Med en Chesterfield sofa i hjemmet er du garanteret et klassisk og tidløst møbel, som vil tage sig godt ud i alle typer indretning. Den engelske sofa, som har en lang historie, og som tidligere fandtes i alle engelske hjem, er både et markant møbel og en sofa med mange fine detaljer. 

Som oftest er sofaen fremstillet i tykt og mørkt ægte læder, mens fine syninger og knapper præger ryg- og armlæn. Chesterfield møbler er både flotte, praktiske og tidløse, og er derved et godt køb. Læs med her og bliv inspireret til, hvilken Chesterfield sofa, du skal vælge.

 

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.

HAGA Liverpool 2 pers. Chesterfield sofa – brunt læder skaber en hyggelig og eksklusiv stemning I rummet

HAGA Liverpool 2 pers. Chesterfield sofa – brunt læder skaber en hyggelig og eksklusiv stemning I rummet

Med denne Chesterfield sofa i læder får du et møbel, der vil tage sig godt ud i alle rum i hjemmet. Den smukke, rødbrune farve på det ægte læder skaber ro og hygge, samtidig med at sofaen som helhed giver kontrast og samling til et rum. Denne lille, kompakte lædersofa er perfekt til læsehjørnet med en flot lampe og en smuk bogreol i nærheden. Eller forestil dig den på dit hjemmekontor, hvor den kan skabe en pauseplads og give et professionelt look til rummet. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du kan indrette dit hjem med denne Chesterfield sofa. 

En sofa i ægte læder, som holder

HAGA Liverpool sofaen er fremstillet af ægte læder i god kvalitet. Det gør den utrolig holdbar, også selvom den bliver brugt hver dag. Pletter kan let tørres bort med en fugtig klud, så du skal ikke være bange for, om børnene spilder i sofaen, eller om du selv kommer til at lave små pletter. Sofaens overflade vil blive blødere og mere struktureret med årene, efterhånden som sofaen bliver brugt. En lædersofa vil altid få et personligt præg uden at gå på kompromis med udseende og kvalitet, og det er en af de kvaliteter, der gør en sofa fremstillet i læder til et rigtigt godt møbel. 

Matchende serie af lækre Chesterfield sofaer og stole 

Denne sofa kommer fra en serie af Chesterfield møbler, hvor der blandt andet også findes en lænestol og en 3 personers sofa, som matcher denne. Med alle 3 typer møbler kan du skabe et hyggeligt og komfortabelt sofahjørne i din stue, som kan være samlingspunkt for dig, din familie og dine venner. Sofaen her er beregnet til to personer og måler 77 cm i højden, 150 cm i længden og 95 cm i dybden/bredden. Den kan købes på Bobo Online. 

 

Læderets mange gode kvaliteter 

Som nævnt er mange af de klassiske Chesterfield sofaer fremstillet i læder, og det er der en god grund til. Udover at være smukt og elegant, er læder et utroligt holdbart og slidstærkt materiale, og det er derfor et rigtig godt valg til sofaer. En sofa skal helst være et sted, hvor du kan slappe af, og hvor du ikke skal tænke på, om du slider materialet. Med tiden vil læderet på en sofa ændre sig lidt i farve og tekstur, men såfremt du sørger for at behandle det med læderfedt ved behov, vil det aldrig blive grimt og se slidt ud – tværtimod vil det få et personligt og helt unikt look. Udover at være langtidsholdbart og slidstærkt, er læder også let at fjerne pletter fra. Ofte er Chesterfield sofaer fremstillet af tykt, solidt læder med en glat overflade. Såfremt der bliver spildt på din sofa kan du nemt fjerne pletten med en hårdt opvredet klud. 

En Chesterfield sofa gør sig bemærket 

I mange danske hjem findes helt klassiske og meget neutrale sofagrupper, som blender godt ind i den skandinaviske stil. Hvis du gerne vil bryde med de traditionelle danske normer for indretning og skabe din egen stil, er Chesterfield et rigtigt godt bud på din næste sofa. Du kan for eksempel let kombinere minimalistisk, skandinavisk design med en Chesterfield sofa i ægte læder, og derved gøre den til centrum i rummet. Det bemærkelsesværdige design skiller sig meget ud fra klassiske danske designs, og er derved perfekt til dig, der vil lege med indretningen og skabe en helt unik bolig. De mange små, fine detaljer og det specielle snit på en Chesterfield sofa, som er én af grundene til, at sofaen aldrig går af mode, er en god kontrast til minimalistisk dansk indretning. 

Chesterfield går aldrig af mode 

Chesterfield sofaen har en lang historie, og har befundet sig i britiske hjem i mange år. Derfor er den også kendt som en engelsk sofa. Stort set alle ved, hvad en Chesterfield sofa er, og det vidner om møblets popularitet. Det klassiske look med knapper syet ind i flotte mønstre i sofaens læder er tidløst og moderne, og kan passe ind i alle typer hjem. Kombinationen af de feminine knapper og mønstre og det mørke, maskuline læder samt store kanter, skaber perfekt harmoni. Samtidig får det sofaen til at fremstå eksklusiv, og såfremt det bliver kombineret med et blødt og lyst materiale, kan det skabe perfekte rammer for hyggestunder i familiens skød. 

Chesterfield sofaen kan kombineres med mange forskellige typer møbler, og du kan således selv bestemme din stil. Nogle vælger at skabe fokus på sofaen, så den bliver det centrale element i stuen, mens andre anvender den som en naturlig del af kanten af rummet. Uanset hvad, kan du med lækre tæpper, flotte puder, smukke planter og alverdens accessoires altid dekorere rummet med din Chesterfield sofa, så den passer til lige netop dig. Der findes ingen grænser for, hvordan du kan indrette dit hjem med en Chesterfield sofa, og du kan være sikker på, at den aldrig går af mode. 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Chesterfield Manchester 1+2+3 pers sofasæt grå skaber rammer for hygge og matcher lige præcis dit hjem

Chesterfield Manchester 1+2+3 pers sofasæt grå skaber rammer for hygge og matcher lige præcis dit hjem

Chesterfield Manchester sofasættet er perfekt til alle typer hjem. Sættet består af en lænestol, en 2 personers sofa og en 3 personers sofa. Tilsammen kan de 3 møbler danne rammen for favoritstedet i dit hjem – et sted, hvor der kan hygges, ses tv, læses bøger, drikkes kaffe, og hvor hele familien kan være samlet og have det rart sammen i mange timer.  

Vælg selv materiale og farve og skræddersy sættet til dine behov 

Denne tidløse klassiker kan tilpasses lige præcis din stil og din bolig. Du kan nemlig selv vælge, hvilket materiale og hvilken farve, Chesterfield sofasættet skal fremstilles i. Det åbner op for utallige muligheder for at tilpasse sofasættet til lige præcis dit hjem, samtidig med at du får det klassiske Chesterfield-look. 

Lænestol plus to sofaer i forskellige størrelser 

Tilsammen skaber lænestolen og de to sofaer mulighed for, at mange kan samles på samme tid. Hvad end du har en stor familie, ofte har mange venner på besøg eller har brug for et sted at slappe af med kollegaer efter arbejde, så kan sofasættet her matche dine behov. Alle tre møbler måler 74 cm i højden og 100 cm i dybden/bredden. Lænestolen måler 115 cm i længden, 2 personers sofaen måler 180 cm i længden og den store 3 personers sofa måler 205 cm i længden. Det lækre Chesterfield sofasæt kan købes hos XL Møbler. 

Læs også: Sofa med chaiselong test (2020) De 9 bedste chaiselong sofaer

KARE DESIGN Chesterfield Sofa, My Desire Velvet Ecru 3-personers lækkert møbel, som udstråler hygge og kvalitet

KARE DESIGN Chesterfield Sofa, My Desire Velvet Ecru 3-personers lækkert møbel, som udstråler hygge og kvalitet

Her finder du en Chesterfield sofa, som skiller sig ud fra mængden. Hvor de klassiske Chesterfields ofte er mørke og fremstillet af læder, er denne sofa lys og fremstillet af stof. Den har samme grundlæggende udformning som en klassisk, engelsk Chesterfield sofa, men skaber en stemning af noget mere moderne og nutidigt. Det er en smuk sofa, som vil tage sig godt ud i et skandinavisk hjem. 

Original Chesterfield blandet med skandinavisk design 

Denne sofa er en perfekt kombination af det originale Chesterfield design blandet med den lyse, skandinaviske stil. Det lyse og bløde stof står i stor kontrast til de originale engelske designs, men alligevel er man ikke i tvivl om, at dette er en Chesterfield – syningerne og knapperne på ryg- og armlæn, ja sågar på siden af sofaen, emmer af britisk kultur og giver sofaen et eksklusivt look. Blandingen af de klassiske træk og det moderne og skandinaviske, skaber en sofa, der let kan passe ind i alle hjem og skabe rammer for mange hyggelige stunder. 

Stor og lav 

My Desire Velvet Ecru sofaen fra KARE DESIGN er en forholdsvis lav sofa, som samtidig er rimelig stor og rummelig. De korte ben og de lave arm- og ryglæn giver sofaen et look af en ægte flyder, et sted hvor man kan slappe af og koble fra, mens de faste sider og ryg gør sofaen charmerende, klassisk og tidløs. Denne store og lækre sofa måler 68 cm i højden, 245 cm i længden og 100 cm i dybden/bredden. Den smukke sofa kan købes hos Bobo Online. 

Charlietown 3 pers. Chesterfield sofa – sort læder PU er noget nær perfekt til alle typer hjem

Charlietown 3 pers. Chesterfield sofa – sort læder PU er noget nær perfekt til alle typer hjem

Her har vi en smuk sofa, som er meget tæt på at være som taget ud af et britisk hjem. Den har de helt klassiske Chesterfield træk, men har samtidig en blanding af et mere feminint og blødt touch samt en kontrastfyldt overflade grundet PU læderet. En smuk kombination, som giver et perfekt siddemøbel. Med denne sofa i boligen kan du skabe rammerne for et samlingspunkt i huset, hvor du og familien kan bruge mange hyggelige timer sammen. 

Smuk struktur i læderet 

Charlietown sofaen er fremstillet af PU læder, som giver overfladen en helt speciel struktur. Sofaens siddehynder og forside er præget af det specielle læder og giver møblet et lidt råt look. Kombineret med de klassiske Chesterfield knapper og syninger på arm- og ryglæn, samt de afrundede kanter på armlænene, giver det en perfekt kombination af maskulinitet og femininitet. De mange detaljer gør det muligt at anvende sofaen i mange forskellige indretningsmuligheder, hvad end det er i tv-stuen, læsestuen eller måske kontoret.  

Stor uden at være for markant 

Sofaen her er beregnet til 3 personer og er rimelig rummelig. Dog virker den ikke for markant, blandt andet på grund af de forholdsvis tynde armlæn og de bløde, feminine former. Sofaen måler 78 cm i højden, 219 cm i længden og 88 cm i dybden/bredden. Denne flotte sofa kan købes hos XL Møbler. 

Chesterfield Manchester 2 + 3 pers sofasæt turkis – utrolig komfortabel og kan skræddersyes til din indretning

Chesterfield Manchester 2 + 3 pers sofasæt turkis - utrolig komfortabel og kan skræddersyes til din indretning

Denne Chesterfield sofa er en utrolig behagelig og komfortabel en af slagsen. De bløde pudder og det magelige ryglæn vil indhylle dig, som sad du på en sofa lavet af bløde skyer. Du kan slænge dig foran tv’et, læse en god bog, nyde en kop kaffe eller et godt glas vin og generelt bare nyde tilværelsen i dette lækre og flotte møbel. 

Skræddersy sofaen til dine behov 

Dette Chesterfield sofasæt kan leveres i mange forskellige farver og materialer. Derved kan du skræddersy sofasættet, så det matcher lige præcis dine behov og din indretning. Om du ønsker den smukke turkisfarve, en mørkere og mere markant farve eller måske en farve med mere spræl i, så skriver du det blot på ordrebekræftelsen. På hjemmesiden finder du et farvekatalog med alverdens farver og materialer, som giver dig endeløse muligheder for at skabe et unikt sofasæt. 

Sofasættet består af to forskellige størrelser 

I dette sæt får du både en 2 og en 3 personers sofa. Den lille af modellerne måler 74 cm i højden, 180 cm i længden og 100 cm i dybden/bredden. Den store af sofaerne måler 74 cm i højden, 205 cm i længden og 100 cm i dybden/bredden. Det komfortable sofasæt findes hos XL Møbler. 

Natuzzi Editions C005 C64 3 pers. XL sofa til dig, der ønsker et eksklusivt og praktisk møbel

Natuzzi Editions C005 C64 3 pers. XL sofa til dig, der ønsker et eksklusivt og praktisk møbel

Natuzzi Editions C005 C64 er en komfortabel og smuk Chesterfield sofa. Den er fremstillet i ægte læder i en mørk og dyb farve, som emmer af kvalitet og eksklusivitet. Derved er denne sofa et godt valg til den lyse stue, som trænger til lidt kontrast og dybde, eller til kontoret, hvor der er behov for et sted at slænge sig efter endt arbejdsdag. Du kan vælge at centrere indretningen omkring sofaen for virkelig at frembringe det bemærkelsesværdige og smukke design, eller du kan blende den naturligt ind med andre møbler i samme stil – kun fantasien sætter grænser. 

Praktisk læder 

Sofaen er utrolig praktisk til alle mulige anledninger. Læderet, som er af højeste kvalitet, er let at tørre over med en klud, såfremt du skulle ske at få en plet på den. Sofaen er således både god til dig, der har småbørn, som let kan spilde og sætte fedtede fingeraftryk i hele hjemmet, og til dig, der sommetider holder fester, hvor der måske kan blive spildt lidt vin eller øl. En hårdt opvredet klud klarer det meste. Derudover kræver læder ikke det store vedligehold, og det bleges ikke af sol. Slid giver læderet et unikt look, og det bliver blot blødere og mere behageligt med årene.  

To forskellige størrelser 

Dette er den store af Natuzzi-modellerne, og ligesom med den lille til 2 personer, kan denne sammensættes med en eller flere ens sofaer for at matche behovene i netop dit hjem. Denne Chesterfield sofa er beregnet til 3 personer, og den måler 77 cm i højden, 235 cm i længden og 87 cm i dybden/bredden. Den elegante sofa kan købes hos Ilva. 

Natuzzi Editions C005 005 2 pers. sofa er både elegant, maskulin og praktisk

Natuzzi Editions C005 005 2 pers. sofa er både elegant, maskulin og praktisk

Den mørke Natuzzi Editions C005 005 sofa i ægte læder til 2 personer fremstår på en og samme tid elegant og maskulin. Det tykke, mørke læder og dybden i sofaen får tankerne over på et ægte herreværelse med cognac og cigarer, som emmer af herresnak og gode grin. Samtidig udstråler de fine syninger og knapper på ryg- og armlæn samt det smukke læder en næsten feminin elegance. Kombinationen af maskulin og feminin gør dette møbel helt unikt og får det til at passe ind i alle typer indretning. 

En sofa, der kan anvendes til mange forskellige indretningsstilarter 

Sofaen her er både god til at skabe elegance og eksklusivitet i et rum, samt formår at give dybde og hygge til en stue. Forestil dig denne sofa med et blødt lammeskind hængt over armlænet foran en tændt pejs og med levende lys på et rå sofabord af træ. Eller forestil dig den hvide og minimalistiske stue, hvor sofaen her skaber dybde og kontrast til rummet. Mulighederne er uanede med dette smukke møbel. 

Findes i to størrelser 

Natuzzi-modellen findes både i 2 og 3 personers sofa, så du får mulighed for at sammensætte to eller flere ens sofaer i din stue. På den måde kan du skabe et stort og lækkert sofahjørne i din store stue, du kan nøjes med denne lille model til din lille stue, eller du kan anvende én af modellerne til dit kontor for at skabe en stemning af professionalisme. Denne model, som er den mindste af dem, måler 77 cm i højden, 172 cm i længden og 87 cm i dybden/bredden. Dette lækre møbel kan købes hos Ilva. 

Læs også: U sofa med chaiselong | 5 skønne u sofaer med stor chaiselong

Se vores artikel om: Hjørnesofa med chaiselong | 7 uimodståelige hjørnesofaer med chaiselong

Se vores artikel om: Sofabænk | 8 dejlige spisesofaer – høj køkkensofa til spisebordet

Læs også vores artikel om: Fløjl sofa | 8 dejlige sofaer i fløjlstof – masser af farver

Se også: Redaktionens bud: Her er de bedste lænestole til børn

FAQ

🤔 Hvad er en Chesterfield sofa?

En Chesterfield sofa er typisk lavet i tykt og mørkt læder, mens fine syninger og knapper kan ses på både ryg- og armlæn. De er både flotte, praktiske og tidløse, hvorfor de er et godt køb for mange. Selvom de har kendetegn, der forbinder dem, så findes der mange modeller.

🤩 Hvilken er den bedste Chesterfield sofa?

Alle Chesterfield sofaerne er omtrent lige gode, så det du skal basere dit køb på, er primært udseende. Derfor er det vigtigt, at du prøver at sætte dig i sofaerne, da komforten er vigtig i både sofaer og andre sofamøbler. Chesterfield er letgenkendelige med deres design.

🧐 Er Chesterfield sofaer moderne?

Chesterfield sofaer er tidløse, og derfor går de ikke af mode. Fordi en Chesterfield sofa også er holdbar, er det altså den perfekte løsning til dig, der ønsker en sofa, som du bliver glad for i mange år. Dog er den også dyr, hvorfor du skal have et større budget til rådighed.

🤓 Kan jeg sætte pyntepuder på min Chesterfield sofa?

Chesterfield sofaer er pæne sofaer fyldt med flotte detaljer. Det er en sofa, hvor det er synligt, at der er masser af tanke bag designet. Derfor er det ikke nødvendigt med pyntepuder, men hvis du har nogle pyntepuder, du gerne vil bruge, så kan du sagtens det. Indretning er individuelt.

Se også denne artikel på Kulturnet.dk: Chesterfield sofa

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar