Du bruger mange timer ved spisebordet – både alene og i selskab med andre. Spisebordet samler familien og vennerne, og det er her, I har lange snakke om de vigtige ting og alt det irrelevante. Det er hjertet af dit hjem, og derfor er det naturligvis vigtigt, at du sidder rigtigt godt her. Og så gør det jo ikke noget, at du har noget smukt at se på samtidig.

Når spisebordet er så vigtig en del af dit hjem, skal du vælge nogle spisebordsstole, som er behagelige at sidde i, pæne at se på, og som giver dig den helt rigtige følelse. Og så skal det helst være nogle stole, som er klassiske og kan holde i mange, mange år uden at komme til at se trætte og triste ud. Du kommer ikke uden om, at design spisebordsstole er værd at investere i, når du vægter både komfort og design højt. 

Spørgsmålet er så, om du skal vælge for eksempel spisebordsstole i dansk design eller spisebordsstole i italiensk design, om du skal gå med design spisebordsstole med armlæn eller uden, og om du skal vælge spisebordsstole i sort design eller en vild og spraglet farve. Der er uendelige muligheder, når det kommer til gode, smukke design spisebordsstole, og vi guider dig til valget af den allerbedste til dig lige her.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Panton One Dining – den ikoniske klassiske designerstol

Denne klassiske spisestuestol af designeren Verner Panton er en bestseller hos Montanafurniture.com.

Den internationalt anerkendte danske møbeldesigner, Verner Panton, skabte denne klassiske og ikoniske spisestuestol tilbage i 1955. Det var hans første stol – deraf navnet: Panton One. Den blev relanceret i 2003, og den er stadig blandt de mest populære stole. Den bruges både i private hjem og på restauranter og hoteller rundt omkring i verden.

Stolens lette stel er lavet af stål, og det findes enten i en blank version eller i fire forskellige lakerede farver. Sædet og ryggen er håndflettet, og det kan være lavet af nylonsnor, der fås i 10 forskellige farver. Den findes også i et par udgaver, hvor snorene er af papir. Er sædet og ryggen af nylon, kan stolen godt tåle at stå ude i det fri.

Du kan vælge den variant, der passer bedst til den øvrige indretning, eller du kan gøre det, at du vælger nogle forskellige varianter. Det ser super smart ud omkring et bord. Indret dig med en sand klassiker inden for dansk møbeldesign.

Der er noget frisk og uhøjtideligt over disse designerstole, og samtidig sidder du super godt i dem. På den måde får du alt det bedste, som du kan forvente af en spisestuestol.

Udvalgte specifikationer:

 • Designer: Verner Panton
 • Årstal: 1955
 • Højde: 87 cm
 • Bredde: 42 cm
 • Dybde: 55 cm
 • Siddehøjde: 49 cm
 • Materialer: polyurethan og rustfrit stål
 • Maks. belastning: 150 kg
 • Sædet fås i 10 farver
 • Stellet fås i 4 varianter

Bent Hansen spisebordsstol, model: Primum – Smukke former med cognacfarvet læder

Bent Hansen Primum Stol M. Arm Drejbar Zenzo 2 Cognac
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Med det cognacfarvede læder er dette et moderigtigt og modigt valg til spisebordet. Spisebordsstolen er skabt af Gumbo Studio for Bent Hansen, hvor fokus har været på at kreere smukke linjer i de bedste materialer. Det er resulteret i Primum lavet med et elegant og let stel og lækkert læder på selve sædet.

Stolen fra Bent Hansen forhandles hos Luxoliving.dk, hvor det er en yderst populær model.

Smukt design og fine detaljer

Stolen Primum er lavet med et mageligt sæde med højt ryglæn og gode armlæn. De behagelige armlæn gør denne stol yderst komfortabel, da du og dine gæster kan hvile armene under de lange aftener omkring spisebordet.Sædet er betrukket i det særlige cognacfarvede læder, der er dekoreret med 4 flotte knapper i ryglænet for et ekstra touch. Læderet giver en både blød og hårdfør overflade, der er let at rengøre og vedligeholde. Med tiden vil det få en flot patina, der vil gøre stolene ekstra unikke.Benene går fra en samlet midte og ud i fire ben i sort pulverlakeret stål. Det gør stolen meget robust og skaber en fin kontrast til sædet.Denne stol er ikke forbeholdt spisebordet, for den smarte indbyggede drejefunktion i stellet gør den oplagt som en elegant og komfortabel skrivebordsstol. Du kan nemlig dreje selve stolesædet, så du let kan bevæge dig rundt og nå ting på skriveborde såvel som spiseborde.De lækre materialer og flotte design gør denne stol til en investering, men du får et helt unikt stolevalg, hvor end du vælger at bruge den flotte Primum-model fra Bent Hansen.Specifikationer:

 • Siddehøjde: 45 cm
 • Dimensioner: B57 x L44 x H80 cm
 • Stel i pulverlakeret stål
 • Sæde og ryglæn med Zenso 2 cognacfarvet læder
 • Med smart indbygget drejefunktion

By Lassen spisebordsstol, model: Tokyo – Hvidt og enkelt design

By Lassen Lassen Chair Tokyo
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Når funktionalitet og design går op i en højere enhed finder du spisebordsstolen Tokyo fra By Lassen. Den er designet af Magnus Sangild i 2018, og den kommer med et flot og gennemført udtryk, der nok skal vække opsigt om spisebordet.

Modellen er meget populær på webshoppen Luxoliving.dk, hvor stolen kan bestilles fra i både denne hvide og enkle udgave og andre mere farvestrålende designs.

Elegant design med nik til arkitektbrødrene Lassen

Designet af denne stol er enkelt, men meget komfortabelt og funktionelt. Det er en kærlig hilsen til de kendte arkitektbrødre Lassen, der er anerkendt for deres kompromisløse designvalg og unikke øje for form og kvalitet. Hvor Flemming Lassens bløde og organiske former er inddraget i designet af selve stolesædet, er Mogens Lassens stringente valg at finde i de simple, men elegante ben.Stellet er fremstillet i sortlakeret metal med de enkle ben og med et støbt sæde med ergonomisk design. Selve sædet er polstret og betrukket med hvidt stof for en behagelig siddeplads.De elegante armlæn giver både støtte og giver stolen en unik facon.Hvis du er på udkig efter en stol, der kan fås i flere flotte nuancer, så bør du gå med denne model. Den kan nemlig foruden det hvide design også fås i andre flotte og moderigtige farver.Da det er en bestillingsvare, kan du få designet stolen efter dine ønsker, men du må samtidigt vente på både produktion og transport. Dette gør også modellen til et eksklusivt og dyrt valg, der dog leverer et helt unikt design og en behagelig siddekomfort, når du inviterer til hyggelige sammenkomster om spisebordet i hjemmet.Udvalgte specifikationer:

 • Siddehøjde: 46,5 cm
 • Dimensioner: B58 x H88 cm
 • Stel i sortlakeret metal
 • Hvidt sæde og ryglæn med polstring
 • Kan fås i flere flotte nuancer
 • Bestillingsvare

Andtradition In Between SK2 spisebordsstol – klassisk spisebordstole design

Her har vi at gøre med en vaskeægte klassiker, der er ekstremt populær både herhjemme og på den internationale scene. Spisebordsstolen fås både i massivt og fineret egetræ, og sædet er produceret i cognacfarvet læder. Du får altså virkelig lækker og høj kvalitet for alle pengene, og denne stol er derfor også et rigtigt godt alternativ til de mere etablerede design klassikere.

Design spisebordsstolen har behagelige armlæn, der giver en sublim komfort, når du sidder i den. Den passer ind i alle køkkener med sin diskrete hvidolierede tone, og den er et super godt valg til den stilbevidste og moderne familie. Hvad end du har et meget minimalistisk hjem eller prioriterer hyggelige kroge, vintage og en masse nips fra rejser rundt i verden, så vil denne stol passe perfekt ind i din indretning.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 80x56x59
 • Fastmonteret pude
 • Ben i hvidolieret massiv eller fineret egetræ
 • Sæde i cognacfarvet læder
 • Fås i flere forskellige farver
 • Har armlæn

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Andreu World Smile spisebordsstol 0336 – klassisk og stilren

Andreu World Smile spisebordsstol 0336

Andreu Worlds spisebordsstole i læder er i meget høj kvalitet, og de er lavet med brug for øje. Det betyder, at de udformet på en måde og i et materiale, der virkelig kan tåle at blive brugt. Stolen er tegnet af samme de samme designere, som står bag Arper Catifa stolen ovenfor, og der er også her fokus på at kunne designe stolen, så den matcher den konkrete kundes behov og ønsker. 

Således kan du få stolen med og uden polstring, med og uden armlæn og med to forskellige typer ryg. Desuden fås stolen i flere forskellige bejdsede farver.

Stolen er udført i et meget klassisk design, som tiltaler de fleste mennesker, og den er derfor også nem at sætte ind i de flestes indretning derhjemme. Sædet er polstret i læder eller kernelæder og har smukke stikninger hele vejen rundt.

Udvalgte specifikationer

 • Siddehøjde: 47 cm
 • Dimensioner: 60x51x77
 • Fås i flere forskellige bejdsede farver
 • Fås med og uden polstring
 • Sæde i læder eller kernelæder
 • Stel er udført i certificeret bøgetræ
 • Fås med to forskellige typer ryg
 • Fås med og uden armlæn
 • Italiensk design

Magis Chair One – den monokrome

Magis Chair One

I et virkelig cool og monokromt design har italienske Magis lanceret denne futuristiske stol, som virkelig er noget helt særligt. Den vil utvivlsomt få dine venner til at dreje hovederne, og den vil inkassere utallige komplimenter og bemærkninger.

Den er absolut moderne udført og i et design, der hverken er klassisk eller kedeligt. Har du et helt klassisk og tidløst spisebord, vil disse moderne design spisebordsstole passe helt perfekt til. 

Desuden kan du bruge stolene både indenfor og udenfor – så skulle du blive træt af det futuristiske design indenfor, er de helt ideelle som moderne og lækre havemøbler.

Stolen er udført med ben i sort aluminium og sæde i die-cast aluminium, og det er med andre ord et materiale, som er ekstrem holdbart og meget let at holde. Derudover kan stolene stables i op til 8 stk. af gangen. Det er særligt praktisk, hvis du anvender design spisebordsstolene som havemøbler, for så fylder de markant mindre om vinteren, når du skal have dem opmagasineret i skuret.

Udvalgte specifikationer

 • Siddehøjde: 45 cm
 • Dimensioner: 82x55x59
 • Ben i sort aluminium
 • Sæde i die-cast aluminium
 • Kan stables op til 8 stk. af gangen
 • Kan bruges både indenfor og udenfor
 • Italiensk design

Arper Catifa 46 polstret spisebordsstol – den med alle mulighederne

Arper Catifa 46 polstret spisebordsstol – den med alle mulighederne

Catifa spisebordsstolen står for det multifunktionelle og for det selvvalgte design. Her kan du nemlig variere looket i uendeligt omfang, da du har mulighed for at sammensætte præcis den stol, du har brug for. Du kan således selv vælge højde, bredde og polstring, ligesom du kan vælge materiale og farve efter dit behov og ønske. Du kan desuden tilføje drejestel, så stolen også kan bruges som kontorstol, og du kan vælge forskellige slags ben i forskellige materialer.

Her er tale om en spisebordsstol i italiensk design, og det kan mærkes. Designertrioen bag stolen har haft fokus på at forene design og funktionalitet, og resultatet er en organisk udformet design spisebordsstol. Derudover kan du stable stolene ovenpå hinanden, idet stellet under sædet er stabelbart. Og det er blandt andet derfor, at dette design er blevet ekstremt populært verden over.

Udvalgte specifikationer

 • Siddehøjde: 45 cm
 • Dimensioner: 56x51x79
 • Stolene kan stables ovenpå hinanden
 • Ben i krom, børstet eller farvet
 • Sæde i læder eller stof
 • Drejestel kan tilføjes
 • Kan varieres ud fra behov, herunder i forhold til bredde, højde, materiale og polstring
 • Italiensk design

Kristalia Elephant spisebordsstol – den multifunktionelle

Kristalia Elephant spisebordsstol – den multifunktionelle

Udført i materialet polyuretan er denne design spisebordsstol exceptionelt multifunktionel, da den kan holde til at være både udenfor og indenfor. Den er meget organisk og dynamisk formet, og den smyger sig om kroppen, når du sætter dig i den. Den giver god støtte og en utrolig komfort. Når du vælger en design spisebordsstol med armlæn, kan du godt regne med at komme til at sidde mere end behageligt. Armlænene på denne stol er med til at give stolen dens dynamiske udtryk, og de nærmest snor sig blødt rundt om stolen.

Stolen forekommer hverken lukket eller tung til trods for armlænet, og der er fin plads til dem under et sædvanligt spisebord.

Hvis du gerne vil bruge disse design spisebordsstole uden for, skal du dog huske at vælge én af de farvede udgaver af designet. Stolen kan i øvrigt stables, ligesom du kan vælge mellem farvede ben, ben i krom eller træben.

Udvalgte specifikationer

 • Siddehøjde: 46 cm
 • Dimensioner: 64x59x85
 • Stolene kan stables ovenpå hinanden
 • Ben i lakeret farve, krom eller træ
 • Sæde i polyuretan
 • Kan bruges både indenfor og udenfor
 • Fås i flere farver
 • Har armlæn

Muubs spisebordsstol, model: Yogo-S – den futuristiske design spisebordsstol

Muubs spisebordsstol, model Yogo-S

Her har vi at gøre med en spisebordsstol, der virkelig stikker ud, men som bevarer sit klassiske look og stilrene attitude. Den er udført i et let futuristisk design, der dog stadig leder tankerne tilbage på nogle af de største danske møbeldesignere. 

Spisebordsstolen har nogle utroligt smukke linjer og et meget rent look, som vil passe ind i de fleste moderne boliger. Stolen er nem at matche med det spisebord, du har i forvejen, og det stilrene design gør den nem at placere rundt omkring i hjemmet. Således vil stolen også være supersmuk som et møbel i entreen eller som en ekstra siddeplads i køkkenet, så du har selskab, når du laver mad.

Stolen er produceret i polycarbonat og har messingfarvede metalben, der giver et eksklusivt look. 

Udvalgte specifikationer

 • Siddehøjde: 44 cm
 • Dimensioner: 47x79x47
 • Spisebordsstol i dansk design
 • Ben i messingfarvet metal
 • Sæde i polycarbonat
 • Kan anvendes som både spisebordsstol, entremøbel og køkkenstol

Kilroy Indbo Spisebordsstol, model: Valencia – den hyggelige og flettede

Kilroy Indbo Spisebordsstol model Valencia

Denne spisebordsstol er lige i tidens ånd og opfylder alle krav til en moderne om end tidløs spisebordsstole i lækkert design. 

Denne design spisebordsstol er lavet i smuk flet med tynde sorte metalben og udtrykker på fornemmeste vis, hvad skandinavisk design står for: Minimalistisk og rent med klare linjer og naturlige materialevalg. Kilroy Indbo er et dansk brand fra Karise, der arbejder meget med de naturlige materialer og naturlige farver. Og Valencia design spisebordsstolen er ingen undtagelse.

Den passer ind i de fleste hjem, hvad enten du lever minimalistisk eller har et hjem fyldt med nips. Desuden kan stolen også med fordel anvendes som kontorstol eller køkkenstol, fordi den er så komfortabel.

Udvalgte specifikationer

 • Siddehøjde: 46 cm
 • Dimensioner: 48x62x83
 • Spisebordsstol i dansk design
 • Ben i sort metal
 • Sæde i smuk flet
 • Kan anvendes som både spisebordsstol, køkkenstol og kontorstol

Andtradition Pavilion Stol AV4 spisebordsstol – den minimalistiske

Andtradition Pavilion Stol AV4 spisebordsstol – den minimalistiske

Her får du minimalisme i sin allerreneste form. Designet er udført meget rent, stringent og skandinavisk på en måde, hvor man alligevel i den grad lægger mærke til stolen i rummet.

Sædet er lavet i silk læder og i en smuk cognacfarve, og sædet er fastmonteret til stolen, så du ikke drejer rundt på stolen. Du kan dog også vælge stolen uden fastmonteret sæde, hvis du foretrækker det.

Designet leder tankerne tilbage på klassiske 1920’er stole og har slanke ben i sort stel. Du kan vælge mellem flere forskellige træsorter, ligesom du kan vælge, om du helst vil have design spisebordsstolen med eller uden armlæn. Du kan eventuelt vælge at få et miks af forskellige træsorter samt et miks af stole med og uden armlæn for at skabe et kreativt og dynamisk forum rundt om spisebordet.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 56x50x76
 • Stolene kan stables ovenpå hinanden
 • Ben i lakeret farve, krom eller træ
 • Sæde i polyuretan
 • Fås både med og uden fastmonteret sæde
 • Fås i flere forskellige træsorter
 • Fås med og uden armlæn

Howe AJ Tounge Chair – Den elegante danske klassiker

Howe AJ Tounge Chair

Tounge Chair er en elegant og virkelig smuk stol, som er designet af vores allesammens danske yndlingsdesigner, Arne Jacobsen. Den er dermed også garant for den gode kvalitet og det lækre materiale. Det er en forsvunden designklassiker, som blev lavet tilbage i 1955. På dansk kaldes den Tungen, og den er udformet i et super minimalistisk og meget klassisk dansk design. De rene linjer og strukturer skriger Arne Jacobsen, og stolen er i den grad udtryk for alt det, han var ekstremt dygtig til. 

Benene på disse design spisebordsstole er i krom, og sæde og ryg er i teakbejdset egetræ.

Udvalgte specifikationer

 • Arne Jacobsen design
 • Ben i krom
 • Sæde og ryg i teakbejdset egetræ
 • Fås i flere forskellige træsorter
 • Dansk design

RGE Moon spisebordsstol – læderdrømmen

RGE Moon spisebordsstol

Her er tale om en multifunktionel stol, som kan bruges på mange forskellige måder. Sæt den i entreen og brug den som et behageligt og smukt entremøbel, eller sæt den som en enkelt stol i køkkenet, så du altid kan have selskab, når du laver mad. Eller brug den som en luksuriøs kontorstol med ultimativ komfort. 

Eller du kan bruge den, som den oprindeligt var tænkt: Som spisebordsstol. Den er beklædt med lækkert brunt læder, som er super praktisk i forhold til pletter, da den er nem at tørre af med en våd klud. Desuden bliver læder kun smukkere med patina og tid. Den er blød og komfortabel at sidde i, og du får lyst til at læne dig tilbage og hygge dig omkring spisebordet i længere tid.

Udstyret med tynde metalben giver en et meget stringent og fint look, som passer ind i de fleste hjem.

Udvalgte specifikationer

 • Siddehøjde: 47 cm
 • Dimensioner: 86x46x56
 • Tynde ben i metal
 • Sæde og ryg i brunt læder
 • Kan bruges som både entremøbel, køkkenstol, kontorstol og spisebordsstol

Stressless spisebordsstol, model: M D400 Laurel low – Ekstra komfortabel

Stressless spisebordsstol-model M D400 Laurel low

Den flotte og elegante spisebordsstol fra Stressless er bestemt et stilsikkert valg til din spiseplads. Det er nemlig et både enkelt og komfortabelt design fra den anerkendte producent Stressless. Mærket er kendt for deres ekstraordinære gode kvalitet og fokus på den bedste komfort for deres forbrugere. Derfor er denne spisebordsstol også en populær model på Ilva.dk, hvor forbrugerne ofte vælger det gode design og kvalitet.

Elegant design og uovertruffen siddekomfort

Selve stellet på denne M D400 Laurel low er holdt i sortlakeret metal med frisvinger-ben. Det får stolen til at se meget let og luftig ud, og det giver en ekstra detalje i din indretning, hvis du går med denne model.Indbygget i stellet er en smart glidefunktion, så du kan læne dig tilbage med det justerbare ryglæn. Det giver mange muligheder for at komme til at sidde dejligt tilbagelænet, når du hygger om spisebordet på de lange aftener.Sædet og ryglænet på stolen fra Stressless er betrukket i et flot gråt stof, der passer til det enkle design af stellet. Det giver en behagelig blød overflade at sidde på, så man ikke bliver træt i bagdelen af at sidde på stolen over længere tid.Denne stol har derfor fokus på den bedste siddekomfort, så din familie, dine gæster og du selv sidder så behageligt under de hyggelige middage som muligt.Med spisebordsstolene fra Stressless bevæger du dig ind i den dyre ende af prisskalaen, men du får også en høj kvalitet, der garanterer en god komfort og et gennemført design. Det er nemlig holdbart og vellavet, så du kan bruge de tidsløse stole mange år ud i fremtiden.Udvalgte specifikationer:

 • Siddehøjde: 48 cm
 • Dimensioner: B56 x L50 x H90 cm
 • Stel i sortlakeret metal
 • Sæde og ryglæn med behageligt polstrede hynder
 • Med smart indbygget glidefunktion
 • Maksimal belastning: 130 kg

Kare Design Jazz Rosegold spisebordsstol – den gyldne

Kare Design Jazz Rosegold spisebordsstol

Her er virkelig tale om nogle helt unikke og specielle design spisebordsstole, som du med garanti ikke vil finde i de fleste hjem. Det er tyske Kare Design, der står bag, og stolen er lavet i smuk titaniumbelagt rustfrit stål i rosaguld farve, så den kan tåle nogle knubs. Stolens sæde og ryglæn er lavet af PU læder med et krokodillepræg, der får stolen til at fremstå eksklusiv, dyr og elegant.

Det er en stol, som kræver selvtillid og mod at vælge, for den stikker helt klart ud fra mængden. Men forestil dig at sætte disse smukke stole sammen med et råt og rustikt spisebord og eventuelt sammen med andre stole i et andet design og farve. Det vil give dit hjem noget helt særligt og fuldstændigt anderledes, end andre har det i deres hjem. Designet er helt stilrent og stringent, og det er således materialevalget, der får stolen til at skille sig ud. Det er således heller ikke en stol, der vil gå af mode, idet designet er tidløst.

Derudover har stolen både ryglæn og armlæn, som gør, at stolen er super behagelig at sidde i.

Udvalgte specifikationer

 • Siddehøjde: 51 cm
 • Dimensioner: 81x49x50
 • Ben og armlæn i titaniumbelagt rustfrit stål, der er poleret med rosaguld.
 • Sæde og ryg i kunstlæder med krokodillepræg
 • Har armlæn
 • Tysk design

FAQ

Hvad gør en spisestol behagelig?

En spisebordsstol skal være behagelig, når du kan holde til at sidde i den gennem en hel middag – altså over flere timer ad gangen. Du skal kunne sidde blødt og behageligt, uden at få ondt i bagdelen eller ryggen, og uden at det bliver forstyrrende for dig.

Hvordan vælger jeg de rigtige spisebordsstole?
Når du skal vælge de helt rigtige spisebordsstole til din spisestue og dit spisebord, er det først og fremmest vigtigt, at du ved, hvad du gerne vil have. Ønsker du et smukt og tidløst design, skal du gå efter det. Ønsker du en komfortabel stol, skal du gå efter det.
Hvordan handler du efter spisestole?
Du kan finde spisebordsstole enormt mange steder. Du kan finde dem brugt i genbrug, men du kan også finde dem billigt i IKEA. Ønsker du noget midt imellem, kan du tage i en møbelforretning og kigge dig omkring efter dine nye spisestole.
Hvor meget skal du bruge på spisebordsstole?
Det er helt op til dig, hvor meget du ønsker at bruge på spisebordsstole. Prisen på spisebordsstole kommer an på mange ting – især mærke og kvalitet. Er spisebordsstolene lavet af et bestemt materiale, eller er de et bestemt mærke, vil de sandsynligvis koste en del.

Hvad skal du se efter, når du køber design spisebordsstol?

Hvis du køber spisebordsstole separat – det vil sige uden samtidig at købe spisebord – skal du huske at have målene med på det spisebord, som stolene skal stå sammen med. Der er nemlig højdeforskelle på både spiseborde og spisebordsstole, og det er simpelthen for ærgerligt at komme hjem med spisebordsstole, der ikke kan gå under spisebordet, eller som på anden måde ikke passer til højden på dit spisebord derhjemme. Desuden er der naturligvis også stor forskel på bredden af henholdsvise spiseborde og spisebordsstole, så vær sikker på, hvor bredt bordet er derhjemme – og dermed hvor mange stole der egentlig er plads til.Sørg derfor for at være helt på det rene med, hvilket spisebord stolene skal stå sammen med og hav de nøjagtige mål klar, så du ender ud med et smukt samlet spisebordssæt.

Hvilket materiale skal du gå efter?

Dit valg af materiale afhænger både af behov, smag og dine omstændigheder derhjemme. Skal spisebordsstolen være med eller uden armlæn? Design spisebordsstole skal ikke kun have funktionelle kvaliteter – der skal også være fokus på komfort og æstetik. Og så skal den typisk også være praktisk i et vist omfang, da du netop sidder med mad og drikkevarer, når du bruger stolene. Mange vælger i disse år at gå tilbage til de helt klassiske designs, hvor spisebordsstolene er udført i smuk træ. Det er super traditionelt, det er praktisk, og så er det tidløst, så du ikke behøver skifte ud om få år igen. Mange unge mennesker vælger spisebordsstole i plastic, da de er praktiske, billige, lette at stable og nemme at rengøre. Andre vælger at fokusere udelukkende på design, hvor særligt diverse metaller er i fokus. Og endelig er der kommet en fed trend, hvorefter du ikke behøver at vælge det samme design til alle dine spisebordsstole, men i stedet kan vælge 4-5 forskellige stole i forskellige farver og fra forskellig tidsperiode.Hvad der virker for dig, afhænger af, hvad du godt kan lide, hvor meget plads du har, og om du har børn, som også skal tænkes ind i spisebords-situationen. De fleste design spisebordsstole er dog udført på en måde, så de er nemme at tørre af, og således at almindeligt brug kun medfører en lækker patina, der får stolene til at fremstå endnu pænere.Gå efter det materiale, du er vild med, og i den farve du elsker. Så kan det ikke gå helt galt.

Kan du vælge flere forskellige slags spisebordsstole i forskellige farver?

Som nævnt ovenfor er det blevet meget populært at vælge forskellige design spisebordsstole og sætte dem sammen rundt om spisebordet. Vi er blevet meget mere modige i vores indretning, og det meste er tilladt. Det betyder også, at indretningen af de danske hjem i høj grad er blevet meget mere personlig, end den hidtil har været, og folk tør meget mere.Gå derfor efter forskellige designs rundt om spisebordet og vælg forskellige farver og materialer, så du virkelig får skabt noget personlighed omkring bordet. Du kan eventuelt lade hvert familiemedlem vælge mellem forskellige designs og farver og på den måde få skabt et virkeligt dejligt miljø omkring bordet, hvor hvert familiemedlem har deres ”egen” stol. 

Hvad koster en design spisebordsstol?

Prisen for design spisebordsstole kan svinge meget afhængig af, hvilket brand der er tale om. Spisebordsstole fra de gode gamle danske designere kan være meget dyre, men du får til gengæld også et møbel med en særdeles høj værdi, som aldrig går af mode, og som kun bliver pænere med tiden. Desuden har disse møbler en ret høj gensalgspris, og det er dermed en rigtigt god investering. Fordelen ved at kaste lidt flere penge i design spisebordsstole er selvfølgelig også, at du får noget helt ekstraordinært pænt til dit hjem. Dit spisemiljø kommer til at fremstå eksklusivt, unikt og dyrt, og brugsslid gør dem kun pænere og mere unikke.Du kan også sagtens få lidt billigere design spisebordsstole, hvis du vælger at besøge en masse antikvarer, loppemarkeder og vintagebutikker – her kan du gøre et godt kup, men forvent dog fortsat en høj pris. Mange nye designerbrands har lidt lavere priser men samme gode kvalitet som de gode gamle klassikere, så hvis du gerne vil spare lidt penge, men stadig kunne bryste dig med at shoppe design spisebordsstole, så sats på nogle af de nyere designere.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar