En håndklædeholder er dét, der transformerer dit badeværelse fra funktionelt til lækkert. Det er slut med bare at hænge håndklædet over stangen til badeforhænget.

Hvis du skal bruge en smart håndklædeholder, har vi har udvalgt 5, som vi er helt vilde med på redaktionen. Vi har fundet forskellige modeller, så hvad end du mangler håndklædestang eller en håndklædeholder stige, så har vi noget for dig.

Du kan finde din favorit i vores oversigt, og nederst i artiklen kan du få en guide til, hvordan du hænger din nye håndklædeholder op. Så er det slut med våde håndklæder efter badet.

Furniture 4 håndklædeholder – Redaktionens favorit

Furniture 4

Furniture 4 er en enkelt håndklædestang fra Andersen Furniture. Den er fremstillet i eg og har et elegant og simpelt design, der tillader den at passe ind i de fleste hjem. Det tidløse og moderne udtryk matcher resten af produkterne fra producenten.

Håndklædeholderen er især god, hvis du har et badeværelse, der læner mere mod naturen. Altså hvis du har mange planter. I et badeværelse fuld af stål og metal, kan den godt stå ud.

Fordele

 • Naturligt, lakeret træ
 • Høj kvalitet
 • Giver varme til badeværelsesindretningen

Yderligere detaljer

 • Den enkelte holder måler 73,5 x 7,5 cm

Ulemper

 • Kan kun holde ét håndklæde af gangen

Om Furniture 4 håndklædestang

Furniture 4 fås i to forskellige udgaver i forskellige længder, så du kan passe den bedst muligt til dit badeværelse og dit behov. Det er muligt at få håndklædeholderen med en dobbelt stang.

Med Andersen Furniture er du sikret en høj kvalitet og et rigtig godt håndværk. Du skal ikke bekymre dig for, om træet går til eller rådner på grund af vandet. Håndklædeholderen er nemlig lavet af lakeret egetræ. Det tilføjer noget ekstra eksklusivitet til dit badeværelse, samt sørger for at håndklædeholderen kan holde i meget lang tid.

Game – Mest pladsbesparende håndklædestang

Game

Game er en sort håndklædestang, der hænges op på væggen. De to barer kan svinges ud og sørger for, at to håndklæder kan tørre på bedst mulige måde adskilt fra hinanden. Det er en smart måde at spare plads, da stængerne på håndklædeholderen også kan skubbes ind mod væggen og gøre plads.

Håndklædeholderen er udført i mat sort og passer dermed til rigtig mange badeværelsesindretninger.

Fordele

 • Kan foldes ind mod væggen
 • Kan holde og tørre to håndklæder på én gang
 • Perfekt til familier

Yderligere detaljer

 • Mål: 47 x 6,5 x 4 cm

Ulemper

 • Ingen mærkbare ulemper

Om Game håndklædestang

Game er en svingbar håndklædeholder, der skal hænges på væggen – evt. tæt ved bruseren, så du bare skal række ud efter dit håndklæde. Den simple anordning sørger for, at dit håndklæde er foldet ud og bliver tørret korrekt.

Game er en håndklædeholder, der er en del af serien Loft Game, produceret af firmaet Allibert. Den er lavet af lakeret aluminium, så den sagtens kan holde til vand, og der er 2 års garanti på den.

Essentials Cube – En stilet håndklædestang

Essentials Cube

Den elegante og slanke Essentials Cube er produceret af GROHE. Håndklædestangen tillader dig at hænge dine håndklæder op på væggen, så de kan tørre eller blive præsenteret bedst muligt.

Den minimalistiske håndklædeholder kræver ikke megen opmærksomhed. Den hænges op på væggen og er derefter ikke noget, man lægger så meget mærke til. Det er funktion, der er i fokus her, og designet sørger for ikke at tiltrække sig for megen opmærksomhed. Brug den til at hænge håndklæder op til gæster eller tørre dine egne efter bad.

Fordele

 • Robust og holdbar håndklædestang
 • Minimalistisk design

Yderligere detaljer

 • Farve: Krom

Ulemper

 • Meget simpel håndklædeholder
 • Kan kun holde ét stort håndklæde af gangen (eller to små)

Om Essentials Cube håndklædestang

Essentials Cube har en bredde på 60 cm, så der er plads til en fin størrelse håndklæde. Håndklædeholderen passer perfekt til en minimalistisk indretning, delvist takket være den mere kubiske form. Det rette linjer gør den meget behagelig at se på, og så er den diskret på badeværelset.

Vær opmærksom på, at hvis håndklædeholderen Essential Cube ikke er sat korrekt op, kan våde, tune håndklæder begynde at trække den ned. Det er vigtigt, at du får gjort det ordentligt første gang, så du ikke risikerer at ødelægge tapet eller fliser på badeværelsesvæggen.

Black Oak – anderledes og unik håndklædeholder

Black Oak

Black Oak er en unik og flot holder til badeværelset, der kan have flere funktioner. Du kan bruge den stilrene holder til toiletpapir, men det er også muligt at anvende den som en anderledes håndklædeholder.

Med et unik og alternativt brug får du et anderledes badeværelse – på den bedst mulige måde. Som håndklædeholder kan Black Oak anvendes på små og store badeværelser – dog bør man ikke hænge håndklæder til tørre herpå, da Black Oak ikke kan strække dem ordentligt ud.

Fordele

 • Rigtig lækkert design
 • Unik håndklædeholder
 • Med læderstrop til ophæng

Yderligere detaljer

 • Mål (B/H): 13 x 15 cm
 • Farve: sort
 • OBS! Produktet indeholder ægte læder

Ulemper

 • Egner sig ikke til tørring

Om Black Oak håndklædeholder

Black Oak er en del af den nyeste kollektion fra By Wirth. Den er lavet af egetræ og naturlæder, og som håndklædeholder giver den et helt andet look. Den kan både bruge spå badeværelset og som lækkert tilbehør til køkkenet, hvor et håndklæde eller viskestykke skal være indenfor rækkevidde.

Black Oak skaber et nordisk look, som du sagtens kan blande med en anden stil. Den passer ind i de fleste hjem.

Håndklædeholderens læderstrop skal placeres i et lille indhak i selve knagen og fastgøres med en diskret skrue fra neden.

Nichba Towel Holder – diskret håndklædeholder i flere farver

Nichba Towel Holder

Nichba Towel Holder, eller Nichba håndklædeholder, er en simpel og diskret håndklædeholder, der hør sig godt på stort set alle badeværelser – og så kan den også snildt bruges i køkkenet.

Håndklædeholderen kombinerer minimalistisk og klassisk design med funktionalitet og praktiske løsninger, og den simple holder giver et på én gang skandinavisk og semiindustrielt touch.

Nichba håndklædeholder går godt til et mere monokromt badeværelse, men i og med den kan fås i to farver, sort og hvid, kan du tilpasse den, som du vil.

Fordele

 • Rigtig lækkert design
 • Unik håndklædeholder
 • Med læderstrop til ophæng

Yderligere detaljer

 • Kan fås i sort og hvid
 • Lavet af stål

Ulemper

 • Kan kun holde ét håndklæde af gangen

Om Towel Holder håndklædeholder

Nichba Towel Holder er lavet af ét enkelt stykke stål, der er blevet behandlet med stærk pulverlakering, så den kan holde og ikke ruster. Det beskytter den desuden mod fugt, så du roligt kan bruge badeværelset.

Håndklædeholderen er stabilt gjort fast i hver side, så du ikke risikerer, at den begynder at blive træt og hænge ned.

Hvordan tørrer håndklæderne bedst?

Selvom du ikke har lagt mærke til det, så kan du faktisk være godt i gang med at ødelægge dine håndklæder. Det er ikke nok at hænge dem op på en knagerække straks efter badet.

Dine håndklæder kan langsomt blive infektionsfare eller, i bedste fald, gå i stykker.

Hvis du bare lægger dine håndklæder i en klump på gulvet, så tørrer de ikke ordentligt. Det går heller ikke at hænge dem op, så de folder mange gange over hinanden uden nogen sammenhæng.

En håndklædeholder kan hjælpe dig med dit problem. Det kan være en fritstående håndklædeholder eller én, der hænger på væggen. Uanset hvad, så hjælper det med at strække dit håndklæde ud.

Den bedste måde, du kan folde dit håndklæde, så det kan være på stativet, er ved én gang at folde det på tværs og én gang på langs. Hæng det op på håndklædestativet, så det ikke folder over sig selv, så bør du minimere risikoen for bakterieudvikling i stoffet. Husk desuden at vaske dine håndklæder, helst efter hver tredje brug, hvis det er muligt.

For at holde din hygiejne så god som mulig, bør du desuden huske at skifte ud mellem håndklæderne med jævne mellemrum. Hav nogle, du kan skifte imellem, og rotér så godt du kan.

Hvis du endnu ikke har en håndklædeholder, så kan du alternativt hænge dit håndklæde over stangen til bruseforhænget, hvis du har sådan én. Vær dog opmærksom på, at det kan skabe problemer for forhænget, da det så ikke får lov til at tørre ordentligt.

Hvordan får hoteller deres håndklæder så hvide?

På langt de fleste hoteller bruges der hvide håndklæder og hvidt sengetøj, fordi det i så fald er nemmest at se, når det er rent (eller ikke er). Men hoteller køber ikke nye håndklæder hele tiden, så hvordan lykkes det dem at få dem så rene og bløde, selvom de er blevet vasket flere gange?

Først og fremmest, så køber de fleste hoteller håndklæder med en høj GSM. GSM står for ”Grams per Square Meter”, eller gram pr. kvadratmeter. En GSM på 400-600 holder ofte bedre og er typisk blødere og tungere, mens GSM på mellem 200-300 er af lavere kvalitet.

Hoteller køber typisk håndklæder med en høj GSM, fordi det bedre kan betale sig i længden. Håndklæderne skal kunne klare mange vaske, og så skal de give gæsten en god oplevelse.

Hoteller har forskellige løsninger og metoder, de bruger til at holde deres håndklæder rene. Men ofte er det første, de gør, at behandle eventuelle pletter nede i vaskerummet. Håndklæderne smides i en blanding af bagepulver, vaskemiddel eller sæbe og koldt vand. Derefter koges de i cirka en halv time, vredet op og smidt i vaskemaskinen.

Nogle hoteller sender deres håndklæder til rens eller bruger andre metoder.

Når du skal have hvide håndklæder derhjemme

Når du vasker dine håndklæder derhjemme, så kan du evt. starte med at tage dem fra din vasketøjskurv og gøre dem fugtige, før du tilfører kemikalier i form af blegemiddel, pletfjerner eller vaskemiddel. 

Sørg dernæst for ikke at under- eller overfylde maskinen. Det sørger nemlig for, at håndklæderne kan blive rene, uden at det påvirker deres fibrer.

Brug varmt vand til at vaske dine håndklæder af høj kvalitet. Koldt vand kan ikke dræbe bakterier, men hvis du bruger for varmt vand til billige håndklæder, så kan det ødelægge dem.

Sidst, så sørg for, at du indstiller din maskine korrekt. Det kan virke basalt, men mange glemmer, at håndklæder ikke har samme struktur som fx undertøj eller strømper. De har særlige behov, og det er vigtigt, at du kan efterleve dem.

For bløde håndklæder kan du bruge vaske- eller skyllemiddel. Sørg desuden for, at du tørrer håndklæderne forsigtigt og korrekt. Fjern evt. håndklæderne fra vaskemaskinen, før de er færdige med at tørre, og hæng dem op på et tørrestativ eller en håndklædeholder, til de er helt færdige.

Sådan hænger du din håndklædeholder op

Hvis du ikke allerede har en håndklædeholder stående, og hvis du ikke har plads til en, så skal du måske have én hængende. Det er lige så essentielt for badeværelset som en sæbedispenser. Her er en guide til, hvordan du hænger en håndklædeholder fast på væggen.

Det skal du bruge:

 • Din købte håndklædeholder
 • Måletape
 • Blyant eller kuglepen
 • Standard vaterpas
 • Vægscanner
 • Boremaskine
 • Borehoved
 • Skruetrækker

Sådan gør du:

 1. Sørg altid for først at læse følgeanvisninger, hvis der er sådanne. Nogle håndklædestænger har brug for særlige skruer.
 2. Find et sted på væggen, der er sikkert at hænge på. Der må ikke være problemer med ledninger eller vandrør bagved, og den skal være stærkt nok til at bære.
 3. Mål højden og marker – 122 cm er cirka standarden
 4. Mål længden på håndklædeholderen og marker
 5. Brug vaterpasset til at sørge for, at holderen er lige
 6. Bor hul til evt. ravpluks eller skruer
 7. Sæt monteringsbeslagene på
 8. Sæt stangen på

Test altid, at stangen holder og er sikker. Vær grundig med dine mål, og få evt. hjælp, hvis du har svært ved det. En håndklædeholder er en nødvendighed for et flot og funktionelt badeværelse.

FAQ

Hvorfor er en håndklædeholder nødvendig?
En håndklædeholder hjælper dine håndklæder med at tørre bedre, og du mindsker risiko for svamp eller ildelugtende stof.
Kan man have en håndklædeholder på lidt plads?
Der findes mange slags håndklædeholdere, og selvom du bor i lejlighed eller har et lille badeværelse, kan du sagtens have én stående eller hængende. De fylder ikke meget – find evt. én, der kan foldes ind.
Er håndklædeholdere af træ bedre end metal?
Rent miljømæssigt er en håndklædeholder træ bedre end metal, men den af metal er mere holdbar, og vil derfor i det lange løb være bedst.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar