Ude godt, men hjemme bedst. Sådan siger et gammelt ordsprog, og hos Furnished er vi enige. Derfor er det også vigtigt, at dit hjem udstråler noget personligt. Det skal være tydeligt, at dit hjem er dit. En let, men effektiv måde at gøre det på, er ved at udvælge de rigtige fotorammer – og naturligvis sætte de motiver, som virkelig repræsenterer dig og din personlighed, ind. 

På redaktionen har vi gennemgået flere webshops for at finde de rigtige billedrammer til dig. Vi har både fundet de mere specielle og de mere klassiske. Vi håber, at fotorammerne kan inspirere dig, og at du måske også kan finde en fotoramme, eller to, der matcher dig og din bolig.

Margit Brandt Frame w/wood fotoramme – Redaktionens anbefaling

Margit Brandt Design har kreeret en sød, lille fotoramme. Selve rammen måler 10×15 cm. og er derfor designet til billeder i den mindre størrelse, der kan stå sammen med andet matchende boligtilbehør.

Selve fotorammen har en indre trækant og en ydre metalkant. Det giver et særligt udtryk. Andre billedrammer er ofte af enten træ eller metal. Fotorammen fra Margit Brandt Design har derfor også et meget robust udtryk til trods for den lille størrelse.

Med sine træ- og metalfarver passer fotorammen til langt de fleste hjem. Den vil kunne indramme et mindre billede med stor betydning for dig. Fotorammen trækker med sit unikke og robuste udtryk opmærksomheden til sig, så selv små værker står frem. Måske er det i den mindre plakatramme, der skal være et billede af dine forældre eller dit barn?

Fordele

 • Unik blanding af træ og metal
 • Robust udtryk
 • Skabt af Margit Brand Design
Ulemper 

 • Rammen er ret lille

Specifikationer

 • Mål: 10×15 cm

A4 Frame in black fotorammer – Det budgetvenlige valg

Hvis du gerne vil have nogle simple rammer i sort, bør du tage et kig på billedrammerne fra LforLiving. Selve rammen er af sortmalet træ. Glasset er af plexiglas, hvilket giver dine billeder en god beskyttelse.

Rammen måler 21×29,7 cm, hvilket svarer til en A4-side. Rammen egner sig godt til billeder af mellemstor størrelse eller små plakater og kunstværker.

Da rammen er sort, passer den til stort set alle indretningsstile og kunstværker. På grund af farven er det også let at mixe rammen med andre rammer, der har andre farver og former. Derudover fås rammen til en overkommelig pris, så du kan nemt købe flere af dem til en gallerivæg med en gallerihylde.

Fordele

 • Overkommeligt prisleje
 • Let at matche med andre rammer
 • Passer til stort alle boliger
Ulemper 

 • Bør blandes med andre former for rammer

Specifikationer

 • Mål: 21×29,7 cm

Georg Jensen Legacy Picture Frame-Large fotorammme – Premiumvalg

Georg Jensen er kendt for at skabe æstetiske livsstilsprodukter – og Legacy-rammen er ingen undtagelse. Derfor er vi også vilde med den hos Furnished som premiumvalget i vores inspirationsartikel. 

Rammen er fremstillet af rustfrit stål og mørkegrå plast. Fotorammen har skarpe, men smukke, linjer, der udstråler præcision og geometri. Derfor egner Legacy-rammen sig til alle slags billeder og langt de fleste indretningsstile. 

Fotorammen holdes sammen af magneter. Det betyder, at den er let at anvende og desuden også er meget alsidig. Legacys fod gør, at rammen kan placeres på lige præcis den måde, som du ønsker. Du kan enten placere rammen lodret eller vandret på et bord. Du kan også vælge at montere rammen på en væg, hvis den skal bruges til en collage eller til indramning af personlige billeder.

Fordele

 • Designet af Georg Jensen Design Studio
 • Farverne harmonerer med de fleste indretningsstile
 • Kan både placeres lodret, vandret eller monteres på væg
Ulemper 

 • Rammen er ikke så stor

Specifikationer

 • Billede: 13×18 cm. 
 • Rammen: 18×23 cm.

Photo Frame, Acrylic 20,7*13,6 cm fotoramme – når du gerne vil mixe billedrammer

Billedrammen i klar akryl fra Bahne Interior er en flot og simpel ramme. Rammen egner sig godt til langt de fleste slags billeder eller kunstværker, da rammen ikke stjæler opmærksomheden fra motivet.

Da rammen er fremstillet af klar akryl, passer rammen også til langt de fleste indretningsstile. Det skyldes igen, at billedrammen ikke tager fokus fra de øvrige elementer i indretningen, som du måske hellere vil fokusere på.

Du kan med fordel også mixe billedrammen fra Bahne med andre slags billedrammer. Den klare akryl harmonerer fint med andre farver og former med det transparente og enkle design.

Fordele

 • Flot og let billedramme
 • Stjæler ikke fokus fra motivet på billedet eller kunstværket
 • Kan let mixes med andre billedrammer
Ulemper 

 • Er ikke så velegnet, hvis du gerne vil give dit foto en markant indramning

Specifikationer

 • Mål: 20,7×13,6×7,5 cm.

Picture Frame Oblong, My First Year, White fotogramme – gode fotorammer til collage

My First Year fra Pearhead er en sød og anderledes billedramme. Den er skabt til, at du som forælder kan tage et billede af dit barn hver måned i barnets første leveår. Du indsætter alle 12 billeder i rammen, og så kan du se dit barns hurtige og utrolige udvikling på så kort tid.

Billedrammen har 12 små rammer og ét stort. Flere vælger at sætte et billede fra barnets 1-års fødselsdag ind i den store ramme, men det kan skiftes ud, som barnet kun bliver større og større.

Hvis du ikke selv er forælder, kan rammen også være en fin gave til enten babyshower, barnedåb eller som barselsgave til nybagte forældre.

Fordele

 • Viser dit barns udvikling
 • Sød og unik ramme
 • Perfekt som gave til forældre
Ulemper 

 • Er svær at anvende til andre motiver end babyer

Specifikationer

 • Rammestørrelse: 43 x 24 cm
 • Billedestørrelse: 10 x 15 cm + 3 x 4,5 cm

Oak Frame Large With fotoramme – de flotteste fotorammer af træ

Hvis du i forvejen har en organisk og naturlig indretning i din bolig, vil du klart elske billedrammen fra Hübsch. Rammen er fremstillet af egetræ, hvilket giver den et flot og meget naturligt look.

Selve rammen er simpel, og derfor kan rammen anvendes til langt de fleste boliger og værker. Du kan med fordel mixe rammen med blandt andet sorte billedrammer, hvis du gerne vil skabe lidt spil i din indretning.

Mest af alt egner rammen sig til dig med en mere rolig og moden indretningsstil. I det mere rolige og minimalistiske hjem kommer Hübschrammen til sin ret, når du vælger et flot motiv til bag glasset.

Fordele

 • Flot naturlig ramme
 • Egner sig godt til en mere rolig og naturtro indretning
 • Kan med fordel mixes med mørke rammer
Ulemper 

 • Rammen er ret stor

Specifikationer

 • Mål: 70x100cm

Ramme-Fyrretrae Malet Hvid fotorammer – flotte fotorammer på 50×70 cm

Billedrammen er fra PapaPapa og er fremstillet af fyrretræ, som er blevet malet hvidt. Rammen er med sine 50×70 cm. velegnet til de større billeder eller kunstværker, der er i større formater.

Billedrammens glas er fremstillet af plexiglas. Det giver et flot og klart resultat, hvor motivet på billedet virkelig kommer til sin ret. Samtidigt er du fri for, at glasset smadres, hvis rammen ryger ned.

Da billedrammen fra PapaPapa er hvid, passer rammen også til stort set alle indretningsstile. Du kan let mixe rammen med alverdens farver og former. Det er kun din fantasi, der sætter grænser. Derfor er det også en god basis-ramme at have, hvis du vil lave en større collage med værker og plakater til stuen.

Fordele

 • Med Plexiglas
 • Kan let mixes med andre farver rammer
 • Egner sig godt til store billeder
Ulemper 

 • Rammen er ret stor

Specifikationer

 • Mål: 50×70 cm

Hvordan udvælger jeg en fotoramme?

Når du skal udvælge en fotoramme, bør du ikke lægge alt for meget vægt på, om de specifikke farver på billedet matcher fotorammen. I stedet bør du fokusere på, om den overordnet nuance i billedet matcher rammen.Hvis du skal indramme noget enkel kunst, bør du vælge en lys ramme. Hvis du i stedet gerne vil indramme noget mere elegant kunst, kan du med fordel vælge en mørkere ramme. Typisk komplementerer det billedet bedre. Hvis du gerne vil fremhæve noget kunst, bør du dog fokusere på, at rammens nuance ikke er for tæt på væggens farver.Det er vigtigt, at billedrammen harmonerer med den øvrige indretning i din bolig. Derfor bør du gå efter farver, som passer til de øvrige farver i dit hjem.Kilde: Shutterfly.com

Hvordan får jeg det optimale ud af mine fotorammer?

Hvis du vil have det optimale ud af dine fotorammer, bør du betragte dem som det øvrige interiør. Mange er bange for at vælge nogle friske farver til billedrammer, men det behøver du ikke være. Ofte kan forskellige former og farver skabe både variation og karakter, hvilket klæder alle indretningsstile.Du kan eksempelvis nøjes med at skifte mellem sorte og hvide rammer, hvis du har en meget minimalistisk indretningsstil. Du kan også prøve at vælge nogle guld- eller sølvrammer til at peppe det lidt op. Hvis du mere er til trærammer, kan du også prøve at blande forskellige trætoner.Hvis du gerne vil forsøge dig med at blande forskellige rammer, vil vi råde dig til at udvælge to-tre forskellige slags størrelser og farver. Det sikrer, at der stadig er en vis genkendelse blandt rammerne, så andre kan se, at dine rammer hører sammen.Når det kommer til at hænge selve billedet op, begår mange den fejl at hænge billedet enten for lavt eller for højt. En god tommelfingerregel er at hænge rammerne i øjenhøjde. Det gælder især, hvis du hænger din ramme over et møbel. Der bør altid være mindst 15 cm. fra toppen af dine møbler til bunden af din fotoramme. Du bør anvende vaterpas, eller en app, til at vurdere, hvornår din ramme hænger lige. Det kan være svært at vurdere med det blotte øje. Kilde: Levelframes.com

Gode råd til at vedligeholde fotorammer

Ligesom alt andet interiør i din bolig, bør du rengøre og vedligeholde dine fotorammer. Hvordan du bedst gør det, afhænger af hvilket materiale, din fotoramme er fremstillet af.Hvis din fotoramme er af træ, bør du bruge en blød, fugtig klud til at tørre den med. Du kan eventuelt også bruge en mikrofiberklud. Du bør undgå trælak eller kemiske rengøringsspray. Du risikerer, at de beskadiger finishen eller kunstværket.Er din fotoramme derimod af akryl, skal du blot bruge en mikrofiberklub til blødt at tørre støv, snavs eller fingeraftryk af med. Du kan eventuelt sprøjte en smule isopropylalkohol eller et ammoniakfrit glasrensemiddel på kluden. Det er vigtigt, at du undgår at anvende køkkenrulle eller ammoniak til at rengøre rammen med. Køkkenrullen kan risikere at ridse overfladen.Uanset, hvilken type fotoramme du har, er det altid en god idé at støve den af jævnligt.Kilde: Levelframes.com

FAQ

Hvordan vælger jeg den rigtige billedramme?
Du bør gå efter en billedramme, der størrelsesmæssigt passer til din kunst eller dit billede. Derudover bør du prøve at matche farven på billedrammen med din øvrige boligindretning.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en fotoramme?
Du bør overveje, hvor du vil hænge fotorammen og hvilket billede eller kunststykke, rammen skal indeholde. Det skal passe sammen i størrelserne.
Hvordan vælger jeg den rigtige størrelse på en fotoramme?
Du skal gå efter størrelse på dit kunststykke eller billede. Fotorammen skal kunne rumme det, men der må også gerne være lidt luft omkring selve motivet.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Frame Black 21*30 cm fotorammer – bedste fotorammer til mix & match

Hvis du gerne vil have en simpel, men flot, billedramme, så er den sorte billedramme fra PapaPapa helt klart det rette valg for dig. Rammen måler 21×30 cm, hvilket svarer til en A4-side. Det gør, at rammen egner sig rigtig godt til billeder af mellemstørrelse.

Fotorammen er et godt valg, hvis du gerne vil en ramme, der er let at mixe med andre slags rammer. Du kan bruge den sammen med plakater og kunstværker i forskellige størrelser eller andre billeder på en væghylde til hjemmet. Dog kan rammen også sagtens stå alene.

Med sin sorte farve passer fotorammen fra PapaPapa til stort set alle indretningsstile og boliger. Derudover har rammen plexiglas, hvilket giver et klart billede uden risikoen for at smadre glasset, hvis rammen ryger på gulvet.

Fordele

 • Passer til stort set alle hjem
 • Er let at mixe med andre slags rammer
 • Egner sig godt til billeder af mellemstor størrelse
Ulemper 

 •  Bør matches med andre slags rammer

Specifikationer

 • Mål: 21×30 cm.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar