Sofaen er et samlingspunkt i mange hjem, og derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige sofa til din stue. Udover at sofaen indgår som et større element i den samlede indretning, skal den også indeholde de funktioner, som du ønsker og har brug for. Det kan være, at din sofa skal fungere som et samtalested for dybere snakke, at dine børn skal kunne lege rundt i den, eller at dine gæster skal kunne overnatte på den. 

Der er mange punkter at tage stilling til, når du skal vælge din nye sofa. Du skal finde ud af, hvor stor den skal være, hvilken farve og hvilke materialer den skal være fremstillet i, hvad den må koste, hvor den skal stå og meget andet. 

Det er i dag blevet meget populært at vælge en sofa i fløjl. Hvis du også overvejer at købe en sofa i det slidstærke, flotte og unikke materiale, bør du læse mere om nedenstående otte sofaer, hvor du kan finde inspiration og gode idéer til din nye indretning. 

VidaXL 2-personers sofa – et godt valg til den lille stue

fløjl sofa

Denne 2-personers sofa fra VidaXL er en perfekt løsning til dig, som gerne vil have en flot sofa i et mindre rum. I og med det er en sofa til to personer, fylder den ikke ret meget i rummet, og den er designet i enkelte farver og materialer. Det betyder, at den har et let udtryk, og at den kan passe ind i de fleste stuer og værelser. 

Du vil både kunne nyde din yndlings TV-serie, læse en god bog, slappe af eller have nogle gode samtaler i denne sofa. Hvis du vælger en mindre sofa som denne, vil du måske få plads til andre møbler i din stue, så du kan skabe lige præcis det udtryk, du ønsker. 

Sofaens ydre er fremstillet i fløjl, som er et meget slidstærkt materiale, så den kan holde til lidt af hvert, og du vil kunne have glæde af den i mange år fremover. Sofaens bænk er bygget af træ, hvilket gør det til en både holdbar og stabil sofa. Desuden er den fyldt med blødt skum, så den både er behagelig at sidde og ligge i.  

Hvis du vælger at bestille denne sofa, vil den komme i flere dele. Det kræver dog ikke den store håndværker, for at du kan komme til at bruge din sofa. Den er nemlig meget let at samle. 

 • Sædebredde: 109 centimeter 
 • Sædedybde: 49 centimeter 
 • Sædehøjde fra gulv: 39 centimeter 
 • Armlænshøjde fra gulv: 59 centimeter 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Toscana Chaiselong sofa, Vendbar mørkegrå – manges foretrukne sofakonstruktion

fløjl sofa

Som nævnt er dette mange danskeres foretrukne valg, når det kommer til valg af sofa, og det er der flere gode grunde til. Først og fremmest giver en chaiselongsofa dig mulighed for at flere personer kan sidde oprejst eller ligge ned på en behagelig måde. Du kan med andre ord flade helt ud, hvis du vælger en sofa med chaiselong. Med denne Toscana Chaiselong sofa kan du selv vælge, om chaiselongen skal være til højre eller venstre, så du kan tilpasse den lige præcis din stue. 

Denne sofa vil være et godt valg for dig, hvis du har en stor familie, eller hvis du ofte har gæster på besøg. Der kan nemlig sidde flere mennesker i sofaen, og det betyder, at der vil være masser plads til godt selskab. 

Sofaen kommer i et minimalistisk og stilrent design, og vil derfor passe ind i ethvert moderne hjem. 

Det kan være svært at finde den helt perfekte sofa, som både er behagelig at sidde i og som har et flot design. Det får du med denne chaiselong sofa i fløjl, hvor både komfort, funktioner og design går op i en højere enhed. 

 • Bredde: 219 centimeter 
 • Dybde: 83 centimeter 
 • Højde: 80 centimeter 
 • Dybde på lang chaiselong: 151 centimeter 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Laforma Marthan sofa – gråt fløjl og mørke asketræ, 2 pers. – spansk sofa i moderne design

fløjl sofa

Hvis du gerne vil have mere end ét møbel i din store stue, eller hvis du bor i en bolig, hvor pladsen er trang, kan det være en god idé at købe denne sofa til to personer. Her får du nemlig en lille sofa, som ikke fylder ret meget, uden at du skal gå på kompromis med komfort eller design. Med denne Laforma Marthan sofa har du et sted, hvor du altid kan slappe af med en kop kaffe og en god bog, og som vil sætte et flot og stilrent præg på indretningen. 

Når du køber denne sofa, har du mange muligheder i forhold til indretning. Du kan vælge at sætte den sammen med en større sofa, så du skaber en sofagruppe med plads til flere mennesker, eller du kan bruge sofaen som et flot møbel i andre rum end stuen, hvor den vil være med til at skabe en helt særlig stemning. 

Sofaen har et moderne design og er produceret i en flot grå farve, mens ben og armlæn er lavet af mørkt asketræ, så den vil passe ind i alle danske hjem. Den har desuden en helt særlig og detaljerig form som gør, at den adskiller sig fra mange andre sofaer på markedet. 

Sofaens stof er yderst holdbart, vandafvisende og slidstærkt, men hvis du gerne vil have glæde af denne sofa i så lang tid som muligt, kan det være en god idé at bruge tekstil imprægnering og tekstilrens. På den måde vedligeholder du din sofa på den bedste måde. 

 • Højde: 78 centimeter 
 • Bredde: 145 centimeter 
 • Dybde: 83 centimeter 
 • Siddebredde: 135 centimeter 
 • Siddedybde: 51 centimeter 
 • Siddehøjde: 43 centimeter 
 • Armlæn højde: 53 centimeter 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Laforma Bogart sofa – mørkeblåt fløjl og mørkt bøgetræ, 3 pers. – giv indretningen nyt liv med denne sofa

fløjl sofa

Der kan være mange svar på, hvad den perfekte sofa er, men denne Laforma Bogart sofa vil altså være et godt bud på den perfekte sofa. Her får du nemlig en unik sofa der er velegnet til tre personer, som kan være midtpunktet i din stue, hvor den både vil indgå som et flot element i indretningen og invitere til hygge og afslapning. 

Det mørkeblå fløjl vil i høj grad være med til at fremhæve din personlighed i indretningen, og den vil udtrykke stilsikkerhed og eksklusivitet. Den mørkeblå farve vil være et valg uden for komfortzonen for mange, men når den først kommer ind i din stue, vil den med stor sandsynlighed indgå som en naturlig del af indretningen, uden at trække for meget opmærksomhed. 

Det er dog vigtigt, at du ikke kun køber en sofa, fordi den ser flot ud. Rigtig mange mennesker tilbringer nemlig meget tid i deres sofa, og derfor er det essentielt, at den også er komfortabel at sidde i, så du får lyst til at sætte dig i den. Denne sofa har to mindre runde puder, som er med til at øge komforten, og desuden er hele sofaen polstret med PU skum, hvilket også understreger sofaens komfort. 

En 3-personers sofa som denne vil være den perfekte størrelse i mange stuer, fordi den ikke tager for meget plads i stuen, men den alligevel kan rumme flere personer, som kan slappe af og hygge sig i den på samme tid. 

 • Højde: 103 centimeter 
 • Bredde: 222 centimeter 
 • Dybde: 98 centimeter 
 • Siddebredde: 206 centimeter 
 • Siddedybde: 55 centimeter 
 • Siddehøjde: 49 centimeter 
 • Armlæn højde: 66 centimeter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

HAGA Newcastle sofa – koralrødt fløjl stof, 3 pers. – det modige, men flotte valg af sofa 

fløjl sofa

Dette er en svensk designet og produceret sofa, som vil passe ind i mange nordiske hjem. Den koralrøde farve kan både fungere som et friskt indspark i det moderne hjem med rene hvide linjer, men den kan også indgå perfekt som en retro genstand i andre indretninger. Denne sofa vil altså passe flot ind i mange forskellige indretninger og stilarter. 

Hvis du evner at style sofaen og placere den i de rette omgivelser, vil du kunne skabe en helt unik stue, hvor din personlige stil kan få lov at skinne igennem. På den måde kan du gøre denne HAGA Newcastle sofa til en moderne sofa, som du kan have glæde af i rigtig mange år, uden at blive træt af den. 

Det er en sofa til tre personer, og det vil sige, at du både kan flyde ud i hele sofaen alene med en god bog, eller du kan have selskab af et par gode venner eller familien, hvor I sammen kan slappe af og hygge. Hvis du har en større stue, kan du med fordel sætte denne sofa sammen med en topersoners sofa og skabe en lidt større krog i hjemmet, hvor du kan samle hele familien til dejligt samvær. Du har mange muligheder for indretning, når du vælger denne sofa, hvorfor det vil være et perfekt valg til dig, som ikke er bange for at eksperimentere med farverne, og som ønsker at skabe en hyggekrog i dit hjem, som afspejler din personlige stil. 

Når du bestiller sofaen hjem, vil den blive leveret i ét stykke, så du slipper for at bruge tid og kræfter på at samle den, og så du bare kan gå i krig med indretningen med det samme. 

 • Højde: 73 centimeter 
 • Bredde: 202 centimeter 
 • Dybde: 82 centimeter 
 • Siddebredde: 175 centimeter 
 • Siddedybde: 56 centimeter 
 • Siddehøjde: 44 centimeter 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

HAGA Oxford sofa – guld fløjl stof, 3 pers. – en behagelig sofa i unikke farver

fløjl sofa

Hvis du har et meget lyst hjem, og du trænger til, at der sker noget på farvefronten, så er dette den perfekte løsning for dig. Det kan også være, at du har et lidt ældre hjem med brune nuancer, hvor denne sofa også vil passe perfekt ind. 

Når du skal på udkig efter din nye sofa, kan du hurtigt blive fristet af de mange grå og lyse farver. For at skabe en helt unik stemning i din stue, kan du med fordel vælge en iøjnefaldende farve til din sofa, som denne HAGA Oxford sofa. Der er ikke nogen tvivl om, at denne sofa vil være et modigt valg, og det vil stille større krav til dig, når du skal indrette resten af rummet, men hvis du evner dig, vil du kunne skabe et meget flot og stilsikkert udtryk med lige netop denne sofa i centrum. 

En trepersoners sofa egner sig til mange typer hjem, og den kan både bruges til dig som bor alene, eller som en del af en samlet sofagruppe, når hele familien skal samles. 

 • Højde: 75 centimeter 
 • Bredde: 231 centimeter 
 • Dybde: 96 centimeter 
 • Siddebredde: 178 centimeter 
 • Siddedybde: 58 centimeter 
 • Siddehøjde: 40 centimeter 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

VidaXL chesterfieldsofa L-formet fløjlsbetræk 199 x 142 x 72 blå – elegant sofa med krystalknapper

fløjl sofa

Med denne chesterfieldsofa får du et britisk opfundet element i din stue, som kan være fundamentet for en helt særlig stemning i din stue. Det er en klassisk sofa, som aldrig går af mode, og du kan selv vælge, hvordan du vil kombinere den med resten af indretningen. Den har været populær på markedet i mange år, og den har en lang historie, hvilket gør den til et anerkendt møbel, som passer ind i ethvert hjem. 

Denne sofa er designet i fløjstof, en mørk blå farve og naturligvis med de mange mindre detaljer på arm- og ryglæn, hvor der dannes et smukt mønster af knapper der er syet ind i stoffet, som netop kendetegner denne type sofa. Du får altså her en sofa, som du vil være glad for i mange år fremover, og som ikke blive umoderne. 

Det er ikke kun det smukke design, som du vil blive glad for, hvis du vælger denne sofa. Dens L-form er også yderst populær, fordi den udnytter stuens areal optimalt. På grund af det ekstra modul i den anden retning, bliver sofaen til en langt mere rummelig løsning, men uden at størrelsen kommer til at virke klodset eller malplaceret i stuen. Derudover giver formen dig mulighed for at strække benene ud og slappe af efter en lang dag, og du er sikker på en fantastisk komfort. 

Når du vælger denne elegante sofa, skal du hverken gå på kompromis med kvalitet, komfort eller design. Det er et funktionelt møbel, som aldrig går af mode og som har en fantastisk historie med sig. Ydermere er den fremstillet i slidstærkt og holdbart materiale, så du kan have glæde af den i mange år, og du kan selv vælge, om chaiselongen skal placeres til højre eller venstre, så den kan tilpasses dit hjem og dine præferencer. 

 • Sædebredde: 165 centimeter 
 • Sædedybde: 55-121 centimeter 
 • Sædehøjde: 42 centimeter
 • Sædedybde fra gulv: 42 centimeter 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Rice – 2 Personers Fløjls Sofa – Mørk Pink m. Grå Ben – bryd de hvide vægge med denne sofa 

fløjl sofa

Der er gang i farverne på denne topersoners sofa i fløjsstof fra Rice, som vil være et modigt valg, men bestemt en sofa der er værd at overveje. Der er nemlig mange fordele forbundet med at vælge netop denne sofa.

Først og fremmest har den en fordelagtig størrelse, hvis du bor et sted, hvor pladsen er begrænset, eller hvis du gerne vil have skabe en hyggelig krog i dit hjem med flere møbler end ét. Du kan nemlig skabe en hyggelig sofagruppe ved at kombinere denne sofa med en trepersoners sofa, så hele familien kan samles. Størrelsen byder også ind til alene-tid med en god bog og en god kop te. Du kan også vælge at bruge denne sofa som et loungemøbel i andre rum end stuen, hvor den vil sætte et flot præg på indretningen og skabe en unik stemning. Det kan være på kontoret, i soveværelset, på børneværelset eller i entréen. 

Dernæst kan sofaens farve være med indgå som et iøjnefaldende element i en unik indretning. Det sætter naturligvis krav til dig, når du skal tilpasse omgivelser, men hvis du kommer i mål med det, vil du skabe et helt unikt rum. Sofaen kan både bruges til at bryde de rene hvide linjer, eller til at indgå naturligt i en i forvejen farverig indretning. 

Du kan forme din personlige stil endnu mere ved at sætte forskellige puffer, sofaborde, plaider, puder eller andet tilbehør sammen med denne sofa. Når først du har valgt, at du vil eje denne sofa, er det kun din fantasi der sætter grænser for den resterende del af indretningen. 

 • Højde: 97 centimeter 
 • Længde: 71 centimeter 
 • Bredde: 115 centimeter 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Rice – 2 personers Fløjls Sofa – Petrol m. Grå Ben – skab personlig stil i din indretning 

fløjl sofa

Hvis du har kigget i et modemagasin for nyligt, har du helt sikkert set en sofa i det moderne fløjlsstof. Det kan være, at du nu har besluttet dig for, at du også vil være indehaver af sådan en sofa, og derfor kan denne topersoners sofa fra Rice være den perfekte løsning for dig. Med denne sofa får du nemlig et moderne møbel, som både er klassisk og unikt på samme tid. 

Sofaens størrelse egner sig til mindre hjem, forskellige rum som kontor, børneværelse, entré, walk-in-closet eller som et indretningselement i en større sammenhæng fx en sofagruppe. Du har altså mange muligheder for selv at sætte en finger på indretningen, hvis du vælger denne sofa som ét af elementerne. 

Farven vil for nogle være et modigt valg, men det vil også være et sikkert valg, hvis du går efter et møbel, som lyser et rum op og tager opmærksomhed. Denne petrol farve vil helt sikkert tiltrække meget opmærksomhed, og det vil være en flot kontrast til hvide vægge og rene linjer. Der er heller ikke nogen tvivl om, at farver kan være med til at påvirke ens humør og skabe en helt særlig stemning. Derfor er det også vigtigt, at du kan identificere dig med sofaens farve, og at du kan se sofaen i dit hjem på længere sigt også. 

 • Højde: 97 centimeter 
 • Længde: 71 centimeter 
 • Bredde: 115 centimeter 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Tips til at vælge det rette sofabord til din fløjl sofa

Nu har du fået otte forskellige bud på, hvad for den type sofa du kan vælge til dit hjem. For at fuldende stuens indretning, har du naturligvis brug for et sofabord der passer til sofaen og resten af stuens indretning og størrelse. 

Hvis du synes, at det er svært at beslutte dig for, hvad for en sofa du skal have, vil du nok også synes, at det er lidt af en jungle at finde rundt i, når du skal finde et sofabord der passer til. Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du vælger det perfekte sofabord. 

 • Først og fremmest skal du tage udgangspunkt i stuens størrelse, og hvor du gerne vil have dit sofabord placeret. De fleste mennesker har sofabordet stående mellem TV’et og sofaen. Her er det vigtigt, at du overvejer, hvor meget plads der er, så du stadig har mulighed for at bevæge dig omkring uden at skubbe til bordet. Du kan bruge tommelfingerreglen der siger, at der helst skal være mellem 30 og 40 centimeter mellem bordet og sofaen. 
 • Du bør også overveje, om din stue skal indrettes med sofabordet eller med sofaen som hovedelement. Hvis du gerne vil have, at sofabordet skal være omdrejningspunktet for indretningen, kan du med fordel vælge et unikt bord, som skiller sig ud fra resten af indretningen. Hvis du omvendt ønsker, at sofaen skal være omdrejningspunktet, bør du vælge et mere neutralt og afdæmpet design til dit sofabord. 
 • Du kan vælge mellem rigtig mange forskellige former til dit sofabord. Firkantede og aflange sofaborde egner sig til de fleste hjem, hvor pladsen er begrænset, mens runde sofaborde vil fylde mere i stuen. 
 • Højden på sofabordet bør være den samme som sofaen. Man kan dog sige, at det i høj grad handler om, hvad du skal bruge bordet til, og hvilke præferencer du har. 
 • I forlængelse af ovenstående punkt, afhænger dit valg af det perfekte sofabord i høj grad af dine behov. Det kan være, at du har brug for, at du kan opbevare bøger og blade i dit sofabord, at du kan samle mange mennesker rundt om det eller at du bare vil have et lille sofabord som en dekoration i indretningen. 

Læs også: U sofa med chaiselong | 5 skønne u sofaer med stor chaiselong

Se vores artikel om: Hjørnesofa med chaiselong | 7 uimodståelige hjørnesofaer med chaiselong

Læs også vores artikel om: Greige-farvet møbler | 7 smukke møbler i 2020-farven Greige

Se også denne artikel på bobedre.dk: 12 sofanyheder i velour og fløjl

Denne side er anmeldt af: Towa Lindström Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar