Sofaen er et samlingspunkt i mange hjem, og derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige sofa til din stue. Udover at sofaen indgår som et større element i den samlede indretning, skal den også indeholde de funktioner, som du ønsker og har brug for. Det kan være, at din sofa skal fungere som et samtalested for dybere snakke, at dine børn skal kunne lege rundt i den, eller at dine gæster skal kunne overnatte på den. 

Der er mange punkter at tage stilling til, når du skal vælge din nye sofa. Du skal finde ud af, hvor stor den skal være, hvilken farve og hvilke materialer den skal være fremstillet i, hvad den må koste, hvor den skal stå og meget andet. 

Det er i dag blevet meget populært at vælge en sofa i fløjl. Hvis du også overvejer at købe en sofa i det slidstærke, flotte og unikke materiale, bør du læse mere om nedenstående otte sofaer, hvor du kan finde inspiration og gode idéer til din nye indretning. 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Nordal Sof 2-personers sofa – Lille sofa i lysebrunt velour

nordal_sof_2_pers_sofa_lysebrun_velour
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Holder du af det klassiske look med velour i naturlige farver, vil du med sikkerhed synes om denne model fra Nordal. Sof 2-personers sofaen er lavet i et bastant og kompakt design, der kan matche den retro inspirerede indretning, eller som vil passe ideelt ind i den lille bolig. 

Når du skal have fundet den bedste fløjlssofa, er der flere punkter, du skal være opmærksom på. Antal siddepladser og look er iblandt de væsentligste forhold, der får betydning for din anvendelsesglæde og stilen i hjemmet. 

Har du planer om at indrette den hyggeligste lounge krog i stuen, vil en lille sofa være et godt valg. 

Nordal sofaen er skabt til at kunne matches med andre møbler i klassiske designs. Den er i blandt de eksklusive modeller, da den gennemført er skabt af de bedste materialer.

Designet til at give dig masser af komfort

Du får den bedste siddekomfort og den mest optimale støtte for både ryg, nakke og ben med Nordal Sof sofaen. De faste puder og det faste liggeareal bliver er at foretrække for dig, der nyder at kunne læne sig tilbage om eftermiddagen eller aftenen og ligge uden fysiske gener. 

Med en blød sofa kommer du til at få fornemmelsen af at ’synke ned’ i møblet, og det kan være svært at finde sig godt til rette. Med tiden kan sofaen falde sammen permanent med den konsekvens, at komforten er hæmmet. 

Du kan lade Nordal sofaen indgå som en smagfuld kontrast i det minimalistiske hjem, hvor der primært er møbler og interiør i sorte eller hvide nuancer. Eller du kan bruge sofaen som skøn indretning i den moderne bolig, hvor der i forvejen er interiør af høj kvalitet. 

Når det kommer til møbler, hænger kvalitet i høj grad sammen med pris. Nordal Sof 2-personers sofaen befinder sig i den høje ende af prisskalaen sammenholdt med andre sofaer i fløjl. 

Du får et møbel, der er skabt til at bringe forskønnelse og maksimal komfort i mange år frem.  

Det charmerende ved lysebrunt velour er, at det kun bliver smukkere med tiden. Der vil med årene skabes patina på sidde- og liggeoverfladen, som giver et autentisk og personligt udtryk i hjemmet. 

Specifikationer 

 • Lang levetid
 • Perfekt møbel til den kvalitetsbevidste boligejer
 • Kan indgå i kombination med møbler af forskellige stilarter
 • Stor komfort med optimal støtte
 • Eksklusivt valg 

LaForma Blok 3-pers. Sofa m. venstrevendt chaise, Mørk Grå Fløjl – Stilren og komfortabel sofa

Kave Home BLOK sofa
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Sofaer med chaiselong er blevet enormt populære de seneste år. Det er der bestemt også en grund til. Med en chaiselong bliver sofaen straks mere rummelig og behagelig at sidde i, så den indbyder til timevis af afslapning og hygge for hele familien. Samtidig kan chaiselongen være med til at inddele stuen i sektioner og skabe et hyggeligt sofahjørne. 

Denne sofa med chaiselong fra Unoliving er et rigtig godt bud på en flot og komfortabel familiesofa, der opfylder alle hverdagens behov.
Den grå farve er enkel og vil passe godt til din øvrige indretning, uanset farverne. Samtidig er den heller ikke så sart, hvilket kan være en fordel, da sofaen jo er et møbel, der bliver brugt meget, og hvor der skal være plads til at kunne sidde med en kop kaffe eller aftensmad foran fjernsynet.
Fløjlets tekstur giver sofaen et anderledes udtryk end mange andre sofaer i stof, da der er et flot spil i det.
Sofaen er pæn og indbydende, som den er, men den kan også dekoreres og gøres personlig med puder og tæpper. F.eks. vil farverige puder med flotte mønstre give et helt nyt udtryk til sofaen, mens puder i samme grå nuance vil give et enkelt og stilrent look.
Denne sofa består af en fyrretræsramme med to lag skum. Det gør den blød og behagelig at sidde i, men samtidig robust, så den kan holde til flere års brug.
Der er armlæn i hver side af sofaen, så man kan sidde godt og slænge sig, uanset hvilken ende man sidder i.

 • Sædebredde: 270 centimeter
 • Sædedybde: 70 centimeter
 • Højde på armlæn: 69 centimeter
 • Bredde på chaiselong: 120 centimeter
 • Dybde på chaiselong: 174 centimeter
 • Sædedybde på chaiselong: 144 centimeter

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

HKliving Retro

HKliving Retro

Er du klar til at spice stuen op med denne lækre og behagelige sofa, som passer godt ind i de flestes hjem og indretning? Denne sofa er lige, hvad du har brug for, hvis du har overvejet at gøre noget anderledes.

Det er derfor heller ingen overraskelse, at lige netop denne model er utrolig populær på Kitchentime.dk, hvor den virkelig hitter på sit retro udseende og behagelige design.

Med denne sofa får du en 4-personers plads lige, hvor du har behov for at indrette samlingsstedet for familien. For det er dette, som denne sofa indbyder til. Nemlig en hyggelig stund med familien, hvor alle kan slappe af.

Den retro stil kommer til udtryk i dens petroleumsfarvede betræk, som kan matche fremragende til et hjem både i samme stil men også et, der fx er stik modsat. Retrostilen er netop noget, der kan stilles skarpt på, og det må gerne skille sig ud.

HKliving er et Hollandsk brand, der er grundlagt af Emiel Hetsen og Sander Klaver, som kombinerer matematikken med kreativiteten, og dermed får de det bedste udgangspunkt til et perfekt møbel.

Deres fokus har altid været på originalitet men samtidig at tilføje noget nyt og moderne til historien. Det ses også ved denne Retro sofa, som har en moderne udformning, der skiller sig ud med retrostilen i farvevalget og den lave højde.

 • Materiale: Fløjl – 100 % Polyester
 • Sædehøjde: 46 cm
 • Højde: 95 cm
 • Bredde/diameter: 83 cm
 • Længde: 245 cm

VidaXL 2-personers sofa – et godt valg til den lille stue

VidaXL 2-personers sofa

Denne 2-personers sofa fra VidaXL er en perfekt løsning til dig, som gerne vil have en flot sofa i et mindre rum. I og med det er en sofa til to personer, fylder den ikke ret meget i rummet, og den er designet i enkelte farver og materialer. Det betyder, at den har et let udtryk, og at den kan passe ind i de fleste stuer og værelser. 

Du vil både kunne nyde din yndlings TV-serie, læse en god bog, slappe af eller have nogle gode samtaler i denne sofa. Hvis du vælger en mindre sofa som denne, vil du måske få plads til andre møbler i din stue, så du kan skabe lige præcis det udtryk, du ønsker. 

Sofaens ydre er fremstillet i fløjl, som er et meget slidstærkt materiale, så den kan holde til lidt af hvert, og du vil kunne have glæde af den i mange år fremover. Sofaens bænk er bygget af træ, hvilket gør det til en både holdbar og stabil sofa. Desuden er den fyldt med blødt skum, så den både er behagelig at sidde og ligge i.  

Hvis du vælger at bestille denne sofa, vil den komme i flere dele. Det kræver dog ikke den store håndværker, for at du kan komme til at bruge din sofa. Den er nemlig meget let at samle. 

 • Sædebredde: 109 centimeter 
 • Sædedybde: 49 centimeter 
 • Sædehøjde fra gulv: 39 centimeter 
 • Armlænshøjde fra gulv: 59 centimeter 

VidaXL Chesterfieldsofa – Tilføjer et strejf af eksklusivitet og komfort

VidaXL Chesterfieldsofa

Denne smukke og æstetisk flotte sofa vil give noget ekstra glam og eksklusivitet til dig, der gerne vil prøve noget, der er lidt ekstra end bare en almindelig sofa.

Det er på NordlyHome.dk, at denne sofa er sat stor pris på, idet de går op i, at deres produkter kun er ordentlige og optimale til deres forbrugere. Og derfor lægger de et godt ord ind for denne VidaXL Chesterfieldsofa.

Sofaen er først og fremmest betrukket med det flotteste fløjl stof, som er af den bedste kvalitet, som du kan ønske dig. Dette giver en maksimal komfort, når du bruger den, og du vil ikke blive skuffet.

Derudover er der tilføjet små, fine krystalknapper, som giver et ekstra strejf af luksus og eksklusivitet, og det vil peppe enhver stue op. Det er nemlig sådan, at enhver har brug for lidt luksus indimellem, og det er perfekt at gøre det via din sofas design og udseende.

Dette er derfor det perfekte møbelstykke til tv stuen, læsehjørnet, afslapningspladsen, eller hvad end du har brug for. For dette er i sandhed en behagelig sofa, der er polstret med tykt skum. Det giver i sammenhæng med den bløde fløjl en perfekt komfort.

Derudover er sofaen også udelukkende produceret af et stabilt og kraftigt træstel, som virkelig giver en balanceret og holdbar oplevelse. Det gør, at du både kan være rolig omkring den vedvarende stabilitet men også omkring holdbarheden.

Dette er sofaen til dig, der gerne vil tilføje lidt ekstra klasse og eksklusivitet til hjemmet uden, at du behøver at ændre for meget på din indretning. Du kan nemlig sagtens matche denne med en flot træstol eller et stilrent glasbord.

 • Materiale: Træstel med fløjlsbetræk – Polyester: 100% 
 • Mål: 199 x 75 x 72 cm (B x D x H) 
 • Sædebredde: 165 cm 
 • Sædedybde: 55 cm 
 • Sædehøjde fra gulvet: 42 cm

Firenze sofa med flytbar chaiselong

Firenze sofa med flytbar chaiselong

Til den store familie vil en elegant og smart sofa som denne Firenze model være det helt rette valg. Sofaen er lavet i et klassisk design, der giver mulighed for gode ligge- og siddepladser. 

Den store fordel ved sofaen er, at den leveres med en løs chaiselong, der kan placeres på forskellige måder. Når du får gæster på besøg, eller når der er brug for ekstra, god liggeplads kommer chaiselongen til sin ret. 

Det er ikke kun i forhold til gæster og din komfort, at det er praktisk med en flytbar chaiselong. 

I forhold til indretningen af din stue har det stor betydning, at du selv kan vælge, hvilken side af sofaen der skal prydes med chaiselongen. 

Funktionel og elegant

Har du før været på udkig efter en sofa med chaiselong, kender du med sikkerhed til situationen, hvor du har fundet din favoritmodel, men bliver nødt til at give afkald på den, fordi chaiselongen sidder i den forkerte side. Sådan er det ikke med Firenze sofaen. 

Den kan matche enhver indretning. Det er dig, der bestemmer, hvor chaiselongen skal være placeret. 

Firenze er en moderne fløjlssofa. Den er lavet med det smukkeste, blå betræk, der vil skabe et eksklusivt og stilfuldt udtryk i stuen. 

Looket fuldendes af ben af naturtræ. Skulle du skifte indretningsstil, behøver du ikke købe ny sofa, da du fortsat kan få glæde og gavn af Firenze. 

Der er ben af lyst bøgetræ, som løfter sofaen op fra gulvet og får møblet til at tage sig let ud. De slidstærke ben gør det også mere enkelt for dig at rengøre gulvet. Du kan nemmere komme til med støvsugeren, når der er tilpas meget luft under møblet. 

Der er god polstring i både sæde og puder, så du kan slappe helt af i din moderne sofa. 

Specifikationer 

 • Funktionelt design
 • Højre- og venstrevendt sofa 
 • Passer perfekt til den moderne indretning 
 • God pris sammenholdt med kvaliteten
 • Ben af lyst bøgetræ 
 • God og støttende polstring

Cozy Living Club

Cozy Living Club

Til det stilrene hjem kan det være ønsket med en fløjlssofa, der er skabt i et moderne look. Fløjl er blevet et populært materiale til polstring af møbler, og som kan vælges i mange forskellige farver. 

Det er dine præferencer for udseende og stil i dit hjem, der afgør, hvilket look du skal gå efter på din nye sofa. 

Denne Cozy Living model er lavet i et tidløst, gråt look. Den mørkegrå nuance har mange designmæssige fordele. Farven kan indgå i kombination med klassiske nuancer eller med pangfarver. Når du har planer om at beholde din fløjlssofa i mange år frem, har farven på dit møbel ekstra betydning. 

Mørkegrå er den stilsikre valg, når du vil sikre dig, at du kan gøre brug af din sofa nu og mange år ud i fremtiden. 

En yderligere fordel ved mørkegråt fløjl er, at slid i mindre grad ses.  

Stilsikkert valg der skaber elegance nu og fremover 

Det er ikke kun farven på Cozy Living Club, der gør den funktionel. Designet af sofaen er lavet i et klassisk look, som er let at integrere i både den moderne, minimalistiske, personlige og kreative indretning. 

Sofaen er udstyret med slanke ben i røgfarvet eg. Egetræet er iblandt de mest modstandsdygtige træsorter, der er ideelt til møbelproduktion. Træet er hårdført overfor slid og skrammer. 

Benene får sofaen til at tage sig luftig ud i indretningen. Du kan let gennemføre rengøringen, da der er godt med luft under sofaarealet. 

Du kan bruge Cozy Living Club både til afslapning, læsning, TV og samtaler med venner og familie. Vi har forskellige præferencer for komfort, og med de 2 medfølgende, runde puder kan du selv justere, hvordan du ligger eller sidder bedst i din elegante, grå sofa. 

Specifikationer 

 • Stilrent og slankt look
 • Smalle ben i røgfarvet eg
 • Der medfølger elegante, runde puder
 • Slidstærkt betræk 
 • Kan håndtere en maksimumbelastning på 125kg

Innovation Living, UNFURL Sovesofa i mørkegråt fløjl

Innovation Living, UNFURL Sovesofa

En sovesofa kan være en ideel løsning, hvis man bor i en lille lejlighed, hvor der er soveværelse og stue i samme rum. Det er også et godt valg, hvis man gerne vil have mulighed for at have overnattende gæster på besøg.
Det kan være svært at finde en sovesofa, der både er funktionel og flot, men denne sovesofa fra Unoliving går hverken på kompromis med design eller praktik.
Sofaen er betrukket med smukt fløjl i en mørkegrå farve. Stilen er enkel, men samtidig giver teksturen i stoffet et spændende spil. Det er en moderne sofa, men den er alligevel så alsidig i sit design, at den vil passe flot ind i ethvert hjem.
Du kan sætte dit eget præg på sofaen ved at style den med puder og tæpper i forskellige farver. Grå er en god neutral basisfarve, der passer til næsten alt. F.eks. står stærke kontrastfarver som orange og lilla godt til, men det vil også være flot med puder i andre grå nuancer eller i sort og hvid.
Hvis du vil være helt sikker på, at farven passer til dig og din stil, kan du bestille en stofprøve hjem. Så kan du vurdere farven i forhold til din øvrige indretning, samt det lys der er i rummet, hvor sofaen skal stå.
Sovesofaen er nem at folde ud til en dobbeltseng, så to personer kan ligge behageligt og sove på den. Den har en pocket springmadras, hvilket øger komforten og giver god støtte til kroppen.
Du kan altså sagtens bruge denne sovesofa som din primære seng eller lade din gæster overnatte på den med god samvittighed.
Denne sovesofa leveres usamlet, men det kræver hverken særligt værktøj eller de store håndværksmæssige evner at samle den.

 • Bredde: 200 centimeter
 • Dybde: 119 centimeter
 • Højde: 77 centimeter

KARE DESIGN Recamiere Desire sofabænk – sølv fløjl, m. ryg/armelæn

KARE DESIGN Recamiere Desire sofabænk

Hvis du er på udkig efter en ganske særlig sofa, der ikke ligner alle andres, og som giver dig mulighed for at udleve dine inderste prinsessedrømme, så er denne sofabænk måske noget for dig, som også er super populær hos boboonline.
Den har et yderst luksuriøst og nærmest royalt design. Samtidig gør den flotte sølvgrå farve, at sofabænken fremstår moderne og nemt vil kunne passe ind i de fleste hjem.
Sofaens ben er lavet af lakeret bøg, der har en flot mørk farve, der står i kontrast til den lyse sofa.
Selv hvis din øvrige indretning er mere afdæmpet, vil denne sofa være en smuk tilføjelse. Den fungerer nemlig godt som et statement piece – altså et møbel, der kalder på opmærksomhed, og som man bliver draget af.
Det er især sofabænkens specielle udformning, hvor der kun er armlæn og ryglæn i den ene side, der gør den så unik. Det er ikke en sofa hele familien sidder i foran fjernsynet, men nærmere et møbel, man kan slænge sig i i bedste Kleopatra-stil, hvis man har brug for en lille pause.
Sofabænken behøver ikke nødvendigvis at stå i stuen. Den vil f.eks. også pynte flot på kontoret og være med til at give rummet et feminint og eksklusivt look. Du kan også vælge at sætte sofabænken i din entre. Her vil den stå flot, som det første dine gæster ser, når de kommer på besøg hos dig, og den kan være et mere unikt alternativ til en bænk, man kan sidde på, mens man binder sine sko.
Beskyt denne sofabænk mod snavs med en omgang tekstilimprægnering og brug tekstilrens, hvis der skulle komme en plet på den.

 • Bredde: 200 centimeter
 • Dybde: 80 centimeter
 • Højde: 81 centimeter

Toscana Chaiselong sofa, Vendbar mørkegrå

fløjl sofa

Som nævnt er dette mange danskeres foretrukne valg, når det kommer til valg af sofa, og det er der flere gode grunde til. Først og fremmest giver en chaiselongsofa dig mulighed for at flere personer kan sidde oprejst eller ligge ned på en behagelig måde. Du kan med andre ord flade helt ud, hvis du vælger en sofa med chaiselong. Med denne Toscana Chaiselong sofa kan du selv vælge, om chaiselongen skal være til højre eller venstre, så du kan tilpasse den lige præcis din stue. 

Denne sofa vil være et godt valg for dig, hvis du har en stor familie, eller hvis du ofte har gæster på besøg. Der kan nemlig sidde flere mennesker i sofaen, og det betyder, at der vil være masser plads til godt selskab. 

Sofaen kommer i et minimalistisk og stilrent design, og vil derfor passe ind i ethvert moderne hjem. 

Det kan være svært at finde den helt perfekte sofa, som både er behagelig at sidde i og som har et flot design. Det får du med denne chaiselong sofa i fløjl, hvor både komfort, funktioner og design går op i en højere enhed. 

 • Bredde: 219 centimeter 
 • Dybde: 83 centimeter 
 • Højde: 80 centimeter 
 • Dybde på lang chaiselong: 151 centimeter 

Laforma Marthan sofa – gråt fløjl og mørke asketræ, 2 pers.

fløjl sofa

Hvis du gerne vil have mere end ét møbel i din store stue, eller hvis du bor i en bolig, hvor pladsen er trang, kan det være en god idé at købe denne sofa til to personer. Her får du nemlig en lille sofa, som ikke fylder ret meget, uden at du skal gå på kompromis med komfort eller design. Med denne Laforma Marthan sofa har du et sted, hvor du altid kan slappe af med en kop kaffe og en god bog, og som vil sætte et flot og stilrent præg på indretningen. 

Når du køber denne sofa, har du mange muligheder i forhold til indretning. Du kan vælge at sætte den sammen med en større sofa, så du skaber en sofagruppe med plads til flere mennesker, eller du kan bruge sofaen som et flot møbel i andre rum end stuen, hvor den vil være med til at skabe en helt særlig stemning. 

Sofaen har et moderne design og er produceret i en flot grå farve, mens ben og armlæn er lavet af mørkt asketræ, så den vil passe ind i alle danske hjem. Den har desuden en helt særlig og detaljerig form som gør, at den adskiller sig fra mange andre sofaer på markedet. 

Sofaens stof er yderst holdbart, vandafvisende og slidstærkt, men hvis du gerne vil have glæde af denne sofa i så lang tid som muligt, kan det være en god idé at bruge tekstil imprægnering og tekstilrens. På den måde vedligeholder du din sofa på den bedste måde. 

 • Højde: 78 centimeter 
 • Bredde: 145 centimeter 
 • Dybde: 83 centimeter 
 • Siddebredde: 135 centimeter 
 • Siddedybde: 51 centimeter 
 • Siddehøjde: 43 centimeter 
 • Armlæn højde: 53 centimeter 

Laforma Bogart sofa – mørkeblåt fløjl og mørkt bøgetræ, 3 pers.

fløjl sofa

Der kan være mange svar på, hvad den perfekte sofa er, men denne Laforma Bogart sofa vil altså være et godt bud på den perfekte sofa. Her får du nemlig en unik sofa der er velegnet til tre personer, som kan være midtpunktet i din stue, hvor den både vil indgå som et flot element i indretningen og invitere til hygge og afslapning. 

Det mørkeblå fløjl vil i høj grad være med til at fremhæve din personlighed i indretningen, og den vil udtrykke stilsikkerhed og eksklusivitet. Den mørkeblå farve vil være et valg uden for komfortzonen for mange, men når den først kommer ind i din stue, vil den med stor sandsynlighed indgå som en naturlig del af indretningen, uden at trække for meget opmærksomhed. 

Det er dog vigtigt, at du ikke kun køber en sofa, fordi den ser flot ud. Rigtig mange mennesker tilbringer nemlig meget tid i deres sofa, og derfor er det essentielt, at den også er komfortabel at sidde i, så du får lyst til at sætte dig i den. Denne sofa har to mindre runde puder, som er med til at øge komforten, og desuden er hele sofaen polstret med PU skum, hvilket også understreger sofaens komfort. 

En 3-personers sofa som denne vil være den perfekte størrelse i mange stuer, fordi den ikke tager for meget plads i stuen, men den alligevel kan rumme flere personer, som kan slappe af og hygge sig i den på samme tid. 

 • Højde: 103 centimeter 
 • Bredde: 222 centimeter 
 • Dybde: 98 centimeter 
 • Siddebredde: 206 centimeter 
 • Siddedybde: 55 centimeter 
 • Siddehøjde: 49 centimeter 
 • Armlæn højde: 66 centimeter

HAGA Newcastle sofa – koralrødt fløjl stof, 3 pers.

fløjl sofa

Dette er en svensk designet og produceret sofa, som vil passe ind i mange nordiske hjem. Den koralrøde farve kan både fungere som et friskt indspark i det moderne hjem med rene hvide linjer, men den kan også indgå perfekt som en retro genstand i andre indretninger. Denne sofa vil altså passe flot ind i mange forskellige indretninger og stilarter. 

Hvis du evner at style sofaen og placere den i de rette omgivelser, vil du kunne skabe en helt unik stue, hvor din personlige stil kan få lov at skinne igennem. På den måde kan du gøre denne HAGA Newcastle sofa til en moderne sofa, som du kan have glæde af i rigtig mange år, uden at blive træt af den. 

Det er en sofa til tre personer, og det vil sige, at du både kan flyde ud i hele sofaen alene med en god bog, eller du kan have selskab af et par gode venner eller familien, hvor I sammen kan slappe af og hygge. Hvis du har en større stue, kan du med fordel sætte denne sofa sammen med en topersoners sofa og skabe en lidt større krog i hjemmet, hvor du kan samle hele familien til dejligt samvær. Du har mange muligheder for indretning, når du vælger denne sofa, hvorfor det vil være et perfekt valg til dig, som ikke er bange for at eksperimentere med farverne, og som ønsker at skabe en hyggekrog i dit hjem, som afspejler din personlige stil. 

Når du bestiller sofaen hjem, vil den blive leveret i ét stykke, så du slipper for at bruge tid og kræfter på at samle den, og så du bare kan gå i krig med indretningen med det samme. 

 • Højde: 73 centimeter 
 • Bredde: 202 centimeter 
 • Dybde: 82 centimeter 
 • Siddebredde: 175 centimeter 
 • Siddedybde: 56 centimeter 
 • Siddehøjde: 44 centimeter 

HAGA Oxford sofa – guld fløjl stof, 3 pers.

fløjl sofa

Hvis du har et meget lyst hjem, og du trænger til, at der sker noget på farvefronten, så er dette den perfekte løsning for dig. Det kan også være, at du har et lidt ældre hjem med brune nuancer, hvor denne sofa også vil passe perfekt ind. 

Når du skal på udkig efter din nye sofa, kan du hurtigt blive fristet af de mange grå og lyse farver. For at skabe en helt unik stemning i din stue, kan du med fordel vælge en iøjnefaldende farve til din sofa, som denne HAGA Oxford sofa. Der er ikke nogen tvivl om, at denne sofa vil være et modigt valg, og det vil stille større krav til dig, når du skal indrette resten af rummet, men hvis du evner dig, vil du kunne skabe et meget flot og stilsikkert udtryk med lige netop denne sofa i centrum. 

En trepersoners sofa egner sig til mange typer hjem, og den kan både bruges til dig som bor alene, eller som en del af en samlet sofagruppe, når hele familien skal samles. 

 • Højde: 75 centimeter 
 • Bredde: 231 centimeter 
 • Dybde: 96 centimeter 
 • Siddebredde: 178 centimeter 
 • Siddedybde: 58 centimeter 
 • Siddehøjde: 40 centimeter 

VidaXL chesterfieldsofa L-formet fløjlsbetræk 199 x 142 x 72 blå

fløjl sofa

Med denne chesterfieldsofa får du et britisk opfundet element i din stue, som kan være fundamentet for en helt særlig stemning i din stue. Det er en klassisk sofa, som aldrig går af mode, og du kan selv vælge, hvordan du vil kombinere den med resten af indretningen. Den har været populær på markedet i mange år, og den har en lang historie, hvilket gør den til et anerkendt møbel, som passer ind i ethvert hjem. 

Denne sofa er designet i fløjstof, en mørk blå farve og naturligvis med de mange mindre detaljer på arm- og ryglæn, hvor der dannes et smukt mønster af knapper der er syet ind i stoffet, som netop kendetegner denne type sofa. Du får altså her en sofa, som du vil være glad for i mange år fremover, og som ikke blive umoderne. 

Det er ikke kun det smukke design, som du vil blive glad for, hvis du vælger denne sofa. Dens L-form er også yderst populær, fordi den udnytter stuens areal optimalt. På grund af det ekstra modul i den anden retning, bliver sofaen til en langt mere rummelig løsning, men uden at størrelsen kommer til at virke klodset eller malplaceret i stuen. Derudover giver formen dig mulighed for at strække benene ud og slappe af efter en lang dag, og du er sikker på en fantastisk komfort. 

Når du vælger denne elegante sofa, skal du hverken gå på kompromis med kvalitet, komfort eller design. Det er et funktionelt møbel, som aldrig går af mode og som har en fantastisk historie med sig. Ydermere er den fremstillet i slidstærkt og holdbart materiale, så du kan have glæde af den i mange år, og du kan selv vælge, om chaiselongen skal placeres til højre eller venstre, så den kan tilpasses dit hjem og dine præferencer. 

 • Sædebredde: 165 centimeter 
 • Sædedybde: 55-121 centimeter 
 • Sædehøjde: 42 centimeter
 • Sædedybde fra gulv: 42 centimeter 

Rice – 2 Personers Fløjls Sofa – Mørk Pink m. Grå Ben

fløjl sofa

Der er gang i farverne på denne topersoners sofa i fløjsstof fra Rice, som vil være et modigt valg, men bestemt en sofa der er værd at overveje. Der er nemlig mange fordele forbundet med at vælge netop denne sofa.

Først og fremmest har den en fordelagtig størrelse, hvis du bor et sted, hvor pladsen er begrænset, eller hvis du gerne vil have skabe en hyggelig krog i dit hjem med flere møbler end ét. Du kan nemlig skabe en hyggelig sofagruppe ved at kombinere denne sofa med en trepersoners sofa, så hele familien kan samles. Størrelsen byder også ind til alene-tid med en god bog og en god kop te. Du kan også vælge at bruge denne sofa som et loungemøbel i andre rum end stuen, hvor den vil sætte et flot præg på indretningen og skabe en unik stemning. Det kan være på kontoret, i soveværelset, på børneværelset eller i entréen. 

Dernæst kan sofaens farve være med indgå som et iøjnefaldende element i en unik indretning. Det sætter naturligvis krav til dig, når du skal tilpasse omgivelser, men hvis du kommer i mål med det, vil du skabe et helt unikt rum. Sofaen kan både bruges til at bryde de rene hvide linjer, eller til at indgå naturligt i en i forvejen farverig indretning. 

Du kan forme din personlige stil endnu mere ved at sætte forskellige puffer, sofaborde, plaider, puder eller andet tilbehør sammen med denne sofa. Når først du har valgt, at du vil eje denne sofa, er det kun din fantasi der sætter grænser for den resterende del af indretningen. 

 • Højde: 97 centimeter 
 • Længde: 71 centimeter 
 • Bredde: 115 centimeter 

Rice – 2 personers Fløjls Sofa – Petrol m. Grå Ben

fløjl sofa

Hvis du har kigget i et modemagasin for nyligt, har du helt sikkert set en sofa i det moderne fløjlsstof. Det kan være, at du nu har besluttet dig for, at du også vil være indehaver af sådan en sofa, og derfor kan denne topersoners sofa fra Rice være den perfekte løsning for dig. Med denne sofa får du nemlig et moderne møbel, som både er klassisk og unikt på samme tid. 

Sofaens størrelse egner sig til mindre hjem, forskellige rum som kontor, børneværelse, entré, walk-in-closet eller som et indretningselement i en større sammenhæng fx en sofagruppe. Du har altså mange muligheder for selv at sætte en finger på indretningen, hvis du vælger denne sofa som ét af elementerne. 

Farven vil for nogle være et modigt valg, men det vil også være et sikkert valg, hvis du går efter et møbel, som lyser et rum op og tager opmærksomhed. Denne petrol farve vil helt sikkert tiltrække meget opmærksomhed, og det vil være en flot kontrast til hvide vægge og rene linjer. Der er heller ikke nogen tvivl om, at farver kan være med til at påvirke ens humør og skabe en helt særlig stemning. Derfor er det også vigtigt, at du kan identificere dig med sofaens farve, og at du kan se sofaen i dit hjem på længere sigt også. 

 • Højde: 97 centimeter 
 • Længde: 71 centimeter 
 • Bredde: 115 centimeter 

Tips til at vælge det rette sofabord til din fløjl sofa

Nu har du fået otte forskellige bud på, hvad for den type sofa du kan vælge til dit hjem. For at fuldende stuens indretning, har du naturligvis brug for et sofabord der passer til sofaen og resten af stuens indretning og størrelse. 

Hvis du synes, at det er svært at beslutte dig for, hvad for en sofa du skal have, vil du nok også synes, at det er lidt af en jungle at finde rundt i, når du skal finde et sofabord der passer til. Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du vælger det perfekte sofabord. 

 • Først og fremmest skal du tage udgangspunkt i stuens størrelse, og hvor du gerne vil have dit sofabord placeret. De fleste mennesker har sofabordet stående mellem TV’et og sofaen. Her er det vigtigt, at du overvejer, hvor meget plads der er, så du stadig har mulighed for at bevæge dig omkring uden at skubbe til bordet. Du kan bruge tommelfingerreglen der siger, at der helst skal være mellem 30 og 40 centimeter mellem bordet og sofaen. 
 • Du bør også overveje, om din stue skal indrettes med sofabordet eller med sofaen som hovedelement. Hvis du gerne vil have, at sofabordet skal være omdrejningspunktet for indretningen, kan du med fordel vælge et unikt bord, som skiller sig ud fra resten af indretningen. Hvis du omvendt ønsker, at sofaen skal være omdrejningspunktet, bør du vælge et mere neutralt og afdæmpet design til dit sofabord. 
 • Du kan vælge mellem rigtig mange forskellige former til dit sofabord. Firkantede og aflange sofaborde egner sig til de fleste hjem, hvor pladsen er begrænset, mens runde sofaborde vil fylde mere i stuen. 
 • Højden på sofabordet bør være den samme som sofaen. Man kan dog sige, at det i høj grad handler om, hvad du skal bruge bordet til, og hvilke præferencer du har. 
 • I forlængelse af ovenstående punkt, afhænger dit valg af det perfekte sofabord i høj grad af dine behov. Det kan være, at du har brug for, at du kan opbevare bøger og blade i dit sofabord, at du kan samle mange mennesker rundt om det eller at du bare vil have et lille sofabord som en dekoration i indretningen. 

Læs også: U sofa med chaiselong | 5 skønne u sofaer med stor chaiselong

Se vores artikel om: Hjørnesofa med chaiselong | 7 uimodståelige hjørnesofaer med chaiselong

Læs også vores artikel om: Greige-farvet møbler | 7 smukke møbler i 2020-farven Greige

Se også denne artikel på bobedre.dk: 12 sofanyheder i velour og fløjl

FAQ

🧐 Er fløjl et godt valg af materiale til en sofa?

Fløjl er et slidstærkt, flot og unikt materiale til en sofa. Materialet giver sofaen et retro look, og du kan vælge en model, der gør opmærksom på sig selv i større eller mindre grad. Hvis du for eksempel vælger en grøn fløjls sofa, så får stuen et royalt look.

🤔 Er sofaer i fløjl svære at gøre rene?

Det er et udbredt rygte, at møbler i fløjl er svære at vedligeholde og gøre rene. Dog er det kun et rygte, og hvis det har afholdt dig fra at købe en sofa i fløjl, så bør det ikke gøre det længere. Det er nemlig ikke så svært igen.

👍 Er en sofa i fløjl behagelig?

En sofa i fløjl er lige så behagelig at sidde i som enhver anden sofa. Materialet indenunder betrækket har nemlig lige så stor indflydelse på, hvor behagelig sofaen er. Når først du har vænnet dig til fornemmelsen af fløjl fremfor bomuld, vil du ikke engang bemærke dit modige valg længere.

🤓 Bliver sofaer i fløjl varme?

Der er noget varmt, indbydende og næsten royalt over en sofa i fløjl. Dog er varmen primært i udseendet og ikke så meget i den egentlige temperatur af sofaen. Den vil nemlig føles som enhver anden sofa, når først du har vænnet dig til det anderledes materiale på betrækket.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar