Spisebordet er samlingspunktet i mange hjem, og det er her familien samles og hver især kan fortælle om deres dag og andre sjove historier. I mange hjem bliver spisebordet også brugt til mange andre ting såsom lektiecafé, arbejdsbord, til at spille et spil omkring eller andet praktisk og socialt. Det betyder også, at der stilles nogle krav til spisebordets størrelse, form og materiale, og heldigvis kan du vælge mellem mange forskellige spiseborde i dag, så der helt sikkert er ét bord der lever op til dine krav. 

Det er i dag meget populært at have et spisebord i træ. Træ er med til at skabe et naturligt udtryk, og det kan både se eksklusivt og enkelt ud på samme tid. Desuden kan du kombinere de fleste træsorter med mange slags spisebordsstole og indretningselementer rundt omkring. 

Når du skal udvælge dit nye spisebord, er det vigtigt, at du overvejer bordets størrelse i forhold til rummet, hvordan farverne i spisestuen er og hvordan du kan gøre spisestuen personlig. Det kan være en god idé at tage udgangspunkt i ét af følgende naturlige genbrugstræborde, og ud fra det skabe et rum, hvor hele familien føler sig hjemme og har lyst til at samles. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Tips til at vælge belysning, der passer perfekt til spisebordet

Når du har valgt hvilket spisebord, du gerne vil have stående i spisestuen, skal du i gang med at vælge belysning. Når du skal vælge den rigtige lampe over spisebordet, har du mindst lige så mange valgmuligheder, som når du skal vælge det rigtige bord. Det betyder, at det hurtigt kan virke som en uoverskuelig opgave. Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du vælger den rigtige lampe over dit nye, flotte spisebord:

 • Hvis du gerne vil have, at hele bordpladen skal være belyst, kan du med fordel vælge at hænge flere mindre lamper på række hen over bordet. 
 • For at opnå en hyggelige stemning, skal du sørge for, at pæren ikke er for skarp. Det er ikke rart for hverken dig selv eller dine gæster, hvis man bliver blændet af lampen under en god middag. 
 • I modsætning til mange andre indretningselementer i hjemmet, kan du sagtens gå på kompromis med lampens funktion, og i høj grad vælge ud fra lampens design. 
 • Hvis du har mulighed for det, vil det være en fordel at installere en lampe med lysdæmper. På den måde har du mulighed for at skabe en passende stemning. Når du skal arbejde eller børnene skal lave lektier, kan du skrue op for lysstyrken, og når vennerne kommer forbi til en god middag, kan lyset være dæmpet, så du opnår en hyggeligere stemning. 
 • Du kan også vælge at placere andre typer lamper eller stearinlys omkring spisebordet, så lyset kommer fra andre vinkler 
 • Brug spisebordslampen som et element i indretningen der skaber blikfang 
 • Sidst men ikke mindst er det naturligvis vigtigt, at lampen hænger i den rette højde over spisebordet, og at den passer til spisebordets stil 

Se også denne artikel på plankebord.dk: Plankeborde i genbrugstræ

FAQ

Er møbler i genbrugstræ god kvalitet?
Møbler i genbrugstræ er i lige så god kvalitet som et bord i træ, det bliver brugt for første gang. Forskellen er, at det er mere bæredygtigt, da du modarbejder forbrugskulturen. Derfor giver det god mening at købe genbrugstræ, hvis du vil tage et miljøvenligt valg.
Hvilken type træ er bedst til spiseborde?
Der er mange typer træ, der er gode til spiseborde, og det er faktisk lidt et spørgsmål om hvilket look, du foretrækker. Egetræ er dog en af de mest brugte træsorter til plankeborde, da det er en stærk trætype med en høj holdbarhed. Det er velegnet både inde og ude.
Hvordan vedligeholder jeg et spisebord i genbrugstræ?
Et bord i genbrugstræ har godt af at blive vedligeholdt, da det beskytter bordet, så det holder sig pænt, og forlænger dets levetid. Du kan behandle bordet med sæbebehandling, og du kan give det olie en gang imellem efter behov. Begge dele beskytter bordet ved at give en beskyttende hinde.
Hvilket er det billigste træ til møbler?
Der findes mange forskellige møbler, der er fremstillet i mange forskellige træsorter. Du kan ikke slå alle møbler af en bestemt træsort over en kam, da du også ofte betaler for kvaliteten af håndværket og brandet, der står bag møblet. Derfor handler det om kvalitet og ikke pris.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Vintage spisebord 180 x 90 x 75 cm – charmerende spisebord med historie

Genbrugstræ spisebord

Det første bord som du kan overveje at købe til din spisestue, er dette Vintage spisebord. Her får du et spisebord, hvor bordpladen består af planker i voksbehandlet elmetræ, og hvor stellet er af flot metal der er blevet lakeret sort. Det givet er eksklusivt udtryk, og det vil passe ind i de fleste nordiske hjem. 

Èn af de mange fordele ved at vælge et træbord er, at det er et natuligt materiale. Det vil sige, at det bord du får, vil være helt unikt i forhold til farvevariationer og åretegninger. Det er altså kun dig, der har lige præcis dette bord stående i spisestuen. 

Bordet er både rustikt og unikt og det har masser historie med sig. Bordpladen er fremstillet af genbrugstræ, og det er i sig selv med til at føre historie ind i din spisestue. Derudover er det naturligvis godt for miljøet, at du vælger dette bord, så du kan klappe dig selv på skulderen, hver gang du kigger på bordet og tænke, at her har du lavet en god investering for din spisestue og for miljøet. 

Vintage spisebordet vil altså skabe en helt særlig stemning i din spisestue, som de fleste vil elske. Det er et fascinerende og charmerende bord, som vil give dig rig mulighed for at samle dine venner og familie til hyggelige og sjove stunder. Uanset om du bor i et moderne hjem med hvide linjer, eller du bor med en lidt ældre indretningsstil, vil dette bord gøre sig godt i spisestuen. 

 • Højde: 75 cm 
 • Længde: 180 cm
 • Bredde: 90 cm

Rough spisebord i træ og metal – 180×70 – natur – eksklusivt og råt spisebord til det moderne hjem

Genbrugstræ spisebord

Hvis du gerne vil have et spisebord, som kan holde til lidt af hvert, og som stadig har et flot og unikt design, bør du overveje dette Rough spisebord fra Nordal. Her får du nemlig et bord, som kan rumme alle de behov, du måtte have. Det kan både bruges som spisebord når hele familien skal samles, børnene kan lave lektier omkring det om eftermiddagen, du kan arbejde ved det om aftenen og alt muligt andet. 

Bordet er designet og produceret af den danske virksomhed, Nordal, som er kendt for at lave funktionelle og detaljerige møbler til det moderne hjem. Dette Rough spisebord og alle andre møbler fra Nordal henvender sig til dig, som har mod til at skille sig ud, og som gerne vil have en iøjnefaldende og personlig indretningsstil. 

Bordet er lavet af genbrugstræ i fyr, som bagefter er blevet behandlet med voks. Bordet har et understel af sort metal, hvilket er en flot kontrast til bordpladen. Derudover er det et meget holdbart og rustikt bord, som du kan bruge som omdrejningspunkt, når du skal skabe din personlige spisestue. 

Du kan sætte mange forskellige spisebordsstole sammen med dette bord. Det kan være, at du vil forsætte i din rustikke stil, at du vil sætte bordet sammen med nyere og lysere stole, og ellers kan du vælge at supplere bordet med bænke i samme serie. Uanset hvad du vælger, vil du med dette spisebord kunne skabe et moderne og personligt rum. 

 • Højde: 75 cm
 • Bredde: 180 cm 
 • Dybde: 70 cm 

House Doctor Close Bord – enkelt og smukt spisebord

Genbrugstræ spisebord

Mange mennesker tilbringer rigtig mange timer omkring spisebordet i løbet af dagen og aftenen. Det er ikke kun, når de tre hovedmåltider skal indtages i løbet af dagen, at familien samles omkring bordet. Det fungerer som et samlingspunkt, hvor der kan blive talt om problemer, fortalt sjove historier, blive arbejdet, lavet lektier, spillet spil og hygget. Fælles for alt det du kan lave omkring dit spisebord er, at det skal være hyggeligt og socialt. Hygge og socialt samvær er lige netop det, som dette smukke spisebord fra House Doctor lægger op til. 

Brandet bag dette spisebord er House Doctor, som er en familiedrevet dansk virksomhed. Visionen er at finde den perfekte medicin til alle boliger, så hver bolig kan blive unik og personlig. Det gør House Doctor blandt andet ved at blande forskellige elementer, og det kan du også gøre med dette spisebord. Du kan nemlig sætte dette spisebord sammen med både nyere spisebordsstole, møbler af genbrugstræ og forskellige accessoires, og på den måde kan du skabe den rette medicin i din spisestue. 

Bordet er ikke kun en investering i din spisestue, og på grund af fremstillingen i genbrugstræ, er det også en investering i miljøet. Det betyder også, at bordet tager en historie med sig ind i din spisestue, som vil skabe en særlig stemning. 

 • Længde: 200 cm 
 • Bredde: 90 cm 
 • Højde: 78 cm 

Chic Antique –  Fransk spisebord i genbrugstræ

Genbrugstræ spisebord

Hvis du vælger dette bord fra Chic Antique, får du en helt særlig fransk og romantisk stemning i din spisestue. Chic Antique er definitionen af fransk landstil, hvilket også kommer til udtryk i dette spisebord, hvor der er kælet for de fine detaljer, som er meget til at skabe et charmerende og unikt møbel. Det er et møbel der er fuld af historie, og som vil passe ind i flere generationers hjem. 

Netop den franske stil er i dag blevet meget moderne i både Norge, Sverige og Danmark. Det gælder om, at du finder den rette balance mellem nye og gamle ting og franske og danske ting, så det hele går op i en højere enhed, og så du får skabt en unik spisestue med dette spisebord i centrum. 

Hvis du gerne vil have, at den franske indretning kommer til at fylde endnu mere i dit hjem, kan du med fordel gøre brug af brugskunst, rustikke secondhand møbler, møbler i genbrugstræ og levende lys. Det vigtigste er, at du skaber en stemning du kan lide, så du får lyst til at opholde dig i spisestuen, og så du får lyst til at hygge dig med dine venner omkring spisebordet. 

Spisebordet er to meter langt, og derfor er der masser plads til, at hele familien eller alle vennerne kan være samlet omkring det. Det er lavet af genbrugstræ, og det er meget holdbart og let at vedligeholde. 

 • Højde: 77 cm 
 • Længde: 200 cm 
 • Bredde: 90 cm 

KARE DESIGN Rustico spisebord – flot genbrugstræ, glas og poleret stål

KARE DESIGN Rustico spisebord

Rustico spisebordet er det måske flotteste spisebord i genbrugstræ, som man overhovedet kunne forestille sig, og måske netop derfor også ét af de mest populære blandt forbrugerne på boboonline.dk. Her får du et spisebord, der er både rustikt og moderne, og som virkelig bringer noget helt unikt og iøjnefaldende til køkkenet, spisestuen eller værelset. Et bord for dig, der leder efter noget smukt og elegant, men med kant, stil og ikke mindst historie.

Rustico spisebordet fra KARE DESIGN består af en stor, lækker bordplade i flot, genbrugstræ og glas. Sammen med de elegante, flotte ben i poleret stål giver glasset virkelig bordet det helt rigtige løft fra et almindeligt spisebord til et moderne og stilfuldt køkken- eller spisestuemøbel. Bordet kan også sagtens bruges på det velindrettede og stilrene værelse eller endda kontoret, da det er nemt at vedligeholde og tørre af med en let fugtig klud.

Dette smukke bord er til dig, der ønsker et bord, som skiller sig ud fra mængden. Dig, der ønsker et bord som ikke bare falder pænt ind i baggrunden, men står frem med sit flotte, unikke design. Bordet fortæller sin egen historie – en historie om kvalitet, bæredygtighed og ikke mindst om fantastiske designtraditioner, der forener stil og elegance med hverdagens praktiske nødvendigheder. Rustico ligger i den dyre ende, men prisen hænger sammen med den høje kvalitet og det flotte design og håndværk, der ligger bag.

Rustico bordet passer sig fint til to til tre personer på hver langside, og kan derfor sagtens fungere som spisebord for selv den større familie. De neutrale farver gør bordet nemt at matche med både stole og rummets øvrige indretning. Det er kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad du kan med dette yderst elegante og stilfulde spisebord.

 • Længde: 200 cm.
 • Bredde: 90 cm.
 • Højde: 76 cm.

KARE DESIGN Bug Spisebord – rustikt og moderne bord

KARE DESIGN Bug spisebord

Bug spisebordet er endnu et flot og helt unikt spisebord fra det tyske KARE DESIGN, der netop er kendt for at lave anderledes og iøjnefaldende møbler. Dette bord er vildt populært på boboonline.dk og det er slet ikke svært at se hvorfor. Bug spisebordet er nemlig på en gang rustikt og moderne, elegant og virkelig specielt.

Leder du efter et spisebord, der bare trækker opmærksomheden til sig, så snart man træder ind i rummet, så har du fundet det helt rigtige bord i Bug spisebordet. Lader du dette bord stå frit og flot i stuen, køkkenet eller spisestuen med en flot vase eller bordopsætning og under prægtigt lys fra en smuk lampe, kan det næsten ikke andet.

Bug Spisebordet fra KARE DESIGN er fremstillet i brunt lakeret massivt genbrugstræ og lakeret
hamret stål. Det er specielt den karakteristiske udformning og specielle overfladestruktur på bordets ben, der virkelig gør bordet til noget helt særligt og giver det et rustikt, moderne look. Du må derfor endelig ikke dække benene med en lang dug eller voldsomme stole, men bør i stedet lade dem stå frit, så de virkelig kan få lov at løfte den elegante plade og vise bordet frem.

Bordet er til dig, der leder efter et bord, som skiller sig ud fra mængden. Et bord med et særegent og moderne look, der emmer af kvalitet, stil og elegance. Bordet er ikke voldsomt stort og kan sagtens passe ind i selv den mindre spisestue. Prisen ligger i den dyrere ende, da flot design og kvalitet jo sjældent kommer helt gratis til verden. Se de flotte billeder og lad dig inspirere til at lave en helt ny og spændende indretning i din spisestue, centreret omkring det flotteste spisebord.

 • Længde: 180 cm.
 • Bredde: 90 cm.
 • Højde: 76 cm.

VidaXL spisebord 180x90x76 cm massivt genbrugstræ – spisebord i industrielt og karakteristisk design

Genbrugstræ spisebord

Hvis du er på udkig efter et anderledes og helt specielt spisebord, bør du kigge nærmere på dette fra VidaXL, som er lavet i massivt genbrugstræ. Træet har tidligere fungeret som tværbjælker, gulve og støttebjælker, og man har fundet dem i gamle bygninger. Træets forskellige tidligere funktioner betyder, at de består af forskellige materialer som fx fyr, rosen, teak, eg, bøg, ceder og mange andre træsorter. De forskellige træsorter indgår i et flot spil med hinanden, og skaber en helt unik bordplade, som med garanti vil klæde din spisestue.

I og med bordet er lavet af genbrugstræ, vil du også få historie med ind i spisestuen. Udover historien, kan du være sikker på, at det bord du får leveret er helt unikt, fordi åremønstrene og træsammensætningen vil være naturlig og tilfældig. 

Den smukke bordplade balancerer på pulverlakerede stålben, som sætter en streg under det rå og cool udtryk. Du kan vælge at sætte bordet sammen med rå stole i stål for at fuldende den industrielle stil, eller du kan vælge lysere og nyere spisebordsstole omkring bordet. Det er kun fantasien der sætter grænser, når du skal indrette spisestuen med dette bord. 

Du kan vælge bordet i flere forskellige størrelser, så du er sikker på at få fat i den størrelse, som passer bedst til det rum hvor det skal stå. Det betyder også, at du kan bruge bordet som skrivebord, arbejdsbord, hobbybord eller andre steder i din bolig eller på kontoret. 

 • Højde: 76 cm 
 • Bredde: 90 cm 
 • Længde: 180 cm 

VidaXL Spisebord i massivt genbrugstræ 200x100x76 cm – tilføj et unikt møbel til dit hjem 

Genbrugstræ spisebord

Du kommer ikke til at fortryde, hvis du køber dette rustikke og robuste spisebord, som både kan tåle fedtede fingre og varme pander. VidaXL spisebordet i massivt genbrugstræ vil være et unikt møbel og et sejt statement i din spisestue. 

Du kan være sikker på, at det kun er dig der har lige præcist sådan et bord stående. Bordet er nemlig håndlavet, og det betyder, at der er en lille variationen i de forskellige møblers design. Spisebordet er lavet af forskellige træsorter herunder mangotræ, akacietræ, teak, genbrugstræ og mange andre. 

Når du køber dette genbrugsbord, gør du ikke kun noget godt for dig selv og dit hjem. Du investerer også i miljøet, og det er en god historie at tilføre din bolig. 

Dette bord kan du sætte sammen med alverdens forskellige stole, bænke og tilbehør. Du kan skabe lige præcis det udtryk, du ønsker, og hvis du evner at style bordet rigtigt, kan du opnå en helt unik personlig indretningsstil. 

Bordet findes i to forskellige størrelser, og du bør i høj grad overveje størrelsen på rummet samt hvor mange personer der skal kunne sidde rundt om det, når du skal vælge en passende størrelse til bordet. 

  • Længde: 200 cm 
  • Bredde: 100 cm 
  • Højde: 76 cm

Själsö Nordic Original spisebord – genbrugstræ og –metal (154×74 cm) – cool og patineret træbord

Genbrugstræ spisebord

Du har rigtig mange muligheder, når du skal i gang med at vælge dit nye spisebord. Derfor kan det hurtigt komme til at virke som lidt af en jungle at finde rundt i. For at undgå de mange forgæves besøg hos forskellige forhandlere, kan du overveje at købe dette Original spisebord fra Själsö Nordic. 

Det gamle træbord med den seje og patinerede bordplade, vil passe ind i ethvert hjem. Det er et anderledes og retro spisebord, som vil være et modigt valg for mange, men som vil danne de perfekte rammer for en flot spisestue med plads til både venner og familie. 

Bordet er forholdsvis lille og derfor kan du med fordel overveje det, hvis du skal til at flytte hjemmefra, eller hvis du bor et sted, hvor pladsen er begrænset. Du kan også bruge bordet til meget andet end spisebord fx som cool arbejdsbord, hvor du kan sy, lave computerarbejde, male eller hygge dig med andre hobbyer. 

Til dette spisebord kan du bruge flere forskellige slags stole, og det er netop ved dit valg af stole, at du kan skabe det udtryk, du ønsker. Når du vælger dette bord, vil det automatisk blive omdrejningspunktet for indretningen, fordi det er så specielt et bord. Det stiller også krav til dig, når du skal tilpasse resten af indretningen til det. Et godt råd til dig, vil her være at prøve at lege med forskellige farver, kom ud af din komfortzone og hyg dig med processen. Det vil skabe det bedste resultat i sidste ende. 

 • Højde: 74 cm 
 • Længde: 154 cm 
 • Bredde: 74 cm 

Kare Design Memory spisebord – genbrugstræ mic, m- glasplade – raffineret og charmerende spisebord 

Genbrugstræ spisebord

Nu får du virkelig mulighed for at skille dig ud, og for at få fingrene i et helt unikt spisebord. Det drejer sig om Memory spisebordet fra Kare Design, som er fremstillet i genbrugstræ og med en helt unik bordplade. Bordpladen består nemlig af en række forskellige træudskæringer, som er med til at skabe mosaikker, og ovenpå ligger en glasplade for at beskytte designet. 

Producenten bag dette fantastiske spisebord er Kare Design, som er en nytænkende virksomhed, som laver forskellige møbler, tilbehør og belysning til hjemmet. Her bliver der ikke gået på kompromis med kvaliteten, selvom priserne er fordelagtige, og du kan være sikker på at investere i et kreativt og autentisk møbel. Det er et meget anerkendt brand, som sælger møbler til hele verden. 

Der er altså ikke nogen tvivl om, at du får et populært spisebord af høj kvalitet, hvis du vælger dette Memory spisebord fra Kare Design. Du får et specielt spisebord med historie, hvor der ligger unikt håndværk bag. Derudover kan du naturligvis gøre bordet endnu mere personligt og tilpasse det din stil, ved at sætte det samme med de perfekte spisebordsstole og forskellige tilbehør. 

 • Højde: 76 cm 
 • Bredde: 80 cm 
 • Længde: 160 cm 

JEANNE D’ARC LIVING Spisebord – rustikt og spændende foldbart spisebord

JEANNE D'ARC LIVING

JEANNE D’ARC LIVING spisebordet her er virkelig specielt med sit fantastiske rå look, og det er nok netop derfor, at det er så populært på boboonline.dk. Det lille bord passer især til dig, som har begrænset med plads, men stadig gerne vil skabe et unikt rum med en rustik atmosfære. Mangler du lige prikken over i’et finder du det måske lige præcis her med JEANNE D’ARC LIVING spisebordet.

Dette spisebord er fremstillet i flot genbrugstræ og rustikt jern med en fantastisk patina, som giver bordet dets rå og rustikke look. Lad bordet være som det er eller match det med et par fede stole i samme stil, for virkelig at skabe et retro genbrugslook, der fortæller sin helt egen historie. Bordet tager sig i øvrigt ekstra godt ud med lidt blomster eller en fin lampe i samme stil på den fine, lakerede overflade.

En fin detalje ved JEANNE D’ARC LINVING er, at bordet både er forholdsvist småt og samtidig foldbart. Det kan således nemt pakkes af vejen hvis du kun skal bruge det som ekstrabord, eller har begrænset plads til dagligt. Helt ideel til dig, der bor i en mindre lejlighed, til sommerhuset, kolonihavehuset eller et af de nye, smarte tiny houses. Bordet er hurtigt og nemt at finde frem, når gæsterne tropper op og der pludseligt bliver brug for flere siddepladser.

JEANNE D’ARC LIVING adskiller sig fra de andre spiseborde her på listen på baggrund af to ting. Til dels den lille og praktiske størrelse og de sammenklappelige ben og til dels den lille pris for et ellers fantastisk bord. Materialerne er alle genbrugsmaterialer og giver en ekstra dimension til bordet for dig, der gerne vil have bæredygtigheden med i tankerne, når du køber nyt.

 • Længde: 120 cm.
 • Bredde: 60 cm.
 • Højde: 76 cm.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar