Hvad er en buket røde roser uden en flot vase, der understreger de smukke farver og blomsternes elegance?

Vaser er et vigtigt tilbehør, men ofte har vi en tendens til at vælge den samme størrelse, hvilket begrænser os i vores valg af blomsterdekorationer. Du kan vælge en stor, pragtfuld gulvvase, der fylder rummet eller den mindre gulvvasem, som et supplement til dine traditionelle bordvaser.

Vi har set nærmere på en række gulvvaser og giver dig gode bud på, hvordan du kan bruge dem i hverdagen. Vi har efter bedste evne forsøgt at variere udvalget, så det spænder over et bredt prisinterval og mærker.

Bemærk venligst, at ikke alle gulvvaser på listen er vandtætte og derfor er bedst i kombination med tørrede blomster – noget, der er på højeste mode lige nu.

Menu Echasse Vase – Stor gulvvase i glas med elegant stel

Menu Echasse er virkelig en udsøgt vase, der både har praktisk og visuel appel. Denne elegante og sofistikerede vase er lavet af mundblæst glas og placeret på et solidt men elegant messingstativ. Det flydende, organiske glas står i fin kontrast til det rette og bastante metalstel. Kombinationen giver et look, der på én og samme tid er kontrastfuld og harmonisk, som vil give din stue en unik detalje.

Den står i en imponerende højde på 60 cm, hvilket gør den til et oplagt midtpunkt for en hylde eller dekoration på gulvet. Uanset om den er fyldt med enkle palmeblade, blomsterkranse eller bare står helt alene uden indhold, vil denne tunge, men robuste gulvvase helt sikkert tilføje karakter og stil til dit hjem.

Du kan tilføje og matche andre møbler omkring vasen, som f.eks. stole, endeborde og lamper for at skabe en unik atmosfære i din stue eller dit soveværelse. Dens størrelse gør den også ideel til større rum som f.eks. gangarealer, hvor dens højde kan give et bryd med linjerne uden at være for overvældende. Sidst men ikke mindst, så er det en ideel gulvvase til dine blomster.

Specifikationer

 • Materiale: Glas
 • Størrelse: Højde 60 cm
 • Diameter: 30 cm

Broste Copenhagen Gulvvase Ray Charcoal Vase – solid og robust høj gulvvase til dine blomster

Broste Copenhagen Gulvvase er lavet af fiberbeton, hvilket gør den ekstremt holdbar. Du kan være sikker på, at denne vase vil holde uanset vejret, da den er designet til at kunne modstå det danske klima. Vasen har en smuk grå farve, der virkelig træder frem mod den mørke baggrund.

Ikke alene har den en smuk grå farve, den har også en unik form og et unikt design, der tilføjer dybde og tekstur. Den er oplagt til udendørs brug på grund af sin holdbarhed og modstandsdygtighed overfor vind og vejr. Denne vase er alsidig og passer godt ind i alle slags omgivelser, lige fra boligen til haven, altanen, terrassen, i virksomheden osv.

Gulvvasens unikke form giver ethvert blomsterarrangement et ekstra pift, hvilket gør den til en super god gulvvase til dine blomster. Dine blomster kan arrangeres, som du vil – uanset om de flyder ud over kanten eller er pænt placeret oppe i. Uanset om den bruges indendørs eller udendørs, vil denne 64 cm høje gulvvase tilføje et kraftigt intryk til enhver dekorativ indretning.

Specifikationer

 • Materiale: Fiberbeton
 • Størrelse: Højde 64 cm
 • Diameter: 50 cm

Cooee Drift Vase 55cm – unik sandblæst gulvvase til blomsterarrangement

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Denne unikke gulvvase er 55 cm høj og lavet af keramik i høj kvalitet. Den er desuden håndlavet og designet med øje for skønhed og detaljer.

Når du kører din finger langs vasinens overflade, kan du mærke de små finesser i dens robuste og alligevel glatte tekstur, men når du rører den udenpå, vil du kunne mærke små sandkorn, der giver den et råt udtryk. Indersiden af vasen er glaseret for at sikre, at den kan modstå forskellige temperaturer, hvilket gør den oplagt til at holde friske eller tørrede blomster, omend den også kan stå som en enkeltstående dekorativ gulvvase.

Dens neutrale farve gør, at den passer super godt ind i forskellige indretninger. Uanset om du placerer denne gulvvase på gulvet, på toppen af pejsen eller på spisebordet, så faldet den naturligt ind i sine omgivelser.

Specifikationer

 • Materiale: Keramik
 • Størrelse: Højde 55 cm
 • Diameter: 26 cm

Kähler Hammershøi Vase – Gulvvase i 5o cm. til dine blomster i tidsløst design

 

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Den klassiske Hammershøi gulvvase er et af de tidsløse stykker keramik, der aldrig går af mode. Vasen er fremstillet af porcelæn af høj kvalitet, hvilket sikrer, at vasens kunstneriske og klassiske look forbliver intakt i mange år fremover.

Den er fremstillet med en speciel brændingsproces, der tilføjer ekstra styrke og holdbarhed til porcelænet, så det kan klare lidt af hvert. Vasens form har en elegant form, der passer super godt ind i ethvert rum i dit hjem. Fra de buede linjer til den let tilspidsede form har dette kunstværk alle de rigtige detaljer, der får vasen til at skille sig ud blandt andre dekorative keramiske værker.

Den minimalistiske krave tilføjer et ekstra strejf af elegance og giver samtidig en praktisk måde at fastgøre blomster eller grene på. Med andre ord, så er dette en oplagt gulvvase til dine blomster. Gulvvasen kan bruges på mange måder i din boligindretning. Den kan fungere som en enkeltstående dekorativ genstand eller kombineres med andre elementer, såsom tørrede blomster eller dekorative grene. 

Specifikationer

 • Materiale: Porcelæn
 • Størrelse: Højde 50 cm
 • Diameter: 36 cm

Guide til køb af gulvvase – hvad skal du vælge?

Det er essentielt at vælge den helt rigtige vase til dine blomster – den kan udgøre op til 50% af det samlede udtryk.

Gulvvaser er naturligvis primært funktionelle og passer til de langstilkede blomster, men mange af os mangler ofte den lidt højere vase i vores samling, hvorefter vi tyer til den nemme løsning: at klippe stilkene, så de bliver en del kortere. Det er en synd og skam, da den langstilkede blomst herved mister en del af sin naturlige elegance.

Gulvvaser behøver dog ikke kun være funktionelle – de kan også være dekorative i sig selv.

Forestil dig en stor, rund og rød vase i et ellers hvidt rum – den kan nemt blive det statement piece, du efterspørger, og den behøver ikke engang blomster.

Inden du køber en gulvvase, bør du stille dig selv spørgsmålene:

 • Vil jeg udelukkende bruge min gulvvase til dekorative formål, og skal designet således spille en ekstra vigtig rolle?
 • Vil jeg bruge min gulvvase til bestemte blomster, og hvilken type hals skal jeg i givet fald vælge?
 • Hvor meget vil jeg give for min nye gulvvase? Skal det være en investering fra et kendt designerbrand?

Kilder: Luxdeco.com og Designhunter.co.uk

Hvilke blomster skal jeg vælge til min gulvvase?

Gulvvaser kan i princippet stå overalt i hjemmet, men de er særligt gode i hjørner, der ellers kan være svære at style.

Vaser – herunder gulvvaser – fås i et væld af designs, og mange tenderer til at gå udelukkende efter designet. Hvis vasen imidlertid også skal kunne rumme blomster, bør du kigge lidt ekstra på halsens udformning. Tommelfingerreglen er, at den store åbning kan rumme fyldigere blomster, mens den smalle passer bedre til enten få eller en enkelt blomst. Så spørgsmålet er, hvad du foretrækker.

Vælger du den brede halsåbning, kan du gå efter blomster som:

 • Hortensiaer
 • Liljer
 • Solsikker
 • Blomster med mere fyldige blade, der skaber volumen

Vælger du derimod den smalle halsåbning, bør du kigge efter blomster som:

 • Roser
 • Gladiolus
 • Enkelte grønne grene

Der findes dog ikke nogen ”faste regler” på området, og valget af blomster bør altid harmonere med vasens design. Sker der meget i vasens design, er det flotteste med enkle blomster eller blot et par grønne grene.

Du bør altid sikre dig, at blomsterne når helt ned i bunden af vasen, så de ikke står og svæver. Det giver ikke den ønskede balance i udtrykket, og en god regel er, at blomsten/buketten skal svare til ca. 2/3 af vasens højde.

De cylinderformede gulvvaser er med til at give et skulpturelt udtryk, mens de rundere giver et lidt blødere udtryk.

Kilder: Homedit.com, Flowersfloralflorist.com, Millsflorist.com og Jamaligarden.com

FAQ

🤩Hvilken facon skal jeg vælge på min gulvvase?

Det kommer helt an på, hvilket udtryk du går efter. De cylinderformede gulvvaser er med til at give et skulpturelt udtryk, mens de rundere siges at bidrage til et lidt blødere udtryk. Det afhænger dog også meget af, hvilken type blomster du vælger til vasen.

🤔Hvor høje skal være blomsterne være i forhold til vasen?

Et godt tip fra blomsterhandlerne er, at blomsten/buketten skal svare til ca. 2/3 af vasens højde.

🧐Hvilken størrelse gulvvase skal jeg købe?

Vælg ud fra det sted, du skal placere vasen. Skal den stå som et større statement piece i det ene hjørne? Skal den fungere som et stilleben i stuen sammen med andre mindre genstande? Du kan med fordel vælge at have vaser i forskellige størrelser, så du får dækket de forskellige behov.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Kähler Omaggio Vase – gulvvase til dine blomster

Denne Kähler Omaggio Vase er designet af Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft. Dens bløde kurver, groft håndmalede striber og højde på 50 cm gør den til et iøjnefaldende stykke keramik i din indretning. 

Den kan også bruges som en gulvvase til dine blomster, det vil tilføre liv til ethvert rum og skabe en hyggelig atmosfære for dig og dine gæster. Kähler vasen har smukke, håndmalede sorte striber, der virkelig får den til at skille sig ud på en elegant og stilfuld måde. Denne gulvvase kan bruges enkeltstående eller sammen med andre genstande såsom blomster eller stearinlys for at skabe et hyggeligt arrangement i ethvert rum.

Gulvasen fra Kähler er en oplagt tilføjelse, ikke bare til stuen, men også til soveværelset, køkkenet eller kontoret. Og uanset hvilket form for indretning du har, så vil det klassiske, og alligevel unikke, design passe godt ind, om du så er til moderne minimalisme eller eklektisk boheme chic. 

Specifikationer

 • Materiale: Keramik
 • Størrelse: Højde 50 cm
 • Diameter: 30 cm

Bitz Gulvvase Grøn 50 cm – Bestseller hos forbrugerne

Bitz Gulvvase Grøn 50 cm

Den grønne Bitz-vase på 50 cm indgår i en større serie med bl.a. flere vaser samt tallerkener og fade. Serien er udviklet af ernæringsekspert Christian Bitz og er en bestseller på det danske marked. Den store gulvvase er fremstillet af en robust glasur med en reaktiv glasur, hvorfor hvert eksemplar fremstår helt unikt og fremmer et fantastisk spil. Det er en vase, der fungerer alene, men også med enkelte grønne grene, roser eller noget tredje.

Bitz-vaserne fås i flere størrelser og farver, og det er derfor oplagt at vælge flere til boligen, så der bliver skabt en rød tråd. Det er en stor og rummelig vase, der er blevet populær grundet sine flotte glansfulde farver, den store funktionalitet samt dekorative effekt – hvor end du placerer den i hjemmet.

Fordele:

 • Flot glansfuld glasur med unik struktur
 • Rummelig størrelse
 • Kan passe ind overalt

Specifikationer:

 • 50 cm høj
 • Robust stentøj med unik glasur

Fås i flere farver

Ulemper:

 • Ingen væsentlige ulemper – dog en lidt dyrere vase set i forhold til andre vaser her på listen

Conic Gulvvase 60 x 25 cm – Det prisvenlige bud

Conic Gulvvase 60 x 25 cm

Den sorte terracotta-gulvvase Conic måler 60 cm i højden og 25 cm i diameteren. Den brede halsåbning giver god plads til, at du både kan bruge den som en traditionel gulvvase, men også havekrukke ude på terrassen. Det sorte design er superklassisk og passer derfor ind overalt, hvad enten du kører en mere klassisk eller moderne stil.
Vi har valgt at tage Conic-vasen med, fordi den er forholdsvis prisvenlig samt meget klassisk i sit udtryk. Producenten oplyser imidlertid, at den ikke er 100% vandtæt, hvilket naturligvis er noget af et minus. Den er derfor bedst egnet til at stå udendørs eller på et sted, hvor det ikke gør så meget, at der løber lidt vand ud på underlaget.

Fordele:

 • Flot og enkelt design
 • Klassisk udtryk
 • God højde

Specifikationer:

 • H 60 x Ø 25 cm
 • Vægt på 0,8 kg
 • Sort terracotta

Ulemper:

 • Er ikke 100% vandtæt, fungerer bedst til udendørs brug

Vince Gulvvase – enkel gulvvase i klart glas

Vince Gulvvase

Skal det være simpelt og enkelt, er gulvvasen Vince et godt bud. Den er fremstillet af klart glas og måler 55 cm i højden. Den bløde, runde form er med til at give et harmonisk udtryk. Med det klare glas kan du gøre meget – enten kan du fylde vasen op med dekorationssten og en flot farverig blomst, eller så kan du lade den stå helt enkelt i et stilleben sammen med f.eks. messingfarvet tilbehør. Den kan også indtage en naturlig plads på bordet, hvor det klare glas stadig er med til at give en vis luftighed.

Gulvvasen Vince er en utroligt prisvenlig løsning til dig, der søger en klar vase. Den har desuden en god og rummelig hals, så den kan bære de lidt højere, men stadig fyldigere buketter. Du kan også købe den i kombination med mere farverige vaser, hvis du vil skabe et spil.

Fordele:

 • Rummeligt design
 • Passer til mange forskellige buketter/blomster
 • Attraktiv pris

Specifikationer:

 • Klart glas
 • H 55 cm, Ø 28 cm
 • Vægt: 2,77 kg

Ulemper:

 • Ingen væsentlige ulemper – dog et meget simpelt design, der imidlertid kan styles på mange måder

Gordo Gulvvase – riflet gulvvase med portugisisk touch

Gordo Gulvvase

Autenticiteten er i højsædet med valget af gulvvasen Gordo, der både er håndlavet og produceret i Portugal. Overfladen er riflet og giver dermed et særpræg, der får Gordo til at skille sig ud fra mængden. Eftersom den riflede overflade stjæler en del af opmærksomheden, er designet holdt i en meget enkel form med den smallere hals, der passer godt sammen med et par enkelte grene, der ikke ”larmer” alt for meget.

Vasen har en diameter på 31 cm og måler 50 cm i højden. Den er fremstillet af terrakotta.

Trods det faktum at vasen er håndlavet, fås den stadig til en yderst attraktiv pris, især i sammenligning med andre lignende produkter. Du kan tilmed få gulvvasen i flere farver; både hvid og de mere grålige og brungullige nuancer. Du har derfor gode muligheder for at finde en model, der passer perfekt ind i den eksisterende boligindretning.

Fordele:

 • Håndlavet vase
 • Attraktiv pris
 • Flot riflet design

Specifikationer:

 • Riflet terrakotta (fås i flere farver)
 • Ø 31 cm, H 50 cm
 • Vægt: 7 kg

Ulemper:

 • Ikke 100% vandtæt

Alesso Gulvvase – design, der giver rummet lidt ekstra kant

Alesso Gulvvase

Alesso er en gulvvase, der er fremstillet af en flot sort terrakotta, og eftersom der er tale om et naturprodukt, skal du forvente, at ikke to vaser er ens i deres udtryk. Du får med andre ord en meget unik vase med sit eget designsprog, som kan give det ønskede rum en del kant, hvad enten du placerer den i stuen eller entréen. Samtidig er det en vase med en vis pondus – den måler 17 kg og har målene Ø35 cm x H 73 cm.

Gulvvasen Alesso ligger prismæssigt på lige omkring de tusind kroner, og det er egentlig en ret fair pris taget i betragtning af, at du får en unik vase. Du skal dog stadig være OBS på, at vasen ikke er 100% vandtæt. Den vil derfor egne sig bedst til tørrede blomster eller lignende.

Fordele:

 • Giver rummet kant
 • Unikt designsprog
 • Solid vase

Specifikationer: 

 • Sort terrakotta
 • Ø 35 cm x H 73 cm
 • Vægt på 17 kg

Ulemper:

 • Ikke 100% vandtæt

Muubs Gulvvase Noa – Designklassikeren

Muubs Gulvvase Noa

Gulvvasen Noa fra danske Muubs er den type vase, der kan stå alene – uden blomster – og alligevel formår at stjæle blikket fra alt og alle. Der bliver her leget med et skulpturelt design, der oser af autenticitet og råhed. Vasen er designet ud fra devisen ”beauty in imperfection”, hvor der er plads til masser af skævheder. Den rå teakrod bliver således kombineret med alu fillings og lægger på ingen måde skjul på, at træet ikke er skabt til perfektion, men derimod har masser af særegne træk.

Vasen har en højde på 40 cm samt en diameter på 24 cm.

Noa-vasen fra Muubs er ikke vandtæt, og du bør derfor ikke fylde den med masser af blomster. Brug den til en enkelt gren fra haven eller tørrede blomster, der ikke kræver vand. I virkeligheden kan den også sagtens stå som en selvstændig dekorationsgenstand. Den er designet af danske Muubs, der stræber efter at hylde den nordiske natur i et tidløst, men stadig funktionelt design. Det er ikke den mest prisvenlige vase, men den ligner så til gengæld heller ikke noget standarddesign.

Fordele:

 • Flot design med masser af autenticitet
 • Fremstillet af teak
 • Fungerer som en dekoration i sig selv

Specifikationer:

 • H 40 x Ø 24 cm

Teakrod og alu fillings

Ulemper:

 • Ikke vandtæt

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar