Trænger dit hjem til en kærlig hånd? Du kan give dit hjem nyt liv og nyt udtryk på mange forskellige måder. Du kan blandt andet vælge at give væggene en omgang maling, eller du kan skifte nogle af de gamle og kedelige møbler ud med nogle nye. 

Du har sikkert allerede en idé om, at mange foretrækker den hvide farve, når det kommer til valg af maling, fordi det giver et både lyst, friskt og neutralt udtryk. I dag ser man dog, at flere og flere begynder at blande lidt mørkere nuancer i den hvide farve, og det kan i høj grad bidrage til en mere behaglig og rolig stemning i boligen. 

Kombinationen af grå, brun og beige har skabt den nye farve, greige, som allerede er en farve, du kan finde i mange danske hjem i dag. Det er en meget smuk farve, som kan sættes sammen med de fleste andre farver, og samtidig vil den være med til at give en behagelig tone i rummet. 

Hvis du ikke er klar til at eksperimentere med farverne på væggene, kan du i stedet vælge at skabe flotte nuancer i dit hjem med møbler i farven greige. På den måde kan du også skabe rigtig flotte resultater, og du har rigtig mange flere muligheder i forhold til indretning, når du vælger greige møbler frem for grå møbler, brune møbler eller almindelige beige møbler. Derfor får du herunder syv bud på smukker møbler i 2020-farven greige. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Cody Gyngestol – når komfort og design går hånd i hånd

Greige-farvet møbler

Der findes rigtig mange forskellige gyngestole på markedet, men enten sidder du ikke godt nok i dem, og ellers passer de ikke ind i din indretning. Derfor bør du overveje at købe denne Cody gyngestol, hvor du hverken skal gå på kompromis med komforten eller stilen. Med andre ord får du altså en flot gyngestol, som passer ind i ethvert hjem, som lægger op til afslapning, hygge og velbehag. 

Stolen er designet med lave armlæn og en bred ryg, så du kan sidde godt og slappe af i den. Den kommer i en flot grå farve som gør, at den vil passe ind som en naturlig del af indretningen i de fleste hjem. Stellet er let og i sort metal, som får den til at se eksklusiv ud og gør, at den er meget holdbar. Kombinationen af det grå stof og det sorte metal, skaber et flot resultat, som du aldrig vil blive træt af. 

Stolen hører ikke nødvendigvis til i stuen, men du kan med fordel også placere den som hyggekrog i soveværelset, bruge den i pausen på kontoret eller som læsehjørne på børnenes værelser. Denne gyngestol rummer alle de egenskaber, som du har brug for, når du skal slappe af og have ro. 

 • Højde: 103 centimeter 
 • Længde: 76 centimeter 
 • Bredde/dybde: 100 centimeter 
 • Vægt: 18,5 kilo

Flexa Play Boghylde – praktisk og stilet på samme tid

Greige-farvet møbler

Selvom børneværelset mest af alt skal rumme leg, måske lidt rod og en masse praktiske løsninger, gør det ikke noget, at du indretter børneværelset med stil. Det kan du gøre med denne Flexa Play boghylde, som er en væghængt boghylde i grålakeret MDF. 

Den har en smuk farve, som vil skabe en ro i indretningen, og som vil passe til både pige- og drengeværelset. Desuden er den meget praktisk, og du kan bruge den som et element i den samlede indretning eller som udstillingshylde. 

Når du først har hængt hylden op, vil du kunne få glæde af den i mange år, og du kan hele tiden give den et nyt udtryk ved at skifte bøgerne ud. Det betyder, at hvis dit barn er helt vild med en bestemt serie af bøger i en periode, kan det være dem som bliver vist frem på boghylden, og når de ikke er så interessante mere, kan du bare skifte bøgerne ud, uden at tage hylden ned. På den måde kan hylden og bøgerne altså også fungere som et sjovt og barnligt visuelt element i indretningen. 

Når du vælger at købe denne hylde, kan du få den leveret direkte hjem til dig. Den er nem at sætte op, så det kræver ikke ret meget af dig, for at du og dit barn kan få glæde af den. 

 • Højde: 34,5 centimeter 
 • Længde: 75 centimeter 
 • Vægt: 3 kilo 
 • Bredde/dybde: 10 centimeter 

Spisebordsstol, Angel – Brun – en flot spisebordsstol der passer til de fleste spiseborde 

Greige-farvet møbler

Når du skal i gang med at kigge efter nye spisebordsstole til din spisestue er der mange punkter, du skal overveje. Det er først og fremmest vigtigt, at stolene passer stil- og størrelsesmæssigt til dit spisebord og resten af det eksisterende møblement. Derefter kommer der overvejelser omkring materiale og funktionalitet. Det kan være svært at finde en spisebordsstol, som lever op til lige præcis dine krav, men denne Angel spisebordsstol fra det danske firma, House of Sander, kan altså være en god mulighed for dig. 

Den er fremstillet i meget holdbart brunmeleret imiteret skind, så den kan holde til lidt af hvert, og du kan få glæde af den i mange år. Derudover har den flotte syninger og stellet er lavet af sort metal, så den vil passe flot ind i den nordiske boligindretning. Ydermere gør formen og polstringen, at den er meget behagelig at sidde i, så du kan have lange og hyggelige aftener med dine venner og familie i behagelige spisebordsstole. 

 • Højde: 83 centimeter 
 • Bredde: 56 centimeter 
 • Længde: 48 centimeter 

Trolley, Vene, Lysebrun – slut med at gemme alle dine ting væk i en lukket reol

Greige-farvet møbler

Du har helt sikkert en masse ting, som du har gemt væk i lukkede skaber og skuffer i dit hjem, men det skal være slut nu. Det er nemlig tid til, at du viser dine personlige ting frem i åbne skabe og reoler. Det er din mulighed for at vise din personlige stil frem og skabe en unik indretning, og det kan du gøre ved hjælp af denne åbne reol fra House Doctor. 

Reolen er udstyret med tre åbne hylder, hvor du kan vise alle dine yndlingsting frem. For at holde orden på hylderne, kan du bruge små kasser og krukker, så det stadig har et flot og enkelt udtryk. Det specielle ved denne reol er, at den har hjul på, så du nemt kan flytte rundt med den, så den skaber lige præcist det, du har brug for. Det kan både være et praktisk opbevaringsmøbel i hjemmet, eller du kan bruge den på kontoret som et flot, enkelt og personligt møbel. 

Når du skal udstille dine ting på reolen, er det kun fantasien der sætter grænser, og du kan hele tiden skifte tingene ud, så de passer til dit humør, årstiden, højtider eller andet. 

Denne Vene reol er produceret i krydsfinér, og den har et meget eksklusivt og naturligt design. Det betyder, at den vil passe ind i mange forskellige indretningsstile og hjem, og du kan bruge den i mange år, uden at den blive umoderne. 

 • Længde: 150 centimeter 
 • Bredde: 40 centimeter 
 • Højde: 100 centimeter 

LaForma Yola – tidløst spansk design

LaForma Yola

Bænke har et bredt anvendelsesområde, da de stort set kan integreres naturligt i alle hjemmets rum, der hvor der lige mangler en ekstra siddeplads. Måske skal din bænk fungere som et naturligt samlingssted i køkkenet eller som et statement piece i stuen. Vælger du tilmed den greige nuance, kan du både understrege den minimalistiske designlinje i hjemmet, men kan også nemt ”dresse” bænken op med mere farverige puder, så du for alvor leger med virkningen af de forskellige kontraster. 

Et godt bud på din kommende bænk kunne være Yola fra den spanske designvirksomhed LaForma, der har været en vigtig aktør siden 1982. Vinderopskriften er bygget op om ”kvalitet, design og bæredygtighed”. Bænken Yola forhandles bl.a. på Unoliving, hvor den er en yderst populær vare. Bænken spiller på greige nuancer med sit understel i naturligt birketræ og en greige polstring, der har fået en anti-stain behandling. Den er derfor nem at rengøre og kan tørres af med en tør klud. Bænken kan desuden nemt samles af en enkelt person. 

Yola hører ikke til de absolut billigste bænke, men den ligger stadig inden for en prisklasse, hvor de fleste kan være med. Desuden får du et ægte designermøbel, der har en tidløs fremtoning og derfor sagtens kan integreres i forskellige former for boligindretninger gennem årenes løb. Bænkens smidige størrelse med en bredde på blot 128 cm gør, at den er nem at integrere i mange forskellige rum. 

 • Højde: 41 cm
 • Bredde: 128 cm
 • Dybde: 42 cm
 • Naturligt birketræ

Kare Design Motley Noble bænk – beige stof og naturtræ armlæn – brug bænken som et flot element i indretningen i mange af boligens rum 

Greige-farvet møbler

Du kan bruge en bænk i mange af de rum som din bolig indeholder. Du kan både bruge bænke som opbevaring, udstillingsplatform og naturligvis til at sidde på. Denne smukke bænk fra Kare Design vil være et perfekt møbel i entréen, for enden af din seng, i stuen eller på børneværelset. 

Hvis du har en lang gang, som virker lidt kold og tom, kan du placere denne bænk. Bænkens flotte, naturlige og rolige farve, vil byde dine gæster velkommen på den bedste måde og vise din indretningsstil allerede når man træder indenfor døren. Bænken vil også være et praktisk møbel i entréen, fordi den kan bruges som siddeplads, når du skal tage sko på, hjælpe børnene med at få sko på, eller når børnene skal vente på, at det er tid til at komme ud ad døren og afsted. Netop en bænk vil være et godt møbel her, fordi det er et forholdsvis smalt og aflangt møbel, som ikke tager alt for meget plads i forhold til dens mange funktioner. 

Du kan også vælge at bruge denne smukke bænk i soveværelset. Det vil skabe en indbydende og hyggelig stemning omkring din seng, og det vil igen være praktisk med en siddeplads i dit soveværelse. Her kan du sætte dig og tage strømper på om morgenen, eller du kan ligge dit tøj til næste dag klar på den.

Motley Noble bænken er altså med dens naturlige farve og størrelse et alsidigt møbel, som vil klæde de fleste af boligens rum. Du kan kombinere bænken med mange forskellige farver, for at skabe lige præcis det udtryk, du ønsker. 

For at du kan få glæde af din bænk så lang tid som muligt og i bedst mulig stand, kan det være en god idé at beskytte den ekstra godt med tekstil imprægnering og tekstilrens. 

 • Højde: 61 centimeter 
 • Bredde: 110 centimeter 
 • Dybde: 40 centimeter 

Vogue Barstol 80 – chikt design med høj komfort

Vogue Barstol 80

Barstole vinder større og større indpas i de danske hjem, og de fungerer ikke kun til køkkenøen, men også som et alternativ til spisebordsstolene. Når du er på jagt efter en barstol, er det imidlertid vigtigt, at du tænker over komforten. Skal den være med eller uden ryglæn, og hvor høj skal den være? Du kan også passende overveje, om du mest er til træflader eller polstrede sæder. Blandt de populære barstole på bl.a. Unoliving finder man hollandske BePureHomes barstol Vogue 80. Tallet 80 refererer til stolens højde. Materialesammensætningen bygger på sort pulverlakeret metalben og et velourbetræk i chik velour, eksempelvis i en lækker nougatnuance. Samtidig er stolen yderst elegant med sine rene linjer på understellet og den afrundede sædedel, der nærmest indbyder beskueren til at tage en lille pause i det ultrabløde sæde – måske i selskab med en drink fra den tilhørende bar eller køkkenø. Tykkelsen på sædet er 9,5 cm, ligesom stolen har både ryglæn og en praktisk fodstøtte. Komforten er således i højsædet.

Bemærk, at det anbefales at gøre brug af filtpuder på hårde gulve, så man undgår ridser.

Barstolen Vogue fås i flere forskellige højder og nuancer. Rent prismæssigt ligger Vogue i den lidt dyrere ende, men den spiller også på en lang række flotte designelementer. Så har du et ønske om at kombinere funktion med design, er Vogue helt sikkert et godt valg, eftersom den passer godt ind i de fleste boligindretninger. 

 • Højde: 80 cm
 • Sædebredde: 44 cm
 • Sædedybde: 38 cm
 • Max. belastning: 100 kg

Ferm Living, Rico Lounge Chair – Bouclé – Sand –

Greige-farvet møbler

Du bruger din stue, når du skal slappe af med en god bog, når familien skal samles eller når batterierne skal lades op til en ny dag. Det betyder, at din stue skal kunne rumme og tilbyde alle de funktioner, som du har brug for samtidig med, at der skal skabes en hyggelig atmosfære og stemning. 

Det er blevet meget moderne at bruge længestole som et element i stuen. Her får du nemlig mulighed for at sidde for dig selv i ro og mag, og du kan skabe en krog, hvor du kan være alene. Du kan også bruge lænestolen som et møbel i en større møbelgruppe, hvor hele familien kan være samlet, og hvor der lægges op til samvær og samtaler. Denne Rico Lounge Chair fra Ferm Living er et moderne bud på en lænestol. Den har et klassisk design, men formen er defineret af blødere linjer end normalt, og det gør, at stolen er med til at skabe et indbydende og roligt udtryk. Den vil indgå naturligt i ethvert moderne hjem, hvor dens flotte og elegante design vil være iøjnefaldende, men uden at tiltrække for meget opmærksomhed. 

Stolen er polstret med let boucléstof, som er blevet vævet af behageligt ujævnt garn. Det er med til at give den rig struktur på overfladen og et flot og eksklusivt design. 

 • Højde: 87 centimeter 
 • Dybde: 81,5 centimeter 
 • Højde: 79 centimeter 

HAY Hee Bar Stool High/Low Beige – populær og enkelt barstol til dit hjem

Greige-farvet møbler

Alle moderne hjem bør have en barstol stående. For at købe en barstol, behøver man ikke have en bar. Det er et flot møbel, som kan bruges i flere forskellige sammenhænge. Se bare på denne HAY Hee Bar Stool, som er en af HAYs bestsellere. Den fungerer ikke kun som en stol i en bar, men som en siddeplads i både spisestuen, på terrassen eller i køkkenet. Den har et moderne og enkelt design, som vil passe ind i alle hjem og rum. Udover at være fyldt med funktioner og praktiske egenskaber, er den også et moderne og flot møbel, som vil være et flot element i indretningen. 

Du kan også vælge at lave et højt arbejdsbord, hvor du kan have denne HAY barstol stående, eller du kan købe et højere spisebord, så du kan bruge barstolen som spisebordsstole. Det er faktisk kun op til dig selv og din fantasi, hvad du vil bruge denne barstol til, men én ting er dog sikker; den vil klæde ethvert moderne hjem. 

Stolen er lavet i pulverlakeret stål. Det vil sige, at den ikke ruster, og derfor kan du både bruge den inden- og udendørs. Farven er beige, som er en flot og naturlig farve, du kan matche med de fleste andre farver. Barstolen findes desuden i to forskellige størrelser, hvor siddehøjden henholdsvis er 65 centimeter eller 75 centimeter. 

Den lave barstol: 

 • Bredde: 43 centimeter 
 • Dybde: 45 centimeter 
 • Højde: 76 centimeter
 • Siddehøjde: 65 centimeter 

Den høje barstol: 

 • Bredde: 44 centimeter 
 • Dybde: 47 centimeter 
 • Højde: 86 centimeter 
 • Siddehøjde: 75 centimeter 

Se også denne artikel på nordsjo.dk: Greige – det perfekte fra to verdener

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar