En dørmåtte har både en praktisk funktion, men den er også ofte det første, dine gæster ser, når de besøger dig. Den må derfor gerne være indbydende.

En dørmåtte er ideel til at dekorere din entré eller indgang med. Det kan være sammen med en entrebænk, en skohylde eller skoreol. Så har du alt, hvad du skal bruge i din entré.

Der findes både smudsmåtter, gummimåtter, kokosmåtte, dørmåtter til indendørs og udendørs brug – og det kan være svært at finde rundt i. Derfor har vi lavet

Faktorer du skal tænke over, når du køber en dørmåtte

Når du er på udkig efter en dørmåtte, er der nogle få faktorer, som du skal huske på. Her er fem af de vigtigste faktorer, som du skal overveje, når du køber en dørmåtte:

 1. Dørmåttens materiale er vigtigt. Du ønsker en dørmåtte, der er lavet af holdbare materialer, som kan tåle meget fodtrafik. Ellers vil din dørmåtte hurtigt blive slidt og flosset.
 2. Størrelsen på dørmåtten er også vigtig. Du skal sørge for, at dørmåtten er stor nok til effektivt at fange snavs fra dine sko, ellers vil den ikke gøre sit arbejde.
 3. Den dørmåtte du vælger, skal passe til din boligindretning. Du ønsker ikke en dørmåtte, der ser malplaceret ud, når den er placeret foran din dør. Gå efter noget, der passer til din eksisterende indretning.
 4. Endelig skal du overveje, hvor let det er at rengøre og vedligeholde dørmåtten. Ikke alle dørmåtter er lige nemme at vedligeholde, så sørg for at undersøge dette, inden du køber dem. En dørmåtte, der kræver hyppig rengøring og vedligeholdelse, er måske ikke det bedste valg.

arrow-more

Classic Collection Key – alsidig og miljørigtig dørmåtte

Classic Collection Key

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Dørmåtten Key er en eksklusiv dørmåtte i lækre materialer. Den er mønsterklippet og fremstillet i PET-yarn. Det er et genanvendt materiale, som man udvinder af PET-flasker. Materialet ligner og føles som uld. Dine fødder får altså en rigtig behagelig oplevelse af at blive tørret af på måtten.

Materialet tåler både udendørs og indendørs brug, og det kan også bruges som en bademåtte. Det er dermed en meget alsidig dørmåtte, som kan bruges til flere formål.

Key skal du vælge, hvis det er vigtigt for dig med et miljøbevidst valg, og hvis du gerne vil have en måtte, der er eksklusiv i både materialer og udtryk.

Fordele

 • Kan bruges indenfor og udenfor
 • Også brugbar som bademåtte
 • Er lavet af genanvendte materialer

Specifikationer:

 • Farve: grå
 • PET-yarn

Ulemper

 • Høj prise

Clean Carpet kokosmåtte – lille og kompakt dørmåtte

Clean Carpet kokosmåtte

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Dørmåtten er en traditionel en af slagsen i vævet kokosfibre. Kokosfibre er ideelt til en dørmåtte, hvor folk skal ind og ud med beskidte fødder – måske til en entre eller en indgang.

Måtten er lille og kompakt, hvilket er godt til små indgange til lejligheder, ved bagtrappen eller i skuret. Den kan dog blive for lille til din store indgang.

Fordele

 • Lavet af kokosfibre
 • Meget kompakt størrelse
 • God til det lille hjem

Specifikationer:

 • Farve: Brun
 • Materiale: Kokos
 • Mål: 50 x 80 cm

Ulemper

 • Lille måtte

Hvordan finder du den perfekte dørmåtte?

Der er nogle ting, du skal overveje, når du skal købe en dørmåtte. Hvor skal måtten bruges? Skal den bruges indenfor eller udenfor? Det vil påvirke dit valg.

Hvis måtten skal bruges udenfor, skal den være lavet af vejrbestandige materialer. Det kan være teak, havgræs eller kokosfibre. Den skal gerne kunne holde til lidt af hvert. Overfladen skal gerne være med tekstur og struktur.

Gummimåtter er bedst til garagen eller indendørs. De egner sig ikke så godt til vintervejret. Gummiet kan revne, hvis det udsættes for koldt vejr.

Det er vigtigt at vælge måtter, der ikke glider under dig, så derfor skal du vælge et skridsikkert materiale under måtten. Det er dog ikke så afgørende, hvis måtten skal bruges ind til en stue eller et værelse.

Måtter af jute, stof eller sisal kan bruges indenfor. De skal ikke bruges til at skrabe snavs af, men kan bruges til at fange det støv eller skidt, du går rundt under fødderne i huset.

Du skal også overveje størrelsen på din måtte. Den skal naturligvis passe til din dør eller indgang. Tykke måtter går ikke, hvis de er for høje til, at døren kan åbnes. Den er bedre til udendørs brug.

Kilder: Huffpost.com og Makeanentrance.com

Typer af dørmåtter

Der findes mange forskellige slags dørmåtter. Hvis din måtte skal være udenfor, og den kan blive udsat for regn og fugt, så kan du vælge en dørmåtte af gummi, plast eller i kokosfibre. Gummimåtter er nemme at vaske og rengøre, men de kan dog ikke holde til frostgrader om vinteren.

Absorberings dørmåtter er gode til at holde måtten på plads. Det kan være udenfor, men også på et glat gulv indenfor, da den nemt holdes på plads med eksempelvis et lag gummi på bagsiden. Gummi kan nemt vaskes og rengøres. Det kan for eksempel være ved at skylle den med lunkent vand og opvaskemiddel.

Der findes måtter, som har en syntetisk overdel med struktur, så du nemt kan få snavset af skoene. Den har en skridsikker bagside, så den nemt holdes på plads. Den er helt ideel til entreen.

Der findes også måtter i uld eller naturmaterialer, som er slidstærkt, men de kan ikke bruges udendørs i regnvejr. Jute er også et brugt materiale til dørmåtter. Den er ideelt indendørs, hvor fugten er begrænset. Dørmåtter i kokos og gummi kan også bruges indendørs. Uanset hvilken dørmåtte du vælger, kan du altid sætte en dørstopper på den uden at beskadige begge ting.

Du kan vælge en dørmåtte med et flot motiv eller sjove motiver eller tekst. Det kan gøre folk glade, når de skal besøge dig.

Kilder: Washington Post

Hvordan rengøre man en dørmåtte?

Det er rart at vide, hvordan du rengør din dørmåtte. Den kan blive beskidt rigtig hurtigt, hvis folk tørrer deres beskidte sko af på den. Vi har samlet nogle tips til at rengøre din dørmåtte:

 1. Brug en støvsuger til at få det løse snavs af. Derefter kan du bruge sæbevand og en stiv skrubbebørste til at skrubbe og vaske måtten. Skyl eventuelt måtten ved at hælde rent vand over og hænge den i en tørresnor i solen.
 2. Slå dørmåtten mod en hård overflade. Så kommer det løse snavs af. Derefter kan du bruge vand og opvaskemiddel og skrubbe det sidste snavs af. Du kan skylle måtten til sidst med en haveslange. Den skal tørre til sidst.
 3. Hvis måtten er lavet af gummi, kan den eventuelt komme i opvaskemaskinen. Hvis den er lavet af stof, kan den måske vaskes i vaskemaskinen. Tjek det enkelte produkts anvisninger.

Kilder: Flowermaid.co.uk

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en dørmåtte?

Du skal overveje, hvor du skal bruge måtten – indenfor eller udenfor. Derudover skal du måle, hvor bred din døråbning er, så måtten passer i størrelsen.

Hvad er det bedste materiale til en dørmåtte?

Det bedste materiale kommer an på, hvor du skal bruge din gulvmåtte. Kokos, gummi og plast er godt til udendørs brug, og kokos, stof og jute er fint til indendørs brug.

Hvilken slags dørmåtte er nemmest at rengøre?

Gummimåtter er meget nemme at rengøre, da den nemt kan vaskes. Alle typer af dørmåtter kan dog rengøres, så længe du følger anvisningerne.


Tidligere anmeldte produkter – Nu udgået

Bolton kokosmåtte – dørmåtten der kan bruges inde og ude

Det prisvenlige valg

Bolton kokosmåtte

Du kender måske allerede til Bolton kokosmåtten, og ellers har du helt sikkert set designet før. Dørmåtten er meget populær, og det er der mange grunde til.

Dørmåtten kan anvendes både inde og ude, som gør den praktisk i hverdagen. Det er en smudsmåtte, så den sørger for, at skidt og snavs ikke bliver slæbt rundt i huset, da det bliver børstet af på måtten.

Fordele

 • Kan bruges både inde og ude
 • Kokosmåtte
 • God til at rense sko

Ulemper

 • Ikke alle synes, at designet er appellerende

Specifikationer:

 • Farve: Brun
 • Materiale: Kokos
 • Mål: 45 x 75 cm

Clean Carpet dørmåtte 

Premiumvalg

Ellos Home Anand af jute – indendørs dørmåtte

Det klassiske valg

Ellos Home Anand af jute

Ellos Home har designet en dørmåtte, som imiterer naturen, for et klassisk valg.

Den er lavet af jute. Jute er tekstilfibre, som man får fra juteplantens stilk. Fibrene er grove og stive, og de kan bruges til mange forskellige ting. Det er ekstra struktureret, så dine sko kan blive tørret helt rene.

Farven på måtten er blågrå, og det er en farve, der nemt kan passe ind i den moderne indretning. Jute egner sig dog bedst indenfor.

Fordele

 • Neutral farve
 • Lavet af jute
 • God til indendørs brug

Ulemper

 • Høj pris

Specifikationer:

 • Farve: blågrå
 • Form: Rektangulær
 • Materiale: 100 % jute
Clean Carpet dørmåtte

Clean Carpets dørmåtte er i lækre materialer og et neutralt design, så du kan placere den hvor som helst i huset. Forsiden er i 100 % polyamid, og bagsiden har vinyl og gummi. Det betyder, at måtten ikke vil flytte sig, når du tørrer fødderne, og den vil ikke nemt blive rykket rundt. Det er vigtigt, så du ikke vælter i den.

Gummi og vinylet bagpå vil sørge for, at måtte ligger sikkert på gulvet. Det betyder dog også, at det ikke er den nemmeste dørmåtte at vaske, men polyamid-overfladen kan rengøres efter behov.

Dørmåtten er stor, så alle størrelser sko kan stå på den og tørre efter en tur udenfor.

Fordele

 • Skridsikker vinyl og gummi bagside
 • Enkelt design
 • Stor overflade

Specifikationer:

 • Farve: Grå og sort
 • Materiale: 100 % polyamid med vinyl/gummi bagside
 • Mål: 50 x 80 cm

Ulemper

 • Kan ikke vaskes, da det er en kombination af materialer

Clean Carpet Woodland Oak – dørmåtte i stribet design

Clean Carpet Woodland Oak

Clean Carpet har lavet en dørmåtte, der er super trendy i stribet materiale. Den er grå og egetræsfarvet for ekstra detaljer.

Overfladen er blød og glat. Hvis du gerne vil have et lidt mere sjovt design end de mere klassiske dørmåtter, skal du måske prøve Clean Carpets Woodland Oak. Den vil være blød at stå på, og materialerne er eksklusive. Det kan dog være lidt sværere at rengøre måtter med forskellige materialer.

Fordele

 • Stribet design
 • Glat og blød overflade
 • Skridsikker bagside

Specifikationer:

 • Farve: eg/grå
 • Mål: 46 x 76 cm

Ulemper

 • Kombination af materialer kan være svært at vaske

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar