Brændekurve kommer i mange forskellige materialer, former og størrelser.

Designet kan gå fra det klassiske og hyggelige, flettede look til det helt stramme, minimalistiske og moderne. Her hos Furnished er vi vilde med den stemning, ild kan bringe til hjemmet. Det kan være et bål i haven, en klassisk pejs eller en brændeovn.

Derfor har vi samlet nogle af de mest charmerende brændekurve, som vi mener, passer ind i de fleste hjem. Du får også en guide til, hvad du bør overveje inden køb.

Ferm Living Wire Basket small – Den grafiske brændekurv

Kurven fra Ferm Living er fremstillet i jern og lakeret i en grå farve. Du kan bruge kurven til opbevaring af mange forskellige ting. Brænde, børnenes legetøj og tekstiler er bare nogle af dem. Der er også mulighed for at vende kurven på hovedet. Så kan den fungere som et lille bord, hvor du kan lægge magasiner eller aviser.

Ferm Living er et brand, der sigter efter at skabe unikt boligdesign med et grafisk touch. Virksomheden har stort fokus på bæredygtighed. Jern, som kurven er lavet i, er et bæredygtigt materiale. Materialets livscyklus er potentielt uendelig, fordi det med magneter er let at sortere fra andet materiale og affald. Jern er derfor 100% genanvendeligt, og det taber ingen kvalitet. Kurven er på den måde et bæredygtigt valg af brændekurv.

Kurven fra Ferm Living er ikke den mest praktiske på markedet, når det handler om at skulle bære brænde, men kurven er flot, og den vil helt sikkert pynte foran brændeovnen.

Fordele:

 • Flot design
 • Bæredygtigt materiale
 • Flere funktioner

Specifikationer:

 • Mærke: Ferm Living
 • Materiale: Jern
 • Farve: Grå
 • Mål: D: 40 x H: 35 cm

Ulemper:

 • Svær at bære med tungt indhold

Aduro Baseline oval brændekurv – stilren og rummelig i sort PET genbrugsplast

Aduro Baseline oval brændekurv
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Aduro Baseline er en oval brændekurv med hank i et stilfuldt og rummeligt design. Kurven er sort med tydelige syninger. Den er fremstillet af PET genbrugsplast.

Med en kurv som Aduro Baseline har du mulighed for at hente en stor mængde brænde. Det betyder meget, hvis pejsen eller brændeovnen er den primære varmekilde. Kurven har håndtag, der gør den nem at bære frem og tilbage mellem huset og brændestablen.

Investerer du i Aduro Baseline, investerer du i et bæredygtigt produkt. Den slags er vigtigt for, at vi kan passe på jorden. Det handler om at skabe gode betingelser for mennesker og miljø både nu og i fremtiden. De valg, vi træffer i hverdagen, har betydning for jorden og fremtidige generationer.

Fordele:

 • Rummelig
 • Gode greb
 • Bæredygtigt materiale

Specifikationer:

 • Mærke: Aduro
 • Materiale: Genbrugsplast
 • Farve: Sort
 • Mål: H33 cm x B41 cm x L53 cm

Ulemper:

 • Optager en del plads

Guide til køb af den bedste brændekurv

En brændekurv er et must for alle, der bruger pejs eller brændeovn. Når du har en brændekurv stående med brændet ved siden af pejsen eller brændeovnen, er det nemmere at holde gang i ilden, men en brændekurv giver også et rustikt touch til dit hjem.

Markedet er fyldt med alle mulige forskellige kurve, så det kan være svært at finde den helt rigtige. Derfor vil vi forsøge at guide dig igennem nogle af de ting, du bør være opmærksom, inden du foretager dit køb.

Udendørs eller indendørs brug

Der er forskel på, om du skal bruge brændekurven ude eller inde. Skal du bruge kurven uden for, er det vigtigt, du finder en i et materiale, som kan klare vind og vejr. Skal du i stedet bruge kurven inde i hjemmet, skal du måske i højere grad gå efter en tæt lukket model, så gulvet ikke bliver snavset af brændet. Til indendørs brug kan der også være mere fokus på en brændekurv, som har et hyggeligt og hjemligt udtryk.

Hvis du endnu ikke har en pejs eller et bålfad, hvor du kan lave hyggelige bål, så bør du kigge på vores oversigt over havepejse og bålfade til haven, inden du finder din brændekurv.

Materiale

Du kan finde brændekurve i mange forskellige materialer. Imiteret læder, stål, gummi eller polyester vil typisk være at foretrække, fordi det er let at rengøre overflader i de materialer. Nogle af de bedte producenter af brændekurve bruger smedejern. Et materiale som smedejern er tungt, enormt slidstærkt og vejrbestandigt, og derfor kan en brændekurv i smedejern være en rigtig sikkert valg, hvis du søger en kurv, der skal stå udendørs hele året.

Leder du efter en brændekurv til indendørs brug, kan det være mere optimalt at finde en i et lettere materiale. Hvis brændet er ude i skuret, og du skal fragte det i kurven, kan det hurtigt blive meget tungt, hvis den er lavet i smedejern. Med en brændekurv i et lettere materiale, er det også nemmere at flytte den, når du skal støvsuge eller vaske gulv. Derudover kan du få en brændekurv med hank, som gør den endnu nemmere at flytte med.

En brændekurv i filt eller flet er et godt bud på en kurv, der ikke er tung at bære eller flytte. Begge materialer har et hyggeligt og varmt udtryk, som vil passe ind i de fleste hjem. En flettet kurv kan være ekstra fin i sommerhuset, hvor indretningen gerne må være afslappet og pege lidt ud mod naturen. Går du efter en kurv i filt, anbefaler vi, at du går efter en med plastindsats, fordi filt kan være svært at rengøre.

En brændekurv i gummi eller læder er et praktisk valg. Begge materialer er enormt slidstærke, så du kan have kurven i lang tid og bære mange kurve fuld brænde, før du får behov for at skifte den ud. Med en brændekurv i gummi eller læder, undgår du at brændet drysser på gulvet, når du bærer det hen til brændeovnen.

Størrelse og kapacitet

Hvilken størrelse brændekurv, der er den bedste, afhænger af, hvor tit brændeovnen er i brug. Bruger du brændeovnen hele dagen og som primær varmekilde i de kolde vintermåneder, kan det være rart med en større kurv, så du ikke behøver at hente brænde alt for mange gange. Hovedformålet med en større kurv er at have en masse brænde ved hånden. På den måde kan du holde ilden i gang og undgå at komme til at fryse.

Bruger du kun brændeovnen til hyggelige stunder, kan du sagtens nøjes med en mindre kurv. Bliver træet kun opbevaret til lejlighedvis brug, kan en mindre kurv, der ikke optager så meget plads være et godt bud. Nogle brændekurve og -stativer kommer med matchende redskaber, og det kan se rigtig fint ud i indretningen.
Hvis du nyder at sidde foran et bål på havebænken, kan det være en fordel at vælge en brændekurv, der kan tåle at være udenfor og derved gå på kompromis med designet.

Bærbarhed

Nogle brændekurve har håndtag eller greb, som gør det nemmere at bære kurven. Bruger du brændeovnen eller pejsen ofte, og har du derfor brug for hyppigt at hente brænde, er det oplagt at se efter en kurv med håndtag eller greb. Hvis du vælger en brændekurv med håndtag eller greb er det også let at trække den, når du skal rengøre gulvet under. Håndtagene vil typisk være lavet i kraftigt lærred, nylon eller gummi.

Kilder: Homebuilding.co.uk, Bobvila.com og Foter.com

FAQ

Hvad skal jeg se efter I en brændekurv?

Det er særligt vigtigt at se efter et slidstærkt materiale. Brænde er tungt at bære, og det har en ru overflade, som hurtigt kan skræmme kurven.

Er der en sammenhæng mellem prisen og kvaliteten på brændekurve?
Du kan få en brændekurv til rimelige penge i en rigtig god kvalitet. En brændekurv i for eksempel læder vil være noget dyrere end en i gummi, men derfor er den i gummi stadig et godt kvalitetsprodukt.
Er brændekurve brandsikre?
Nogle brændekurve er brandsikre, andre er ikke. Det afhænger af materialet. En brændekurv i for eksempel filt eller pileflet kan antænde.

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Brændekurv med hank i grå filt Ø39 x 31 cm – opbevaringskurv fremstillet af naturmateriale

Brændekurv med hank i grå filt Ø39 x 31 cm

Brændekurven med hank i grå filt er et godt match til flere forskellige typer indretning. Du kan bruge kurven til brænde, men den er også rigtig god til opbevaring af mange andre ting, for eksempel magasiner og aviser. Sætter du kurven ved siden af sofaen, er det nemt at række ud efter læsestoffet, når du skal slappe af.

Filt er et tekstil, som bliver fremstillet af uld. Når uld kommer i kontakt med varmt vand og sæbe og efterfølgende gennemgår en mekanisk forarbejdning, fletter uldfibrene sig sammen og danner det faste tekstil. Filt er på mange måder et dejligt og lunt materiale. Kurve i filt udstråler god smag, varme og eksklusivitet. Med en brændekurv i filt får du derfor et produkt med et hav af kvaliteter.

Fordele:

 • Fremstillet af et naturprodukt
 • Håndtag, som gør den nem at bære

Specifikationer:

 • Materiale: Filt
 • Farve: Grå
 • Mål: Ø 39 x H 31 cm

Ulemper:

 • Harpiks mm. kan sætte sig i filten, hvis du ikke bruger en plastikindsats

Brændekurv i metal 500 x 405 x 500 mm – robust, loopformet brændekurv

Brændekurv i metal 500 x 405 x 500 mm

Brændekurven i metal skiller sig ud i mængden, da den er designet som et loop. Loppet er bygget på fødder, så brændet bliver løftet lidt op fra gulvet. Brændekurven – eller brændeholderen, som det nærmere bestemt er – vil være superfin i både et moderne, minimalistisk hjem og i en mere traditionel, rustik og landlig indretning.

Brændeholderen er rummelig, men den kan være svær at bære, hvis den er fyldt med brænde. Går du efter et æstetisk smukt udtryk, er der dog ingen tvivl om, at den er et godt valg. Brændeholderen har noget råt og naturligt over sig, som gør den speciel.

Med en brændeholder i metal får du et robust produkt, der kan klare det meste. Du kan anvende holderen udenfor, da den kan modstå både vind og vejr.

Brændeholdere i metal har en tendens til at få lidt patina i takt med tiden. Kan du ikke lide den, er der mulighed for at fjerne den med en stålbørste.

Fordele:

 • Robust materiale
 • Æstetisk smukt design

Specifikationer:

 • Materiale: Metal
 • Farve: Sort
 • Mål: 50 x 40,5 x 50 cm

Ulemper:

 • Kan være svær at håndtere

Living&more Kubu – Den klassiske brændekurv

Living&more Kubu

Brændekurvene fra Living&more er ovale og fremstillet i det slidstærke materiale rattan. Rattan er et naturmateriale, som stammer fra tropiske træer og planter. Rattan vokser på samme måde som bambus, men i modsætning til bambus har træet en hård kerne. Materialet er meget fleksibelt, og det er derfor muligt at flette det i mange forskellige former, ting og produkter, blandt andet brændekurve og møbler. Foruden at være fleksibelt er materialet også utrolig stærkt og holdbart.

Kurvene i flet har et hyggeligt og varmt udtryk, som vil passe ind i de fleste hjem. Flettede kurve kan dog være ekstra fine i sommerhuset, hvor indretningen gerne må være lidt ekstra afslappet og pege ud mod naturen.

Det er Coop, som står bag brandet Living&more. Med brandet leverer Coop nogenlunde budgetvenlige boligfund. Du kan finde møbler og andre lækre ting til hjemmet under samme brand.

Fordele:

 • Slidstærkt materiale
 • Praktiske håndtag

Specifikationer:

 • Mærke: Living&more
 • Materiale: Rattan
 • Farve: Grå
 • Den store kurv måler 59 x 49 x 28 cm
 • Den lille kurv måler 52 x 41 x 25 cm

Ulemper:

 • Støv og andet snavs sætter sig let

Aduro Proline brændekurv i khaki PET genbrugsplast – Den bæredygtige brændekurv

Aduro Proline brændekurv i khaki PET genbrugsplast

Aduro Proline er en let brændekurv med behagelige greb, som gør det nemt at flytte rundt på den. Det kan være en tung fornøjelse at hente brænde i skuret, men vælger du en lettere kurv, vil det gøre arbejdet nemmere. Du har mulighed for at tilkøbe en plastikindsats til kurven. Med den undgår du, at kurven bliver beskidt.

Du kan også bruge kurven til andet end brænde. Du kan for eksempel vælge at opbevare aviser eller magasiner i den. Eller den kan få plads som legetøjskurv på børneværelset. Den neutrale farve passer ind i de fleste hjem.

Brændekurven er fremstillet i PET genbrugsplast. PET er en plastform, som det er muligt at genbruge gang på gang. Med Aduro Proline træffer du derfor et bæredygtigt valg.

Aduro er et kendt brændeovnsmærke. Alle deres brændeovne samt tilbehør er designet af danske arkitekter med fokus på at skabe et moderne og miljøvenligt produkt. Det er designeren Casper Storm, som står bag Aduro Proline.

Fordele:

 • Et bæredygtigt valg
 • Behagelige greb

Specifikationer:

 • Mærke: Aduro
 • Materiale: PET
 • Farve Khaki melange
 • Diameter: 45 cm
 • Højde: 29,5 cm

Ulemper:

 • Harpiks mm. kan sætte sig i filten, hvis du ikke bruger en plastikindsats

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar