En håndvask har naturligvis det primære formål at gøre det muligt at bruge vand på badeværelset, da vandet bliver modtaget og ledt videre ud i kloakken via vaskens rørføring.

Men en håndvask er også mere end en praktisk foranstaltning. Den er med til at sætte stilen på badeværelset. Derfor er det ikke uvæsentligt, hvordan den ser ud, og hvordan den spiller sammen med resten af badeværelsets sanitet og øvrige interiør.

Fem særlige håndvaske

I denne inspirationsguide vil du blive præsenteret for fem temmelig forskellige håndvaske. De har alle sammen et særligt design, som ikke er som de fleste standard-håndvaske. Derfor bliver det tydeligt, at der findes mange andre typer af vaske end de mest almindelige, som i høj grad kan være med til at give dit badeværelse et mindre eller et større tvist. Lad dig gerne inspirere af listen, den kan måske hjælpe dig godt på vej i søgningen efter netop den håndvask, der skal pryde dit badeværelse.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

2nd floor vask 60 cm til nedfældning med hanehul – rektangulær porcelænsvask

2nd floor vask 60 cm til nedfældning med hanehul

Der er en vis stil over denne rektangulære porcelænsvask. Det lidt kantede look blødes op af de afrundede hjørner. Den har et enkelt hanehul, hvilket er med til at give selve vasken god plads. Det er en vask, der signalerer stil og en vis power. Den firkantede form, som går igen i bunden af håndvasken, er et tvist i forhold til den mere traditionelle ovale model. Derved skiller denne model sig lidt ud og kan spille op til badeværelsets øvrige indretning.

Fakta om 2nd floor vasken:

 • Type: nedfældningsvask
 • Materialer: porcelæn og keramik
 • Mål: 60 x 43 cm
 • Med overløb
 • Glaseret på bagsiden

Find et velegnet og matchende underskab til denne smukke og let dominerende håndvask. Vælg gerne den øvrige sanitet, så alle dele spiller godt sammen. Vasken her fortjener et godt mod- og medspil for rigtigt at komme til sin ret.

Svedbergs Fyn Håndvask Ø45 cm – rund, og mest populær

Svedbergs Fyn Håndvask Ø45 cm

Her har du en smuk udgave af en håndvask fra Svedberg. Den er cirkelrund og lavet af hvidt porcelæn. Sæt gerne denne runde vask på en plads på badeværelset, hvor dens runde form virkelig kommer til sin ret. Dens helt særlige finish med den riflede yderside er også med til at gøre vasken helt unik. Der er noget blødt og eksklusivt over designet, til trods for at den er både slidstærk og let at gøre ren.

Selv om dens diameter er på 45 cm, hvilket er mindre end en standardvask måler i bredden, så virker den fint rummelig på grund af den helt runde facon.

Fakta om Fyn håndvask fra Svedberg:

 • Materiale: porcelæn/keramik
 • Mål: 45 cm i diameter
 • Højde: 15 cm
 • Form: rund
 • Mest populær

Giv et helt unikt tvist til din badeværelsesindretning med denne smukke runde vask fra Svedberg. Den signalerer godt håndværk og en passende blidhed. Indret gerne resten af rummet, så det matcher den fine vask.

GemLook GL274 håndlavet håndvask i blå semiprecious stone – smuk brugskunst

GemLook GL274 håndlavet håndvask i blå semiprecious stone

GemLook er en serie af sanitet, som er udført nærmest som kunstværker. Deres håndvaske er lavet af forskellige alternative materialer som for eksempel denne model, som er laver af naturlige semipecious stone i blånuancer. Vaskene fås også i andre nuancer.

Det er en rund og forholdsvis dyb håndvask i en munter farvesætning, som vil live op på et badeværelse. Den er håndlavet, og de enkelte tynde stykker agat er glatslebet både på indersiden og ydersiden. Alle de håndlavede vaske i denne bowle-serie er helt unikke, da de er lavet af naturmaterialer.

Fakta om GemLook GL274:

 • Diameter: 40 cm
 • Dybde: 40 cm
 • Farve: diverse blå nuancer
 • Materiale: sten
 • Til bordplade
 • Med hul til afløb

Dette er håndvasken for dig, som ønsker et helt unikt look på dit badeværelse. Her er tale om et stykke håndlavet brugskunst, som er helt unikt. Den fortjener en synlig plads i rummet.

this is ere

Muubs Vask Valley M – smuk vask af natursten

Muubs Vask Valley

Muubs har produceret denne helt uikke håndvask. Den er lavet af materialet Riverstone, som er en naturlig sten. Den fremstår på en gang organisk og rustik, og kan derfor tilføje dit badeværelse noget helt særligt. Da sten er forskellige, så vil alle de producerede vaske også være helt forskellige. 

Stenen er udhulet og pudset op på indersiden, så den står helt skinnende blank, glat og mørk. På ydersiden har den beholdt det rå sten-look.

Fakta om Muubs Vask Valley M:

 • Bredde: 40 cm
 • Længde: 40 cm
 • Højde: 15 cm
 • Materiale: natursten
 • Til at stå på et bord eller underskab
 • Med hul til afløb

De angivne mål kan naturligvis variere, da alle sten er forskellige.Vælg denne type håndvask, hvis du godt vil tilføje dit badeværelse lidt rustik elegance. Sådan en vask er på ingen måde en standard-model, og den vil signalere en helt særlig stil med blik for naturlige materialer og rå skønhed.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Noro håndvask Ocean 900 – håndvask med underskab

Noro håndvask Ocean 900

Når håndvaske og underskab er integreret med hinanden, så fremstår det som et samlet møbel, hvilket giver et harmonisk og roligt look. Desuden er alt, hvad der hedder rør og afløb helt gemt under og bagved møblet. Det er behageligt både for øjet og for rengøringen.

Denne flotte model fra Noro er højredrejet, og den findes også i en venstredrejet udgave. Det er et pænt bredt skab, hvor der er god plads omkring vasken til at stille forskelligt på. Under porcelænsdelen er selve skabet, der indeholder både skuffer og skabslåger. Alle rør er gemt bag ved det flotte hvide skab med de brede sølvfarvede metalgreb. Det er en elegant løsning.

Fakta om Noro håndvask Ocean 900:

 • Materiale: porcelæn
 • Bredde: 90 cm
 • Dybde: 46/39 cm
 • Højde: 50 cm
 • Med overfyldningssikring
 • Skabet skal tilkøbes

Med denne vask og et matchende underskab får du en god løsning til badeværelset, hvor det kan være en udfordring at få vask og skab integreret på en naturlig måde. Tilmed får du skjult al rørføring under vasken, hvilket både er pænt og praktisk. Møblet fylder en del, så der skal være god plads på badeværelset.

Hvilken type håndvask skal du vælge?

Nu er du blevet præsenteret for fem ret forskellige typer af vaske, som ikke ligner de vaske, der er flest af. Udvalget blandt vaske til badeværelser er i det hele taget ret stort. De fleste er lavet af hvidt porcelæn, men som det også ses af denne gennemgang, så produceres der mange vaske af alternative materialer. Nogle vaske er lavet til at hænge direkte på væggen, nogle er håndvaske med underskab og andre er lavet til at hvile på et bord, et lille badeværelsesskab eller en hylde. Vaske kan også variere meget i størrelsen. Du kan finde en meget lille håndvask, og du kan finde en meget stor dobbeltvask, som fylder det meste af en væg. I forhold til materialer, så er de fleste lavet af hvidt porcelæn, men den kan også være lavet af sten, stål, glas eller andre materialer. Når du skal vælge den vask, som skal være på dit badeværelse, kan det være svært at vælge blandt de mange tusinde modeller, der er på markedet. Du skal både tænke praktisk i forhold til plads, rørføring og placering i rummet, og du skal tænke på design og stil. Giv dig god tid til at vælge, for det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken håndvask badeværelset er forsynet med. Den er ikke det mest dominerende stykke sanitet – med mindre du altså vælger en model, der kan være det.

Se også Køb af håndvask til badeværelset skrevet af bolius.dk.

Læs også vores artikel om: Inspiration til dit nye vaskeskab – her får du 4 bud

FAQ

🤩 Hvad er den bedste slags badeværelsesvask?

I vores inspirationsguide vil du finde fem forskellige håndvaske. De har alle sammen et særligt design, og det bliver derfor tydeligt, at der findes mange andre typer af vaske end de mest almindelige, og at de kan se meget forskellige ud. Den bedste vask er derfor individuelt.

🧐 Hvordan vælger jeg en badeværelsesvask?

Når du skal vælge den vask, som skal være på dit badeværelse, kan det være svært at vælge blandt de utroligt mange modeller, der er på markedet. Du skal både tænke praktisk i forhold til plads, rørføring og placering i rummet, og du skal tænke på design og stil.

🤔 Hvor stor bør en badeværelsesvask være?

Det er forskelligt, men oftest vil det være 85-90 cm i højden, da det er en højde, der passer til de fleste mennesker. Hvor bred og dyb den er, kan være meget forskelligt, alt efter dit behov og hvor meget plads, du har på badeværelset.

💰 Hvor meget koster det at skifte en badeværelsesvask?

Installation af en badeværelsesvask koster omkring 2.500 – 3.400 kr. Prisen kan dog variere, så det er altid godt at få flere tilbud, så du kan sammenligne dem. Det kommer an på den vask, du ønsker, hvor den skal installeres osv.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar