid modellens kvalitet i forhold til prisen derpå.

Parasoller med justerbar højde

En anden måde, hvorpå du har de bedste forudsætninger for at skygge for solens stråler, er ved at investere i en parasol med justerbar højde. Dette giver, ligesom tiltefunktionen, et bredere effektivitetsniveau, når det gælder solafskærmning. Med en parasol med justerbar højde slipper du for at flytte rundt på haveparasollen, når solens placering på himlen ændrer sig. Herved bliver brugervenligheden langt højere og dit brug af parasollen derfor også meget større. Overvej derfor altid, hvis du ikke ønsker en parasol med tiltefunktion, om en haveparasol med justerbar højde i stedet kunne være en mulighed for dig.

Parasoller med håndsving eller skubbemekanisme

Overordnet set bruges der to forskellige metoder, når det gælder det at skulle folde en parasol ud og ned igen. Generelt er det ganske individuelt og personligt, hvilken en af de to mekanismer, du skal vælge. Det vigtigste er selvfølgelig at vælge den, du mener er mest brugervenlig og komfortabel.

Skubbemekanismen 

Første mekanisme kaldes skubbemekanismen. Denne fungerer således, at du skubber, når parasollen skal foldes ud og trækker, når den skal foldes sammen igen. Denne mekanisme fungerer lidt ligesom den, der bruges på paraplyer. Du hører et klik fra en metalstav, når parasollen er sat i ”hak”, hvilket betyder, at den sidder, hvor den skal. Når parasollen skal foldes sammen igen, trykker du blot på knappen, hvorved metalstaven vil løsne sig, og parasollen stille og roligt vil klappe sammen.

Håndsving

Den anden mekanisme, der bruges til op- og nedfoldning af parasollens dug, er det klassiske håndsving. Denne mekanisme fungerer således, at du drejer håndsvinget den ene vej for at folde parasollen ud, og den anen vej for at folde den sammen igen. En parasol med håndsving består samtidig af snore, der befinder sig inde i parasolstokken. Snorene strammes, når parasollens skal slås op og løsnes, når parasollen igen skal klappes sammen. Det eneste du skal overveje med denne mekaniske – er blot, hvordan du vil benytte drejehåndtaget, hvis snorene inde i parasollen knækker. Derfor er det altid en god idé at overveje, hvilken foldemekanisme, man ønsker, at parasollen skal have.

Dine egne valg

Husk at alle valgene i sidste ende er individuelle og mest af alt handler om, hvilket design med mere, du foretrækker. Parasoller er som oftest en dyrere investering og bør derfor være noget, du er glad for mange år frem i tiden.

FAQ

👍 Er stål eller aluminium bedst til haveparasollen?

Stål og aluminium er to materialer, der ofte bruges til udendørs møbler. Derfor er det også typisk at bruge materialerne til en haveparasol. Hvilket materiale, der er bedst, er en smagssag, og du skalderfor vurdere det ud fra selve parasollen, fremfor hvorvidt den er i stål eller aluminium.

🤔 Hvordan ved jeg hvilken størrelse haveparasol, jeg skal bruge?

Alt afhængig af hvor stort et område, du gerne vil have skygge over, så skal din parasol passer hertil. Dog vil en parasol, der er større, have nemmere ved at blive fanget af vinden. En god tommelfingerregel er, at en normal parasol har en størrelse på 2,7 meter i diameter.

🔥 Hvilket farve haveparasol er bedst til at beskytte mod solen?

Fordi sort absorberer UV stråler, vil en sort haveparasol give mere beskyttelse mod solens stråler. Ligesom med en sort t-shirt – og netop fordi den absorberer solen stråler – vil en sort parasol også blive varm. Varmen vil dog ikke kunne mærkes, når du sidder under parasollen.

🧐 Hvor tung skal basen til en haveparasol være?

Vægten på basen til din haveparasol afhænger af størrelsen på din parasol. Hvis du har en parasol på 3,5 meter til 4 meter, så anbefales en parasolfod på 50 kg til 60 kg. Den skal altså være relativt tung, og det er ikke helt ligegyldigt, hvor den placeres.

Denne side er anmeldt af: Line S. Jakobsen Rating 10/10

Author

Write A Comment