En gallerihylde er en god måde at vise billeder eller kunst frem på. Du kan hænge den op på væggen, så den er perfekt for alle, som elsker minimalisme, og gerne vil have noget flot til væggen. Vi har her samlet nogle af de pæneste gallerihylder på markedet, så du kan få hængt alle dine billeder op. De kan fås i forskellige farver, træ og metal, så der er helt sikkert en billedhylde til din væg.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Metro billedhylde 100 – Vælg mellem 3 farver

Metro billedhylde 100

Metro har lavet en simpel gallerighylde med en bredde på 100 cm, deraf navnet. Der er tale om en simpel galleryhylde i træ. Den kommer med to huller bagerst, så den er klar til at blive sat op med det samme.

Der er en lille kant forrest, hvor du placerer dine billeder. Det er ikke den bedste gallerihylde, hvis du har nogle meget brede billederammer. Den er især perfekt til smallere rammer, og hvis du vil have en gallerihylde med plads til mange rammer.

Du kan få den i tre varianter, som er hvid, matlakeret eg og whitewash eg. Om du er på udkig efter en gallerihylde i hvid eller blot en gallerihylde i lyst træ, så er det en virkelig god gallerihylde at vælge. Den er relativ simpel i design i forhold til de mange andre gallerihylder i dette indlæg, så vi vil anbefale den, hvis du er på udkig efter en hylde, hvor det er billederne, som er i centrum.

Dybden på den er 11 cm, så du kan også sagtens sætte en mindre figur på den. Den er god at vælge, hvis du vil have en billig løsning, som ikke fjerner fokus fra dine billeder.

Milano GH-98 Gallerihylde 98 x 4 x 7 cm – Lang hylde med alu kant

Milano GH-98 Gallerihylde 98 x 4 x 7 cm

Denne gallerihylde fra Milano er lavet i egetræ, men har en glat alu kant, der vender ud mod rummet. Med en bredde på hele 98 cm, bliver den ofte brugt på den længere væg. Det gør den perfekt til et hjem, hvor du gerne vil have lidt kontrast til en hvid væg med den flotte alu kant.

Hvis du har mange billeder, du gerne vil have stående, så er den perfekt til dig. Den har en højde på 4 cm, og da du støtter billederammen mod kanten, så kan du placere de fleste billeder i den. Den vejer 1,28 kg, men da den er lang, skal en skrue ikke holde særlig meget vægt.

Dybden er 7 cm, så du kan stille nogle brede billederammer i den, uden at du kommer til at opleve nogle problemer med, om gallerihylden kan holde vægten på den. Den er let at opsætte og den er lavet i ægte egetræ.

Choice gallerihylde 45 x 10 x 8 cm – Billedehylde med stor flade

Choice gallerihylde 45 x 10 x 8 cm

Choice gallerihylde har sit eget unikke design, da den har en bred flade, hvor du kan placere billeder på. Den har en dybde på 8 cm, og det betyder, at du også kan placere lette genstande på den, som ikke er billeder. Her er det vigtigt at påpege, at den har en maxbelastning på 4 kg, så du kan ikke placere en tung vase på den. Den er stadigvæk skabt til billeder.

Der er tale om en mindre gallerihylde på bare 45 cm, så der er plads til den selv på den lille væg. Det kan være, at du vil have den hængende over din computer på kontoret. Eller du har placeret flere gallerihylder ved siden af hinanden.

Hvor andre gallerihylder ofte blot er en hylde, som du hænger på, så er Choice gallerihylde en metalplade i bunden og så er selve vedhængene placeret længere oppe. Det giver den et unik design, men gør også, at den fylder en del mere end andre gallerihylder.

Den fås i sort metal, som er pulverlakeret. Så den kan både skabe kontrast til den hvide væg, og er nærmest et helt kunstværk i sig selv. Den har bare en vægt på 0,69 kg, og den er klar til at blive hængt op med det samme.

Nord Fermo gallerihylde 50 x 5 x 7,5 cm – Gennemsigtig gallerihylde

Nord Fermo gallerihylde 50 x 5 x 7,5 cm

Hvor de fleste gallerihylder kommer i enten sort eller hvid, så kommer denne gallerihylde fra Nord i klar akryl. På den måde er det muligt at se gennem dem. Så hvis du har en billederamme med en smal ramme, så vil det være muligt at se hele billedet.

Den er 50 cm i bredden med en dybde på 7,5 cm. Den er ikke andet end 5 cm i højden, så du kan placere den stort set alle steder. Bagerst er der gjort klart til skruer, så du kan hænge den op. Forrest er der en gennemsigtig kant, hvor du kan støtte dine billeder opad.  Fordi den er lavet i klar akryl, så vejer den ikke andet end 0,17 kg.

En af de helt store fordele med denne gallerihylde er, at materialet gør, at du kan få en gallerihylde billigt, da den ikke koster lige så meget at producere som konkurrenternes. Hvis du skal bruge flere gallerihylder, er det værd at overveje denne model, som du ikke ruinerer dig selv.

RGE Ester billedhylde – sort træ og metal – 80 cm – Flot hylde til kunst og billeder

RGE Ester billedhylde – sort træ og metal – 80 cm

Vi har allerede skrevet om denne gallerihylde fra RGE, men denne adskiller sig, da den er hele 80 cm i bredden. Det gør den perfekt til store billeder, eller hvis du vil have mange billeder ved siden af hinanden.

Den har en dybde på 6 cm og er 4,5 cm i højden. Især højden er her vigtig, da hvis du har en billederamme med en tyk ramme, så vil metalstangen ikke være i vejen for selve billedet. Metalstangen går på tværs af gallerihylden.

Med sin sorte farve i både træ og metalstangen på tværs, så passer den ind i alle slags hjem og rum. Det kan både være i den store villa eller på et studenterværelse. Fordelen ved denne gallerihylde fra RGE er, at de har tænkt moderne design ind i den, og de har skabt et funktionelt produkt. Det betyder, at du kan skifte dine billeder ud ligeså ofte, at du ønsker. Den kan både placeres alene, eller du kan placere flere gallerihylder ved siden af hinanden. Det kan være i højden. Den vejer 1,5 kg., og den er gjort klar til at blive hængt op med det samme, at du får den.

RGE Ester billedhylde – hvid metal og træ – perfekt til det moderne hjem

RGE Ester billedhylde – hvid metal og træ

Ester er en flot gallerihylde fra RGE i hvidt design. Materialet er træ og metal, hvor begge dele er malet hvidt. Træet er der, hvor dine billeder står, mens metalstangen går på tværs, og det er her, at du stiller dine billeder.

Bredden er 60 cm, så det gælder både for metalstangen og for træet, så der er plads til et par billeder alt efter, hvor store dine billederammer er. Den vejer 1,1 kg., og den er klar til at blive hængt op med det samme, at du modtager den. Du sætter den fast der, hvor metallet er, så den holder utrolig godt fast. I dybden er den 6 cm.

Pga. sin hvide farve passer den både ind i klassiske og moderne hjem. Det kan enten være som kontrast til en mørkere væg, eller det kan være til en hvid væg, hvor du gerne vil have et stilrent hjem, og hvor fokus er på dine billeder. Derfor kan den også både bruges til billeder af dem, som du elsker, men du kan også bruge den til kunst.

RGE Ester gallerihylde sort metal og træ – Skandinavisk design

RGE Ester gallerihylde sort metal og træ

Ester er en flot gallerihylde fra RGE, som er kendt for at skabe designs med fokus på Skandinavien. Denne gallerihylde er ingen undtagelse. Materialet er træ med en sort metalstang på tværs, som er den, som holder på alle dine billeder.

Metalstangen gør også, at den ser ud på en anden måde, end de mange andre gallerihylder på markedet. Når du placerer dine billeder her, vil de være at finde bag metalstangen. Det betyder, at du aldrig vil kunne se dine billeder 100%. Det er vigtigt at tænke over, inden du vælger denne model. Hvis du til gengæld vil have den gallerihylde med det flotteste design, så er vi over i denne model, fordi metalstangen og træet spiller sammen.

Den sorte farve gør især gallerihylden populær i minimalistiske hjem. Især hvis du har en hvid væg, så giver den sorte gallerihylde en flot kontrast til rummet. Med en bredde på bare 60 cm passer den ind i de fleste værelser. Den har en vægt på 1,1 kg., og den er klar til at blive hængt op med det samme, at du får den indad døren. Når du har hængt den op, kan du skifte billeder så ofte, som du har lyst til uden problemer.

Mura Gallerihylde 50 x 5 x 9 CM – Flot hylde med egetræslook

Mura Gallerihylde 50 x 5 x 9 CM

Denne flotte gallerihælde i træ er 50 cm i bredden. Der er tale om en hylde i et egetræslook. Der står look, fordi det ligner egetræ, men der er tale om folio hele vejen rundt om den. Det er smart, fordi det holder prisen nede på den, samtidig med at du ikke kan se forskel på den.

Den vejer 0,5 kg, så den er let at hænge op på væggen. Det gør den utrolig populær for alle, som gerne vil en gallerihylde i træ. Den har en højde på 5 cm, og den er allerede gjort klar til at blive hængt op, da de har lavet to huller i den. Så du kan få hængt dine billeder op med det samme.

Mura er kendt for at skabe et flot design, og deres gallerihylde passer ind i både det klassiske og moderne hjem. Du kan også bruge den på børneværelset. Den er især god for alle, som gerne vil have en gallerihylde med et naturligt look.

Rowico Confetti Billedehylde 90 CM Natur – Perfekt til det nordiske hjem

Rowico Confetti Billedehylde 90 CM Natur

Nordisk har været populært i en årrække nu, og det skyldes, at stilen både kan bruges til et meget nordisk minimalistisk hjem, men det kan også anvendes til det klassiske hjem. Her er Confetti gallerihylde ingen undtagelse med sit nordiske design. Bag denne galleryhylde er Rowico, som er kendt for netop at design stilrene produkter i træ.

Den er 90 cm i bredden, og den er klar til opsætning med det samme, at du får den. Der er to skruer bagerst, hvor du kan hænge den op og en mindre kant forrest, hvor dine billeder kan blive støttet opad.

Confetti billedehylde står som natur i farven, hvilket betyder, at den kun er træbehandlet og ellers er 100 % i træ. Det gør, at du både kan anvende den på det stilrene børneværelse, din stue eller på klubværelset. Der er mange muligheder med denne form for billederamme.

Rowico Confetti gallerihylde Hvid 60 CM – Design i topklasse

Rowico Confetti gallerihylde Hvid 60 CM

Rowico har med denne gallerihylde skabt et flot stilrent produkt, som passer ind i de fleste danske hjem. Med sine kun 60 cm i bredden har alle plads til den, og den er god at have, hvis du har et par billeder, du gerne vil vise frem. Eller du gerne vil vise, hvem du er glad for i dit liv.

Materialet er træ, som er kendetegnet ved alle Rowicos produkter, men denne er behandlet, så den fås i hvid. Det betyder, at den både passer ind, hvis du i forvejen har mange mørke møbler, eller hvis du vil have en gallerihylde, som passer ind i dit hvide værelse. Alternativt giver den dig også mulighed for at få en farvet væg, og så benytte denne gallerihylde til at holde det i en minimalistisk stil.

Hvis du er fan af nordisk design, så er Rowico det perfekte valg for dig. Alle deres produkter er skabt med fokus på det nordiske, og deres møbler er primært lavet i træ. Denne gallerihylde er ingen undtagelse, og det er tydeligt, at der er kælet for alle detaljer.

Metro billedehylde 70 cm hvid – Flot hvid gallerihylde i træ

Metro billedehylde 70 cm hvid

Metro gallerihylde er endnu et flot produkt fra svenske Rowico. Som med deres andre produkter har de fokus på skandinavisk design skabt i træ, og det kan man både se og føle med denne gallerihylde.

Den er skabt i træ og farvet hvid. Med sine 70 cm i bredden er den perfekt til at vise dine billeder eller mindre kunst frem. Bag på har den plads til to skruer, så den er klar til anvendelse med det samme, at du køber den. Den vejer 1 kg., så den er let at opsætte. Den har et simpelt design, hvilket også er grunden til, at den passer ind i nærmest alle hjem. Hvis du er vild med kvalitet og træ, så er alle Rowicos produkter lige dig.

Med sin hvide farve er den perfekt til alle værelser. Om du har brug for at vise billeder frem på dit kontor eller stue, så er dette den helt rigtige gallerihylde til dig.

Confetti Billedehylde 60 cm natur – Flot naturlig billedhylde træ

Confetti Billedehylde 60 cm natur

Denne gallerihylde er til dig, som gerne vil have et naturligt look.  Det er samme høje kvalitet, som der altid kendes fra Rowecos mange produkter. De arbejder meget med træ, og deres fokus er at skabe skandinaviske produkter. Det er præcis det, som du får med denne gallerihylde.

Den er 60 cm lang, så der er plads til den i de fleste rum. Der er tale om en simpel og minimalistisk gallerihylde i en naturlig træfarve. Bagerst er der to huller, så den er klar til at blive skruet direkte ind i væggen.

Forrest er der en lille udhuling, som er der, at de placerer dine billeder. Det er et unikt design til denne model af Confetti fra Rowico. Det gør den også perfekt, hvis du i forvejen er vild med trædesign, eller hvis du gerne vil have noget kontrast til dine mange mørke ting i hjemmet. Den er især et populært valg for mange med sommerhus, da den er som skabt til et dansk sommerhus.

Mura gallerihylde 100 x 5 x 9 cm – Minimalistisk sort gallerihylde

Mura gallerihylde 100 x 5 x 9 cm

Dette er en flot minimalistisk gallerihylde på hele 100 cm i bredden. Den er derfor god, hvis du skal udstille mange billeder eller større billede. Den har hele 9 cm i dybden, så der er masser af plads til alle dine billeder. Hvis du er vild med sort minimalisme, så er denne skræddersyet til dine behov. Det er tydeligt, at der er kælet for detaljerne, så selvom der er tale om en gallerihylde, så vil den give en flot kontrast til en hvid væg i dit hjem. På den måde kan du både bruge den som udsmykning af hjemmet, samtidig med at du får mulighed for at vise billeder frem, som betyder noget for dig.

Med en vægt på 1,2 kg så er den let at opsætte, men det gør også, at du ikke skal have for meget belastning på den. Det anbefales, at du bruger den til billeder, kunst eller en vase med minimal vægt. Det er meningen, at du bare skruer den direkte ind i væggen, og det er forholdsvist simpelt. Så du kan tage den i brug med det samme, at du har købt den.

Materialet er sortmalet MDF, og den passer ind i både moderne og minimalistiske hjem. Det er en god hylde at have på alle værelser, da det altid er let at få plads til et sort møbel. Selvom den har en markant farve, stjæler den ikke fokus fra dine billeder.

Ziito Træhylde med sort rør beslag – matcher de fleste hjem

Ziito Træhylde med sort rør beslag det bæredygtige valg

Om Ziito Træhylde med sort rør beslag

Træhylden er en pæn gallerihylde af rigtig god kvalitet, som passer godt ind i mange hjem. 

Ziito Træhylden er fremstillet i certificeret, svensk fyrretræ, som er behandlet med naturlig linolie. 

Det sikrer blandt andet en lang holdbarhed, hvilket uden tvivl vil vise sig at være en stor fordel for dig i praksis, da hylden ikke går så let i stykker. 

Behandlingen med linolie bevirker også, at træet er sundt, og linolien er samtidig meget befordrende for et sundt miljø. 

Hyldens tykkelse er 24 mm, mens den dybde er 25 cm, så der er fin plads til kunst på en Ziito Træhylde med sort rør beslag. 

De flotte hyldebeslag bliver fremstillet hos en lokal smed, der sætter en ære i godt håndværk, hvilket tydeligt kan ses på produkterne. 

Udover at være en flot, kvalitetsfyldt gallerihylde er Ziito Træhylden også godt placeret på bæredygtighedsskalaen. 

Der bliver plantet ét træ pr. ordre, og hylderne er lavet i bæredygtige materialer. 

Træhylden adskiller sig særligt fra lignende produkter ved sin kombination af kvalitet, bæredygtighed og praktik. 

Det sunde træ og den lange holdbarhed vidner om gallerihyldens kvalitet, og samtidig er bæredygtigheden i centrum. 

En stor bonus er, at produktet leveres hurtigt og med fri fragt, så du ikke skal bekymre dig om den afdeling.

Ziito Træhylden er også særligt kendetegnet ved de smukke, sorte rørbeslag, som pryder den. 

Derfor skal du vælge denne model

 • Fri fragt og hurtig levering
 • Der plantes ét træ pr. ordre
 • Bæredygtige materialer
 • Lang holdbarhed og sundt træ

Ziito Træhylde, enkelt – bæredygtige materialer

Ziito Træhylde, Enkelt stilren og praktisk væghylde

Om Ziito Træhylde, Enkelt

Ziito Træhylde, Enkelt er en flot træhylde, der er fremstillet i genbrugstræ med hyldeknægt i vandrør.

Bæredygtighed er vigtigt for det moderne produkt, og Ziito Træhylden gør det rigtig godt på den front. 

Ziito Træhylde, Enkelt har også det store plus, at der bliver plantet ét træ pr. ordre for ekstra klimavenlighed. 

Gallerihylden er kendetegnet ved at være meget alsidig i forhold til anvendelse, da den med sit enkle udseende gør sig godt i flere sammenhænge. 

Du kan med fordel bruge Ziito Træhylden til kunst eller fotografier, men den er også meget velegnet som display til sko eller planter. 

Træhylden er håndlavet, og det enkle produkt får linolie og fremstilles af dygtige hænder. 

Ziito Træhylde, Enkelt måler 35 x 35 cm og kan tåle en belastning på ca. 30 kg, hvilket dog afhænger af din vægtype.

Du skal altså på ingen måde være bekymret for, at træhylden falder ned, hvis du placerer eksempelvis fotografier eller malerier på den. 

Ziito Træhylden adskiller sig særligt ved sit enkle, flotte design og det store fokus på bæredygtighed. Produktet er håndlavet og fremstillet i genbrugstræ, mens der samtidig plantes ét træ pr. ordre. 

I sammenligning med andre hylder er det en meget klimavenlig proces, og du får i det hele taget en superflot og alsidig hylde.  

Produktet leveres hurtigt og med fri fragt.

Derfor skal du vælge denne model

 • Bæredygtige materialer (genbrugstræ)
 • Der plantes ét træ pr. ordre 
 • Fri fragt og hurtig levering
 • Meget alsidigt

Ziito Træhylde med DOWN beslag – flot gallerihylde

Ziito Træhylde med DOWN beslag stilfuld væghylde

Om Ziito Træhylde med sort rør beslag

Træhylden er en pæn gallerihylde af rigtig god kvalitet, som passer godt ind i mange hjem. 

Ziito Træhylden er fremstillet i certificeret, svensk fyrretræ, som er behandlet med naturlig linolie. 

Det sikrer blandt andet en lang holdbarhed, hvilket uden tvivl vil vise sig at være en stor fordel for dig i praksis, da hylden ikke går så let i stykker. 

Behandlingen med linolie bevirker også, at træet er sundt, og linolien er samtidig meget befordrende for et sundt miljø. 

Hyldens tykkelse er 24 mm, mens den dybde er 25 cm, så der er fin plads til kunst på en Ziito Træhylde med sort rør beslag. 

De flotte hyldebeslag bliver fremstillet hos en lokal smed, der sætter en ære i godt håndværk, hvilket tydeligt kan ses på produkterne. 

Udover at være en flot, kvalitetsfyldt gallerihylde er Ziito Træhylden også godt placeret på bæredygtighedsskalaen. 

Der bliver plantet ét træ pr. ordre, og hylderne er lavet i bæredygtige materialer. 

Træhylden adskiller sig særligt fra lignende produkter ved sin kombination af kvalitet, bæredygtighed og praktik. 

Det sunde træ og den lange holdbarhed vidner om gallerihyldens kvalitet, og samtidig er bæredygtigheden i centrum. 

En stor bonus er, at produktet leveres hurtigt og med fri fragt, så du ikke skal bekymre dig om den afdeling.

Ziito Træhylden er også særligt kendetegnet ved de smukke, sorte rørbeslag, som pryder den. 

Derfor skal du vælge denne model

 • Fri fragt og hurtig levering
 • Der plantes ét træ pr. ordre
 • Bæredygtige materialer
 • Lang holdbarhed og sundt træ

FAQ

🤔 Kan jeg hænge hylder op uden at bore huller i væggene?

Det er muligt at hænge hylder op uden at bore i væggene. Der findes forskellige former for klæbesøm, som du kan klistre på din væg og fjerne igen uden at lave hul. Der er dog grænser for, hvor meget vægt klæbesømmende kan holde.

🧐 Hvor tykke bør hylder til væggen være?

Hvor tykke dine hylder til væggen bør være, afhænger af, hvad du vil have stående på dem. Jo mere vægt de skal kunne holde, desto tykkere bør de være. Hylder til bøger bør f.eks. være ret tykke, mens hylder til små pynteting kan være tyndere.

🤓 Hvor meget mellemrum bør der være mellem væghængte hylder?

Mellemrummet der bør være mellem dine væghængte hylder, kommer an på, hvad der skal stå på dem. Skal der f.eks. stå planter, der vokser i højden, er det vigtigt, der er god plads mellem hylderne. Det kommer også an på pladsen, der er på den væg, hylderne skal hænge på.

👍 Er krydsfiner godt til hylder?

Krydsfiner kan være et godt materiale til hylder. Dels er det billigere end mange andre byggematerialer, men det er også lettere at skrue i, og det vejer ikke så meget. Mange store møbelproducenter bruger krydsfiner til at bygge møbler med.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar