En daybed er et møbel, der virkelig kan gøre en stor forskel i et rum. Der er ikke noget som en daybed til at vise, at du har god plads i hjemmet, og på en måde viser det bare et kæmpe overskud, at du har sådan en stående.

En daybed er ikke bare en seng, man kan tage en lur på, den kan bruges på utallige forskellige måder, og det er med andre ord op til dig og din fantasi at finde ud af, hvor du gerne vil bruge din daybed i hjemmet.

Hvis du bruger den i stuen, kan den sagtens fungere som ekstra siddepladser eller som et behageligt sted at ligge sig med en god bog efter arbejde, i entréen kan den bruges som en bænk, når de svære sko skal bindes, og meget mere.

Så hvis du gerne vil have en daybed til din bolig, har vi her 8 flotte daybeds, der kan inspirere dig til at finde den helt rette for dig og dit hjem.

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

Innovation Living Napper Daybed – minimalistisk daybed i grå med egetræsben til minimalisten

Innovation Living Napper Daybed

Det er naturligvis vigtigt, at din daybed passer godt ind i dit hjem, så du føler, at det hele komplimenterer hinanden. Hvis du har en meget minimalistisk og flot stil med fokus på de gode og naturlige materialer, så kan denne daybed fra Innovation Living være den rette for dig.

Napper er et perfekt navn til en daybed, der også er god til at tage en lur på, når du kommer træt hjem fra arbejde. Samtidig kan den sagtens bruges i mange forskellige rum, og det behøver ikke kun være en seng, du tager lure i.

Det kræver gerne, at du har noget ekstra plads i hjemmet, når du overvejer at anskaffe dig en daybed, da den vil skulle kunne eksistere uden om alle de andre møbler i hjemmet og ikke rigtig formår at kunne erstatte nogen andre møbler.

Hvis du har et vindue med en flot udsigt, kan det være helt perfekt at stille din daybed foran vinduet, så du har mulighed for at kunne slappe af og nyde den flotte udsigt. Samtidig kan du bruge denne daybed på eksempelvis kontoret, så du både har et sted at slappe af men også har en ekstra soveplads, hvis du får besøg.

Denne Napper daybed er fremstillet af flot og tykt gråt stog og står på helt simple ben af lakeret egetræ. Der medfølger en cylinderformet pude i samme grå stof. I sædet finder du også pocket fjedre, der gør den meget behagelig at enten sidde på eller ligge på.

Denne daybed måler 200 cm i længden og er 80 cm bred.

Woud Level Daybed – den perfekte daybed i læder til den kvalitetsbevidste

Woud Level Daybed

Woud er et formidabelt dansk mærke, der virkelig formår at lave nogle flotte møbler, der holder sig i den klassiske skandinaviske stil, samtidig med at de alligevel skiller sig ud og tilføjer noget helt særligt til de hjem, hvor møblerne ender op.

Det gør sig også gældende med denne flotte Level daybed, der er lavet af det fineste nougatfarvede læder og står på en sort briks med sorte ben. Der er ikke nogen tvivl om, at denne daybed vil optage noget opmærksomhed i de hjem, den kommer til at stå i, og det er også en god ting.

Du kan skabe en masse kontrast med denne daybed fra Woud, der vil passe godt ind i skandinaviske hjem med flot og minimalistisk stil, men hvor der samtidig er prioriteret de gode, solide materialer, der kendetegner blandt andet et mærke som Woud.

Du kan tilkøbe en pude til denne flotte daybed, der passer i materialet og som vil klæde din daybed. Du kan både bruge denne i din stue som ekstra møbel eller som det perfekte sted at lægge sig efter en lang dag, men den kan også bruges på kontoret, i entreen eller i soveværelset alt efter dine egne ønsker.

Hvis du går op i høj kvalitet, er dette den rette daybed for dig. Den måler i alt 190 cm i længden og 76,5 cm i bredden.

Tine K. Home velour daybed – den perfekte daybed til det romantiske, feminine hjem

Tine K. Home velor daybed

Velour er nok den type stof, der har fået den mest imponerende genfødsel i de seneste par år, og derfor er en daybed i velour også helt i takt med tidens trend og tilmed et fantastisk smukt og feminint møbel, der ikke er til at gå galt i byen med.

Denne daybed fra Tine K. Home er fremstillet perfekt til det moderne hjem, hvor der godt må være en behagelig og feminin energi. Denne daybed fås i flere forskellige farver velour, men denne grønlige farve, Mos, er et rigtig godt valg til de fleste hjem, da den skiller sig ud, men alligevel ikke er så anderledes, at den bliver for meget.

Daybedden her står på ben af messing, der giver en flot, gylden kontrast til selve din daybed. Der er holdt helt rene linjer overalt, så du er sikret flot og minimalistisk design, der alligevel skejer ud i valg af materialer og farvekombinationer.

Sæt lidt ekstra farve på boligen med denne flotte daybed i velour, der kan bruges i lige præcis det rum, du gerne vil udsmykke lidt ekstra meget. Den er behagelig at sidde og ligge på, så du får et møbel, der kan bruges igen og igen og som ser godt ud i alle rum.

Denne daybed måler 190 cm i længden og 75 cm i bredden.

JENSENPLUS Day1 daybed – minimalistisk og stilren daybed i læder med metaldetaljer

JENSENPLUS Day1 daybed

Det er altid en god idé at have kvalitet og materialer for øje, når du skal investere i nye produkter til din bolig. Derfor kan du også med denne daybed fra Jensenplus nyde en flot og helt minimalistisk daybed, der er skabt i læder i flere forskellige farver og som står på helt simple metalben.

Hvis du leder efter en elegant og simpel daybed, der er gennemsyret af god kvalitet og godt håndværk, så er denne Day1 daybed det helt rigtige valg for dig. Den kan passe perfekt ind i stuen eller på kontoret, hvor du har brug for lidt ekstra plads til at kunne sidde og slappe af.

Samtidig kan den også bruges i dit loungeområde, hvis du har sådan et. Det gør den også populær at bruge på kontorer, hvor der er ekstra god plads, og hvor du gerne vil kunne imponere dine kunder, når de kommer forbi.

Det er det perfekte møbel at smække sig tilbage og sætte sig godt til rette med en kop kaffe eller med en avis eller et blad. Der er uendelige muligheder med denne daybed af ægte læder af højeste kvalitet.

Denne daybed måler 180 cm i længden og 60 cm i bredden.

Bloomingville Bulky Daybed – flot og kraftig daybed, der er perfekt til middagsluren

Bloomingville Bulky Daybed

Bloomingville er kendt for at lave flotte møbler i god kvalitet og til gode priser, og det gør sig også gældende for denne flotte daybed, som har fået navnet Bulky. Den er også en del tykkere end de andre daybeds, vi har kigget på i det her indlæg, men den er samtidig meget minimalistisk og noget helt for sig selv.

Som med de andre daybeds, vi har kigget på, kan denne daybed bruges i lige præcis det rum, du har behov for den i. Det betyder også, at det er helt op til dig, hvor du gerne vil anvende din daybed. Dog er denne anderledes i den forstand, at den minder mere om en sofa end de andre.

Du kan derfor sagtens bruge den i stuen og eksempelvis sætte den op ad væggen med nogle puder i ryggen, så den nærmest fungerer som en lille sofa.

Når du har gæster på besøg eller har brug for flere sovemadrasser, kan denne daybed blive til to madrasser, så du får ekstra plads til overnattende gæster.

Det flotte mørkegrå stof er af høj kvalitet og sikrer en god holdbarhed for denne daybed. Den står på korte, fine ben i hvidolieret egetræ, der giver dem et helt særligt og minimalistisk udtryk.

Denne daybed måler 200 cm i længden og 86 cm i bredden.

Skovshoved Møbelfabrik OGK Savbriks Forester – den helt minimalistiske briks til det moderne hjem

Skovshoved Møbelfabrik OGK Savbriks Forester

Denne savbriks er noget helt for sig selv og oprindeligt designet tilbage i 1962 af Ole Gjerløv-Knudsen til sin søn, da han skulle på campingtur. Det er altså en helt unik historie, der er bag dette ligeså unikke møbel, der vil kunne pynte i de fleste moderne hjem.

Da briksen blev designet til at skulle tages med på tur, er den lavet ud fra de gamle principper bag en savbriks, og den spændes derfor op med reb og kan foldes sammen til at fylde meget lidt. Det gør den nem at have med på tur, hvis du har brug for det.

Briksen er fremstillet af sort hørlærred, mes benene og stellet er lavet af ubehandlet bøgetræ. Rebet, der bruges, er naturligt sisalreb.

Du kan som nævnt nemt have denne flot briks med dig rundt efter behov, og det er muligt at lære at slå briksen op på få minutter, så den er klar til at blive taget i brug. Den kan bruges i naturen til afslapning, på campingturen eller som god gæsteseng, hvis du enten skal have nogen overnattende eller selv ønsker at overnatte hos nogle andre.

Briksen her måler 200 cm i længden og 80 cm i bredden.

Menu Daybed – naturlig og minimalistisk daybed til det kontrastfyldte og stilrige hjem

Menu Daybed

Anita Johansen står bag designet af denne flotte og anderledes daybed, der har inkorporeret nogle flotte og naturlige materialer, der flot skaber en kontrast mellem de forskellige materialer, som gør denne daybed til noget helt for sig selv.

Det er nemt at se, hvorfor mange er helt vilde med denne daybed fra Menu. Den er lavet med et stel og en ramme af ask træ, der er flot og naturligt og har en behagelig varm nuance. Selve daybedden er lavet af mørkegrå uld, der skaber en flot kontrast til det varme træ.

Du får altså en daybed, hvor der er sat fokus på det simple og minimalistiske design, og hvor du har mulighed for at kunne ligge og slappe af efter en lang dag på arbejde på en behagelig måde.

Samtidig kan denne daybed også se flot ud i gangen, hvis du har nok plads til at have denne stående. Du kan bruge den til at sidde på, når de besværlige sko skal snøres og til at gøre det nemmere for hele familien at komme ud ad døren om morgenen.

Denne daybed fra Menu måler 180 cm i længden og 80 cm i bredden.

this is ere

Innovation Ghia Wood daybed – flot og behagelig daybed med elevation i begge ender

Innovation Ghia Wood daybed

Den sidste daybed, vi gerne vil gøre opmærksom på i dette indlæg med god inspiration til daybeds, er denne flotte model fra Innovation. Ghia wood er den perfekte retro daybed, der også sagtens kan bruges som sovesofa og gæsteseng, når det behov melder sig.

Selve denne daybed er lavet på en så smart måde, at den har elevation i begge ender, således du enten kan løfte overkroppen eller dine ben efter behov. Den har også nogle flotte puder, der følger med, som giver den mere et look af at være en sofa.

Inde i selve sofaen er der pocket springs, der giver den en masse komfort, når man enten sidder eller ligger på den.

Denne daybed er enten perfekt til dig, der ikke har meget plads i hjemmet og har brug for et multifunktionelt møbel, der kan bruges på alle måder, eller dig med masser af plads.

Den kan fås i en model med flot blåt stof og fine detaljer i træ. Denne daybed måler i alt 210 cm i længden og 90 cm i bredden.

FAQ

🤩 Kan jeg sove på en daybed hver nat?

Teknisk set kan du sagtens sove på en daybed hver nat. Dog afhænger komforten meget af kvaliteten på madrassen. Dermed er det måske ikke alle daybeds, som du vil finde behagelige at sove på hver nat, men generelt kan det sagtens være muligt at sove på en daybed ofte.

🧐 Er daybeds komfortable for voksne at sove på?

Daybeds kan godt være komfortable at sove på for voksne, men generelt afhænger det meget af typen og kvaliteten på madrassen. Det er dog vigtigt at huske på, at en daybed ikke er ligesom en almindelig seng, men du kan sagtens slippe afsted med at sove på den som voksen.

🤓 Hvad kan jeg bruge en daybed til?

En daybed er oplagt at bruge på et gæsteværelse eller på kontoret, hvor der lige er brug for en ekstra soveplads eller et sted at slappe af. En daybed har ofte et smartere look og design end en almindelig seng, hvormed de ofte passer bedre ind i den smarte indretning.

🤔 Er en daybed mindre end en enkeltseng?

Generelt har daybeds nogenlunde den samme størrelse, som en enkeltseng har. Dermed går du altså ikke på kompromis med pladsen, hvis du foretrækker looket på en daybed fremfor en almindelig seng. Dermed får du eller dine gæster stadig god plads til at sove på.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar