Måske får du negative vibes og ledes tilbage til 90’erne, når du hører ordene glas sofaborde? Glas sofaborde havde nemlig tidligere et lidt blakket ry som værende sofabordet, som ungkarlene havde installeret i stuen foran den sorte lædersofa. Men det er på tide at gentænke dén definition. For glas sofaborde i dag er en helt anden sag.

De fås nu i afsindigt smukke designs, der spænder lige fra det ekstremt moderne og det fine minimalistiske og over til den tidløse klassiker og de rå look. Udvalget af smukke glas sofaborde er stort, og der er mange dygtige producenter om buddet. Derfor har vi lavet denne guide, så det er nemt og overskueligt for dig at gå på jagt efter de perfekte sofaborde glas, der opfylder netop dine ønsker og behov.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Bloomingville Lucca sofabord – brunt glas

Bloomingville Lucca sofabord brunt glas

Om Lucca glas sofabord

Glas behøver bestemt ikke være klart eller gennemsigtigt for at skabe luft og lys. Og det er Lucca sofabordet et rigtigt godt eksempel på. Bloomingville har her skabt et super smukt støvet brunt glassofabord på et stel af guld, og det kan næsten ikke blive mere skandinavisk. Det er en smuk kombination mellem sarte brunlige toner, de rene linjer i guld og et smukt minimalistisk design, som gør dette glassofabord helt ekstraordinært. 

Selvom glasset er holdt i en fin brunlig nuance, giver kombinationen mellem brun og guld dit hjem et kulørt pift, uden at der kommer alt for meget spræl på farverne. Det er det perfekte sofabord til dig, der gerne vil eksperimentere en smule med farver i indretningen, uden at det dog skal være en gigantisk farvepalette.

Glaspladen er desuden gennemsigtig, så du bevarer den luftige fornemmelse, som glas netop kan tilføre til dit hjem.

Udvalgte specifikationer

 • Diameter: 50 cm
 • Højde: 40 cm
 • Ingen hylde
 • Gennemsigtigt brunt glas
 • Ben i guld
 • En skandinavisk og diskret farvetilføjelse til dit hjem

DECADENT sofabord – 90×60 cm – gyldent/sort glas – til dig, der sætter pris på hyggelig stemning i hjemmet

DECADENT sofabord – 90x60 cm – gyldent/sort glas – til dig, der sætter pris på hyggelig stemning i hjemmet

Et sofabord er et vigtigt møbel, der kan supplerer sofaen i stuen. Det er et møbel, som kan være med til at skabe den hyggelige stemning, som vi sætter pris på, når der slappes af derhjemme.

Et DECADENT sofabord med sort glas og i gyldent stel måler 90 cm i længden, 60 cm i bredden og har en højde på 45 cm. Det består af en flot, sort glasbordplade, som er monteret øverst på det gyldne, lakerede jernstel. Nedenunder glasbordpladen finder du en ekstra gylden hylde, som du kan bruge til opbevaring af forskellige ting som bøger, blade og spil. 

Med dette sofabord kan du gøre din indretning både elegant og hyggelig på samme tid. Det er et møbel, som er oplagt at placere i det moderne, danske hjem. Her er det også vigtigt at lægge mærke til, at de klassiske farver, der er benyttet til fremstillingen af sofabordet, hører til de tidsløse farver, og bordet bliver dermed et møbel, som ikke pludselig går af mode. På den måde kan du beholde bordet i årevis, uden at det mister sin stilfuldhed. 

Hübsch sofabord – farverige detaljer

Hübsch sofabord farverige detaljer

Om Hübsch glas sofabordet

Hvis du godt kan lide at gå den lidt utraditionelle vej, så er Hübsch glas sofabordet formentlig et rigtigt godt bud til dig. Det er den farverige udgave af det klassiske glasbord – dog uden at det på nogen måde minder om 90’ernes maskuline glasborde.

Hübsch sofa glasbordet er udført i smukt grønt metal med en ekstremt flot mørkegrøn glasplade. Glasbordet emmer af luksus og design, og det er et diskret om end farverigt bud på et anderledes glasbord, som vil pynte i ethvert hjem.

Kan du godt lide at indrette med farver, fungerer bordet godt på linje med en masse andre farver, hvor Hübsch bordet kan skabe en lidt mere rolig farvebase midt i farvevældet. Kører du mere minimalistisk og nedtonet indretning, er sofabordet fortsat et rigtigt godt bud, da farverne er afdæmpede og varme – og det er ikke farver, som du vil blive træt af på den lange bane. 

Hübsch sofabordet har desuden den ekstra lille, lækre detalje, at der er kant på bordet, og du får således ikke kaffe udover hele gulvet, hvis du skulle komme til at spilde.

Udvalgte specifikationer

 • Højde: 40 cm
 • Længde: 120 cm
 • Bredde: 50 cm
 • Ingen hylde
 • Mørkegrønt glas
 • Ben og stel i grøn
 • Et varmt og smukt design på et farverigt glas sofabord. 

Gubi TS Bluegrey glas sofabord – endeløst smukt design

Gubi TS Bluegrey glas sofabord endeløst smukt design

Om Gubi glas sofabordet

Denne smukke sag vil få din stue til at blomstre og skrige af både luksus og gode designkvaliteter. Det er et aflangt og smalt sofabord, som vil flugte fint med næsten enhver sofa, og som vil give et rigtigt smukt og minimalistisk præg på din stue – med et lille ekstra farvepift til at toppe op med. 

Glaspladen er lavet i blågråt glas, der står på et stel i gyldent messing. Selve stellet af smukke og stringente linjer, der leger med både udtryk og vinkler, og det giver samlet set et ekstremt smukt sofabord, som er nemt at indrette med, og som du med garanti aldrig nogensinde bliver træt af at se på.

Udvalgte specifikationer

 • Højde: 40 cm
 • Længde: 120 cm
 • Bredde: 30 cm
 • Ingen hylde
 • Blågråt glas
 • Ben og stel i messing
 • Fås også i marmor
 • Fås i flere størrelser
 • Et designer sofabord, når det er allerbedst

Kare Design Meander Gold glas sofabord – gyldent virvar

Kare Design Meander Gold sofabord

Om Meaner Gold glas sofabordet

Det sidste glas sofabord i rækken af vores anbefalinger er denne smukke sag fra Kare Design. Her får du virkelig design og eksklusivitet for alle pengene. Glaspladen er holdt helt klassisk og er udført i smukt klart glas. Det er nærmere nedenunder glasset, at magien opstår.

Nedenunder glasset kan du nemlig se det gyldne stel. Men det er ikke et hvilket som helst guld stel. Her er simpelthen lavet noget af et arbejde med at forme og skabe en lang labyrint af guldlinjer, -vinkler og -kanter. De mange krummelurede detaljer under glaspladen gør glasbordet helt unikt og anderledes, end noget andet vi har set. Det skaber både noget liv til bordet og til stuen, men det bliver også et lille stykke kunst, du har stående i stuen.

Til trods for de mange detaljer under bordet, er det et virkelig stilrent og enkelt sofabord, der passer ind i alle stuer og sammen med alle slags møbler. 

Udvalgte specifikationer

 • Højde: 36 cm
 • Længde: 140 cm
 • Bredde: 80 cm
 • Vægt: 40 kg.
 • Ingen hylde
 • Klart glas
 • Ben og stel i pulverlakeret stål (guld)
 • Enkelt og stilrent design med masser af krummelurer og detaljer

Sådan vælger du de rigtige glas sofaborde

Sofabordet er centrum i din stue, og det har derfor en relativt stor betydning, at du vælger et godt, smukt og lækkert sofabord, som matcher resten af din stue. Det er et møbel, du vil bruge på daglig basis, og det er også et møbel, som alle dine gæster vil se hver eneste gang, de er på besøg. På samme måde, som når du skal vælge spisebord, vil valget af sofabord være et af de vigtigere valg til dit hjem.

Flere faktorer spiller ind, når du skal vælge, og der er visse overvejelser, du helst skal have gjort dig på forhånd. For det første skal du vælge en højde på glas sofabordet, som passer til dit behov. Hvis sofabordet er til pynt, kan du sagtens vælge et lavt et af slagsen, men vil du gerne kunne placere kaffe og snacks på det, kan det være en fordel at gå efter et lidt højere et af slagsen.

Du skal selvfølgelig også overveje dit budget, når du kigger efter glas sofaborde. De fås i alle prisklasser, så det er nemt for alle at være med. Men det er en fordel på forhånd at have sat sig en smertegrænse for prisen, så du har et udgangspunkt for din jagt.

Du skal desuden gøre dig nogle tanker om, hvilken form du gerne vil have glas sofabordet i. Den mest normale form er de runde glas sofaborde, men du kan sagtens få dem i firkantede, ovale og dråbeformede formater.

Endelig skal du også gøre dig nogle tanker om farver – for glas er bestemt ikke bare glas. Mange glas sofaborde kommer nu smukke farver, herunder både farver med spræl i og de mere afdæmpede pasteller. De hvide sofaborde med glas er populære, fordi det giver et rent og minimalistisk look. Men de fine sarte pasteller kan du give stuen et friskt pust, og det er en nem måde at tilføje lidt ekstra farve i en ellers minimalistisk bolig.

Kan du bruge glas sofaborde til andre formål?

Glas sofaborde er er minimalistiske og cool og skaber et moderne udtryk i dit hjem. Af samme grund kan de være gode i de mindre lejligheder eller huse, hvor du har brug for at skabe luft omkring møblerne. Du kan således sagtens bruge glas sofaborde som tv bord, ligesom du kan anvende de lidt højere af slagsen som konsolbord

Hvis du har en hyggekrog i stuen eller på kontoret, er de mindre glas sofaborde også oplagte at bruge ved siden af en dyb lænestol med tæpper og puder, hvor du kan skabe fantastiske, små stillebens på glasbordet ved siden af.

Læs også vores artikel om: Sofabord med opbevaring | 10 flotte stueborde med opbevaring

Læs også vores artikel om: Sengeborde – 10 af de smukkeste borde til sengen

Se vores artikel om: Træ Sofaborde 

Læs også: Rundt spisebord med udtræk | 8 smukke runde spiseborde med udtræk

Se vores artikel om: Indskudsborde | 10 skønne indskudsborde til hjemmet

FAQ

👍 Er sofabord af glas gode?

Glas sofaborde har siden 90’ern haft et ry som bordet til ungkarle, der skal leve drømmen. Nu er det på tide at lave det om. De findes nemlig i mange skønne designs, der både kan være minimalistiske og rå. Om det er et godt bord, er en smagssag.

🧐 Er glasborde farlige?

Glasborde er som udgangspunkt ikke farlige, men der er enkelte skrækhistorier forbundet med nogle af de billigere modeller. Dog bør der ikke være nogle bekymringer forbundet ved at invitere et glasbord ind i hjemmet. Så længe du benytter en model fra et firma, der ved præcis, hvad de laver.

🤔 Er et sofabord i glas ridsefast?

Der er intet glas, der er 100% ridsefast, men du kan for forebygge imod ridser, hvis du vil være sikker på, at bordet holder sig pænt. Det handler blandt andet om ikke at sætte kopper eller glas på bordet uden coasteres, ikke at placere skarpe genstande og lignende på bordet.

🔥 Kan jeg stille varm mad på et glasbord?

Der bør ikke være noget problem ved at sætte varm mad på dit glasbord. Selvfølgelig skal du benytte bordskånere eller benytte ildfaste fade ligesom ved ethvert andet bord for at beskytte det, men derudover bør det ikke være et problem – særligt ikke hvis bordet er af en ordentlig kvalitet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar