Ordet ”drejestol” kan reelt betragtes som en samlebetegnelse for en lang række forskellige typer af stole, der alle har det til fælles, at deres stel kan dreje. Således kan du finde store bløde lænestole, der kan dreje, og fine spisebordsstole med drejestel. Selv barstolen er ofte en drejestol, da dens stel ofte er drejbart.

En drejestol kan både stå sammen med sofamøblementet, spisebordet eller som en del af køkkenet, men den kan også stå alene i et hjørne, hvor den sammen med nogle planter, en reol og en masse tæpper skaber en hyggekrog.

Og ikke nok med, at du kan bruge drejestolen på utallige forskellige måder og som møblement til utallige forskellige set-ups – den fås også i utallige forskellige materialer og farver. Det kan derfor godt være svært at danne sig et overblik over de mange forskellige muligheder. Vi har derfor samlet de allerbedste her.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

VICTOR® – Tidløs lænestol i sort læder

VICTOR - drejestol

Hører du til den store gruppe af danskere, der går op i både design og kvalitet, vil en drejestol som VICTOR® være et godt valg til hjemmet.  

Stolen er lavet med læderbetræk i den elskede, sorte farve. Sort er en tidløs nuance, der gør det muligt at bruge stolen i hjemmet i mange år frem. Hvor andre stole med drejefunktion er skabt i særlige farver, kan denne stol matche ethvert hjem. Uanset om din bolig er præget af moderne, retro, antik, minimalistisk eller kreativ indretning, kan den sorte stol komme til at skabe et flot udtryk. 

Det er langt fra kun i stuen, at vi har brug for at kunne læne os tilbage, sætte os ned og koble af fra hverdagen. VICTOR® er en funktionel og alsidig stol, der kan klæde kontor, værelse, repos, stue og udestue. 

Det kan komme dig til gode på den lange bane, at du køber drejestol, som giver dig mange indretningsmuligheder. 

VICTOR® er designet med en solid og rustik drejefod i aluminium. Du skal knap nok forholde dig til vedligehold af stolen, da den blot skal tørres af med en fugtig klud efter behov. 

Hverken ægte læder eller aluminium kommer til at bære præg af slid, og du kan på den måde se frem til at få masser af glæde af VICTOR® stolen. 

Stolen kan stå alene, eller den kan komplimenteres med en skammel i sort læder, så udtrykket fuldendes. 

Udvalgte specifikationer 

 • Betræk i 100% ægte læder
 • Sort look
 • Kan matche flere rum i hjemmet
 • Let at rengøre 
 • Drejefod af aluminium

CHAMPION – Ergonomisk lænestol med drejefunktion i stof

CHAMPION - drejestol

Når du skal vælge den bedste lænestol, skal du blandt andet forholde dig til type af materiale. Den største forskel mellem de mest populære drejestole på markedet handler om, hvad de er beklædt med. 

Det kan være enten læder eller stof.

Mange mennesker foretrækker stof, da det giver en instinktiv fornemmelse af behag, komfort og tryghed. Har du bare arme eller ben, kan læder skabe en ubehagelig fornemmelse på grund af den kølige overflade.
Sådan er det ikke med stof. Du kan slappe af i CHAMPION hele året rundt. Den er betrukket med polyester i en antracit grå nuance. 

Stolen har fået sit navn på grund af dens design, der minder om pokalen fra Champions League. 

Den ergonomiske stol er skabt med respekt for din komfort og dine behov for at få støtte til både nakke, ryg, lænd og hofter. 

Stolen er skabt i et moderne, gråt look, der giver den masser af anvendelsesmuligheder. Den kan stå på det rummelige kontor, i stuen, ved loungeområdet eller på en repos.

Stolen er placeret på en drejefod af stål. Du kan dreje møblet 360 grader rundt, så du kan vende mod TV, bord eller udsigt gennem vindue. 

Det værdifulde ved stolen er delvist dens pris i forhold til kvalitet samt dens vippefunktion. Du kan vippe stolen tilbage, når der er behov for at slappe komplet af i hele kroppen.   

Udvalgte specifikationer 

 • Behagelig vippefunktion 
 • Drejefod i stål
 • Kræver intet vedligehold 
 • Skarp pris i forhold til kvalitet og egenskaber 
 • Betræk af gråt polyester

KATO – Eksklusiv lænestol i brunt læder

KATO - drejestol

Har du en hyggelig krog derhjemme, du vil indrette med den mest elegante og komfortgivende drejestol? KATO er skabt i et design, der giver associationer til ”Ægget”. Du kommer til at sidde i de mest behagelige omgivelser, da sædet er formet i et ovalt design. Det giver dig fornemmelsen af tryghed, og du får en god og optimal støtte om lænd og hofte. 

Med KATO loungestolen får du et møbel for livet. Den eksklusive stol er skabt med betræk af 100% ægte læder. Læderlooket er perfekt til den minimalistiske eller moderne bolig. 

Flere og flere danskere har fået øjnene op for værdien af loungemøbler. Det er stole og borde, som kan bruges år efter år. Designet er tidløst, og lounge stilen kommer til at skabe det mest luksuriøse udtryk i dit hjem. 

Når du har forventning om at komme til at sidde mange timer i din drejestol, skal du vælge en model, som matcher dine behov. Læder bliver kun mere blødt og fleksibelt, des mere det er i brug. Materialet kommer ikke til at bære tegn på slid, da det derimod udvikler flot patina. 

Det eneste vedligehold du skal forholde dig til med KATO loungestolen er at tørre stellet af aluminium af efter behov. 

Du kan lade drejestolen stå alene, eller du kan indrette et loungeområde med et bord i metal eller aluminium, der komplimenterer den rå og moderne stil fra stolen.

Udvalgte specifikationer 

 • Kan drejes 360 grader
 • Perfekt til det minimalistiske eller moderne hjem 
 • Lang levetid 
 • 100% ægte læder på betræk
 • Drejefod af aluminium
 • Høj slidstyrke 
 • Kræver minimalt vedligehold

Bloomingville Dawn Rød drejestol – rød velour

Bloomingville Dawn Rød drejestol rød velour

Om Bloomingville Dawn Rød drejestol

Denne smukke drejestol er den perfekte fusion mellem klassisk design og farvestærkt udtryk. Selvom stolen er udført i et skarpt, smukt rødt betræk, bliver designet hverken overvældende eller for meget, fordi designet på stolen er holdt helt klassisk. Samtidig skaber det smukke, guldfarvede stel en lækker, luksuriøs base for designet, og alt i alt giver det samlet set et roligt og meget moderne udtryk, som passer ind i de fleste hjem. Det er uden betydning, om du sædvanligvis kører en meget minimalistisk og skandinavisk stil derhjemme, idet det klassiske design passer perfekt dertil. Stolen vil dog også passe sublimt til det farvestrålende designerhjem, hvor drejestolen vil udgøre endnu en farverig detalje i indretningen. Drejestolen har et ekstra lille pudestykke monteret i ryggen, så du sidder utroligt komfortabelt og blødt. Det er den perfekt stol til hyggekrogen eller filmaftenen foran fjernsynet. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H: 82 x L: 71 x D: 78 cm
 • Sædehøjde: 50 cm
 • Slidstærkt betræk – Martindale: 40.000
 • Guldfarvet stel
 • Rød velour
 • Ekstra pude i ryggen

Bent Hansen Primum drejestol – den sorte klassiker

Bent Hansen Primum drejestol den sorte klassiker

Om Bent Hansen Primum drejestol

Her er tale om et virkeligt smukt bud på den klassiske drejestol. Holdt helt i sort passer den ind i både det stilrene og minimalistiske hjem, men også i det farvestrålende hjem, der har brug for enkelte rolige detaljer.Drejestolen har fine, buede armlæn, så du sidder super komfortabelt. Desuden er stolen betrukket med ægte, sort læder, og den er således ganske velegnet som spisebordsstol, da den er lige til at tørre over med en fugtig klud. Desuden er læder et ekstremt holdbart materiale, og du kan således godt regne med at kunne beholde denne smukke klassiker livet ud. Desuden bliver læder blot smukkere med alderen.Det er også en oplagt kandidat til skrivebordsstolen til kontoret derhjemme eller på arbejde. Desuden er den sublim som konferencestol og stol i mødelokalet. Man sidder godt og med en rank holdning, hvilket er perfekt til arbejdssituationer og middagsselskaber.Drejestolen kommer med sorte ben, men du kan også vælge at få den leveret med stålfarvede ben.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H: 80 x D: 54 cm
 • Sædehøjde: 45 cm
 • Armlænshøjde: 69 cm
 • Slidstærkt betræk – sort læder
 • Stel i sort eller stålfarvet
 • Oplagt som spisebordsstol eller kontorstol
 • Nem at rengøre

Vitra Eames Lounge Chair med skammel – design drejestolen over dem alle

Vitra Eames Lounge Chair med skammel design drejestolen over dem alle

Om Vitra Eames Lounge drejestol

Hvis du kun vil have det ypperste af det ypperste, så har du alle muligheder for at opnå det med denne drøm af en drejestol. Både design og funktionalitet er nøje gennemtænkt, ligesom materialerne er af den højeste kvalitet, du kan forestille dig. Det afspejler prisen til gengæld også, men den er hver en krone værd.Stolen er betrukket med lækkert sort okselæder, og stellet er udført i Santos Palisander. Designet er skabt i 1956 af berømte Charles og Ray Eames. Inspirationen er hentet fra 50’ernes (dengang håbløst umoderne) engelske club chairs, og Eames har med denne smukke sag skabt en nyfortolkning af denne type stole. Til forskel fra de gamle engelske club chairs, er denne drejestol skabt med et markant mere moderne og let udtryk, der både gør den tidløs og komfortabel. Der medfølger desuden en fodskammel, ligesom stolen er fine integrerede armlæn, så du rigtigt kan slænge dig.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H: 89 x L: 84 x D: 85 cm
 • Slidstærkt betræk – sort okselæder
 • Skal i Santos Palisander
 • Ben og fod i blankt krom eller poleret aluminium med eller uden sorte sider
 • Den ultimative flyder
 • Nem at rengøre

Isabel drejestol – varm og behagelig

Isabel drejestol varm og behagelig

Om Isabel drejestol

Denne drejestol er udført med det minimalistiske look for øje samtidig med, at komforten er i top. Ryg og sæde er formet efter kroppen, så du sidder behageligt og med rank ryg. Således er det også en drejestol, der primært er egnet som spisebordsstol eller kontorstol. Stolen er betrukket med kunstlæder og fås i både mørkebrun og sort. Sammen med det stilrene og enkle design, gør det stolen elegant og tidløs, ligesom den er nem at få til at passe ind i din øvrige indretning. Prisen er desuden i den absolut lave ende af skalaen, hvor alle kan være med. Kunstlæderet og de mørke farver gør samtidig drejestolen super nem at rengøre.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H: 84 x L: 55 x D: 47 cm
 • Sædehøjde: 49 cm
 • Betræk i brunt eller sort kunstlæder
 • Vægt: 9 kg
 • Minimalistisk og enkelt design
 • Nem at rengøre

Byron drejestol – den til baren

Byron drejestol den til baren

Om Byron drejestol

Mangler du primært en drejestol til baren, er denne smukke sag et rigtigt godt bud. Den er betrukket med mørkebrunt kunstlæder, som er nemt at rengøre. Og så har den en bred trompetfod i krom, så den står solidt og stabilt på gulvet.Højden er justerbar, så du kan variere højden afhængig af, hvor du vil placere stolen, og hvem der skal sidde på den. Barstolen har et behageligt ryglæn, hvilket bestemt ikke er en selvfølge for barstole. Du kan således sagtens læne dig tilbage, samtidig med at du nyder en sjus eller et glas rødvin.Designet er elegant og eksklusivt, men prisen er lav, og du får virkelig meget for pengene. Du kan sagtens bruge den som barstol i jeres hjemmebar, men overvej også at anvende den i hverdagen som en stol ved siden af jeres kogeø, så I kan holde hinanden med selskab, når maden bliver lavet.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H: 110 x L: 40 x D: 47,5 cm
 • Betræk i brunt kunstlæder
 • Trompetfod i krom
 • Vægt: 7,7 kg
 • God i baren og køkkenet
 • Nem at rengøre

Hvilken drejestol skal du vælge?

Valget af drejestol handler basalt set om, hvad du skal bruge den til. Skal drejestolen stå som en del af spisebordsmøblementet, bør du vælge en drejestol, der ikke er for blød, og hvor du kan sidde med en relativt rank holdning. Det er nemlig ikke behageligt at synke sammen, når man skal spise, og der skal helst heller ikke være for lang afstand mellem mad og mund.Skal du til gengæld bruge den som en hyggestol eller eventuelt endda som en lænestol, er det ikke en dårlig idé at gå efter én af de bløde af slagsen – og den behøver bestemt heller ikke invitere til rank holdning. Du skal jo netop kunne slænge dig i den og slappe helt af. Her er det bestemt også en fordel, at drejestolen har armlæn. Skal drejestolen bruge i forbindelse med et højt bord eller bar, bør du gå efter et lidt mindre sæde men til gengæld skal der noget højde på. Her kan det eventuelt være en fordel, hvis du kan justere højden op og ned, så du også kan bruge drejestolen i andre forbindelser end blot til det høje bord.Skal drejestolen anvendes i en hyggekrog, er næsten alt tilladt. Som udgangspunkt er det dog en fordel, hvis ikke du kommer til at sidde alt for rank i den. Og hvis det alligevel er tilfældet, så suppler med en fodskammel, så du stadig får den super afslappede følelse.

Hvilket materiale skal du vælge?

Her handler det primært om stil og smag, om end der dog er visse ”grundregler” du kan overveje, når du køber drejestol. Har du børn, bør du overveje at holde dig til materialer, der er forholdsvist nemme at rengøre, og som kan tåle lidt af hvert. Det bliver for surt at skulle gå og holde øje med fedtede fingre, og børnene skal jo også helst kunne bruge stolene.Derudover kan det være en god idé at overveje materialet lidt dybere, hvis drejestolen skal anvendes som spisebordsstol eller barstol. Det kan ikke undgås, at der spildes, når der spises og drikkes. Derfor bør du holde dig til materialer, som nemt kan tørres over med en fugtig klud.I forhold til lænestolen og hyggekrogen er der mere frit slag. Det kan dog være en fordel at vælge enten stof eller læder alene af den årsag, at det er blødere at sidde i. Uanset om du vælger en drejestol i læder eller en drejestol i træ, bør komforten dog være din topprioritet, Er komforten i top, kan du herefter begynde at se på, om det bør være en sort drejestol eller en drejestol i hvid eller farve, som er det bedste bud til både dit behov og din smag. 

Se vores artikel om: Otium stol | 6 komfortable hvilestole med skammel

Måske kunne du også være interesseret i at læse Fra isenkræmmere til møbeldesignere

Se vores artikel om: Store sækkestole – 6 funktionelle og moderne modelle

Se vores artikel om: Sofabænk | 8 dejlige spisesofaer – høj køkkensofa til spisebordet

Se vores artikel om: Velour spisebordsstol | 7 skønne spisestole i velour til spisebordet

Læs også vores artikel om: Øreklapstol | 12 flotte lænestole med øreklapper

Se også: Redaktionens bud: Her er de bedste lænestole til børn

FAQ

🤩 Er drejestole komfortable at sidde på?

Ja, drejestole er generelt komfortable at sidde på. Selvfølgelig afhænger komforten også af personlige præferencer, men generelt er drejestole designet til at støtte kroppens naturlige kurver, hvilket er med til at sørge for, at du sidder afslappet og komfortabelt. Derfor kan drejestolen hurtigt blive din nye yndlingssiddeplads.

🤔 Går drejestole let i stykker?

Nej, drejestole har ikke en tendens til let at gå i stykker. Selvfølgelig afhænger det af kvaliteten på din drejestol, men hvis du har købt en fra et godt brand, så er der ikke en særlig stor risiko for, at din drejestol går i stykker.

👍 Bør jeg købe en drejestol?

Du bør helt bestemt overveje at købe en drejestol. Disse stole kommer nemlig i et hav af forskellige designs, så du kan finde en stol med lige netop det look, som du leder efter. Dertil får du en stol, som er enormt behagelig at sidde i, hvilket naturligvis er optimalt.

🤓 Hvor meget afstand bør der være imellem drejestole?

Da drejestole netop kan bevæge sig 360 grader, så er det vigtigt, at du skaber en del plads imellem dem, når du har mere end én. Du kan generelt beregne det ud fra, at de to personer skal kunne strække deres ben mod hinanden uden at ramme.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar